Виктор Борисов като Бойко Орбан

Само седмица преди развръзката на изборите от 5 октомври една оценка на толкова омразния заради връзката му с ДС бивш син функционер Георги Марков, споделена днес от него от телевизионния екран, удря за пореден път камбаната за мястото на ГЕРБ в координатната система на българската т.н. демокрация. ГЕРБ са истинските десни, защото бият комунистите, отсича Марков ( отново), напомняйки формулата на възторга ( си) от унгарския премиер Виктор Орбан с внушението, че у нас неговият аналог е Бойко Борисов.

 

Това, че, според Марков, на Борисов трябва да се гледа като на българския Орбан, не е новина. В прав текст той го каза на 7 септември в зала „Армеец” при откриването на кампанията на ГЕРБ на рождения ден на толкова категорично уважавания от Борисов Тодор Живков. Пак на 7 септември ( 1978 г.) в Лондон е прострелян, за да умре в страшни мъки от отравянето, един друг Георги Марков…

 

„Братоубийство” ли е днес да се говори и пише от противниците на комунизма срещу „победителя” на комунистите Викор Борисов, известен все повече като Бойко Орбан? Та нали „Виктор” означава победител- факт! Защо да си нямаме Виктор Борисов и да не се задоволим с този факт, без да задаваме разни излишни въпроси?

 

Предизборната кампания вече клони края а въпросът, който е номер едно днес в Европа, напълно отсъства от говоренето на устремилата се към властта българска партия на „европейското развитие”. Цяла Европа се тресе по разлома Русия- Украйна, а у нас тъкмо партията с европейската претенция в заглавието си мълчи съучастнически в полза на Путин. Темата просто я няма. Отсъства писмено в предизборната платформа и говоримо в агитацията на ГЕРБ. Което в превод на евроатлантически език означава поощрение на руската агресивност и заявка за продължаващо българско покорство пред нея.

 

Някой да се съмнява, че забраната да се критикува Русия идва лично от същия човек, който при учредяването на своята партия на 3 декември 2003 г. се провикна заплашително към многохилядната аудитория от учредители никой от тях да не смее да говори за ( т.е. срещу) президента Георги Първанов?

 

 

Подобно на Орбан, нашият сериен победител над комунистите ( и сериен убиец на автентично дясното в България) има изключително щадящо и уважително отношение към владетелят на мира, войнолюбеца Владимир в Кремъл. В края на краищата самият Владимир също е антикомунист по силата на факта, че е едноличен отговорник за налагането на държавния капитализъм в Русия!

 

„Ще взема да отида в Москва след изборите да се разберем с Путин за Южен поток”, самопредложи се публично нашият Виктор Борисов преди седмица по време на една предизборна изява.

 

Това е забележително: в другите европейски държави, където Путин захранва местните популистки лакомници с петрорубли, обикновено става обратното. Путин праща емисари и после бере триумфално плодовете на лакомията след като пратениците са раздали съответните порции.

 

Така беше със Словакия. На 29 август там беше изпратен военният министър на Русия Сергей Шойгу. Два дни по-късно словашкият премиер Роберт Фицо „изненадващо” заяви на всеослушание, че е готов да наложи вето върху следващи европейски санкции срещу Русия. После се полакоми да седне и на украинския стол с реверсивни доставки на газ за Украйна, но много бързо от Москва му напомниха да не се дърпа. Врътнаха кранчето и рязко намалиха газовите доставки за самата Словакия.

 

Подобна драма се разигра и в Унгария преди броени дни. Тя беше посетена от шефа на „Газпром” Алексей Милер, който по силата на значимостта на предприятието ( преобразуваното в концерна„Газпром” през 1989 г. бивше съветско министерство на газовата промишленост) може спокойно да се смята за важен член на висшата държавна власт в Москва. Само два дни по-късно Будапеща спря реверсивните доставки на газ за Украйна.

 

Нашият Виктор Борисов обаче не чака да го посетят пратениците на Путин. Той направо се предлага сам да отиде в Кремъл, където да му кажат как да се бори за руския интерес.

 

В този смисъл, чрез местния Бойко Орбан, България потвърждава днес спецификата си на държава, приемник на традицията от времето на съветския колониализъм. НРБ дори нямаше нужда да бъда респектирана от съветски войски на своя територия. Местните надзиратели оправдаваха доверието на Москва сами.

 

Така че лакмусът за демократичност чрез автентичност в привързаността към европейските ценности не е в това кой бие на избори комунистите по примера на Орбан, а по онова, което Орбан и Борисов са готови да продадат на Путин за егоистичните цели на едно уж дясно управление. “Онова” е националния суверенитет и европейското бъдеще на страната.

Защото Орбан първо бие комунистите на изборите, след което се превръща в срам за европейската демокрация и във все откровен поддръжник на Путин. Виктор Борисов върви по неговия път.

 

Това ли е тенденцията, която българските демократи, споделящи очевидния стремеж на мнозинството българи към постиженията и стандартите на развития запад, трябва да подкрепят на 5 октомври?

 

Да припомня още една аналогия , ако не е достатъчна унгарската.

 

Земеделците на Стамболийски, стъпили като победители на изборите върху руините на унизената България ( нещо като състоянието тук сред руините на комунизма), схващали победата си като демократично потвърдено право да размахват тоягата- в буквалния смисъл биели със сопи представители на Демократическата партия. От този „демократичен” произвол се възползвали именно комунистите, което повлякло кървавата вендета на димящите и до днес пепелища на гражданската война.

32 мнения за “Виктор Борисов като Бойко Орбан”

 1. Много точен анализ!
  Темата Русия е табу за ГЕРБ до степен Делян Добрев да мълчи в Панорама и да не отговаря на глупостите на Сидеров за колониалното ни робство и на представителя на БСП за ролята на Русия за освобождението през 1878 .
  Такива удобно вдигнати топки щяха да бъдат използвани като например се попита на кого сме длъжници на ЕС или на Русия и кой е тогава колонизаторът или като се изтъкне опозицията на Русия срещу Съединението ,превратът срещу Батемберг ,агитациите на Каулбарс ,срещу обявяване на Независимостта ,подстрекаването на съюзниците през 1913 и се стигне до обявяване на война на 5 септ. 1944 г.
  Добрев до такава степен беше жалък,че Й.Цонев от ДПС изглеждаше проевропеец.

 2. Казаното по горе е логично,но по-добре е да се съди по делата,а не по думите!!!Досега това което е направил Б.Б.е в полза на България,въпреки пречките които всички му поставят!

 3. Вече имах възможността да напиша тук на няколко пъти,че Борисов и партията МУ са силно подкрепяни и ще бъдат подкрепени от ЕНП,и в частност-от г-жа Меркел.От какъвто и ъгъл да погледна на този факт,винаги ми идва но ум поговорката “Интереса клати феса”-имам предвид най-напред интереса на ЕНП,а от там и на Б.Борисов.По важното е според мен,защо Меркел избра именно Борисов и ГЕРБ за представители на “дясното “в РБ,а не някой друг от членуващите в ЕНП български партии.Дали защото по онова време тяхните лидери не давах признак за предстоящо подчинение на знаците идващи от Берлин,или защото срещу тези лидери нямаше всички срамни улики на тяхния бягграунд,каквито без съмнение има в “досието” на Гене
  рала.Вече изразих съмнение,че Борисов може би е двоен агент :на Запада и на Путин…
  Колкото до този нещастник Г.Марков /ДСЕ-то ,както го титуловам/,и други такива ,като Едвин Сугарев например,които се прехласват пред антикомунистическото ГОВОРЕНЕ на Борисов,в българското политическо пространство,това не са “бели лястовици”.Да припомним поведението на Екс.БГ президента бат,ь Петьо,на екс председателя на БГ Народното събрание Йордан /”с малко,но за винаги”/ и т.н….

 4. Сутринта Жоро Дантелата половин час с хвърчащи от устата му плюнки разясняваше на Кошлуков защо Бойко Борисов е призван да разбие БСП отвсякъде. Пита се обаче (но за съжаление немá кой да попита) как точно ще стане това при положение, че ГЕРБ и БСП управляват заедно след изборите.
  Щé ми се да попитам Бойко Борисов (за когото знаем, че чете този блог) как ще обясни на избирателите си следизборния си ход да клекне на омразната (за избирателите му) БСП?
  И тъй като вече за никого не е тайна, че Борисов иска да стане през 2016г. президент на България, с чии гласове смята той да се случи товa, ако след изборите клекне на БСП?

 5. Борисов наистина ще “бие” основния си конкурент в слугинажа пред Москва – “комунистите”, но депутатските места, които ще получи на 5-ти октомври ще бъдат много, много под очакванията Му.

  Така че, няма да може да се превърне в българския Орбан.

  Ако пък му хрумне да направи коалиция с БСП или с ДПС, правителството им няма да изтрае и колкото това на Орешарски – българското общество (за разлика от статуквото в лицето на БСП, ГЕРБ, ДПС, Атака, ББЦ, АБВ, ПФ, НФСБ и РЗС) гледа в съвсем друга посока и няма вече търпение да се освободи от рептилите на прехода.

 6. До RADKO:

  Открито заявената позиция (или намерение) също е “дело”, защото няма къде да мърдаш, което не важи за Борисов, който не просто мърда, ами направо се върти като вентилатор по определени въпроси. Но срещу Русия не смее – факт! Няма мърдане.

  Колкото до делата Му, видяхме ги между 2009 и 2013 год.

 7. @RADKO
  Интересно, какво добро в полза на България е направил твоят любимец Тиквата, освен задълбочаване мизерното съществувание на българина (мат,ряла), позорното му изгонване от управлението, гафовете му в международен план и какво ли още не?? Не зная какви пречки са му поставяни (може би за трите години управление да не може да изхарчи целият валутен резерв или при назначаване на някои от най-некадърните си и необразовани кадри на ръководни постове, забелязани дори от ЕС)??

 8. Г-н Инджев, позволявам си да Ви поправя – десницата е убита буквално от комунистите след 9.9.1944г. След 10.11.1989г беше създадена псевдодесница, чиято цел бе да обслужва единствено и само интересите на назначените от БКП/БСП мутренско-олигархични обръчи, кръгове, квадрати и т.н.бели якички.Вероятно някога истината и историята за правителството на Филип Димитров ще бъдат разкрити за обществото, защото тази за Иван Костов е ясна. Аз смятам, че за съжаление в момента в РБългария няма автентични десни партии и за съжаление част от дясно ориентираните граждани гласуват за “по-малкото” зло – за НДСВ през 2001г,за ГЕРБ през 2009г. Истината обаче е една – от 1989г всички правителства водят политика на самоизяждането – свалиха няколко кожи от гърба на населението на страната, последното дори я одра.Бог да ни е на помощ, защото освен да ни изтръгнат сърцата – друго няма. Иначе Борисов беше прав като каза , че материала е лош – на Вуте му е все по-добре, колкото по-зле е Нане.

 9. Единственият изход от създалата се ситуация е висок резултат на Реформаторския блок на предстоящите избори. Имаме и възможност за преференциален вот.
  Аз ще гласувам с преференция за кандидата най-отдалечен от Русия.

 10. Радко,
  кои от делата на Бойко Методиев Борисов определяте като полезни за България? Самият Борисов, единственото, с което се хвали, са строителните му постижения – магистрали, зали …, но изграждането на инфраструктурата на страната е задължение на всяко правителство и премиер, а не основание за перчене. Нещо друго? Някакви реформи – в правосъдието и вътрешния ред, в здравеопазването, в икономиката? Трагичното състояние, в което се намира днес страната, да не би да е резултат само от управлението на БСП/ДПС през последната година и три месеца? Не поредната изборна победа над БСП е определяща, а, както много точно г-н Инджев пише, цивилизационния избор и ориентация са важни за да се управлява по правилата на демокрацията. За съжаление ценностната система на Бойко Методиев Борисов е формирана идейно в БКП и от тогава не е претърпяла никакво развитие и промяна.

 11. По отношението към путин ще ги познаете.В случая”мълчанието е злото”

 12. Много ме радва възможността за преференциален вот. Само трябваше списъците да са по азбучен ред и избирателите да подреждат листите с вота си. А сега, колкото и да е нежелан, поставеният на първа позиция е непоклатим. Ще видим.

 13. Тодор Живков бета-версия ще “бие” БСП на 5-ти октомври, но въпросът е: кой, при това положение, е победителят?

  Губещите са ясни – България и българските граждани…

 14. KAM BURMOV

  MANIPULIRATE. PREDPOLAGAM PREDNAMERENA.

  PRAVITELSVATA NA SDS ZA 5 PET GOD.

  1 .Dostap do sobsvenost ZA vshi4ki balgari a ne samo za komunisti do tova koeto e pritegavono do 9.09.1944

  2.PREMESTVANE NA DVIGENIETO NA BALGARIA KAM EVROPA

  3.AKO NE BIAHA TE SEGA STIHME DA SME KATO BELORUS V EVRASIA.

  4.RAZBIRA SE MOGECHE POVE4E AKO BALGARITE MISLEHA KATO MEN

  5. NE LAGETE.NE MANIPULIRAITE.NE E V NACHA POLZA.

 15. На който не му е станало ясно какво представлява Б.Б. – за негова сметка е / но и за наша предвид изборите /. А Вас, господа, не Ви ли безлокои следното изказване на Вожда: ” Финансите са просто нещо – там винаги 2 + 2 прави 4 ..” Жална ни майка ако този решава, КТБ е само началото.

 16. Естествено , че Бойко е проводник на руските интереси, иначе Златев нямаше да го назначи за мин.председател.И понеже си е толкова бос и неподготвен, ходеше на инструктаж в хотелите му в Обзор. Не ни чака никаква промяна. ГЕРБ ще продължи проруската политика на БСП,ДПС,Атака. Апропо Атака и на Борисов си му беше поддръжката в парламента, както и на следващите. Пък и ГЕРБ си е партия на милиционерите, какво друго може да се очаква. Благородно завиждам на Румъния, че дават отпор на Русия и затова политически и икономически се откъсват от дъното, което ние ще продължаваме да дълбаем, само и само да угодим на Путин.

 17. “и сериен убиец на автентично дясното в България”? Че кога е имало такова?В България вирее популизма, ляв, десен , филски, фобски, всякакъв, но автентични партии няма нито електорат за тях, особено десен. Само Зелените са що годе последователни, но и затова не пасват наникъде ни с пишман десните реформатори ни с лъжелевицата. В тази Бананова република друго освен популизъм, чалга и разни Брадъри не вирее.

 18. Като става въпрос за “Виктор” си спомням за друг такъв с това име (“нашият” син президент), който оказа неоценима услуга на Виктор Борисов за “разбиване” и “унищожаване” на Синята Коалиция, която му объркваше далаверите в предишният паерламент при неговото еднолично упрлавление! Както виждаме, Викторовците са навсякъде и по всяко време, щом трябва да се “унищожава” нещо!

 19. Боко – приятелят на гоце, мишо бирата, кокинов, лукойлския златев, пашата, цветелина. Боко – за когото Доган е най-стойностният политик… За съжаление РБ не може да бъде коректив на ГЕРБ, може – ако ГЕРБ е нормална политическа партия. Но ГЕРБ не е нищо такова. ГЕРБ е поредната в България властостремяща се шайка, която иска да използва властта според своето усмотрение и хрумки, а не според принципи или предварително заявени политики. При това положение не можеш да им бъдеш коректив, защото просто няма как.
  Иначе напълно споделям мнението на ДАРИ и инж. СИМЕОНОВ. Огромно благодаря на г-н Инджев!

 20. @инж.Лазар Маджаров

  “и други такива ,като Едвин Сугарев например,които се прехласват пред антикомунистическото ГОВОРЕНЕ на Борисов..”

  Г-н Маджаров, по отношение на Едвин Сугарев не сте прав. Ще опитам да поясня.
  Едвин Сугарев не може НИКОЙ да го прехласне само с голо антикомунистическо говорене. Ще трябва и още нещо.
  Едвин Сугарев имаше големи проблеми с комунистическата мафия. Конкретно Алексей Петров и Никола Филчев. И двамата бяха бесни кучета. А Сугарев беше изтипосал Петров гол-голеничък, че го подозира за убийството на прокурора Николай Колев, че използва ДАНС за заграбване на бизнеси, рекет, че го покровителства гл. прокурор Никола Филчев и т.н. Ал. Петров му заведе няколко дела за клевета и др., а по-късно и Филчев поне едно. По това време Бойко Борисов беше Главен секретар на МВР. Знам, че Сугарев е бил често в кабинета на Борисов.
  Сугарев спечели делата. Предполагам и с помощта на Борисов. Но не това е най-важното.
  Сугарев се изказа ласкаво (и то с уговорка “ласкаво”) за Борисов и Цветанов след като Цветанов арестува Алексей Петров, когато дойде ГЕРБ на власт. Чак тогава. А това ВЕЧЕ Е НЕЩО, признайте. http://deloto.info/article_8/
  При Станишев, Ал. Петров си беснееше на воля. Даже се наложи да покрият Филчев чак в Казахстан. Като казвам Ал. Петров, разбирайте Георги Първанов – Гоце. Нищо не е ставало без Гоце.
  Мен още ми е чудно и друго, защо все още не е възобновено следствието за убийството на банкера Емил Кюлев?? Там заметоха всичко под килима, ВСИЧКО!

 21. ДоSARDANAPAL:Уважаема госпожо/господине/:позицията е НАМЕРЕНИЕ,което се определя от обстоятелствата!Колкото до инж.Симеонов,ще му кажа,че само обръщението му “ТИКВАТА”е достатъчно да се разбере колко “багаж”има човек и дали е необходимо да се спори с него!На CHOSS ще му припомня само за БЕЛЕНЕ !!! До това колко Б.Б.мие любимец или не,това не ми пречи да се опитвам да разсъждавам трезво.Въпреки това ,че ненавиждам върхушката в БСП,също смятам,че в името на БЪЛГАРИЯ една такава коалиция след изборите е възможна/в зависимост от изборните резултати разбира се/.ВСЕ ПАК МЕЧКАТА ИГРАЕ СПОРЕД ТОЯГАТА/а тя ще бъде в ръцете на ГЕРБ/!!!

 22. Do D.Savova
  Явно не съм се изразил ясно, защото ме обвинявате в манипулация. Лично за Вас ще направя следните уточнения:1.Правителството на Ф.Димитров беше единственото дясно правителство, което бе свалено в мига , когато заговори за лустрация, ориентира се към САЩ и Европа като политика и икономика, тръгна да разкрива престъпленията на БКП и нейните последователи от БСП и….. последва първта “Костинбродска афера “, наречена тогава македонска,организирана от действащите и до днес клетки на ДС/КГБ със основен говорител Бриго Аспарухов.За мен правителството на Ф.Димитров най -много успя да се доближи до т.н. “Синя идея” ,споделяна от милиони българи тогава. 2.За съжаление енергията и доверието, които получи правителството на Иван Костов/абсолютно мнозинство в парламента,президент от СДС, съпричастна съдебна власт ,медиен конфорт …../ от демократичната част на българите, които тогава бяха все още милиони и в страната ,бе пропиляна/според мен/. Резултатът в политическа посока бе пропиляване доверието на седесарите, разбиване на СДС, раздробяване на дясното пространство до обезличаване…Резултатът в икономически аспект бе трагичен за седесарите/изключение правят единици от бившото ръководство на СДС и за тези ,които успяха да си върнат национализираните имоти, макар и не в пълния им размер и след изтощителни съдебноадминистративни битки/.3. Според личното ми мнение истински десни партии могат да се появат ,само ако се възродят в осъвременен вариант Демократическата партия, Либералната партия, Християндемократическата партия и др. като обединен политически съюз.Вероятно това ми желание е химера ,но така ми се иска.
  На Вас желая здраве и повече толерантност към непознатите.

 23. Време е Б. Борисов да направи коалиция в името на спасението на България с БСП-тези,които източват банки и предизвикват хиперинфлация, теглят заеми и наливат пари в губещи и престъпно вредни за България проекти. Така освен лична охрана на Тодор Живков, той ще има шанс да охранява и неговите наследници. Ще ги пази от лошия и неблагодарен матреал, който не иска да го избере на 98-99%, както избираше Живков. Да му мисли матреалът!

 24. Респект за анализа, г-н Инджев!

  Ако позволите обаче, едно уточнение – комунистическата кървава вендета се повлича не от времето на Ал. Стамболийски, а от времето на т.н. Владайско (“войнишко”) въстание, част от интернационалния план за износ на болшевишки революции, барабар с касапина Бела Кун в Унгария, спартакистите Цеткин и Либкнехт в Германия и пр., и пр. Неразбирането на този процес на световен износ на брутален междудържавен тероризъм и демократичната мекота на Н.В. Борис ІІІ имат за резултат изпускане на златни шансове (няколко) хидрата на този тероризъм да бъде унищожена из корен. Младежта от този форум може сама да си потърси автентични детайли за разоръжаването армията на ген. Врангел, оттеглянето на подкрепата за проф. Цанков след юнския и септемврийски болшевишки метежи, беззъбия ЗЗД и пр., чак до трагедията на 9 септ. 1994.

  Иначе, защо Георги “дантелата” Марков с пяна на уста рекламира продукта Бойко Методиевич е ясно поради общия генезис и на двамата. В този ред на мисли е интересно (особено за младежта) изследването на журналиста Григор Лилов за кръвното родство на Борисов с орханийския циганински колибарин Тодор Замфиркьов, известен повече като “Живков”. Та за какво дясно, за какви 5 лева и за какво ЕНП може да става реч, хора?!? Единствено за формулата пари-власт-пари” на дефектни подобия на хора!!! Колибари, подходящи за наместници на територията Милиционеристан – сырищенски, банкянски, бобовдолски, кулски и така до безкрай.

  Завършвам с това, че етимологически словашкото име “Фицо” има същия произход и е от същата група на “елитни лица”, като българските Пеко, Тако, Цоло, Цочо, Тано, Мако, Дако и прочее. Който не се сеща какво визирам, има Google…

 25. Към г-н Ив. Терзийски.Оспорвате мнението ми относно Сугарев.Вероятно примерите които посочвате са основателни като аргумент за защита на Сугарев.Но ако се втледате в биографиите на бившите големи комунистически величия,не може да не откриете опити за противопоставяне на едноличната власт на Т-Живков/А Б.Борисов с всички свои досегашни и настоящи действия,показва ,че е достоен ученик на Живков/.Идва ми на ум примера с Иван Тодоров Горуня.Да не говорим за ПИСАТЕЛЯ Георги Марков….Така че,запазвам си правото на мнение относно Сугарев споменато по-горе.Не коментирам Сугарев като публицист,поет и т.н.

 26. Да гласуваш за Бойко Борисов е въпрос на манталитет. Според мен тук понятията ляво-дясно нямат особено отчетливо значение. Все пак пластмасовата китка “десен” бодната на ревера на Борисов има известна притегателна сила, някакъв чар. Днес бях на гости при моя роден брат – той е отявлен антикомунист и русофоб, какъвто рядко се среща.Беше твърд седесар. Докато не се появи ГЕРБ-сега е твърд поддържник на Бойко Борисов. Опитах се поспоря за пореден път с него затова какъв е неговият избранник, опитах се да го накарам поне да влезе в сайта но ГЕРБ, за да види изцепките на Борисов за Южен поток, за отношението му към “визия 2020”,показах му петте неоттеглили кандидатурата си ченгета в листите на ГЕРБ… Безуспешно. Той гледа по цял ден телевизия и не влиза в интернет, макар че е един от първите, които имат достъп в мрежата.Поскарахме се. Пиша тук и знам, че няма да ми се сърди, защото… няма да го прочете.С това потвърждавам казаното от мен в началото – да гласуваш за Борисов е въпрос (и) на манталитет. За него гласуват и принципно свестни хора.Уви…

 27. Приятелю ГЕОРГИЕВ,

  Думата манталитет звучи доста общо и затова не казва нищо. Тя е чужда дума и не помага за точно осмисляне.

  Аз съм съгласен с Вас но искам да уточня. Думата е Съвест!
  Българина, който гласува за подобни комунистически клоуни като “боеца” бойка е просто един безсъвестен човек.
  Едно от най-големите поражения, които нанесе Комунизъма върху Българския народ е върху неговата съвест. Ние се превърнахме в безсъвестни души.
  Тази безсъвестност е дело на Сатаната на който служат всички Комунисти, макар и да не го осъзнават всички.
  Как ще гласуваш за лъжец и престъпник ако имаш съвест ??? Как?
  Те си мислят, че всички са такива и затова няма значение дали е престъпник и крадец. Да ама точно това мислене ни превръща в безсъвестни хора. Точно това мислене превръща България в Кочина а нас в Прасета.
  България може да бъде излекувана само от чисти по душа хора!

 28. Г-н Бурмов,
  Смятам,че политиците не трябва да се подкрепят самоцелно защото са от *нашите*.Но когато някой е имал куража и смелостта да направи действия които ни приближават до Европейската цивилизация и добруването на страната трябва да бъде подкрепен за да продължи в този дух.Не зависимо дали е той или негови последователи.Аз не гласувах за Плевневлиев но той ми доказа ,че съм сбркала.Приятно ми е да си го призная.Днес го подкрепям и адмирирам.Четеки програмите за изборите до мойте разбирания са най близки Реформ. блок и *Десните*

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.