Сеячите на класова омраза пожънаха пачки и пак са зинали за новата реколта

Жътва е. И сеитба едновременно. Каквото посееш в предизборната кампания, това ще пожънеш, заблуждават (се) всякакви другари в кампанията по прибиране на политреколтата в своите хамбари.А всъщност сеячите ( на класова омраза) и жътварите ( на властови пачки ) разчитат главно на стародавната инерция и на забравата какво са сервирали на народа през вчерашния ден- типична деменция за столетници!

 

Няма по-подходящ сезон за текезесарската пропаганда от септември. Гъмжи от подгизнали с кръв трагични събития от близката ни история, която толкова много радва и зарежда с ентусиазъм партийните агитатори. Какво ли щяха да правят ако ги нямаше обединяващите ги и разединяващите нацията септемврийски събития? Сигурно щяха да ги измислят или щяха да припишат на някоя друга общобългарска трагедия ореола на революционната прогресивност. Защото без нещастието на (част от) българите няма щастие за тях!

 

Но какво да кажеш за идеологията, която залага на бедността като генератор на власт по схемата: власт, произвеждаща бедност-власт с гласовете на бедните- колкото са повече, толкова е по-добре за Партията!

 

Не знам дали обърнахте внимание, но на самия сакрален тъмночервен от българска кръв 9-ти септември баби и дядовци се бяха погрижили да заведат внучетата си пред партийния обелиск в софийския парк, който беше наречен от тях „Парк на свободата”. Това са същите онези другари, които миналата година се скъсаха да вият срещу луната за вредата от воденето на деца по демонстрации (когато те са срещу тяхната власт).

 

Като казвам българска кръв, трябва да уточня за упорито мижащите пред високо стърчащата монументално истина: никъде другаде, където е стъпил окупационният съветски ботуш, не се случва нищо подобно, както в България. Само в България се леят реки от кръв на местни хора, но не и на червеноармейци. Същевременно победителите в тази гражданска война, спечелена с бруталната завоевателна сила на половин милионна чужда армия, много обичат да припомнят за собствените си жертви, но „забравят”, че за извършените като отмъщение за тях масови убийства нямаше нито съд, нито присъда. Макар и загубили голямата световна комунистическа война, тук те се държат като победители, които не подлежат на съд.

 

От всяка дума на новия председател на БСП Михаил Миков, интервюиран предизборно от Нова телевизия , струеше точно такова самочувствие на победител, който борави с чуждата вина. Имало концлагери в България и преди комунизма, каза той тържествуващо като адвокат, който пледира един убиец да бъде оневинен, защото в друго време и друго място също имало убийци.

 

Пропагандна, пропаганда и пак пропаганда, базирана върху носталгията по младостта на едно съветизирано поколение, което държи да предаде мумифицирания си опит във формалина на застиналата пропаганда от времето на съветска окупация, но без да споменават изобщо за трупа на СССР, затискащ и днес задушаващо България- например в газовите камери на руския газов монопол, и не само …

 

И да ви кажа защо, според мен, тя все още върши работа. БСП, като приемник на всичко, което смята за позитивно в миналото, неглижирайки отговорността за престъпленията, се измъква лесно поради липсата на трудни въпроси, различни от многократно репетираните риторични мантри.

 

Докато в България никой не пита нищо за съветизацията, колонизацията, окупацията и насилственото отклоняване на нацията от европеизацията, дребните шмекери ще се възползват на едро от това и ще си рецитират заучените отговори на въпросите за миналото, върху което паразитират с избирателни примери за пред избирателите.

 

 

44 мнения за “Сеячите на класова омраза пожънаха пачки и пак са зинали за новата реколта”

 1. Аз съм на 26 години и досега не съм срещал комунист в България. Познавам няколко БСП-ари, но те отричат да са комунисти. Националистите от “Атака” направо казват, че са “антикомунисти” въпреки че били “за Русия и против САЩ”. Казват, че Путин също не бил комунист, а се смятал за “либерал”, тъй като преследвал само олигарси, които се намесват в политиката. Къде все пак са тези комунисти? Да не би да са се преквалифицирали в бизнесмени? Ако е така, как се разпознават от останалите бизнесмени?

 2. Господин Инджев, от лични разкази с бивши концлагеристи от преди 9-ти Септември, зная, че няма изтезавани и убити лагеристи. Напротив, на место смърт и изтезание в тези български концлагери е имало печени агнета и руйно вино, в почивките когато са се водели официални курсове по комунистическа пропаганда.

 3. Rusofilisticus bulgaricus е диагностицирана болест с мутантен щам/разновидност komunistiqus-socialistiqus.И двете са лечими(макар и нелесно),но с поне минимално желание от страна на заболелия

 4. Дойчине, направи си труда и прочети книгата “1984” на Джордж ОРУЕЛ и ако и тогава все още не си намерил отговор на поставения от теб тук въпрос, вероятно имаш ментални проблеми.
  Колкото до “либерала” Путин, който преследвал олигарси, достатъчно е да посетиш Гуглето с въпроса “авоарите на Путин и отношенията му с известните руски олигарси”.
  И, повярвай ми, много е хубаво да се чете.
  Бъди здрав!

 5. А пропагандната теза (А.Райчев), че ДПС прави завой надясно и назапад и доказателството било срещата с Ердоган? Демек Американците ги накарали да играят с Герб заради Украйна !

 6. Най-големия приятел на България е съединението на всички Българи. Тези , които си търсят корените на друго място трябва да бъдат изгонени като мръсни предатели !!!

 7. @DOYCHIN “Ако е така, как се разпознават от останалите бизнесмени?”
  Много е лесно за разпознаване, Дойчине, много е лесно! Само си направи труда да разбереш кои бизнесмени са НАПРАВИЛИ и ПРАВЯТ успешни сделки с държавата и веднагаще се запознаеш с “настоящите” комунисти. Засега и това стига, но има и други признаци, ако настояваш.

 8. @диване | септември 14, 2014, 20:23
  Абсолютно да!
  Ама Вие не сте диване!

 9. Руската информационна война срещу България е чудесна формулировка, която изразява подривните действия
  на българо-юдите срещу род и родина. Русняците действат с поставени лица -“ръкавици”, които да тиражират техните извратени и лъжливи тези. Една от тях е, когато Гъ.Зидеров постоянно повтаря от ефира на АфЛА-токсичната телевизия, че Тройната коалиция в предишния парламент били БСП, ДПС и ГЕРБ. Как подличко “изпира” името на ръководената от него партия “Руска-АТАКА”. Бързо забрави “Златното си пръстче” с което осигуряваше кворума в парламента по време на ПОЗОРешарски. Така са държавно осигурените, после те трябва да осигуряват другите държавно осигурени. И няма край на шир и длъж…

 10. ” схемата: власт, произвеждаща бедност-власт с гласовете на бедните- колкото са повече, толкова е по-добре за Партията!”

  Е, най-после да видя това, казно публично.

  Бих добавил, че тази проста схема е естествен резултат от държавното устройство (Конституцията) на България, че то не е случайно, а създадено точно за тази схема.

  Нищо случайно. Резултат на тази ехема е и образователното ниво, здравното състояние на хората … всичко.

  Тази схема е създадена да се възпроизвежда, създавайки зависими хора, достатъчно на брой да я легитимират законово.

  Ако не се промени Конституцията, схемата ще натиква българите все по-дълбоко в мизерията и изостаналостта.

  Простият изход са терминалите в София.
  Другият, доста по-труден.

 11. Браво Дойчине,най-после някой млад човек да си зададе най-важния въпрос,КЪДЕ СА КОМУНИСТИТЕ.

  Драги Дойчине,Вие сте един от много малкото млади българи и не само млади които си задават този реторичен въпрос.Отговорът го дават всекидневно десетките журналисти,публицисти,политици и пр.

  Те пряко и косвено не говорят за комунистите,правят се че ги няма,или че са се трансформиорали,или емигрирали.

  Не,нищо подобно,България се управялва отново от комунистите,всъщност никога след Десети ноември страната не е управлявана от антикомунисти.Ако поне едно правителство не е било комунистическо,паметниците на Альошите нямаше да стърчат в небето на страната.Същото важи и за президентите.Ако поне един президент не беше комунист,а човек,първата му работа щеше да бъде да издаде незабавно нареждане паметниците на съветските агресори да бъдат разрушени.

  Къде са реално българските комунисти,ето моя скромен отговор-НАВСЯКЪДЕ!..

  Президенство,Правителство,дипломация,МВР,специални служби,следствие,прокуратура,съд,икономика,медии,търговия,наука,образование и мн. др. се ръководят от комунистите.Нищо в страната не се прави без одобрение на комунистите.

  Познавате няколко БСП-ари,но те отричали да са комунисти. Нищо подобно,те няма да бъдат приети в БСП,ако не са комунисти. В тази партия антикомунисти не се приемат. Нали знаете,че БСП е рожба на БКП. И нито един БСП-ар не е изразил някакво анти БКП-арско мнение.

  Хората ,които от Атака са Ви казали,че са “антикомунисти”,са чисти комунисти. Анти-САЩ и про-Русия е един от основните симптоми на комунистическия манталитет.Няма нито един комунист,който да е с анти-Русия и про-САЩ убеждения.

  За президента на Русия е по-добре да не се говори,ние си имаме наши проблеми,с нашите президенти и политици и е страшно наивно толкова малка и безпомощната страна да се занимава с такива могъщи фактори като новокомунистическа Русия.Да,може да се каже нещо,но да се споменава стотици пъти всекидневно името на Путин е израз на комплекси.Българските комунисти достатъчно говорят за Русия и нейния президент,така че хората не би трябвало да се занасят с руските чекисти-те са уникати-силни,нагли,богати и безцеремонни.

  Последния Ви въпрос е много разумен и е разковничето на енигмата.Почти всички български бизнсмени са комунисти.Става въпрос за големите,могъщите и широкообхватните.На тях комунистическата централа им раздаде милиарди левове и конвертируема валута,за да конвертират комунистическата власт в икономическа.Оказа се обаче ,че те политическата(комунистическата) власт не са я изпускали,но се оказа,че и икономическата също.

  Възможно нак-лесния отговор на уместния Ви въпрос,КЪДЕ СА БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ е:НАВСЯКЪДЕ!!!…

  Антикомунисти по държавната телевизия и радио няма и скоро няма да има.

  Последния напън комунистите да не бъдат оприличавани като такива,каквито са,а именно комунисти е добре разработената доктрина да се наричат русофили.На тази основа се разви и теорията за русофилията.
  А нещата са прости до неунзаваемост,Българския русофил е едно към едно с българския комунист.

  Само че на българския русофил се придава съвременна НЕкомунистическа квалификация с цел да не бъде оприличаван за комунист.Да,ама умните хора не вярват!

  Правилността на горните мисли може да ги проверите напълно самостоятелно…Намирате отново някой БСП-ар и го питате,дали е комунист.Ако каже че не е,питате го дали е антикомунист.Когато намерите някой БСП-ар с антикомунистически убеждения,спокойо може да ме обявите за луд.В България има само две категории-хора и комунисти.Който се прави,че не приналдежи към нито една от тях не е искрен и не му вярвайте.

  И още една препоръка-който Ви каже,че България е осиротяла и се е лишила от комунисти,просто не му вярвайте….

 12. …про-Русия е един от основните симптоми на комунистическия манталитет.Няма нито един комунист,който да е с анти-Русия и про-САЩ убеждения.

  Еднозначно и обратимо съответствие!
  Ясно? Да.

 13. Убеден съм, че комунистите( РУСОФИЛИТЕ) не са навсякъде, ТЕ СА В АДМИНИСТРАЦИЯТА!!! И това е най- голямата опасност за бъещето на България.
  Доскоро мислех, че са поставени (със специални протекции, разбира се) само по най- висшите етажи на властта – в Президентството, Министерския съвет, в Парламента, в министерствата и общинските ръководства. Но по стечение на обстоятелствата опознах по-отблизо и районните администрации, където се надявах, че едва ли „дългата ръка на руските служби” ще си направи усилието да се протегне. За мое изумление много скоро се убедих, че точно там се подвизават, (някои още от много години преди 1989 г.), най- фанатизираните русофили! Лесно е да се предвиди какви решения вземат тези „активисти на БСД”, живеещи с твърдото убеждение, че са родени „със сребърни , т.е. русофилски лъжици в устата”. И никой, дори естественият биологичен ход на живота, не е в състояние да ги премахне, защото те се самовъзпроизвеждат – след тяхното пенсиониране там се назначават децата им, снахите им или себеподобни .Поради ниското иерархично ниво към тези администрации няма нито обществен интерес, нито обществен контрол кой точно се назначава там и по какви точно критерии се организират “конкурсите” за нови назначения? Очевидно единственият критерии е русофилията!

 14. Да,българският месец септември е пълен с дати,които са натоварени с история.Да вземем т.н.”септемврийско въстание” от 1923 г. – в изпълнение на безумната идея за “износ на революция” /от която впоследствие самите съветски властници се отказаха/ в България е разпоредено /и изпълнено/ провеждането на метеж с кървав край,в който доста народ е намерил смъртта си,а водачите му /Димитров,Коларов/ се изнизват в чужбина и завършват пътуването си там,кадето им е мястото – т.е.в СССР.Няма какво да говорим за 9.09.1944 г. – зловеща дата в най-новата ни история.Тя е зловеща не затова,че германците са прогонени от България /по време на Втората световна война те са извършители на ужасни престъпления из цяла Европа,макар и не у нас/,но с идването на един режим,който по безпрецедентен начин се е разправил както съдебно,така и чрез масови убийства с хиляди хора,които новите властници са считали за неудобни,и всичко това под благосклонния поглед на окупационната Червена армия.Такива зверства не е имало никъде другаде – да вземем само Румъния и Унгария,където с активното участие на местните власти са избити стотици хиляди евреи и тези страни са участвали със значителни военни контингенти във войната на Източния фронт.Дори и там такова чудо като масовите убийства в България няма.Не знам дали има друга страна,в която в днешно време – седемдесет години след 1944 г. и деветдесет и една години след 1923 г. да има хора,които масово да се гордеят с безчинствата на предците си.Впрочем БСП брои конгресите си като непрекъсната верига от повече от сто години,което ако се замислим,си е напълно правилно.Е,да се чудим ли,че България е най-бедната и най-вещастна страна в Евросъюза?

 15. Искам да кажа и още нещо.В предходни коментари се говори за ролята на “Атака”.В нея няма нищо сложно – проектът “Атака” е създаден и финансиран от службите на Руската федерация,от самото си създаване тази партия изпълнява възложените и от ФСБ или не знам коя друга служба задачи,като напоследък тази “националистическа” партия се е превърнала в националистическа,но на друга държава,партия.Тя изостави антитурската си риторика /неудобна поради активното и сътрудничество с ДПС в предния парламент/ и сега “громи” НАТО и Европейския съюз и е рупор на руската агресивна политика.Спомням си,че в началото на петдесетте години на ХХ век в САЩ комунистическата партия и подопечните и организации бяха задължени да се декларират като агенти на чужда държава – тогава СССР.Ако имаше такъв закон у нас трябваше да регистрираме “Атака” като агент на Руската федерация.

 16. Сотиров, или си червен трол, или си малоумен. Съжалявам, че използвам този език, но само един ненормалник може да твърди, че в лагерите на смъртта са похапвали печени агнета. Напомням ти само, че в лагерите на смъртта са унищожавани БЪЛГАРИ, не извънземни! Ти българин ли си, ти изобщо човешко същество ли си?

 17. DOYCHIN, като питате да започнем подред:
  Камунистите са просто завоалирано, “смекчено” наименование на БОЛьШЕВИКИТЕ. Те никога няма да се отрекат от кремълските рубли и от гасударят си.

  И сега аз да ви задам еди въпрос – КОЙ, КОЙ вие казал че кагебисткият провинциален тиран е “либерал”?
  КОЙ? ИМЕТО?
  Дори самият Путин НЕ се е определял , като “либерал”, защото знае че е кагебист, знае че е тиран!
  Той самият никога не е искал да бъде “либерал”, той винаги е искал да възвърне “славните времена” на СССР, макар и под формата на КаГеБистка хунта.
  И не изпадайте в ролята на рупор на путинската пропагадност, като повтаряте че Путин бил “борец” против олигарсите.
  Той си “купи” номинацията от Ельцин за пРЕЗИДЕНТ на рАЗЗЗИЯ през 2000г., като му обеща(на Елцин), че НЯМА да търси отговорност на олигарсите близки до него, след като стана пРЕЗИДЕНТ на рАЗЗЗИЯ през 2000г..
  Договорката му с Елцин го направи пРЕЗИДЕНТ на рАЗЗЗИЯ през 2000г..
  Той скри престъпниците от елциновите мандати само , за да се докопа до поста на Елцин.
  Това го прави априори пРЕЗИДЕНТ на олигарсите още с първият му ден на пРЕЗИДЕНТският пост.
  А след като се докопа до върховният пост Путин не иска да слезе от него, защото знае , че неговите олигарси , след 2000г., са извършили многократно по-големи престъпления от елциновите.
  Защото всички те бяха политически олигарси , преди да станат мултимилиардери.
  При Елцин имаше и много НЕполитически олигарси, докато при Путин всички са ПОЛИТИЧЕСКИ,ПАРТИЙНИ и ЛИЧНО негови.

 18. П.П. Колкото за путинските лакеи на Долен, те знаят , кой ги създаде, и те никога няма да тръгнат против НЕГО.
  Те знаят КОЙ им е гасударят!

 19. П.П.1. DOYCHIN, за да разбереш ЩО за “антиолигарх” е Путин , трябва да си припомниш откъде започна неговият “поход” към Кремъл?
  И ти припомням ,че през 1996-97г. той стана шеф на КГБ/ФСБ, и то директно по партийна линия, без да е бил действащ доносник по това време. Неговите задължения , като шеф на КГБ/ФСБ са включвали и антиолигархични правомощия. Но Путин не ги използва, или по-точно ги използва за да стане пРЕЗИДЕНТСКИ диктатор, след Елцин.
  Имай предвид ,че КГБ/ФСБ е еквивалентно на “българската” ДанС!!!

 20. До господина с КрИвИте бУкВи

  Има си тълкувание на думата Русь.
  Ако обичате не ни натрапвайте вашите фантазии. Не е прилично !

  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8

  Етимология на етнонима “руснаци”

  Етнонимът “руснаци” произлиза от думата Русь, наименование на древноруската държава (общност от няколко държави). Има версия, според която “рус” е един от етнонимите на викингите (варягите), а по-късно — наименование на източнославянската народност и държавните образувания на източните славяни. Има още едно мнение, според което етноним русь се отнася към древноисландската дума Róþsmenn или Róþskarlar — “гребци, мореходци”. Също така съществува версия , която отнася произхода на етнонима от индоарийската основа ruksa, russa — “светъл”, “бял”. В днешната историческа наука няма единно и общеприето мнение относно етимологията на думата Русь. Този въпрос често бива политизиран и използван от руските националисти или русофоби с цел манипулация.
  ……………………………………………………………………………

  Освен това Българите също са Азиатско Племе. Като плюете азиатските култури ставате смешен. Българския Календар е на 5000 години. Да не забравяме, че културите се развиват и ако европейската култура е преживяла разцвет то е било с помощта на другите култури от които тя е черпела с пълни шепи. Вземете дори Християнството. Дори то идва от Азия. И какво ли още не . Европа винаги е черпела култура от други континенти. Египет, Индия , Китай , Америка.
  Хубавото на Европа е че се намира в средата на останалите велики континенти и това и осигурява разцвета,който има.
  Но това не е закон. Всичко се променя. Сега с новите технологии, както се казва, света е едно голямо село.
  Да, сега ще ми кажете ами Траките. Аз пък ще ви кажа а къде се е учил Одисей ??? В Египет ! И т.н.

 21. Г-жа или г-це Росица моите двама вуйчовци излежаха няколко години в Белене. Те до края на живота си с умиление си спомняха за времето там. Препрочете пак г-н Сотиров за да не се повтарям.
  Ирония му се казва на редовете които са предизвикали иначе справедливият Ви гняв. “Опонентът” Ви не е отвчера в този форум и се е доказал като искрен антикомунист.
  Моите почитания и на Вас.

 22. Ro s i c a

  sotir ti go vo r i *do 9 septemri*

  Lagerat *GONDA VODA* Az oachto sam go 4uvala

 23. Имах един познат, евреин, който вече не е жив. Този човек беше лежал по лагери предУ Девети в качеството си на евреин и след светлата дата в качеството си на неясно какъв, защото нито е бил фашист, нито капиталист, а просто човек, неприемащ каскетните другарЕ. Та той ми разказваше за лагеруването си преди и после. Чак руйно вино по “Сотиров” не е имало, но разликата е била от земя до небе. И няма как да е друго яче, защото едно е да ти организират лагери просветни люде християни, съвсем друго е да те притварят комунисти-антихристи безпросветници. Това си е така още от ВОСР-то насам, ‘ма кой да ти внимава в картинката…

 24. ТЪПАРИШ ДOКТОР, вземи си наври глупостите….. знаеш КЪДЕ!
  Сигурно не знаеш(откъде ли?),че наистина някои народи са черпели култура от другите,а рАЗЗЗИЯ НЕ е, НЕ е ,и пак НЕ е, и ………. ТОЧКА!
  Това се доказва вече 300 години, след като Петър Първи уж се отваря към европейската култура , но резИлтатЪТ е хунтата на Путин!

  И си припомни кой влага капитали в “новите технологии”, и КОЙ просто “влага” пари си в такива “просветени” “азиатски” “индивиди” ,като теб, за да ги КРАДЕ от притежателите ИМ!

  И никой не “плюе” азиатските култури! Щом не е срамно да си азиатец ТИ ЗАЩО се обиждаш???
  Някакъв комплекс за азиатска малоценност ли имаш???
  Не слагай собствените си “мисли” в чужда уста!
  Наречи се смело – рАЗЗЗИАТЕЦ!

 25. За да се оправим трябват западни технологии и пари. Основните направления според мен следва да бъдат: Магистрали, саниране и безплатна или поне съвсем ефтина енергия като например геотермалната (виж Уикипедия). Иначе тежко на тези, които останат в България.

 26. А чувате ли какво става в комунистическия трап насред ямата на България- село Ковачевци? Те не искали десетина деца на бежанци да учат там, щели да ги заразят. Да живее прословутата българска толерантност и хуманност, дето само ние си я признаваме и цитираме Яворовите АРМЕНЦИ, и се хвалим с Димитър Пешев и Екзарх Стефан за евреите!… Само че Яворов, Пешев и Екзарха са били ХОРА, а онези подчовеци от Граово- комуняги! ОТ най-долната порода! За това село, дето се е пръкнал националният предател и алкохолик №1 гошо тарабата (няма как да вмъкна руски добавки в гнусното му имце!) съм си мислил, че след евакуация на невинните животни там само напалм му е майката!

 27. Иванова, като говорите за фашисти в България, можете ли да посочите някой фашист.Българските комунисти определиха държавата за фашистка още през 1922г. Нали не им вярвате.

  А и капиталисти не е имало, както и никъде по света. Ако не вярвате кажете кой е първия капиталист в света

 28. Това със сирийските деца е наистина чудовищно и това ако не е расизъм здраве му кажи ,но след толкова години комунизъм това е напълно “нормално”

 29. Мадам Росица, в България преди светлата дата 9 Септември не е имало лагери на смъртта. Не е зле да изучите нашата история преди да ръсите простотиите си тук.

 30. ЧИЧО ДОКТОРЕ,

  Покрай уикипедичните цитати, които са напълно верни, моля не ни пробутвайте напълно неверни и лъжливи твърдения:

  БЪЛГАРСКИЯТ календар е на 7,500 години, не на 5,000 (вж. годишника на ЮНЕСКО за 1979 г.), когато имаше предложение той да замести ползвания в цял свят съвременен календар, от който е по-точен и с 0,028 секунди. Не стана, ясно е защо, ако желаете, ще ви обясня специално на вас;

  Българите НИКОГА не са били азиатско племе. Това го твърдят – в разрез с всички автентични първоизточници – само кремълските историографи, на които доста услужливо пригласяте. Попрочетете оригиналните монографии на проф. Чилингиров, на Можийскевич, на Беата Михелсон, въобще поровете се малко извън Уикипедията. Желая ви приятни занимания и просветление.

  И, г-н Инджев, респект за забележителния къс, но убийствен анализ за действията и същинския интерес на алчната червено-кафява газолизка номенклатура на РъБъ, която продължава да си “фили” кървавия септември.

 31. До ZUKERMAN, по повод пропагадната тирада на ЧИЧО ДОКТОР:
  “Лъжата се прикрива най-успешно между две истини.”
  Д. Духовни
  🙂

 32. Добре, нека е на 7500. Извинявам се за тази грешка (исках да акцентирам, че е достатъчно стар но бях забравил колко. Благодаря за уточнението) и не съм имал никакво намерение да ви “пробутвам” нещо. (Защо сте толкова критични ???) Дори преди година показах календара на една китайка и тя каза, че това е техния календар но малко завъртян. Тоест ние сме били преписали от тях. Според Вас Кой от Кого е преписал, като сте толкова начетен и как си обяснявате приликите (почти са си еднакви Българския и Китайския) И точните години не са важни толкова а това, че Българите идват от област до Индия. А това е в Азия. Дори наскоро имаше една Мис Индия със фамилия Булхара или нещо подобно. Вие Бихте ли споделили, (без цупене и вирене на софийски си нос, признавам си без бой не се занимавам с история а технически науки), откъде идват Българите. От Америка ли ??? Уверявам Ви, че нямам нищо общо с каквито и да е кремълски учени! Нека не изпадаме в истерия !!
  И да, обяснете ми специално на мен. Не се притеснявам да кажа, когато не зная нещо. А всъщност Аз исках да кажа, че не трябва да се плюят културите на другите континенти. Не е културно 🙂

 33. @чичо дoктор | септември 15, 2014, 13:29
  Драги Чичо докторе, всуе си абите знанията.
  Вие изглежда не разбирате, че не тънкостите на тяхното научно издържани истини са предмет на обсъжданите въпроси. Не там, не там!
  Феноменално намираме тараканското поведение (таракан – хлебарка) на носителите на въпросния етнос. Агресивният им стремеж към паразитиране на гърба на околните им народи. Стремежът им да разлагат, деструктират и поглъщат нарочените за врагове – т. е. всички околни! (И да присвояват техните постижения, именовайки ги като свои! На основание, че са ги победили!) И изтъквайки резултата от подобни действия като плод на собственото си “месианство”. И т.н. Накратко, това са действия в ущърб на цивилизацията, в ущърб на целия цивилизован свят.
  Империя на злото!

 34. ТЪПариш “ДOКТОР”, примитивната ти претенция за някаква “историческа” “просветеност”, дори “ерудиция” относно българският произход буквално вече наглее!
  Ако толкова искаш нещо да научиш,себе си, НЕ другите, защото си неспособен, погледни изследванията на БАН за българският ГЕНотип, който е характерен за всички източносредиземноморски народи – гърци, италианци …..!
  И както се вижда не знаеш, че всички човешки индивиди са дошли от Африка, дори рАЗЗЗИатците, но техният и твоят гасудар туПин, се смятат за “висша” “АРИЙСКА” “РАСА”,”РАСА”…..
  Така че вземи научи поне елементарни неща , като КРИВОславната НАШИстка пропаГАДНОСТ на гасударят СИ.
  Той плюе чеченците,ингушите….., ТОЙ, другарЮ ТЪПариш!
  Виж изстъпленията върху узбеките, тюркмените,….. в МЕТРОполията ТИ мАсква!
  И вземи се “излекувай” първо себе СИ, преди да имаш “претенцията” да “лекуваш” другиТЕ, ПОНЯЛ?

  П.П. И ТЪПариш, обяснявам лично на теб, понеже си “туПиновменяем”, рАЗЗЗИЯ е фонетичен превод на “РОССИЯ”, както се изписва рАдината на твоят КаГеБистки “вожд” на родният му рАссийски язик.
  В неговият ЯЗИК буквите са НАКЛОНЕНИ, защото когато пишеш “О”, произнасяш “А”!
  Дори самите руснаци, наричат територията , която са окупирали – рАссия, а не рУсия, както ти претендираш!
  И най-накрая погледни територията на рАЗЗЗИЯ , тя е предимно в континента АЗИЯ, и отвъд Урал.

 35. ТЪПариш “ДOКТОР”, примитивната ти претенция за някаква “историческа” “просветеност”, дори “ерудиция” относно българският произход буквално вече наглее!
  Ако толкова искаш нещо да научиш,себе си, НЕ другите, защото си неспособен, погледни изследванията на БАН за българският ГЕНотип, който е характерен за всички източносредиземноморски народи – гърци, италианци …..!
  И както се вижда не знаеш, че всички човешки индивиди са дошли от Африка, дори рАЗЗЗИатците, но техният и твоят гасудар туПин, се смятат за “висша” “АРИЙСКА” “РАСА”,”РАСА”…..
  Така че вземи научи поне елементарни неща , като КРИВОславната НАШИстка пропаГАДНОСТ на гасударят СИ.
  Той плюе чеченците,ингушите….., ТОЙ, другарЮ ТЪПариш!
  Виж изстъпленията върху узбеките, тюркмените,….. в МЕТРОполията ТИ мАсква!
  И вземи се “излекувай” първо себе СИ, преди да имаш “претенцията” да “лекуваш” другиТЕ, ПОНЯЛ?
  П.П. И ТЪПариш, обяснявам лично на теб, понеже си “туПиновменяем”, рАЗЗЗИЯ е фонетичен превод на “РОССИЯ”, както се изписва рАдината на твоят КаГеБистки “вожд” на родният му рАссийски язик.
  В неговият ЯЗИК буквите са НАКЛОНЕНИ, защото когато пишеш “О”, произнасяш “А”!
  Дори самите руснаци, наричат територията , която са окупирали – рАссия, а не рУсия, както ти претендираш!
  И най-накрая погледни територията на рАЗЗЗИЯ , тя е предимно в континента АЗИЯ, и отвъд Урал.

 36. До ОткАчАлкАтА – Само на мен ли ми се повръща от коментарите ти ???

  До Г-н Мирославов,
  Взимането на чужди знания и достижения не е патент на една нация а качество на определен тип хора с определен тип поведение и живот. Това е световен порок на целия човешки род.
  Нито една империя не е подмината от този ужасен недъг, породен от алчността и високомерието. Ако можете да кажете поне една, която не е такава моля да го направите.

 37. ДЯДЯ “ДОКТОРЬ”, ама ти си бил направо академик на откачалските нАуки, защото само те повръщат ,когато нямат аргументи, въпреки ,че “коментират” без да са били предизвикани с нищо!
  И архиокАчАлкИнА, ЗАПОМНИ аз съм зАкАчАлкИн, в мъжки род, ПОНЯЛ?

 38. Въпреки увъртанията ви, прилагателното “азиатски” в българският език не е ласкателно, особено в политическия смисъл. Азия е прекрасен континент, но политическите практики не са най-доброто от него, затова и епитетът “азиатски” споменат по този начин, е антоним на “европейски” /справка -Ботев/.

  Що се отнася за алчността и високомерието, те не са характерни само за империите, а доста често и за националните държави и републики. Освен това, по отношение на империите има известна разлика, не са баш еднакви всичките – някои от тях за извървели докрай своята еволюция и са “освободили” колониалните си владения, като са се отказали да се развиват “екстензивно”-демек извън границите си, а интензивно – навътре в човешкия си потенциал. Справка – повечето британски колонии в средата на миналия век получават независимостта си дори без сериозни военни действия.

  “Обратен” пример -последната истинска азиатска империя – евразийска Русия, чрез силата на оръжието е анексирала твърде много територии, освен сегашната позорна намеса в Украйна – и се явява христоматиен пример за азиатски имперски похвати, като показва по удивителен начин, как азиатщината, алчността и високомерието могат да не се променят ни на йота за последните 300 години от съществуването й.

  Така че има разлика дори и между “империализмите”..

 39. Забравих да адресирам горната ми тирада -към ЧИЧО ДОКТОР, разбира се..:)

 40. Тенкю, Мистър Свен!
  Не е “увъртане” а по-скоро мислене и диалог. Вие все пак потвърждавате, че Русия не е единствена на света в своята алчност и високомерие. Да не мислите, че Русия се е оформила такава от само себе си ? Около нея пълно с азиатски Империи. Китай , Япония , Монголия , Турция. Според вас как се оцелява сред вълци ? А Наполеон два пъти опожари Москва… Уж много културен пък Пали ??? Да, някои империи уж са извървели пътя си … Дали наистина са го извървели ??? Защо например според вас се появява ИДИЛ и нито една държава в този регион не може да се справи с проблема а всички чакат Обамата да прати войска ??? Нямат ли поводи ? В Мосул взривяват една след друга свещени за целия свят места. И за мюсулмани и за Християни… Какво става ? Ако Обамата не прати войска от на Майна си Райна, ще стоят и ще гледат ли ?
  ОК, САЩ не анексира държави. Но това не означава, че те не попадат под нейното влияние. Военно , икономическо и всякакво. До такава степен, че каквото и да стане, държавите стоят и чакат световния Император да се намеси. Ама кво му пука на тъпия негър, че съборили гробницата на Иона ??? Нали така !
  А Колкото до политическата култура, тя е също продукт на културата на обществото. Не можете да ги разделите.

 41. @ ЧИЧО ДОКТОР

  Грешен факт – Наполеон не е опожарил Москва, а самите руснаци, макар и да не е бил чак толкова културен, а те да не си признават…

  В какво упреквате американците /като намеквате за появяването на Идил/ – че твърде много се месят в Близкия Изток, или твърде малко, напускайки териториите и хората там? Уточнете се, не може и двете!

  Влиянието на Америка е естествено, както гравитацията на голяма планета кара малките планети да се приближават към нея. Естествената мощ на Америка е голяма, и добре че е така, защото поради това имаме порядъчен и деен световен полицай, който се грижи за реда и дори си плаща за масрафа. Когато Русия започне да плаща 80 % от сметките на ООН, 90 % процента от световните хуманитарни мисии, огромната част парите за УНИЦЕФ, да дърпа напред световната наука на фундаментално и технологiчно ниво, да озаптява пиратите от Еритрея например и т.н.. тогава ще може да претендира за статута и влиянието на Америка в света. Засега Руската империя е известна по света с това, че договорите подписани от нея струват по-малко от хартията, на която са напечатани, и тя се старае постоянно да потвърждава този си имидж, нещо което е опасно за световната сигурност. Вие ми казвате – “Да, ама има и други лоши хора /империи/ като нея, затова тя е на това дередже” – И това не е вярно, вижте само два “азиатски” примера – Япония и Турция. За последните 100 години те за изминали несравнимо по-голямо разстояние към европеизация, отколкото Русия.

  Русия не е мръднала и на сантиметър от 2 века – добрия батюшка цар, мнозинство от народа с промити мозъци, пропаганда за величието на Рус и славянските светци, десетима “царски” олигарха, неверните предателски малки народи наоколо, периодични войни за прилапване на територии, един-двама недоубити дисидента със статут на полуидиоти – това е руското общество и днес…

  Сега се замислете малко, и кажете дали същото нещо може да се каже за турското или японското общество?

  Малко трудно…:)

 42. Здравейте Мистър Свен,
  Добре, щом мислите, че факта е грешен, ОК! Всеки прави грешка.
  Ето Ви малко за размисъл по тази тема
  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=503365

  Мисля е доста интересно и за любителите на приключения. 🙂

  Колкото до САЩ…
  Според мен думата Гравитация не е подходяща! Това не е природна а социална и капитална сила.
  САЩ е нова държава съставена от емигранти. Те всичките си имат свои националности но
  националност Американец просто няма. Това е и една от причините
  САЩ да не анексира територии. При нея старите пороци наследени от Царските Династии просто липсват. Затова пък САЩ страда от други Пороци. САЩ е територия на Бурно неограничено развитие на Капитала. Неговите Пороци са всеизвестни и може би няма нужда да ги посочваме.
  Една от тях е Безчовечността !!! Силния убива слабия без жал и без да му подаде ръка.
  Точно това беше и Причината Япония да бъде поставена на Колене по възможно Най-Безчовечния
  Начин. САЩ просто съсипа Японската Империя а не както казвате, Япония сама се преустроила.
  Аз не съм някакъв специалист по История но все пак във Филма Последния Самурай се вижда как
  Американски Картечници убиват Японски Самураи под ръководството на американски офицери.

  След това. По БНТ показаха филм в който Чълчъл е искал на два пъти да влезе в България,
  въпреки всички договорки. Първия път през Гърция, Втория път от Северна Италия през Сърбия.
  И на двата пъти Рузвелт не се съгласява и не му разрешава да го стори с аргумента, че
  имал договорка със Сталин. Питам защо Рузвелт е постъпил толкова Безчовечно !? А Чърчъл не е могъл да го преживее и това е съкратило живота му! Сега Америка търчи да ни образова и пази! Чакайте бе ! Защо не ни опазихте когато трябваше??? Какво щеше да стане толкова ??? Сталин да ви се разсърди ли ? Просто отново се е проявила студената американска Безчовечност! Това е и причината за безпроблемното развитие и разпространяване
  на Безчовечни технологии като прочутото ГМО. А чували ли сте , че в Щата Тексас са измрели 90% от Пчелите.
  Защо Америка прави това ?! Кого не може да изхрани ? А кой превърна Китай в Работилницата на света?
  Защо в Кауфланд си купуваме Родопски Боб от Китай ? Да това не е примитивното анексиране на територии а префинено анексиране на ресурси и пазари. Капитала няма националност и той територии не анексира. Той има друга порода и друго поведение. А Националността пречи на Капитала. Затова той иска да я обезличи. Затова България я напълниха със долен, крадлив и лъжлив, малоумен мангал, който гласува за едно кебапче. За да се унищожи Българската Националност! Това го усещат много Българи и това е истинската причина да се хващаме за Русия , като удавници за сламка! Не го ли проумявате ??? Сигурно пътя е друг но Някой трябва да успее да го посочи!!!
  А той минава само и единствено през съхранение на Българската националност!!!
  Европата какво каза за мангала? Не го бийте-нека си краде! Вие имате ли идея какъв ужас е на село? Хората две дръвчета не щат да засадят на полето. Мангала, минава като скакалец и граби и руши. Братовчед ми има два декара орехова градина, досега един орех не е взел. Всичко се обира още зелено. От друга страна пък силните , комунистически родове си крадат със кооперациите, както си искат. Рентата им е като подаяние към роби. Да България е в една тежка криза между сили, които воюват. От една страна Европа , от Друга Русия от Трета Турция със САШ. Всеки вика не така а иначе!

  Сега казвате, Русия не била Мръднала и 1 сантиметър ?!?!?! Айде бе ! Сериозно ли ???
  Нека попитаме тогава Стара Европа … Защо заразихте с Комунизъм Русия и смъкнахте от власт Николай ?
  Кой финансира Ленин и революцията ? Германия !? Евреите ?! Вярно е Русия не е Европейска държава а Азиатска Империя. Може би последната! Но комунизъма с нищо не помогна за нейното разбиване. Напротив, стана още по-зле!

  Русия, няма как да бъде икономическа сила след толкова много революции , комунизъм и разпади.
  Просто там процесите на развитие постоянно търпят провал поради огромните интереси към нейните ресурси.
  Русия е един голям донор, който много Капиталисти искат за себе си. Погледнете колко евреи милиардери живеят в Русия. Това много ли е случайно ? Единственото което все още крепи Русия е нейната Военна сила.
  Това Руснаците добре го знаят и по тази причина се държат войнствено а не пазарно! Тяхното не-развитие не им позволява друга реакция!

  Казвате САЩ били световен полицай! Така ли ??? А който командва полицията, какво още командва ???
  Като искат да командват света нека си плащат! Обаче Аз не мисля, че се справят и със тази си роля.
  Да не забравяме вулгарните псувни на Висш Американски дипломат към Европа! Просто нагледно се видя
  нрава на Хищника. В резултат на техните действия и бездействия, съществува ИДИЛ. Те нямат балансирана и човечна политика. Не се замислят от дългосрочния резултат от своите действия а това е особено важно предвид последиците от тяхната мощ. Бихте ли ми отговорили все пак защо във Хърватска се развира автомобилостроене с електричество
  а в САЩ ГМО. Нали петрола беше слабото място на Русия??
  На нас не ни трябват Световни Побойници (нито от САЩ нито от Русия) а Световни Мъдреци!
  Време е ядреното оръжие да се забрани със Закон , както и всички Ядрени централи. Време е Човечеството да създаде специален Съюз за развитие с равноправно участие на всички Нации ! Но за тази цел Човечеството ще трябва да се пребори с Господарите на Капитала!

 43. Към Чичо Доктор:

  По много от упреците Ви бих могъл да възразя съвсем конкретно, като и обобщаващо относно лошия капитал. Нито съм адвокат на омразната Ви Америка, нито съм влюбен в капитала, макар да е ясно на всички, че тъкмо Америка е притегателен център за стотици милиони хора от всички краища на света, а Русия не е и прави в момента постъпки да се утвърди като алтернативното отвратително лице на потисничеството през 21 век.
  Освен това демонизирания от Вас капитал, при всичките му лошотии, е най-могъщия локомотив на прогреса в човешката история, преобразил планетата за няколко поколения- с всички съпътстващи проблеми, които бързият прогрес носи.
  Комунизмът, измислен като теория на Запад ( който не е виновен на руснаците, че си го харесаха и самоприложиха на практика, за разлика от западняците) се опита да обърне с хастара нагоре самият човек и с това да промени света, но се провали в това ужасяващо инженерство, платено с цената на невиждана в човешката история безчовечност по своя мащаб.
  Знакът на равенство, който поставяте,на практика оправдава безчовечната система на масовия терор, приравнявайки го към либерализма, който може и да поражда доста несправедливости, но няма как да бъде упрекнат в потисничество от апокалиптичните размери на диктатурата на болшевизма във всичките му червено-кафяви разнородности.
  Илюстрацията за разликата между едната и другата система давате сам ( без да искате): в американските филми ( литература, преса, медии изобщо и т.н.)е пълно с критична и самокритична оценка на какви ли не американски действия и бездействия. Руският антипод потиска подобни пориви на човечност чрез самокритика и така се възпроизвежда безконтролното руското мракобесие. Да,американците са способни да признаят вина за масови убийства на японци ( предизвикани от масови безчинства на японците във войната, за които у нас дори малко се знае, защото тук са ни набивани в главите само съветските интерпретации за театъра на техните бойни действия). Обратното: в Русия и в момента интелектуалците, които дръзват да се опълчат на официалната войнствена линия, биват все по-гръмко заклеймявани от дирижираната от Кремъл официална пропаганда като предатели. Повечето от тъмните страни на американската история са осветени именно от самите американци и това прави Америка по-силна и по-велика, отколкото ракетите и другите й източници на могъщество. Защото Америка а магжит за хората по света, а Русия става отново и все по-отблъскващо пример да тирания, сред която дори и болните от русофилия чужденци не проявяват ни най-малко желание да се приобщят лично чрез преселване ( независимо от огромните простори за).
  Ако не сте в състояние да признаете тези очевидни факти, няма за какво да разговаряме- спестете си напъните. Изказахте се ( неподготвен) и не се натрапвайте да повтаряте руския вариант на “всички са маскари” в този блог. Защото злото, което присъства на този свят под много форми ( за да не кажа-навсякъде, тъй като бих прозвучал като някой обсебен от месианство пастор), има своите степени. Опитите да бъде универсализирано и свободата в свободния свят бъде определена като вид робство ( на омразния капитал, например) са оруелски фарс. От подобен фарс полза имат само тираните, като Путин, който си осигурява несменяемост чрез кърваво стимулиране на най-долните инстинкти на дресирания от столетия в духа на милитаризма и шовинизма руски народ.

 44. Г-н Инджев, Бързия Прогрес може да ни докара до самоунижожение или дори мутация. Май е време да се удари спирачката в някои области на Прогреса. А други пък да се подпомогнат където Капитала е на загуба. Точно това имах впредвид. Не съм Против Капитала, нито го демонизирам но съм против Безконтролното му Безчовечно развитие. Има закон за Монопола но има ли закон за Банкерите и тяхното Неограничено Забогатяване ? А какво ще кажете за осичането на Амазонската Джунгла ? Това не е ли пак дело на Капитала ??? Капитала е причина за унищожаване на уникална Природа и Гори и само Нацията може да го спре! Нацията е сила, която гради силна държава . Вижте Дания ! Хубави хора , Хубава държава , Яки националисти !

  Казвате Русия си харесала Комунизъма?! Защо тогава Ленин беше изгонен и само с външна помощ успя да осъществи плана си. В Русия Комунизъма се наложи след кървава вътрешна война, финансирана от външни фактори! Съгласен ли сте ? Ама кой даде пари на Ленин ???
  В България още има потомци на избягали от Русия царски офицери, които Комунистите и досега наричат агенти на ЦРУ.
  Разбирам вашата Теза но Аз не одобрявам политиката на Русия. Само се опитвам да я обясня. Както и се опитвам да обясня любовта на Българина към Русия. За него тя е просто Защитник на Българската Националност. Той Българина няма на кой друг да се опре за защита. Европейската позиция е ясна. Американския Посланик, дойде в България и какво каза в Каварна ? Абе нека има манговци да си оправите гена ?!?!?! Това е причината да имате проблеми с изписването на Думата ОКУПАТОРИ върху паметника МОЧА.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.