Мутри и съветски фанатици се опитаха да провокират сблъсъци на митинг срещу МОЧА

IMG_2141
Снимка: ivobg
 
Днес Москва благодари господарски на своите български подчинени за арестуването на българи, дръзнали на 7 септември да напишат истината за съветската окупация на Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА) в центъра на българската столица.
Клишетата на съветската пропаганда, повтаряни папагалски и у нас от нейните проводници, преливат от тази кремълска декларация с лъжите за „освобождението” от фашизма на една държава, която е поддържала дипломатически отношения със СССР до самия ден на едностранното им скъсване от Сталин на 5 септември 1944 г. Съответно под московското и(нди)го на лъжата отново пъшка грозната спекулация за столетията на дружбата и падналите съветски войници за освобождението на България, макар на българска територия да няма такива.
Кремъл строго спуска за употреба на петата си колона в България поредните опорни точки, наричайки (явно по аналогия с Украйна) „десни радикали” българските патриоти, които са против монументалната демонстрация на лъжата за съветската окупация като форма „освобождение” на България.
Същевременно на разрешения от властите митинг пред МОЧА с искане за неговото демонтиране, придружено от снимки на бележити български жертви на „дружбата” с Русия и СССР, провокатор посегна тази вечер на плаката с надпис „Свобода или СССР”, с който пишещият тези редове повече от година насам участва в многобройни демонстрации в София. Екзалтираният съветофил, който успя да счупи плаката, се опита да спре реагиралия на неговата вандалска акция участник в митинга Манол Глишев, който в отговор също се качи върху фундамента на монумента и започна да пише със спрей истината: „ОКУПАТОРИ”.
 
Охраняващите митинга полицаи отведоха фанатизирания нападател, който правеше опити да се бие с реагиралите на акцията му граждани и да попречи на Манол Глишев. Полицаите обаче не сложиха белезници на буйстващия индивид, както са постъпили в нощта на 7 септември спрямо арестуваните на същото място български патриоти, макар те да не са показали агресивност.
За сметка на това полицаите се опитаха да смъкнат участника в разрешения митинг заради спрея в ръката му- явно той им се видя по-опасен от налитащия на бой провокатор.
Само решителната намеса на гражданите срещу поредния опит на полицията да употреби сила срещу противници на съветската окупация не позволи той да бъде свален от полицаите, които се опитваха да го дърпат за краката. Така под позлатените букви на благодарността за съветската окупация отново се появи истината: ОКУПАТОРИ.
Мутра, украсила туловището си с лика на терориста Че Гевара, също се опита да провокира митинга, а групичка подвикващи от разстояние чернорубашници едвам изчакаха края на разрешеното време, за да окупират освободеното пространство.
Така премина протестът срещу съветската окупация на 9 септември тази година.
Ето какво до края на деня можеше да се намери като медийна реакция в държавата, в която и до днес доминира благодарността за нейното окупиране и насилствено съветизиране.
 
Dir.bg
9 септември 2014

Русия призова властите на България “решително да пресекат проявите на вандализъм и гаврене с паметта на съветските воини, паднали за освобождението на България”

Това се казва в изявление на руското външно министерство по повод на опит за оскверняване на паметника на Съветската армия в центъра на София в нощта на 7 септември, предаде БТА и ИТАР-ТАСС.

Участниците в последната акция около Паметника на Съветската армия в столицата са получили обвинение за хулиганство.

Четирима души бяха арестувани в събота срещу неделя за 24 часа докато изписват “Окупатори” в основата на монумента. Една от тях – Марта Георгиева е кандидат-депутат на Реформаторския блок и председател на ДСБ в столичния район Средец, съобщи “Дневник”. Тя е останала в ареста осем часа, въпреки че като кандидат-депутат има имунитет. Заради това и тя ще получи обвиненията след края на кампанията.

Останалите – Валентина Маринова, Константин Божилов и Георги Петров са били освободени в неделя късно вечерта.

Георгиева беше сред задържаните активисти на ДСБ преди година, когато бяха изписали върху паметника пред централата на БСП на ул. “Позитано” в София “Кой? БКП – Позор!”. Досега за повечето акции с изрисуване на паметници, прокуратурата повдигаше обвинения за хулиганство. Досега няма нито един случай, стигнал до съд.

Руското външно министерство е възмутено от “поредния опит на представители на крайнодесните кръгове в България да осквернят паметника на Съветската армия”.

“Особено цинично е, че тази проява на вандализъм е била запланувана в навечерието на 9 септември – 70-годишнината от освобождаването на България от фашизма. Благодарение на своевременните и високопрофесионални действия на българските правоохранителни органи тази поредна враждебна постъпка на десните радикали бе успешно пресечена “, отбелязва руското дипломатическо ведомство.

“Налага се с огорчение да констатираме, че определени сили в България не се отказват от усилията си всячески да преиначат ролята на Русия в историята на България, твърдейки, че османското иго е било заменено от “съветска окупация”, и да представят в негативна светлина многовековната руско-българска дружба и нашата помощ и подкрепа за българския народ”, се казва още в изявлението.

От руското ведомство са убедени, че намеренията да се изопачи историята до неузнаваемост, никога нямат да срещнат съчувствие и разбиране сред “широките слоеве на братския български народ, който е свързан с Русия с духовно родство, дружба, сътрудничество и взаимопомощ в продължение на столетия”.

Въпреки реакцията на Русия днес в столицата се проведе митинг под надслов “70 години от окупацията на България от Съветската армия”, съобщи Офнюз.

Пред паметника на съветската армия агресивен младеж скъса един от издигнатите плакати с надпис “Свобода или СССР”, а след това се нахвърли и върху Манол Глишев – в момента, в който Глишев изписваше със спрей “Окупатори” в основата на паметника. Провокорът бе арестуван.”

Клуб Z

 

Протест пред Паметника на съветската армия завърши с арест

Младеж със спрей написа “Окупатори” върху монумента
Клуб Z

Митинг- протест под надслов ” 70 години от окупацията на България от Съветската армия” се проведе в Борисовата градина. Пред Паметника на съветската армия се събраха младежи с плакати и снимки на репресирани от соцрежима.

Журналистът Иво Инджев също присъстваше на демонстрацията. Той се опита да постави върху паметника плакат с надпис “Свобода или СССР”, но младеж с очила скъса постера с думите “Вие няма да ми цапате паметника”.

Манол Глишев, който беше активен участник в окупацията на Софийския унивеситет и протестите ДАНСwithme,  се опита да напише “Окупатори” с жълт спрей върху монумента. Мъжът, който скъса постера, започна да го блъска и последва спор. Стигна се до намесата на полицаи, които опитаха да свалят младежите от паметника. Неизвестният мъж с очилата беше аресуват, а на Глишев беше поискана личната карта.

 

 

 

26 мнения за “Мутри и съветски фанатици се опитаха да провокират сблъсъци на митинг срещу МОЧА”

 1. На война , като на война ! Дали не е дошло време за избиване на руските продажници в България ?

 2. Освен за МОЧА и за безбройните “Альоши”, нацвъкани из цяла България, трябва да се погрижим и за името на най-големия храм в България, който оригинално е трябвало да бъде наречен “Св. св Кирил и Методий”.

  Какъв ни е на нас, българите Ал. Невски???

 3. ” Неизвестният мъж с очилата беше аресуват, а на Глишев беше поискана личната карта.” —Значи на “Неизвестният мъж с очилата” не му беше поискана личната карта преди да го арестуват, защото той си е техен човек, провокатор, знаят му името и си го изведоха от патакламата. Моля участниците в митинга да пуснат в нета снимката на този юнак, все някой ще да го познава.

 4. Повече от половин век никой не може да мръдне жалоните на поробителя окупатор, защото бясно се защитават и пазят от Москва. Просто е невероятно как тези войници от комунистически, станаха руски, а сега ни ги продават като путински. Но нека да кажем истината на руското посолство, която не я знае или не иска да я знае. България никога не е предприемала или извършила враждебни действия към Москва. Никакви истински причини нямаше за обявяването на война на България. Напротив това стана след като правителството на Иван Багрянож преговаряше за мирното включване на партизаните в нормалния живот. Партизаните не бяха само комунисти. Между тях имаше не малко земеделци, социалисти, анархисти, военни, еввреи. Българските правителства на Багрянов и Муравиев блокираха и изпразниха страната от немски бойски. Войната бе обявена и спряна само след няколко часа, защото нямаше с кого да се бият. (Вижте документите!) Никакъв съветски войник не се е бил или загинал в бой. Хиляди български момчета се биха против Хитлер в продължение на девет месеца от България до Австрия. За тях няма паметници, даже е забранено да се говори. Започна съветската окупация. След около десет години постепенно ликвидиране на “враговете” на комунистите, изведъж по заповед от Москва десетки въоръжени комунистически войници в бронз или други материали бяха нацвъкани из цяла България от новороденните сталинчета. Те бяха и сега са символ на най тежкото време за българите, като изключим една малка прослойка от кръвожадни престъпници. И функцията им беше да плашат всеки, който може да потърси отговорност за огромните престъпления. Сталинчетата отдавна ги няма за да ги пазят. Комунистите се крият под всякакви чадъри и бои. Никой не предлага България за шестнайсета република на Съветския Съюз. Просто е невероятно изобилието на измислени претексти и лъжи с които една малка група води руското посолство за носа да защитава една кауза отдавна отречена навсякъде по света и причинила огромни страдания. Не може ли руското посолство да проумее колко много залага на фалшивия кон. Не виждат ли колко много българи мразят Русия всеки ден заради тези паметници. Ако Русия се грижи за своя образ, трябва да е първата да иска да се махнат тези символи на поробителя. Уви както в миналото, те продължават на бялото да викат черно и да ни лъжат.

 5. Прави впечатление,че коментарите по случаите около паметника са като цяло срещу действията,изказванията и поведението на редовите полицаи и една низова структура на МВР.Не,че това не бива да се отбележи и,че то не е вярно.Но редно е интелигентни хора да акцентират върху друго,особено след последния случай,при който се видя,че поведението на полицията е системно и е израз на ръководна политическа линия,с категорично вземане на страна,в разрез с българските национални интереси.Далеч от всякакво съмнение е,че паметникът се наблюдава от специално заделен пост денонощно,за което ние плащаме,може би от три правителства насам и,че още от първия ден на новия министър, справката за утвърждаване на продължаването е била на бюрото му.Както и веднага,на другия ден след арестуването на четиримата – справката за случая също е била на бюрото на Бакалов.На човека металург по цветни метали,неивестно как превъплатил се в специалист по национална сигурност и абониран за четири мандата като депутат от ОДС.Сигурно други знаят по-добре от мен на кого е бил дясна ръка и в коя политическа сила е понастоящем.И с такова дясно ли европейска и натовска България ще се откъсва от Русия?

 6. Завиждам ви! Не успях да дойда! А така исках да съм с вас!

 7. Сега е задължително да има изявление на българското външно министерство по повод на поредната груба фалшификация на историята от страна на руските официални власти и намесата им във вътрешни работи на българската държава. Това е моментът и основателната причина официално да бъдат попитани руските официални власти от какво сме били освобождавани преди 70 години и как. И най-после да кажат точно колко и кои са жертвите им тук и тогава, та да се знае.

 8. Г-да Демократи, Пътя на България минава ли през корекция на Историята и ???
  В София се чуват изказвания на Чужди Посланици в които личи или непознаване на Историята или някакво тълкуване в което прозира волята на чуждо за Народа лоби ! Според мен това е една от причините вашата борба да не среща разбиране.

  Вие като изявени Патриоти на какво мнение сте ???

 9. Бях там на първа линия и видях с очите си всичко това.След натиск от гражданите в който активно участвувах и аз полицаите върнаха личната карта на Глишев.Глишев ги уведоми/полицаите/,че ще подаде жалба срещу нападателя,който му нанесе удари качен върху паметника.След събитието останах още време в градинката и разговарях със случаини младежи,които не знаеха за събитията станали преди 70 год.Слушаха ме с голям интерес.Даже някой от тях казаха,че дедите им са комунисти.Отгорих им с латинските сентеции,че * времената се менят и ние трябва да променяме с тях*.В противен случай си остоваме в миналото и светът ни избягва.

 10. Към Игнатия
  Прекрасно предложение.Смяна на националният празник 3 март с 24 май и в тази чест преименуване на най големият Български Християнски храм на името на Кирил и Методи.Предлагам МИСЛЕЩИТЕ да обсъдят това.

 11. Русия да си гледа тяхната история.Ние си знаем нашата история. Наясно сме, че Русия е ОКУПАТОР.Нахлуването на руски части ж Чечня, Грузия, Молдова и сега в Украйна и анексиране на части от територията им, разкрива истинското лице на фашистката и същност.И с тази нота на руското външно министерство, се потвърждава насилствената роля на Русия по отношение на България.Този заповеднически тон да си го държат в Русия а не в България, която е част от СВОБОДНА ЕВРОПА.

 12. А ето какво още готвят българските съветофили:

  http://www.gazeta.ru/politics/2014/09/09_a_6208313.shtml

  Хубаво е, че има руски медии, които казват неща, които българските пропускат, като например припомнянето, че: когда-то его взгляды были иными: в одной из своих статей политик восхищался действиями США во время войны в Заливе и критиковал действия СССР. «Там, куда ступал сапог Алеши, народы не ведали ничего, кроме рабства», — писал он, имея в виду знаменитый памятник советскому солдату-освободителю в Пловдиве. Но за 20 лет многое изменилось. В августе 2014 года Сидеров активно выступал в поддержку политики России на Украине, утверждая, что происходящее в этой стране — «следствие долгосрочной политики США».

 13. Ето многозначителен цитат от Дневник от репортаж на швейцарски журналист от времето точно след 9 септември:
  “За пръв път комунистите заговориха с тон сякаш са истинските господари на България, с тон, с какъвто никога не биха се осмелили да говорят преди Червената армия да окупира страната.”
  http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/09/09/2377275_na_9_septemvri_v_bulgariia_video/

 14. Тъкмо ми дойде на ум – в Берлин (вече) няма нито един паметник на “Освободителите” от Червената армия. Т.е. в сърцето на Третия Райх, където са загинали хиляди руснаци, в държавата, в която официално са забранени нацистките символи, няма такъв паметник.
  Или другарите ще кажат, че в Германия са още фашисти? А като са такива, защо Русия им продава газа на “по-братски” цени?
  Нека да запазим МОЧА за очилатите активисти!
  Но нека сложим паметна плоча от лявата му страна на плана Рибентроп-Молотов със следните снимки:
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/38/Bundesarchiv_Bild_183-H27337%2C_Moskau%2C_Stalin_und_Ribbentrop_im_Kreml.jpg
  http://www.estonica.org/media/files/images/47/475025923263-n37262_jpg_690x518_q100.jpg
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4c/Ribbentrop-Molotov.svg
  А отдясно списък с имената на жертвите на народния съд.
  Нали това искат другарите, да се пази историята. Нека да я разкажем докрай, с предисловието и последствията.

 15. Лекция по признателност

  Русия има дългогодишен опит в крепостничеството. Въпреки че официално е премахнато от император Александър II в страната, то продължава под различни форми да се проявява навън. Повече от сто години България е закрепостена със своята признателност без да е уточнено докога. Тя предпазливо проявява любопитен поглед към Запада неподозирайки, че всички тези взаимоотношения там са стигнали до някакво съвършенство.
  Ако направиш добро на някого цялата му признателност се изчерпва само с една дума, “Благодаря”

 16. Украйна започна освобождението си с ленинопад. Време е и тук да сломим врага с унищпжение на паметниците му. Нищо руско не ни е близко.

  Сме*ть кацапам!

 17. & “ДО ИНДЖЕВ”:
  Г-н, Ляв ком/социалист,
  Пътят на България преминава през ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ на историята, изопачена от русоблюдите подлоги! Племето ни, зомбирано в продължение на почти век от проруски/просъветски емисари, родоотстъпници, трябва да прогледне за ИСТИНАТА! В противен случай ще продължи да се влачи на опашката на цивилизованите народи, убедено във взаимната любов с поробителите си.

 18. КЪДЕ СА БЪЛГАРСКИТЕ И РУСКИ “АКАДЕМИЦИ”,”ИСТОРИЦИ” да прочетат документите и да кажат историческата истина, че така наречената “Освободителна война” е траяла само часове без бойни действия, без жертви или е една война без война. Този театрален фокус служи само за формално “ОЗАКОНЯВАНЕ НА ОКУПАЦИЯТА”. Как може руското посолство седемдесет години да седи с капаци на очите и да предъвква лъжите на агитпарцалите, с които група повечето фалшиви “антофашисти” ги баламосват, за да си пазят пенсийте. Русия ще спечели много, ако излезе смело и защити истината за окупацията с документите и известна на всички. Нека махнем позорните жалони на окупатора. Сталин и сталинистите отдавна ги няма. Глупост е да се прераждат, след като навсякъде са отречени.

 19. Пендо,информацията Ви,че сред партизаните е имало земеделци е в полза на комунистическата пропаганда за “широк единен антифашистки блок”.

  Дори да е имало извесетн брой земеделци,те са се подчинявали на комунистите бпо всички параграфи. Но каквито и да са,всичките до един са били терористи ,убийци и метежницу,защото са бандистки формирования. Сложи ли някой бомба на кръста и пушка на рамо,политическата му принадлежност е без значение.Отделно от това,твърдите,че е имало сред бандитите и военни,може ли да и посочите.Колко български генерали и офицери са били партизански терористи.

  Грешите,че български войници са се били против Хитлер. Подобна грешка правее и Радой Ралин,Бог да го прости.
  Хитлер е бил държавен глава и по време на войната не е докосвал оръжие,имало е други,които са се знаимавали с тази работа. Българските войски са воювали срещу германските войски.
  както германските войски на са воювали срещу сталин,а срещу Червената армия.

 20. До “до Инджев”

  Много неща могат да се коригират,но историята в никакъв случай.Тя е като смъртта, само комунистите като убиваха други комунисти ги реабилитираха,но те не оживяваха.Ако сте комунист,нещата са ясни.Щом употребявате фразата “чуждо за Народ…”,това означава че сте автентичен комунист.

 21. Цървеното гърне е пропукано навред. Въпрос на малко време е да се кютне на камара. Шурти отвсякъде и “лепило за него няма открито”.

 22. Малко е дълго но си заслужава да се прочете. Този документ изяснява защо сме в положението което сме и кой е стратега на това състояние на държавата и нацията ни.

  “В края на тази глава ще цитираме един много любопитен документ – инструкция за съветските войски, окупирали стра­ните от Източна Европа, в това число и България. От този сек­ретен документ, изготвен от комунистите в Москва, става ясно как Геноцидът и тоталния контрол над българите са били прог­рамирани предварително, систематично и с научен подход (по същия начин, по който това се прави и днес с още по-рафинира-ни средства за унищожение и пропаганда):

  Строго секретно КАА/08.113

  Москва, 2.04.1947 г.

  Инструкция НК/003 47

  В сградата на посолството да не се приемат местни ин­форматори. Срещите да се организират от наши специални служ­би на публични места. Посолството приема информации чрез специалните служби.
  Да не се допуска контакт между нашата войска и цивилни лица от страната. Забраняват се посещения на местни лица от нашия офицерски състав, контакт на войници с местни жени или на войници с войници от страната и нашата войска.
  Да се ускори ликвидирането на граждани, които участват или симпатизират на партии и организации отпреди войната и възстановили се след нея без нашето съгласие. Да се използват за тази цел всички конфликти и недоразумения между тях, а съ­що така и въоръжена опозиция.
  В политическите репресии да се използват войници от армията (възстановена на наша територия) и след това да се ликвидират тези войници.
  Да се ускори съединяването на всички социалистически партии в една – комунистическа, като всички водачи на тази пар­тия да бъдат предварително утвърдени от органите на нашите специални служби.
  Да се обединят всички младежки организации в една -комсомолска – с водачи, утвърдени от нашите служби. Преди обединяването да се ликвидират всички водачи на бивши юно­шески и младежки организации.
  Делегатите на партийните конгреси да нямат мандат след конгреса. Да се елиминират делегатите, които са активни. За все­ки следващ конгрес да се избират делегати, утвърдени от наши­те служби.
  Да се прави системно разследване на хора – добри орга­низатори и специалисти, които са популярни. Тези хора да се привличат към нас, а ако откажат – да не се допускат до ръко­водни длъжности.
  Да се организира всички държавни служители, освен ми­лиционери и миньори, да получават ниски заплати. Това специ­ално да се отнася до здравните служби, съдебно-изпълнителс-ките служби, просветата и културата.
  10. Към всички органи на властта и всички значителни за­води да се включат хора, които сътрудничат на КГБ. Това да се осъществява без знанието на държавните местни власти.
  11. Да се обърне внимание на печатната преса да не цитира сумарни количества и видове на стоки, които се изпращат в СССР. Да се посочва, че това е обменна търговия.
  12. Местните власти да не издават на купувачите на земя, къщи и парцели нотариални актове, а актове за получаване.
  13. Да се приложи такава специална икономическа полити­ка към частното селско стопанство, че то да бъде с ниска прои­зводителност и неефективно. При втория етап да се започне ко­лективизация на селското стопанство. Ако се появи силна опо­зиция, да се намали доставката на средствата за производство и се увеличат данъците към държавата. Ако и това няма ефект, то селското стопанство да се доведе до състояние да не може да изхранва държавата и да разчита на внос на храна.
  14. Да се формулират всички закони, укази и разпоредби за организация, икономика и право така, че да не се дава точно и прецизно тълкуване (с изключение на военните).
  15. За всеки проблем да се създават комисии, съвети, инст­рукции и т. н. така, че никои от тях да няма право на окончател­но решение без консултации с останалите.
  16. Самоуправляващите органи на заводите да не могат да имат влияние върху дейността и развитието на предприятието. Те могат да се занимават само с изпълнение на полученото за­дание.
  17. Профсъюзите не могат да имат противоречия с разпо­режданията на дирекцията. Да се натоварят профсъюзите с дру­ги задължения – организиране на почивка, просвета, културни и други развлечения, екскурзии, разпределяне на дефицитни сто­ки и потвърждаване на мнения и характеристики от политичес­ките власти.
  18. Да се авансират само такива сътрудници и началници, които образцово изпълняват получените служебни задания, но без склонност към анализ на проблемите извън заданията.
  19. На всички отговорни ръководители на партийни, дър­жавни и стопански дейности да се създадат условия, които да ги компрометират в очите на подчинените им, като се изключва възможността да се върнат в средата, от която са излезли.
  20. Офицерският кадър от местната армия може да получи отговорни длъжности само при условие, че там има наши сът­рудници от КГБ.
  21. Да се организира специален надзор за количеството му­ниции за всички видове оръжие на всеки арсенал. Учение с бой­ни патрони да се прави само при строг контрол.
  22. Да се обхванат под специален надзор всички лаборато­рии към НИИ (научно-изследователски институти – бел. ред.).
  Да се обръща специално внимание на всички изобрета­тели и рационализатори, като всички по-важни изобретения и предложения да се регистрират в нашите централи. До реализа­ция да се допускат само изобретения, засягащи експлоатацията на минното дело. Важните изобретения да се продават в чужби­на. Да не се допуска до публикация стойността на изобретение­то.
  Системно да се нарушава графикът на транспорта в стра­ната (с изключение на нашия специален транспорт).
  Да се провеждат симпозиуми и конференции и да се за­писват предложенията и докладите, като се регистрират док­ладчиците, но за реализацията да се спазва само нашата инст­рукция.
  Да се популяризират интервюта с работници за актуал­ни производствени проблеми, като се критикува безпорядъкът, но не трябва да се ликвидират причините за тези проблеми.
  Всички обръщения към народа от официални служите­ли и водачи да обхващат исторически и народни акценти, но да не се проповядва дух на обединение на целия народ.
  Да се обърне внимание на всички новостроящи се гра­дове и квартали да не се изгражда друг освен главен водопро­вод. Всички стари кладенци и локални водопроводи да се ликви­дират систематично.
  При модернизиране и разширение на заводите да се оси­гури изтичането на замърсени води да става в реки, които могат да бъдат резерв за питейна вода.
  В новостроящите се апартаменти и къщи, а така също и при възстановяване да не се строят помещения за запасяване с хранителни стоки и за отглеждане на животни.
  Частните работници и предприятия да се снабдяват с лошокачествени суровини и оборудване, което да осигурява про­изводството на лошокачествена продукция на цени, по-високи от държавните.
  Да се създадат условия за максимално развитие на ад­министрацията по всички нива – районни, общински, градски.
  Може да се допуска критика на администрацията, но това да не влияе на нейното намаляване или по-прецизна работа.
  Да се контролира само изпълнение на плана на предп­риятия, произвеждащи суровини и други производства, включе­ни в нашата инструкция. Забранено е изпълнението на плана за продукти и стоки за вътрешния пазар.
  Специално да се наблюдава църквата, като се създават условия и програми за обучение на младежта за наслагване на омраза към нея. Специален контрол да се упражнява над цър­ковните печатници, библиотеки, архиви, проповеди и т. н.
  От всички основни, професионални и средни училища да се уволняват учителите, които имат голям авторитет и се пол­зват с уважение от учениците и населението. На тяхно място да се назначат нови. Учебните програми да се направят така, че да се прекъсва връзката между изучаваните предмети. Да се огра­ничи производството на учебни помагала. Да се премахне изу­чаването в средните училища на латински, гръцки, обща фило­софия, логика, генетика.
  По история да не се обяснява какво са правили царете за доброто на страната, а да се изтъкват тиранията и борбата на потискания народ. В професионалното обучение да се набляга на тясната специализация.
  Да се организират държавни митинги при годишнини на борбата против завоевателите (с изключение на руснаците), като се подчертава борбата срещу германците, а преди всичко борбата за социализъм.
  Забранява се да се поместват в средствата за информа­ция и издаваните книги данни за местни хора, живели в Русия преди революцията и по време на Втората световна война.
  Ако се възстановят или създадат организации, които под­държат дружбата със СССР, но се опитват да контролират дей­ността на държавните органи – да се обвинят в шовинизъм и на­ционализъм (нашите действия са независими от органите на дър­жавата). Начин на действие: унищожаване на нашите гробища и паметници, публикуване и размножаване на позиви, в които се осмива руският народ, руската култура и договорите между СССР и страната. Към тази пропаганда да се ангажират граждани от страната и да се използва съществуващата ненавист към СССР
  Да се прояви грижа за строителството на пътища и мос­тове, за да са готови при налагаща се интервенция така, че на­шите войски най-бързо и от всички посоки да се придвижат до центровете на опозиционните сили.
  Да се арестуват всички политически противници. Специ­ално да се преследват противниците, които имат авторитет сред населението. Да се ликвидират всички политически противници и след това да се обвинят в тежки криминални престъпления.
  Да не се допуска реабилитация на хора, съдени на поли­тически процеси. Ако се наложи такава да се допусне, но при условие, че това е съдебна грешка, без започване на разследване и обвиняване на виновните за съдебното решение.
  Не може да се изправят пред съд хора с длъжности, да­дени от партията – независимо че тези хора са виновни за ико­номически загуби и са мразени от подчинените си. В драматич­ни ситуации трябва да се преместват на друга равностойна или по-висока длъжност в друга област или град. В крайни ситуации тези хора да се назначават на неначалническа служба, като се използват за кадрови резерв за друго време.
  За хора, които не са съгласувани от нашите специални служби, може да се публикуват съдебни процеси (специално това се отнася за кадри от армията, генерални директори, минист­ри), в които се обвиняват в дейности против народа, социализ­ма, индустриализацията. Това ще увеличи подозрителността и ще мобилизира работническата класа.
  Да се проявява системен контрол хората на отговорни длъжности да произхождат от работническата класа и да имат най-ниска квалификация.
  Да се проявява постоянна грижа за систематически под­бор за висшите институти на хора, които произхождат от най-ниската категория от населението или незаинтересувани профе­сионално хора, стремящи се само към диплома.”

 23. Както се вижда историята не се учи не само в “училищата” на НРБ, но и в “елитният” МГУ , “възпитаниците” на който са и “дипломатите” в вицепАсолството в сАфия, подчинени на КаГеБисткият вицепАсол Исаков.
  Всички вкупом слугуват на болшевишката “история” на лъжата. Безпрекословно! Маладци! Тавариш Путин винаги си подбира слугите според тяхната болшевишка лоялност.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.