Партерица и палячинка- уродчета на прихода през прехода

Какво би се получило, ако ашладисате думата партер с думата патерица? Ще се пръкне нещо уродливо, нещо като партерица.

 

А палячо с палач? Пак на уродче ще замяза. Нещо като палячинка.

 

Натам върви работата в партерните отношения на Бареков с Борисов, които се връщат към корените си от времето, преди Бареков да обърне палачинката и да започне да нарича своя кумир Борисов, мутра, престъпник и хлебарка.

 

В интервю за „Труд” вчера „хлебарката” Борисов похвали Бареков, че е станал ( изведнъж!) политик от класа.

 

ък в ПИК, където е постоянен герой (в буквалния смисъл) от месеци наред, Бареков (отврат!) лигаво отвръща днес на ласкателството, обръщайки палачинката, с готовност да (у)служи на Борисов (отново) .

 

Ама какво се чудя и аз като шопа от вица, който направо се възмущавал от жените: „ я ги таковам, они ме целиват- мен да ме такова некой, главата че му счупим”!

 

Какво да се прави, дебела шопска глава имам ( наистина поне 5-то поколение явно прост софиянец съм)- такова таковане не го разбирам!

25 мнения за “Партерица и палячинка- уродчета на прихода през прехода”

 1. Та до лани Бардаков беше “само” “журналист от класа”, кога успя да стане и КОНТРАжурналист , и КОНТРАполитик , сега вече е и “политик от класа”???
  Явно е рекордьор по придобиване на “КОНТРА” и “класни” титли само за една календарна година.
  Направо си е кандидат за титлата за най-КОНТРАкласически “герой” на пр(е)ихода в цялата му 25-годишна “история”.
  Дали има и други желаещи за тая особено “престижна” титла?
  Ако ББ се “коалира” с такива КОНТРАкласици и си мисли ,че ще има “КОНТРол” над тях , отново ще си получи вкупом и КОНТРите и ТРОЛовете , както преди година и половина.
  Тогава няма да става и за КОНТРАгерой на пр(е)ихода , повтарящ една и съща грешка в толкова кратък период от време!
  Тогава ще е кандидат само за КОНТРАгерой на КОНТРАпр(е)ихода, защото Бареков ще е станал неоспорим КОНТРАкласик!

 2. Господин Инджев, на 18 години съм. Редовно чета блога ви. Бях повлиян от него и гласувах за Реформаторския блок. Сега имам неприятното усещане, че просто сте ми промил мозъка. Доверих се или защото съм глупак, или защото съм твърде млад. Компромисът – Бойко Борисов да е премиер и Цветанов министър на МВР е компромис мафиоти да управляват. Госпожа Кунева днес попита: “Кой друг ако не Борисов”, а господин Лукарскси е бил шегувал, не е много смешно.
  Казвам ви го, за да знаете, как един млад човек ви се довери на опита и авторитета, а остана измамен. Сякаш опитен пропагандатор е бърникал в главата ми. Може и да не сте го правил с цел, тоест и вие да се сбъркал, а не да сте лъгал, но резултатът е неприятен…

 3. Роденият да пълзи не може да лети, г-н Инджев!
  Може би очаквате прекалено много почтеност (макар и в нищожно количество) от нищожества като споменатите в коментара Ви.

 4. Към Георги Костадинов:
  Ако е вярно, това което пишете за себе си, значи се признавате за глупав, но пък доста лъжлив. Лъжите в краткия Ви пост са доста, но основната е тази, че съм ( Ви )агитирал в полза на каквато и да било партия или коалиция. Архивът ми е на разположение за желаещите да ме опровергават…
  По-вероятно е обаче да сте от платените тролове, с каквито по принцип не разговарям ( колкото и да пищят, че съм ги цензурирал), но си правя този труд, за да изоблича плиткоумието на онези, които са Ви наели да им вършите че(ве)ната работа.

 5. Георги Констадинов,
  Никога Иво Инджев не е агитирал за никого в блогът си- многократно е питан от предполагаеми провокатори,но НИКОГА не е написал за кого да се гласува.
  И много от неговите читатели не са наясно – освен прозорливите такива- за кого са политическите пристрастия на Автора.
  Така,че не на нас тия!

 6. @Георги Костадинов
  добре е освен заглавията да прочитате и целите материали. често заглавията са диаметрално противоположни на съдържанието на статийте

  http://offnews.bg/news/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0_8/%D0%9A%D1%83%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%92-%D0%93%D0%95%D0%A0%D0%91-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0%D0%BC%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D1%85%D0%BE%D0%B4%D1%8F%D1%89%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80_400315.html

  http://dnes.dir.bg/news/radan-kanev-izbori2013-reformatorski-blok-17543821?nt=4

 7. Към Иво относно Георги Костадинов.

  От два дена в мрежата има масирано присъствие на “граждани”, които се “оплакват” как се “били излъгали” да гласуват за РБ и как били “разочаровани”. И също как, ето на сега, РБ аха-аха, до понеделник ще се “разпадне”.

  Като оставим на страна, че ако броят на гласувалите беше толкова голям колкото ‘загрижените оплаквания”, тоРБ биха имали 50% от гласовете, се набива на очи пълният синхрон между организацията на “охранителя” и останалите БКП клонинги.

  За мислещите НЯМА, НЯМА разумно обяснение за това как уж “дясната” и уж за “европейско” и за “развитие” партия не поглежда към “сестринската” организация РБ.
  Затова се набива на очи как Борисов търси ‘приличен” начин за да оправдае решението си да прегърне БКП клонионгите.

  И решението им е, по комунистически, да изкарат невинните (РБ) “виновни”.
  Нещо от рода на “ама и евреите си го заслужиха”.

  Първо в нощта на изборите Боисов заяви, че е РБ се представили лошо??!!
  и затова нямало как ТОЙ да управлява.
  После започна атаката в мрежата за това как РБ щели да се разпаднат.

  За Борисов и няКОЙ, РБ са огледалото, в което се вижда уродливостта на претендиращият за “евроипейско развитие” баш “гражданиан”.
  Разбира се на КОЙ му се изка да има пред себе си огледало и постоянно напомняне, че е фалшив? И КОЙ иска да има реална алтернатива на “левите” милионери от БСП/АБВ/Д(п)С и “десните” от ГЕРБ?

  Мисля, че изводът е очевиден.
  РБ имат пред себе си обединената сила на всички БКП изчадия, от АБВ, та до ГРОБ.

 8. Много ми харесва “политиката” на г-н Инджев спрямо пишещите в блога му.
  Вместо да се трият постовете на глупаците, провокаторите и платените писачи, нека всички да ги видят що за стока са и начина им на (не)мислене. Дайде му на магарето да изреве на мегдана, то друго и не умее. Пък нека после да им се смеят и белите гарги на простотата и простотията.

 9. Гоше, пак грешиш. Ама и нас искаш да заблудиш! Ха Ха.

  Между другото, страстните комплименти, които Бай-бойко сипе по адрес на врътливото дупе на бареков не са случайни. Ще има страстни Кючеци върху Народната Трапеза!
  Купон Голям се заформя. За народа остана само да се блещи Тъпо като Теле пред Теле-екрана и да пцува себе си.

 10. GEORGI KOSTADINOV,
  BIE STE ELEMENTAREN DA NE KAGA GLWPAV.
  G-N INDGEV NIKOGA NE E DEKLARILAL POLITI4ESKO ILI LI4NOSTNO PREDPO4ITANIE V SVOA BLOG.

  I TOVA MU PRAVI 4EST.POZVOLIAVA SVOBODNI KOMENTARI.

  BLOGAT MU NE E MIASTO ZO PARTIINA PROPAGANDA.

  AZ SACHT SE VAZDARGAM OT 4ISTO PARTIINA PROPAGANDA

  IMA ARHIV I TOVA MOGE DO SE PROVERI

 11. Георги Костадинов, много плитко бе моето момче.

 12. За Кунева хората масово говореха,че е червена снаха.За власт, що да не продаде Реформаторите.За Лукавски явно фамилията говори.Вярно ,че г-н Инджев никога не е писал за кого ще гласува.Всеки би трябвало да гласува по съвест,разбира се ако я има. 40% от хората с висше образование били гласували за ГЕРБ.Голям смях като прочетох,че зам. кмета на гр.Твърдица спечелил с преференциален вот 9/9 и се отказва заради Новозагорската кметица.Някъде и в Шуменско се случи също

 13. Явно гласоподавателите на ГЕРБ с висше образование не са особено умни.

 14. Ха, ха, днес на мода е таковането – между, жени, мъже, едър рогат добитък и какво ли още не… Все по-малко значение има от коя страна на х… си (с извинение).
  Те още преди много, много години са го казали, при това в развитите държави – в политиката няма вечни приятели и вечни врагове. Има вечни интереси. И ние не сме изключение, само че тук се получава в една наистина урудлива форма, както сте се изказали горе.
  Защо се получава тази урудлива форма? Защото все още има будали, които да търсят техните Ботев и Левски сред политиците (малко ми е неудобно да споменавам тези имена в коментар с подобно съдържание).
  Защото има будали, на които все още вярват на крайни изказвания и търсят своя герой, вместо да подходят прагматично и да претеглят даден политик с качествата и недостатъците му.
  Пазарът е свободен в демокрацията. Политическият също. Каквото търсят хората, това се старае пазарът да им предложи. Само че ако хората прекалено много търсят нещо, което не може да се произведе, то пазарът започва да им предлага ментета – евтини ментета. Ако хората разберат, че политиката се ръководи от интереси и това никога не е било друго яче, то подобни уродливи форми на “обръщания на палачинката”, съюзи и героизми ще престанат. Ще ги има в нормалните им форми, в които съществуват във всички развити държави. Така стоят нещата в реалността. Така е устроен света – убеден съм, че е за добро. Само че хората, трябва да престанат да бъдат изключително взискателни към околните (и учудващо милостиви към себе си).

 15. Към ЙОРДАН:

  Ако висшето им образование е като “докторатът” на ББ, нещата си пасват идеално!

 16. Този младеж е бюреков трол. На всички е разпоредено от “най-високо място” никовете им да са именни. За достоверност. Като колорадски бръмбари са плъзнали навсякъде. Излезе нещо кофти за работодателя и одма скачат. Онзи ден им платиха в офиса на Ломско шосе. Имаха опасения, че капута е свършил парите покрай изборите и бяха намалили активноста. Явно са дошли нови преводи(откъде ли, питам аз и отговор не чакам) и пак са на линия. Те са ясни. Но как бб ще обясни на неговият си матриял заиграването с дудука който го искаше най-малкото доживотно под ключ.
  Аз имам въпрос към АZ, как може да му се довериш на бибитко, да му дадеш силата на избирателите си за да “оправя” България.
  Говоря за гласувалите за РБ.
  Без нас!
  Да си троши главата с дудуци и луди янета. А и бялата златка, доказан пудел, не е за пренебегване. Да не говорим за любимата папка гоце.
  Каква чудесна компания.

 17. Никак не го вярвам високия процент на вишисти, гласували за ГЕРБ. Или са излъгали за образованието си или са си купили диплома. Мога да си представя по един начин защо резултатите от изборите са плачевни – останаха малко хора тук едновременно умни и честни.

 18. Разхождайки се с младите рапортери на Труд Борисов покрай другото похвалил израстването на Бареков като политик.Като знаеме миналото на Бареков даването му за пример е повече от очудващо.Всъщност,може би НЕ,като се има предвид миналото на Борисов!..Не зная защо,но на ума ми идва да оприлича случая на Публичен дом,в който Маминката/Борисов/дава за пример на младите “жрици на любовта/репортерите-тях в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ОБИЖДАМ,а правя само едно сравнение/,една ТВЪРДЕ ОПИТНА ,ТЯХНА КАКА/Бареков/.

 19. Що за хора са борисов и бареков , да не говорим, че уж били мъже.Вместо боко да осъди бареков за всички меко казано обиди, той го хвали, че бил политик и то добър.То вярно, че “политик” е най-обидната дума в България, но това е уродливо до немайкъде.И този щял да управлява пак държавата.Боже, прибери си версиите.

 20. Понеже емоциите ни правят по-агресивни нека да предположим че все пак Георги Костадинов е такъв за какъвто се представя.
  От тази гледна точка бих искал да му отговоря:
  Първото важно нещо което трябва да разберете че партиите не са футболни отбори. Една нормална партия разработва, подкрепя и се опита да прокарва точно определени политики. Които би трябвало да са достъпни и разбираеми за поддръжниците и. Тоест ако вие подкрепяте политиката на реформите които РБ публикува (дори още по-времето на изборите за ЕП) не би трябвало да се чувствате излъган.
  Второ ако избраната от вас партия не може да реализира тези политики но продължи да ги защитава тогава следва и вие да продължите да подкрепяте тази партия. Тоест ако част от партиите в РБ се отметнат от обявените политики би трябвало да оттеглите доверието си от тях и да подкрепяте онези които не са ви подвели.
  Трето ако дадена партия вече е била на власт (при това с мнозинство) и не е могла да направи това което очаквате нямате никаква причина да имате доверие в нея.
  Четвърто ако партия в която нямате доверие се опитва да повтори управлението си или направи коалиция с партии в които нямате доверие. Нямате причина да ги подкрепяте.
  Прости и ясни правила са това. Няма и не трябва да има скрити договорки или предположения.
  Що се отнася до блог-а на г-н Инджев не мисля че може да намерите по-добър политически анализатор от него. Но не се ограничавайте само с него ако търсите например добри икономически анализи посещавайте блог-а на Илиян Василев. От историческа гледа точка може да потърсите и сайта на Христо Христов например.
  Но не се отчайвайте и не спирайте да търсите истината, защитавайте позициите си и дори помагайте на други да проумеят вашите виждания.

 21. Абе като ви гледам разни “вишисти” и “инжинери” как го сборувате него български език, мъка ми става, ама нейсе. Иначе по същество: Бареков и Бат Бойче от една и съща руска копаня лочат. Така че и да се онодят – лошо нема. Електората да му мисли.

 22. Да оцветя коментара на Тенко с пример. Акцента на политиката на РБ пада върху реформирането на съдебната система. Това не може да стане ако на върха са изпълнителната власт са двама осъдени (Цветанов в България, Борисов за случая “Чакъра”),двама доказани лъжци на дребно и за лична изгода (примери много -най-пресен за цветанов отлагане на делото за клевета, за бб любим ми е случая “Ало Ваньо” защото там излъга от трибуната на народното събрание) и премиер толкова обвързан с престъпния свят – измислен, отгледан и охранен от него (за бърза справка поредица от статии в е-вестник, за подробности “Премиер Ръ Бъ”).

 23. @ Георги Костадинов

  Г-не, звучите доста подредено за объркан човек.
  Отговорът на Tenko е достоен.
  Хм… дано го заслужавате.

 24. LOL, к’ва е тая тъпня ,”г-н АКККАдемик”?
  Че всички инженери са висшисти, или пък според теб не са ?
  И какво имаш против ВИСШИСТИТЕ и инДжинерите?
  Ако те НЕ “сборуват него българският език”, КОЙ ще го “сборува” по-добре?
  Може би предпочитате няКОЙ с основно или начално образование?
  И да ви напомня , че дори “новите” “Джурналисти” и “политици” също би трябвало да са с ВИшУ образование?
  По възможност да е придобито без покупко-продажа!

 25. Към Георги Костадинов: Ако наистина се чуствате “измамен” и с “промит мозък” от избора си за Реформаторския блок при гласуването на 05.10.14, наистина образованието ни категорично се нуждае от радикални промени. Между другото, бихте ли посочили точно кои аргументи, повтарям аргументи, взети от този блог Ви повлияха да направите този избор? И за покой в душата Ви, помислете си как бихте се чуствали, ако бяхте гласували за която и да е от останалите партии влезли в 43НС.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.