Парите(т)!

Какво нещо е всепобеждаващата ( на избори) борисовщина- самоопровергава се на всяка крачка, но позорът й остава невидим за ослепените като самуилови войници следовници на вожда!

 

Поглеждам с едно око сред тълпите от слепци и що да видя днес? Интересна публикация в „Уолстрийт джърнъл”, издайническа за Борисов и старите му връзки!

 

В ранното утро на вчерашния ден вашият скромен автор беше удостоен ( поименно и безименно) с вербални телевизионни шамари от две от левите ръце на Борисов заради това, че си позволявам да изказвам хипотези за готовността на Борисов са направи на спасител на България в сговор с БСП. Цецка Цачева и Цветан Цветанов не само ме удостоиха с персонализираното презрение, делегирано за телепортиране от Борисов, но и изпълниха заръката на господаря си да намесят в демонстрацията на презрение сянката на ДС.

 

В статия на „Уолстрийт джърнъл”, която до момента на писането на този текст още не е регистрирана от българските медии, тази сянка обаче наистина изплува. В анализа си за разположението на силите в България след изборите от 5 октомври авторът Шон Карни акцентира върху това, че на практика най-сигурната капия ( казано по нашенски) на Борисов сред останалите парламентарно представени партии в България е партията АБВ на Георги Първанов.

 

Да обяснявам ли отново кой е Георги Първанов ?

 

Критиците си, поради липса на други аргументи, Борисов напада по линия на връзки с ДС, каквито Първанов, лъжейки публично, отричаше да е имал. С Първанов обаче Борисов си е близък от много години както с никой друг български политик и несъмнено ще разиграва сега парламентарни пасианси, както разиграваше самата България на тайни срещи с тогавашния президент под егидата на руския олигарх Валентин Златев- ятак на това съзаклятие поне от десетилетие насам.

 

Не се подвеждайте по благия и хрисим начин, по който Първанов мрънка на пресконференциите по отношение на необходимостта от съгласие , предлагайки на практика подкрепата си за Борисов на всеослушание. Защото зад това президентско шушукане клокочи много руски нефт. И газ. И (Рос)атом. И един корупционно пълнорублест „Южен поток”- истинския обединителен фактор между 7 от осемте партии, наводнили тази години парламента ( с интересното изключение на част от реформаторите и на част от патриотичния фронт, чиито лидер Валери Симеонов не споделя публичния възторг на коалиционните си партньори от ВМРО, която като „морен сокол” иска жадно да пие вода от потока).

 

Кой е началникът в тандема Борисов-Първанов, не зависи непременно от процентите на заблудените българи, тръгнали след единия или другия. Макар Борисов да получи горещ ( изпреварващ други международни адмирации) поздрав от руския посланик Юрий Исаков, в който пратеникът на Путин в София демонстративно се обръща фамилиарно на „ти” към победителя Борисов, тази демонстрация на персонална близост, както и фактът, че Борисов е носител на руски награди, не бива да заблуждава никого за подкрепящата му роля.

 

Координаторът на остта Борисов-Първанов е именно Валентин Златев – човекът, който се разпорежда с най-много руски пари в България. А лицето на отношенията между Русия и България, като стана ясно от откровенията в електронното писмо на Светлана Шаренкова, публикувано в ivo.bg на 22 декември 2013 г., е именно Георги Първанов.

 

Сега „познайте” при 7 проруски партии в българския парламент дали лицето или една по-долна част от туловището на руската пета колона има определяща роля в очертаващата се властова конфигурация в България!

 

Парите(т)!

 

Нито парадната физиономия на руското политическо влияние, с емблемата БСП, нито кресливата му гримаса „Атака”( която се храни от ръката на руския ултрашовинист Жириновски), имат такава важна стойност за Кремъл, както крепката дружба в рамките на печелившия тандем Първанов-Борисов. Вече трета петилетка той разиграва България като танцуваща казачок българска мечка на руски синджир.

 

 

Впрочем тезата, че за Борисов едно управление с БСП е най-жадувания вариант, сподели със загадъчна усмивка тази сутрин и Румен Овчаров, един от най-изпечените познавачи на добре смазаните схеми на управленското задкулисие. И колкото и да им е неприятно на употребените да пускат фалшиви сигнали Цачева и Цветанов, изпратени вчера в две телевизии да ръмжат и съскат ( включително срещу автора на тези редове) колко абсурдно било да се очаква едно общо управление на ГЕРБ с БСП, буквално часове по-късно Лиляна Павлова ( за която се твърди, че е много на сърцето на Борисов, макар да е трудно за вярване да е изместила неотразимия Цветанов) посочи именно широката коалиция със социалистите като един от двата най-вероятни сценария за съставяне на правителство.

 

Това се вижда чак от Уолстрийт, чийто джърнъл поднася своите конграчулейшънс на Борисов и останалите лица в България, които си мислят, че съветските камуфлажни мрежи ( за влияние) заглушават корупционното им уригване.

 

22 мнения за “Парите(т)!”

 1. Този парламент е 91.11% купен с руски пари. Целта на руските пари е да правят пари за Путин. 7 -те руски самураи ГЕРБ,БСП,ДПС,НАФСБ,ББЦ,АТАКА и АБВ, са точни тия /ама до един/, които работиха като къртички да набутат България и българския народ с няколко/десетки/ милиарда за безсмислени руски проекти. От които обаче, и за къртичките ще останат бая трохички. Понеже идва времето проектите да се финализират, и къртичките да си получат трохичките, се направи парламент в който всички да са там, да докопат дупката в която да падне България , а те да си приберат комисионните. Това ще е парламент на парите – на комисионерите. Правителството ще е правителство на руските къртици.

 2. Г-н Инджев,
  Много точно описвате ситуацията.ГЕРБ и БСП са водещите офицери в играта/България *Троянски кон на Русия* в ЕС.И всичко подплатено с много пари,който ще платим ние българите чрез корупцонните руски проекти.Защо един километър от Южен поток е три пъти по скъп в България отколкото в Сърбия.Ами защото трябват много пари за да се плати на седем партии за да ги има проектите.От тези седем партии зависи заробването на България за поколения напред.Първото нещо което ще направи новото правителство на Борисов/помнете ми думите/ще бъде да вземе заеми.
  Само ДСБ/Кънев,Москов и др/и отчасти Патриотичният фронт на Симеонов имат друго мислене.Мислене в полза на България.И Президента също.Останалото е леш-пари и само пари ги интересуват.Ако дойдат от ЕС/супер бързо ще си ги разпределят/.Но от Русия трябва да си ги заслужат.Поимено и персонално.Като персоните Първанов и Борисов.
  Ето затова подържам и съм симпатизантка на ДСБ.Години наред не ме предадоха.Този път също няма да ме предадат .Благодаря им.

 3. Питал съм и пак ще си позволя да питам г-н Инджев: ОК, всички знаем що за “фурнаджийска лопата” е ББ. Знаем и за симпатиите му към Русия, което е, според мен, най-големия му недостатък. Но като го обвинява за вероятната коалиция ГЕРБ/БСП, КАКЪВ ДРУГ ВАРИАНТ ПРЕДЛАГА, при положение, че РБ поставя НЕИЗПЪЛНИМО УСЛОВИЕ, с ясната цел да не участва във властта?!? Пак повтарям – лесно е да се “громи” всеки ден такава, повече от спорна фигура, като Борисов. Но е трудно да се предложи нещо ГРАДИВНО, при ситуацията в която е изпаднала България в момента, благодарение и на нежеланието на Сивия кардинал на РБ да допусне участието му във властта.

 4. За това позицията на Радан Кънев и останалите от реформаторите, които не желаят Борисов и Цветанов да се пъчат във властта като срамно олицетворение на дясното, на либералното,на европейското, на антиолигархичното и антипутинисткото начало за българския просперитет, СА ПРАВИ. Тази си позиция,заедно с непоколебимостта си за драстични реформи,те трябва да отстояват без да се боят от оплюването на мафията, на конформистка “Европа” и на руската пета колона. Времето работи за почтени политици и почтени партии. Почтените политици са Новият елит, който мисли първо за България и народът, а после за комисионните.Ако те запазят лицата и идеите си за реформи неопетнени от мафиотската кал, подкупи и внушения, на следващите избори, които са неизбежни, както е неизбежен и провалът на руската широка или тясна клика – коалиция, и слепите ща прогледнат за Голямата измама “национално единство, стабилност и развитие” подпъхвана от мафията на дълго заблуждаваните българи. А Кунева и сие може да си отиват на майчината си копаня и да си лочат отново помията на съглашателството, измяната и безпринципността.

 5. Към Аз:

  Противоречите си. Като Ви се вижда толкова лесно онова, което правя всеки ден, защо изобщо си правите труда ме четете. Явно си падате по трудните работи, но простовато си признавате, че Ви е трудно да ги измислите.

 6. Тая статия ми хареса даже повече!!!
  Браво!!!!!! ………!

  Двете Цецки са просто Шарж за забавление на ИзТЪПелия български Теле-наблюдател, който хрупа шопска салата на дивана пред Теле-екрана и пцува стандартно сичко и сички и даже себе си.
  Как да му предложиш нещо друго ?!

 7. До “Аз”,
  Братчед, Я си Хрупай шопската салата(докато има) и си гледай Цецките! Кво си мориш закърнелите неврончета да мислиш кой с кого ще се нае.е и дали трудно или лесно ще го направят.
  Те Курвите проблеми със срещите и позите нямат. Могат и Отляво да го Поемат Могат и Отдясно! А по Средата им е най-Кеф! 🙂
  Важното е като си хрупаш салатката да има къде да се блещиш
  та да не разбиреш кога си останал по голо дупе. 🙂

 8. Миналият месец се появи статия на Тимъти Снайдър цитиран от Дойче веле, в която той твърди и това:…”Кремъл се опитва да разедини европейците. Прави го с най-различни средства, включително купувайки цели парламенти – например в България”.
  След отминалите избори май се оказва, че покупката е в ход. Остава да видим и новата конфигурация на правителство доколко ще потвърди твърдението на Тимъти Снайдер.

 9. Констатциите на г-н Инджев за връзката Русия-Първанов-Б.Борисов са си много точни.Десетгодишната хегемония на това милиционерско образувание ГЕРБ не могат да се обясняват нито с харизми, нито с чизми. Обяснението е чисто и просто като къпан милиционер- Русията организира и плаща чрез Гоцето, а то на местна почва прави и невъзможното ужким да припознаем Простака за ама много аФтентичен десен, само и само държавата ни да се управлява според руската свирка. И успяват…след като има хора, които и в този форум изразяват тежнения, че видите ли без Харизмата от Банкя не може да се мине. Напомнят ми за оня Иванчо от “Чичовци”, който викаше, че “без йотата се не може”. Може бе хора, може, стига да си дадем сметка, че тази йота е реално и напълно пренебрежима.

 10. Позволявам си да допълня. Нали преди няколко дни излезе статия, в момента ми бяга източника, че Пут.ин се ориентирал напоследък да купува цели парламенти. В България е почти достигнал комунистическите едно време 99%. 7+партии от 8. Пей сърце.
  Колкото до Лилито тя не е само на сърцето на бб. Пусто “тази страна в която всички сме братовчеди” трудно може да остане каквото и да е тайна. Особено когато единият замесен е хвалипръцко от световна класа.
  При него важи споделяното от много мъже правило. Не се ли похвали, все едно не е …… .

 11. Възможно е да ви досаждам, но се присетих за още нещо, което мен лично ме извади от кожата: Дясната Харизма от Банкя щяла да предлага на БСП-то неин човек да оглави отбраната, понеже имали много хубави идеи в тази посока.Къде ги видя тези хубавини си е само негов проблем, щото аз не съм.Но дали ще е А.Найденов, дали ще е другия “ангел” Марин ми е все тая. Важното е, че Харизматичният панически се стреми да разкарван от поста В.Шаламанов.Нямам и капчица съмнение, че това решение му е наложено от рашките, чрез трансмисията Гоце. От тук нататък вие си правете изводите прав ли е И.Инджев или се е нещо заблУдил.

 12. Към г-н Инджев и “Аз”,

  г-н Инджев, мисля, че акцентът на коментара на “аз” е по-скоро в това какво градивно може да бъде предложено (или ви бихте предложили).И че градивността, от известна гледна точка, е по-трудна от критикуването. Не мисля, че това отнема от уважението към вас за изказване на позициите си публично, просто е търсене и на конструктивността, която и без това липсва в тази страна

  Присъединявайки се към мнението на “аз”-а, предполагам, че не сте оставили възможността за коментари към блога си само за дежурните си ласкатели, но също и за споделяне на различни мнения.

  А във връзка с темата – мисля си кой ли всъщност в близкото минало се е осмелявал да спре голям енергиен проект на Русия в България и само за АЕЦ Белене се сещам…Ако не бъркам, спрян от и по време на управленеито на Герб

 13. Най ме отвращава това, че с тези 15 стотни от %-та над 4-те Сирищникът /нарочно с главна буква – той е главен сирищник/ се умъкна у НС и ще каканиже там … още не знам колко време. Като че ли бяха малко ония десет.

 14. Към аз и васил: За да разберете тук това, от което се интересувате трябва да започнете най-напред с Библията.
  Към васил:По отношение на спряния от Вашия любимец голям енергиен проект на русия-АЕЦ Белене, недопустимо бъркате. Плащанията по този проект не са спирали през цялото негово управление.

 15. Тервеле, мерси за насочването към библията, определено имах нужда от такова мнение, нема що..
  Това е горе-долу толкова странно, колкото и репликата ви за “моя любимец”.

  Недопустимо бъркам в това, че имаше референдум, резултатът на който определи вземане на решение от парламента, което беше за спиране на проекта? Това решение не спира сотрителстовото на обекта и не е със силата на закон?
  Недопустимо бъркам, че всъщност проектът е продължил?
  Ако някой е плащал нещо си е отделна тема – да си носи отговорността, разбира се

 16. Уважаеми т-н Инджев,
  Сигурен съм, че от Вашата камбанария се вижда по-добре, но на страничен наблюдател като мен, се струва, че ако ДПС беше чак такава руска креатура, нямаше да имаме предсрочни избори. Напълно съм съгласен с останалото във Вашата статия, та затова се вглеждам в тази незначителна подробност (незначителна,защото дали са 7 и 6 рубладжиите – все жална ни майка)

 17. @Васил, според вас ако “Ако някой е плащал нещо си е отделна тема – да си носи отговорността” и това е правителство на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов това важи ли?
  Ето едно скромно доказателство: http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2012/09/21/1911084_nek_e_natrupala_15_mlrd_leva_dulg_za_aec_belene/
  Обърнете внимание че: “600 млн. лв. от тези плащания са направени от правителството на ГЕРБ” (става въпрос за плащания към АЕЦ Белене).
  И още нещо да припомни че политическата партия ГЕРБ се регистрира на референдума за строежа на Белене като застъпник ЗА строежа.
  Ако тези действия на ГЕРБ са умишлени то определено са против интересите на България. Ако пък са от некадърност те не заслужават доверието ни. Но и при двете положения както казвате вие някой трябва да поеме отговорността.
  Не знам за вас но аз не виждам това да се е случило.
  Ако добавим стартирането и подкрепата за Южен Поток от същото това правителство и партия. И следствието че КТБ фалира заради желанието на определени фирми да изпълнят поръчките по ЮП. Излиза че политиката на ГЕРБ съвсем не в интерес на българския данъкоплатец.
  Така че Васил ние с вас плащаме и ще продължаваме да плащаме за такава меко казано безотговорна политика.
  И като гледам Борисов как се точи да ни предложи едва ли не същото правителство не мисля че си заслужава да го защитаваме затова че са по-добри от БСП и ДПС. То е все едно двойкаджията да се сравнява с немирника който бива изгонен от клас.

 18. Tenko,
  По първият въпрос – естествено, че важи за всички.
  Относно плащанията – май никой от нас всъщност не знае докога и какво е плащано, както и какви са ни задълженията по договорите за строителство. За съжаление, както се видя и за Южен Поток – колкото е по-важен един договор за всички нас, толкова по-малко се знае какво точно включва. И който и да е плащал без да има легално право и задължение да го прави би трябвало да си го отнесе, ако прокуратурата не беше “цацаратура”.

  В материала-доказателство, който сте ми изпратили всъщност се казва, че плащанията са направени от Герб, “което не е спряло проекта още в началото на своето управление”. Което, разбира се си беше така – преди да си сменят мнението те бяха “за”.

  Не съм сигурен, че при референдума те са били “за”. Но е факт, че в парламента гласуваха против.

  И всъщност аз само това имах предвид, че може би не са толкова про-руски настроени, щом си позволиха да спрат голям руски енергиен проект, де факто и де юре. Неслучайно след това руснаците заведоха дело за това.

  Кадърност и отговорност не съм коментирал въобще… тук съревнованието (в негативен план) на всички управлявали в последните 70-тина години в толкова оспорвано, че не си струва допълнителен спор.

 19. @ Васил

  Заградихте всички управлявали през последните 70 години в една кошара????
  Между другото, такова не-диференцирано говорене изобщо няма да помогне на 18 годишните да се ориентират политически.

 20. Васил, дявола е в детайлите. Ето с това се разминаваме се вас.
  Вие казвате: “май никой от нас всъщност не знае докога и какво е плащано” но аз мисля че дори ние с вас да не знаем това е недопустимо за изпълнителния и законодателни органи.
  Вие казвате: “би трябвало да си го отнесе, ако прокуратурата …” да но ако имаш възможност да промениш съдебната система и нищо не си направил изглеждаш като съучастник.
  Вие казвате: “Но е факт, че в парламента гласуваха против” при свършен факт. Между другото решението за спирането се предлага от Иван Иванов от ДСБ.
  Вие казвате: “може би не са толкова про-руски настроени, щом си позволиха да спрат голям руски енергиен проект” спряха го понеже нямаха избор след резултата от референдума но за сметка на това стартираха Южен Поток.
  Всъщност дори и да оставим настрана дали ГЕРБ са про-руски или не според мен те пропиляха възможността да направят структурни реформи в най-наложителните сектори (и то не поради липса на подкрепа).

 21. @ Тенко,

  Всъщност почти нямаме разминаване – съгласен съм с написаното в последния ви пост, с изключение на това, че не са имали избор след референдума – моите спомени се различават, и не виждам с какво референдума ги е задължил. Аз си спомням, че резултатът от референдума беше всъщност в полза на строителството, но поради недостатъчната активност решението трябваше да се вземе в НС, където ГЕРБ не мисля, че не са имали избор, напротив.

  @ Everyone else – прав сте не е коректно, може да извадим едно няколко управления, които имаха полезни ходове, в благодарение на които сме поне част от ЕС и не е толкова лесно да се върнем в евразийския

  Поздрави и хубав уикенд!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.