Кой стои зад фабриката за илюзии и утилизиране на хора в България?

Какво означава днес Миджур? Досега си мислехме, че е връх в Стара планина. Но се оказа и обратното на връх: голяма дупка, кратер сред останките от фабрика за утилизиране на хора, фабрика на смъртта „Миджур”, в която са били унищожавани боеприпаси по начин, който води до изчезването на неизвестен брой хора след ужасяващ взрив в Горни Лом вчера.

За да не изчезне в кратера на престъпното мълчание още една хипотеза, ето я във вида, в които се появява тя във фейсбук, препечатана вече в един пернишки сайт ( в Перник знаят много неща, но са безсилни пред отдавна организираната престъпна групова симбиоза между четирите власти):

Новини за Перник

Фейсбук: Ilian Nistorov

Мисля, че е редно да се информират гражданите, че собственик на з-д „Миджур” е фирмата „Видекс – АД” с генерален директор Валери Митков – близък приятел на президента Георги Първанов. Твърди се, че една от любимите президентски винарни е „Лопушката”, мажоритарен собственик на която също е инж. Митков. А злите езици говорят, че президентът е истинският собственик на Видекс, а може би на винарната. Дори спрягат името на видинския адвокат, извършил прехвърлянето на фирмата от Зорка Първанова на Валери Митков. Това ние обикновените хора от Горни Лом няма как да докажем, но някой смел журналист би могъл да се поразрови по въпроса. Нека споменем за още някои „геройства” на Видекс, които определено са доказана истина: През 2002 г. две експлозии, също предизвикани от пожар, сринаха до основи тогавашния цех за производство на тротил на завод “Миджур”. През април 2006 г. избухна пожар в з-д „Миджур’, при който загина инж. Илия Симов. В началото на март 2007 г. ЗИЛ, натоварен с амонит, произведен от Видекс, се взривява до открития рудник “Република” близо до Перник и нанася много материални щети. При направения анализ в „Минпроект” е установено, че взривното вещество е недопустимо за употреба в България. На 18 май 2007 г. експлозия в цех на завод „Миджур” отне живота на 28- годишния Людмил Стефанов, и е ранена тежко Венета Георгиева, на 39 г. На 3-ти февруари 2010 предизвикан от неизправна машина пожар доведе до експлозия в завода. Аварията коства зрението на технолога на предприятието и рани тежко трима от колегите му. За последните 8 години в завода се случиха 6 сериозни инцидента, които убиха двама и осакатиха общо 7 човека. Според експертите, следящи случая, меко казано „благосклонното” отношение на институциите спрямо ръководството на завода се дължи на стабилните връзки, които Валери Митков, собственик на предприятието, има с президента Георги Първанов. А наказани от фирмата просто няма.”

 

Така е, наказани няма. Особено, когато зад гърба на виновните витае сянката на президента на РъБъ.

През 2001 г., пак в най-бедния регион на страната и Европа, тази сянка покровителства сенчестия руски бизнес на свързания с руските служби, буквално царуващия и днес в областта на културния обмен между Русия и България меценат и едър собственик в България Мелик Пашаев. Същият печели търга за една от малкото апетитни бизнесхапки в региона, ферибота в Оряхово. Губи търга и свободата си пернишкият бизнесмен Славчо Захаринов. Той е отвлечен, измъчван и по чудо освободен месец по късно ( благодарение на усилията на свои близки, а не на мафиотизираната държава).

 

Намеквал съм за тази „случка” в книгата си „Президент на РъБъ” от 2010 г., както съм писал, че има готови да свидетелстват хора, които обаче се страхуват да го направят- тук мафията е по-силна от закона или направо се е сляла с него. Тя си има недосегаема глава.

Само „намеквам” и сега, защото вече става дума за много смърт.

 

В. „Новинар”, 10 август 2009 г.
Единственият върнат, без да е платен откуп

Строителният предприемач Славчо Захаринов от Перник е отвлечен през 2001 г. Непознат звъннал по телефона в дома на Захаринов в столичния квартал Драгалевци. Поискал спешна среща. Бизнесменът излязъл и повече не се върнал. Захаринов прекарал около месец затворен и с маска на лицето в апартамент в Пазарджик. Спецполицаите откриват следи от кръв по мокета и сервизното помещение в квартирата, в която е измъчван мъжът. Похитителите са от пазарджишка група за наркоразпространение, прочула се с прозвището си Монопола. За живота на бизнесмена те поискали 1 млн. лв. Братът на отвлечения поема случая в свои ръце. Сам води преговори с полицията. Съветва се със специалисти по отвличанията от Мексико. Скрива своето семейство и това на брат си първо в Родопите, после извън страната и през това време преговаря с похитителите. Така след 40 дни се случва първото връщане на отвлечен, без да бъде платено за живота му.”

 

Пернишкият бизнесмен оживява. Пишещият тези редове оцелява и дори процъфтява (творчески) след сблъсъка с овластената мафия през октомври 2006 г. Само че вече имаме „утилизирани” хора и всеки, който знае нещо за фабриката на смъртта и нейните скрити собственици е длъжен да проговори и да действа- не само по законите на РъБъ, а по законите на човечността.

24 мнения за “Кой стои зад фабриката за илюзии и утилизиране на хора в България?”

 1. Г-н Инджев,
  Молим да ни дадете адрес на разследващ журналист…За контакт: woodiger@abv.bg
  —————————————

  Относно:

  Коментар на
  Нов Дядо Тиква
  ————–

  Дългият пръст на ПЪРВАНОВ, т.е. пак КОМУНЯГИТЕ стоят зад поредната трагедия!
  Ivan Doktorov kicho
  02.10.2014 08:42:02
  Мисля, че е редно да се информират гражданите, че собственик на з-д „Миджур” е фирмата „Видекс – АД” с генерален директор Валери Митков – близък приятел на президента Георги Първанов. Твърди се, че една от любимите президентски винарни е „Лопушката”, мажоритарен собственик на която също е инж. Митков. А злите езици говорят, че президентът е истинският собственик на Видекс, а може би на винарната. Дори спрягат името на видинския адвокат, извършил прехвърлянето на фирмата от Зорка Първанова на Валери Митков. Това ние обикновените хора от Горни Лом няма как да докажем, но някой смел журналист би могъл да се поразрови по въпроса. Нека споменем за още някои „геройства” на Видекс, които определено са доказана истина: През 2002 г. две експлозии, също предизвикани от пожар, сринаха до основи тогавашния цех за производство на тротил на завод “Миджур”. През април 2006 г. избухна пожар в з-д „Миджур’, при който загина инж. Илия Симов. В началото на март 2007 г. ЗИЛ, натоварен с амонит, произведен от Видекс, се взривява до открития рудник “Република” близо до Перник и нанася много материални щети. При направения анализ в „Минпроект” е установено, че взривното вещество е недопустимо за употреба в България. На 18 май 2007 г. експлозия в цех на завод „Миджур” отне живота на 28- годишния Людмил Стефанов, и е ранена тежко Венета Георгиева, на 39 г. На 3-ти февруари 2010 предизвикан от неизправна машина пожар доведе до експлозия в завода. Аварията коства зрението на технолога на предприятието и рани тежко трима от колегите му. За последните 8 години в завода се случиха 6 сериозни инцидента, които убиха двама и осакатиха общо 7 човека. Според експертите, следящи случая, меко казано „благосклонното” отношение на институциите спрямо ръководството на завода се дължи на стабилните връзки, които Валери Митков, собственик на предприятието, има с президента Георги Първанов. А наказани от фирмата просто няма.

 2. Въпросният президент на РъБъ вече пледира за президентска република по почина на любимия им фашист от наше време, владетеля на руската империя в днешно време. Агентът Гоце продължава да “плава” в блатото на българската политика.
  За да се изчистим от подобните му Буда, Димитър и останалата на въоръжение агентура трябва много да го желаем. И да действаме.

 3. “……..но някой смел журналист би могъл да се поразрови по въпроса.”
  “…Братът на отвлечения поема случая в свои ръце. Сам води преговори с полицията. Съветва се със специалисти по отвличанията от Мексико. Скрива своето семейство и това на брат си първо в Родопите, после извън страната и през това време преговаря с похитителите”
  Давам като цитати това, което авторът е написъл не заради друго, а за да “намекна”, че за да се свърши една такава работа са нужни две неща:
  -смелост
  -и пари, много пари!!!
  Ако “братът” нямаше пари, нямаше да има шанс да “действа”, колкото и смелост да има вътре в себа си!!!
  Затова нека си помислим, а кой би могъл да има ОНЕЗИ пари, които да се използват за защита на “обикновените”/извинявам се за израза/ хора?? Не са ли това парите, които партиите получават като бюджетно финансиране, и не е ли вече време да се потърси сметка “аджиба” за какво ги използват, и защо сега никоя партия не стегне редиците си от адвокати и журналисти, които срещу заплащане да свършат “мръсната” работа за намиране на виновците за тази ОГРОМНА ТРАГЕДИЯ/ петнадесет човешки живота са отнесени от огнена стихия. В другия свят това е трурарна седмица./

 4. гоцэ сырыщныка в отговор до Иво Инджев по повод случая и други случаи (запис):

  …Именно поради това аз винаги съм инициирал широк обществен дебат върху необходимостта от широк обществен дебат, в който чрез широк обществен дебат да постигнем така желаната дискусионна култура и консенсус на широкия обществен дебат, иницииран от липсата на широк- а дори и на тесен обществен дебат върху човешката ми склонност и политическото ми кредо да получавам изрази на признателност във вид на мезонети, СПАкомплекси, скъпи ловни пушки, луксозни воаяжи и малолетни чалгарки от симпатизанти на БСП и АБВ, активни участници в инициирания лично от мен и, разбира се, съгласуван с приятеля Володя Путин широк обществен дебат…

 5. Струва ми се, че не фабрика, ами цялата държава ще взривим с повсеместните некадърност, нехайство, безразличие и претенции за всезнайковщина.

 6. Голяма трагедия!Присъствието на директорите ме кара да мисля,че става дума за хора некомпетентни със самочувствие без покритие,стигащо до глупост,след като са рискували собствения си живот и този на работниците.Дефицит на кадри,на професионалисти във всички сфери.Има специалисти ,но те не са търсени,защото не са удобни.Вече съм убедена ,че безхаберието идва от простотия и алчност.Взривове,наводнения…..,навсякъде хора без подготовка и знания.Съчувствам на жертвите,но питам защо българския данъкоплатец да поема разходите на частните заводи,фабрики,язовири,защо трябва да плаща за грешките на собствениците.Защо българското законодателство не последва европейското в трудово правните закони за злополуки и обезщетения.Отговорът е известен,защото печалбата се прибира от “другарите” ,а масрафа се плаща от народа,така са свикнали като комунисти,така я карат като капиталисти.Винаги бих отделила един лев,но въпросът е принципен.Изказвам искрените си съболезнования на роднините на всички жертви.

 7. ОЩЕ ЗА ТРАГЕДИЯТА В ЗАВОД “МИДЖУР”
  ———————————-

  Нов Дядо Тиква
  Нов Дядо Тиква 2 октомври г. 12:08
  Ели Димофф
  проверката на ДАНС е станала причина за последвалата инспекция на служба КОС към МВР.
  Защо обаче Писанчев и Лазаров не поискаха веднага да се отнеме лиценза на този завод и да се преустанови обезвреждането на мини там. Ако си бяха свършили работата сега нямаше да има жертви. Но как ще отнемат лиценза на собственика на завода Валери Митков, той е виден масов, близък до бившия президент Първанов. Лично Първанов е ходил на посещения в завода му. Митков е и съдружник на олигарха Ковачки в мина. Кой чиновник ще дръзне тогава да вземе мерки срещу този човек. Той е демонстрирал недосегаемост, а и институциите са му я осигурявали. Това е проблемът, че за хората свързани с властта се прилагат един закони и правила, които са различни от тези за обикновените граждани, посочи Атанасов. Той е категоричен, че технологията при обезвреждането на мините е нарушена безобразно. Според него сега калинката Лазаров и шефа на ДАНС Писанчев трябва да обяснят публично какви са били причините да не отнемат лиценза на този завод.

  Ген. Атанасов:
  Лазаров и Писанчев да подават оставки, мълчат за докалд на ДАНС
  http://www.faktor.bg
  Лицензът на завода е трябвало да бъде отнет, но собственикът е виден масон и приятел на Първанов

 8. Боре,
  съгласен съм с теб както винаги 100%- с единствената забележка за главната буква в името на сырыщнычкия мерзавец! Той не заслужава дори този графичен знак на вежливост!

 9. Отчетът на дружеството вече циркулира във фейсбук:

  За 2013 дружеството не е публикувало отчет, но има за 2012. На стр. 3 като разходи за персонала са вписани 1.136 милиона лева. На стр. 5 пише, че за 2012, съветът на директорите, в който влизат Валери Митков, Ирина Миткова (съпруга) и Емил Митков (син) са получили 462 хиляди лева. Т.е. по 154 хиляди лева на член от семейството, което прави 12 833 лева на месец. За останалия персонал, който за 2012 е бил 102 души остават 674 хиляди лева. Или средно 6607 лева годишно или 550 лева на месец на човек с осигуровките и отчисленията. Като махнем 14,7 % осигуровки за сметка на работодателя, 11,1 % лични осигуровки и 10 процента ДОД се получава 350 лева. “Мама, татко и аз” са получавали 23 пъти повече

 10. “За да не изчезне в кратера на престъпното мълчание още една хипотеза, ето я във вида, в които се появява тя във фейсбук, препечатана вече в един пернишки сайт ( в Перник знаят много неща, но са безсилни пред отдавна организираната престъпна групова симбиоза между четирите власти):”
  —————–
  Множество престъпления водят към физиономията на агент гоце от Сирищник, но поне в близките двадесетина години едва ли някой ще посмее да посегне и да свали главата от раменете му.
  Вероятно той(както и всички живи същества ще си отиде от този свят) с “чиста и спокойна” съвест- съвестта на комуниста и агент на мрачните служби на ДС !

 11. Здравей Иво,
  казвам се Симеон Вълков. Останал съм с впечатление, че си следвал в СССР навремето и в тази връзка искам да те помоля за това как разбираш две руски думи. Напоследък започнах да чета някои руски страници. Руският ми не е добър, но де с речник, де по смисъл почнах да “вдевам” немалко работи. Сблъсках се с две думи, които се отнасят към произхода на руския народ. За руснаците тези думи явно са различни, докато за мен разликата е непонятна. Става дума за “русскими” и “россияне”. Незнам дали това е именителният им падеж, т.е. не знам дали в момента сравнявам две равностойни значения, но се надявам ти да ме поправиш, ако греша и да ми обясниш разликата. Благодаря и поздрави, Симеон.
  ПП. Търсих е-мейл адрес из страницата, но не можах да открия, та затова ти пиша тук. Инак ти ми имаш моя адрес.
  Със здраве.

 12. Относно: Олигархията и властите в София и Брюксел – виновни за избитите трудови хора в с. Горни Лом

  Уважаеми господин Цацаров,
  Уважаеми господин Барозо,

  На 06.07.2008 г. като представляващ Национално движение „Екогласност”, отправих към българския министър-председател Сергей Станишев с копие до Жозе Барозо – Председател на Европейската комисия, искане за намеса на държавата относно спиране вноса на 1 600 000 противопехотни мини от Гърция за унищожаването им в България. Получихме мълчалив отказ, който обжалвахме срещу Министерския съвет на Република България във Върховния административен съд, но делото бе прекратено на 08.01.2009 г. от Пето отделение на ВАС.
  Една година по-късно, на 07.10.2009 г., по Закона за достъп до обществена информация в писмен отговор от Междуведомствения съвет по въпросите на военнопромишления комплекс и мобилизационната готовност на страната към Министерския съвет с министър-председател Бойко Борисов, ни уведомиха за вноса на 1 568 159 противопехотни мини с цел тяхната утилизация, заедно с копие от Разрешение от 04.09.2009 г. за трансфер на оръжия, издадено от Междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжия за масово унищожение към Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, издадено на фирма “Видекс” АД(със собственик Валери Митков – известен в България политически олигарх) за внос на противопехотни мини М-2, ДМ-31, М-16 и М-14, с вносител “Хеленик Дифенс Системс” СА – Гърция. В договора, подписан една година по-рано – на 10.07.2008 г., е посочено заплащане на унижожаването – 0,32 Евро за една мина. Предупредихме писмено институциите за опасното пренасяне на целия риск в България против здравето на хората и околната среда, от този внос на стари боеприпаси на гръцката армия, за които в продължение на повече от 4 години отговорните гръцки власти не са разрешили унищожаването им на гръцка територия, въпреки членството и на Гърция в ЕС и НАТО, както Република България.
  Отново по ЗДОИ, МОСВ ни отговори на 08.10.2009 г. с писмо, подписано от Евдокия Манева, зам.-министър в правителството на Бойко Борисов. В него се съобщаваше, че “… на предприятието “Видекс” АД, завод “Миджур”, с. Горни Лом (висок рисков потенциал) е издадено разрешително № 67 от 26.07.2007 г.“, въпреки че бяхме поискали от МОСВ: Оценки за въздействието върху околната среда, заедно с резултати от дейностите(ако те вече се извършват) по унищожаването на гръцки мини в България, в т.ч. за извършен мониторинг на околната среда.

  Известно е от нормативната уредба, че активно участие на гражданите по оценка на нови дейности в бизнеса, е възможно единствено при процедурите по ОВОС и данните от последващия мониторинг. Но безхаберието на Министерския съвет при двамата премиери и на МОСВ ни отне възможността да спрем по примера на съседна Гърция, това безумие за унищожаването на стари боеприпаси на гръцката армия в България – при това, в най-изостаналия район на Европейския съюз, където от наглостта на политическата олигархия къшеят хляб е станал за работниците по-скъп от живота.

  С най-голямо прискърбие към роднините на загиналита българи на 01.10.2014 г. край с. Горни Лом, в Деня на национален траур за цяла България ОБВИНЯВАМЕ всички български власти, които за разлика от властите в съседна Гърция – недопуснали там унищожаването на противопехотните мини на тяхна територия, проявиха незаинтересованост към нашите опити да спрем тази смъртоносна дейност в ръцете на алчните политически олигарси.

  Уважаеми господин Цацаров,
  От Обществения съвет на Асоциация на свободното слово “Анна Политковская”, носител на Международна награда за защита на човешките права “Златен гълъб”, НАСТОЯВАМЕ българската Прокуратура да извърши проверка на обстоятелствата за вноса на огромното количество гръцки мини и липсата на екологична оценка при формалното издаване на Разрешително № 67 от 26.07.2007 г. от МОСВ, както и разминаванията с една година между сроковете на реалния внос по договор № 719/10.07.2008 г. и полученото за този внос Разрешение на 04.09.2009 г. от Междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжия за масово унищожение към МИЕТ.

  Уважаеми господин Барозо,
  Бихме искали да споделим с Вас в края на Вашия мандат нашето неудовлетворение от наложената бюрократична практика в Европейската комисия след присъединяването на България в Европейския съюз – да не се чуват гласове на гражданите за сериозни нарушения от националните ни власти относно преките рискове за здравето и живота на хората, когато ЕК вярва само на отговорите на управляващите институции, както се получи и в този трагичен случай. Бихме попитали защо Брюксел повече от 6 години не поиска да чуе тревожните ни сигнали, в резултат на което Гърция бе спасена от тези 1 600 000 противопехотни мини, а от тях загинаха български граждани в мирно време.

 13. Бог да прости загиналите!
  Докато има цацацура, алчни за пари и слава менте-политици ала папка гоце-истинските палачи на нвинните жертви ще се правят на ни лук яли, ни лук мирисали. А мераклите да застанат до тях за да изсмучат последните живителни силици на това което е останало от територията България-бол. Вижте съвремените наследници на бай Ганьо какви усъвършенствни техники ползват за правене на “избори”.
  http://reduta.bg/v2/article/%D0%B7%D0%B0-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D0%B0-2013-2014-%D0%B8-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D0%B0

 14. -Ех, колко хора пък пострадаха от взривове в леярните(защото недоразснарядени боеприпаси се претопяват,-например авиобмбите имат чугун)!(ДОТИ и НОЙ, са в играта прикриване на истинските причини на взривовете в тези леярни)
  -Ех, колко мутри забогатяха от това опоскване на страната ни….-и народа!
  -Ех,….-БОЖЕ!

 15. Агент гоци не се различава от останалата ДС-арска сган, въпреки “независимостта” , която “придоби” като пРЕЗИДЕНТ за 10 години. А би трябвало.
  Той едва ли е пряко отговорен за тая конкретна трагедия, но през 10-годишният му мандат не направи нищо за ограничаването на обръчната олигархия, а тъкмо напротив олигархичните обръчи се умножиха и разшириха. Така че косвената му вина е почти сигурна.

 16. До симеон вълков

  Обръщам се към теб симеоне на ти, защото подлеци като теб не заслужават уважителното Вие.

  Задаваш въпросчето си по ченгеджийски, уж невинно, усмихнато вдигаш ръка за поздрав, а то в нея скрит нож. Искаш да забиеш острието право в сърцето, да унищожиш порива за справедливост и гражданска смелост на един отдавна изкупил „греховете си” българин. Да посееш отровното цвете на недоверието.

  Много е обезсърчително и тъжно наистина, че българи като Иво са рядкост, а подлеци като тебе – под път и над път, с лопата да ги ринеш като помиярски изпражнения…

  Но слава Богу за 25 години този „нож” вече се е изхабил, за нищо не става ,освен да рани подлата ръка, която го държи.
  Хората отдавна се научиха да съдят за един човек по това, което прави (както пише в Библията: по делата им ще ги познаете) и това, което е готов да жертва на ползу роду – себе си, личното си бъдеще в замяна на общото.
  Но ти симеоне не заслужаваш достойно бъдеще. Язък за хубавото, героично име, което са ти дали родителите ти !
  Защото като еничар и самоотвержен петоколонник няма начин да не знаеш каква е разликата между „русскими” и „россияне „. Може и нищо друго да не знаеш, но това със сигурност го знаеш! Нали им слугуваш.

  Игнатий

 17. Здравей, Симеон В., видях въпроса ти и понеже владея добре руски реших да ти отговоря.

  Ти си дал думите в падеж, всъщност става дума за “русские” и “россияне” – първата означава “руснаци”, а втората – “граждани на Руската Федерация”, което, както разбираш, не е същото като “руснаци”.

  Понеже в руския навлязоха доста нови думи и изрази напоследък, ще си позволя да дам кратък речник на руския политически жаргон:

  быдло – общо наименование на най-тъпата част на руското общество, която традиционно подкрепя Путин и желае възстановяване на СССР.

  Быдлостан – иронично наименование на Русия

  Рашка – иронично наименование на Русия

  Кремлядь – иронично название на цялата кремълска сган

  КрымНаш – любимия лозунг на поддръжниците на Путин през последните месеци

  НамКрыш – обратното на КрымНаш – означава “спукана ни е работата”

  Колорады – носители на георгиевска лентичка, оцветена в черни и оранжеви ленти

  Георгиевская лента – двуцветна лента към стария орден Свети Георги, която путинистите използват в момента като свой отличителен знак

  Наши – име на младежката организация на Путин, нещо като Хитлерюгенд

  Нашисты – народно наименование на членовете на организацията Наши

  Крымнашисты – народно наименование на поддръжниците на анексирането на Крим

  деза – дезинформация

  Жидо-бандеровцы – така путинистите наричат украинските патриоти

  Дзюдохерия – иронично название на путинска Русия (Путин е тренирал джудо, на руски – дзюдо).

  Надявам се да съм бил полезен.

 18. @ Симеон В.

  В гугъл: “русские россияне разница”

 19. Утилизирането на илюзии и путилизирането -не са ли два структуроопределящи фактора от циничното и унизително позорище ,разиграващо се в момента на територията България.Напаст, способна да причини морален упадък /по ред причини/ на голяма ,преобладаваща част от населението на тази терирория/,а защо не и невъзможност за оцеляване/.А публичната тайна за това, чия е фабриката ,фабрикуваща тези изделия ,кои са нейните собственици,съсобственици ,помагачи отдавна е ясна на хората ,нежелаещи България да е само територия.Те знаят за ,но все още не могат да сринат крепостите издигнати от фабрикантите- страшните цербери на статуквото .За съжаление като че ли Правдата и Нике закъсняват да им станат съюзници

 20. Поредните наши сънародници, погинали, за да се пълнят банковите сметки на Валерий и Ирина Виталиевна Миткови, представители на алчната червено-кафява комуни-милицейска номенклатурна шайка, която вилнее в свещената българска земя както и турци не са вилнели.

  Но в тази трагедия има и добра новина. По неофициални данни сред загиналите е и синчагата на президент-гоцэвия “френд”, съветски възпитаник и потомствен милиционер Валерий и на съветската другарка Ирина. Знам, че за мнозина ще прозвучи чудовищно – Бог да ме съди, но е добре, когато Той по-честичко прибира без време децата и внуците на шайката.

  Белким се сапикясат най-сетне и разберат, че няма за кого да има да крадат, нито да оставят вече накраденото.

  Понеже българи, които да им кажат и покажат това (ако трябва, с тояги и пушки) май вече не останаха.

  Респект, г-н Инджев!

 21. Странно…
  Никой не говори за даване под съд ( не държавен , а частен процес) на ” мам татко и аз” от семействата на загиналите.
  Ако те са собственици и менъджери на цеха те са отговорни за грешки в технологията или грешки на работниците които те са назначили.
  Това означава че те имат да плащат МНОГО!
  После държавата нека си ги съди за непредумишлени убийства…
  След като платят на семействата на загиналите то тяхна вина.
  И преди да кажете типичното

  Е, те парите няма да върнат мътрвите

  Искам да ви кажа
  Да, но ще помогнат на сираците да живеят нирмално
  И ще накарат други ” бизнесмени” да се замислят.

  Така правят в много страни и работи

 22. До POSTED BY VLAD
  Благодаря.

  До POSTED BY ДО СИМЕОН В
  Благодаря, разбрах разликата. Нюансът ми се губеше. Някои от другите жаргони ги знаех, някои са ми съвсем непознати. Ще са ми полезни.

 23. Относно коментара на Симеон В.
  Всеки има право да участва с коментари в блоговете, а пък право на атора на блога е да ги публикува или коментира. Симеон В. обаче, не участва за да изрази мнение, а за да излее злобата си или да си заслужи заплащането, или най-вероятно и двете. А пък ако беше по-интелигентен, щеше все пак да го направи по темата. Това “съскане” означава обаче, че статията е попаднала точно в десетката.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.