Утре(хт) започва от вчера

Драги читатели,

Получавате информация в ivo.bg, която няма да бъде маркирана с вдигнат крак в жълто като „сензация”- не само заради погнусата от жълтото върху устата и гащите на доста български медии, но и със съзнанието, че всъщност става дума за нещо „нормално” по българските стандарти.

 

Знаете ли къде са били принудени да гласуват днес българските граждани с право на глас в холандския град Утрехт?

 

Гласували са в СССР.

 

„СССР” се казва магазинът, където е била организирана днес избирателната секция. Изглежда това не се случва за първи път. И преди на това място са гласували българи, но днес се намериха възмутени сънародници, пожелали да отидат в Хага или другаде, за да упражнят правото си на глас извън СССР.

 

„СССР” принадлежи на български собственик в Утрехт. Градът иначе е университетски център, едно от 4-те най-големи населени места в най – гъсто населената европейска държава.

 

Логично, в холандския „СССР” (с български собственик) клиентите могат да си купят руски матрьошки. Или български гласове за някоя от руските партии в България.

 

Да питам българското външно министерство дали е наясно за гаврата в СССР да се организира избирателна секция за живеещи в Холандия българи, е все едно да се интересувам защо България няма собствена позиция на ниво изпълнителна власт за руската агресия в Украйна, където е географският център на Европа. Позицията на София, ако изключим „дисидента” Плевнелиев, е: „амиии, както решат в Брюксел- евентуално ще се присъединим”.

 

Иначе в Холандия – център на европейската цивилизация, реанимирането на СССР като като форма на български позор, „тревожи” нашите власти (и практикуващите тук поговорката „преклонена главичка, сабя не я сече”) , колкото и колениченето пред най-високия монумент в София- Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА).

 

 

27 мнения за “Утре(хт) започва от вчера”

 1. Отвратените пак не гласуваха и пак докараха на власт отвратителните

  Сега важното е поне да не се допуснат във властта най-чистопородните (най-породистите) русофили –безродници!

  Съдбоносно за България , след най-вероятно манипулираните изборни резултати, е да бъдат изтласкани от евентуална управляваща коалиция „чистопородната” Атака, „чистопородната” АБВ, „чистопородната” НФСБ ( която засега се опитва да поприкрие греха на своята „първородна чистопородност” с примитивен помиярски патриотизъм) и не дотам чистопородната поради корпоративност ББЦ , защото парламентарната дейност на „чистопородните” ще се изразява единствено в САБОТИРАНЕ на решенията на парламента в посока още по-пълна интеграция на България в Европейските структури – влизане в еврозоната и европейския енергиен съюз. Естествено този саботаж ще бъде обилно полят, замаскиран с популистки „патриотични” изказвания, загриженост за подобряване на материалното състояние и самочувствие на българските граждани.

  Може би все пак в тази ситуация, най-мъдрото би било Бойко Борисов да жертва част от популярността на ГЕРБ и да направи предварително подписано и ограничено във времето споразумение за управление на принципна основа с РБ и ДПС ( на базата на общите атлантически ценности) , което би му осигурило достатъчно мнозинство, за да управлява ефективно.

 2. Да купуват избиратели докато е време, че руската валута така стремително пада и скоро няма да се наричат РУБЛИ а ГУБЛИ.

 3. Национални Приоритети??????
  От къде го измислихте това ????
  Миков, тебе от къде те изкопаха ??
  От няква школа за локумжии ли ???

  Нацията няма нужда от Локумжии.
  Ето ти един “Приоритет”. Да се изхвърлят на Боклука всички като теб Локумжии!

  Вие изобщо знаете ли какво е Нация ?? На коя по-точно Нация искате да Служите ?
  На Българската отдавна сте и Ебали Мамата !!!
  На коя по-точно Нация, Локумжии Умрели искате да служите !?

  На Българската Нация и трябва Пречистване от Алчните Мошеници, които ви плащат, за да им давате Беззаконие и Народно Имане.
  Това удовлетворявали ви като “Приоритет”????????

 4. Явно ,поне във рамките на едно поколение България няма никакъв шанс за европейска демокрация!Емигрирайте уважаеми българи -не си губете времето!

 5. Резултатите от изборите – руска салата!

  Ще се наложи да я консумираме. Които останат тук, обаче.

  За мен нещата приключиха – никаква надежда вече няма за тази разпадаща се държава и нейния оскотял народец.

 6. Тези избори, показаха, че има още накъде да падаме. Жалко за България и мислещите и можещи българи. Явно никой не иска да има добри данъкоплатци в тази държава.
  Въпросът, който си задават политиците: “А сега накъде?” е същия за можещите и малко останали можещи български грждани, само че за вторите е въпрос на посока и то на запад.

 7. Г-н Инджев,
  Обръщам се към Вас за да Ви благодаря за този блог,за възможността да се чуят гласовете на мислещите българи включително и моя.Смятам,че с Вашите статии и коментарите се направи много за отваряне на очите на българите.Предполагам,че го четат и политици от различни политически сили.
  Смятам,че има надежда България да се събуди и тръгне с по бързи темпове в Европейския си път.Да загърби азиатщината.
  *Говоренето му е майката*.Ние това можем.Откликване с позитивни нагласи за правилните неща и непримиримост към злото/продажност,корупция,лъжа,прогнила съдебна система,мафиотска прокуратура./Когато Доган се провикна,че той раздава порциите,къде беше Гл.прокурор Велчев да го подведе под отговорност за тръговия с влияние.За обръчите от фирми също.Когато Сидеров говори лъжи,че сме колонизирани от чужди фирми,но не казва,че заплатите,осигуровките,условията на труд в чуждите фирми са в пъти по високи от тези на българските *бизнесмени*Ковачки,Митков и т. н.Всеки малък град и село са завладяни и ограбвани от *бизнесмени* с политически протекции на първите три партии от тези избори.Това е коренът на *злото*,Обществото трябва да има нетърпимост към това зло.Защото миналата седмица загинаха хора във фирма на близки до др.Първанов *бизнесмени*.Но утре могат да загинат и мои близки в фирма с протекции на друг *виден* политик.Нека не се лъжем основният български бизнес е в ръцете на БСП,ГЕРБ и ДПС

 8. Квалифицирано мнозинство в този парламент, без съмнение, ще има рубладжийската коалиция. Въпрос на време е тя от тайна да стане явна. Да кажем обаче-браво!- на онези българи, които гласуваха за Реформаторския блок като нормално мислещи хора и патриоти-без милиони, без чалгарски без надути сондажи, против всички хейтъри, против заливащата страната рубладжийщина.Снощи гледахте как банкянският Мутраген ви, съска, ръмжа и ръфа РБ. Ясно е кой му криви сметките. Никога той не е искал и не си е помислял за коректно партньорство с истинската десница.Неговият електорат по същество и социологически е същият като на останалата паплач -бсп, абв, атака, пф и пр. В тиквите им е същата насталгия по каскета на бай тошо и “руските пазари”, същите мераци за Южен поток, същото “не!” на шистовия газ, същото раболепие пред мужишката ушанка, същия култ към милиционерите и милиционерщината, същото невежество пред историята, същата омраза към Запада, същата чалгарска антикултура-ей ти я Цеца пак идва у нас и пак банкянското човекоподобие ще й целува ръка! Има, разбира се, и принципна разлика. Това е гербаджийският антикомунизъм. Той смело и радикално стига до “таткото на Станишев”. Иначе се прехласва пред построеното от Тодор Живков. Така че- европейската България я има в парламента, нормални гласове ще се чуват, нещо от тях ще зависи. Засега -толкова подсказва здравия скептичен разум.

 9. Ако някоя от последните 4 “националстически” формации, преодолели процентната бариера, влезе в управлението, това ще бъде началото на излизането на България от ЕС и НАТО.Защото цивилизованото семейство ,в което са ни приели, няма да изтърпи дивашки национализъм, порочно заченат в ложето на Путин.

  Всъщност това е истинската, но неизказана публично цел на “патриотите” и “изолационистите”, в зловещия путинов сценарий – първо да се откъсне хапката и чак тогава да се погълне.

  Долу колонизатора Европа !
  Здравей Сибир!

  Ким Чен Ир

 10. Някой си Еразъм Ротердамски, родом от Ротердам и определен от Стефан Цвайг като „най-нефанатичният от всички хора“, точно за това е написал „Възхвала на глупостта“. В природата празно няма!

 11. Г-н Инджев, тази Ваша информираност не престава да ме очарова! Но за съжаление е съпроводвна с лоши вести…И как да бъде иначе при такива долни управници – до един путински слугинаж. Да, не в СССР, а в Северна Корея ще пратят хората да гласуват и то – в самата държава, а не в магазин или кафене, стига да им “дойде сгода”. И тези избори показаха каква огромна маса народ е примитивен, “дефенестриран” или зомбиран. Затова ще подскачаме всеки месец я от наводнение, я от земетресение, я от смъртоносни заводски “фойерверки”.
  А на г-н “погнусен”ще кажа, че да предлагаш управление на ГЕРБ и ДПС с РБ е все едно да предпочетеш да те набутат в клетката на тигър, щото при лъва е опасно – ще те разкъса…Май за съвсем будали ни взехте, господине. И някак съвсем между другото РБ да се подложи на двойна помия – герберастко-депесарска. Това ли наричате решение на проблемите на България?! – може, ако искате да я затриете. Не Ви ли е срам?! Май както казвахме като деца сте “опериран от това чуство”. Най-добре да “вземете да се гръмнете”.

 12. Холандия е такава страна, че там можеш да си отвориш и пивница “Татко Сталин” или “Почивен център Гулаг”. Но това да го направи българин, още повече там да се гласува на парламентарни избори – както казва Джером Джером, “…може би е възможно, но подлежи на описание само от перо, далеч по-силно от моето (м.б. неземно перо)”. В същото време холандците тихичко ни мерят акъла по такива признаци и с много сладка усмивка, с удоволствие, ни отказват включване в Шенген и др. такива неща, дето си мислим, че ни се полагат хай-така, заради едната братска дружба!

 13. …- 56% ли са негласуващите? Аз съм УЖАСЕН от народа си! В крайна сметка насила хубост не става! ЖАЛКО! МНОГО ЖАЛКО ЗА ТАЯ ИЗСТРАДАЛА ДЪРЖАВА, като 56% от народа и е на УПОЙКА забодена през 1944г. на 9.9. от съветските ПОРОБИТЕЛИ… Май никога няма да се спасим…. Тука е 9-тия кръг на АДА (от 9 Септябр ’44 -ого года).

 14. Нека не преекспонираме нещата. Просто на изборите за БГ Парламент в Холандия се е получила комична ситуация. Както се казва, всяка прилика с лица и събития е случайна. Просто, собственикът на локала има явно особен подход и маркетингов нюх. Щом човекът, чак и изборна секция е направил, трябва да му се признае находчивостта. Кво да правиш – пазарна икономика. Това, което се търси, се предлага. Недостатъците на демокрацията.

 15. Днес на пресконференцията на “Патриотичния фронт” на Путин водещата Поли Карастоянова и бивша на Аспарух Карастоянов (дали е случайно съвпадението в имента с българката Лилия Карастоянова, партизанката в съветски пратизански отряд?) кумчо Вълчо Валери и лисичката Каракачанова като истински патриоти в овчи кожи говориха за интересите на Путин над всичко.
  Путин, Путин юбер алес (над всичко)!!!! Русланд( Русия) айних (нашата) фатерланд (родина)!

  мам

 16. MIHAIL, и аз подкрепям вашият призив. Но след като сме толкова либерални , какво мислите вие лично , следващият път “гласуването” да се проведе в бирария “Гестапо”, или “таверна” Аушвиц, Майданек…
  Или в “спа-център” Треблинка , в който да “поканим” и вожда ви Путин?!?
  И що за човек , българин, е този ,който рекламира СССР в сърцето на Европа, където е започнал развитието си “прогнилият” капитализъм преди 4 века?!?
  Не вярвам и самите холандци да одобрят пропагандата на хитлеристките символи, които не знаят почти нищо за съветският райХ, и им е простено толерантността им към болшевишките “символи”, но която не проявяват към хитериските, които са изпитали на собствен гръб!

 17. До “До Михаил”, нека не преекспонираме нещата. Явно собственика на магазина се опитва да привлече повече клиенти. Не че намирам за нормално да се казва СССР, но, хей, това е пазарна икономика. За мен по-ненормално е че в центъра на София има паметник на СССР В друг български магазин в Холандия – “Ориент”, чийто собственик е арабин пък се продават наргилета вместо матрьошки, така че да издребняваме. Аз лично гласувам за втори път в Утрехт и не ми е направило впечатление даже какво пише на магазина този път. На предишните избори мисля че пишеше просто “Български магазин” на холандски. И само да добавя, в Холандия има около 2500 гласа като 27% са за РБ и 33% за ГЕРБ което на фона на България е прилично.

 18. Крещящ пример на дискриминация и нарушаване на конституционно право: българите, гласуващи в чужбина бяха лишени от преференциален вот; без рационално обяснение. Един от хората на опашката за гласуване каза, че се чувства като изхвърлен разсад.

 19. Tezi politici ot koito chuh dumi okachestviavashti rusia kato zlo poluchiha po-malko ot 1% na tezi izbori. Tolkoz za naroda. Iska si narodeca ruskia botush pod vsichki formi i vuv vsichki otverstia (da me proshtavate za izkaza)

 20. Г-н ГЛАСУВАЛ В УТРЕХТ, ниКОЙ не преекспонира!
  Просто си представете , че в Масква, на Червения площад, няКОЙ българин да гласува в мол Треблинка или пък Третият райх. Дори няма хотел ГУЛАГ, макар и съвсем да си на мястото там.
  Според вас възможно ли е това?

 21. Здравейте на всички, ние сме собствениците на магазина в който беше гласувано в Утрехт.Статията е меко казано пълна лъжа!Да, този магазин беше руски и се казваше СССР, но фалира, ние откупихме договора от бившия собственик и от 01-11-2013 година се казва “Bulgarije shop 2″, което означава “Български магазин” а номерът 2 е понеже първият се намира в Амстердам, а третият в Зандам.Надписите СССР са свалени преди почти година и сега там гордо се веят 2 български знамена.Това са вторите избори които се провеждат там, никога не сме отказвали да помогнем с помещението, въпреки че това ни лишава от един ден работа и оборот.Специално за вас качихме и снимки от изборния ден за да видите как изглежда магазина и че всичко в статията е пълна измислица.Можете да ги видите: https://www.facebook.com/bulgarijeshop22/photos_stream
  по този линк или да потърсите Bulgarije shop 2 във Фейсбук, снимките от изборите са в отделен албум.Очакваме извинение от Иво Инджев за поднесената дезинформация и си запазваме правото да потърсим компенсация за увредения ни престиж.
  С уважение Валентина Генева и Костадин Димитров.

 22. Аз публикувам този коментар от името на собствениците , защото те не успяха да Ви пишат, г-н Инджев …

 23. Явно заради това на никой от гласувалите там не му е направило впечатление че пише СССР.. защото не пише

 24. Защо изведнъж изчезнаха снимките на матрьошки от “българския” магазин в Утрехт? Ние сме българи живеещи в Утрехт и дори само заради това, гласувме на друго място.

 25. Търсейки адресът на магазина в интернет Laan van Nieuw-Guinea 97 Utrecht, попадаме само на информация за СССР магазин. Като българи живеещи в Холандия намираме тоза за абсолютно унизително.

 26. Изчезнаха поради много проста причина – имаше снимка на 1 (един) щанд с нарисувана матрьошка в албума от обзавеждането преди откриването на магазина, на която маса беше поставена кофа с букет.Въпросната маса и сега се намира в магазина и не е изхвърлена, на нея си поставят чантите клентите.Това наистина е много основателна причина за цялата помия, която Инджев е излял-)))))

 27. Като сте толкова обидени, издирете предния собственик и го попитайте защо е пръснал толкова пари за реклама и си е платил за по 5-10 години на различните справочници и сайтове.Той и от това фалира….Или позвънете на телефона който ви излиза като информация и ще видите че е изключен.Като се замогнем и ние ще си платим навсякъде да излиза информация за българския магазин, за сега положението е такова…Като ви е унизително че не можем да го направим веднага, чувствайте се свободни да не посещавате нашия магазин, или пътувайте до филиала ни в Амстердам, за който излиза достатъчно информация навсякъде.
  От собствениците

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.