Путин не бил съвсем като Хитлер

Руските и русофилските медии у нас едва ли биха забелязали и разгласили днес някоя не особено приятна за техните очи и уши оценка за СССР на Хенри Кисинджър от времето, когато ръководеше външната политика на САЩ в разгара на студената война- а и след нея. Сега обаче бившият държавен секретар на САЩ се открои на общия фон на заклеймяването на Путин сред политическия елит на Запад. Съответнитe пропагандаторите на правотата на Русия да се държи хулигански със съседите си ( като Грузия и Украйна) от позицията на по-силния „брат” са очаровани от своя отколешен противник в битките на полето на дипломацията.

Да се спори с Кисинджър е безполезно ( за да не кажа нещо за „полезните идиоти” в капиталистическите страни, на които Ленин се подиграва като използвач на техните подаръци за болшевизма). Опонирането на преобладаващото мнение е обичаен рефлекс в рамките на търсенето на истината в обществата, които са построени на обратния принцип на руското, възхищаващо се на силата на властта и на единомислието с нея.

„Лесно е да се демонизира Путин. Разбира се, той не е лесен човек, но ние сме виждали и преди подобен тип руски лидери. Но Путин не е и Хитлер”, казва Хенри Кисинджър в интервю за британския „Индипендънт”

Бих могъл да възразя, че да си нещо по-малко от Хитлер, но твърде подобно на него ( по оценка на доста видни световни ръководители) , не е голям комплимент. Но е по-добре на мнението на Кисинджър да бъде противопоставен друг авторитет, който се е изказал по въпроса в интервю за същия вестник.

„На изток Русия показа силно пренебрежение към международните закони и брутална решителност да преначертава граници със сила. От Молдова до Грузия, сега и в Украйна, Русия използва смес от икономика, политика, пропаганда и военен натиск, за да създава нестабилност и конфликти. Планът на Москва е да спре съседите на Русия да избират собствения си път, така, че да може да възстанови сферите си на влияние.

Поведението на Русия е моето най-голямо разочарование за последните пет години. В първата си реч като генерален секретар на НАТО се фокусирах върху търсенето на стратегическо партньорство с Русия. Въпреки нашите усилия, от времето на колапса на комунистическата система, Русия разглежда НАТО не като партньор, а като противник.

Докато Русия не промени своя курс, няма да можем да работим заедно както обикновено. Мисля, че отношенията с Москва ще останат будещо тревога предизвикателство в обозримо бъдеще”.

 

Думите са на Андерс Фог Расмусен, доскорошен генерален секретар на НАТО, който със сигурност е сред най-осведомените хора в света по въпроса за руската агресия във всичките й измерения и намерения.

Разликата в оценките обаче не бива да заблуждава с изводи за антагонизъм. Защото не става дума за двуцветна картина с надпис „миротворец и войнолюбец”. Трябва се помни фактът, че Кисинджър се прослави като миротворец по отношение на размразяването на отношенията между комунистическия Китай и САЩ, което обаче беше част от американската стратегия за вбиване на клин между двете комунистически империи СССР и КНР, т.е. беше посрещнато със скърцане на ченета в политбюро на ЦК на КПСС.

Така че нещата не са толкова прости, колкото някои коментатори, побързали да танцуват казачок на гърба на старата лисица Кисинджър.

 

23 мнения за “Путин не бил съвсем като Хитлер”

 1. Много хора на Запад, по-точно, така наречените от Ленин полезни идиоти са силно разочаровани от Путин. У нас разочаровани няма, защото русофилите не са полезни идиоти, а обикновени кръгли идиоти. Лично аз не съм разочарован от Путин. Путин ще закопае и унищожи Русия. Русия е вековен враг на България и нейното унищожение удоволетворява всеки нормален българин.

 2. Е поне още не е хукнал да гори евреи.

  Странно обаче как го описват русофилистиците като Миротворец. Съвсем противоположно на Хитлер.

  http://selenabg.com/Forum/viewtopic.php?t=3742&sid=71f92bf6c56550bbdb9f2ea775f1e2b8

  Пуснато на: Чет Май 17, 2012 6:27 pm
  Заглавие : Две неизвестни предсказания на Ванга
  Първото неизвестно предсказание на Ванга

  Неизвестно предсказание на Ванга взриви научните среди у нас и в Русия. В началото на 1988 г. петричката пророчица Ванга предсказва, че „ще мине много време, докато дойде Осмия – той ще подпише окончателния мир на планетата”. Това пророчество, известно на малцина, до момента има различни тълкувания, но сега учените го дешифрираха и ако тълкуванието се окаже вярно, то съвсем скоро човешката история ще поеме по нов път.

  Според руски учени Осмия е всъщност осмият член на Г7 – групата на най-развитите в индустриално отношение държави на планетата – Франция, Германия, Италия, Канада, Япония, Великобритания, САЩ и Канада. Осмият член е Русия. В подкрепа на тълкуването, че именно Москва ще направи така, че войните на планетата да спрат, се припомня още едно предсказание на Ванга. То е направено през 1979 г. и гласи: „Всичко ще се стопи като лед, само едно ще остане недокоснато – славата на Владимир, славата на Русия… Тя ще помете всичко по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане властелин на света”.

  Пак в онези години Ванга предсказва, че „Русия отново ще стане велика империя, преди всичко империя на духа и чрез нея на Земята ще се наложи 1000-годишен мир. В тези думи на пророчицата привърженици и отрицатели на новия стар руски президент виждат именно Владимир Путин. Предстои му нов шестгодишен мандат начело на най-голямата държава в света и нищо чудно да станем свидетели на негови действия за намаляване на оръжията и военните конфликти по света.

  В момента например Русия е тази, която прави всичко възможно да не се стигне до конфликт между Израел и Иран заради ядрената програма на Техеран. А известно е, че единственото място, споменато в Библията за бъдещ конфликт, който ще доведе до смъртта на много хора, е река Ефрат, около която е разположена държавата Иран.

 3. Да, истината понякога е доста многопластова. До колкото ми е известно Кисинджър е от “хасидите”. Хасидите са поддръжници на всички диктатори по света, стига диамантените им находища да им се отдадат безсрочно и безплатно на концесия. Както това правеха белите в Южна Африка по времето на апартейда. Което и Путин е направил с диамантените находища в Чукотка. Портрета на Путин е окачен в дома на всеки достоен хасид. Благодарни са му хората..И има защо.

 4. Добавете към заглавието на статията – ..липсват му само мустачките.

 5. Към ДИВАНЕ – От тези измишльотини като цитати на Ванга ще ни се доповръща. Всеки може да обяви, че нещо Ванга му казала под секрет. Изглежда толкова скалъпено, а тълкуванията така удобно наместени, че да се чудиш да се смееш ли или само да плюнеш. Тя, Русия си е “потъващ кораб” и който я вижда като властелин на света си е направо с температура. Русия може единствено да унищожи света, а не да го завладее.

 6. Пътят на самоунищожението и деградацията на Русия през последните век и половина е отчайващо последователен и упорит.
  Унищожаване на елити на всеки 20-30 години.
  Периодично унищожаване на човешки ресурс – само през 2СВ 25 млн души (победената Германия има 6 млн души – кой е победител ?!, икономическо възстановяване на Германия 6-7 години, СССР – 15 години). Експеримент социализъм – предполага се около 15 млн. души.
  Век и половина след премахване на робовладелството в Русия, населението в Русия би трябвало да е около 350 млн. души със стандарт на живот поне като на леко мързеливата Испания, с извинение към испанците.
  Путлер си е идеален за държавата и хората там. Малко джобни пари за населението, много маниакалност и малко бъдеще.
  Да мислим за нас всеки ден!

 7. Любо, анти-еврейска конспирация хваща дикиш само в западнали “славянски” страни като Роисся, България, Сърбия. Расизмът е повод за срам, а не за гордост и демонстриране в интернет.

 8. Оказва се че с Русия имаме почти идентична съдба,съдейки по написаното в този линк-http://av-klement.livejournal.com/767242.html#comments
  Интересно…………

 9. Мисля, че изречението “Все пак Путин не е Хитлер” не трябва да се вади от контекста, защото преди това казва, че сме виждали ” и други подобни (на Путин лидери”). Кои ще да са тези подобни лидери. Не знам вие за кого се сещате, но на мен първата ми мисъл беше за Сталин. Сякаш се прокрадва едно сравнение между Хитлер и Сталин. Хитлер може да е всякакъв, но не е избивал германци. Срува ми се, че внушението е, че Путин е по-скоро като Сталин. Спомнете си за гладомора в Украйна през 1934 г. За мен е по-скоро непонятен парализът на Запада, че не разбира с кого си има работа и че със същия сценарий ще отиде в Латвия. А ако си мислите, че България не е вече под ботуша на Путин….много ми си иска да не съм права.

 10. Путин не е като Хитлер. Дори е нещо повече. Самото видео го показва. Дори и Хитлер не се е радвал на такъв култ към личността –

 11. Демократор,Съгласен съм напълно с теб,но я прочети пак, дали казвам нещо расистко, или нашистко..? А това за Чукотка е вярно. Кой както може, така се оправя. Но, че има странни зависимости и сред най-висшия политически и научен елит на света също е вярно. Съглашисти всякакви.Кисинджър не прави изключение. Дали е само защото иска да се прави на интересен на стари години?…Не вярвам. Приемете писаното по-горе за Кисинджър, такова каквото и си е – незлоблива, любопитна подробност. Да си жив и здрав. Демократизирай смело.

 12. Който не ще мира, трябва да получи секира. Още след атентата срещу президента Качински /Катин II/, Путин трябваше да бъде извергнат и отмахнат от картата на цивилизацията. Щом вади ядреното куфарче за целите на своя отчаян рекет, той трябва да получи ядрен отпор. Съвсем локален при среща на КГБейското му котило. Иначе света става съучастник на путиновите вероломства в Украйна.

 13. “Хитлер може да е всякакъв, но не е избивал германци”
  Интерсно мислене имате Сия, а евреите избити в Германия не са ли били германски граждани? Или циганите? Или поляци и чехи?
  Каква е тази идиотщина да се делят хората по някакъв национален признак!
  И как с такова мислене ще е възможно създаването на единна Европа??????

 14. Сия е много права.Да Хитлер е злодей.Масовото изтребления на еврей не се прощава,защото диаспората им е много силна в света.Но Сталин е по страшен защото е ликвидирал предимно рускоезично население.И то в пъти повече.Но светът не се хвърля да защитава тези нещастници.Няма толкова книги написани за това,няма филми,няма международни процеси за този геноцид.Самите руснаци гузно мълчат за този геноцид/Голодомора,Лагерите,наказателните отряди,убииствата и изчезване на цели фамилии/.Руснаците са готови да покрепят отново такова изчадие като Путин.А какво да кажем за нашите комунисти убити по заповед на Сталин.Защо другарите комунисти не напишат за тях,Дядото на съпругата на Луканов е убит по време на Голодомора,Това го знам от баща й професор Герасимов също лежал в ком затвор по времето на Тр. Костов.И след всичко това отново да си Русофил си е направо патология.Да не говорим за останалите българи избити по заповед от Москва.Броят им за сведение на *патриотичните партии* като Атака сигурно е по голям от броя на бЪлгарите избити през Турското робство.

 15. Хич да не се успокояват Кисинджър,Обама,Меркел и пр,, защото тепърва ще видим дали си прилича с Хитлер.Засега Путин извади НАТО от летаргията, но още не могат сериозно да му противопоставят.Докато игнорираха Сочи, Путин ги изигра с Крим.Така,че само с игнориране няма да стане.Или твърдо зад Украйна са НАТО,ЕС и САЩ или ще има още горещи точки в Европа, този път може би в страна членка на НАТО.Тогава ли ще заприлича на Хитлер?То и Хитлер отначало не приличал на Чингиз хан, ама после се чудили откъде им дошло.

 16. Въпреки неоспоримата си роля в световната дипломация Хенри Кисинджър съвсем не е Свето писание. Да не кажа пък недипломатично, че съвсем не е света вода ненапита. Много въпросителни остава за бъдещите си биографи този човек. Пропускам намножилите се догадки и данни, че е бил №1 сред съдбоносно важните агенти на Съветите. Не мога да застана зад подобни подозрения. Няма сред известното ми категорична документация (каквато например съдържа архивът ВЕНОНА, там ясно лъсва сесесерската шпионска обвързаност на а- ах!…-вь-ъх!…о-ох!..-“невинните жертви на маккартизма”, т.е.- чекистките копои съпрузите Розенберг).Въпреки това има нещо неясно около Кисинджър. Само един особен момент. И след злодейският заговор „Уотъргейт” срещу истинския победител и миротворец във Виетнам и големия държавник- РИЧАРД НИКСЪН -кошмарът на левичарската сган в САЩ и по света!-Кисинджър е фактор с политическа концепция и роля при това много по-силна, отколкото на уплашения президент Дж. Форд (хард републиканец съм, но признавам, че по кекавост той има само един конкурент-сегашният квартирант на Белия дом). Оказва се обаче, че План 2 за Виетнам няма- и цяла Югоизточна Азия е поднесена на тепсия пред сапогите на съветите и пред сатърите на комунистически изверги като Пол Пот. Така победата на САЩ се превърна в поражение. Къде са безценните съвети и инициативи на Кисинджър тогава?Стигаше само една въздушна операция срещу Севера, каквато без съмнение би заповядал РИЧАРД НИКСЪН, но вече го нямаше. Така престижът на Америка стигна дъното, Брежнев си сипа една большая столичная, а милиони хора страдаха и загинаха в комунистическия ад.

 17. Платената агитка на туПин – туПинтернЪт, поради своята зависимост не осъзнава ,че туПинстан е най-уязвим от потъпкването на международният ред, защото туПинстан е най-заинтересован от запазването на статуквото, което му гарантира статута на най-обширната държава в света.
  И ако някой ще загуби най-много от някакви промени, това ще е туПинстан, макар и самият КаГеБистки гасудар туПин да се пъчи като някакъв “полюс” или “плюс” в “новият” му “световен ред”, който съществува само в туПиновото му “свръхсъзнание”.
  Но който сее ветрове,ще пожъне бури.
  Който копае гроб другиму, сам пада в него.
  туПин не спазва дори руските закони, той си ги пренаписва ,но така сам посява беззаконието, което ще го погълне.
  Даже и да не е “бил съвсем като Хитлер”!

 18. @туПлерофашист, ефектът на пеперудата, който гласи, че тропкането с крачета на Лилипутин в Украина поражда ураган в центъра на Хонг-Конг 🙂 Да му е честито на сатрапа Кси Джипинг!

 19. Хитлер изтребил и хомосексуалните германци- 10% от населението!!!!

 20. С всичкото ми уважение, др. Кисинджър е представител (по-точно аргатин) на онази световна корпоратоклептокрация, която не спира да прави ГОЛЕМИ пари от 1915 г. И все от същото – малки, големи, по-големи и световни войни.

  Защо, прочее, да не ожали горкия г-н Путин, ако това може да бутне нещата в посока една по-сериозна войничка на североизточния фланг на НАТО. Това вече си е бизнес, не някакви смешни джихадисти, дето боравят само с ръчно (и евтино) огнестрелно оръжие.

  А и замрелите цени на петрол и газ веднага ще скочат нагоре, въобще далавера отвсякъде. Е, щели да поумрат няколко стотин хиляди европейци, много важно, нали икономиката ще се оживи, особено ВПК…

 21. Едно от скорошните безумия на Путин беше новината за забрана на интернета в Русия, и преминаване в локална, руска мрежа, като специален проект за сигурност. http://www.youtube.com/watch?v=W8zjcyGldO8
  Написах в търсачката:’Путин забрани’ и се явиха 497,000 идеи за света от рода на:
  путин забрани корана, путин забрани пушенето, путин забрани интернета, путин забрани протестите, путин забрани псуването, путин забрани чуждите коли……

  ама как му идват на акъла!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.