С боя и без боя(зън) пред МОЧА

Спонтанно възникна инициативата пред Монумента на окупационната червена армия (МОЧА)  да се организира в София “нервокъс ” за пазителите на господарската съветска колониална символика  под надслов

Баща ми бояджията
Понеделник, 15. септември, първият учебен ден, от 18 ч.
Да се съберем пред МОЧА (Монумент на окупационната червена армия) след работа, “въоръжени” до зъби с бояджийски принадлежности и да опънем нервите на цивилните милиционери, пазещи в храстите…

Открит урок по история, национална памет и позиция на граждани, живеещи в съвременна европейска НЕКОЛОНИАЛНА държава.

Вземете всички налични деца, половинки и приятели, и заповядайте след 18.00 да изпием по питие, размахвайки четки, валяци и прочее смъртоносни за евразийското присъствие “оръжия” …

“Свобода или СССР”.
Аз съм за първото.

46 мнения за “С боя и без боя(зън) пред МОЧА”

 1. Задавате ли си въпроса колко хора ще дойдат в Понеделник в 18? Че още не са се прибрали от работа.
  Защо не в Събота или Неделя например?

 2. Иво Инджев надмина себе си по духовитост! Но смешното е и трагично, защото се смеем на себе си. Може ли да носим баданарки?

 3. На 15 септември се навършват 151 години от рождението на скрития от аналите на “Большая Советская Мизерия”:Генерал Иван Колев.

 4. Groznia pametnik triabva da se polee obilno s IOD – IODA NJAMA IZMIVANE i dori da go boiadisat otgore pak izbiwa!!!

 5. Трябва да благодарим на Путинова Русия и нейните слуги тук.
  За повечето българи МОЧА бе един от многото. От години Иво Инджев говори и пише за символиката му и необходимостта да се отървем от него… А-а, оставете го – той е “селския луд”…
  Истеричната реакция и менторският тон на Руското посолство, както и малоумното престараване на рубладжиите доказват правотата на Иво Инджев и все повече хора осъзнават, че нашите политици са поставили България “в партер” спрямо Русия.
  И нека не бързат да махат паметника – очакваме с нетърпение следващото мероприятие и последващата истерия…

 6. Страхотна идея! Ирония му е майката. За нея опорни точки няма открити.
  Съжалявам, че няма да са там. Хубаво би било да се изнесе лекция на ченгетата-униформени и цивилни. Но като начало един предварителен въпрос за тях. Какво се е случило на 5.9.1944г. с уточняващ въпрос кой на кого е обявил война. Дали един ще се засрами от невежеството но все отнякъде трябва да се започне с просветителсвото.

 7. Мисля, че липсва много важна информация за войната на Съветския Съюз.
  1. През септември 1944 г. имаме състояние на война за ЧАСОВЕ, без да има истинска война. Войната се обявява вечерта на пети септември и воените действия се прекратяват след броени часове на осми септември поради липса на всякаква съпротива, както е заповядано от командирите на генерал Бирюзов. Те преминават през България и продължават на север. Паметници за тях няма, защото не са се били в България или за България.

  2. В същото време в България са настанени войските на Лавренти Бериа от НКВД. Те носеха сини шапки, возеха се в американски камиони и ядяха американски консерви. Добре облечени и охранени, за разлика от войниците на генерал Бирюзов, които изчезнаха много бързо. Истината е, че войските на НКВД са “героите” на които комунистите толкова много дължат своята “признателност”. Без тях те не можеха да имат всички тези аванти, привилегии и специална “собственост”. Войските на НКВД бяха които вербуваха хората и ръководеха диктатурата на пролетарията и превръщането на България от “буржуазна европейска държава” в съветски сателит без ограничения за времето и действията им. Погледнете наоколо и ще ги видите настанени добре по заповед от Москва, от новородените сталинчета на всяко видно място, за да плашат. Фантастично те успяха от сталински, да се превърнат в руски, а сега путински. Днешната им функция е да пазят пенсиите на претендиращите, че “верно” служат на Москва. Докато паметниците ги има и тях ги има. Това е историческата истина, която всички знаят, но много мълчат.

 8. Идеята на Иво Инджев и неговите съмишленици е оригинална.На тази дата завършва окупацията на страната през 1944 от съветските войски.На 15 и 16 столицата София е напълно окупирана след като се дислоцират части от авиацията на Трети Укр.фронт.Точно тогава е изпратена телеграма до Ставката на Върховното главнокомандване от Началник-щаба на фронта ген-лейт. Сергей Бирюзов. Отчитейки успешната окупация на България като приключила,Правителството и Ставката започват трескава подготовка за започването на Белгрдаската операция.По този повод Комнадващия Фронта армейски генерал Фьодор Толбухин е произведен в завание “Маршал”.

  Уместно е използването на тази дата за акцентиране на края на окупацията. Досега тази дата не се споменаваше като важна в историята на страната. Комунистическата пропганда също никога не я е обявявала пред хората.

  Не е лошо да се напише Нотата на Съветското правителство на голям плакат за да се види,че Съветския Съюз не споменава никъде думата “фашизъм” и още по-точно не кавалифицира България като “фашистка държава”.Отделно от това в текста липсва думата “освобождение”.

  Недопустимо е съветските власти да не знаят че обявяват война на “фашистка България” като в същото време я “освобождават” от някакъв фашизъм.Напълно липсват мотиви и елемнти на освобождение,а акта за обявяване на война пък по дипломатически път отхвърля тази лъжа.

  Добре е да се съствави текст до посолството на Русия с Нотата и молба руските съветсници да вземат отношение върху документа и да посочат безпристрастно къде намират думите “фашизъм” и “освобождение”.
  Твърде вероятно е и самите те да не са запознати с текста на Нотата.

 9. Не знам каква ще е ползата от разиграването на някакви изкуфели старци. Не те, а властите пазят този паметник.

 10. Наистина е време за без боя(зън).Как може, когато се давят хора от един дъжд в безумната ни държава , полицаи да охраняват лъжлив паметник на чужда държава, която ни разказва играта и в момента с нов вид окупация – абсолютна енергийна зависимост, вследствие на което и абсолютна политическа зависимост.
  “И в същото време някой в НАТО трябва да каже ясно на България, че страната не може да се изсулва от отговорностите си всеки път, колчем стане дума за общата европейска сигурност, основна заплаха за която винаги е била, е и ще бъде Русия. Няма значение кой е на власт там, независимо от овчите кожи, с които един или друг руски император понякога се покрива, за да не му стърчат вълчите уши, Русия си остава налудничава, шизофренична империя. Тя по природа не понася нормалния, демократичен дух на Запада, макар че в същото време неистово иска да се възползва от материалните достижения и блага на същия този Запад.
  И единственият начин, по който си представя, че може да стане това, е като ги завоюва или открадне.
  НАТО добре знае, че тук руснаците дори няма да си правят труда да изпращат нелепите си зелени човечета. Ние самите, чрез някое комунистическо правителство утре или чрез поредното ни марионетно правителство изобщо, доброволно и от братска любов към Русия ще си причиним всичко най-гадно, което Кремъл поиска от нас. И така ще превърнем европейското си бъдеще в европейско минало.
  А след като сами го правим, то НАТО от кого да ни защитава?”-Пламен Асенов

 11. Напоследък ме занимава една тревожна мисъл.
  Времето в исторически план е наш враг.

  Малко останахме родените преди 09. 09. 1944 г.
  Малко са, които на тази черна дата са били в съзнателна възраст и помнят какво е било и какво точно се случи. И благодарение на кого. За да стане България от една цветуща страна в днешната тъжна територия.
  Малко са и тези, на които е разказвана истината и я знаят непосредствено от своите близки, на които вярват.
  А още по-малко – тези, които четат и искат да я узнаят.

  Иво Инджев е от малцината будители и единственият, толкова последователен и всеотдаен на каузата за истината. За която се бори всеки Божи ден.

  Как от малко да станем много. Там е въпросът. Нямаме повече време за губене!

 12. ” За да стане България от една цветуща страна в днешната тъжна територия.”(ТОНИ А.)

  Драги ТОНИ А.,
  Трябва да си бил доста малък, за да не не си знаел, че по времето през което описваш България като “цветуща страна”, половината от българите са живеели в кирпичени къщи със сламени покриви или в най-мизерни землянки. Следващият път бъди по-внимателен когато употребяваш думата ИСТИНА. С нея не бива да се кощунства.

 13. Към Михаил:

  Това за кирпичените къщи преди 70 години в България, когато в половин Европа кирпич върху кирпич не е останал, сигурно е вярно. Тъкмо този кирпич се е опитало да съхрани българското правителство с решението си българската войска да не оказва съпротива на червената армия. В резултат на което съветските окупатори ограбват систематично България ( кирпич по кирпич) до степен, че на др. Георги Димитров му се налага да моли “патриотичните български предприемачи” да помогнат за преодоляване на икономическата катастрофа в ограбената, принудена да храни и издържа полови милионна окупационна армия България.
  А намекът за построеното след това в България ( сякаш е трябвало България да застине през десетилетията и не е било нормално хората да строят нещо при какъвто и да било режим) напомня жалката самохвална реклама на Тодор Живков, че бил построил цели две Българии- в същото време бяха построени десетки Белгии, Германии и Холандии, а за стотиците Южни Кореи и Сингапури да не говорим…

 14. Михаил, никога родителите ми не са имали собствена къща, даже от кирпич.
  Но за мен, както и за много като мен със същата ценностна система, патриархална България до 09.09 1944 г. беше цветуща.

 15. Брависимо на г-н Инджев за оригиналната идея!
  Мисля,че това е един от правилните начини за борба с тази античовешка идеология.Нека да ги направим смешни с техните глупости!Понякога пародийния жанр е ненадминат в изобличаване на ЛЪЖАТА!
  Колкото до нашите милицаи(милиционер+полицай=милицай),какво да искаш от хора,които във фишовете за превишена скорост,вместо ул.’Хан Кубрат’,пишат ул.’Ханко Брат’.

 16. Има само един начин България да се освободи от Русия,/ както и от паметниците и/ и той е чрез прекъсване на дипломатическите отношения и изгонването на всички руснаци от България.Това ще стане, когато си изберем правилното правителство или когато самата Русия се издъни пред Европа и посегне на нейната цялост.

 17. Stoyan Georgiev Stoyanov:

  АЗ СЪМ БЪЛГАРСКИ ПИСАТЕЛ И ПИТАМ ПРОКУРАТУРА И СЪД ДОКОГА ШАЙКА ИДИОТИ ЩЕ ОСКВЕРНЯВА ПАМЕТНИЦИ НА ГЕРОИ, ДАЛИ ЖИВОТА СИ В БИТКАТА С МРАКОБЕСНИЯ ФАШИЗЪМ. КАКВИ ДРУГИ МОГАТ ДА БЪДАТ ХОРА, ИЗВЪРШВАЩИ ПОДОБНА ВАНДАЛЩИНА, АКО НЕ ФАШИСТИ И БЪЛГАРОФОБИ! АПЕЛИРАМ ЗА НАЙ-СТРОГИ НАКАЗАНИЯ НО ТЕЗИ НОВИ ВАРВАРИ, КОИТО ПЕТНЯТ ЧЕСТТА НА ОТЕЧЕСТВОТО НИ ПРЕД ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ!

  НОВИТЕ ВАРВАРИ

  На светлата дата 9 септември шайка нашенски диваци оскверниха паметника на героите от славната Съветска армия – Освободителка в София, но даже не се сетиха да протестират пред паметника на американските летци, бомбардирали същия град през 1944 г. и избили над 1000 души мирно население. Да бъдат проклети новите варвари – сега и навеки!

  „Диваци и варвари в Българи са само фашистите. Но аз ви питам, г-н председателю, в коя страна фашистите не са диваци и варвари?”

  Георги Димитров на Лайпцигския процес

  .
  Пред паметника на герои славни
  събра се пак безродната тълпа,
  дошла от злоба с него да се гаври
  и химна си маймунски тя запя:

  „Ний сме банда демократи,
  вий за нас не сте и хора –
  ний се ширим във палати,
  вие спите във обора!

  Вашите предци са ясни,
  все диваци от народа,
  а пък ние ежечасно
  хвалим нашата порода!

  Ний сме шайка демократи
  и дедите ни се биха
  с партизани и ятаци
  за династията лиха.

  Режеха глави дедите
  и на кол след туй държаха,
  тъй закърмиха в душите
  любовта към свободата!

  Ний наследници сме техни,
  ние пак глави ще режем,
  варвари сме във доспехи
  и със помисли говежди!”

  Сополанко Глистев техен е водач
  въшкава издънка на фашист-палач,
  и тъпака Генов, яростен кришнар,
  дето да го срещнеш, плаче за шамар.

  Инджев – чироза вмирисан
  е на тях идеолога,
  истина не помирисал,
  върла натовска подлога.

  Все продажници от класа,
  алчни, дупедавни, тъпи,
  тях фашизмът ни превтасал
  лей в недъгави калъпи.

  И под розовото було
  на прославян плурализъм
  мускулите си издува
  пак познатият фашизъм!

 18. Воля! Незалежнiсть!
  Слава Болгарії!

 19. Към Ясен Прахов:
  Благодаря, поласкан съм от вниманието на путлеристите да ме възпяват в стихоплетна форма. В интерес на истината, получавал съм заплахи в рими в писмен вид още преди двадесетина години.А пък най-съм “благодарен” на покойния Стефан Продев, който ме обяви за еничарин- т.е. потвърди сходството с Индже войвода не само на семантично ниво.

 20. До “писател” Ст.Стоянов.Драги графомане,римешките ти са убийствено безнадежни.Да съчетаваш “вмирисан” с “помирисал” е като да римуваш полковник с подполковник. Но това явно не те занимава.Прав си.Важното е, лаф да става.Страшното е, че си се обзовал за писател.Ти си луд приятелю, а не писател.Писател е Гогол, Ботев, Димов.А, ти си откровен маниак.Ама, карай по-кротко, щото това е опасно занимание.Само не се взимай сериозно и не си купувай спрей за комари.Може да станеш опасен.
  Бъди здрав.Крепко стискам отрудената ти писателкща длан.

  Л.Л.

 21. Към гнусния памфлет на Ясен Прахов и подобните му, напълно подхожда написан бисер от техен събрат (линка на коментар на Сотир):
  „Родна реч, о, майна сладка.”

 22. Този МИХАИЛ с покровителствено-поучителния тон може да просълзи някой русофил с тази своя “истина”, но землянките са руски обиталища и едва ли са били популярни тук. А дали е цветуща една страна се преценява в сравнение с другите в определен мамент. А тогава поне в сравнение с СССР сме били много по-добре. Изоставането ни от света започва точно с окупацията 1944г.

 23. mihaile glavo prosta
  i dosege kirpi4enata kasta na diado mi stoi.minahme prez nei 4 4etri pokolenia.tvoite sa bili komunisti i kasta ne sa imali ot marzel.znam gi tezi.

 24. Боже мили, и такъв писател ли имаме? Що нищо не знам за него? Види се, много е даровит, пък и скромен…

 25. До МИХАИЛ:
  Наглец, комунистическото ти безочие няма граници! Мърлявото ти родословие може и да е живяло в кирпичени колиби със сламени покриви и в землянки – в родния ми град Севлиево такова чудо нямаше. Къщата на единия ми дядо,у когото живеех, строена двадесетте години на века, беше с вътрешна баня /с бойлер и отопляем под/и вътрешна тоалетна.При това бяхме среднозаможно семейство.Дядото беше шивач по професия, спестил в последствие за скромна бакалничка.
  Комунягите го обявиха за народен враг като социалдемократ и съратник на Кръстю Пастухов и Атанас Москов.За другия си дядо не искам да говоря – той беше собственик на една от няколкото в страната дизелови валцови мелници – на младини обущар по професия.
  Категорично смея да твърдя, че в градовете на България, с изключение на циганските гета никой не е живял в “кирпичени къщи със сламени покриви и в мизерни землянки”! Може-би някъде в по-бедните села е имало и такива.
  Аз за пръв път видях плетарки със сламени покриви /хаты/ през 1962 година в … Москва /ул. “Мосфильмовская” и ул. “Шарикоподшипников”/. И бях потресен! Руснаците пет години по-рано бяха изстреляли първия изкуствен спътник?!? Москва беше СТОЛИЦАТА НА СТРАНАТА, В КОЯТО СОЦИАЛИЗМЪТ БЕШЕ ПОБЕДИЛ ПРЕДИ ПОЧТИ ПОЛОВИН ВЕК!!!
  Така, че когато пробутваш комунистическата си пропаганда, не споменавай думата ИСТИНА! Употребена от всеки комуняга, тя звучи кощунствено!

 26. Войната водена в България без военни действия бе само повод за въвеждането на войските на Лавренти Берия. Те са които подариха цялата българска държава на комунистите. Те са “героите” на които те дължат огромна признателност и благодарност. От страх да не отговарят за престъпленията си изтапаниха тези плашила да ни стряскат и днес. Но големият вопрос е как така войските на Комисариятът за Вътрешни Работи получи правото да се разполага в България като съветска територия. Това показва, че още от първите дни Сталин е мислел само как да вкара България в неговата кошара. И писачите на химни за това поробване вият до небето даже и днес.

 27. Ясен Прахович, що кълнеш като вехт позитановски трол, злобен човеко? С вами Бок, а с нами – винкело.

 28. Преди полуграмотните милиционер-комсомолчета да започнат да дращят капитални изводи за землянките и кирпичите, да се поограмотят малко. Ще рече да попрочетат статистически първоизточници или въобще нещичко извън “Агитация и пропаганда” и “Наръчник на агитатора”.

  Там може да открият, че 70% от българското население към 1939 г. е било самонаето, т.е. не е имало началник на главата и само е изкарвало хляба и салама, при това в количества такива, че безработните австрийци, германци и чехи от световната Велика депресия с кораби са слизали към България по Дунава. Впрочем оттогава иде изразът “изпаднал германец”, рАЗИЯта няма нищо общо.
  И че брутният национален продукт е надхвърлял този на Турция, Гърция и Югославия заедно. Царство България е в десетката на най-развитите европейски страни и дели мегдан с Австрия, Чехия, Белгия или Дания.

  Царство България тогава е родина на проф. д-р Странски (комун приматите го убиват в бомбена яма на Орландовци 1945 г.), на архитект Цолов, на най-добрите военни изтребители в света за времето си Ла-5 и ЛА-7, на физика проф. Балкански и на бащата на компютъра Джон (Иван) Атанасов.

  Да, имало е и някои същества (нарочно не казвам хора), живели в колиби и землянски. Това е закваската на бъдещите “първи партийни и държавни ръководители”. Тодор Живков е колибарин от Ботевградско, “генералите” Славчо Трънски и Добри Джуров – съответно от Трънско и Литаковско, Пенчо Кубадински – от покритата с папур землянка в Добруджа. Та нали доскоро този самообявил се “елит” даде на РъБъ и света президент сирищенски колибарин и премиер бобовдолски такъв!?!

  А “майсторите” на изящната словесност “Ясен Прахов” и “Стоян Стоянов” да понаучат повечко за фашизма и че в Царство България такъв не е имало. Също и че германските национал-СОЦИАЛИСТИ и сталинските (и български) комун-СОЦИАЛИСТИ дори са съюзници и приятели по силата на няколко международни договора!

  Слаба е била посещаемостта ви, таваришчи, дори на часовете по история на БКП!

 29. Поглеждайки бегло в Историята се появявя въпросът Защо при превземане на някой град, той бива разрушаван и опожаряван? Отговорът е прост: – За да се премахне обществено културната рамка на предишните обитатели и да се построи новото статукво. Как ще постоим нашето ново верую, когато над нас са надвиснали скверните идоли на циклопската естетика. Тези идоли, както виждаме са в състояние да вдъхновят някой “закъснял пуберитет с КаГеБиски манталитет”.

 30. Не зная какъв “български писател” е Stoyan Stoyanov (за пръв път чувам това “известно” име), но като поет е кръгла нула (доказателство за това е стихоплетството, с което ни “удостоява”)!

 31. Браво! Великолепна идея!Благодаря Ви, г-н Инджев! Дано повече хора, които са в България вземат участие в понеделник, за да отсрамят и нас, които сме по принуда в чужбина. Стискам палци и морално съм с вас. Благодаря и на коментиращите съмишленици! Невероятно интелигентни и съдържателни коментари, които не просто ме обогатяват, но и са почти единствените поводи да се гордея с българското си потекло.
  Например – коментарът на г-н ZUKERMAN, ме накара да прочета биографията на проф. Иван Странски, който се оказа велик учен, признат в цяла Европа физикохимик /не знам дали точно него ни описва г-н ZUKERMAN, но в случая няма значение/. От детска възраст страда от костна туберкулоза, нелечима по онова време.

  Завършва средното си образование в Първа мъжка софийска гимназия. С идеята да се бори с болестта си, решава да следва медицина, но след една година следване във Виена, силно разочарован от възможностите на медицината, решава да прекъсне. През 1922 г. завършва висше образование в Софийския университет, специалност химия. Защитава докторска дисертация в Берлин при Паул Гюнтер върху рентгенова спектроскопия. През 1925 е избран за първия доцент в новооткритата Катедра по физикохимия към Физикоматематическия факултет на Софийския университет, и става първият преподавател по физикохимия в България. От 1929 г. е вече извънреден професор, а редовен — от 1937. В преподавателската си кариера води лекции по всички области на физикохимията, привлича в катедрата способни учени – Ростислав Каишев, Любомир Кръстанов и др. – заедно с които прави най-значителните си разработки. През 1930 е поканен в Берлинския технически университет (БТУ) като Рокфелеров стипендиант за съвместна работа с Макс Фолмер заедно с Каишев. В периода 1935-1936 с Каишев публикуват основоположните си трудове по теорията на средните отделителни работи. По-късно с Любомир Кръстанов предлагат механизма на растеж на кристал върху подложка от друг кристал.

  По покана на Валтер Косел за съвместна работа в Бреслау, заминава за Германия през 1941. През войната участва в разработки, например, за предотвратяване на образуването на ледени кристали върху немските самолети. С приближаването на съветската армия към границите на Германия, Странски се завръща отново в Берлин, където работи в Кайзер Вилхелм институт за физикохимия и електрохимия. След капитулацията на немците Макс Фолмер е отведен насилствено в СССР и Странски заема неговото място като ръководител на Катедрата по физикохимия в БТУ в западен Берлин. Полуунищожен от бомбардировките, чрез усилията на Странски, БТУ е от малкото университети в Германия, открили учебна година още през 1945. В периода 1948-49 е декан на факултета по общи и инженерни науки, а след това ректор и заместник-ректор на БТУ. През 1953 става директор на Фриц Хабер институт (новото име на Кайзер Вилхелм институт), пост, който са заемали Макс фон Лауе и Алберт Айнщайн.Та и ний сме дали нещо на света, преди да ни смачка съветско-руския сапог.

 32. Да,Михаил е тежко деградирало комунистическо отроче. Тази бедната кирпичената България изразходва милиарди левове за новите територии,издържаше до известна степен и малобройните германски части,издрържаше над 200 хилядната Българска войска , а след Девети три години издържаше напълно 630 -хилядната съветска окупационна армия.Заплатите на щатния състав на армията също са били за сметка на жителите на землянките и кирпичите. Бре че богати са тези обитатели.
  Но Михаил и всичките комунисти не са виновни.

  Няколко читатели в сйта постояно определят комунистическия режим за идеолгия.Прин това човеконенавистна. Но такава наука,която да е античовешка не съществува. Нищо логично(научно) няма при комунистическата сган.Затова нито социализъм построиха нито комунизъм.

 33. Г-н Тинков,бихте ли ми казали имената на дядо си , който е бил социалдемократ?Ако смятате ,че не е уместно да ги публикувате ,тогава извинете за въпроса , но се интересувам заради баща си , който също беше социалдемократ , та по тая причина го пратиха заедно с Петър Дертлиев в Росица”.

 34. Какво се нахвърляте върху Ясен Прахов?Тоѝ показва какво се пише от «другата страна».

 35. За вдъхновеният Прахов и сие- да видят това :

  Фильм “Обыкновенный Большевизм”, 2000

 36. Михаил, що дирят шумкарите в чуждите “колиби” , които са “конфискували” насред София и другите градове и села?
  И даже успяват да издържат чужда окупационна армия?
  Защо шумкарите обират “кирпичените колиби” , за да построят безумните си колхози и “промишлени” мастодонти, които доведоха до икономически геноцид на България, който от своя страна доведе и до демографски през последните 25 години.

 37. Долу МОЧа! Успех! Боже, пази България!

 38. @ WINFORD:
  Тодор Цонков – баща на майка ми Евдокия Тодорова Цонкова /по съпруг – Тинкова/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.