Свидетел на безобразията около аферите на Първанов проговаря

 
Гоце, защо плюеш Пеевски? Навремето той молеше да не пишем за теб и Марияна Попова. Плакал ли си му по телефона? А помниш ли като ни спретна делото „Галерия”?

Гоце, защо плюеш Пеевски? Навремето той молеше да не пишем за теб и Марияна Попова. Плакал ли си му по телефона? А помниш ли като ни спретна делото „Галерия”?

„Пеевски е на входа и на изхода, той нареди съдебната система… Неговите медии ежедневно ме калят, измислят си клевети за мен…”, простена бившият президент и лидер на АБВ Георги Първанов в предаването на Люба Кулезич.

 

Първанов целият в бяло, жертва на Пеевски и системата!

 

И сега трябва да му повярваме, да го съжалим, да забравим 12-те идиотски години, в които президентстваше и безобразничеше, и да гласуваме за него на 5 октомври.

 

Ни лук ял, ни лук мирисал…жертва на системата.

 

Колко ли трябва да си нагъл, за да драпаш пак към властта след два мандата мишкуване и колаборационизъм? Колко ли трябва да си нагъл, за да поискаш пак властта, след като разби собствената си партия, обладан от егоцентризъм и най-примитивни реваншистки страсти? И колко трябва да си нагъл, за да напираш към властта, след като цяла България те знае като „Гоце”, сътрудника на комунистическата Държавна сигурност?

 

С клишето „Пеевски” към пълна изборна победа – това е квинтесенцията в пропагандната стратегия на Гоце.

 

Докато гледах скритите му вопли при Люба Кулезич, обаче си спомних за лятото на 2008 г., когато издавах вестник „Уикенд”. Някои помнят, други сигурно вече са забравили за аферата „Марияна Попова”. Жълт наглед сюжет, ровичкане в мръсното бельо, но…каква паника настана в държавата, каква мобилизация на целия репресивен апарат в угода на кривналия от правилния семеен курс държавен глава.

 

След серия публикации по темата (включително и на интервюиращата Първанов днес Люба Кулезич) ми позвъни…Делян Пеевски.

 

„Обади ми се Георги… Плака по телефона. Зорка не е на себе си. Може ли да спрете малко да пишете за Марияна Попова”, помоли Пеевски.

 

Честно казано, поне докато бях в „Уикенд”, вестникът не спря да пише за тази конфузна история. Логично дойдоха и неприятностите под формата на прословутата разработка на ДАНС „Галерия”, насочена срещу мен, другия издател Мартин Радославов и журналиста Димитър Златков.

 

Миналото лято пуснах молба до главния прокурор папките „Галерия” да бъдат отворени. Повикаха ме в ДАНС и ми позволиха да прочета документите по „Галерия 3”, моето дело. Не ми дадоха обаче да изнеса папката – в противен случай щях да я публикувам. Нека се види най-после колко „опасни” за националната сигурност са били нашите телефонни разговори.

 

Обещаха, че ще получа достъп и до „Галерия” 1 и 2, които са разсекретени, но…си останахме само с обещанията.

 

След като неофициално поговорих с някои от главните изпълнители на разработката, се убедих за пореден път – „Галерия” е поръчана на тогавашното ръководство на ДАНС в лицето на Петко Сертов лично от президента Георги Първанов. Една от целите е била да се проследи кой е източникът на информациите в „Уикенд” за извънбрачната му връзка с певицата Марияна Попова.

За да отклони вниманието от себе си, през годините Първанов пробутваше чрез свои медийни пионки друга версия: „Галерия” е поръчана от Станишев заради публикация в „Уикенд” за негова предполагаема близост с Кристиян Вигенин.

 

Станишев обаче този път е невинен. Колкото и да ми е неприятно да го призная.

 

Навремето едни офицери от ДАНС ни искаха сметка защо пишем за Марияна Попова, а не за Вигенин. Същите офицери от ДАНС заплашваха Марияна Попова в хотел „Морско конче” край Приморско да си затваря устата за Гоце, а не заплашваха Вигенин да мълчи за Станишев.

 

Разкривам всичко това не за да се правя на герой с късна дата, а защото Георги Първанов – Гоце, пак целият в бяло и пак ни лук ял, ни лук мирисал, драпа за власт и за доверието на народа. И се пише жертва на Пеевски, когото използваше за куриер и просител по редакциите.

 

А иначе крайно време е (за това призовавам поне от четири години) „Галерия” да бъде отворена за обществен достъп и публикувана. В страниците на това дело се крият неподозирани тайни, спотаяват се и неочаквани отговори за възлови събития и персони от новото време.

————————————————————————————————————

Коментар на ivo.bg:

Длъжен съм да направя уговорката, че със собственика на агенция ПИК Недялко Недялков се разминаваме толкова драстично във възгледите, че настоях да спре да публикува в своя сайт статии от ivo.bg.

Сега обаче цитирам негова статия от ПИК поради това, че от позицията на свидетел и участник тя допълва  важни подробности към събития и факти, за които писах в книгата си “Президент на РъБъ” през 2010 г. За някои от тях научавам сега- че Пеевски е ходатайствал от името на Първанов в. “Уикенд” да спре да пише за любовните афери на президента. Ще рече,че Пеевски, още преди да си напазарува семейната медийна империя, е бил придатък на властта ( на Първанов в случая) , нещо като Дон Делян , изпълнител на височайши поръчки за запушване на усти ( което най-успешно прави по-късно с помощта на пачки, включително като купи “Уикенд”).

За употребата на офицери ДАНС, използвани като рекетьори по заръка на държавния глава, не само писах, но предложих хипотезата, че самият Алексей Петров е бил замесен в тази грозна операция. “Интересното” е, че уж големите врагове на Алексей Петров, като Борисов, който си пази мостовете на старото съзаклятничество с Първанов, се направиха на глухи и слепи ( Борисов е бил видян да чете книгата ми с химикалка в ръка на борда на един граждански полет по онова време- не е като да “не знае”!).

Харесвам или не автора на статията, тя припомня  и доразвива истината за начина, по който Първанов беше установил таен контрол върху медиите, включително чрез намеса на контраразузнаването, чиято работа би трябвало да бъде да лови шпиони и терористи- изобщо, врагове на националната сигурност, а не да обслужва харема на султана от Сирищник. Да не говорим, че не беше само ДАНС. Другата замесена в ролята на евнуха държавна служба беше Националната служба за охрана.

Ако за всичко пошло в тази история човек може да махне с ръка и да “пощади” личното пространство на един самозабравил се хедонист, за когото властта беше като безплатен магазин с лакомства за едно бедно селско дете, то ползването на държавния ресурс на ДАНС за отвратителните цели на сплашването в мутренски стил е престъпление, което със сигурност може и трябва да бъде разследвано и днес.

Този път въпросът е повдигнат не от мен, принуденият да си загуби работата под натиска на президента Първанов “безобиден” ( по думите му) журналист, а от пряко замесен в събитията проговорил свидетел.

Да припомня, че Мариана Попова беше принудена да раздава серийно опровергаващи интервюта през есента на 2008 г. във всяка българска медия, до която е достигнала дългата ръка на главнокомандващия рекетьор Първанов, а след това изчезна за дълго от България, натирена на практика от разгневения президент.

Очаквам да се появят желаещи да проговорят и за другите далавери с марката “Първанов”- например, за хотела в Белчин Баня. По случая най-добре е запознат довереникът на Първанов в БСП Кирил Добрев, който е участник от А до Я ( не само в създаването на АБВ): от огледа на удобно обезценената бивша профсъюзна база ( в присъствието на самия Първанов и на строителния бос Симеон Пашов) и превръщането й в луксозен хотелски комплекс, чак до грижата за цвета на на тапетите.

 

Предприемачът от Перник Владимир Лазов пък, който се скри ( и косвено доказа съучастието си по този начин) след разкритията в “Президент на РъБъ” за ролята му на подставено лице като собственик по документи на двата мезонета, посочени в един анонимен сигнал като скрита собственост на сем. Първанови, също е деен участник в строителството и управлението на луксозния имот в “Белчин баня”.

Че това е “хотелът на Първанови” знае всяко бездомно куче в околността. Не се интересуват от този сигнал тъкмо органите на държавата и инструментите на гражданския контрол ( като медиите), които би трябвало да зададат някои въпроси на ортаците ( всемогъщият Пешов е сред общите приятели на Борисов и Първанов, а Кирил Добрев е толкова незаобиколим фактор в БСП, че дори и след фасоните в партийните боричкания за изборните листи, накрая “Позитано” отново подсигури богатото глезено дете на партията като бъдещ депутат).

 

 

 

 

15 мнения за “Свидетел на безобразията около аферите на Първанов проговаря”

 1. Извинете, поста беше за предишната публикация.

 2. Добре е да не се забравят мерзостите на гоцЭ сырыщныка (демонстрирай презрение към този негодник, пиши имцето му с микроскопични букви и огромни руски добавки!) НО като е за ПИК, как коментирате тази новина и снимка?

  http://pik.bg/%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D0%B2-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1-%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%BD-%D0%B8-%D0%B0%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D1%82-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%86%D0%B8-%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE-%D1%89%D0%B5-%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%89%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%88%D1%83%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B8-%D0%BA%D0%B0-news222534.html

 3. Да,много удобно Кулезич,не зададе въпрос за Белчин Бани,там са много дълбоки водите,но всички знаят ,че Белчин гарденс е на Първанови

 4. Винаги съм се удивявал, че се намират достатъчен брой безмозъчни, късопаметни “полезни” идиоти, които отново и отново да вкарват във властта тази гнусна пяна и да й позволяват да се чувства като каймак на обществото.

  Иначе има позитивна новина – ритащият с филия с мас е прочел вашата книга и дори си е подчертавал пасажи. С “Винету” положително не го е правил. Вече му стават две книжки, напредва момчето…

 5. Драги Инджев,
  Само едно уточнение. Ходил съм в луксозния хотел Белчин баня и доколкото си спомням, на една от стопанските сгради в комплекса забелязах стара табела, че това е било ПАРТИЙНА (а не профсъюзна) база. Не че има принципно значение, но е добре да се знае, при едно (дай боже) бъдещо разследване на случая за заграбването й на безценица. Впрочем, според служителите, хотелът е на Зорка Първанова и Кирил Добрев, и се управлява лично от тях.

 6. Винаги са ме отвращавали мъжете, които едва когато се сдобият с някаква власт могат да си позволят някоя по-лъскава мадама.

  Та и този “хубавец”…

  Май има доста вярно в теориите на Фройд.

 7. Безобразията на комунистическите мекерета домогнали се до властта са толкова пошли, колкото им позволява обществото да безчинстват.
  Не ме изненадва ролята на така наречените специални/специализирани служби! Те винаги са били подлоги на управляващите бездарници и поради тази причина тази територия е разграден двор! Дотолкова, че руските агенти се чувстват у дома си – никой не ги принуждава да напуснат, когато се осветлят.

 8. Гоцето е Кофти Боклук! Надушвам , че е от една Порода с Всички Боклуци в Политиката и Бизнеса!!!
  Казах!

 9. Питане кам Гл. прокурор
  КАК ?

  1.Как така Първанов,Станишев,Б.Борисов,Местан и техните партии според техни изказвания нямат нито лев в банкА КТБ?ЗНАЕЛИ ЛИ СА ЗА ПОГРОМА НА БАНКАТА?
  2.Как така по време на тяхното управление се насочи такъв огромен държавен и обществен ресурс към тази банка като Енергетика,Военна промишленост,общини,болници.Това нарочно ли е направено или поради некадърност?
  3.Как така сега се мълчи за тези парични потоци застопорени в банката,а може би и източени.Всеки първокурсник икономист а и тези от инж.науки знаят,че застопореният капитал носи загуби.
  4.Ние ще платим тези загуби под формата на увеличение на тока,парното,здравната помощ и др.
  Съгласно Европеиските норми в всяко дружество и фирма трябва да има програми за управление на риска.Това го знае всеки управител на фирма.Цената на поддържане на тези програми е няколко десетки хиляди лева.В банката са влизали милиарди от работещи предприяти и твърденията на Цацаров ,че тези договорите по тези програми са източили банката е несериозни и предназначено за лаици.
  5.Руската ВНБ изтеглила ли си е капитала предварително?
  6.Как ще ме убеди Цацаров ,че дългата ръка на Москва не е спомогнала за погрома.Заедно с действието или бездеиствието на нашите управници-Първанов,Станишев,Борисов,Искров.
  7.Какво ще направи ДАНС и Прокуратурата този сценарии да не се повтаря.

 10. @SARDANAPAL
  Такива като гоцэ мъдрият български народ е обрисувал не по-малко точно от Фройд, а именно “дай на простака власт, па му гледай сеира”.

 11. Най-лошото в цялата ситуация е че има хора който му вярват и ще си дадат гласа за него. Хората вече са отчаени и вярват на всички и всеки 🙂

 12. @Стамбо
  Че Сугарев и Жоро Дантелата са ГЕРБаджии, отдавна беше ясно, но истински криво ми стана като видях и Митоди Андреев в тази компания. Сигналът към избирателя явно е, че ГЕРБ е новият СДС, че автентичните седесари сега са там, но не мисля, че това има каквато и да била тeжест. Единствен от значение за симпатизантите на ГЕРБ е Бойко Борисов.

 13. Симпатизант/ка на ДСБ,

  Мисля същото, благодаря за коментара!

 14. “А у нас никога повече не бива да се допуска компромис за безогледна горска сеч, обясни Борисов. Затова, от една страна виновна е природата, а от друга – и човешката глупост, изтъкна лидерът на ГЕРБ.”

  хаха… природата e виновна…
  особено за безумната глупост на някои политици.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.