Бареков е още катран в кацата с все по-малко мед

          Не знам дали поговорката „дяволът е в детайлите” е руска. Поговорките са като водата в световния океан- никоя река, колкото и да е могъща, не може да претендира, че има основен принос за водата в тях. Руснаците обаче обичат често да казват, че „дяволът е в детайлите”, което е дяволски парадоксално, защото тъкмо руснаците си падат карикатурно грандомански по „големите работи” без да се интересуват от детайли, като да речем правата на човека, стойността на отделния човешки живот или други подобни „западни глезотии”.

 

          В политиката обаче наистина „дяволът е в детайлите” и този факт май убягва на мнозина. Чудя се само дали е случайно или (също) е платено: точно , както е платено да се „забелязва” само онова от партийното самохвалство, което е изгодно на самохвалещите се продавачи на обещания, илюзии и откровени лъжи.

 

          От онези, на които си струва да се обърне внимание на финала на кампанията от обещания, илюзии и лъжи, тази година се открои Николай Бареков. Еднолично! Точно толкова еднолично, колкото еднолично атакуваните заради тяхната едноличност на партийния връх негови мишени в говоренето му срещу статуквото. Че и повече дори. Само Борисов, неговият баща в политиката ( доколкото Бареков му е одрал кожата поведенчески), може да се похвали все още с преднина в самохвалството, извратливостта и непоследователността.

 

          Но Бареков има всички шансове да надскочи сянката на своя бивш кумир. Ако избирателите му дадат шанс.

 

          Да, Бареков е детайл от пейзажа. Но е важен не защото „разбива статуквото”, а защото прави тъкмо обратното: повтаря го като болест, която поваля тялото, което не се преборило с нея. Връхлетяно отново, то е много по-уязвимо за фатален изход от борбата с вируса.

 

          „Явлението Бареков” е като поправителен изпит с предизвестена двойка за българското общество, което не си е научило урока. Стъпил е върху опита на популизма на плеяда от по-стари пионери в лъготенето.

 

Бареков ни имунизира срещу нашия здравословен скепсис, срещу неверието на очите, разума и сетивата ни , че това наистина се случва. Постига го като доказва, че е възможно чрез публичното си присъствие на легитимен (въже)играч по опънатото от други преди него въже на популизма, по което на другия бряг, в самия законодателен храм, са премила вече доста балансьори на ръба на невероятното. Той демонстрира, че не бива да се изненадваме от нищо вече.

 

Самонареклият се „нов политик” ( нищо, че за зрящата публика това е паралел с една известна комедия) парадира едновременно с богатство и със сълзи за бедните. В едно телевизионно предаване се явява с часовник за десетки хиляди левове и нагло го размахва като доказателство за личното си благополучие, а в друго акцентира със същата наглост върху лика на Левски, който разхожда на тениската си „ за три лева”.

 

Същият води луксозният си личен живот на милионер, претендиращ да е забогатял от журналистика ( което в България е като да се разхубавиш от чистене на несъществуващите обществени тоалетни с голи ръце- „привилегия”, запазена в Индия за кастата на недосегаемите ). Както никой друг от своите популистки прототипи, богаташът се хвали сам с шампанското, с което се къпе. Сам си пуска снимките в интернет, а когато това се разчува, се държи предизвикателно в стил : „ какво от това”?!

Същият обаче рони сълзи ( буквално) за бедните и съчетава хвалбите си на „европейски консерватор” с предизборни поклони към работническата класа.

Същия е политически съзаклятник с най-едрият собственик на мини, но на едро спекулира с нещастието на миньорите, принудени да живуркат месеци наред без заплати.

Същевременно същият държи от юни месец насам без заплати доста хора от фирмата си „Ноу фрейм медия”, чрез която лично той източи ТВ7 с мегаломанските си харчове и чрез изтръгнатия на изпроводяк „бонус” от своя дългогодишен банкерски началник, превръщай и него в предизборна боксова круша ( както авторът на тези редове отдавна предвиди в писмен вид в ivo.bg , че ще се случи един ден).

 

Сега лишените от заплати негови бивши подчинени от фирмата му „Ноу фрейм медия” си търсят безпомощно правата- уви , с голямо закъснение. Трябваше да се разбунтуват малко по-рано, когато Бареков пазаруваше с банкерските пари какво ли не и кого ли не в бранша. Прелъстените и изоставени хора обаче , които също имат семейства за хранене , като миньорите, са нагледен пример, какво ще случи, ако измамникът седне в някое управленско кресло, към каквото неистово се стреми да стигне през „труповете” на бягащите от него, временно изкушени от банкерския мед и популисткото му жило бивши негови спътници.

 

          Един такъв „политически труп” ( да ме прощава г-жа Първанова, но НДСВ е точно това), проговори днес с гласа на Антония Първанова. Тя засегна болезнения въпрос, от който Бареков бяга като гявол от Делян- пардон, като дявол от тамян.

 

В интервюто си по Нова телевизия вчера Бареков, в типичния си стил, не само отрече близостта си с Пеевски, с която толкова години се перчеше, но и се направи не негова…жертва. Бил оплюван в медиите му ( и се направи, че не знае, че този кратък епизод отмина вече- защо ли, какво ли е прекратило неприятното недоразумение между двамата?).

 

          Ето каква светлина върху временния яд на Пеевски хвърли днес лидерката на НДСВ Антония Първанова, която обяснява как Бареков се е натискал пред ДПС за ролята на дялан камък на мястото на Делян- препъни камъка на ДПС.

 

         

По време на преговорите с „България без цензура” беше ни казано в прав текст, че Николай Бареков води преговори с хора от ДПС за да измести Делян Пеевски и да поеме неговите функции”, каза по телефона пред Нова телевизия Антония Първанова.

„Не съм се интересувала кои са тези хора или лице от ДПС, с които са водени тези разговори, бях шокирана”, продължи лидерката на НДСВ.

Тя посочи, че преговорите за коалиране с ББЦ са били инициирани от царистите в сондажите им за съвместни действия преди и след изборите.

При преговорите стана ясно, че между НДСВ и „България без цензура” няма политически и идеологически съвпадения. Най-шокиращи за нас бяха хвалбите на Николай Бареков, че води преговори с ръководството на ДПС или по-скоро определени фигури от ДПС, допълни Първанова.

Антония Първанова обясни още, че от ръководството на НДСВ е направило консултации с почти всички политически партии, които са регистрирани. „Не се стигна до обсъждане на листите с ББЦ, защото целият ни преговорен екип беше ужасен от отношението, което имаше в офиса на Николай Бареков”, каза още Първанова. (Actualno.com)

 

Ето къде е заровено дучето, пардон- кучето ( друг любим израз в Русия)!

 

Амбициите на Бареков в политиката са като в телевизията: да я направи номер едно на всяка цена с баснословни разходи чрез чужди пари, след което да си тръгне като милионер за сметка на ограбените.

А като става дума за детайли, ето ви един съвсем пресен и конкретен пример за лъжите на Бареков, който беше обещал, че ще плати на нещастните си служители ( близо 150 души без заплати от месеци!), само след като ТВ7 се разплати с фирмата му. Повтаряйки това свое твърдение вчера от екрана на Нова телевизия, Бареков отлично е знаел, че няма намерение да се лишава от важни за предизборната му кампания средства.

По информация на ivo.bg ТВ7 е изчистила задълженията си към „Ноу фрейм медия” преди няколко дни, но никакво разплащане със завлечените не е последвало от страна на „баровеца” Бареков, в чиято сметка в КТБ ( т.е. във фирмата му), пак по информация на ivo.bg, има някакви си жалки 200 000 лева- абсолютно недостатъчни за покриване на задлъжнялостта на фирмата към излъганите от Бареков хора.

И вие наричате това детайл от пейзажа?

 

Мен ако питате, детайли от пейзажа са точните проценти на абонираните за първите три места партии. Лъжата за борбата на Бареков срещу това статукво обаче, ако тя се настани сред раздавачите на порциите, е истинската интрига на изборите. Защото тя би триумфирала като доказателство до каква степен си просим още катран в кацата, в която и без това трудно се забелязва дори една лъжичка мед.

 

 

 

16 мнения за “Бареков е още катран в кацата с все по-малко мед”

 1. Ако българския народ “гласува” доверие на това неграмотно парвеню. то тогава ще си заслужи участа, която нехаещите за него “политици” му демонстрират последните години!
  Да гласуваш за Бареков – или трябва да нямаш мозък, или трябва да крадеш наравно с негo, та влизането му в парламента да те облагодетелства лично.

 2. бареков отново демонстрира своята наглост , която едва ли е само неговата , без “чужда помощ”?!?
  Някой да повярва на тъпизмите, че щял да сменя Пеевски? Това е цинизъм от на който не вярват и малките деца. А и самият Пеевски сигурно се смее на подобни барекови глупости. НДСВ са някакво “изключение”, щом му вярват.
  Но, бареков всеки го знае колко денги струва. Колкото обикновена кукла на конци.
  Той без проблем би оплюл и Ковачки, както всички други преди него – Борисов, Цветанов, Цв.Василев……, стига някой да му плати за “услугата”.
  Освен това бареков е против интересите на Ковачки, защото преди година и половина беше един от платените “борци” за намаляване на цените на еленергията, което директно намалява доходите и на миньорите ,и на Ковачки.
  Какво ли е сега “отношението” на бареков към намаляването на цените на еленергията?

 3. Бареков ми е толкова отвратителен, че само заради уважението ми към автора изчетох изцяло за “катрана в кацата”. Даже думата “катран” ми звучи твърде меко. А ще се намерят изкукуригали да гласуват за него. Дано да са достатъчно малко!

 4. Мисля, че поговорката е английска: The Devil is in the details. Аз поне така съм я учила.

 5. Има и друга поговорка: За мъртвите или добро, или нищо! Бареков е политически труп за мен, така че за него просто НИЩО! Но все пак трябва да му призная, че единствен той успя да направи това, което и Сидеров не успя – да ме накара да гласувам на тези избори, въпреки че след последното ми гласуване през 1997г. се бях зарекъл да не гласувам повече. Няма да си простя, ако някой от гореспоменатите “хубостници” се промъкнат в парламента. М@йната и на субсидията, да я влачат, но не искам да ги виждам в НС.

 6. Господин Инджев, ще си позволя една волност, която се надявам да ми простите – Бареков е миризливото гнусно лайно в кацата с все по-малко мед.

 7. Лошото е, че инерцията да се гласува за “различен” продължава, макар да се видя, че тези “различни” са все проект на Путин.Или както казва историкът Тимъти Снайдър, който преподава в Йейлския университет- руският режим полага усилия да купи парламентите на някои по-слаби страни-членки на ЕС като България и Хърватия.

 8. Всеки път,когато видя и чуя Бареков по телевизията се чувствам унизена като българка,не мога да повярвам на очите и ушите си,че толкова посредствен хвалипръцко може да стане богат и известен в България,а вече и в ЕС,като евродепутат.Много простотия се шири в България,но той остава ненадминат.

 9. Приятели, Това е демон или демонче (не мога точно да кажа) в плът. А може и да е обсебен. Алчността привлича тези създания и те с удоволствие обземат нещастника.
  Сигурно се мислите за модерни хора, които гледат със съмнение или направо не се занимават с подобни създания но за съжаление модерното мислене не е най-вярното. Единствената защита срещу подобна нагла пасмина е искрената Молитва към Спасителя !!! Който се е полакомил да тръгне с този ще пати!

  За съжаление мога да потвърдя, че наши управници имат личен контакт със лукавия. Това е Ужасно!!!
  Народа трябва да разбере ясно, че с тези мир и свобода няма!!!

 10. Le Diable est dans les détails – французите от време на време твърдят, че е на Декарт.
  Всеки твърди нещо за дявола, следователно дяволът не излиза в отпуска.
  А Бареков е барбарон – касичка.

 11. Изцяло съм съгласна със статията и коментарите,но освен емоциите бих искала да науча повече факти.Простащината се шири за съжаление сред потенциалните му избиратели и те си го харесват,като музиката от един компрометиращ го запис от 90-те.Чудя се, как е успял да влезе сред консерваторите в Европарламента?Там едва ли вървят само нереалистични обещания.Има умни хора около него…и ако те звучат по-убедително и различно, може би много хора биха направили компромис с добрия вкус и мижейки да заложат сега пък на този.Предполагам,че ще изкомбинира нещо с дължимите заплати.Търсих,но не намерих подробна биография на г-на Бареков.По цивилизования свят политиците най-напред се развеждат и после имат деца от следващата съпруга.Лично аз не вярвам на човек,кйто е лъгал жена си,дори и да му са изрядни данъчните декларации.

 12. Путинизацията на България
  —————————————-
  “Путинизация представлява политически процес, вследствие на който обществото се оказва плячка на авторитарен режим, създаден от офицери от политическата полуция на бившата комунистическа власт.

  Путинизация означава манипулиране и фалшифициране на избори. Подмяна на държавните институции чрез превръщането им в безлични иструменти за постигане благото на определен кръг от бивши агенти на КГБ (ДС) и номенклатурни кадри на КПСС (БКП /БСП/).

  Путинизация означава подчиняване на медиите от властта. Обезсилване на гражданското общество и на неговите институции. Подмяна на автетичните политически партии с тяхни имитации, покорни на властовите олигархични центрове. Липсата на яснота кому принадлежи собствеността. Овладяване на икономиката чрез политически лостове и подчиняване бизнеса на властта.

  Путинизация означава гражданите да бъдат поставени в икономическа, социална и жизнена зависимост от властта. Симбиоза на властта с организираната престъпност. Подмяна на конституционния и правов ред с властови произвол. Тотална корупция като начин за регулиране на обществените отношения.

  Путинизацията представлява развращаване и варваризиране на обществените нрави. Реабилитация на комунистическото минало, на неговите символи, агенти и най-вече на руската агентура в страните от бившия соц. лагер.

  Путинизацията във външната политика путинизацията означава постоянна намеса във вътрешните работи на бившите съветски републики и сателити, използване на енергийните ресурси като инструмент за шантаж и за изпълнение на геополитически операции в „близката чужбина”. Неприкрит и нарастващ антиамериканизъм. Агресивна риторика и поведение спрямо Европа и евроатлантическите ценности.

  Путинизация означава съдебна, морална и физическа разправа с противниците на „новия” курс, на олигархията и на носталгията по „добрия стар” социализъм. През десетилетието, в което управлява Путин, в Русия са убити повече от 300 журналисти.”

 13. Докараха ни дотам сериозно да обсъждаме отрепки като горната и предишните му гурута, бочко и цвъчко.
  Надявам се, колко съм прав, останаха 4 дни и ще да видим, че Капут Дудучев Бюреков са му останали пари само за пропаганда. Няма го и размахът от предизборната кампания за евроизборите. Явно сътресенията около КТБ са редуцирали, да цитирам ексментора му, “генерале, товарете, камионетките”, “с пъти, пъти повече“ паричните потоци. С 4 думи, ресурс за купуване на гласове няма. А без тях 4% е практически недостижима.

 14. Явно има някакво преиграване при Бареков, защото:
  “Този Дудук ли е жертва на БЛИЦ? (ВИДЕО)

  БЛИЦ е информационен сайт с всеизвестна история. За някои – най-добрата, за други – не чак толкова. В който и да е момент всеки читател може да бръкне в архива и да се запознае както с ексклузивните новинарски удари, така и с епизодичните неуспехи.Новият политик Николай Бареков днес отправи колкото тежки, толкова неоснователни и клеветнически твърдения към най-горещата българска медия. Преди да отговори на тях, БЛИЦ припомня някои факти от биографията на Бареков, които той усърдно опитва да изтика в миманса на добре забравеното минало. Защото, когато замерянето с обвинения вече е факт, читателят има право да знае кой ги отправя и в какво си качество.

  БЛИЦ публикува пълния запис от скандалното телевизионно предаване, което навремето разобличи тогавашния тв водещ, а откъси от излъченото се превърнаха в част от най-споделяните апокрифи в социалните мрежи.

  Читателите могат да си припомнят и далеч по-скорошно превъплъщение на Дудука. В ролята си на мутра той бе заснет да купонясва в баровския курорт Сен Тропе. Малко по-късно Бареков започна да жали за бедния българин и ежедневната му борба за физическо оцеляване.

  Точно така:

  Става дума за същия Бареков, който започна като студентски глашатай на СДС, но след това обърна гръб на партията;
  За същия Бареков, който бе храненик в “президентската” телевизия, но след това я заряза за някой лев в повече;
  За същия Бареков, който взе първата четирицифрена заплата в живота си от bTV, но след това я оплюваше методично още в първите месеци след изгонването си;
  За същия Бареков, който яде от хляба на TV7, но след това опитва да я фалира;
  За същия Бареков, който целуваше ръка на Бойко Борисов, но след това му извади нож;
  За същия Бареков, който излиза Делян Пеевски, но след това се превърна в най-големия му критик;
  За същия Бареков, който опоска Цветан Василев, но след това му стана първи душманин.
  http://www.blitz.bg/news/article/293702

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.