Москва отново проверява българското послушание

Откровено казано, не бих влизал в задочен спор или разговор с поредния руски шовинист, който няма елементарни познания за историята на България, но претендира да я назидава и хока от позицията на „историческите факти”. Това е като да се опитваш да пропъдиш с рецитиране на красиви стихове мечка, която нагло се е настанила в дома ти и се разпорежда с хранителните ти запаси.

 

Само бегло ще маркирам, че намерението на натовска България да купи западни изтребители за армията си, с които да замени съветско-руските, отприщи „спомена” на експерта по транспорта и заместник министър на отбраната на Русия Роман Гусаров за страната ни като съюзник на фашистка Германия. В интервю за “Аргументи и факти” той подхвърля във връзка с изявлението на българския министър на отбраната Велизар Шаламанов за необходимостта от превъоръжаване по натовски стандарти следния единствен факт, изчистени от цялата неудобна за съветската пропаганда истина:

Нека не забравяме, че България е била съюзник на Фашистка Германия по време на Втората световна война, но възпитаните хора в СССР никога не го споменаваха“.

Гусин Гусаров не пропуска да заяви също, че при комунизма, т.е. по време на съветското робство, българите са живели по-добре, отколкото сега.

 

Какво обаче забравя гусин Гусаров- „възпитан”, като „зелените човечета” на Путин, окупирали мълчаливо и адски вежливо Крим тази пролет?

 

Забравя, че тъкмо СССР сключи през 1939 г. пакт с Хитлер, тласна го да започне Втората световна война, подели си с него Полша и едва, когато същият Хитлер изпревари Сталин и пръв го нападна след две години взаимно дебнене се „сети”, че фашистката държава ( Германия) е нещо лошо. Междувременно СССР захранваше националСОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА си посестрима с огромни доставки от суровини и материали, надявайки се Хитлер да унищожи общия буржоазен западноевропейски враг на националСОЦИАЛИСТИТЕ и руските им болшевишки другари.

 

Забравя, че България не само не изпрати войски срещу СССР, но и запази дипломатическите си отношения със СССР до самия 5 септември 1944 г., когато Сталин вероломно ги скъсва и окупира България. Колко фашистка ще да е била България в очите на самия Сталин, щом е поддържал пълни дипломатически отношения цели три години със София след като е нападнат изпреварващо от националСОЦИАЛИСТИТЕ на Хитлер?

 

Забравя, че България е единствената страна, в която е стъпил ботуша на окупационната червена армия в Европа, където тя не е дала нито една жертва благодарение на изричната заповед на българското правителство да не се стреля срещу нахлуващите червеноармейци, под чиито знамена после загиват близо 40 000 българи във финалната фаза на войната. Много от тези убити българи са жертви на съзнателния стремеж на съветското ръководство да бъде унищожен гръбнакът на българската царска войска. Този стремеж е бил демонстриран например при наредения от съветското командване български десант край Скопие, единствен по рода си в историята на войните подобен явен (само)убийствен акт, в който посред бял ден срещу германските позиции ( не в тила или над някаква гориста местност за прикритие поне за доживелите да се приземят) са изпратени на заколение българските десантници, избити като безпомощен добитък във въздуха и при приземяването си- за радост на съветското командване.

 

Забравя, че преди Втората световна война и особено в нейния край, когато Европа е смазана, България не само е относително стабилна икономически, но и е всичко друго, освен „най-бедната” на континента: по-богата е била например от богатата днес Финландия, мачкана от съветската агресия през 1939 г.. В пълен просяк България се превръща след три години безогледно източване на българските ресурси от съветските окупатори. След това систематично съветско изнасилване България изпада трайно в положението на най-бедния член на съветската колониална империя в Европа. Като такава тя остава на дъното на Европа (според пазените в тайна от българите и до днес международни сравнителни данни по линия на Лигата на нациите) и посреща през 1989 г. (като безнадежден оставач спрямо европейските стандарти) демокрацията, подарена и изкривена пак от СССР за целите на руското влияние. Според самохвалството на съветския слуга Тодор Живков, за 45 години съветски колониален възход са построени цели „две Българии” ( спрямо нивото от 1944 та), докато в същото време в Западна Европа народите постояват десетки Холандии, Западни Германии, Белгии и т.н. Преди втората световна, за сведение на руския шовинист, България е имала период на икономически възход, които са я поставяли в десетката на страните с най-висок жизнен стандарт на континента ( България е била наричана „японското чудо на Балканите” тъкмо при Стамболов, който скъсва отношенията с Русия и страната ни се изстрелва нагоре като шамандура, освободена от дълбините на руската си зависимост).

 

По-лошото е, че много от всичко това не знаят и доста българи, насилствено съветизирани десетилетия наред, които и днес са обект на руската пропагандна война срещу България. И по този повод питам:

 

Кога най-сетне българската държава ще отговори подобаващо поне на официалните руските антибългарски подигравки и лъжи, базирани на историческите претенции на бившата ни колониална владетелка?

 

Имаме ли външно министерство или то продължава да се държи по отношение на евразийските господари раболепно, както винаги са изисквали от България още от времето, когато за българските дела в Русия е отговарял именно Азиатският департамент към имперското дипломатическо ведомство?

 

Апропо, понеже гусин Гусаров надменно споменава колко са ни важни руските туристи и руските купувачи на български имоти, за да оцеляваме икономически, дали не е дошло време българската държава да види в този източник на руско влияние онзи опит за руски шантаж, който се долавя безпогрешно от думите на руското официално лице?

37 мнения за “Москва отново проверява българското послушание”

 1. След освобождението на България от османско робство всички злини за нашия народ идват от Русия.

 2. Бат’ Иво отново е прав дори,когато е седнал!
  Но,аз искам да обърна внимание на нещо друго,което показва до каква степен сме затъпели и изтрещяли в качеството бюлетинопускатели.
  Имам предвид влизането на ПП Атака в “новия” парлаумент.
  Питам аз и отговор не искам,какъв дебил тряба да си,да гласуваш веднъж за някой дето ти опява колко лоши били турците,след което този някой прави “партийно” със тях само до преди няколко седмици,и ти пак да отидеш да гласуваш за него!
  И още нещо да попитам нашите сънародници фенове на Баш Патриота от руско-турската партия ПП “Юруш-Атака-Вперед”- а бе гълфони не стопляте ли как ви търкаля вашия Führer дето се засинява да плива колониализъма,капитализъма и империализъма,а в същото време ходи да инвестира хиляди Евра по баровски хотели в Париж,Венеция и прочее колониални държави!?

 3. Руските туристи опустошават всичко, през което преминат. Никъде по света след руските туристи не може да се прави нормален туристически бизнес. Или поне три-четири години трябва да минат, за да може даден курорт да се отърве от лошата репутация, която си е създал, приемайки огромни руски групи. Руските туристи са носители на всичките пороци – пиянстват, развратничат, буйстват и досаждат на околните с просташка настойчивост. За руснака една гадост непременно трябва да се сподели с колкото се може повече непознати… За руския турист дискретността е непознато състояние. Няма по-гадно нещо от руска компания на съседната маса. Няма по-неприятно нещо от руска група в хотела ти. Руските туристи са рак, който убива туристическия бизнес.
  За имотите. Не знам как точно само руските купувачи се оказаха важни… Немските купувачи на имоти не са ли важни? Френските, американските, танганайските? Изведнъж само руските пари вървят у нас! Тук има нещо скрито. Където купуват руснаците, там нормалните хора с нормалните си пари не искат да купуват. И така цените на имотите пада. Идват руснаците с техните мижави корупционни рубли и заради тях си отиват нормалните купувачи с нормалните си, заработени и доказуеми пари. Руснакът купува под масата, не декларира нищо, прави се на умряла лисица при ремонтите… Нормалният човек купува при ясни договорености, декларира реалната цена (парите му са законни; разходите, които прави, трябва да бъдат реално отчетени) и след това наема фирми с репутация.
  Да обобщим – руснакът съсипва туристическия бизнес и сваля цените на имотите, като едновременно с това не плаща данъци и толерира сивата икономика в реновациите. Руснакът пъди нормалните хора, вкл. и нормалните българи.

  А относно историческата сказка – това е нещо, което българското ДЪРЖАВНО образование няма да допусне скоро, да не казвам никога, до учебниците си.
  Създавай си идиоти, управлявай вечно. Слабото място на демокрацията. Затова ДЪРЖАВАТА никога няма да изпусне контрола върху образованието (тотален, пряк и безпощаден контрол в нашия случай), върху медиите (индиректен, но все пак тотален контрол), върху съзнанието (пропаганда, патриотизъм, суеверия, тотален страх) и върху предприемчивостта (лицензи, разрешителни, наредби за всички видове безопасности, околни среди, работа с опасни материали, графици за отпуски (ИДИОТИИИИИ!!!!!?????!!!!!) и още един тон бумаги, необходими на един мъж и една жена с двамата им сина да пекат и да продават банички).

  Едно момче постоянно пита какво градивно нещо може да се предложи.Нали само бил критикувал г-н Инджев (според момчето, не според мен)…

  На първо време да се изхвърли държавата от управлението на процесите в икономиката, образованието и здравеопазването. Но преди това трябва да се изхвърлят руснаците с цялата им лъжлива история. А още по-преди това трябва да се изхвърлят от страната всички българи и на тяхно място да се докарат някакви хора (по Дайнов, Хофа). Да ме извинявате за френския.

 4. В кръга на шегата:
  http://www.youtube.com/watch?v=2ff6LxpfVAo

  Дали не ни броят за руски сателит а 🙂 Вярно е, че е просто шоу, но все пак за чувствителните по темата няма как да не направи впечатление.

 5. А ТОВА ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ?

  „Някой си Шаламанов (военният министър Велизар Шаламанов – б.р.) е убедил премиера Близнашки за пореден път да предаде Русия в полза на употребявани Ф-15.”Това написа вчера в профила си в туитър вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин. Той е препратил и линк към страницата на ИТАР-ТАСС, която цитира информацията на в. „Труд” от вчера „Над 300 военни пилоти и инженери остават без работа”.

  Митов реагира срещу Рогозин: Коментарът му е неприемлив, издава неуважение към България

  България не дължи обяснения за свои суверенни решения пред трети страни. Това се посочва в изявление на министъра на външните работи Даниел Митов във връзка с изказване на вицепремиера на Руската федерация , съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.
  В изявлението на българския външен министър се посочва: „Коментарът на вицепремиера на Руската федерация Дмитрий Рогозин относно намеренията на българското правителство да замени остарелите руски бойни самолети е напълно неприемлив. България е суверенна държава, която взема самостоятелни решения, свързани със сигурността си. Те не подлежат на коментар от страна на висши представители на други държави”.
  „Намирам за крайно недостойни и квалификациите, отправени от г-н Рогозин към българския министър на отбраната. Независимо от избраната форма и средство на комуникация, те са в разрез с добрия тон и издават, за съжаление, липса на уважение към българските институции и държава. Що се отнася до имплицитните обвинения в нелоялност, то бих желал да припомня на техните автори, че Република България е член на ЕС и НАТО и не дължи обяснения за свои суверенни решения на трети страни. Българското правителство дължи лоялност само на своите граждани и на националните интереси на държавата си. Отношенията между България и Русия имат дълга историческа традиция и ние продължаваме да подкрепяме развитието на сътрудничеството между двете страни на основата на равнопоставеност и взаимен интерес. Коментари, като този на г-н Рогозин, не допринасят за подобно развитие”, се казва още в изпратеното до медиите изявление

  АКО ТАЗИ МОНГОЛОИДНА НАГЛОСТ СЕ СЛУЧИ В ПОЛША ИЛИ ЕСТОНИЯ, РУСКИЯТ ПОСОЛ ЩЕ СЪБИРА ЧЕМОДАНИТЕ!
  Но аз имам своя теория по ескалацията на руската истерия срещу България тези дни. В нея няма нито нерви, нито емоции. Има тайминг,дето казват младите технократи с 2 семестъра в бизнес-колежа в Правец. На този фон първият БГ гражданин за европейско развитие ще изпрати дружески жестове към приятеля на гоцэ Володя. Русофилският електорат ще се успокои, че по най-важната тема-как по-страстно да се лижат кремълските кенефи-няма разлика между герб и останалите. Което тук в блога отдавна си го знаем като 2 и 2=4.

 6. Драги Иво, коригирам те, има геройски паднали сесесерски красноармейци на българска земя! Че малък героизъм ли е да воюваш с неизчерпаемите ракиени казани, с бъчвите вино, с пушените бутове , качетата сланина и питите кашкавал в мазетата на българските селяни-документиран шок и ужас у мародерите, пардон!- “освободителите”? Писал съм тук за спомените на Ал. Ват, който отбелязва, че толбухиновите войници (натикани след войната превантивно в ГУЛАГ заради това, че са видели как живеят “робите на фашизма” в Румъния, България, Югославия, Унгария и Австрия)нощем стенат за “БОГАТСТВАТА И КРАСОТИТЕ НА БЪЛГАРИЯ” (точен цитат).
  Апропо, что ли делает посол Болхарской АССР в Москве тов.бойка коцэв? Сигурно пляска казачок в новгородски кафтан и ушанка пред Лубянка, че България поне формално е независима страна от НАТО и ЕС.
  ИСАКОВ ДА БЪДЕ НЕЗАБАВНО ПРИВИКАН ЗА НАЙ-ОСТРА НОТА!
  ВСЯКАКВИ АНСАМБЛИ,кобзоны, любэта, БАЛАЛАЙКИ, ПУТИНАЙКИ И ПР. ДА НЕ БЪДАТ ДОПУСКАНИ В БЪЛГАРИЯ! КУЛТУРНОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО С РУСИЯ ВЕЧЕ БЕ ПРЕКРАТЕНО ОТ ПОЛША И ПРИБАЛТИЙСКИТЕ РЕПУБЛИКИ!
  ДА СЕ МИСЛИ ЮРИДИЧЕСКИ И В КАТЕГОРИИТЕ НА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ ЗА ИЗГОНВАНЕТО НА РУСКАТА ПАПЛАЧ ОТ “ГРАДОВЕТЕ” И “ГОРОДКИТЕ” Й, КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ С КАМЧИЯ!

 7. ИЗ ПИСМОТО НА ЗАХАРИЙ ДО АКСАКОВ (А НИЕ ОЩЕ ДЪРЖИМ УЛИЦА В СОФИЯ НА ИМЕТО НА ТОЗИ МОСКОВСКИ ИЗРОД!)

  И защо налитате като орли на нашата нещастна земица? Малка ли е вашата държава? Не ви ли са доволни сто милиона верноподаници, състоящи се от 10—15 народности? Не ви ли стигат два милиона солдати? Искате съединението на славяните в едно цяло. Много добре; мисъл прекрасна, към която всеки славянин трябва да се стреми. Коя славянска малка държавица няма [да] се счита щастлива да бъде в съюз с велика Русия, да има на помощ нейната мощна сила. Но вашето желание за съединението на славянските племена е чингизхановско. Вие желаете да се простират над славянския свят не съвременни братски связи, не начала свободни, не пълно развитие на всяка отделна народност съобразно с нейните нрави и обичаи, не пълна търпимост на всяка местна култура — но отживелите византийско-татарски начала. Вие искате да млъкне всяка народност , всяко разумно същество да се възхищава от цар-колокол и цар-пушка, да няма разлика между твой и мой, да тържествува само православието, вашето православие, което е по-лошо и от идолопоклонството. В късо казано, вие искате да се даде голям простор на камшика и на попската молитва; вие искате да се върнат народите във века на татарщината. Че това е вашата любима девиза, вашата мечта — фактите са много. Вие скърцате злобно на нашия княз (26 брой , „Русь”) защо той в своята прокламация към българските войници е споменал имената на славните ни царе Крум, Борис и Симеон; защо той не е казал, че българите нямат нищо, че всичко те дължат, и победи, и сполука, на вашите генерали и офицери — на тия офицери, които дезертираха от нас

 8. Ето какво пише и Ф.Достоевски за “бедните и страдающи българи”!

  Помня, че още преди обявяването на войната бях чел в наши най-сериозни вестници предвиждания за шансовете в предстоящата воина и за необходимите разходи и излизаше, че безспорно, „навлизайки в България, ще бъдем принудени да изхранваме не само нашата армия, но и умиращото от глад българско население”. Лично съм го чел и мога дори да посоча къде съм го чел; та с така изградена представа за българите ние тръгнахме от бреговете на Фниския залив и на всички руски реки да проливаме кръвта си за тях – поробените и изтерзаните, и изведнъж видяхме китните български къщички с градинки около тях, цветя,’ плодове, добитък, обработена земя, която богато се отблагодарява за грижите, и като връх на всичкото по три православни църкви на всяка джамия — и ще се бием за вярата на поробените! „Как смеят!” — кипнаха мигновено оскърбените сърца на някои освободители, лицата им пламнаха от обида. „Ами ние сме дошли да ги спасяваме, значи те трябва да ни посрещат едва ли не на колене. Да, ама те не коленичат, те ни гледат накриво, даже май не ни се и радват! Не ни се радват на нас! Вярно е, посрещат ни с хляб и сол, ама гледат накриво, накриво!

 9. Последно-пропуснах да призова на поклонение компанията от блога на един забутан встрани от пътя Шумен-Преслав “паметник на 3-мата красноармейци”. Вечная память павшим героям! Слава! Сега… историята- 3-мата монголоиди през есента на 1944 г. вилнеят из село Дивдядово край Шумен -изнасилват, грабят, плюскат, пиянстват- народът пропищява! Случва се и нещо хубаво-тяхна жертва пада и местен селски комуняга, дочакал идването на съветския рай, май защото жена му…нали се сещате! Случаят стига до гошо тарабата в москва.Онези с чистите ръце,хладните умове и горещите сърца от СМЕРш трябва изпълняват план. Че иначе тов. Сталин и тов. Берия ще им прекратят сладката командировка в солнечната Болгария, ще ги укорят любезно, че никак не е хорошо така да безделничат… ну, нататък знаете, что полагается.. ! И ето-хем мародерите разстреляни “за учета шпиони и вредители в армията”, хем малко болхарыте отдъхнали от освободитилите, хем- и тук е номерът!- ето ти място за поклонение пред геройските жертви! Хубаво, ама все пак местните хора знаят, че никаква патаклама не е ставала наоколо, къде ще е тази геройска смърт? И на това се намерила легенда,замотали там имената, уж влак спасявали от катастрофа извергите, няма време за подробности.
  ТА ЗАПЛЮВАНЕТО И ОПИКАВАНЕТО НА ТОЗИ “ПАМЕТНИК” Е ДЪЛГ НА ВСЕКИ ПАТРИОТ! ЗА ОНИЯ КАТИЛИ ДОЛУ ОТДАВНА СЕ Е ПОГРИЖИЛ ОНЯ С РОГАТА!
  TO HELL, МРЪСНА СГАН МОСКОВСКА!

 10. Както е известно за целите на пропагандата руските шовинисти начело с фашиста Путин няма да се церемонят с някаква си истина. Бълват лъжите си векове, ще продължат да го правят с векове.
  И както винаги проблема си е в нашия двор – образованието ни продължава да си слугува на социалистическите догми водено (за носа) от “професори” като Божидар Димитров, Искра Баева, Андрей Пантев (въпреки уважението ми към последния за интелекта му). Докато историческите факти не намерят място в учебните програми, никоя институция няма да има “дупце” да поставя на мястото им подобни нахалници, които употребяват историята за шовинистичните си цели.
  Днес все пак министър Митов отговори на Рогозин – друг кресльо от фашистката банда на руската империя.

 11. Само едно нещо имам да кажа – Даааани Митов, президент, президент!!! 🙂

 12. Простете невежеството на тавариш Господаров. Той е прост една средностатистическа вкисната ушанка под миризливия сапох на руската мафия начело с Лилипутин – най-високото джудже на света (е съветското).

 13. Виктор Суворов и Игор Бунич разкриват какво е искал Сталин в ултиматума си връчен от Молотов на 13.11.1940г. в Берлин, което принуждава Хитлер да стартира плана “Барбароса” на 30.11.1940г. Едно от изискванията е СССР да завладее България.
  Имах учител, който е бил свързочник към парашутистите и той ни е разказвал за техния героизъм и изтребление. Разказвал ни е и затова как същите десантчици са разгонвали сръбската войска, която се появявала след като българите освободят някой град и си приписвали тези победи. Имах и колега, който работеше като закупчик, бивш артилерийски капитан, батареен командир от царската армия, награждаван многократно заради подвизи в битката при Драва. Разправяше с насмешка, че руснаците му мерили пръстите на дясната ръка, за да открият на какво се дължи изключително точната стрелба на батареята му.

 14. За десанта над Скопие, разпореден от един идиот-политрук да се извърши в 12:00 по обед, посред бял ден и съответно без никакъв шанс за оцеляване на парашутистите, Ви свалям шапка! За пръв път някой да го спомене извън апокрифните сайтове. Даже самото Министерство на отбраната официално твърди, че такъв просто няма!!!

  А относно поредната московска наглост спрямо “задунайская” – какво да кажа? Преди няколко дни в коментар под статията ви “Руското външно министерство все по-често ни определя вътрешния ред”, https://ivo.bg/2014/09/22/%d1%80%d1%83%d1%81%d0%ba%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%b2%d1%8a%d0%bd%d1%88%d0%bd%d0%be-%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b5%d1%80%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be-%d0%b2%d1%81%d0%b5-%d0%bf%d0%be-%d1%87%d0%b5/#comment-116990

  си позволих да отправя едно предложение за протестни писма до МВнР, с копия до представителството на ЕС и Президентството, което любезно публикувахте.

  Знаете ли колко писма са изпратени?

  Всичко 11 в МВнР, 7 в Президентството и 2 в ЕС бюрото в София. ТОВА Е!!!

  Иначе изпростелият “матрял” умее да се жали, вайка и оплаква. Но да свърши нещо сам – там не го търси, там “некой друг да оди”!

  А за руските имотни инвестиции – може би е дошло времето да се претръскат архивите на имотните регистри и да се види по колко сибирски павиана са се регистрирали на едно българско клонче, пардон, имотче. Какви данъци плащат (понеже често имотите са регистрирани като бунгала или бараки, направо да ги ожалиш, горканчовци). И НАП да се заеме с руските фирми и тези с участие на руски “граждане”, които имат годишни обороти от стотици и дори милиарди левове (това няма как да се скрие, компютърната система го регистрира), но най-нагло декларират печалба от НУЛА цяло НУЛА НУЛА. Несъмнено укритите и необложени с данъци приходи се прехвърлят в “матушката”, плюс по някоя копаня цвик и за българските русофилистични прасета.

  За българския “матрял” – само “00”, досущ като в скандалната композиция на онзи чех Давид Шарней, по която МВнР също си затрая, все едно че нищо.

  Май колкото и човек да крещи, “Неразумни и слабоумни, поради что”, никой няма да го чуе. То дали останаха хора, умеещи да четат…

  Въпреки всичко, респект, г-н Инджев!

 15. Поствах нещо подобно на написаното от Вас във Фейсбук. Отвратен съм от руската шовинистично-дебилна мисъл. Има чувството, че управляващите там са по-дебилни от нашия пожарникар. Абсолютното “невежество” води до това. И като украински възпитаник ще кажа:”Вън руските дебили! Обикновените руснаци-добре доши на гости и да зебравят това, докато не си тръгнат!”

 16. Погледнете в центъра на София. Над всичко високо стои неговия въоръжен войник. В Пловдив той е най на високо и къде ли го няма. Като искат да са азиатска република и се страхуват да махнат жалоните на поробителя, за какви други може да смятат българите от Москва. Как няма Рогозин да държи такъв език. Сега ще се разплачат за настанените “нови” руснаци в България, а след девети 1944 същите московски главатари търсеха навсякъде из Българиа и колеха и руснаци и украинци и всякакви избягали от рая на комунизма. Защо не си извадят тефтерите и да кажат истината.

 17. Кратка статийка в енциклопедия, някъде на буквата “П”:

  Путин – дребноръстов диктатор от времето на късния Филип Киркоров.

  Така “преминава световната слава”.
  За Путин не е ясно ще си спомня ли някой там някъде, след едно столетие например.
  Но за Българите може и да не си спомня никой, ако нямаме национално/лично достойнство и чест и да ги браним с цената на всичко.

 18. Браво на Иво да пише за забранената истина за българския принос за Русив през войната. Цялата българска армия се би девет месеца през 1944-45 г. и хиляди български момчета загинаха. Те осигуриха южния фронт, спасиха живота на хиляди руснаци и съкратиха войната. За този български принос Москва забрани да се говори или пише. Вместо благодарност Москва заповяда и се издигнаха паметници за войниците от НКВД или каквито и да са, които никога не са се били в България или за България, и за крадците по мандрите, на които им бе щедро подарена цялата държава. Къде е “РУСКАТА” благодарност? Къде са българските “историци”, “интелектуалци”, “хора на изкуствата”, ” професори”, които отлично знаят тази истина. Докога ще се крият и мълчат? До кога ще търпим жалоните на окупатора? Ако бяха говорили и писали, надали от Москва щеше да има хора сега да ни третират като грехотийки от умрял сателит.

 19. Това е превод на иявление на руски опозиционер в руски сайт (сървъра не е н Русия).
  Те лъжат, лъжат във всеки бюлетин, лъжа е всяка тяхна всяка дума. Те лъжат за липсата на руските войски в Украйна, лъжат за “хуманитарните” руските конвои, лъжат за сваленият Boeing, лъжат за изявленията на западните политици, лъжат за категоричното желание на жителите от югоизточна Украйна, за да се отделят от своята страна и да се присъединят към шибаната им Русия, лъжат за стабилноста на цените в руските магазини, лъжат за стабилността на цялата руска страна, лъжат за размера на руските златни и валутни резерви, лъжат за подвизите на Министерството на извънредните ситуации (МЧС) при «спасяване» на мними жертви, лъжат за предполагаема “престъпна дейност” на всеки, който не краде заедно с тях, лъжат за чудодейната за Русия сила на западните санкции, лъжат за въздигането на Русия от пепелта … Те лъжат, лъжат, лъжат … и лъжат най-вече за психическото и физическото здраве на на главния крадец в държавата – президента-самозванец.

 20. Когато говорим за съвременна расия се сещаме моменталически за пут.ин. Та, думата дума отваря и ето на какво попаднах по този случай.
  http://inforesist.org/wp-content/uploads/%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D1%861.jpg
  Това горе е напълно реален, напълно официален документ, издаден по повод реплика на лицето Б. Е. Немцов към президента на расия.

 21. Да се смени името на ПФК Левски на Витоша..или по-добре “Родопа”, че по-добре да описва говеждата същност на управлението и част от феновете им.

 22. Браво г-н Инджев. Браво и за достойната позиция на военния и външния министър.
  А защо не нададат вой , че в Румъния спряха Лукойл за пране на пари и укриване на данъци в огромни размери.Нима си признават , че е така?Да не споменавам, че и в България Лукойл не плаща данъци, че току виж пак се запенил тоя за някакво предателсво.Троянския кон май хвърли къч.Току виж му харесало.Пък и Боко да защити военния и външния министър, все пак лети с Кугър и Фалкон, а не с руска трошка.
  И докато нас ни изкарват врагове, рублата потъва все повече.Най-вероятно това е да причината за бяса им .

 23. A kolko li obeshtania i angajimenti ima da izpalniava drugaria bb ot bashtizata putin, za da iska da upravliava pravitelstvo na vsiaka zena. Niama otkazvane, “narodat ” go iska……

 24. “България не дължи обяснения на Русия за своите решения, заяви външният министър”. За съжаление подобна позиция надали ще чуем в бъдеще. Толкова рубладжийски парламент никога не е имало – явните агенти на Кремъл БСП, Атака и АБВ и по-прикрити като ГЕРБ, ДПС, ББЦ и ПФ. Това туитче на Рогозин би било МНОГО полезно за обосновка в делата срещу Атомстройекспорт за АЕЦ Белене…

 25. Chapeau!
  Г-н Инджев
  няма какво друго да Ви кажа:)

 26. България ще тръгне напред и скоро ще се превърне в достоен член на Европейското семейство едва след като изнесените от господин ИНДЖЕВ факти станат неотменима част от учебниците по история!
  80% от зомбираното ни природонаселение изобщо не познава историята на страната си и мрази да чете!
  СВОБОДАТА ИСКА ЕКЗАРХ, НЕ ЩЕ КАРАДЖАТА!
  Не случайно опростачването беше и остава приоритетна задача за комунягите!

 27. Браво г-н Инджев!
  Браво Министър Даниел Митов и МВнР!
  Ето готов Министър на МВнР
  в новото правителство.

 28. Към Павел Тинков:Напълно съм съгласен с казаното от Вас г-н Тинков в поста Ви октомври 9, 2014, 8:48 Само едно допълнение, ако разрешите.Неотменима част от учебниците по история и литература да стане изучаването на трудовете на Захари Стоянов и Георги Марков. Бъдете жив и здрав!

 29. Благодаря за статията, благодаря за публикуваните от Стамбо и Цукерман цитати,и от Антонов, май от всички коментиращи. Що за абсурд е това, да знаем истината и да не можем да я защитим, да не можем да защитим държавата си? Сещам се даже за хайдутите и за горяните. Нима това е пътят за нашата свобода? Вярно, натрупват се инфопрмация и лични впечатления и опит, но това ще доведе ли до някакви действия? И напомнянето на Иван Костадинов, че формациите в новия парламент са отново рубладжиите не означава ли, че трябва сами да се погрижим за държавата си.

 30. Точно така е господин Тинков в този смисъл бих допълнил към”Простака е непобедим”,защото е непроменим!

 31. русия е изметта на света, но самите руснаци я смятат за най-доброто във вселената. Напълно откачен народ са това руснаците. Най-лошото е че тези безумци продължават да се заселват по нашите земи. Страшно е когато луд е в дома ти!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.