Долни другари зад трагедията в Горни Лом

Не ви ли се струва странно, че смъртоносната драма в Горни Лом, толкова удобна за левичарско логаритмуване по темата за гадния капитализъм, напълно отсъства от предизборното спекулиране на изпечените политически спекуланти от левия спектър? 

И ако също така изпечените лицемери от АБВ на Георги Първанов се опитаха да маркират нещо като позиция чрез нещо като декларация на възмущението, то от страна на „Позитано” дори този труд не си правят като имитация на усилие да защитят хората на труда ( поне на думи и поне посмъртно).

 

Причината е в това, че омертата свързва посмъртно навързаните като съветски черва, червивите от гадно спечелени мангизи другари и другарки. Само др. Михаил Миков си призна под сурдинка досега, че и той е придружавал др. Георги Първанов на обекта на смъртта в Горни Лом.

 

И толкоз- какво тук значи някаква си колективност в изпитването на партийната вина?!

Ето как навързаните в причинно-следствената връзка съветски черва са описани от сайта Бивол.

Великият майстор и неговите братя от ВзривоОпасната „Велика“ Ложа
 03/10/2014
Масонската масовка отново на светло след трагичния инцидент в Горни ЛомМладен Дочев

bivol.bg

Взривът, който опустоши завод „Миджур”  в Горни Лом и опечали десетки семейства, е на път да осветли една непублична фигура – тази на бизнесмена Валери Митков. До преди година и половина името на доцента от Минно-геоложкия университет в София е напълно непознато на широката публика.

През април 2013 година обаче  доцент Митков е избран да замени Володя Лозанов заемайки най-висшата изборна длъжност „Велик майстор“ на „Великата Ложа на Старите Свободни и Приети Зидари на България“. Велика, но никъде непризната, както вече писа Биволъ.

От автобиографията на възпитаника на Московския институт по стомани и сплави доц. д-р Валери Митков и на УНСС, поствана на  електронната страница на МГУ „Св. Иван Рилски“ на адрес  http://www.mgu.bg/cv/CV_MGU_BG_VEMitkov.pdf,  става ясно, че доцент д-р Митков е ръководител на Висшата школа за подготовка за персонал за взривни работи. Колкото и иронично да звучи, той  е международно признат специалист по безопасното боравене с опасните материали, като в това си качество неведнъж е  изнасял лекции посветени на същата тематика на научни конференции в  България, Русия, Словакия и Унгария.

При избора на Митков за негови заместници „братята зидари“ избират известния варненски бизнесмен Красен Кралев. Сред „почетните“ членове на Братството е и Румен Ралчев, полковник от резерва на УБО и бивш началник на охраната на Тодор Живков през 80-те.

Сред братята на „Великия майстор“ доцент Митков присъстват и други добре познати публични лица. Сред тях са настоящият министър на труда и социалната политика Йордан Христосков  – един от двамата министри посетили мястото на трагедията, Марио Тагарински – бивш министър на държавната администрация в кабинета „Костов“, Иван Нейков – социален министър в същото правителство, десният политик Илко Семерджиев, покойният аферист Борислав Манджуков, застрелян пред Мол „България“ в София.

Фигурират и бивши областни и вице-областни управители, бивши кметове и стотици други обществено значими фигури (виж списъка в края на публикацията).

Според документи, които вече Биволъ е публикувал, в едно от подразделенията на същата ложа, наименувано от братята под названието “L036 Слънцето на Тракия Хасково“, членуват и Делян Добрев, екс- енергиен министър в кабинета „Борисов“.  Добре известния финансист Емил Хърсев пък изпълнява длъжността „Велик секретар“.

Доколкото е известно доцент Митков е в членувал БСП, като се е причислявал към фракцията гравитираща около настоящия лидер на АБВ  Георги Първанов.

Освен политическите си и масонски контакти на високо ниво Валери Митков има и интересни бизнес-партньорства. Справка в Държавен вестник показва, че на 5 август 2003 г. Софийският окръжен съд го освобождава от длъжността член на съвета на директорите на „Мина Чукурово“ АД, собственост на енергийния олигарх Христо Ковачки. И до момента „Видекс“  АД има миноритарен дял в мината.

В „Лопушна Енержи АД“ доцентът от МГУ е член на съвета на директорите, а стопанисваната от дружеството електрическа централа в с. Георги Дамяново, Монтанско,  го свързва с известния пловдивски  предприемач Стефан Папалезов и с неговата съпруга Аглая Василева-Папалезова – бивш модел и водеща в телевизия ББТ.  Папалезов е бивш директор на завод „Ален Мак“, а понастоящем е акционер в „Макс Телеком ООД“, „Марина Яхтинг“, както и в инвестиционния фонд „Блек Сий Инвестмънт“.

Сред акционерите в „Лопушна Енержи“ е и „Хелиос Пауър“ АД с изпълнителен директор Иво Георгиев.  Името на  последния стана известно още около аферата с фалирането в периода 1996-1997 г. на „банката на Комсомола“ – Елитбанк, чийто съсобственик е заедно с Максим Димов.

Георгиев пък е бивш секретар на ДКМС, като през 1990 г. заедно с Росен Карадимов участва в заседанията на Кръглата маса. Сред съучредителите на банката е и лидерът на варненските социалисти Борислав Гуцанов. Последният бе задържана през 2010 г. и обвинен във финансови злоупотреби, но успя да осъди държавата в Страсбург и дори да стане депутат през 2013 г.

Друг акционер в „Хелиос“ е дружеството „ Грамекс“, представлявано от Петър Модев и Гаро Мамасян. През 90-те години Мамасян е директор във финансовата институция и сред разследваните при обявяването й в несъстоятелност заедно с изпълнителния директор  Иво Георгиев.

Кръгът „Елитбанк“ във ВЕЦ-Георги Дамянов окончателно се затваря и с присъствието на другия акционер в „Хелиос“ – фирмата „Грийнтех Инжинеринг Солюшънс“, представлявана от Сашо Димитров и Румен Нанов. Последният пък е съдружник с Иво Георгиев и Максим Димов в МАКСКОМ ФБК ООД.

Справка в търговския регистър показва, че в „Нитроинжинеринг“ ООД съдружници  на Великия майстор Валери Митков са руските граждани Николай Смагин, Владимир Мозговой и Александр Чернишов. Проверка на електронната страница на Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на ЕС в България на адрес http://umispublic.government.bg/srchProjectInfo.aspx?id=12579 показва, че  през 2009 година същото дружество е финансирано с грант в размер 231 965 лева по проект с наименование „Разработване и изследване на нов екологичен експлозив за граждански цели“ към Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“.

Валери Митков е в управата и на Първа частна ловна дружина, където участва заедно с охранителния бос Николай Климентов от Батак, собственик на охранителната фирма „НПК“, и с „брата“ масон Володя Лозанов.

Интересно какво е отношението на мрежата от „братски“ връзки на „Великия майстор“ Валери Митков към резултата от разследването на взрива, още повече че вече стана ясно, че през годините са налице стотици предписания, проверки и актовете наложени на фабриката от страна на ДАНС, КОС на МВР, Главна дирекция „Инспектиране на труда“. Така или иначе, въпреки това една от най-големите трагедии за последните години не можа да бъде предотвратена.

Любопитно ще е да се проследи и какво ще бъде поведението и на главният прокурор Сотир Цацаров при назначената от самия него проверка на прокуратурата. Той, както е известно е също брат-масон, само че членува в друга ложа – „Слънце Ориент на Тракия“.

В нея присъстват и Младен Михалев-Маджо, пловдивския олигарх и виден социалист Георги Гергов, съпругът на Меглена Кунева Андрей Пръмов, бившия съдебен министър и настоящ висш магистрат Антон Станков, омбудсмана Константин Пенчев.

Сред масоните от тази ложа могат да бъдат изброени също доста висши магистрати, бивши заместник-министри, премиерски съветници от близкото минало, хора от академичните и артистични среди.

 
 
Собственикът на взривения завод подарил на Първанов скъпа ловна пушка
Faktor.bg
2014-10-03
Хората от с. Горно Дамяново се жалват, че Митков им заграбил винарсаката кооперация и ВЕЦ

Собственикът на взривения завод „Миджур” проф. Валери Митков подарил на бившия президент и настоящ лидер на АБВ специална ловна карабина за няколко хил. долара. Скъпият дар бил направен при откриването на Лопушанска изба, чийто собственик е Митков. Първанов лично присъствал на събитието, разказват пред Faktor.bg от село Горно Дамяново. Някои от тях водят от дълго време битка с Валери Митков защото смятат, че неправомерно е придобил местния ВЕЦ както и винарската кооперация.

Успяхме да си ги възстановим от скандално известната банкерка на кръга „Орион” Веска Меджедиева, която по-късно избяга и се укрива в ЮАР, но после ни ги прилапа Митков, гневят се хората. Някои от тях писали жалби до бившия районен прокурор на Монтана Петров, но той покрил случая. Според хората от района Митков се ползвал с протекциите не само на бившия държавен глава Първанов, но и на лидери от БСП. Чест гост му бил и бившия зам. вътрешен министър и тъст на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров – Камен Пенков. Самият Михаил Миков призна след взрива, че е ходил в злополучния завод на посещение, придружавайки Първанов. Показателно обаче в случая е, че от АБВ демонстрират подозрително мълчание за трагичния инцидент и връзките на босът им със собственика на предприятието. Мълчат и от БСП, които в случая биха имали изгода да ударят конкурента си Първанов, но явно и двете формации са зависими от отношенията си с Митков.

24 мнения за “Долни другари зад трагедията в Горни Лом”

 1. Какво да се коментира, г-н Инджев, мръсотия до шия и нийде взорът надежда не види… Вие вярвате ли въобще, че в България ще настъпи някога добруване?? Как???!!

 2. Огромно благодаря!

  Единствената надежда да се случи някаква положителна промяна е честните хора, разбрали истината за червеното политическо недоразумение ГЕРБ, да подкрепят Реформаторите.

 3. Това трябва да се прочете и от мурзилките:
  http://1prime.ru/gas/20141003/793120185.html
  Добыча Газпрома упала почти на четверть.

  МОСКВА, 3 окт – ПРАЙМ. Добыча Газпрома по итогам сентября продолжила стремительно снижаться – сокращение составило 23% в годовом выражении. В результате концерн рискует закончить год с минимальным объемом добычи за всю свою историю, пишут в пятницу аналитики “Сбербанк КИБ”….

 4. Коментарът е излишен,няма нещо до което комунистите да са се докоснали и да не са го съсипали,а това че има човешки жертви е нормално-за тях човешкият живот не е ценност.Те са научени да взимат,а не да дават

 5. Няма измъкване от кастовия бизнес, резултат от разпределението на социалистическата “народна” собственост, имплантирал се в общественото тяло на държавата по изпитана мафиотска рецепта. Тихомълком е станало дълбокото вкопаване, докато ние си дерем гърлата за справедливост. А беше толкова просто да приложим онова, което направиха в бившето ГДР – цялата индустрия с обърната наопаки логика, структура, пазарно обвързване и характеристики – напълно наново! Е, ГДР изкара 3 кошмарни години, но сега там е друго!
  Това е голямата далавера, скрита зад крясъците на червените бабички с тяхната фаворитка на висшата правда В. Дърева! Това е голямата далавера, скрита зад тишината около действителната роля на “двойния освободител”. Сега вече е доста късно това да се промени единствено с демократични средства, дано да не съм прав! Трудно и тежко е да се компенсира ниското К.П.Д. на масовото българско мислене, обилно гарнирано с емоции от 19-ти век!

 6. И при всички тия факти, този район е един от бастионите на червените кхмери. “Стокхолмски синдром” или “Мълчанието на агнетата”?

 7. Снощи калявах волята (и физиологията си), та погледах, т.е.- издържах -2-3 минути словоизлиянията на гоцэ сырыщныка пред славы трыфонов.
  Нула изненади. Най-добре ще е, според гоцэ, една широка коалиция между герб и бсп, постигната след широк обществен дебат върху нуждата от широк обществен дебат, осъществен като откровен и широк обществен дебат. Ами прав е в този случай сырыщныка- идейни, кадрови, ценностни и политически различия двете партии нямат, като се махнат забавните закачки на тема “на ББ дядо му “антикомуниста” и на СС баща му- баш комуниста” и задачата на едната (герб) да се пише “дясна и проевропейска”.

 8. Аз пък преодолявах погнусата си и се постарах да изгледам новините от всичките средства за масово затъпяване и дезинформация. Това, което ми направи впечатление, че “папа” доц. д-р Валерий въобще не се държи като човек, загубил единствения си син. Може би става дума за съвсем друга далавера, въпросните мини са “утилизирани” с препродажба в някоя гореща точка. А взривът е за замитане на следите, като синчагата Емил е МОЛ-ът по сделката, удобно става “безследно изчезнал”, докато весело харчи пачките на някой слънчев остров с нов паспорт и нов сурат. Подобна версия се разследваше 2008 г. след взривовете в склада в Челопеч, но устата на следователя бе запушена…

  Иначе, напълно подкрепям поста на “Joulieta”:
  “Странно…
  Никой не говори за даване под съд (не държавен , а частен процес) на ” мам татко и аз” от семействата на загиналите.
  Ако те са собственици и менъджери на цеха те са отговорни за грешки в технологията или грешки на работниците които те са назначили.
  Това означава че те имат да плащат МНОГО!
  После държавата нека си ги съди за непредумишлени убийства…
  След като платят на семействата на загиналите то тяхна вина.
  И преди да кажете типичното

  Е, те парите няма да върнат мътрвите

  Искам да ви кажа
  Да, но ще помогнат на сираците да живеят нирмално
  И ще накарат други ” бизнесмени” да се замислят.

  Така правят в много страни и работи

  Posted by Joulieta I | октомври 3, 2014, 21:55 “

 9. Няма как четейки за делата на червената каста човек да не изпадне в депресия и отчаяние, но има надежда, хора. Майка ми на седемдесет и кусур години днес ми звънна да ми напомни, че утре гласуваме и да ми заръча да взема децата и всички да отидем да гласуваме за Реформаторския блок! Майка ми, която бе върла русофилка! Е, и аз я държа ъпдейтната със статиите на Иво Инджев де. Така че, с един повече сме. Happy days

 10. Долните другаре при всеки друг случай на уличаване оревават орталъка, лъжат и мажат. Но сега се спотайват и дори гък не се чува…

 11. На 01.10.2014, в щата България, Европейски съюз, се е взривила фабрика по обезвреждане на военни мини, доставени по предварително данни от щата Гърция. Загинали са 15 граждани на Европейдкият съюз, които са били на смяна в този ден. По думите на роднини на загиналите, се оказа, че хората там са работили без всякакво покритие за Европейските норми за безипасност на труда, а месечното възнаграждение на работниците е 120 евро, което прави ако са работили по 40 яаса на седмица по 0.7 евро на час, в момент когато в щата Германия за неспециалист минималната часова роботна ставка е 8.25 ежро на час. Чиновниците от Брюксел още не са реагирали, понеже разчитат на справедливите местни в България власти, които за последните 24 години доказаха че са достатъчно подкупни и развратени за да заметат успешно “следите под килима”.

 12. Уважаеми, господин ПЛЕВНЕЛИЕВ!
  Убеден съм, че следите блога на господин ИНДЖЕВ.
  Чрез него искам да декларирам възхищението си от смелата Ви проевропейска, проатлантическа, ПРОБЪЛГАРСКА позиция!
  Поклон! Дълбок поклон, господин ПРЕЗИДЕНТ! Гордея се с Вас!

 13. Бях чул , че Костов е искал да закрива Масонските клубове но Американския Посланик се е възпротивил и е възразил. Бихте ли споделили ако знаете подробности ??

  За съжаление имам допирни точки с хора членове на Масонски организации.
  Един няма в ред!!! Мазни , Надути Пуяци ! Някои от тях Пълни Откачалки !!! И всичките са Мошеници и Лъжци!
  Безкрупулни Боклуци !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 14. Вижте нещо свежо от вчера- как нашите украински братя са докарали “вожда на световния пролетариат” във фолклорна носия!

  http://uapress.info/ru/news/show/41691

 15. За сетен път навързаните съветски черва потвърждават-мълчанието е злото.

 16. Г-н Павел Тинков, убеден съм, че г-н Росен Плевналиев който е и мой ПРЕЗИДЕНТ не само следи внимателно блога.Който не изпуска нищо тук и притежава аналитичен ум защото стопанинът не слага дори и междуметие случайно и при него всеки нюанс ни подсказва нови и нови смислови пластове се сеща за какво намеквам.
  Вече съм убеден безусловно, че Император Тиквоний Банкянски дълбоко съжалява, че настояваше толкова силно г-н Президента да зареже министерстването за да МУ топли мястото. Няма вече никакъв шанс да има “голям шлем”, кмет на столицата, премиер и държавен глава за бб.

 17. POZDRAVIVAM VI GOSPODIM PLEVNELIEV ZA OBEKTIVNATA POZICIA ZA RUSIA.
  VIE STE MOIAT PREZIDENT.

 18. В България ще видите Свобода, когато спрете да прегръщате Парите и се замислите за Душите си!
  Комунизма не е случайно явление а опит за убиване на Душата на Човека.
  Да го направи Бездушен Идиот, който се Подчинява и Обича Партийния Член!
  Много Българи Прегърнаха Парите и Партийния Член. Подчиниха им се Безпрекословно. Захвърлиха Вярата в Христа! Поругаха Душата си и се отдадоха на Материалистичните ценности! Превърнаха се в Шпиони, Доносници, Крадци и Мъчители! В името на Парите!
  Не случайно Комунизма даваше заплати три пъти по-големи на Работниците и Колхозниците, отколкото на Кадрите с Висше образование. Разумът и Образованието не бяха на Почит! Те пречеха на Комунистите и затова трябваше да гладуват и мизерстват!

  Сега Уж няма Комунизъм но кой управлява България ? Кой е Бизнесмен ? Кой е Кмет? Децата им са напълнили листите за кандидати за народна любов. Защо Ги Избирате Българи ??? Не ви ли стига, че ви Измамиха и Поругаха ? Още ли искате? Видяхте ли уважение в Очите им? Видяхте ли загриженост? Докога ще гледате като Роби ?????????

 19. Сега Уж няма Комунизъм но кой управлява България ? Кой е Бизнесмен ? Кой е Кмет? Децата им са напълнили листите за кандидати за народна любов. Защо Ги Избирате Българи ??? Не ви ли стига, че ви Измамиха и Поругаха ? Още ли искате? Видяхте ли уважение в Очите им? Видяхте ли загриженост? Докога ще гледате като Роби ?????????

 20. VLADO, къде са федералните европейски власти, след като претендирате да сме част от европейска федерация?
  Смятате ли , че ако бяхме “европейски щат”, евразийските бандити щяха да бъдат толерирани , даже обгрижвани, от евентуалната федералната европейска прокуратура, контраразузнаване ,разузнаване….? Щяха ли?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.