Съветският вандал- брат по оръжие на българските власти и днес

В съветофилския сайт КРОСС ( винаги цитирам източниците, когато това е възможно) днес се появи снимка на “героя”, дангалака Станислав, който на 9 септември нападна в ецентъра на София разрешен митинг на демонстриращи с искане да бъде демонтиран Монументът на окупационната червена армия (МОЧА).
Същият се вижда и на други снимки, например в авторската галерия на професионалния фотограф Веселин Боришев, публикувана още в деня на вандалския акт в сайта Клуб Z.
Фотографията на кльощавия побойник, който налиташе на бой и счупи личната собственост на моя милост в момента, когато поставях лозунга под изписаните със златни букви лъжи в основата на монумента,няма посочен автор, е първата, в която той е показан в момента на вандализирането на моя лозунг. Като се знае ясната пропутинска позицията на КРОСС, възниква въпросът за авторството от страна на присъствал снимач, който държи да остане скрит. Каква друга причина може да има, за да не се обозначи?
Май пращат свои съгледвачи и след няколко дни размисъл са решили да се похвалят с това, без обаче да разкриват своя човек сред нас- което е смешно, защото ние не се крием и каним всички медии с пълното съзнание за рисковете да бъдем омаскарени с избирателни кадри или цитати ( на въпросната снимка по някава причина съм старателно изрязан от кадъра, макар да стоях само на метри) .
От снимката се вижда как побойникът замахва да разбие останките от лозунга, който вече беше вандализирал.
Няма ли руското външно министерство да протестира – има и конкретен извършител- срещу един вандалски акт пред въпросния монумент? Или “цапането” на паметници е вандализъм, а чупенето на лозунги е акт на братска солидарност ( със съветските вандали, вандализирали България десетилетия наред)?
Питам за руското министерство ( може пък наистина да се възмущава от ваналите изобщо, а не само от онези, които нарича вандали заради посегателства към съветската символика), защото българското му подобие явно е нямо и няма смисъл да го питам каквото и да било.
Това се отнася и до вътрешното министерство. То, доколкото ми е известно, не се е похвалило в криминалната хроника за деня, че е заловило вандал посред бял ден в центъра на София. За българското МВР съветският вандал е боен другар, брат по оръжие, идеологически съмишленик и съюзник в борбата с българите, които в Москва посочват на васалите си в София като вандали.

Конграчулейшън, братушки

20 мнения за “Съветският вандал- брат по оръжие на българските власти и днес”

 1. Таз снимка трябва да се показва многократно.Как дейтствува и е действувала петата колона в България.Анонимно,без лице.
  Убивала е патриоти .Скришом и в гръб.Помните филма *Черните ангели*.Виолета Якова,Воруджиев/бащата на Боруджиева/.Убивали са в гръб и в засада.Нищо старо не са забравили и нищо ново не/са научили.Дали този на снимката няма да посегне физически на някой от нас.Най малко снимката му трябва да се появи в полицейските сводки като потенционален насилник.Да не кажа убиец.Този човек а и властта също трябва да каже защо е *посегнал*.И дали това няма да се повтори.Аз бях на местопроиществието и трябва да ви кажа беше доста страшно.Дали беше пиян или дрогиран? дали нямаше огнистрелно или друго оръжие? Ето това да разследва полицията,а не протестиращи и безобидни като мене.

 2. В някаква степен уважавам този борец за съветска власт (без електрификация). Той сам мъжки излиза напред, всред “врага” и действа според промития си мозък, рискувайки дори да си изяде боя. Това ярко го отличава от другарите му, които са винаги конспиративно анонимни и получават картина и звук само когато са събрани много екземпляри със спусната пътеводна опорна петолъчка. Нормалното състояние на този вид е криещ лицето си, маскиран, анонимен, невидим подземен вредител със силно стадно чувство.

 3. Срам за нацията! Този тотем е срам за нацията! Болшевиките, които го вардят зорко също са срам за нацията!
  Всъщност – нацията съществува ли изобщо??? Реално?

 4. Г-н ПРАХОВ, това бутафорна “опасност”!
  Той много добре знае ,че милицията на НРБ ГО пази!
  Ако лумпените , като него чувстваха някаква заплаха , но реална, едва ли щеше да стои за такава портретна снимка въобще.
  Но рибата се вмирисва откъм главата, люспите само придобиват от нея, защото са си мъртви “по рождение”!

 5. Тоя “шушляк” е бил там, за да ви провокира към бой. Сигурно е бил леко дрогиран а милиционерите само са чакали да го набиете, за да ви натоварят на камиона и после бой в ареста.

 6. Към диване:

  На мен ми изглеждаше повече от “леко” дрогиран, а бавната реакция на полицията като нищо можеше да доведе да разправа с него, ако не крещях с пълен глас на полицаите да идват и да го прибират, призовавайки също толкова настоятелно съмишлениците да не го докосват- той сам се нахвърли след това да дърпа Манол Глишев в опит да му попречи да напише със спрей “окупатори”.
  Чудя се дали полицаите са го проверили за дрога, защото изглеждаше като зомби, мърморейки нещо неразбираемо за “неговия паметник”.

 7. Благодаря, че се борите и за нас г-н Инджев!
  Един свободен и мислещ човек трудно живее в България ! Или ще те обявят за луд или ще те съсипят по някакъв начин. Да си прост и глупав, означава да си съвестен гражданин а ако си крадец и мошеник си Бизнесмен на почит и уважение. Аз съм бил в ареста в Провинцията и не беше никак приятно. А единия от полицаите най-нагло се хвалеше как биел с гребло цяла нощ Митьо Очите, заради някаква реплика да не му бара скъпите обувки. Тоест, щом бия Митьо Очите кво остава до тебе !…
  За мен Култа към Русия е политическа чалга. Много Марсоли, много Червени Проститутки! 🙂 Друсане в такт с Тигре Тигре и оргии до небето!

 8. Тези паметници бяха направени от сталинистите уж за съветските войници. Всъщност те могат да са признателни само на воиските на НКВД, с чиято помощ те получиха в ръцете си, живота, имота и умовете на българите. Сталинистите и Съветския съюз ги няма, но паметниците ги има, защото НКВД стана КГБ, а сега ФСБ с върховен главатар Путин. И ако паметниците ги няма и путинистите ще ги няма. Затова е бясната защита на тези плашила.

 9. Чудна снимка.Идеално си пасват паметника на насилствените ни “освободители” и насилника срещу мирен протест.Този лумпен трябва да стои пред паметника, точно в тази поза – замахвайки с всичка сила да удари тези, които искат да са истински свободни.
  Насилник пред паметника на Насилието, защитаван от полицията, т.е. от официалната власт.Следователно макар и европейска страна си оставаме окупирани от Русия.

 10. Днес се отчаях, че има надежда за България.
  Заговорих се с таксиметров шофьор, който гордо обясни, че имал в характеристиката не става за член на БКП и ги благославяше до девто коляно. Накрая каза, че нама партия за която да гласува. Аз му казах, че по отношението към Русия ще познае за кого да гласува и той като скочи да защитава Русия. Как България може да каже лоша дума за руснаците, кои сме ние за да ги съдим, вместо да им сме благодарни.

  Е май нама друг народ, който да се прекланя и милее пред окупаторите си.

 11. Както и да го гледам този на снимката, не ще да е бил сам.

 12. До EN ROUTE, те такива умници е най-добре да не гласуват. За нещастие, население като таксиджията, колкото щеш.

 13. Каква е разликата между Цветлин Йовчев и демократа Бакалов? Аз не виждам такава.А някай от вас?

 14. Към Georgi Nikolov

  От обозначилите се публично провокатори имаше близо един мъж на средна възраст с вид и телосложение на 150 килограмов бияч и с фанелка на Че Гевара, който налиташе също на бой и буквално предизвикваше момчетата, които се опитваха да усмирят развилнелия се нападател с очилцата. Наложи се да се намеси полицията ( отново доста бавно). Направи ми интересно впечатление, че бабаитът не беше закопчан, а го отведоха настрани, след което го видях да прави нещо като почетна обиколка на монумента в разговор с два полицаи и след това…те си тръгнаха, а той остана, все едно , че не е нарушил обществения ред на законно осъществяваща се гражданска изява.

 15. Г-н Инджев, ами “нашата полиция ме пази”. За мое и не само мое разочарование, донякъде очаквано, и за служебният премиер, знаково лице от протестите от миналото лято и седесарят Бакалов, няколко поредни пъти син депутат и сега шеф на МВР излиза, че са поредните службогонци позлатили публичната си дейност под знамето на демокрацията. Бас ловя, че изключително внимателно следят случващото се пред МОЧА но са оставили изцяло, що ли не съм изненадан, милицията да си “върши работата”. Пристрастно-еднопосочно.
  Наглед извън темата, ама… Излезе от печат книгата на Георги Боздуганов “България-военният трофей на Сталин”. И кой ще я прочете. Такива като нас на които отдавна по същество им е ясно, че всички беди на страната ни идват от североизток. Само нови детайли допълващи мрачната и засега не дотам светла перспектива в обозримото бъдеще.
  Народе,??????????????????????????

 16. Нашите служби за сигурност нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили.Явно те не могат да разпознават насилниците,*проблемните хора*.Хората,които могат да създадат проблем като тази на снимката.
  В тази връзка си спомням случаят с Георги Марков писателят когото те убиха,за да го накарат да замълчи.Убиха го подло с наемник.Получи се обратният ефект,Целият свят разбра кой е Георги Марков,кои го убиха,как го убиха и защо го убиха.Георги Марков стана национален герои в умовете и сърцата на милиони българи.Няма нужда от специални ордени.Неговите *Репортажи* дават пълна картина на живота който живяхме при комунизма.Те ще останат безсмъртни.Ордените се забравят.Той сам си изгради *Паметник неръкотворен*.Написаното в неговите репортажи всички тайно си споделяхме.От партииният член до потомците на репресирани фамилии.Но той го изрече на глас.Той го остави за поколенията.Той избра свободата пред луксозният живот в София.И за това поклон.Дълбок поклон.А поръчителите на неговото убииство се самоунижтожиха.*Катастрофа*или*Сърдечен удар*.Така завършиха те.

 17. Съеседските деца играят на улицата с радиоуправляеми китайски въртолетчета, интересно е, как закачват балони с вода и ги подкарват към случайни минувачи и пукат балончето, хм, интересно занимание! Умни деца със смарт играчки, колко незабелижимо в сравнение с новия Iphone6 телефон на майките им.

 18. Христо Явашев-Кристо!? Като гледам този паметник има нужда от …опаковка!
  Няма ли кой да …подхвърли на най-видния Български опаковчик!
  …Ще бъде …забавно…освен всичко ще бъде и на световно ниво-медии, публикации , а ще се кажат и доста …истини!
  Ще бъде и красиво…столична община ще спечели от начинанието!
  А може и да се отпразнува по този начин …някой празник!!!
  Ще има прелюбопитни “реакции”! …, но и доста очи наоколо на мислещи хора! 🙂

 19. Добра идея! Може да бъде опакован в знамето на ЕС или дори Украйна в знак на съпричастност!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.