Руският вицегаулайтер Рогозин получи български атлантически отпор

Случи се нещо забележително-България най-после показа достойнство пред руските провокации. Министърът на отбраната Велизар Шаламанов вече не е сам в правителството в опонирането на руската намеса в България. Присъедини се към него в заемането на публична проатлантическа позиция не само външният министър Даниел Митов с реакцията си срещу подигравките на руския вицепремиер Дмитрий Рогозин на български гръб, но и министърът на правосъдието Христо Иванов с изявлението си, че решението на страната ни да се превъоръжи със западни изтребители е в защита на националния интерес и „ние се гордеем с това, че сме го защитили”.

 

Ако прибавим към тази крайно необичайна за раболепието на София пред Москва българска тройка и многократно потвърдения евроатлантизъм на президента Росен Плевнелиев, направо имаме каре прозападни козове, каквито не сме държали в персонално отношение на върха на държавата от 14 години насам.

 

Толкова е необичайно ( и дразнещо петата колона на Путин), че направо започвам да се замислям, дали наистина не е по-добре този управленски състав да измива лепкавата ни „слава” на руски троянски кон колкото се може по-дълго. Защото, меко казано, няма гаранции същият проблясък на патриотизъм с евроатлантически почерк да се запази като постоянна величина при очертаващото се евентуално управление на Бойко Борисов с кого ли не.

 

Ще припомня докъде бяхме стигнали в задействането на съюзническата алармена система във връзка с руското проникване в България, щото най-овластеният политик в Брюксел, председателят на Европейската комисия Жозе Барозу, заяви в навечерието на евроизборите тази пролет, че по върховете на българската политика има руски агенти.

 

Колкото до самия Рогозин, когото като че ли мнозина тук забелязват едва сега ( макар да е дежурен по руски шовинистични провокации от 10 години насам ), ето какво пише за него и по повод на такива като него в книгата си „Руски дневник” ( издадена по нейни бележки посмъртно):

 

23 декември:

 

„ В Москва се извършват ритуални убийства. Откриха втора отрязана глава за последното денонощие, този път в източния столичен квартал Голяново. Била е в контейнер за смет на улица „Алтайска”. Снощи пък намерили глава в найлонова глава, оставена върху маса на двора пред жилищен блок №3 на улица „Красноярска”. Двамата мъже са били мъртви двайсет и четири часа преди откриването на главите. Обстоятелствата в тези случаи са почти идентични: жертвите са от Кавказ, на възраст 30-40 години, с тъмна коса. Главите са намерени на един километър една от друга.

 

Такива са резултатите от расистката пропаганда в предизборната кампания. Нашият народ е много податлив на фашистка пропаганда и реагира веднага. По-рано този месец Родина, партията на Дмитрий Рогозин, спечели в Москва 15 %.”

 

Из „Руски дневник”, глава „Как беше преизбран Путин”, стр. 55, 56 , издателство „БАРД” ООД, София, 2007 г.

 

Скандалът с подигравките на днешния руски вицепремиер Рогозин се разрази тъкмо на годишнината от убийството на Политковская, застреляна на входа на московското й жилище на 7 октомври 2006 г.

 

Авторът на тези редове успя да изрече думи на почит към убитата журналистка и правозащитничка в последното си предаване като водещ на „В десетката” по БТВ на следващия ден, 8 октомври, ( без да знае, че то ще се окаже последно, поради това, че беше „обезглавен” ритуално и главата му поднесена на поръчителя Георги Първанов ), а днес се присъединява към констатациите на Политковская, чието въплъщение е самият Рогозин.

 

 

20 мнения за “Руският вицегаулайтер Рогозин получи български атлантически отпор”

 1. ОЩЕ ЕДНА МНОГО ДОБРА НОВИНА ОТ ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО!

  Бившият посланик в Белград и агент на ДС Георги Димитров е бил освободен от длъжността постоянен секретар на Министерството на външните работи, съобщиха от ведомството пред “Дневник”.

  Правоотношенията му са били прекратени, тъй като самото му назначение при мандата на предишното правителство не отговаряло на изискванията, уточниха от ведомството.

  Две последователни години оценката за работата му е била тройка, а условията е да е поне двойка. Системата за годишна атестация на държавните служители е петобална, като единицата е най-високата оценка. Освен това Димитров е управител на търговско дружество, което също е в разрез с правилата.

  Бившият посланик и агент на Държавна сигурност не е бил дисциплинарно уволнен, подчертаха от пресцентъра на външно министерство. Ведомството няма отношение към информацията от днешния брой на вестник “24 часа”, че Димитров е бил заснет на митинг на партия АБВ. Всекидневникът твърди, че по този повод БСП е изпратила жалба до ЦИК, а ЦИК от своя страна информирала външно министерство.

  Георги Димитров е посланик на България в Белград от 2005 до 2012 г. и бивш секретар на президента Георги Първанов по външната политика. Той е един от тримата посланици, работили за бившата Държавна сигурност, които осъдиха на първа инстанция външно министерство заради предсрочното им връщане в България.

 2. Аз като редови български гражданин се питам : Къде е БАЛАНСЪТ? /телевизията, която да “почиства раните” нанесени от Руската, гнойна Атака (ТВ – АЛФА).
  Къде са СЕМ и другите институции, които да спрат тази ЛАТЕРНА НА ЛЪЖАТА. Защото невежеството и най-добрата хранителна среда за националисти, путинисти и русофили.
  На русофилията трябва да се противопостави РЪСОНОЛИЯ /от глагола : KNOW/. Западът в това отношение ни е изоставил, като невъоръжени деца в медийната глутница. Или, чрез техен мониторинг да определят дали “Алфа” са в Закона или да се финансира честна РУСОНОЛСКА медия със същия мащаб.

 3. Рогозин е гузен. Понеже тази мурзилка се е изхвърлила “НЕФОРМАЛНО” в своя профил в Туйтър, ще бъде добре да му изпратим един неформален подарък – Демонтирания и пакетиран паметник на съветската армия. Хей така, по DHL/за негова сметка/ и “безотпадно” за нас.

 4. Излиза, че двата служебни кабинета на Президента са по-адекватни от повечето правителства, избирани от НС.
  Какво по-добро доказателство за предимствата на мажоритарния вот.

 5. Алкохолоезическият шут на рускоезическият му гасудар Путин, още не се събудил от обичайният си делириум и халюцинации.
  Явно тъпата алкохолна чутура не прави разлика между самолетите, защото НРБ НИКОГА не може да си позволи Ф-15, дори като подарък.
  Освен това старите руски самолети на НРБ , които не са модернизирани от поне от 30 години, имат намаляващи способности, които са малки дори и спрямо по-стари от тях западни самолети, които са модернизирани преди 10-20 години.
  И освен това вицепримитивЪТ на Путин нека се грижи за собсрвените си ръждясали тенекии, повечето от които са на 30-40 години, а новите са с талкова продължително “доизкусуряване” , че ще остареят още преди да са достигнали базовото си ниво на възможности.

 6. Ей, въодушевих се от последните събития! И като известен русофил, нелишен от известен талант, ме изби на частушка!

  Ой, Рогозин, ах, Рогозин!
  Ты большой си ТЕПЕГЬОЗИН!

 7. Служебното ни правителство е само на няколко месеца и какви промени във вярната посока! Помислете си, колко малко е необходимо на страната ни, за да отлепим от дъното и тръгнем напред! Просто само русофилистичните комуняги трябва да бъдат отстранени от властта!

 8. Много хитро руснаците като видат зор с некого и веднага го обявяват за фашист. Това е стар трик, който става възможен благодарение на обръщането от есесер на палачинката на 180 градуса в момента, в който техния любим приятел Хайнц Гудериан ги отпира с право мерене на Белосток на 22 юни 41 година. Допреди това – песни и пляски с германците, и двете знамена – червени, и двете партии управляват от името на работниците, и двете – социалистически, и колко още прилики, единствената разлика май – във формата на мустаците на вождовете. LOL След това Сталин трябваше да затрие 27 милиона човешки живота, за да прикрие агресивните мераци за износ на Световна революция по цял свят. Докато тази историческа лъжа не се изчисти от Европейската история, нищо не може да бъде съградено правилно там.

 9. имат си руснаците извратеняк пияница, милиардер за вице ей такова същество им приляга перфектно на тази сбирщина от варварски настроени полу-хора. добре е че си показват рогата, нека ги видят добре и тези българи които се колебаят в отношението си към русия

 10. Аз също отдавна се замислям, но все още не мога да открия ясен отговор за себе си как да се реализира тази спасителна към момента за България политика, цитирам:
  …дали наистина не е по-добре този управленски състав да измива лепкавата ни „слава” на руски троянски кон колкото се може по-дълго. Защото, меко казано, няма гаранции същият проблясък на патриотизъм с евроатлантически почерк да се запази като постоянна величина при очертаващото се евентуално управление на Бойко Борисов с кого ли не.
  Позициите на тези истински мъже, начело с президента, ме карат да съхраня оптимизма за бъдещето на нацията ни. Дай боже всекиму да прогледне…

 11. “…от 14 години насам”, МНОГО ТОЧНО. За наш късмет, точно толкова години Русия не беше в международна изолация, а обратното. Масово европейски политици си затваряха очите за нейната същност, докато купуваха горива на правилни цени. Сега Путин психяса и ядоса дългосрочно цяла Европа и половината свят. И, ето го и нашия шанс – първо един сам юнак, днес – каре, утре – цяла конница. Но това става възможно чак днес. Допреди половин година европейските ценности предвиждаха всеки енергийно и политически да се спасява поединично, дори след Шрьодер. Някои европолитици бяха ужасно инертни, или конформисти, други – не по-малко алчни от нашите. Фетишизираха бюрокрацията и лобизма за сметка на политиката. Пропуснаха да скочат за Приднестровието, за Грузия, получиха Кримнаш и се събудиха…Парите от руския газ не миришат, то и самото гориво е без мирис – овоняват го специално, за сигнал при теч…Тази воня задушаваше половин Европа, сега прозорците са отворени. Надеждите са повече от всякога и ДАНО НАЙ-ПОСЛЕ !

 12. здравейте,днеска прочетох нещо много неприятно,Китай вече е официално икономическа сила номер 1,измествайки САЩ от първото място ..според мен и Китай е диктатура както Русия ,доста ме притеснява тази новина

 13. до Петко
  Китай никога не може да бъде световен лидер,като се смятат не само парите ,а и останалите достойнства на съвремената цивилизация.Работа на ишлиме,шестнадесет час работен ден за редица области в Китай срещу купичка ориз не са достойнства на икономическа сила.Изнасят стока по целият свят,но девизът *китайско ли е значи е некачествено* е в пълна сила.Имам сувенирен чадър на Моторола,който 10 год,не е мръднал,а китайският при второто отваряне е вече развален.Язък за материалите.Това е Китай.

 14. За Стамбо. Георги Димитров е известен във външно като червеният комисар на миснистерството. Дойдат ли комунягите под някаква форма на власт и веднага става силният човек на ведомството. Каквото и да означава това.На всичкото отгоре е изклютелен гадняр в чисто човешки план. Махането му е наистина знаков ход на служебното правителство и в частност на Даниел Митов.
  За Петко. Нещата не са такива каквито изглеждат на пръв поглед.
  През 2014 г. КНДР ще изпревари САЩ по размер на БВП. Все пак той е разчетен не по официалния обменен курс, а по паритетната покупателна способност. Методът се базира на това, че цените в различните държави не са еднакви. Стоите с КНР са по-евтини, отколкото в Америка. Ако не отчитаме това коригиране, китайската икономика все още изостава от американската.
  Публикуваните от МВФ цифри показват, че САЩ вече не са световен икономически шампион, първото място е за Китай. БВП на Китай е 17,6 трлн. долара, а на САЩ 17,4 трлн. долара. Това са данните коригирани на база паритетна покупателна способност, тоест отчитайки низката цена на живота в Китай.

 15. Народ, который блуждает по Европе и ищет что можно разрушить, уничтожить только ради развлечения. Достоевский

 16. Г-н GEORGI NIKOLOV, за да обясните по-лесно на путиноиди(отите), просто им дайте следният пример: С БВП за една година САЩ може да си купи стоките ,които се произвеждат в Китай за повече от 2 години, докато Китай с неговият БВП за една година може да купи всички стоки произведени в САЩ за около 5 месеца.

 17. Г-н GEORGI NIKOLOV, извинете за дублирането на вашият пост. Горният ми пост се отнася за вас, а не от ваше име!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.