Осъденият Цветанов и по-бойката от Бойко слугиня Цачева се хвърлиха в нер(а)вен спор

Онези в България и в чужбина, които определят като „пирова победа” поредния изборен успех на Борисов, зареден като пистолет с куршумите на предизвестения неуспех за пълен управленски мандат, са не просто прави: те уцелват в десетката.

 

Прави са в буквалния превод на ситуацията (Pyrrhos; на гръцки: Πύρρος, Pyrros; („огнен цвят“, „червен“), защото едни бивши червени побеждават ялово други червени, които са на път да се превърнат в бивши, доколкото БСП е на изчезване.

 

Но най-вече са прави да правят аналогия с победата на гръцкия цар Пир над римляните ( в Епир) през 279 г. преди новата ера, след която той възкликва, че още една такава ( обезкървяваща войската му) победа и с него и с царуването му е свършено!

 

Като пир по време на чума изглеждат обаче самохвалствата на Борисов като победител, който обеща апокалипсис за България, ако гласоподавателите не му дадат достатъчно гласове да се разпорежда еднолично в държавата. Не му ги дадоха. Очертава се тогава, ако е вярно пророчеството му, доста пиромански сценарий!

 

Ще се превърне ли сега Борисов от цар Пир в император Нерон, макар да се има за Наполеон, потривайки ръце при вида да горящия в нозете най-видния пожарникар в републиката „български Рим”, или ще се прегърне с „Позитано” , за да гасят пожара заедно?

 

И защо да не се прегърне, включително на символично ниво, след като Позитано е италианският посланик, спасител на София от турско опожаряване с упорития си отказ да напусне града при отстъплението на турския гарнизон по време на руско-турската война?

 

Нещо повече, Позитано е човекът, обучил и практически създал първата пожарна команда в нова България- самият той е бил доброволец пожарникар в родната си Италия.

 

Защо посочването на тази перспектива ядосва толкова много Борисов, че тази сутрин беше пратил бившата партийна секретарка ( която има излъчването, реториката и поведението на настояща така) Цецка Цачева да громи хипотезата за прегръдката с БСП с отровни стрели срещу скромния ваш автор и да съска с раздвоен език, как моя милост бил „изпълзял” в медиите със съответната прогноза?

 

Не е случайна тази работа с партийната секретарка. Тя няма свое мнение, освен, когато се напъва да бъде по-бойка от Бойко. Такава беше, когато слугински се опитваше да защитава избора на своя началник за неспасяемата кандидатура на Румяна Желева за еврокомисар дори и тогава, когато Борисов вече я беше „отстрелял” ( да дам само един от примерите за настървението на Цачева в слугуването, макар да има още много спомени и за начина, по който тя бранеше АЕЦ „Белене” в пълен синхрон с червените си другари, повече и от Борисов).

 

Не е случайно също, че и първият по ранг слуга в обкръжението на Борисов , осъденият ( в буквалния, в юридическия смисъл на думата), но все така непотопяем във „висшата политика” Цветан Цветанов, също беше мобилизиран тази сутрин да се гневи на моя милост, при това поименно.

 

Много съм ядосал господаря им, за да накара символа на полицейщината Цветанов и на комунистическата праволинейност спрямо обожествяването на вожда Цачева да се занимават злобно с приносителя на …добрата новина ( нима саможертвата на Борисов да спаси България в прегръдка с омразната БСП не е отлична новина?).

 

А нима хипотезата на автора на този текст, че Борисов и БСП имат много причини да направят общо правителство не е отлична, направо германска перспектива, за каквато много пъти самият Борисов е споменавал със съжаление, че не можела да се случи тук досега?

 

Издребняването на толкова „велики” партийни нищожества в съскането срещу приносителя на новината за тази нарастваща вероятност, при това на фона на факта, че Борисов започва преговори първо с БСП ( с която уж му беше невъзможно да се коалира), показва именно колко много са изнервени от пировата си победа. Ти ги удряш в десетката, те ти признават косвено, че май си познал, поради което си едно рядко и миризливо нещо ( като самите тях)!

 

И за какво ще преговарят, ако не за коалиране? Ами ако БСП веднага се съгласят? Или са се съгласили помежду си да имитират, че на първо време се дърпат от коалирането, за да се пазят за първата брачна нощ, уж че са девствени?

 

Колкото до факта, че Цачева и Цветанов не съобщиха нито един аргумент срещу анализа в полза на вероятното коалиране на Борисов с БСП, а извадиха безпомощно като реакция от разобличаването на намеренията им намеците за „връзката с ДС”, показва за политически зрящите хора, че Борсов и слугите му нямат какво да противопоставят на логиката, освен собствената си мерзост в един нер(а)вен задочен спор, в който личните им биографии са , меко казано, твърде комунистически, за да пируват с глозгане на чужди кокали , неизбежно белязани по рождение от същия този комунизъм, чиито продължители са те чрез болшевишкото си поведение в политиката в наше време.

 

А че спорът за тях е нер(а)вен, спор няма: само свободният човек може да спори. Слугата просто „довежда до знанието” на публиката мнението на господаря си.

 

Борисов обикновено ругае (моя милост) лично, но този път малодушно се скри зад пионките си. Това нито е храбро, нито е умно, а още по-малко е ефективно- направо си е поредната му пирова победа, придружена с издайнически неприлично мляскане по време на пируването.

Иво Инджев: Реалистично е да говорим за коалиция между ГЕРБ и БСП

07 октомври 2014
Снимка: Нова телевизия

Абсолютно реалистично е да си говорим за коалиция между БСП и ГЕРБ, това е и желанието на нашите западни партньори, Бойко Борисов многократно е съветван да го направи. Така журналистът Иво Инджев коментира пред Нова телевизия политическата обстановка след изборите.

„Голямата коалиция между БСП и ГЕРБ, ако такава се случи, ще бъде представяна като голям успех за българската политика”, смята той. Според Инджев лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не може да направи правителство „с няколко малки партии, които той дълбоко презира и от които в някаква степен се страхува”.

„В интерес на Борисов е да направи голяма коалиция, но дали няма избирателите да се почувстват измамени, че са гласували за едно, а получават друго”, заяви Инджев. „За разлика от другите партии, в ГЕРБ няма задкулисие, там има предкулисие. Бойко Борисов застава пред кулисите и говори в лично качество, кулисите са около него”, коментира още той.

 

46 мнения за “Осъденият Цветанов и по-бойката от Бойко слугиня Цачева се хвърлиха в нер(а)вен спор”

 1. Колко жалко – “десният” Борисов най-много нервничи с тези, които дават индикации, че не са в политиката за да оглозгват кокалчетата от трапезата на самодържеца.

 2. Да, ББ е такъв, какъвто го описва г-н Инджев. Но какъв е смисълът да се преповтарят и потретват очевидни истини? Трудният въпрос е – какво да се прави в настоящата ситуация?! И доста от посетителите на този сайт очакват авторът му да сподели някои мисли по този въпрос. Защото е лесно за всеки “десен” човек да се присъедини към тезата, че коалиция ГЕРБ-БСП (и под масата ДПС) е кошмар за България. Но каква алтернатива оставят РБ на ГЕРБ, с явно неприемливото си искане ББ да не е Премиер-министър на собственото си правителство? Защото за всички мислещи е ясно, че това по същество е отказ от подкрепа за ГЕРБ. Впрочем, за мен такова искане е НЕПРИЕМЛИВО И ОТ СЪВСЕМ ДРУГА ГЛЕДНА ТОЧКА. Да си представим, че ГЕРБ отстъпят и сложат на чело на държавата лицето X, което очевидно ПАК ще е марионетка на Борисов. Какво ще прави тогава РБ? Ще се наложи да даде подкрепата си за г-н Х!!! Смешно, нали?! За това ПОДОБНО ИСКАНЕ Е НЕПРИЕМЛИВО НЕ САМО ЗА ГЕРБ, А И ЗА ВСЕКИ МИСЛЕЩ ЧОВЕК!!! Исканията трябва да са за принципни неща, за идеология, за виждания за реформи, за отношението към Путинова Русия и т.н. и т.н. Иначе, само с един дребен обходен ход, ББ може да постави РБ в смешна ситуация. Та за това бих се радвал по подобни трудни въпроси да чуем/прочетем позицията на г-н Инджев. Другото – що за птица е ББ, ЦЦ или Цачева – си го знаем.

 3. Цеци и Цецковци щяха да са ратайчета ако не бяха Ленин и Сталин.
  Да, ама вече ги няма. Къде са тръгнали със селската си простотия към Европа?? Бай Ганьо ряпа да яде пред тях. Няма ли огледало да си видят изпростялите мутри ???
  Тая Цецка смени 100 фризьора, докато разбере че красива и умна няма да стане. За къде пак се стяга !?

  Ако трябва да сравня ГЕРБ с манджа бих избрал Загорял Посен Боб без сол и без подправки!
  Хем мирише на горяло, хем е постно и гадно. За останалото ще замълча от приличие…

 4. По статията. Г-н Инджев е уцелил дамара. За това е и неистовият вой примесен с кански олелии на посредствениците отвсякъде, политик, професионалист, морал Цвъчко и Цецка.
  И аз споделям изказаното мнение, че изборните резултати показаха, че за всеядният бб няма полезен ход. Искам само едно от РБ за които убедих да гласуват 20-тина души, да не се поддават на увещания, заплахи, “България загива без правителство“, дайте да дадете и т.н. Подкрепата им за тезата никога повече мутрата-милиционер премиер нараства лавионобразно.

 5. Според мен главният извод, който биха могли да си направят в ГЕРБ от изборните резултати, е, че трябва да престанат, искрено и обективно, чрез реалните си действия, да се идентифицират като лидерска партия, след като очевадно нямат сили за еднопартийно управление – при целият им респект от лидера ББ, с безспорни заслуги за създаването на тази партия. Специално за мен лидерът ББ се стреми към нещо като модела на Путин в Русия, а това със сигурност ще остави България в настоящия и печален образ и индустрия с миньори и тютюнопроизводители в авангарда (т.е. начело със сметкаджиите без кръчмар – икономисти, лидиращи новостите (?!), български парадокс!) и едри, зависими отвън проекти, оставящи българите в ролята на мързеливи, вечно недоволни и мрънкащи наблюдатели, борещи се главно за социални помощи.
  Дошло е време разделно и няма как ГЕРБ да избегне прекия отговор на въпроса – клон на БКП ли са, или искат да включат пълноценно техническите възможности на бившите комунисти. Изводът ми се основава на една, поне според мен, очевидност – главният проблем, който следва да се реши в близкото време, е как максимално да се използва капацитета на цялото българско население (с прекалено голям дял хора в неактивна трудова възраст) за ускоряване на икономическото развитие на страната по съвременен начин и укрепване на международния и авторитет. Този проблем, при човешките ресурси на България, може да се реши само по интензивен, модерен път, на основата на интегрирана техническа инженерия и европейски тип мениджмънт. Това само политици няма как да го направят, но от тях зависи да бъде създадена психологическа, правна, финансова, международно поддържана и пр. атмосфера. Един модел на Путин в държавата ще я остави в обективния и статус (независимо от “независимостта”) на руска колония, признаците за което могат да се видят сега навсякъде.

 6. Така си е, Бойко и слугите му, типични комплексари, не понасят някой да им разгадава плиткоумните ходове и да ги разобличава пред публиката. Особено независим български “някой” с авторитет и извън България. Браво, г-н Инджев 🙂

 7. Не се забравя това незабравимо изображение на партийната секретарка от с. Драгана, общ. Луковит, обл. Плевен, но пояснителният текст трябва да бъде: “ВИЕТНАМСКА ПАРТИЗАНКА СЕ СНИМА С ВОСЪЧНА КУКЛА НА БЪЛГАРСКА КОМУНИСТКА”.

  http://www.mediapool.bg/tsetska-tsacheva-stana-partizanka-vav-vietnam-news192502.html

 8. Браво,поздравления г-н Инджев!Явно сте уцелили точно в десятката и на някои не им е приятно да бъдат осветени!

 9. BRAVO G-N INDGEV

  NAPRAVO V DESIATKATA

  LICERMERITE,POCHLITE I STRAHLIVITE DA MU MISLAT
  TAKIVA SA LIDERITE NA GERB

  PIROVAIA POBEDA/4ERVENA/ STE SE OKAGE PIR PO VREME NA 4UMA

  PEFORMATORITE NIAMAT MIASTO V TAZ[ LAGA
  .NIE SACHTO.

  STE SI NOSIM KRASTA.

 10. Има логика в предположението Ви, г-н Инджев, някои от фактите и събитията дори го подкрепят.
  Все пак, моето мнение е, че разговорите с БСП са само за “отбиване на номера”, и целят да замаскират същинските, важните преговори – тези с ДПС !
  Мисля, че най-вероятно е да се реализира правителство с премиер Борисов, подкрепено от ДПС.
  Във времето се доказа, че когато се играе по свирката на ДПС и им се изпълняват техните (финансови и властови ) приоритети, то тогава партията с (неявен) лидер Доган е верен, стабилен съюзник. Въпросът е доколко лакоми ще са те, и доколко ще настъпят огромното его на Борисов, комуто хич, ама хич не му се иска да прави отстъпки ( но определено ще му се наложи, и това йезуитски ще бъде представено като “национално отговорно” ).
  Така или иначе, едно такова правителство не може да има живот, по-дълъг от 2 години.

 11. Фактът, че преговорите с другите партии ще водят Цецето, Мендито, третата я забравих- Лилито, Десито, Мичето, Сийчето, Данчето, Искрето или коя беше там от одалиските в харема, потвърждава реалистичните прогнози, че никога банкянската мутра не е мислила сериозно за партньорство с истинската десница (което изобщо не означава, че в нейния вид на РБ й кадя тамян).

 12. Как пък забравих-днес е рождения ден на тов. Владимир Владимирович Путин и нов национален празник в родината на рубладжиите с български имена! Да здравствует! Как ли ще го отбележат въпросните? Освен луксозния подарък “парламент с квалифицирано рубладжийско мнозинство”, какво друго ще поднесат на върховния си началник?

 13. KAM AZ

  BORISOV E GONEN S KAMANI OT PREMIEREKOTO KRESLO OT GRAGDANITE NA BALGARIA I NIAMA MORALNITO PRAVO DA SEDNE TAM.

  ZASTO BIAHA PROTESTIE.

 14. STEVEN, ББ и ДпС имаха НЕявна коалиция 2011-2013г., която завърши с оставката на ББ. КОЙ от двамата – Доган и ББ, се е оказал по-нелоялен, за да се стигне до разваляне на коалицията?
  От всички сегашни партии в парламента, ББ е имал някакъв вид коалиция само с ДпС.
  А коалиция с достатъчно дупетати в тоя парламент може да има или между ГЕРБ и БСП, или между ГЕРБ и ДпС.
  Между ГЕРБ и РБ , също може да има коалиция , но кой ще е третият желаещ, и на каква цена?
  Миналата година Долен излезе доста скъп като “коалиционен партньор” на БСП и ДпС със “златният си пръст”.
  Тоя път “златните пръсти” са много, въпросът е в цената им.
  “Конкуренцията” помежду им може да свали цената им спрямо единственият “залтен пръст” на Долен.

 15. Към аз: “Трудният въпрос е – какво да се прави в настоящата ситуация?! И доста от посетителите на този сайт очакват авторът му да сподели някои мисли по този въпрос”.
  Въпросът, разбира се, не е труден, но определено глупав и никой освен Вас тук не го задава!Защо да е труден, ако си патриот приемаш и осъществяваш Програмата на Реформаторския блок, независимо дали б.б. ще бъде примиер или не. А още по-добре, ако б.б. не е примиер, защото и той, и ц.ц. и аецка, и десетки други от тази партия се провалиха като управляващи. Така че, не Реформаторският блок, а герб се намира в “смешна ситуация”, от която единствения ключ за изход се държи от РЕФОРМАТОРИТЕ.

 16. Съжалявам за грешката. Разбира се, премиер.

 17. Към Тервел,

  “Аз”-а не е единствения с този въпрос. Аз например също съм питал тук г-н Инджев има ли и позиция “за”, защото май всичките са му все “против”, а това е по-лесната позиция (според мен).. Нейсе

 18. @ Стамбо

  ХАХА. ама коя е восъчната фигура?

 19. Брей, пак пророк излязох за рождения ден на Путин! Изображенията стават за облицоване на бърлогите на волэнь сыдэрав от кенефа и спалнята- до централата! И на гоцэвите-тоже!

  http://offnews.bg/news/OFFTOPIC_18750/%D0%9F%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%A5%D0%B5%D1%80%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B5%D1%81-%D0%B2-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B1%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE_400068.html

 20. Ясно, че пожарникаря не става за премиер, но и спрягането на Д.Николов – кмет на Бургас. за премиер е лоша кандидатура.Зад гърба му директно се вижда Златев, който го назначи за кмет и да е в услуга на рашите.Та пак стигнахме до Путин, как ни прави руска не тройка, а направо петорка.Или както знаем – купи си направо парламент.

 21. Публикацията несъмнено е чудесна.
  Мен ме интересува: какво по-нататък?
  Продължавам да мисля, че ДПС е партията с най-адекватно поведение за създадения от бившите управлявали комунисти държавен модел.
  Коалиция с нея, договорена не как да се “консумира” публичната власт, може да бъде и устойчива и ефективна.
  Освен това, какво от това, че била етническа? Погледнете еврейския народ. Преледван от религиозните фанатици повече от 2,000 години на всякъде по света, сега е един от водещите съвременната цивилизация. Те винаги са били “етнически” обединени.

 22. Според мен, Реформаторския блок няма да се уреди във властта, искам да кажа, в правителството.Най-добре ще се получи, ако г- Президентът поиска от Европейската комисия да дойде у нас и Тя да състави и нареди правителството, ако е възможен такъв вариант. Иначе ще има разправии, кавги и няма да бъде излъчено правителство.

 23. Парадоксална радост е една такава коалиция:ГЕРБ&БСП.
  Радостно защото ще изкарат максимум 6-7 месеца,радостно че това ще е края на ГЕРБ и Тиквата,радостно че в края на такава коалиция РБ ще има двойно по-голяма подкрепа.
  Тьжното: Цената,която всички ще платим, 6-7 месеца ново укрепване на русофилистичната зараза(загробващи и пьлни с подводни камьни руски “проекти”включително).
  Само не знам дали този пьт САЩ&Европа ще ни изтьрпят(тогава вече освен тьжно, ще е страшно)

 24. Моля, семиотиците да изтълкуват смислите на Цецка:
  “Беше по-логично и разумно да започнем преговорите с политическата сила, с която сме най-близо в център-дясното пространство, но това няма да се случи заради тяхното непоследователно и непремерено говорене спрямо начина, по който следва да се ситуират политиките занапред.”

  ‘…непремерено говорене спрямо начина’ е кулинарен бисер!
  Ленин може пък и да е имал основание да иска готвачката да става държавник.
  Щото ако Цецка ще готви, по-добре да не ядем изобщо.

 25. Удивително! От три години чета блога, но вече забелязвам и смислен коментар.

 26. Поздравления!Нескритата ярост потвърждава правотата Ви.Мисля,че отдавна “маът е уговорен”.Ако РБ има надежда,че може да наложи провеждането на реформи/единственото ни спасение/,опасявам се,че само ще бъде използван и дескридитиран /и без това толкова чернилка се изля върху РБ/,защото няма насреща си партньор с характер и който не е прекъснал червената си пъпна връв

 27. Една много верна,много правилна диагноза за безизходицата Жалко,че тези ,за които е предназначена са натикали диагностика и други със същото мнение в ъгъла.Защото тези ,за които е предназначена тази констатация ненавиждат , неистово мразят и се страхуват от всички добре възпитани,умни и образовани хора получили образованието по почтен път,`с труд и постоянство и поради това ще представят безпощадно реална картина на статуквото.А то е,че диагностицираните са формални властимащи ,фактически представители на целево овластен ,най-верен лумпен пролетариат ,обслужвал и обслужващ дълги години и приел да бъде предпазен бушон на комунистическия партиен елит ,понастоящем модифициран в кукловод,дълго стоял в сянка такъв. Сега,когато ситуацията е патова ,маските полека -лека падат и иде реч за оцеляване, мисля че изходът зависи от това на какво е способна симбиозата“господари-слуги“,за да спаси кожата си.

 28. Нищожества като Цачева и Цвъко не могат и да проумеят като как да имат свои собствен мисли, какво остава за поведение. Тази престъпна шайка отново си купи електорална(та) победа. Разиката с 2009-а година, когато възседнаха управлението с днес е около 10-ина милиарда евро – похарчен резерв, откраднат такъв от здравната каса и заеми, заеми. Само за 4 години Буда взе толкова заеми, колкото кумирЪТ му от миналото на когото пазеше тялото (бодиградстваше) от кого ли???
  Какво си мислите, че ще направи първо, когато го “провъзгласят” за “премиер” отново????

 29. Приветствам включването в дискусията на гербери. Прикрити и явни. Винаги е интересно да се чуят и други г.т. па макар и до голяма степен с опорен характер. Те дори не се опитват да защитят тоталната несъстоятелност на кумира им. Досега не съм срещал никъде някой да оспори оценката на Иван Костов за бб-“чудовищна некомпетентност”. Никой не се опитва, от кумова срама дори, да защити просташкия МУ манталитет, безграничния егоцентризъм, мързела, непредсказуемост и малодушие. Призовани сме да гледаме политиките. Добре. Изключителна непоследователност по изключително важни проблеми. Колко пъти си смени мнението и то със “смешни” аргументи за АЕЦ Белене. Да не говорим за преиграването със забраната дори за проучване за шистовия газ. Ами обтекаемоста му за Южен поток. Ами половинчатите му “мисли” за “конфликта” в Украйна и санциите на ЕС спрямо обожаваният Путин.
  В следосвобожденска България дълго време битуваше една невероятно точно определение за този тип хора. Полуинтелегент. С други думи, дървен философ който е готов с “експертно” мнение по всеки въпрос и най-вече по- тези от които нищо не разбира. Защо вместо да праща пуделите си аецка и цвъчко не застане сам в едно студио с г-н Инджев. Има ли някой спомен да е участвал в дебат. Как го виждате срещу Иван Костов преди и Радан Кънев сега. Нали и най-върлите му безкритични фенове ще им просветне, че е само едно лапацало и нищо повече.
  И вие го искате да бъде първият в най-новата ни история след като всеки с акъла си се е убедил, че не става, пак премиер. За да дочака като МП в есента на 2016 и да се пусне за президент. И да се опита да направи “голям шлем”. Е,с това ляга и става тиквата и вие ни карате да плеснем с ръце и прегърнем с него.
  Нищо друго не го интересува.
  Няма да стане.

 30. аз
  Ти как си представяш управлението на една държава и когато трябва да се осъществяват неотложни реформи? Може ли това да бъде някой неграмотен партиен секретар събрал около себе си повечето от неграмотните и по тази причина има някакво болшинство в парламента, но значително по-малко от необходимото? Или управник, който със своята некадърност вече веднъж се е провалил и е довел страната си до мизерно съществувание на сънародниците си? Браво на Радан Кънев и ми се иска всички от Реформотжрския Блок да не допускат Тиквата (Буда, Мутрата) да се добере отново до министър-председателският пост!

 31. Г-н Инджев, обърнете внимание на факта, че в своята “ярост” и безсилие, слугинажа на ГЕРБ се явяват публично, без елемнтарна подготовка и “мисловна” дейност. Другарката Румяна Коларова (ПР или не знам каква отговорна длъжност заема) е много зле с “образователното” си ниво, след като твърди, че ГЕРБ има 4-5 пъти по-висок изборен резултат от РБ и по тази причина не трябвало да поставят условия за съвместно управлиние. А това е една проста аритметика (задача дори и за ученик завърщил първи клас), което означава,че това е лъжа и храна за най-слабо грамотните! Друг е въпроса, че за този резултат “допринесоха” редица “деятели” от десницата, като братя сЛугареви и сие (не е необходимо да ги изреждам), “булката” беглец, внедрените ДС агенти в СДС още в началото на прехода, “нашите” президенти и т.н. В противен случай имаше опасност, РБ да стане втора политическа сила, което не се харесваше на никой (най-малкото на Тиквата).

 32. Поздравления Г-н Инджев! Докато доказани престъпници като Цветанов показно са на свобода и парадно не зачитат закона с откровенното одобрение на прокуратура и полиция, докато паметниците на руско-съветските окупатори размахват шмайзерите си над главите на ‘европейските’ българи, България не я чака нищо добро!

 33. Към Стамбо:

  Като подарък за товарищ путин украинските патриоти унищожиха днес 2 паметника на ленин в Харков. Да са живи и здрави всички подобни паметници в Украйна да сринат.

 34. До Аз и неговия ляв АЗ: Тиквоний НЕ може да бъде повече премиер министър. Не е ли достатъчно силен сигнал за другаря, това че народът НЕ делегира на wannabe гасударя достатъчно проценти за да се саморазправя той с kleta majka bagariq¿!¿!

 35. Еее, “другарю” Инджев, хвала. Имах желанието да коментирам предишната Ви публикация, като изключителна, но тази надмина очакванията ми! Отдавна не съм изпадал в подобно настроение след прочетена публикация. Двупосочно, ясно и точно поставен акцент, върху детайла и почти хумористична интерпретация. Аз и моята съпруга споделяме вижданията Ви и ви подкрепяме най-искрено.

 36. Борисов няма да направи коалиция, ако инстинктът му все още работи. Всяка коалиция в момента ще го изхвърли от политиката.
  С БСП Борисов е директен труп. Иначе комунягите са готови и с партията на Рейгън да се коалират, ако ще падне някой лев. Техният електорат е съставен почти изцяло от пълни идиоти, затова с две-три лъжи и един допълнителен събор с кебапчета ще замажат положението. Но за Бойко такава коалиция ще бъде политическа смърт.
  С Барека – директно е със забит нож в гърба. Тва майна не знам колко пъти вече обръща палачинката. Щеше да го вкарва в затвора, сега ще му помага в управлението, после пак ще го вкарва в затвора… Барека е смешник и онези стотина хиляди заблудени фенове на Борисов, които все още мислят по няколко минути на ден, ще се откажат да гласуват за ГЕРБ на следващите избори. То се видя, че не е чак толкова страшно – и други хора вече са се отказали, а нищо не им правят.
  С т.нар. десни партии – самият Борисов не иска да прави дясна политика чак толкова, че да се съветва с десни партии. Той се кани да дойде на власт като пълноправен Владетел на Бюджета и Пазител на Хазната. За целта ще са Му нужни Кредити. И Бюджетен Дефицит също. По най-лявата лента Той ще разпределя почти всичките Пари, ще реже Ленти и ще дава Доказателства, че при него Народът живот си живее. Пропаганда, Държавни разходи и Неблагоприятно Международно Положение – така се става Диктатор. защо са му десните? Да го изобличат още на третия месец ли?? Пак лошо…
  Обаче с подкрепата на ДПС може да изкара без коалиция целия си мандат, ако не стане Ел Президенте преди това. Щото с Доган могат да се разберат на четири очи, а Местан ще ги изартикулира едни аргументирани такива, чак свят ще ни се завие. Да не забравяме, че и местните избори са важни… И президентските!
  Никой не може да забрани на едни либерали, каквито са депутатите от ДПС, да гласуват по съвест и да подкрепят инициативите на ГЕРБ, или на когото и да било. Нали за демокрацията си говорим? Ами ето ви демокрация. Създавай си тамагочита и им дай право на глас. Пък после ми разправяйте, че има значение коя партия управлява в БГ.

  Бойко Борисов не ще да управлява с риск да загуби още подкрепа. Той ще се подсигури. За него политиката има смисъл единствено в личен план, затова никакви рискове няма да поеме, за да спасява някакъв си там български народ.

  България загива, независимо кой ще бъде следващият премиер. Нито може да се забави, нито да се ускори процесът – събитията следват историческия си ход. Само напълно неочаквано събитие или явление може да повлияе върху иначе изглеждащия неизбежен край на държавата. Народът окончателно се отказа да управлява съдбата си. Не, че преди е имал кой знае какво желание, но поне имаше надежда, че може пък да се напъне… Трябва нещо наистина покъртително да се случи в политиката и в стопанския живот, за да може да се стресне населението, населяващо територията, наричана все още (кой знае защо) България. Огромна част от населението иска в ЕС, също така огромна част иска в ЕврАзСоюз, трета част направо си иска в Турция, а най-романтичната четвърта и все по-нарастваща част изобщо не дава пет пари за каквито и да било.
  Резерват за тъпанари.

 37. Поздравления, г-н Инджев!
  Но и аз като някои от горните коментатори смятам, че “мачът” отдавна е договорен с ДПС. Добре ще е Реф. блок при никакви обстоятелства да не подкрепя ББ и ГЕРБ. Загубата за България ще е по-малка, ако не се състави правителство. ГЕРБ могат да направят мнозинство с “дс-патриотите” и гоце ,а Местан ще подкрепя тайно. Представям си какви реформи ще направят! Б.Б. би трябвало да знае,че само физиономията на Цв.Цв. му изяде няколко депутата. Коалицията ГЕРБ-ДПС е договорена отдавна, но се търси параван за пред хората. Иначе напълно се съгласявам с мнението на БОРЕТО, на GEORGI NIKOLOV и на ДАНИ.Към коментара на ДАНИ само ще добавя – Lafka на Пеевски на всеки ъгъл в Бургас и проруската политика на управлението на града. А това, че ГЕРБ и БСП са едно и също и са с общ генезис ние тук отдавна си го знаем. Както е видно от многобройните действия на гербавите и лично на вожда и учителя им идейни различия с другите БКП клонинги няма:. До сега да съм построил ( ТОЙ лично ) Южен пАток, Русия не е заплаха, Доган е най-успешният политик, подарък -кученце за Путин и т.н. и т.н – а Цвък има 3 годишна присъда с лишаване от свобода, и чрез депутатския си имунитет се спасява от изтърпяването й. За тедка Аецка … от благоприличие няма да я коментирам.

 38. Ще цитирам изказване на мой приятел:
  “Какво изобщо има за обсъждане? Преди изборите, но все пак преди броени дни, с милиони българи с очите и ушите си видяха и чуха едни достатъчно ясни неща:
  “Нямам ли 121 депутата – връщам мандата!”.
  “Нямам ли 105 – 110 народни представители, изобщо няма смисъл да водя преговори за съставяне на правителство”.
  При сегашния резултат от изборите, всеки уважаващ себе си мъж е ясно какво трябва да направи – това, което е казал. Освен ако само се прави на мъж – тогава всичко му е позволено…”

 39. До г-н К.ГАНЕВ

  Уви – на 100% процента споделям мнението Ви. Мисля, че сте напълно прав от първото до последно изречение. Възхищавам се на начина, по който сте успели да синтезирате цялата ситуация на територията ни.

 40. Много бързо забравихте глупавите и противоречиви изказвания на Борисов.Този човек, на който всички разумни хора се смееха при всяка негова сутрешна, обедна и вечерна изцепка иска отново да става министър председател.Не ви ли минава през акъла,че Реформаторите подкрепяйки мин. председателския пост на този неук човек ще трябва денонощно да му берат срамовете.Ще трябва да минат в режим на обяснения какво е искал да каже дон Борисов.Ще изразходват много енергия и понесат огромна критика от опозиция и избиратели.

 41. Печалното е че голямата част от българите са повредени генерално (чипа им е напълно изтрещял така да се каже) щом дадоха гласа си за подобни полу-хора и техните партий.

 42. Към К.Ганев:”България загива, независимо кой ще бъде следващият премиер. Нито може да се забави, нито да се ускори процесът – събитията следват историческия си ход.”
  Не,г-н Ганев!Винаги бъркате в последния абзац! България няма да загине. България се движи в правилна посока, но Вие не можете да го видите,защото сте се втренчили в герб и дпс. България няма да загине, защото БЪЛГАРИТЕ имат национална гордост и нямат намерение да се самоубият. Липсата на национална гордост води хората до самопредателство и доброволно робство. Затова донякъде съм съгласен с Вашия ” Резерват за тъпанари.”, понеже би бил подходяща среда за развитие, на тези хора.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.