Масова цензура за връзката на “България без цензура” с драмата на миньорите

В мините в Бобовдол и “Черно море” , собственост на Христо Ковачки, протестиращи миньори си искат неизплатените за два месеца заплати, но от мястото на протестите не се чува нито дума за длъжника Ковачки, който от два месеца е коалиционен партньор в партията на Бареков „България без цензура”.

 

България се събуди тази сутрин със съчувствие към 60 мъже, останали в знак на протест под земята с риск за живота си, защото стоят там повече от 5 пъти, отколкото е предписано според нормите за безопасност. Сутрешните телевизионни предавания препредадоха тревогата от мястото на събитието в домовете на милиони българи, но колкото и да се напрягах нито веднъж не чух някой да спомене собственика Ковачки, който не се е издължил. За сметка на това основателно гневните работници един през друг търсеха сметка от …министъра на енергетиката конкретно, от държавата (абстрактно) и от президента дори.

 

Това какво е: страх от истината и от собственика, който е по-силен от държавата? Колективен страх при това? Споделен от медиите?

 

Абсолютно неразбираемо е щадящото медийно отношение към отговорния за миньорската драма собственик, който е собственик и на партия „Лидер”, пристанала на „България без цензура” ( ако не и обратното- безцензурният проект да се е пришил по финансови причини към „Лидер”, след като златната мина КТБ зад същия този проект фалира).

 

Иначе е напълно разбираемо е нахалството на самия Бареков, политически партньор на Ковачки, който се обяви за пръв защитник на същите тези миньори, нахлузи каска и започна да обикаля пред камерите земетръсните миньорски зони. Той просто е последователен в популистката си агресия да пече кебапчета за циганите, да „плаче” артистично от екрана за бедните, да се хвали в същото време, че двама шофьори го возят ( това във вчерашна телевизионна изява!), да раздава на дечица фланелки със своя лик, а той самия да спекулира с отпечатан негатив на Апостола, разнасян от него на тениска по предизборните му обиколки все едно, че е подобие на масовия убиец Че Гевара, превърнат в попзвезда от невежите левичари по света и у нас.

 

Ако посетите жълтия сайт ПИК, който от месеци отразява с бомбастични хиперболи всяка стъпка на новия политик Бареков и бълва сълзливи сериали от негови екслузивни глупости, изречени специално за агенцията под грифа „бомба” и „сензация” , можете днес да се насладите цели фоторепортажи на Бареков с миньорска каска и без каска да обикаля като акула, подушила популистка кръв около нещастието на миньорите.

 

За медийните ортаци с еднакъв манталитет това не е изненадващо. Защо обаче медийната България направо единодушно налага цензура на факта, че България без цензура е част от проблема на миньорите чрез съдружника на Бареков от партия „Лидер”, това е въпрос, който наистина предизвиква удивление дори тук, в препатилата от деградацията на свободното слово наша страна.

 

Да не би пък българските медии да се обзети от автоцензурата на етичното притеснение, че при споменаването на истината за Ковачки и „България без цензура” могат да бъдат обвинени в организиране на т.н. черен пиар по поръчка на политическата конкуренция?

 

Ако е така, защо продължават тогава да правят червен пиар за галеници, като червения кандидат Александър Симов- това етично ли е? Другите кандидати за депутати са вкарани в рамките на обозначени като такива предизборни диспути, за него обаче това правило не важи- делифилира от екраните като „журналиста Александър Симов”, рекламирайки се в качеството си на коментатор, за когото удобно не съобщават, че е лично заинтересован от саморекламата като кандидат на БСП за народен представител..

 

Това, че картинката е позната, не я прави по-малко грозна.

10 мнения за “Масова цензура за връзката на “България без цензура” с драмата на миньорите”

 1. Интересно дали парите на миньорите не са отишли за предизборната кампания на ББЦ

 2. “…мините в Бобовдол и “Черно море” , собственост на Христо Ковачки, протестиращи миньори си искат неизплатените за два месеца заплати, но от мястото на протестите не се чува нито дума за длъжника Ковачки,…” Мислех че съм информиран, защото останах с убеждение (от приказките по ТV), че мините са държавна собственост!? Сега разбирам защо се отдава такова внимание на случая. Но не се учудвам! Левите са майстори да прехвърлят вината другиму и да отклоняват вниманието от собствените си зулуми! Да защитават техните хора независимо какво са извършили. Гадничко. И наистина вече е съвсем сигурно, че Бареков за кого играе! Че е ГМО на БСП бе ясно от както Нешка се юрна да го рекламира… Интересно ще е да се разкрие и Ковачки какъв кредитополучател е от КТБ!

 3. Българските МЕДИИ ? Простете, господин Инджев, но това е оксиморон. Много работи са български, други много са медии, но български медии…Някакъв лабораторен уред, който напомпва едни банкови сметки, изпразва други, брои звезди, стреля, прави кафета всякакви, прави френска, превежда симултанно от руски, помага ни за националната теорема… Всички програми мигом дават заложените резултати, при условие, че пренебрегнем едни величини, други прехвърлим с обратен знак, а на параметрите зададем стойности, по-големи от числото Пе. Число, клонящо към безкрайност, за която обаче проектантите се чудят минус ли, или плюс да бъде. Но е със сигурност безкрайност.

 4. Къде са синдикатите? Дадоха интервюта на всички медии за КТБ, а за миньорите?… Е*аси сбърканите институции!

 5. “Битката за БГ” явно е започнала. ПОпулисти и по-популисти от ляво ли, отдясно ли?. Защо няма прагматици??
  Става дума за 270 000 лева. Предполагам НЕ много пари за една партия, която е получила милиони от държавни субсидии, включително и може би от таксите на тези миньори.
  Ако се намери една партия, която да им изплати заплатите, след което да ВЪЗЛОЖИ на своите адвикати да заведат дела срещу този мизерник, мисля че доста гласове би спечелила ТАЗИ партия.
  Но явно в БГ няма партия, която ДА ИСКА да спечели гласовете на гражданите с НЕПОПУЛИСТКИ стъпки.
  Затова и се развъждат популистите!

 6. Конкурс на тема: Открийте максимално много разлики в термините: “България без цензура” и “България без автоцензура”!

 7. Ковачки, Доган, Бареков, Пеевски, Борисов си вършат каквито си искат извращения, защото се чувстват сигурни и недосегаеми зад дебелата завеса Цацаров.

 8. poshlost,poshlost i poshlost.Ikato gledam po tv Evropaq, che 185-ta ot balgarite iskat Barekov da stava ministar predsedatel….Naistina kakav ‘material” sme balgarite?????

 9. Май вече нищо не може да ни спре в пропадането до последното място в класацията за медийна свобода !

 10. Всеки знае , че бареков си търси спонсор. Но каква е файдата на Ковачки от бареков?
  Явно е видял , че може да си купи “партията” на бареков под “себестойността” й, защото ББЦ след евроизборите си е просто Бареков Без СебеСтойност(ББСС).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.