Украинско послание към Москва, отправено от София

Посланикът на Украйна в София съобщи днес в предаването на БНР „Събота 150” за две нарушения на прекратяването на огъня в Източна Украйна, постигнато вчера в Минск. Провокацията идва от страна на терористите, каза той и добави, че украинската армия е отвърнала на провокациите.

 

Ще бъде интересно да се види, дали Киев е избрал тъкмо София като място откъдето да оповести първата новина за първото нарушение на крехкото спиране на огъня, което се следи от световните медии с първостепенно внимание. Украинско послание от столицата на проруската , но натовска  все пак България, би било „знаково”!

 

Друга новина в същото предаване се прокрадна от пояснението на водещия Никола Миладинов, че руското посолство „за пореден път” е отказало да осигури събеседник за „Събота 150”.

 

По такъв начин не моя милост ( който отбеляза вчера в ivo.bg проруската окраска на програма „Хоризонт” на БНР), а самото руско посолство на практика дава да се разбере, че в националното радио има анклав, неудобен за руската информационна война.

 

Както се вижда, не е невъзможно да се отстоява позиция извън традиционното българско гостоприемство за руската информационна война в България. За съжаление обаче изключението потвърждава правилото и в този случай…

12 мнения за “Украинско послание към Москва, отправено от София”

 1. НАТО призова всички членки да помогнат на Украйна в борбата им с окупаторите. Украйна и България имат един и същи окупатор. Отбраната на Украйна днес и борба и за нашата независимост от русия някой ден. Приех призива присърце и ще направя дарение на някой от фондовете за подкрепа на доброволците в Украйна. Както ми обясниха от един от фондовете средствата сега са най-необходими за лечение на ранени войници. Засега са закупени достатъчно средства за екипировка на нови доброволци. русия е общият ни враг!

 2. Писна ми от комунистите(като абсолютното олицетворение на ЗЛОТО)! Както казват старите хора в България, побуяли са, побуяли и скоро(дай Боже!) да им излезе през носа всичкото това което творят с помощта на дявола…. Майната им! Майната му и на живота, ако не стане чудо и на разума и ДОБРОТО не се даде шанс най-сетне!
  Искам, Искам Правда и Свобода! Толкова са силни, толкава са нагли и непобедими в лошотията си, не може така. Противоречи на законите на природата дори…. Живота, Родината, бъдещето на децата, човечеството, света,…- всичко унищожават и разлагат….

 3. БНР е пълно с генералски дъщерички и синчета, които спокойно си битуват на държавната хранилка. Добре ще бъде ДАНС да отвърне на руската информационна война и да отстрани колаборационистите, които, на това отгоре са на държавни заплати.

 4. А някой знае ли какво стана с черните кутии на самолета. още ли ги дешифрират ?

 5. en route,
  какво хубаво описание намерих на днешните мутри в тази статия.

  Последний ред обхваща ония хора, които се явя­ват много пo-активно в полето на политический жи­вот, отколкото тези във вторий ред, които не се ръководят от никакви високонравствени принципи, а мерят народните интереси според своите лични. Те не се спират пред никакви средства, за да мо­гат да си постигнат целта, държението (на) власт­та. Те се обявяват и коленичат пред величието на грубата сила и се стремят да й се представляват угодни и приятни, за да може тази груба сила да ги умилостивява, те са готови да вършат всякакви бе­зобразия, да направят престъпления, да предадат Отечеството си, само да имат милостта на по-силний.

 6. “Украйна, Русия и Западът – дългата игра -сп. Икономист – Горчивата реалност е, че Путин печели в Украйна. Западът трябва да събира сили за продължителна борба. В своята необявена, непровокирана, зловеща война в Украйна Владимир Путин се радва на няколко очевидни преимущества…” – http://e-vestnik.bg/21252#write-comment

 7. https://www.youtube.com/watch?v=Fq-sX2FhFwQ&feature=youtu.be

  Коментарите и диалозите под видеото, между украинци и руснаци също не са маловажни.

  и още: Над 100 руски десантчици са загинали в Украйна. Москва крие смъртта им, за да не признае намесата си, казва пребитият депутат Лев Шлосберг и отрича в Киев да властват фашисти. Лев Маркович Шлосберг (51 г.) е регионален депутат в Законодателното събрание на руската Псковска област. Той е представител на опозиционната партия ЯБЛОКО. Шлосберг бе пребит до безсъзнание заради участието си
  в разследването на мистериозната гибел на руски десантчици в Украйна.
  ://kafene.net/news_and_analysis.html?fb_33654253_anch=34011185

 8. Не съм почитател на теориите за славянството – още повече във века на глобализацията и след като през една географска точка са минали и оставили генетичните си следи какви ли не народи, но един коментар от един великобритански журналист, който посети Москва преди два дни ми направи особено впечатление:

  https://twitter.com/b_judah/status/508282545524731905

  Бен Джуда:
  “The brotherhood between Russia and Ukraine is incinerated. There will never be a Slavic Union again. And epaulettes lie in un-makred graves.”

  “Братсквото между Русия и Украйна е изпепелено. Никога отново няма да има Славянски Съюз. И пагоните са положени в безименни гробове.”

  Общо взето сатрапите умеят да плюят на добросъседството и съсипват приятекството между страните с цел постигане на политически дивиденти вътре в страната.

  В тоя ред на мисли се сещам за един коментар на анализатор в CNN относно превръщането на една южно-азиатска държава (не е Русия) в автокрация: “Когато един режим разчита да пълни бюджета предимно с приходи от природни ресурси и когато ресурсите започват да се изчерпват, за да се запази режимът – той преминава в авторитарен.” Същото се случва в момента с Русия. От известно време приходът от горива в Русия намалява, с което и приходната част в бюджета. Намаляването се дължи както на намаляването на разработените източници на горива в експлоатация, така на енергийната ефективност и на намаленото търсене заради повишаване на добива в световен мащаб (шистова революция). На първо време Лилипутин е с няколко обиколки назад целейки се към арктическия добив вместо към диверсификация в производствто на продукти с щампа Произведено в РоSSия. Освен това новите санкции предимно на САЩ и донякъде на ЕС ще задушат добива на енерго-носители (забранява се износ на определени cutting-edge технологии за добив на горива). Така че колкото повече санкциите се затягат и добивът в световен мащаб се увеличава – толкова по автократичен ще става отенъка на руския режим и така докато се спихне Русия и избухнат граждански вълнения и нова вълна на сепаратизъм/разпадане на недоимперията.

 9. СТЕФАН СТАМБОЛОВ ЗА СЪЕДИНЕНИЕТО И РУСКИТЕ КОЗНИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ:

  Мнозина у нас живяха дoскоро време с твърдо убеждение, че наший народ трябваше да очаква доб­ро от Русия; но от 6 септемврий миналата година всеки разбра, доколко тя е била искрено (разположена) в благопожеланията си спрямо нашата страна. От този знаменит ден 6 септемврий се забелязва постоянно, че политиката на руското правителс­тво е устремена против нашата независимост и самостоятелност. Всеки здравомислещ человек разсъждава, че ако Русия е желаела една силна, съединена и независи­ма България, тя трябваше освен да се възползва от извършеното на 6 септемврий и да поддържа Съеди­нението. Нейните доброжелателства за наший на­род щяха да се покажат пред целий свят, че са искрени, несвързани с никаква задня мисъл. Обаче Русия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал – Съедине­нието. Не искаме да упоменаваме тука за всички интриги и подлости, които се вършеха против интересите на нашето Отечество. Делото на Съединението беше общонародно, а не частно на княз Александра, както претендираше руското правителство и поради което най-много го обвиняваше, като тръбеше чрез своите органи, че княз Александър щял бил да продаде България ту на англичаните, ту на турците и пр. Интригите на руското правителство имаха своето зловредно влияние над наша­та интелигенция, която, заслепена от страстта на властолюбието, мереше народните интереси и нужди според своите лични. По този начин кликата на цанковистите проповядваше чрез печата, че зло­то на България бе княз Александър, а министрите Каравелов, Цанов и Никифоров приготовляваха поч­ва измежду войската за свалянието на Негово Ви­сочество, чрез което тези господа искаха да се нап­равят приятни и услужливи на руското правителс­тво, което в замяна на това да ги закрепи на власт­та, тъй като почвата им в народа беше почнала да се изплъзва изпод краката им.

 10. Европа трябва да спре покупките на газ и петрол от Русия, за да могат те да продават само на Китай. Така двете големи комунистически империи много бързо ще се скарат /Китай отдавна има мерак към руските територии/. Също така ИД трябва да бъде пренасочена към Чечения,/ те и без друго го заявиха/, за да се отвори втори фронт за Русия и да видим колко им е велико и модерно въоръжението им.

 11. neka ne se publikuva:

  za lichno polzvane:

  ivo,

  vsichko zapochna s eto tova:

  Драги сънародници, скъпи съотечественици,
  Искам да се обърна към вас, където и да сте по света, че не се гаси туй, що не гасне. Няколко исторически несправедливости са на път да бъдат поправени.
  В момента работя над една хипотеза и очаквам да бъда морално подкрепен от Българската Академия на Науките и всички културни дейци със становище и от всички, който милеят за България.
  За това, че българските свети братя Кирил и Методий са почитани в България, Македония, Чехия, Словакия се знае отдавна. Известен факт е, че са почитани и в Полша и доказателството за това не е само Полската енория свети Кирил и Методий в град Хартфорд щата Кънектикът построена през 1902 от полски имигранти.
  Винаги българите са се замисляли как така полски, чешки, словашки, словенски, хърватски, руски и български са толкова близки, че се разбират, но се водят славянски езици и не се водят български. Как така са сходни а не са признати от целият свят като една езикова група, а българският е отделно.
  Не може да се прикрие факта, че писателят Стефан Цанев и други дейци на културата са защитавали многократно българската теза през годините, че славянският това е български и че е исторически несправедливо да се води славянски при положение, че „старо-църковно словенски“ произлиза от българският език.
  Искам да се обърна към всички, с молба да не се политизира и да не се делим отново на русофили и русофоби а да подходим дипломатично и исторически отговорно към бъдещите поколения.
  Досега винаги е имало различни хипотези както за произхода на българите, така и да произхода на езика. В това трудно геополитическо време е изключително важно, да запазим добрият тон и да оставим историците да стигнат до съгласие.
  Досега не е имало международно съгласие по хипотезите за българският произход и език и за така нареченият славянски език. Според мен сега имаме неоспорима хипотеза, която би могла да поправи няколко несправедливости.
  Преди да очакваме подкрепа и разбиране от другите народи, ние трябва да имаме по-конкретни и точни доказателства, с които да претендираме пред света. За да поправим тази историческа несправедливост, че „старо-църковният словенски“ е наричан славянски, а не български трябва да изчистим официалните хипотези на българските историци за прозихода на България.
  В момента хипотезите са няколко. А именно тюркска, хунска, иранска и смесени теории. Моят подход е следният, ако изчистим различията в международен план за споровете около периода 400 AD до 600 AD, то тогава може да стесним броя на теориите и да имаме неоспорими претенции.
  Конкретно според мен тюркската теория абсолютно отпада. Тюрк и тюркестан е понятие, което произлиза от Котраг/Котрак и съвременните турци използват термина Гоктурк/Когтурк/Gokturk. Самото понятие Котрак в Българската история е считано за един от синовете на Кубрат, което при всички положения доказва, че Стара Велика България е по-древна от понятието Тюрк и Тюркестан. Легитимирането на Стара Велика България е неоспорим факт с датировка 632 AD[1]. Изключено е да има Стара и Велика само в продължение на 32 години.Това ще рече, че термина датира преди 632 AD или по-рано от 7 век. От тук следват няколко последователности, а именно, че езика на Волжска България в 7 век и така нареченият, последващ Хазарски Хаганат е Български, също както и така нареченият Тюркестан и Аварски Хаганат също са Български.
  Във всеки език има чуждици, но с легитимирането на Държавата Стара Велика България, езика който е легитимиран е Български, той е символа и потвърждението на Държавността. Понятието Аварски Хаганат е именно част от панонските българи на Алцек, но в случаят Аvar е грешен препис на Alan. Така наречените Авари да не се бърка с Аланите, които населяват днешното Прикавказие.
  След продължителните и феноменални надмощия на българските владетели Аспарух, Тервел, Севар, Кардам, Омуртаг, Пресиян, Крум, Борис, Симеон в Източната част на Европа дава обяснението за по-късната поява на Унгарски език и Унгария. Именно на унгарски език казано Магар произлиза от факта, че много след това Финно-унгарите създават Държавата и езика Магар а именно в 9 век или 895 AD[2]. След делото на Кирил и Методий до Морава [3]. Появата на държави в Европа като, Велика Моравия 870 AD[4] Киевска-Рус 882 AD[5] и Полша 966 AD[6] са Post Factum и не може да се легитимира термина славянски език. Хронологията доказва, че съвременният турски език произлиза от легитимният Български.
  Тук именно се появява логиката, че термина Алцек или правилното Алдигар или както е изброен в изключително много исторически източници Ardagast, Ragbiga, Ragbina, Ranbona, Kanbinah, Ragbib, Adzîgher, Adzhigardak, Arcadius[7] е именно името, което Киевските-руси използват за произхода на славяните.
  Според мен в превода на Номиналия на Българските Ханове е преписано погрешно или тълкувано погрешно от писателя. Правилната логика е: Avitohol е Atilahun, Kurt се счита да е Кубрат, но според мен това е името на днешен Крим, познат още под имената Kurt/Kirim/Kimer/Cimmer/Gomer[8]. Ernakh е познат в римските летописи като Ellac загинал в битката при Nedao. Ziezi е препис на Δεγγιζίχ/Dengizikh.
  А самият Кубрат това е Кубер. Онгал/Онгар/Хунгар[9] не е оногундур и кутригур а именно хунгар/котраг/котрагар/булгар. Думата Гар/GAR е племе, но е изписвана погрешно неволно или умишлено или пък е избледнявало през вековете. Ouguz/Ongar а също и Buzar/Bugar/Hazar. Което означава,че произхода на Българите от 400 AD е хунски. Хунските племена унгар, булгар, котрак, алтсек/алдигар. Бугар/Хузар/Хазар е отново едно понятие, което е или преписано погрешно или е избледнял текста. Всички исторически факти за така наречените Хазари и Авари преди 9 век AD са оскъдни и водят все до Унгар и Булгар. Възможно е да е греша, но е малко вероятно. Ако всичко това е вярно излизат следните заключения:
  1. Хуните[10], които са правели многократни набези на Римската империя от около100 AD предвождани от Атила до 453 AD са предците на Кубер, Унгар, Булгар, Котрак, Алдигар.
  2. Тюркската теория за произхода на българите отпада, поради факта, че Гоктурк/Когтурк е грешен препис и погресшно произношение на Котрак.
  3. Термина Волжска България произлиза именно от Кортак също в 6 век.
  4. Днешна Турция, която счита, че произлиза от Ouguz и Kogturk произлиза от Ungar и Kotrak.
  5. Алдигар е термина, от който киевските-руснаци взимат теорията за славянският език.
  6. Термините Hazar/Buzar/Bugar е правилно да се тълкуват имайки в предвид думата gar.
  7. Avar грешен препис на Alan, това не означава, че аварите и аланите са едно понятие, това само потвърждава, че Хазари и Авари преди 9 век не са били отделни държави, а именно част от Стара Велика България.
  8. До ден днешен държавите като Хазария и Авария не са оцелели именно поради факта, за липса на историческа основа, върху която могат да стъпият техните теории преди 9 век.
  9. Произхода на Тракия, Стара Велика България и Алания като обща пра-родина преди 400 AD на територията на запад, север и изток от Черно море.
  10. С признаването на славянски език за Български се обяснява делото на светите братя Кирил и Методий и техните ученици Наум, Ангеларий, Климент, Горазд и Сава като мисия за разспространение на Българската писменост по всички населени с българи места в 9 Век AD. Територии като Сърбия, Хърватия, Унгария, Словакия, Киевска Рус, Южна Полша, Моравия. Моравия, за която пише Пайсии: „не сръбската Морава, която тече през Шумадия, но друга Морава, при Окиан-море, което се нарича Балтинско море, при Брандибур.”[11]
  11. С Цялата доминация на Българската държава и големината и е Европа се доказва неоспоримо Българският произход на Кирил и Методий и техният и на техните ученици труд, с който се потвърждават целите на тяхното житие и на техният труд.
  12. Самият термин Kotrak произлиза от траките, според мен може да се счита за директна връзка траки-хуни-българи.
  13. Всички Руски научни трудове, който включват понятията Тюрк, Хазар, Авар, Татар през вековете са погрешни, а именно защото се свързват директно с Котрак и Бугар, термина който свързва Волжска България днес.
  Драги съотечественици, възможно е тази статия да породи недоразумения, но това не е с цел политически или икономически изгоди, нито с цел нападки срещу Русия, а само и изключително да се обсъдят исторически факти. Факти, чрез които да се поправи историческата несправедливост за наименованието на термина славянски език, който произлиза от „старо-църковен словенски“ и да се назове с истнинското му име БЪЛГАРСКИ.
  Само ако се изглади и изчисти Историята в периода 453 AD (датата на смърта на Атила) до 632 AD период , за който се знае за понятието Стара Велика България като за неоспоримо понятие в целият свят, тогава ще се намалят споровете в Европа по въпросите за произхода на съвременният български език и групата на славянските езици, че се нарече с истинското им име Български.
  С предявяване на иск от страна на Българската държава към всички държави, които използват така нареченето понятие „славянски език“, няма да се породят нови спорове, а именно ще се поправят много исторически несправедливости. Преди да се предяви един такъв иск, трябва да има доказателство. Не може да се докаже лесно, че през вековете, повече от хиляда години, мастилото е избледнявало, преписа е грешен, особеностите и спецификата на говора на преписвача са били да записва различно или че пък е имало умисъл да се подменя историята.
  При всички положения, дълг имат историците и филолозите в България и след това държавата. Тази статия не с цел разделянето на българите на русофили и русофоби. Тази статия няма да цел да докаже, че траките са завладели земите на юг от Черно море и Персия и са се стигнали до Хиндукуш и след това са се върнали от север на Черно и Каспийско Море. Въпреки, че съм сигурен в това. Коня като най-бързото транспортно средство произлиза от евразийските степи на север от Черно море и е опитомен именно по времето на Траките 2500 BC.
  Тази статия има за цел, да породи дискусия сред всички културни дейци, не само в пределите на България. За мен е неоспорим факт и доказателство, и тълкувание е, че именно в Киевска-Рус се е получил грешен препис/превод на термина Altsek/Aldigar и започва объркването на понятието „старо-църковен словенски“ със „славянски“. Въпроса не е кой е виновен, въпроса е как да да го поправим, въпроса е не да хулим, а да обясним, и да поправим исторически неспаведливости.
  Очаквам вашите коментари.
  [1] http://www.kroraina.com/p_bulgar/p_bulg5.htm
  [2] http://en.wikipedia.org/wiki/Hungary
  [3] http://en.wikipedia.org/wiki/Saints_Cyril_and_Methodius#cite_note-Brit-20
  [4] http://www.newadvent.org/cathen/13218a.htm
  [5] http://assets.cambridge.org/97805218/64039/excerpt/9780521864039_excerpt.pdf
  [6] http://en.wikipedia.org/wiki/Mieszko_I_of_Poland
  [7] http://en.wikipedia.org/wiki/Aramaic_language
  [8] http://www.cumorah.com/etexts/jasher.txt
  [9] http://www.vehi.net/istoriya/armenia/khorenaci/01.html
  [10] http://www.academia.edu/3743095/_The_Clever_and_the_Cunning_Finding_Eurasian_Nomads_in_Premodern_History_
  [11] http://slovo.bg/showwork.php3?AuID=15&WorkID=92&Level=1

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.