Осем полицейски коли пазеха МОЧА от опасни за Путин български деца

Здравейте, пише ви страшно лошият Инджев. Най-лошото му е, че „страшно много хора го четат и му вярват”.

 

Това е цитат от констатация на мобилизираните от петата съветска колона тази вечер в София под знамената на масовия убиец Че Гевара защитници на съветската окупация на България, помощници на столичната полиция, мобилизирани да пазят заедно с нея от посегателства на български деца светинята на съветско-руския колониализъм в центъра на столицата ни.

 

Уточнявам: цитатът е регистриран от Нина Денева, фотографираща, но и надлежно фотографирана на мястото на събитието от въпросните бранители на отнетата свобода на България, подслонили се от дъжда под рампата на скейтърите от западната страна на Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА).

 

Бяха се скрили в очакване да се появим ние, подкрепилите в мрежата инициативата в първия учебен ден на 15 септември 2014 г. да преподадем урок по история на своите деца за истината срещу лъжата за съветската окупация като форма на свобода за България. Идеята беше да се появим с бояджийски принадлежности, за да покажем решимостта си да продължим да маркираме свободолюбието си върху паметника на голямата лъжа за българската свобода като проекция на съветската окупация.

 

В подкрепа на полицията, която следи нашите изяви в интернет, се бяха събрали въпросните мокри кокошки, претендиращи да бъдат революционери.

 

Обиколих МОЧА в най-големия дъжд, който наводни някои софийски квартали.

 

Антисъветски кандидати да преподават урок по история на своите деца с бояджийски четки, държани символично в ръце, не се виждаха.

 

Дежурните изпълнители на мокрите поръчки на съветолюбците, наемниците от „Че Гевара” ( единствените, които се появиха и на взривяването на мавзолея на Георги Димитров преди 15 години) ме изгледаха от убежището си и дори не ме набиха – направо бонус, след като миналата седмица един от тях ми грабна лозунга „Свобода или СССР” и го счупи пред очите на избирателно толерантната  полиция, която пази МОЧА от българите и явно взаимодейства с мочистите от племето на чегеваристите.

 

Един полицай се опита да ми проговори от патрулката, но някой го възпря и той затвори прозореца.

 

Площадът, празен откъм предполагаеми злодейски български деца, въоръжени със страховити за руското външно министерство спрейове и други бояджийски принадлежности, които по време на проливния дъжд не се появиха на местопрестъплението срещу съветската светиня МОЧА, беше пълен с полиция.

 

„Любезните” полицаи подскачаха като ужилени при всяко изкачване на стъпалата на подхода към златните букви на окупационната символика, която им е наредено да охраняват. Напускаха патрулките, за да предотвратят всяко евентуално посегателство срещу забранения плод на съветската окупация с въпроса „какво смятате да правите”.

 

Питаха строго всеки, дръзнал да скъси дистанцията и да се доближи да надписа. Явно началниците им не са много добри в четенето в интернет, където ясно бяхме намекнали, че само ще имитираме боядисване. Или просто се презастраховаха пред петата колона, за да не ги накажат за евентуален пропуск да отведат поредния българин с белезници заради това, че пише истината за съветската окупация върху този символ на съветския колониализъм.

 

Подчинената на руското посолство местна полиция беше подготвена като за националсоциалистическа акция за масови арести в Прага след атентата на местната съпротива срещу хитлеристкия окупационен наместник Хайндрих. За целта беше мобилизирана следната полицейска армия, дислоцирана в района на очакваните, враждебни за Кремъл и неговите подчинени тук действия:

 

Три бели опела с надпис „полиция”.

 

Още три полицейски коли от същата марка ( две червени и една мръсно синя) с полицейски лампи на покривите ( сирените им вероятно трябваше цел да вият за респект на населението, когато извозват плячката си.

 

Един обозначен полицейски джип с вид на возило, предназначено за сафари.

 

Един „цивилен” черен ситроен без обозначителни полицейски атрибути, но паркиран издайнически в центъра на четироколесната кавалерия на тази армия.

 

Цялата тази слугинска мобилизация беше вдигната на крак заради едни евентуални деца с четки и празни кутии боя!

 

Общо 8 ( осем) полицейски коли, обслужващи съветската параноя на московските и софийските власти срещу не просто “неизвестен”, но направо срещу несъществуващ извършител!

 

Това наистина е урок по (повтаряща се) история. След като можем да търпим огромен, 33 метров монумент, издигнат по фалшив повод в памет на НИТО ЕДИН УБИТ съветски войник в България, защо да не плащаме и разходите за 8 полицейски автомобила, изпратени с идеята да не се позволи срещу НИТО ЕДИН българин  да  “оскверни” съветската лъжа?

 

Чехът Юлиус Фучик написал преди да бъде обесен заради патриотизма си от нацистките завоеватели “Репортаж с примка на шията”.

Репортажът за жалкото поведение на българските власти в угода на Путин, който публикувах по-горе, ни най-малко няма претенцията да  е толкова рисков и драматичен, но по своя смисъл е идентичен с проекцията на посланието си в наши дни: България продължава да се клатушка със съветска примка на шията и тукашните желаещи да ритнат табуретката под краката на европейското ни бъдеще се надпреварват да услужат с ритника си на своя кремълски господар.

На чешки език “позор” означава “внимание”, но позорът в случая си чисто нашенски.

Р.S. А ето как се се похвалили в интернет полицейските съдружници от “Че Гевара” в съвместната им акция да дебнат български патриоти пред монумента на любимата им съветска окупация. Заедно с полицията в защита на огромния труп на СССР в угода на Путин срещу несъществуващ на терена български враг.

Българският им език е неграмотен граматически, но пък напират да пишат на испански в опит да възродят болшевишката романтика от времето преди Сталин да наложи цензура на антифашистката реторика заради прегръдката му с Хитлер от август 1939 г., когато двамата си поделят Полша, запалват искрата на Втората световна война и започват да се дебнат кой първи ще мигне в дуела за подялбата на света между двете тоталитарни системи, от която червеното знаме със сърпа и чука оцелява и до днес като безнаказана илюстрация на червено-кафявата чума в чисто червения й вариант.

Не бих публикувал хлапашкото самохвалство на тези невежи младежи, ако то не доказваше глупаво, че те са си комбина с полицията. Тя подскачаше като ужилена само при подозрение, че ( невъоръжени със знамена или плакати) врагове се качват по стълбите на монумента, но нямаше нищо против демонстративната политическа  фотосесия на другарчетата им от ” Че Гевара “със знамето на идеологията,която е заклеймена дори в България със закон от 2000 г.

 

Впрочем, за сведение на невежите, Че Гевара беше заклеймяван в СССР и неговите колонии, като НРБ, където неговият лик беше абсолютно забранен да се появява. Това се случи след като този разглезен буржоа с левичарска страст на кръволок ( лично разстрелвал непълнолетни противници на национализацията на земята в Куба) се разсърди на Москва и избълва маоистко-троцкистки обвинения срещу СССР при едно свое посещение в Алжир, след което Хрушчов го обяви за враг на съветския комунизъм.

чегеварите

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

34 мнения за “Осем полицейски коли пазеха МОЧА от опасни за Путин български деца”

 1. Много скоро, по-скоро отколкото мнозина си представят, на всеки един човек в България ще му се наложи да се определи твърдо – с човеконенавистната и кървава путинска власт, реставрираща ссср ли са или избират свободата и принадлежността към цивилизования свят.

 2. Вуте,ама българския комунизъм,българската комунистическа сган и паметниците на съветските агресори нямат нищо общо с Путин.Досега не е публикувана информация,че той е взел отношение към паметниците в България.

  Навремето комунистите ни подлудиха с Хитлер,а след 1956г със Сталин.

  Нацизма и комунизма са много п-силни и зловещи от тези две личности,независимо че самите те в качеството на дикаттори имат изключително голяма роля за престъпленията.

  Сега цялата руска политика и дивотии се свързват само с Путин.Да,несъмнено той е много важен фактор,но в новата болшевишко-кагебистка държава работят десетки хиляди рснаци,които “движат нещата”. Колкото да е способен или неспособен Путин,той има армии от сътрудници,съветници и др.

  Не може днешния руски колониализъм да се персонифицира само с Путин.

  А отделно от това,ние си имаме наши проблеми.

  Те могат да бъдат реашавани по цивилизован път само ако комунистите бъдат победени.Засега обаче няма никакви изгледи за такава победа.

 3. Как е възможно министърът на вътрешните работи да е бил четири мандата депутат от ОДС и да разпорежда такива акции!!!И,доколкото забелязах,само на Павел Тинков горното напрови единствено впечатлиние.Това означава,че нямаме и никога не сме имали истинско дясно в България,а само подмяна и национално предателство.Един след друг си показват истинките физиономии-Бисеров,сега Бакалов.То и няма как в нашите архиви да се намерят картончета на КГБ и ГРУ.

 4. Поздравявям Ви,господин Инджев!Възхищавам ви се! Съжалявам,че нямам възможност да присъствам физически на това болезнено място-където е ръба на разделението –
  на един хвърлей от надписа,че съединението правело силата.Вие знаете,колко много хора ви поддържат,но бяхте сам там.Засега…

 5. Поздравявам Ви,Господин Инджев!Съжалявам,че нямам физическата възможност да присъствам на това болезнено място-ръба на разделението,което се намира съвсем близо до написа,че съединението правело силата.
  Бяхте там сам,засега.

 6. Ако говорим за втората световна война, сто хиляди български момчета се биха девет месеца заедно с войнициите на генерал Бирюзов от България до Австрия. Но паметници няма нито за българските, нито за съветските, които се биеха за спасението на Сталин и сталинистите. В България бяха останали само войските на НКВД с специални униформи или без униформи като “съветници”, които не се биеха с никого, а се грижеха как да се унищожи “бужоазната държава” и да се въведе “диктатурата на пролетарията” ид се прпеработи страната в съветски сателит. Те са “героите” за които се издигнаха тези паметници от сталинистите, които никога нямаше да имат власт без тях. Те изпълниха тази задача така блестящо, че даже и днес наследниците на НКВД ги защитават най усърдно. Мислите, че хората не го знаят. Напротив, всички го знаят и си мълчат и си закриват очите, за да не ги виждат, както го правеха при комунизма.
  Добре, че руското посолство заплашва и пази тези плашила, за да може истината за съветския окупатор, станал руски, а сега путински, може да се види съвсем ясно.

 7. Какво е това МОЧ?
  Защо сега таке се казва на Паметника на Съветската Армия?

  Г-н Инджев, смятате ли, че това е основната предизборна теза на Реформаторски блок?

 8. До Бойко Стефанов
  Човече ,когато са ни “освобождавали” са били Червена армия .Боже,колко проницателен е бил Джордж Оруел.А за теб още нещо.Айнщаин е казал :две са безкраините неща-Вселената и човешката глупост,но за първото не съм сигурен.

 9. Към Бойко Стефанов:
  Монументът на окупационната червена армия ( МОЧА) е отговарящото на историческата истина название, което съм предложил от трибуната на личния си блог и се радвам, че придоби популярност. Защото официалният етикет Паметник на съветската армия ( ПСА) е една 33 метрова лъжа. Най-малкото през септември 1944 г. тази армия напълно официално се е именувала именно Червена армия. Просто не е съществувана названието “съветска армия” , а и названието “паметник” приляга на топоними, които маркират паметта за нещо, случило се реално. “Освобождение” на България от “съветска армия” не е имало, докато окупацията, наложена от Червената армия е юридически факт, отменен ( формално, защото тя продължава с други средства) близо три години по-късно от Парижката мирна конференция, на която СССР издейства на България, воювалата под знамената на Червената армия срещу Германия( с цената на близо 40 000 жертви)статут на победена във войната държава. Докато родината на фашизма Италия се оказва сред победителите със застъпничеството на САЩ и то при положение, че стотици хиляди италианци са изпратени да воюват на съветска територия, а България не само не изпраща там нито един войник, но е не убива нито един червеноармеец на своя територия.
  Отвратително е, че българските слуги на Кремъл получават истинско удоволствие от съветското наказание за България, продължаващо с десетилетия под различни форми до пълното обезличаване на българската независимост.Хората, които веят гордо съветското знаме и то пред пред МОЧА, на други места по света биха били линчувани за национално предателство. Във всяка окупирана колониална държава колаборацията на колабораторите с окупаторите се наказва безмилостно, а тук се охранява от полицията в явно съдружие с болшевишките екстремисти.Те дори имат наглостта да нападат разрешени от властите прояви на българите, изискващи да възтържествува истината. “Дребна подробност” : за изписване на истината със спрей върху МОЧА полицаите ( с подсигурено голямо “числено превъзходство”) налитат веднага в 3 часа посред нощ и арестуват с белезници български младежи, които държат оковани близо денонощие, след което им повдигат възможно най-тежкото обвинение за “особена дързост” без да са оказали съпротива. А за наглото счупване посред бял ден на моя лозунг “Свобода или СССР” от страна на един зомбиран млад вандал посред наш митинг, двама полицаи не намериха за нужно да го озаптят с железа на ръцете- наложи им се само да го отведат след мои изрични настоявания ( за да не му се случи нещо от страна на разгневените , законно митингуващи граждани и после червените да го канонизират като “светец- антифашист”).
  Въпросният нападател ( Станислав- стана ясно от “похвала” на негов близък ) няколко дни по-късно отново дефилираше със съветски символи на едно сборище в София. Дали и него са го “респектирали” цяла нощ с белезници, след като дори не му ги сложиха ( както впрочем е по закон при задържане)? Същият не просто прояви агресия срещу моя милост и счупи личната ми собственост ( плакатът е дело на един известен художник, не беше просто някаква драсканица),но и откровено налетя на бой срещу Манол Глишев и трябваше да бъде усмиряван от митингуващите, докато се намесят полицаите. “Герой”, който знае, че няма да бъде “респектиран” от симпатизиращата му полиция, а ще бъде спасен от нея, ако бъдем провокирани да си изпуснем нервите. Кльощавият “герой” можеше да бъде напляскан и от жените, които могат да му бъдат баби, но не си позволихме да му предоставим статут на “победител” под формата на жертва, какъвто явно търсеше.
  МОЧА е една подигравка с историческата истина и с българите, от които се изисква да я търпят с претенцията, че и другаде има съветски паметници – факт, който няма нищо общо със спецификата на истинската българска история, изкривена до неузнаваемост. Търпимостта към тази лъжа е еманация на цялостното ни състояние като нация, която позволява да я лъжат всички, които имат силата да го правят.

 10. Към Здравка Матеева:

  Аз закъснях малко, имало е наоколо наши симпатизанти, като Нина Денева, Манол Глишев и т.н. Две момичета били спрени да изкачват стълбите със строги въпроси от полицията на същото място, където без проблем обаче се снимат със съветското знаме 9 чегеваристи…
  Просто в момента на моята поява не се виждаше никой друг, освен криещите се под рампата на скейтърите чегеваристи и мобилизираните многобройни полицаи, за които явно нямаше по-важни задачи по опазване на българските граждани, от слугуването на руското посолство край опорната му точка Номер едно в България.

 11. Земяга се върти другари комунисти.Вие и това сте зАбравили.Със старите символи-знамето на СССР и името на кърволока *Че Гевара* вие искате да върнете отреченият от всички феодално комунистически строй.Отречен вмежду впрочем и от бащицата ви Путин.Той не иска от вас *че гевара*.Той иска да мътите главите на българите за да стане България лесна плячка за Русия.Единствената страна от бившите Руски доминьони,която още не се е осъзнала,какво и готвите-отново Руско робство ,че онова 45 год ни беше малко.Няма да стане!
  Няма да позволим това.Всуе се морите.
  До Б.Стефанов,
  този така наречен паметник съгласно историческата истина,която я признават и руснаците е *Монумент на окупационната червена армия-МОЧА.Моля,ограмотете се.

 12. И все пак FlashMob-ът скъса нервите и на полицията и на слугите на окупатора. Нервокъсът се състоя..това беше и целта. Поздрави.

 13. ПП
  8 полицейски коли!КОЙ ПЛАЩА!НИЕ.
  А ДА НИ ПАЗИТЕ ОТ НАБЕЗИТЕ НА КРАДЦИТЕ В ЦЕНТЪРЪ НА СОФИЯ-НЕ МОЖЕТЕ.НЕКАДЪРНИЦИ .БАРАБАР С ГЛАВНИЯТ ВИ СЕКРЕТАР И НОВИЯТ МИНИСТЪР.

 14. Жалко,много жалко!
  Чугунените глави,нищо старо не са забравили и нищо ново не са научили!
  На всичко отгоре,зомбират и децата си!
  Само не ми е ясно,защо след като Евросъюза взе политическото решение за присъединяване на България към него,стои и гледа безучастно!?
  Може би европейските чиновници си мислят,че като наливат милиони евро,които вместо да отиват за укрепване на малкия и среден бизнес и средната класа у нас,директно пълнят касите на КГБ-истките проекти ,които са известни на всички и които използват същите тези пари за създаване на монополи и парадоксално,но факт-за антиевропейска пропаганда!
  Криминалните структури използвайки митническите канали на скрития транзит,крадейки директно от бюджета,крадейки от евро средствата и крадейки по още неизброимо много схеми и схемички,след 25 години отново ни върнаха в изходно положение-монопол.Разликата е,че сега монопола е частен,а както се казва-има само едно нещо по-страшно от държавния монопол и това е частния такъв.
  Попредния случай на създаване на монопол е създаването на веригата ‘LAFKA’,който монопол изхвърли на улицата хиляди семейства,които заработваха по една заплатка от продажба на ‘медийни продукти’,за да се изхранват.
  А уж управляващите мислят за бедните!!!Ега ти перверзията!
  За съжаление ГЕНЕРАЛНАТА ДИРЕКТИВА от далечния Изток е ясна-крадете и безчинствайте колкото може повече,мега корупция и отказ от правосъдие и др. такива подривни действия срещу държавността.Наказани няма да има!По този начин ще се види колко лоша е демокрацията и ех,к’во хубу беше едно време!И така стъпка по стъпка на хората ще им писне от “Еврогейския съюз”и един ден пак ще се върнем ние.Както пишеше в един вестник-Ние пак сме тук!
  С две думи,ако Европа и САЩ продължат да се почесват още по главите,не е далеч времето,когато вече няма да можем да се разхождаме по Европата безвизово.
  И както е видно за всички,резултатите са налице и планът действа много ефективно и безотказно.Сигурен съм,че на всички им се е случвало да чуят мухабети от сорта:Бах ти демокрацията,едно време как си живеехме-къв живот беше!
  Така,че избирайте сами-Life или Жизнь!

 15. Моля ви се, приятели, стига с това “полицаи”! Нали се уточнихме, че в момента полиция в България няма. Като сме възприели МОЧА, нека бъдем последователни. Нека назоваваме нещата с истинските им имена – така, че не полиция, а МИЛИЦИЯ!
  Тези, които бият пред парламента и онези, които бяха бити на циганската сватба не са полицаи, а МИЛИЦИОНЕРИ!

 16. *Антикомунисте*
  Стига си мътил главите на хората с твойте глупости .Не бил Путин.Кой ръководи висшата администрация на Кремъл.Може би Обама.Тези симеоновски мурафети ги оставете за по простите.Такива в този блог няма.Познаваме двуличието на *професионалистите*

 17. Към d.savovava:
  Това са 8 полицейски автомобила, отклонени от належащата нужда да патрулират срещу криминалния контингент в столицата, за да дебнат …известен извършител, който не заплашва никого, освен пагоните на началниците, които могат да бъдат скъсани по заповед от руското посолство, ако не изпълнят неговите заповеди.

 18. г-н Инджев в централния парк на Ст.Загора има паметник със сърп и чук.По традиция абитюрентите се събират там и си правят снимки точно под този мракобесен символ и сякаш на никого не му прави впечатление,нито на учители,нито на родители!За съжаление,това сме ние…

 19. Черноморския регион е особено важен за Русия. От Черно море, Русия може да влезе в която си иска африканска или азиатска държава а дори и европейска по Дунав. По тези причини, за Русия Крим е много важен, почти колкото Москва. А България е едно шахматно поле, един плацдарм, който руската мечка ще брани яростно. Повече дори от Украйна!

 20. Това за осем полицейски коли на такова събитие е възмутително, ако е истина. Но така ще е докато нямаме читави политици да вземат ясни позиции.

 21. Явно е дошло време за създаване на организация за контрол върху действията (или бездейсвията) на тази нашенска безконтролна милиция. Защо, след като финансирането й е от нашите опразнени джобове, ние да нямаме право да им държим сметка какво правят? Представям си какво би излезнало наяве…

 22. Демонтиране паметниците на окупационната червена армия във всички български градове,не само в София.Г-н Инджев,защо има толкова руски консулства в малка нещастна България?

 23. Следващия път смятам да поднеса супер овехнали цвята. Така хем продавачите на цвята ще палсират изгубената си продукция за някой лев, хем другарите милиционери, маскирани като полиция няма да имат за какво да се заядат. 🙂

 24. истинският патриот и десен избирател трябва да даде гласа си единствено за партия която декларира отношението си към руския окупатор и излага план за премахване на съветските паметници от територията на БГ. От 1944 до днес не сме държава а подопечна на русия територия! Има само едно достойно бъдеще и то е освобождение от руските варвари и окупатори с цената на ВСЯКАКВИ средства!

 25. До Провинциалиста!

  Приятел, основния фактор в живота, на който нормалните хора разчитат е обективизма.Казано с други думи, това са нещата, които се виждат и чуват непосредатвено около нас. Само от тази статия и само от коментарите, би трябвало да се направи някакъв извод. Моя милост го е казавал, но този път само за Вас ще го повторя, сащото повдигате много принципен въпрос- за разрушаването на всички МОЧА-и.
  Какъв е обективизма по този въпрос?Няма никакъв шанс да се разруши нито един МОЧА в нито един град. Достатъчно е да се вникне в съвременната българска власт и полицията, която читателя Тинков съвсем справедливо я квалифицира като милиция. А милицията пази комунистическата сган. А пък тя пази всичко съветско и руско. Така че засега надежда в тази посока не съществува.
  Отделно от това българската журналистика и публицистика си е чиста проба комунистическа и много дисциплинирано служи на сганта.
  Където и да се погледне, навсякъде се виждат наглите комунистически физиономии.
  Филма им “На всеки километър” е реализиран не само по повод четвърт век от съветския преврат в България,а в далечна перспектива. Комунистите прекратиха комунизма, но всичко друго запазиха, на първо място комунистическата пропаганда. Засега няма кой да я прекрати, просто няма……..

 26. Чета внимателно и никъде не срещам името на Министъра на МВР! На СИНИЯ БАКАЛОВ! Защо не го споменаваме? Защо не се сещаме за него? Той няма ли отношение към ставащото? С какво ще го отличим от предшествениците му?
  НЕ МОЖЕ ЛИ ИЛИ НЕ ИСКА?!
  С такива “съидейници”, политически противници не ни трябват!

 27. Може Бакалов и да е най- синия в целия свят,но си е български комунист.
  Всичко у нас се движи от комунистите, независимо с какви цветове боядисват болшевишко-руските си физиономии.

  Същия е и Президента, същия е и Премиера. Всички са рожби на безродната комунистическа сган.

  Антикомунист във властта няма и скоро няма да има.
  Г- н Тинков, сега убедихте ли се, че тезите за сини и зелени, леви и десни са маскировъчен плащ на комунистите.

 28. “Приятел, основния фактор в живота, на който нормалните хора разчитат е обективизма.Казано с други думи, това са нещата, които се виждат и чуват непосредатвено около нас.”-цитат от Антикомунист “па после смех смех смех”.

 29. паметниците ,било то лоши или добри се пазят и уважават по цял свят понеже това е история !!! повече няма какво да ви кажа….

 30. Към todor:

  Хиляди примери ( от България- с паметниците на монархията, на Сталин, на Червенков, на Живков, на Брежнев и т.н. премахнати под съветска диктовка на различни етапи от нейната местна колониална (р)еволюция, както и ( в повечето бивши съветски колонии и републики от Балтийско море през Узбекистан до Украйна), на Франко в Испания ( премахнати до един със ЗАКОН), на Дучето в Италия ( за Хитлер да споменавам ли?) и т.н. опровергават претенцията за обобщаване за недосегаемост на паметниците, които издевателстват със своята символика над жертвите на диктатори, масови убийци и т.н.
  Пледоарията в защита на паметниците като такива ( без разлика какво ни натрапват като послание) е призив да си пазим снимката на изнасилвача ни над семейната спалня, за да ни напомня колко е бил гаден- само извратен човек би го направил.
  А обобщенията за паметниците изобщо, като едно и също нещо навсякъде, е “мъдрост” от рода на констатацията за ползата от въжето при всички случаи ( макар то да служи и за обесване на невинни хора също).
  Криенето зад обобщения ( при това абсолютно неверни като фактология) е опит да се излъжат хората,за да не правят разлика между добро и зло, независимо от маскировката на злото.

 31. Тоше,
  Ами да бяхме оставили и паметника на осман паша в двора на едно Говедо, което накара ББ да го бута с булдозер!
  Ай-ся! По-леко с Паметниците! Нека ги има но да казват Истината.

 32. здравеите,искам първо да поясня че не съм нито русофил нито русофоб позицията ми е умерена,искам да ви разкажа за една история свързана с моя дядо и да оставя вие да я коментирате,покоиния ми вече дядо е от едно село до София,та когато червената армия е влезнала в България и воиниците и били в селото на дядо ми станал неприятен инцидент,една жена от селото била изнасилена от двама воиника на червената армия.На другия ден ,мъжа на въпросната жена отишъл и се оплакал на командира на красноармеиците ,след което тои наредил всички воиници да се строят и казал на мъжа да доведе жена си и да посочи кои са я изнасилили,след като били установени въпросните два воиника ,били изкарани пред строя и разстреляни !1!!споделям тази история,която според мен доказва до определена степен че червената армия не са били “окупанти” в пълния смисъл на думата.как бихте коментирали тази история ???

 33. TODOR,
  Аз мисля, че коментар е излишен, но щом питаш:
  1. Ето на тези изнасилвачи е посветен МОЧА, защото те и такива като тях са единствените жертви дадени от Червената армия на българска земя.
  2.Като какъв акт да го приемаме това изнасилване- не като окупация, а може би като признание за красотата на българката ? Представи си ,че се е случило с твоя майка, сестра, съпруга, дъщеря и си отговори сам.

 34. въпросът е в това ,че явно такива неща са се считали за абсолютно недопустими за червената армия на българска територия,явно поради факта че не са ни имали за вражеска държава ,а напротив за братска,аз не мога да си представя това да разтрелят воиници от немската армия например ако извършат подобно нещо тук когато са били по това време или пък да не говорим за турци,които са вършили зверства по време на пет вековното ни робсво и също не мога да си обясня защо толково негативно се гледа на червената армия,при положение че София е била буквално срината от бомбардировки ,но не от червената армия,а от самолетите на Англия и Сащ,което е ярък пример за това ,какво е отношението на тези две нации към нас,дядо ми е бил ранен по време на тези бомбардировки,по това време е бил воиник в София,та мисълта ми беше ,че червената армия-лоша или добра ,поне не е убивала български граждани тогава,за разлика от самолетите на Сащ и Англия,като особено последната нация винаги в историята е заемала позиция против България,това ми беше мисълта като ви помолих за коментар …вижте признавам си че не съм много запознат с темата,едно съм сигурен -че червената армия -НЕ НИ Е ОСВОБОДИЛА,както се твърдеше преди,това вече всеки би трябвало да го знае и с интерес следя публикациите и коментарите в блога,като се надявам да разбера много неща които не знам от това време на нашата история,не ме съдете строго,просто когато учихме тези неща в училището едно време,аз съм от този набор дето хвана края на комунизма,та с две думи явно това което съм учил НЕ отговаря точно на истината,а и в семеиството ми тези неща не се коментираха …..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.