Съветската символика в Украйна си отива, а в България заплашват да я ремонтират

Ленинопадът в Украйна продължава като закъсняла, но вече неудържима лавина на истинското освобождение на страната от съветско робство. Повече от 50 статуи на Ленин в страната вече са премахнати, а в Харков вчера бе отстранена най-високата статуя на основателя на съветската империя.

 

Както отбелязва един украински телевизионен журналист, освобождаването на Украйна от паметниците на Ленин показва една закономерност: в украинските градове, в които фетишите на Ленин падат, цари мир и разбирателство. В Луганск и Донбас, където Ленин продължава да е на почит, се води война.

 

А по аналогия с България има и друга интересна “подробност”: най-високият паметник на Ленин в Източна Европа, свален от пиедестала вчера в Харков, е 12 метра. Той е три пъти по-нисък от стърчащия в центъра на София 37 метров Монумент на окупационната съветска армия ( МОЧА).

 

Простата аритметика с три пъти по ниския Ленин в Харков, където той вече падна, показа около три пъти по-низката същност на раболепието пред съветския колониализъм в евроатлантическа България.

Руските ни неоколониални началници заявиха миналата седмица чрез външното си министерство, което за пореден път се намесва във вътрешните ни работи ( при мълчаливото съгласие на туземната власт в София), че предстои ремонт на МОЧА в българската столица.

Събориха най-голямата статуя на Ленин в Източна Европа

29 септември 2014

Най-големият паметник на Владимир Илич Ленин в Източна Европа – на централния площад в украинския град Харков – бе съборена от активисти, съобщи украинската информационна агенция УНИАН.

“Великанът” падна на земята към 22:25 ч. местно време (малко преди полунощ българско време) след два часа и половина опити да бъде свален.

По-рано харковската милиция съобщи, че на площад „Свобода” в центъра на града 3000 участници в митинга за единство на Украйна опитват да разрушат паметника.

Един мъж е бил ранен в окото, когато паметникът е рухнал.

Общата височина на паметника е 20,2 метра. Фигурата на Ленин е висока 8,5 метра. Паметникът е поставен през 1963 г.

 

 

55 мнения за “Съветската символика в Украйна си отива, а в България заплашват да я ремонтират”

 1. А НИЕ КЪДЕ СМЕ .

  ФАНДЪКОВА КЪДЕ СИ КАТО *НАЙ УСПЕШНА КМЕТИЦА*?ЗАЩО НЕ СЕ ИЗПЪЛНИ ПРИЕТО РЕШЕНИЕ НА СОФ. ГР.СЪВЕТ ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА МОЧА.
  ЗАЩО ФАНДЪКОВА МЪЛЧИ ЗА СЪБИТИЯТА СТАВАЛИ ПРЕД МОЧА.
  ИЛИ ТОВА НЕ Я ИНТЕРЕСУВА.
  ДА НО МЕН МЕ ИНТЕРЕСУВА.
  ЗАГРИЖИЛА СЕ ЗА СКУЛПТУРАТА НА ПОФ.СТАРЧЕВ ПРЕД НДК.
  АМИ ТИХО И КРОТКО ДА Я ПРЕМИСТИ В МУЗЕЯ ЗА СОЦ.

 2. А МОЧА и т.н. Альоша у нас, кога?????????????????????????
  Ето и видео към горната чудесна новина.
  http://www.youtube.com/watch?v=s_EEJRUGFxQ
  “Епидемията” със събарянето на паметници в Украйна на сифилистика продължава.
  Свалиха още един паметник на Ленин в Харковска област, предаде украинската агенция УНИАН. По информация на съветника на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Геращенко, демонстранти тази нощ са свалили паметника на Ленин в град Дергачи. В съобщението си в социалните мрежи Геращнеко заяви: „Харковска област показа днес, че Харков – това е Украйна и така ще бъде винаги!”.

 3. Софииската община да предложи на Руското посолство вместо в Соц.музея Моча да се премести в двора на посолството и там да си го ремонтират.

 4. Това е същностната разлика между подарената свобода и извоюваната! Украйна се бори за свободата са! България се радва на робствоъто си?!?
  Добре би било събарянето на паметниака на окупаторите да освободи и духа на българите, но искрено се съмнявам, г-н Инджев. Българинът си е роб по душа. Той не обича свободата.

 5. Ето и бърз преглед на коментарите на различните политически “сили”, събран от “радио Ереван”.

  ГЕРБ:
  Ой-ой-ой, аман, аман, аман!
  Ма, не може така!
  Ленин построи две Русии!

  БКП (националните социалисти):
  Така фашистите разрушават вековни връзки межу братски, православни народи. Путин трябва да нареди интензофоциране на хуманитарна помощ – още Букове, Т74, калашници и т.н.

  Атака:
  С нами Ленин! Да изгиним чуждите (не руски)компании от България.

  АБВ:
  Който не обича Ленин, не обича Русия, значи не обича България!

  От ББЦ:
  Настояваме правителството да осъди остро вандалките актове. Лягаме на границата с Румъния да предодвратим движението на украински автобуси. Ще дадем Киев на гавния прокурор.

  Б.Р. Не става ясно дали прокуратурата иска да притежава чуждата столица.

  Д(п)С:
  Не става екзактно ясно КОЙ е разрешил. Надяваме се да не се демонизира Ленин само заради няколко милиона жертви в Украйна. Не виждаме с какво Ленин може да навреди на украинците, но след изборите сме готови да разгиоваряме по темата.

 6. Това не е Паметник а Прослава и Възвеливаване над всички и всичко. Най-висш идеал ! Защо се заблуждаваме ? Паметника на Съветската Армия не е просто паметник.
  Има хиляди паметници на гениални и бележити учени , поети и т.н. в градските парковете.
  Съвсем скромни но истински и достойни за уважение.
  На кой от тях и къде са дигнали такава статуя, като на Христос или на Богородица ?
  С какво Ленин е по-достоен ?? Че даде на крадливите и мързеливи апаши къщи ли ??? А Червената Армия, на кого даде и на кого взе?
  МОЧА е поредния Клин в Българския народ!!! 37 метров Клин, който ни държи слаби и наведени!
  Е нека тези, които си харесват НАВЕДЕНАТА ПОЗА, да си го приберат в крадените си имоти!

 7. Да не слагаме круцат пред коня…
  Ако на тези избори българите не се наакат (традиционно) и шмайзера ще падне.

 8. Вижте колко сме по-добре от украинците. Нашите Лениновци сме ги разкарали още през 89/90. Какво ми ги хвалите?

 9. Инджев,

  скоро ще има и паметник на Й. В.Сталин. Ти ще бъдеш специално поканен.

 10. Както съм писал, скоро ще видим такива радващи сцени и в Беларус! Браво, украинци! Дано, преди да го сринат, са го обесили малко за шията със стоманено въже-полага му се на изрода долен!
  Виж тука ний, евроатлантиците за евроатлантическо развитие ще се поумълчаваме малко, ша знайш, пазарите необятни, вечната дружба, кебапчетата на КОПРИНКА, въшките в перуката на йосыф кобзон, МОЧА, пляските на ансамбъла на НКВД, кампанията на волэн сыдэрав да станем руска губерния са светини за нас, хич не ни търсете за такива ексцеси!

 11. Абсолютно!Но какво може да очакваме от промити болшевишки мозъци!Нищо ново не научават и нищо старо не забравят!Днес другарят Бареков демонстративно съобщи на Цолова и Николаев,че всички в България са работническа класа,вкл. той и водещите журналисти.Този човек не признава средната класа,най градивната в ЕС,какво да очакваме от такива хора?Интервюто с него беше връх на глупостта и лицемерието на един неук човек,който се готви да става министър председател на България.Нищо лично против сервитьорките-“неговата другарка в живота и борбата”,ама това не го ли видяхме 1933 в Германия?

 12. Za jalost v BG ima MNOGO mijiturki i dupedavtzi . Robsko pleme i podlo -prodajno reptilsko. NO… Day Boje ima i machos v bednata Balgaria.

 13. Дами и господа от форума,
  понеже не живея в България и не мога да следя тв медиите,
  дават ли по Канал 1, бТВ, Нова Тв и др. тази новина? Просто ми е интересно.

 14. тавариш г.иванопут, паметниците на “бащицата” ти е сринати още след 1953г., дори и гр. Варна си върна името, но примитиви , като и подобни на теб, не са в час дори за такива отдавна отминали моди в любимата ти болшевишка шайка БКП.
  Даже в родината на теб и “другарите” ти – СССР, НЯМА паметници на Сталин.
  Но ако искаш можеш да издигнеш приживе паметник на спонсорите ти, и на гасударят ти в Кремъл , за “особени заслуги” във валутното ти “финансиране”, като най-виден и личен техен лакей…..
  Разрешавам ти да се “поканиш” на това “културно събитие” от “епохално значение” за теб и кликата ти от платени почитатели!

 15. Към Г.Иванов
  gcherganov@abv.bg

  Ех, дай Боже идиотизмът да стигне дотам, че май без подобен стимул заспалите българи няма да прогледат що за измет марширува в петата колона по нашите земи! То е като рязането на глави в Близкия изток, без което Обама нямаше да се накани да си свърши работата.

 16. Радостна статия и чудесен отговор на Иво Инджев към Г. Иванов. И аз така мисля – както за петата колона, така и за Обама.

 17. Поздравления за АРТУР! Допълвам и аз тирадата за ДПС със словото на лидера (или неговото миниатюрно секънд-хенд издание):

  “Трансцеденталната еманация на социаллибералния вектор експонира екзатната константа на семантичния интеграл в полза на рубладжийската философска доминанта, ситуирана в херменевтичните конотации на интенционалното символизиране на МОЧА.”

  А на у р о д а г э о р г ы й ы в а н а в пожелавам да не бъде толкова скромен в мокрите си сънища. Не само Сталин, таварищ! Да кандидатства и с инициативи за паметници на Ежов и Берия, и да се озове като техен клиент на Лубянка-защото те на много “идейни” комунисти като него са видели сметката!

 18. Ако Русия цени толкова тези паметници, защо да не им ги подарим. Те имат много повече оправдания да ги имат. Тези войници нито са се били в България, нито за България. Ние имаме достатъчно оправдания да имаме паметници за нашите войници, които се биха девет месеца на страната на съюзниците в единствената война, която сме водили. Ако трябва ще си ги направим.

  А “русофилите” не само да претендиратч, че са за Русия, но да си запретнат ръкавите и да направят една бригада и да помогнат в опаковането и експедицията. В Русия те може да се изложат като ценен подарък от България, като израз на най приятелски чувства от “русофилите”. Надали някой ще им оспори това желание. Може и да ги наградят.

  Подобно на г-н Кисинджер, защо да се караме, когато можем да се разберем. Всеки ще бъде доволен от такова справедливо решение. И ние ще се отървем от тези жалони на поробителя, които ни плашат всеки ден и руснаците ще могат да се наслаждават на художествените им качества. Няма рушене, няма вандализъм, само чиста руска “култура”.

 19. @Савова
  Фандъкова не е кмет а МИШКА !!!
  Специално селектирана Порода 😉
  която нищо не прави, докато не и кажат. А кой и казва се досетете сами.

 20. Напълно е възможна реабилитация на Сталин в Русия.Като жертва на… репресиите на Хрушчов.

 21. До др. Г.Иванов. А защо не паметник на триото Сталин-Тито-Димитров.
  Боже, колко мъка на този свят има, Боже!

 22. На всички им стиска, само на българите – не. Браво на украинците!

 23. Това е най некадърният кмет на София.И когато чувам и от ляво и от дясно ,че я харесвали се чудя защо.Транспортът в София е безобразен.В събота и неделя колите са на 20-30 мин.Лъчът на метрото от ул.М.Луиза до Лозенец е празно и не върши работа на никой.Огромни коридори,стълби,фоаиета,осветени и пусти.Няма ескалатори за изкачване и слизане.Излишни разходи за тоя що духа.Не реши проблема на живеещите в центъра за спиране на амтомобили до 1 час в синя зона за извършване на неотложни работи /посещение на лекър.разтоварване на личен багаж,посещение на близък за помощ/Не реши проблема с данъците.Хората живеещи в центъра са дескриминирани.Високи данъци ,ограничения и допълнителни такси.Безобразието с Бързата помощ.Мърсотията в центъра от неизвозен буклук.Непочистени улични шахти.Дай боже да имате първолак за записване в училище и ще видите какъв *ред * е създаден.Само в откриването на детски градини е добра.И в садене на цветя.Казаха ми и за новото кръстовище на Семинарията какво недомисли е.

 24. ПП

  Проблемът с Витоша/планината/като място за туризъм и отдих за софиянци въбще не интересува кметицата.

 25. Там където стъпи руски ботуш трева не никне!Изтъркано,но ужасяващо вярно!Немското правителство отпуска 10 000 000 евро,цитирам по памет,за публикации и книги,конференции и т.н.за близкото минало!Какво правят в Института за близкото минало на България?Кога ще излязат книги да икономиката,вноса и износа на Царство България и ще се изучават в учебните заведения,за да могат младите да разберат,как и от какво ни “освободиха”тези от МОЧА!

 26. Напълно подкрепям предложението на г-н Петров. Изключително разумно, конструктивно и отговарящо на “световната културно-цивилизационна роля” на Русия.

  ДЕМОНТАЖ-ГРУПАЖ-РАЗИЯ!!!

 27. @Савова
  Положението е отчайващо! Живеем в държава управлявана от бездушни и прости поклонници на Големия Брат , Батко , Кака и прочие Идиоти.
  Умните и свободолюбиви хора са класифицирани като реална заплаха и срещу тях се действа активно. Вместо да не им се пречи да работят за себе си и останалите на тях им се казва заминавайте в чужбина, тук какво правите?!
  Подменят ги с полу-грамотни но затова пък алчни, мързеливи подмазвачи и интриганти.
  Мога да ти дам пример с един от най-скъпите и големи заводи в България, построени от Бай Тошо. Сигурно реве в гроба като гледа какво става там ама тва е майна. Дадоха го на едно МЕКЕРЕ с фалшива диплома на германски инженер и доктор на науките а той миличкия не прави разлика между качествата на неръждавейката и стоманата. Обаче пък завършил школата в Масква и чичо му от УБО. Наредил хотелчета на Морето и само звъни в завода и крещи да му пращат мъни. Това дойде на мястото на цяла плеяда сериозни директори. Просто чиста лудница.
  Постоянно краде от данъците, обаче Държавата му дава милиони, за да си купува нови машини.
  Идват разни Смешни Фитки от министерството и му класифицират изчанчените боклуци , като
  крави , бикове и нам кви си измишльотини от някъв си американски модел. После Кретена си взима европейските парички и си взима нови машини. А колко е чисто нови разпродал за старо желязо тва отделно. Освен този завод му дали още няколко да разфасова и да ги остави в същото окаяно положение. И как искате после градовете да се развиват ??? В шибания му завод работят 100 – 150 човека а преди 3500!!

  В София се е събрала цяла България, заради такива Кретене като по-горния, обаче кмета е някаква смешна даскалка. Направо да полудееш. Ама какво може да се чака от Бойката. Прост бил. Е като си прост ходи поливай тиквите бе ! Къде си хукнал с тая простотия ??? Само излага България! Навсякъде Простаци и Мишки насъбрани!!!

  Аз не съм от София, обаче живея в град с кмет на ГЕРБ. Лъже като за цял цигански табун.
  Снощи бях на една новооткрита детска площадка със маса за тенис , два коша за баскетбол и един голям шах. Познай кой я е открил съвсем наскоро. ЦеЦооо. 🙂
  Ехх тези избори… На следващите чакаме още една площадка 🙂
  Иначе града празен. Само тук там някой кретащ пенсионер ще отчете присъствие.
  А кметя лъчи от фалшив оптимизъм. Хората обаче продават и бягат. Докога ?!

  И с това са наясно всички МЕКЕРЕТА от-до по веригата в държавата. Няма Оправия и Няма!!! Отвратиха всичко що е читаво и го натириха! Оня ден казаха , че само за миналата година от България са емигрирали 400 Лекаря!!!
  Само за една година!

 28. Я вижте и в каква класация ни канят да гласуваме от рубладжийско-ченгеджийската агенция ФОКУС (то сякаш има други агенции!) Ами така де, сесесерската инвазия трябва да е пълна!

  http://www.focus-news.net/news/2014/09/30/1971849/agentsiya-fokus-predstavya-unikalnata-muzikalna-klasatsiya-ruska-valna-2014-glasuvaneto-za-koyato-veche-zapochna.html

 29. https://www.youtube.com/watch?v=155NBlXD2Ac
  НОВ ТЕКСТ ПО СЪЩАТА МЕЛОДИЯ:
  Руснаци, има много крадливи по света, но не всеки търпи крадливия руснак. Всяка страна “сърце” която има, може да пази народа си от тях!

 30. LDZ, трябва да се възроди идеята за нова еврАЗЗЗИЯтска информационна агенция , както по времето радио Свободна Европа и Дойче Веле. еврАЗЗЗИЯ НЕ може да устои дори един ден на истината. Както и СССР.
  Трябва само ЕС да направи тази нова информационна централа.
  Може пък самият Путин да научи нещо истинско , дори за самият него, след 60 годишната пропагадност с която са го зомбирали в КГБ???

 31. @ г-н Петров
  Много добра идея. С удоволствие ще им върнем паметника, и в замяна ще си поискаме архивите!
  Тъкмо ценителите, като др. Г. Иванов, ще могат да ходят на поклонение в Русия.

 32. извиняваите,но не ви ли прави впечатление че така наречените активисти които събарят паметника на ленин в харков,развяват фашистки символики,напълно съм съгласен че такива паметници трябва да бъдат премахнати,но съм категорично против фашизма !https://www.youtube.com/watch?v=JYbfSTKT9-Y ето ви доказателство че НЕ цари мир и разбирателство ,както твърдят украинските журналисти !

 33. TODOR, защо “НЕ цари мир и разбирателство ,както твърдят украинските журналисти”?
  ВъпросЪт е с понижена “трудност”?

  КОЙ е виновен , за да “НЕ цари мир и разбирателство ,както твърдят украинските журналисти”?

 34. леле Ивоо пак си избил рибата. Много ме кефиш. Бедна ви е фантазията как работи държавата или не работи. Няма никаква светлина.

 35. ами кой е виновен според теб,не видях някъде около паметника на ленин в харков да има руснаци ,понеже явно за тях намекваш,имаше представители на десен сектор,които са ОТКРОВЕННИ ФАШИСТИ,или според теб десен сектор е мирна организация ??? след руснаците ,ще доиде реда и на българите и другите малцинства в украйна,просто това им е идеологията,пак подчертавам че не съм фен на ленин и одобрявам премахването на паметника,но не одобрявам и фашистите,като се замисля даже, незнам дали фашизма не е по голямо зло и от комунизма,показателно е и какво е казал вътрешният министър аваков,че въпросните активисти са дебили и че накрая ще стане така че и ес ще забрави за украйна !!! та кой е виновен според тебе че на площада в харков не само не цареше мир и разбирателство ,ами се лееше и здраво кръв ??? въпрос не е с повишена трудност,любопитно ми е как ще отговориш ??

 36. Тодоре
  къде ги видя фашистките символи на тези протести.
  И без фашистки символи Путин осъществява своята политика еднаква/1:1/като тази на Хитлер.
  Колко пъти се дадоха примери за това в този блог,но такива като тебе все не вдяват.Чак когато дойдат*доброволците* във Варна да *защитят* своите/руснаци/ такива като тебе ще разберат тогава.И тогава ние българите ще бъдем*фашисти* нали?Защото ще си защитаваме Родината.То бива безмозъчни същества ама чак толкова.

 37. TODOR, КОЙ започна войната в Украйна?
  И защо точно, след като се готвеше да подпише асоциирането с ЕС?
  Значи докато бандита Янукович беше с него всичко беше о’кей? Нямаше НИКАКВИ фашисти, а “само” “добрите” путлеристки наШИСТИ, които стреляха на Майдана, заедно с КаГеБистите , пратени специално там от КОЙ, кКОЙ?
  Ами от НЕзаконният пРЕЗИДЕНТ на рАЗЗЗИЯ – Путин!
  И защо не погледнеш КАК се отнася “антиНАШИСТА” Путин с чеченците, ингушите, татарите….. в империята МУ, след това сравни отношението на “фашистите” в Украйна към малцинствата.
  Има ли РАЗЛИКА? Или ДА?
  И ако има това нещо да ти говори?!?

  П.П. Опорният въпрос е ОТКРИ ли разликите?
  Десен сектор не събра и един процент на изборите, докато путЛЕРИСТКИят наШИСКО-раШИСТКИ диктатор Путин си “позволи” резултат от “само” малко над ПЕТДЕСЕТ и един процента.
  Едва ли има някаква база за “сравнение” между един процент и “малко над” ПЕТДЕСЕТ и един процента.

 38. Към Тодор:

  Понеже има опасност тази полемика, предизвикана от Вас , да се превърне в сериал, в който сценарият е писан в Москва с акцент върху забелязани в Украйна свастики ( свастики, които могат да бъдат видени на сувенири в България), ще Ви посъветвам да прехвърлите вниманието си върху руския националсоциализъм. Например върху героизирането от руските телевизии на т.н. губернатор на Донецк Павел Губарев, виден руски нацист от движението Руско национално единство. Има в интернет доста негови снимки със свастика на ръкава и в компанията на други добре обозначени нацисти на фона на голяма свастика. Той прекарва 2 месеца в украински арест заради водения от него побой над проевропейски украинци на 5 март и това го прави герой в Русия, въпреки явния му, документиран нацизъм. Същият едва ли би посетил молитва на равин, както направиха от Десен сектор в Киев, след като убитият на 21 февруари на евромейдана от Беркут Александър Шчербанюк беше оплакан на еврейска религиозна церемония в присъствието на свелите глава представители на Десен сектор.
  А проследихте ли многобройните официални декларации на украинските еврейски общности и на влиятелни американски такива, които отхвърлят твърденията за антисемитския характер на украинската съпротива срещу руската агресия?
  Но както пише Анна Политковская в своите бележки, публикувани след убийството й на 7 октомври в Москва, “руският народ е много податлив на фашизъм”. Руският! Ясно ли е ?
  Много “ловко” е да се разграничавате от Путин. Но дори и да е искрено, а не лицемерно, това разграничение не Ви прави обективен в опитите да припишете на “фашисти” раздялата с фашистката, т.е. съветска символика в Украйна.

 39. TODOR, това е наследствоТО от прораШИСТКИЯТ режим на Янукович. Нали Путин си го е прибрал тоя велик “държавник” по негов образец. Къде е сега?
  Свастиката е древен соларен символ, това че болшевиките и нацистите го използват за пропагадност, не го прави престъпен!
  В блога на Г.Инджев преди няколко месеца един от редовните постващи беше дал линк към сайт ,в който се даваха илюстрации на болшевишки свастики ,които директно се използват за пропаганда още веднага след преврата от 1917г., когато Хитлер е бил още войни в кайзеровата армия!
  Така че по-полека със свастиките.

 40. П.П. Малка корекция: …… когато Хитлер е бил още войниКК в кайзеровата армия!

 41. Ей хора направо побеснях, току що гледах в нета, че тия дебили в Харков са почнали пак да ремонтират и възстановяват паметника на Ленин!!! Сигурно от Москва са им платили, нямам друго обяснение. Това путлериста и да го биеш и трепеш, пак неговото си знае! Трябва цялата тая сган да се ликвидира!

 42. ето току що видях че руската армия терористи са превзели летището в донецк,виждате ли кво става,утре ще нахлуят и тука ….трябва сащ да се намеси и не да ми бомбардират ирак и сирия ,ами путлеристите и русия !нато да срине москва и да се приключи веднъж завинаги с тия комуняги !

 43. Към Ралица:

  Уважаема Ралица, този блог се следи и колекционери на шансове за вменяване на несъществуващи вини на автора. Ето защо призовавам да не им се дават такива. Призивите за смърт и разрушение като нищо ще ми бъдат приписани, раздути и може би дори ( при определени обстоятелства) направени “прочути”. Предполагам, че разбирате…

 44. РАЛИЦА, защо са тези почти несвързани възклицания , констатации и “предложения”?
  КАКВО ви учудва?!?
  Главният терорист на бандитите в Донецк се намира в Кремъл – бандитският главатар Путин.
  Той щял да търси наказателна отговорност от представители на НЕзависимото украинското правителство за “геноцид” над “руско”езическото”” МУ “население” в НЕзависима Украйна.
  Световният БАНДИТ номер1 щял да търси отговорност от ЗАКОННИТЕ власти на НЕзависима суверенна държава, в която е вкарал “руско”ЕЗИЧЕСКИТЕ”” си БАНДИ!
  Това как бихте го окачествили?!?
  Според вас КАК се категоризира държава , в която “държавен глава” е световният БАНДИТ номер1 – Путин?
  Всеки би я определил като БАНДИтустАН.

 45. П.П. И още няколко въпроса:
  Не ви ли учудва ЗАЩО “руско”езическиЯТ”” бандит Путин, НЕ е повдигнал обвинения спрямо себе си за ТОТАЛен ГЕНОЦИД на “руско”езическото”” “население” на “руско”езическиЯТ”” град Грозни, който срина до основи ,когато “стана” пРЕЗИДЕНТ на БАНДИТустАН?
  Не трябва ли “руско”езическиЯТ”” БАНДИТ Путин да отговаря пред украинското и грузинското ПРАВОсъдие за ТОТАЛен ГЕНОЦИД над грузинските и украинските ГРАЖДАНИ в Крим, Украйна, Осетия и Абхазия……Сирия….и т.н…..???
  Как бихте определили КРИВОсъдните закани на “руско”езическиЯТ”” БАНДИТустански главатар, който трябва да отговаря ,както пред “собственото” си КРИВОсъдие, така и пред ПРАВОсъдието на две НЕзависими държави за ТОТАЛен ГЕНОЦИД над техните и над “собствените” си ГРАЖДАНИ?!?

 46. а защо се споменава в горният коментар Сирия ? В смисъл каква е връзката между путин и гражданската воина в Сирия ? и да ви кажа изобщо не одобрявах политиката на запада в Сирия в началото,защо искаха да бомбардират режима на Асад,които добър или лош ,но поне е законен,се биеше срещу главорезите от ал-каида и ислямска държава .запада беше решил че асад е лош а джихадистите -“добри” ???къде е логиката ? Г.Инджев,ако смятате че те са добрите ,бихте ли отишли да вземете интервю от тях ,ако работата ви го изисква ? специално за политиката на запада в либия,сирия и ирак имам резерви,не задруго ,ами понеже виждам резултата. либия и ирак в момента е пълен хаос

 47. здравеите,понеже не бях много запозната с това което става в украина ,от няколко дена постоянно наблюдавам медиите и саитовете,как се получава така че путин извърши геноцид срещу абхазци,осетинци и чеченци ,както и вие потвърдихте,а в същото време в донецк се бият същите тези етноси ,но на страната на руснаците ?видях че сред сепаратистите се веят абхазки и осетински знамена,цели отряди от абхазци,осетинци и чеченци се бият на страната на руснаците ?тия хора луди ли са ? защо се бият на грешната страна ? аз лично не го разбирам това …

 48. РАЛИЦА, КОЙ ви е казал ,че диктатора Асад е “легитимен”?
  НяКОЙ да го е избирал на международно признати избори?
  Това е НЕвъзможно, защото Асад е шиит, а шиитите са само 10% от населението на Сирия. Чичко Google , ще ви намери НЕдостигащата ви информация за възкачването на диктаторската “династия” Асад, КОГА, КАК, …. КОЙ е “помогнал” на тези “толкова легитимни” диктатори(според вас), да се докопат до властта? И КОЙ и КАК ги е признал за “легитимни”?
  И защо този толкоз “легитимен” диктатор НЕ позволи избори през пролетта на 2011г. , за да потвърди “легитимността” си?
  Пачему , Ралица?
  Един от сегашните “крепители” на НЕлегитимният Асад е вашият идол Путин!
  Той го снабдяваше с оръжие и техника , за да ги използва предимно срещу по-либералната опозиция, но НЕ и срещу “ислямска държава”. Защо ли? Това може да питате него и идолът ви Путин.
  От Запада никой не е давал особено голяма помощ дори на либералната опозиция в Сирия, а още по-малко пък на ИД.
  ИД се въоръжи от шиитската иракска армия, която отстъпи почти без съпротива сунитските области в Ирак. Други , които въоръжаваха ИД са Турция, Катар …. , всички сунитски държави, които ги подпомагаха , за да се бият срещу шиитите от шиитският башибозук – “шаббиха” и Хизбуллах, плюс “редовната армия” на Асад и шиитско-ислямистки Иран.
  Кой е “по-добрият” според вас: ИД плюс Ал Кайда , или “шаббиха” плюс Хизбуллах плюс ислямистка република Иран?

  П.П. Колкото до ПОВЪРХНОСТНИТЕ ви наблюдения за Украйна, то има много да “наблюдавате”, преди да поствате ТУК в блога на г-н Инджев!
  За пропагадни цели вашият единствен идол – “рускоЕЗИЧЕСКИЯТ” главатар Путин, може да нареди на “рускоЕЗИЧЕСКИТЕ” си БАНДИ да развеят дори български знамена, за да се види, че дори вие сте част от тях! Поняла, Ралица? или НЕ?

 49. АСАД НЕ Е ШИИТ ,А АЛАУИТ,КОЕТО Е СЪВСЕМ РАЗЛИЧНО ,ТОВА ПОКАЗВА КАКВИ СА ТИ ЗНАНИЯТА ЗА СИРИЯ

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.