Руското външно министерство все по-често ни определя вътрешния ред

Руското МВнР съобщава за предстоящ ремонт на Паметника на съветската армия

22 Септември 2014/КРОСС/ Български обществени организации предприеха инициатива за набиране на средства за ремонт на Паметника на Съветската армия в София, съобщава министерството на външните работи на Руската федерация.Във връзка със 70-годишнината от победата във Великата отечествена война, е създаден комитет за събиране на средства за ремонт на този паметник в центъра на София. Инициативата е на български обществени организации, посочва ведомството.„Много хора в България и Русия гледат на този монумент, построен през 1954 г., като на символ на общата историческа съдба на нашите народи. Напоследък обаче този паметник на воинската слава неведнъж беше оскверняван, намира се в незадоволително техническо състояния и се нуждае от капитален ремонт”, обяснява руското външно министерство”.

Това съобщение на един от путлеристките сайтове, списван на кирилица, е меродавно със своята откровеност.

Вникнете: не някакво си българско министерство, а именно руското външно ( доминиращо вътрешната ситуация в България), господарски ни съобщава за нещо, което са си наумили в Москва да свършат в центъра на българската столица.Дали от недоглеждане или поради убедеността, че в България никой няма да разчете закодираното послание, но руското ведомство акцентира върху нещо много важно: че въпросният монумент е открит  през 1954 г., цели 10 години след като червената армия окупира България.

Уникално е. Никъде другаде в Европа не се случва нищо подобно с такова “закъснение”.Навсякъде в Европа, където има паметници на съветската ( червената, както се наричала официално) армия, те са били издигнати моментално върху кървавите следи на войната, която реално с е е водила там ( Виена, Берлин, Букурещ …).

В България огромният съветски фалос ( на руски е по-подходящо да се нарече “кукиш”) в центъра на окупираната България е осветен цели 10 години след окупацията.

Откриването на Монумента на окупационната червена армия (МОЧА)  се “случва” точно 10 години след навечерието на съветската напълно безкръвна  окупация, приключила между 5 и 8 септември 1944 г. в рекордно кратки срокове за 111 000 квадратни километри несъпротивяваща се територия.

Никъде другаде в Европа не се случва нещо подобно. Защото никъде друга в Европа червената армия не е окупирала без нито една жертва цяла държава, поради което в безкръвно окупираната България не е имало основание за монументална съветска скръб, каквато изниква на много други места на континента.

В България, както неволно признава руското МВнР, тази радост изригва с 10 години закъснение ( но единствено в чест на вече утвърдения с много кръв и репресии съветски режим).

Позорът да празнуваш 10 годишнината от своята окупация с триумфален тотем, висок само няколко метра по-малко от триумфалната колона в Санкт Петербург, издигната  в чест на победата на Русия над Наполеон, си остава наш, български.

Наш, български дълг, е да измием този позор.Позорно е и мълчанието на днешната българска власт- уж производна на прозападната визия на  президента Плевнелиев.

28 мнения за “Руското външно министерство все по-често ни определя вътрешния ред”

 1. “Уж производна на УЖ прозападната визия на президента Плевнелиев” – като че ли е по-точно спрямо фактите, уви…

 2. Паметникът е и икономика.И енергетика. Затова нашите управници се усукват… Защото, от една страна, са пухкавите комисионни, от втора, как ще ги преизберат, като увеличат цените на тока и горивата, от трета, протестът на червените зомбита. И срещу тези много причини е възможно да се изправят само свестни и достойни, а те, ако са такива, не ги допускат до политиката… Във Франция подпалили протестно данъчно учреждение, да се прекратят санкциите срещу Русия. Навсякъде има хора, които разсъждават с портмонето си. Мислещите като че ли са по-малко, а у нас дори се чудят как да гласуват, дали да гласуват. Оправяне – най-рано след едно поколение.

 3. Никога не трябва да се отказваме!!! Предлагам по-чести срещи пред символа на 200 год. руски империализъм, а може би трябва да кажа колониализъм по нашите земи!!!

 4. Путин би бацилът на Ебола по жертви.
  /За справка Ебола взе 2798 човешки живота/ В Украйна това число отдавна е превишено.
  П.П. След като няма воля за преместването на този маметник-ПОР(Паметник на окупатарите руснаци), трябва да подходим по християнски. “Ударят ли ти едната буза…” Трябва да се построй в съседство Втори паметник на Съветската армия, еднакъв по мащаб и величие. Но това ще бъде паметник на Съветската армия в 21 век. Той също така ще има “житийни” сцени, като например Просълзения макак, снайперистите от Майдана,в момент на стрелба по украйнски протестиращи, зелени човечета, конвои с “хуманитарна” помощ, а най-отгоре на постамента ще бъде изобразено геройчното взривяване на гражданския малайзийски самолет в момента на експлозията. Може и една сонда за нефт да се вклучи в ансамбъла от която ще тече минерална вода.

 5. Така си е – днешната власт е УЖ прозападна! Но наяве си е проболшевишка и путинолюбива.

 6. Педерусите да си го сложат на красния плошчадь и после да си го ремонтират колкото си искат.
  Руските извращения вън от България!

 7. КАКЪВ Е БРОЯТ НА УЧАСТНИЦИТЕ В МАРША НА МИРА В МОСКВА?
  Кой ще жали за убитите и окървавените,
  като предстоят събития – уволнения?

 8. Всъщност, освен в България, има подобен паметник в Япония, на това вярно куче (русофил), което чакало толкова дълго да дойде господарят му (комунизмът, светлото бъдеще, армията-освободителка т.н.), че накрая умряло без да ги дочака, но пък след това всички разправяли колко било вярно, и умно, и талантливо, че даже гласували десетки години за кучетата от неговия тип да управляват кучкарника. Накрая се усетили, че влакът с господаря няма да дойде НИКОГА, защото този влак е взривен, защото там още влаковете ги взривяват, нито пък самолет ще дойде, защото самолетите там ги свалят и си рекли, абе взесто да чакаме Годо, не можем ли да живеем като нормалните хора без химери и кумири?!

 9. Руското Министерство да ПЛАТИ хилядите Български Животи, Отнети от Ръката на Червената Армия!
  Това са Мирни Българи, съдени без Справедливост и без Милост! Българи живели и трудили се достойно !!!

  Ако ли пък не желаят да се идентифицират с Червената Армия, нека си мълчат и не се месят на братска България да се излекува от Раните нанесени от Червения Комунизъм и Червената Армия!

 10. Какво да се коментира?
  Толкова позорно нещо-директни заповеди от Москва.Умът ми не го побира .И никаква реакция на нашите Управници.Да бяха казали ,поне,че този момент не е дневният ред на България.Имаме проблеми с бедствия,наводнения.Не можем да обезпечим нормален живот на хиляди пострадали българи.Идва зима.Страната има хиляди проблеми за да се занимаваме с разкраситепни работи.Още повече,че този паметник с лъжите които олицетворява е разделител на българското общество.Да кажат също нашите управници,че сега е моментът руското посолство да прибере в двора си този паметник.За целтта да се направи подписка за оказване на помощ при преместването.Първа ще се запиша в тази подписка.Най малко ще викам с пълно гърло*Отивате си там от където сте дошли и никога повече руски ботуш да не стъпи по нашите земи.*Ще дам всичко от себи си .Обещавам!

 11. Този т.н. наречен паметник да им го разфасоваме на блокчета и оставим някъде, откъдето да си го извозват ако щат и с подводници. Аман от нагли рожи и пияни руски мужици. Ако не е паметник, ще е нещо друго. Заядливо азиатско племе. Има достатъчно паметници на руснаците от 1878-а. Тук, от 1944 до 1947, когато са напуснали страната, има “паметници” на убите за мародерство и убийства на невинни български граждани.

 12. Интересните новини продължават да се намират само тук и в още няколко независими блога.
  Къде са медиите ?
  Самоцензурата в тях е по-голяма от цензурата в руските медии !

 13. Привет. Някой от Вас има ли представа каква е съдбата на узбекският журналист Сергей Наумов. Навремето този човек разкри прелюбопитни подробности около ловните приключения на Георги Първанов в Узбекистан. Следите му се губят през 2013 години, бил е задържан за грубо избутване на жена. Благодаря за вниманието.

 14. 110 000 квадратни километра а не 11 000 и тази територия винаги ще остане не съпротивляваща се.
  Само във виртуалното пространство ще звучи мошно “Бий тирана”а в реалноста ще разчитаме че “Туркия ке падне”.
  Ма може и за добро да е когато са се сривали имперйи в небитието ние като дядо Галушко сме си мелили житцето и сме оцелели.
  Вярно като плъховете и хлебарките ама то не е дадено на всеки да лети.

 15. Г-н Инджев,чета почти всеки ден блога ви и се възхищавам на вашето перо.По някой път се изкушавам и аз да напиша някой нескопосан коментар за което ви моля да ме извините.Но покрай тези избори си задавам въпроса защо вие не основете политическо движение зад което предполагам ще застанат много честни хора.Знам ,че за такова деяние трябва финансов ресурс,но капка по капка вир става.Не виждам в момента дясна политическа партия която да ме окуражи.Разбира се РБ.се доближава до моите виждания и разбирания,но в тази странна коалиция има неща които ме смущават.Няма да сте първия журналист,писател и общественик който да се захване с тази толкова противна работа /политиката /,но трябва да се измъкнем от това отвратително българско политическо тресавище.Аз бих ви подкрепил.

 16. Днес по БТВ великата журналистка Елена Йончева остро се възмути, че пред Народната библиотека били окачени американски знамена. Оказа се, че снимали някакъв филм и сградата на Библиотеката за няколко часа “играела ролята”
  американско посолство.

  Но защо ли великата журналистка досега не е забелязала и не реагира по същия начин, виждайки изцяло набучено с руски флагове българско черноморие? И то целогодишно набучено! Или то руската наглост у нас вече си е в реда на нещата.

  Особено на йончевите майчини неща.

 17. Лично аз не се чувствам опозорен, защото никога не съм участвувал в онзи паноптикум. С известна гордост мога да заявя, че не съм бил на нито една манифестация, бригада, Ленински съботник или прочее ОФ мероприятие на комун-милицейските червено-фашистки шайкаджии. Позорът е върху тях и на първо място върху НРБ-“сталинчето” вылко чырвенкыв, назначено за СеСеСеРе наместник тук.

  Конкретно, в подкрепа на призива на стопанина на блога, предлагам всеки възмутен от путлеристката евразийска наглест, да изпрати следното писмо:

  До
  Министера на външните работа на РБългария
  Копие:
  Постоянното представителство на ЕК в София
  Копие:
  Президент на РБългария

  Г-н Министре,

  С недоумение, възмущение и погнуса научавам, че МИД России си позволява да прави заявления от името на моята държава, а именно “(копи-пейст на цитата на КРОСС от началото)”

  Силно съм озадачен и смутен от липсата на ответен дипломатически демарш от страна на Вашето (и моето) Министерство.

  Като български гражданин, редовен данъкоплатец и Ваш работодател настоявам, г-н Министер, за незабавното предприемане на подходящия такъв, като напр. протестна нота пред МИД Росии, извикване на посланика на Русия за обяснения или – защо не – изгонване на последния в 72 часов срок (той достатъчно добре си е послал с предишни безобразия).

  Като очаквам незабавните действия на Вашето министерство, оставам, г-н Министер, искрено …”, и пр., и пр.

  Едно писмо струва 0.50 лв., 100,000 или дори само 50,000 ще бъдат достатъчно силен плесник по дремещите близашки бузи. Копията са остенът, който да сръчка и най-дебелокожото русофилистично говедо на “Дондуков” 2.

  Не е редно, нито честно да оставяме г-н Инджев като самотен мохикан в тази битка. Ще ни е гнус и срам да гледамо после децата си в очите.

  Респект, г-н Инджев!

 18. Съвсем в началото на демокрацията ни, не помня уви годината, г-н Спас Гърневски, като лидер от СДС /може би лидер, може би не точно лидер/ поиска да бъде премахнат паметника на Альоша от Бунарджика. Какво мислите се случи? Не останаха нито една партия, организация, клуб, сдружение и прочие, които да не се нахвърлят в/у въпросния господин с обиди, клетви и люти закани. Дори в средите на по-свободните уж духом люде – като художници и актьори, се възбуди силно ропнание – как така ще се руши? Години по-късно се организира протест пред паметника на Васил Левски, който се намира в подножието на Альоша и какво се случи – протестираха 20-тина души. Позор. Но този позор предизвиква у мен все по-силен гняв към червените изроди, които унищожиха народа ни, не към изстрадалия, унижаван и тъпкан български народ.

 19. Сега си спомних, че Огнян Видев, китарист от “Бели, зелени,червени” подкрепи самотният в тази неравна битка г-н Гърневски. Сигурно е имало и още някои и други личности, за жалост си спомням само Огнян Видев.

 20. Още при последното си посещение у нас, в началото на юли т.г., предводителя на руската външна политика – обеща/закани се, че това ще се случи през септември, но очевидно (тогава) никой не обърна внимание на това и … ето, че то вече се случва. При това в срокове и с категоричност, каквито не се случвт много по-важни и належащи за страната ни неща.

 21. @Росица

  Г-жо, не бъдете толкова песимистична. Помнете ми думата, тия съветски тотеми ще изчезнат!
  Помните ли това? https://www.youtube.com/watch?v=p0BxTeBduxk
  На 23 юни 1990г. Мони Паси внесе предложението в Парламента за присъединяване на България към НАТО? Спомням си как ВСИЧКИ(!!!), абсолютно ВСИЧКИ се дистанцираха от него! Включително СДС.
  Е, България стана член на НАТО на 18 март 2004г. Да, след 14 години.
  Просто трябва да не се отказваме, това е.

 22. Най отвратителната част от това съобщение е:

  “…като символ на общата историческа съдба на нашите народи.”

  Просто ми идва да вия…

 23. Сто хилядна българска армия се би девет месеца на страната на съюзниците. Но няма никакви паметници за българските момчета загинали, гонени в гърба от съветските комисари, за да събират с телата си вражеските куршуми. Къде са “българските историци” да пишат за това вместо да плачат за скъпите съветските плашила и признателност за войниците от НКВД на Лавренти Бериа, които нито са се били в България или за България. Те ръководеха най голямото клане за превръщането на България от европейска в азиатско крепостнически придатък на империята на злото. До кога ще търпите да ви лъжат. Докато тези жалони на окупатора стоят, ще ни управляват от Москва. Махнете го, за да се отървете от робството. “Историци” къде се криете?

 24. Ив.Терзийски – благодаря, дай Боже да сте прав. Всъщност, със сигурност сте прав, дай Боже да доживея и видя освобождаването на хълма и града от руския войник.Навремето баща ми твърдеше, че комунизмът скоро ще падне и хората мислеха, че е луд. Аз също не разбирах как може да говори подобни неща. Логиката му беше чисто икономическа, стопанска. За жалост не доживя да види поне тъпата физиономия на тодор живков по време на преврата.

 25. НиКОЙ досега НЕ е отговорил ЩО за “ПАМЕТник” е МОЧА/ПСА?
  “ПАМЕТник” ли е въобще,и на КОЙ?
  Дори и в министерството на Лавров НЕ знаят, понеже са зомбирани с пропагадната “история” на СССР, и никога не са се докосвали до реалната.
  И щом като даже те НЕ са сигурни какво представлява МОЧА/ПСА, е редно да си го приберат за ЛИЧНО “ползване”, вместо да го поставят в центъра на София , като “ПАМЕТник”!
  Това само ще подобри имиджа на рАЗЗЗИЯ, след 70 години на болшевишки колониализъм в НРБ.

 26. @Zukerman
  Това, че по време на соца не сте ходил на манифестации и бригади, не е за хвалба, защото издава, че сте бил връзкар, че сте имал достъп до фалшиви медицински и т.н. Никой невръзкар със здрав разум нямаше да си позволи да отсъства от тези задължителни мероприятия, защото така можеше да си провали бъдещето. От друга страна, на бригадите си е било купон, така че може да се каже и че сте изпуснал доста…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.