Размисъл върху дългогодишното предизборно мълчание в България

В Латвия, където има 26 процента руско малцинство, също има избори, съвпадащи с българските. Там левите партии са на проруски позиции, но не смеят да ги обявят декларативно, а десните- тъкмо напротив, открито им се противопоставят тъкмо по тази линия- за разлика от България, където за водачи на десните се имат подчинените на Бойко Борисов, на които е наредено да мълчат по адрес на Русия.

Ако премълчаването се приеме за вид подкрепа за Кремъл, в предишния парламент имахме 100 процента леви партии.

По българските закони днес е ден за ( предизборно) мълчание. В смисъла, споделен по-горе, то продължава от (вече) незапомнени години.

Премълчаването обаче беше нарушено от германският вестник “Франкфуртер алгемайне цайтунг”. Той има свободата да публикува интервю с президента Росен Плевнелиев, който наруши (почти) всеобщото предизборно мълчание по руската тема в България, определяйки пред германската медия Русия като агресивна и националистическа държава с манталитета на 19 век.

Тук мълчим ( не само в деня за мълчание, а много, много дни, месеци и години преди изборите).  Мълчим солидарно с предишното си мълчание и в съботата преди изборите в неделя – поради наложеното като политическа коректност разбиране за размисъл по вътрешнополитическия повод ( избягвайки най-важната външнополитическа тема през цялата предизборна кампания).

Хрумва ми да предложа нещо външнополитическо в навечерието на просветлението ни в тъмните стаички.

Ето два лозунга с чисто външнополитически смисъл:

Да живеят десните в Латвия ( които, по първи официални данни победиха проруските левичари и ще продължат да управляват, но май ще се окажат в опозиция все пак…)!

Да са живи и здрави украинците, които премениха Ленин в украинска национална носия- в европейска България за подобно посегателство върху съветската символика арестуват дори кандидати за депутати, независимо от имунитета им!

Колкото до нашите избори- нищо няма да кажа. Мълча си. Както си замълчаха другарите и другарките, които чрез свързаните като съветски черва виновници за масовото убийство в Горни Лом лъснаха изобличени като робовладелците на съвременна България и не можаха да измислят друга защитна реакция, освен да си замълчат предизборно.

 

 

17 мнения за “Размисъл върху дългогодишното предизборно мълчание в България”

 1. О, радост на началото!

  Красиво се гътна паметника на германският шпионин ленин в столицата на Украйна – град Киев.

  Цялата ненавистна Русия също скоро ще се сгромоляса в краката на поднебесната империя.

  Китай вече започна да изкупува природното имане на Русия !
  —————————————-

  Изпратете великата новина на приятелите си !
  Новина на новините за всички времена !
  —————————————-

  Уважаеми !
  В текта, който изпращам се съдържа и моята надежда да съм свидетел на пълният морален и икономически банкрут на Русия, която е: първоизточник, начало, място на произход, извор, причина, първопричина, причинител, извършител, виновник, автор на всички злини по света !… Този път Русия, тази зловредна за целия свят държава, трябва, и ще бъде икономически смазана и купена от Китай !
  ———————–

  СЪВРЕМЕННИЦИ СМЕ НА ВЕЧЕ ЗАПОЧНАЛОТО ПАДЕНИЕ НА СВЕТОВНОТО ЗЛО РУСИЯ !
  Агенцията за тъжни ритуали “ПУТИН & КПСС ЕООД” ще прекрати своето съществуване след установяване на скорошната кончина на Русия. Собственика на погребалната агенция, Владимир Владимирович Путин ще бъде отведен в Хага за да седне на подсъдимата скамейка до военнопрестъпника Радован Караджич, за да бъде съден от Международен наказателен трибунал, за геноцид извършен срещу хората на Русия и разпалване на войни, с цел окупация на суверенни държави.

  * Геноцид – целенасочено и систематично унищожаване, частично или пълно, на дадена национална група. —————————————-

  По-долу препечатах за вас статия написана от руската писателка, журналистка и анализаторка – Юлия Латинина. Статията на Юлия Латинина е публикувана в „Новая газета” в Москва със заглавие:

  ” Путин превръща руската мечка в суровинно мезе за китайския дракон ! ”

  В западните медии, особено в специализираните, вече се появиха анализи за това как инатливото дебелоглавие на Путин да се О, радост на началото! Китай вече започна да изкупува природното имане на Русия !противопоставя на Запада на всяка цена, води Русия в устата на китайския дракон, който налапва с парцалите руския газов и петролен бизнес със смъртоносна хватка, поглъщайки го бавно, но сигурно.

  Китай, който има най-големия валутен резерв в света, е винаги на линия за нови и нови кредите за боледуващия руски бизнес в добива на петрол, а напоследък- и на газ. При условия, диктувани от Пекин, разбира се. Така Китай вече необратимо е подчинил двете основни пера на руската суровинна индустрия, която все още се бори да задържи руската икономика над водата в бурния световен икономически океан.

  Още по-интересно за любознателните читатели, включително за путлеристите в България, запленени в „гениалността” на своя вожд в Кремъл и евразийската му авантюра в геополитиката, е да се запознаят по този въпрос с оценката на руски независими експерти, като Юлия Латинина. Тя дава нагледни примери за безнадеждното изоставане на Русия от шеметното технологично развитие на кипящата сред младите американци бизнесенергия и стига до извода, че Русия няма какво да продава, освен природни изкопаеми ( и в частност- газ). Поради което Русия е “потъващ Титаник” по думите на Юлия Латинина.
  —————————————–

  „За това как се отнася Китай към Русия, е лесно разбираемо като сравним две церемонии”

  22/09/2014

  „Миналата седмица в Душанбе имаше церемония за началото на строителството на таджикският участък от централнозиатския газопровод, който води до Китай. Строителството бе открито от президента на Таджикистан – Емомали Рахмон и президента на Китай – Си Цзинпин.

  Не ви ли смущава нещо в абзаца по-горе ? И аз бях объркана, ето за какво. Когато преди две седмици на 1 септември, се проведе церемонията за строителството на “Силата на Сибир” (същия газопровод, който ще доставя газ на Китай на цена, както експерти смятат, под себестойността), на събитието присъстваха президентът на Русия Владимир Путин и първият заместник-премиер на Държавния съвет на Китай, Джан Гаоли .

  Китайците не правят нищо случайно. Церемониите са в кръвта им. И ако държавният глава на Китай ходи на гости на Рахмонов , а при Путин изпраща заместник – премиер, това показва, че Централна Азия, от гледна точка на китайската геополитика, е по-важна за Китай, отколкото “бавно потъващия кораб”, наречен Русия.

  Между другото – по време на церемонията, където президента на Китай Си Цзинпин отсъстваше, Путин обяви продажбата на дялове на китайците от находището Ванкор принадлежащо на “Роснефт”. Откъсната от западните кредити, с огромна задлъжнялост, с намаляваща продукция, “Роснефт” тихо се предава на Китай.

  В крайна сметка това води до факта, че нямаме какво да продаваме, освен газ. И то на загуба. Да, и дори китайския президент не благоволи да посети откриването на тръбопровода, където началникът на Новия Китайски Суровинен Придатък – президент Путин, обяви началото на разпродажбата на “Роснефт” в полза на Китай ”

  Юлия Латинина

  Превод от руски – Васил Костадинов

 2. —————————————
  РУСИЯ Е ЗАПАЛВАЛА 12 ПЪТИ ВОЙНА С ТУРЦИЯ И АКО Е ИСКАЛА ДА ОСВОБОДИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОТ ТУРСКО РОБСТВО, ТО Е МОЖЕЛА ДА ГО НАПРАВИ ОЩЕ ПО ВРЕМЕ НА ПЪРВАТА РУСКО-ТУРСКА ВОЙНА, ВОДЕНА МЕЖДУ ГОДИНИТЕ 1568-1570,…
  НЕНАСИТНАТА ЗА ЧУЖДА ЗЕМЯ РУСИЯ, Е МОЖЕЛА ДА НИ ИЗБАВИ ОТ ТУРСКИТЕ ДУШМАНИ И ПРЕЗ ПОСЛЕДВАЛИТЕ ОЩЕ 10 (ДЕСЕТ) ЗАВОЕВАТЕЛНИ ЗА РУСИЯ, ВОЙНИ С ТУРЦИЯ:

  Руско-турска война (1568-1570)
  Руско-кримска война (1571-1574)
  Руско-турска война (1676-1681)
  Руско-турска война (1686-1700)
  Руско-турска война (1710-1713)
  Руско-турска война (1735-1739)
  Руско-турска война (1768-1774)
  Руско-турска война (1787-1792)
  Руско-турска война (1806-1812)
  Руско-турска война (1828-1829)
  Кримска война (1853-1856)
  —————————————-

  С победата на Русия във войната срещу Турция през 1877-1878 год. руснаците осъществяват целта на водените от тях 12 войни с Турция. Тази цел е да изтласкат и завладеят земи на турската империя – от Кавказ до Балкански п-ов, за да превърнат Черно море в свое вътрешно море – море обградено на север, изток и запад от заграбени от Турската империя земи и чрез Санстефанския договор огласени като руски територии. За щастие на българите, европейските държави се досещат за грабителската същност на продиктувания от Русия – Санстефанския мирен договор и го обезсилват като посредничат за сключването на нов договор в Берлин “Берлински мирен договор” между Русия и Турция… и така територията на днешна България бива спасена от дългите крадливи ръце на НЕНАСИТНАТА ЗА ЗЕМЯ Москва,
  —————————————-

  ДНЕС ПЪЛЧИЩА ОТ ПО-ДРЕБНИТЕ ПО БОГАТСТВО, РУСКИ БАНДИТИ-КОМУНИСТИ, КОМУНИСТИ-РЕКЕТЬОРИ, КОМУНИСТИ-ИЗНУДВАЧИ, КОМУНИСТИ- КРАДЦИ, МАСКИРАНИ КАТО ТУРИСТИ, ПО СЪВЕТ НА МОСКВА, ПРИИЖДАТ, НАПЪЛЗЯВАТ, НАХЛУВАТ, ПРИДОХОЖДАТ, НАХЪЛТВАТ, НАВЛИЗАТ, НАГАЗВАТ, НАСТЪПВАТ, ВРЪХЛИТАТ, ЗАВЗЕМАТ, ОКУПИРАТ, ЗАВЛАДЯВАТ, КУПУВАТ БЪЛГАРСКИ ИМОТИ И КОГАТО СТАНАТ НАД
  500,000 ПОДЛЕЦИ, ВЕРНИ НА ВОЖДА НА РУСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА МАФИЯ ЩЕ БЪДАТ ПРИКАНЕНИ ДА ИЗВИКАТ РУСКИТЕ ТАНКОВЕ, ПОДВОДНИЦИ “КУРСК-2”, КОРАБИ И Т.Н., ЗА ДА ГИ ПАЗИ ОТ БЪЛГАРИТЕ…( ПО КРИМСКИЯ СЦЕНАРИЙ )

  ГОСПОДИ, НИЕ ОТ ИМЕТО НА ВСИЧКИ МИРНИ ЗЕМЛЯНИ ТИ БЛАГОДАРИМ, ЧЕ УНИЩОЖИ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО – СССР, НО БОЖЕ, ТИ ИМАШ НА ЗЕМЯТА ОЩЕ РАБОТА И ТЯ Е ДА ОСУЕТИШ БЪДЕЩИТЕ ПРЕСТЪПНИ ПЛАНОВЕ НА ДНЕШНАТА ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ НА ПУТИН ДА ЗАГРАБВА ОЩЕ ЧУЖДИ ЗЕМИ.
  БЪЛГАРИ, НЕ ПРОДАВАЙТЕ ИМОТИТЕ СИ НА РУСНАЦИ И ТУРЦИ, ЗАЩОТО ВНУЦИТЕ ВИ, ОТ СТРАНА НА ДЪЩЕРЯ ВИ, БЕЛОСЛАВА, ЩЕ
  СЕ КАЗВАТ… ОКСАНА (момиче от първият брак) и МУРАД (момче от вторият брак)
  ЦАРСКА РУСИЯ, СССР и ДНЕСКАШНА РУСИЯ СА ПОДПАЛИЛИ ОБЩО ПОВЕЧЕ ОТ 130 ВОЙНИ ПО ВСИЧКИ КОНТИНЕНТИ (без Австралия) !

  НЕКА РУСИЯ ДА СЕ ЗАДАВИ С БЪЛГАРСКА ПРЪСТ !
  ПУТИН = ХИТЛЕР !
  —————————————

 3. ДО Проф. Райков
  Не еднаж руснаците са се задавяли с Българска земя. И този път ще им преседнем. Помнете Добруджа, Добрич и Генерал Колев. Не забравяйте, че все пак националния ни праник е 3ти Март. Да аз го празнувам и то с удоволствие, 3ти Март 1918г. Тогава когато първата империя на злото капитулира пред съюзените България, Турция, Австро-Унгария и Германия. Лошото станало с възраждането на тази империя в по-лошата и весия известна като СеСеСере (поразиите в България още не можем да оправим от това). Хубаво го е видял Захарий Стоянов, че всяка загуба за русия е печалба за България. Дано утре да сме по-мъдри и да помогнем на про-руските партии в България да загубят за да спечелим като народ – много пъти сме доказвали, че можем. Вярвам, че и сега ще го докажем!

 4. В Литва са победили антикомунистите ,а не десните

 5. Аз предпочитам американския начин на водене на предизборна кампания: без ден за размисъл, без забрана за агитация дори в деня на изборите. Това на страна….

  Росен Плевнелиев само ме радва когато говори така за Русия, но стратегически ми танцува по нервите, когато заговори, че е ЗА всякакви тръби акцентирайки и върху южния паток, който между другото потъна безславно в блатото на частушките като болен свиндеров.

 6. И СТРАШНО, И ТЪЖНО…
  Справка в Търговския регистър, която направих към днешна дата:
  От регистрираните в Търговски регистър субекти думата „Руска Федерация” се среща в 51415 фирмени досиета като гражданство на собственици или управляващи на тези фирми.
  Само на 30.09. са регистрирани осем нови.
  На 29.09. – девет нови, на 26.09. – девет нови. Такива са темповете и в другите дни назад.
  Новорегистрираните хиляди фирми на руски граждани са основно в Бургас, Варна, Созопол, Царево, Ахтопол, Равда, Св. Влас, София.
  Шест от руските фирми са декларирали над 20 000 000 лв. годишен приход, както следва
  ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМ АД – приход 7 639 339 000 лв (7 МИЛИАРДА 339 милиона или 10 % от БВП на България). Печалба – няма!!!!!!!!!
  ТИТАН МАШИНАРИ АД – приход 80 333 000 лв.(80 милиона), печалба – само 798 000 лв.
  СОК КАМЧИЯ ЕАД –
  Едноличен собственик на капитала: ГРАД МОСКВА ЧРЕЗ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА МОСКВА, ДЕЙСТВАЩО ЧРЕЗ СВОЯ ОРГАН ДЕПАРТАМЕНТ ПО ИМУЩЕСТВОТО НА ГР. МОСКВА

  приход 23 000 000 лв. (23 милиона лв.), печалба – няма. Заб. – тук съуправляващ е Станка Шопова – ЦК на ДКМС
  ТРЕЙДНЕТ БЪЛГАРИЯ ЕООД – приходи 397 879 000 лв. (397 милиона лв) Печалба – 3 247 000 лв. или под 1 %
  ПРОМЕТ СТИИЛ АД (в борда има руснаци и украинци) – приходи 441 000 000 лв. , печалба – НЕ!!!
  ЛУКОЙЛ БУНКЕР ЕООД – еднолична собственост на Руска Федерация. Дори в графата приходи резултатът е отрицателен, а за предни години при приходи от порядъка на 500 000 000 лв. печалба няма декларирана.
  За сравнение – ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ ЕАД декларира приход от 423 000 000 лв. и печалба от 201 000 000 лв.
  РОМФАРМ КОМПАНИ ООД (фирмата е българска) отчитат приход от 250 милиона лв. и печалба 154 милиона лв.
  При фирмите с деклариран приход между 5 и 20 милиона положението е същото. Общо 21 на брой. При проявен интерес ще публикувам списък с имената им и данните от счетоводните им отчети. Търговски Регистър е публичен и всеки може сам да провери.
  Руските фирми с годишен приход между 2 и 5 милиона са 20 на брой. Сред гах е и веригата Берьозка”. Деклариран приход за 2013 г. (добре, че има касови апарати, все пак) – 2 875 000 лв. Печалба – ха, сетете се сами
  Сред регистрираните като чуждестранни представителства с приход от 5 до 20 милиона са три руски фирми, но отново нито една не е декларирала и една стотинка печалба.
  Към списъка прибавете и стратегическите предприятия БТК която стана руска собственост през 2012 г.
  БТК е декларирала приход за 2012 г. от 849 000 000 лв., но не е отчела и стотинка печалба.
  За 2013 г. все още не е декларирала печалба.
  Към сметката с ограбването на България прибавете и факта, че България плаща най-скъпия руски газ, почти двойно по-скъп от страни в Централна Европа като Чехия, Унгария, Германия…
  Сещате ли се за каква корупция иде реч, за какъв целенасочен, планиран и дирижиран от Кремъл политически и икономически саботаж на икономиката на България иде реч. За каква руска гнусна ченгеджийница ?!?!?
  Запитвате ли се защо съдия – изпълнител образува изпълнително дело заради 500 лева и запорира всичко на някой клет българин, който едва връзва двата края, но срещу руските хуни, които дерибействат от 70 г. в България сякаш има табу.
  Повръща ми се от безхаберието, от наивността на българина и от страха му.
  Няма да се примиря и съм сигурен, че и вие няма за се примирите, затова моля за максимален репост и…напред!!!

 7. Prof.Raikov,
  а Вие не можете ли да разберете,че точно Хитлер се е опитал да спаси Европа от болшевизма,но успява да спаси само Западната й половина.

  Я си представете,че Германия не беше нпаравила това превантивно нападение срещу Съветския Съюз.

  Той щеше да стигне само за няколко месеца до Аталнтика и сега нямаше да има интернет.

 8. Вярно и точно написано!
  Поздравления, prof. Raikov!

 9. Тази сутрин от новина, излъчена по повечето телевизионни канали, стана ясно, че прокуратурата не мълчи по темата за масовото убийство в Горни Лом. Вчера, тъкмо в деня за размисъл прокуратурата проговорила! Избълвала толкова идиотско изявление, че /струва ми се/ достигнала своеобразен връх в присъщия си и до сега камуфлажен идиотизъм!
  От ТВ-новините научаваме, че първоначалното предположение на “любимия” ни Главен прокурор, “експерта” Цацаров, се потвърдило и в резултат Главната прокуратура стигнала до гениалното прозрението, че:
  “НЕПРАВИЛНА УТИЛИЗАЦИЯ ИЛИ ЕКСПЛОЗИЯ СА ВЕРОЯТНИТЕ ПРИЧИНИ ЗА ВЗРИВА.”
  Очаквайте още уникални и най-невероятни разкрития и произтичащите от тях дълбокомъдри изводи и заключения на недостижимата ни в своята експертност, независимост и неизкушеност Главна прокуратура, в т.ч.,че:
  – изгревът на слънцето е вероятната причина за разсъмването;
  – движението на въздушни маси е вероятната причина за вятъра;
  – ниските температури са вероятната причина за измръзването;
  – водата е вероятната причина да се намокрите;
  – ръждата е вероятната причина за корозията на желязото и други подобни невероятни от/раз/крития!
  И, обърнете внимание – в нито един от гореизброените “феномени” ВИНОВНИ НЯМА!

 10. Да живее Киевска Рус! Да живее Украйна!

  Ленин отдавна гори в Ада

 11. В кръга на шегата. Мисълта убива действието. Единствената политическа сила с шанс да влезе в парламента при която не се съзира и грам русофилство е РБ. Всички останали, да вляза в тона на Император Тиквоний банкянски са миниум шменти капели.
  Сега, малко лична история но изцяло в съзвучие с темата. От дете се интересувам от спорт. Първото което ми направи впечатлени в международен план бе медийната пропаганда величеща с оди и дитарамби всеки успех на великите, други нямаше, съветски спортисти. До степен когато се славеше победа на един техен борец на световно първенство, да се изписва целият им химн в “Народен спорт”. В него момент окончателно “обърнах палачинката”. Не че съм имал дотогава каквито и да е пристрастия. Станах не само върл американофил, просто защото бяха най-големият им конкурент но и всеки който ги биеше го припознавах за свой любимец. Разширявайки кръгозора си с годините с превърнах в убеден русофоб. На тези които им противодействат по една или друга линия гледам със симпатия. И когато си помисля, че съм изчел тонове историческа литература и чак сега, при това съм в самото начало на “Течна дружба” 1 разбирам каква камара от събития, факти, обстоятелства е натрупана илюстрища по един безспорен начин, че е налице всичко друго но не и “братска дружба от векове за векове”.
  Изводът е, разломът днес е североизтока на евразия-западната цивилизация.
  Г-н Президентът Росен Плевналиев направи решителната крачка в посока от която връщане няма.
  Както шаблонно се казва, ама днес е от вярно, по-вярно, най-вярно, България вече не е същата.

 12. Вървят Обама, Порошенко и Путин. И изведнъж пред тях се появява Христос прикован на разпятието.

  Обама пита:
  Исусе, в какво е моето щастие?

  Исус: Твоето щастие е в това, че ти ръководиш страната с най-мощна икономика, развита демокрация и щастлив народ.

  Порошенко:
  Исусе, в какво е моето щастие?

  Исус:
  Твоето щастие е в това че ти имаш шанс да построиш страна със силна икономика, развита демокрация и щастлив народ.

  Путин:
  Исусе, а в какво е моето щастие?

  Исус:
  Твоето щастие, Хуйло, е в това че ръцете ми са приковани.

 13. KAM ANTIKOMUNIST
  IA SIMEONOVSKATA SKOLA DA MAL4I

  POZNAVATE SE VE4E I OT KOSMOSA KOI LEV I KOI ANTIKOMUNIST

  NA EDIN DOSPODAR SLUGITE

  TUKA NIMA OLIGOFRENI

 14. Савова,можете ли да си припомните,кои изроди ни караха да мълчим,я да Ви проверря паметта.
  Всеки сайт се прави за да не се мълчи.Съвсем вежливо Ви моля да коригирате възпитанието си.

 15. Г-н Пенев,позволих си да направя копипейст на вашия пост на стената си във фейсбук,за което ще ми простите надявам се!

 16. Ще се съглася с мнението на автора. Проблема е, че си мълчим за всичко, независимо дали се отнася за политика или за невърнати 5 стотинки в магазина. И проблема е в нас. Мислим си, че като не гласуваме (например), променяме нещо и “не легитимираме” властта на хора, които не харесваме. Честно казано, и нашият манталитет не е много по-различен от през 19 век.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.