Москва продължава да ни третира като законна плячка по фалшиви “исторически причини”

Москва смята за недопустими изявленията на българския президент относно Русия като “агресивна” държава, заяви днес говорителят на външното министерство в Москва Александър Лукашевич, по повод интервю на Росен Плевнелиев за германски вестник.

В интервюто за “Франкфуртер алгемайне цайтунг”, публикувано на 4 октомври, Плевнелиев нарече Русия “националистическа и агресивна държава”, посочва руската агенция.

“Подобен род изявления, разбира се, предизвикват у нас най-сериозна загриженост”, казва Лукашевич и продължава: “Прискърбно е, че за пореден път, повтаряйки необоснованите твърдения за т.нар. анексия на Крим и опити за диктат в Украйна, един държавен глава прибягва до недопустима реторика”.

“При което това се прави в угода на моментната прозападна конюнктура, която игнорира реалностите и потъпква вековните традиции на дружба и сътрудничество между братските народи на Русия и България”, заявява говорителят на руското външнополитическо ведомство.

По думите му български политик от “толкова висок ранг” не желае да забележи “настойчивите и последователни дипломатически усилия” на Русия и лично на Владимир Путин да намерят изход от кризата в Украйна.

“Напълно очевидно е, че имаме работа с преднамерено изопачен и избирателен подход в оценката за външната политика на Русия на украинското направление”, казва дипломатът.

Според него: “Изказването на президента на България няма нищо общо със задачите на двустранното сътрудничество и преобладаващите в България настроения в полза на развитието на сътрудничеството с Русия”.( Vesti.bg)

Източник: БТА

 

ivo.bg  се присъединява към констатацията, че изказването на президента няма нищо общо със „задачите на двустранното сътрудничество”, но се разграничава от твърдението за „преобладаващите в България настроения в полза на развитието на сътрудничеството с Русия”.

 

Що за „задачи” са това- кой ги формулира като задължително поведение на България?

 

Откога настроенията, представяни като доказан факт от външното министерство на чужда държава за собствените й цели и интереси, се смятат за легитимен фактор в международните отношения?

 

Кой мери настроенията- повече от милион и половина българи, избрали да живеят и работят на запад ( а не в Русия) след катастрофата на съветския колониализъм ( като резултат от тази катастрофа) , носители на какви „настроения” са?

 

Що за нахалство е руско ведомство да говори от името на „преобладаващите” ( дори и да беше неоспорима истина тяхното преобладаване) в независима България настроения?

 

Може ли някой истински историк да посочи поне един истински положителен исторически факт в двустранните отношения, извън доста спорната като пропагандна опорна точка дата 3 март 1878 г., превърната под натиска на руската пета колона тук в уникален, единствен по рода си в света национален празник, в който не е участвал нито един представител на нацията?

Без да се връщаме векове назад ( чак до разгрома на проспериращото в невиждан за времето си 40 годишен средновековен мир българско царство цар Петър от страна руския варварин Светослав, ударил в гръб и продал България на Византия през 10 в.), кога изобщо и в кой руски документ поне веднъж е спомената България, българите и българският наро, третиран преди руската окупация от 1878 г. единствено като славянски, православен придатък на руската империя ? Това знак за „братски” традиции ли е или е ясно доказателство за асимилационните апетити към българите на руския империализъм?

 

Защо всички големи български революционери, от Раковски и Левски, през Ботев и Каравелов, до Захари Стоянови Стефан Стамболов, са били яростни противници на опасността България да смени турското робство с руско?

 

Патриархът на българската литература Иван Вазов, се превръща от убеден русофил в ядосан противник на руската политика в разгара на подстрекаваната от руската империя антибългарска кампания на Балканите през 1913 г. и открито дава израз на тази рязка промяна в отношението си след руското нашествие в Добруджа три години по-късно.

 

Последователната антибългарска политика на Русия срещу съединението на България, съпроводена от военна заплаха от странна на император Александър Трети Българофоб през 1886г., разколебана единствено от невиждано ( при друг случай преди и досега) единодушно европейско противопоставяне на Русия заради българската независимост- това също ли спада към „дружбата”?

 

Отмъстителната руска политика, водена като наказание за българското непослушание, изразена в организирането на всички балкански съседи във войната срещу България през лятото на 1913 г., също ли е част от „дружбата”?

 

А нападението на Русия срещу България в Добруджа през 1916 г.?

 

Ами руските артилерийски корабни обстрели срещу Варна и Балчик, непредизвикани от каквато и да било българска провокация през същата година?

 

И защо ( само по българска вина ли?) Русия и България са на противоположни фронтове в двете световни войни? Или пък Русия до такава степен е отвратила от себе си българите ( преди да ги съветизира до степен на почти пълна асимилация по-късно), че те се хвърлят в обятията на руския враг Германия в две поредни европейски войни?

 

Как се връзва това с лъжата за „традиционната дружба” през вековете?

 

За окупацията на България, с която СССР поддържа пълни дипломатически отношения до 5 септември 1944 г.- да не говорим. За тази окупация не е прието да се говори дори от страна на комплексираната българска жертва на съветското вероломство, какво остава за приемниците на съветския империализъм в днешна Русия, които имат наглостта да претендират да са благодетели на изнасилената от тях България.

 

Уродливите туземни наследници на изнасилването обаче са тези, които дават тук самочувствие на изнасилвачите да претендират за продължаващото обсебващо майчинство над татковината ни, третирана и днес от Москва като своя плячка с „исторически аргументи”, които твърде много напомнят на обосноваването на агресията на Русия, довела до анексирането на Крим и намесата в Източна Украйна.

 

И по отношение на България, като в случая с Крим, Кремъл гради претенциите си върху „вековните права”, извоювани с руско оръжие и кръв. Това не е само пропаганда, нито пропагандата е пренебрежим фактор- тази мрачна истина беше осветена от руската агресия в Украйна.

 

Какво би станало, ако всяка европейска държава разгърне старите карти и започне да налага мнението си със силата на оръжието и с аргументите на старата кръв върху съседни, върху близки и далечни европейски земи?

 

По тази „логика” Испания и Франция трябва да си поискат почти цяла Западна Европа ( всяка от тях поотделно); Великобритания да претендира за голяма част от днешна Франция; Дания да се позове на успешното датско оръжие в обсадите на Лондон и да пожелае апетитна хапка от Острова на юг- както и Норвегия в северната му част; Швеция и Унгария могат да си припомнят лакомо за регионалното си величие през столетията преди и поне век след османската инвазия на континента; а Германия…да не споменавам дори ( например за най-прясната й териториална загуба Кьонингсберг, столицата на някогашния германски обединител Прусия, която днес е руски клин в европейския север, наречена на един от болшевишките вождове Калининград).

 

Всички тези примери са факт- за разлика твърденията на Кремъл за „вековни традиции на дружба и сътрудничество” между България и Русия. Време е срещу фалшификациите на историята от страна на Москва да се противопостави истината. Те никак не са безобидни, като се вижда от украинската криза.

 

Продължаващото премълчаване на тези фалшификации вече не е само въпрос на отсъстващо национално достойнство, но и е опасно съучастие в руската подривна стратегия спрямо насилствено съветизирани държави и народи, третирани и днес от Русия като законна плячка по „исторически причини”.

30 мнения за “Москва продължава да ни третира като законна плячка по фалшиви “исторически причини””

 1. Г-н Иджев,
  Това ,че Русия се позовава на *вечната дружба през вековете* е много плашесто и страшно.С този призив те присъединиха Крим и претендират за Украйна.А *вечната дружба през вековете*м/у България и Русия минава през насилие на Русия,убииства на българи и ограбване на страната.През всичките тези векове.Светлите личности на България както сам казвате винаги са го говорели и са предупреждавали,че най страшният враг на България е Русия.Казвали са го направо.Днес имаме този шанс да не се страхуваме от Русия.
  Нека партиите ,които се пишат за патриотични прочетат историята и добре я научат ,*Атака*вече я видяхме каква е-руски продажници.
  Да си извади поука партията Патриотичен фронт.Ако се разрбере ,че са менте нямат място в българскага политика.
  Браво на Президента Плевневлиев и Министрите Шаламанов,Митов,Христов.Достойни българи!

 2. Абсолютно съм съгласен с Иво и позицията на Президента Плевнелиев. Политиката на Русия е не от XVII век а от ранното средновековие и то дива и варварска страна от далечния изток. При това независимо какъв е политческият строй те си следват линията на бабаит. Но са с глинени крака. Икономиката им е слаба(дори и самовар не могат да направят, който не е тяхно изобретение), калашника(През октомври 1946 г. 62-годишният Хуго Шмайзер получава заповед да стегне багажа си за СССР. Sturmgewehr 44) е немско изобретение, чебурашките от BMW направиха Москвич, от Fiat – Жигули,…. Относно Втората Световна, Сталин се моли като ЦИГАНКА за помощ на Англия и САЩ и те му помагат. Затова се казва че войната е спечелена от Английския ум, Американските мускули и съветската кръв(САЩ им дават на месец по ; 2 милиона тона зърно, 500 самолета, 10 000 камиона, Танкове, Влекачи, 18 000 тона месо, сапун,Алуминий, Каучук,Консерви, Мотоциклети, Стрелково оръжие, Бодлива тел, и мн.др.Помоща е оценена на тогавашни $13 милиарда или $204 милиарда сегашни..Техниката е на въоръжение до 1955 г и слсд това е дадена на колхозите.Тов го пише в Телеграмите между Сталин и Рузвелт и Сталин и Чърчил.)….и так дальее…. -Няма край.
  Но, хубавото е че сега руснаците ще си платят скъпо(както каза Барак Обама). Петрола е по-евтин, и в ссср го добиват на загуба, долара е вече 42рублей, няма инвестицийй, няма технологии, народа им е в тотален духовен разпад, световна изолация, Китай им крои шапята, Япония ги дебне строго, ЕС и САЩ налагат санкции и вече знаят че с русия не се играе по правилата….
  Всеки си получава заслуженото!
  П.П.
  На всички избори до сега България избира Европейското си бъдеще.

 3. Препоръчвам този филм:

  http://vbox7.com/play:c21b35ad94&start=4573

  не толкова за нас, които сме наясно със същността на Русия, не и за нашите сънародници, страдащи от патологичния култ към Русия, а най вече за българите, които се чувстват притиснати между десетилетно набиваните в главите ни исторически фалшификации и митове от една страна и все по-често излизащите наяве (най-сетне) неоспорими исторически факти от друга.

  Приятно гледане!

 4. “В интервюто за “Франкфуртер алгемайне цайтунг”, публикувано на 4 октомври, Плевнелиев нарече Русия “националистическа и агресивна държава”, посочва руската агенция.”. Руските управляващи да са благодарни, че Плевнелиев не си е доразвил мисълта по направление “Защо Русия и по-специално властите и днес се държат именно така” – едва ли някой по-добре от България знае по-добре отговора на подобен въпрос. А той, поне за нормално мислещите у нас, е повече от ясен: Напълно затворената за световния пазар улица, в която 70-годишният социализъм вкара “безпазарно” развитата руска икономика, живот за сметка на продажба на енергийни ресурси (в резултат) и неизбежното, в следствие на това, разслоение на обществото на пре-богато малцинство вкопани във властта богаташи (обогатени от рафинирани кражби от това, което е общо за руснаците) и огромното мнозинство с уеднаквени, по скромни за мащабите на страната, доходи обикновени хора, на които непрекъснато следва да им се замазват някак си очите.
  Дори да приемем, че много българи обичат Русия – и тук се крие трагедия в постоянната дилема на нашия народ – любовта и здравият разум са в коренно противоположни посоки. Колкото и някои от нас да не харесват Запада на Европа, САЩ, Канада, Австралия и пр., там има устойчиво висок стандарт, основан на висока организация, стабилни и всестранни стандарти във всички аспекти на живота, безкомпромисна привързаност към естетиката и хармонията в ежедневието, масова икономическа активност на населението, масова ефективност на хората в работата си на базата главно на това, че мнозинството са способни да оценят точното си място и да създадат притегателност за работа в него и т.н. Може би за мнозина от нас тяхната битност, нрави и привички да изглеждат чужди, но те са част от базата на доброто им ежедневие. Русия, дори цялата да се покрие със злато, при съществуващите в нея настроения и порядки, колкото и да ни изглеждат братя, ще е ден до пладне, най-вече защото върхушката им вегетира именно върху липсата на по-горе изброените качества на западните общества. За Русия отделният човек не струва нищо пред една идея не защото е велика, а защото е средство върхушката да се обогатява, да властва и се чувства богоизбрана. Така, дори цялата в злато, съвременна Русия е явление от ерата на динозаврите. Нещастието на света е, че в този и облик светът е длъжен да използва динозавърски средства срещу нея в името на едничкия баланс в света, наистина важен, но от чисто прагматична гледан точка това са “money for nothing”!

 5. Е че то и ние можем да поразлистим старите карти. България не е била толкова малка колкото сега.
  Браво Иво!! Кой ще се нареди до теб за достоен отговор на имперските амбиции на уж Християнска Русия!?
  Как може Християнин да е военолюбец? Най-известното произведение на Руснака се казва Автомат-Калашников! А Българина е най-известен с Казанлъшката Роза и Киселото Мляко. Християните са мирни и смирени хора. Не се наливат с Водка като Свини по цял ден. Не са като Путин. Той ли ще ни защити от джихада на мюсулманите? Фесове никой не може да ни сложи. Света отдавна не е този в който потурчваха и помохамеданчваха. Не сме длъжни да се кланяме на руската простотия. Какво като е руска?
  За съжаление балканските нации още има да страдат, докато разберат, че само взаимната подкрепа ще ги освободи. Едно време не сме подкрепили Византия във войната и със Османската империя. Наругали сме византийците по най-просташки начин и не сме им подали в трудния момент ръка. Докога с тая Велика Простотия Българи? Тя ни сложи фесовете! Тя ни направи комунисти а сега най-бедната европейска държава!

 6. ББ пак се изказал,РъБъ Рамадан кунев,как ще ГО подкрепя,рубладжия,Ъ….може да започнеш да фромиш “врага”Русия сега :))) България има нужда както от силна дясна партия, така и от силна лява партия”, допълни още Бойко Борисов.
  По повод отношенията с Русия Борисов каза, че “не вярвам българският народ да иска лоши отношения с Русия. И не знам сега защо са лоши. Ако е затова да внесем едни самолети втора ръка, бракми от Гърция, аз съм против. Ние не можем да платим на здравната каса, самолети ще купуваме. Ако НАТО иска да ни подари една ескадрила, да заповяда. Уважавам Велизар Шаламанов, ама той все пак е само служебен министър. Аз даже не знам защо се наричат министри членовете на служебното управление”.
  Цецка Цачева ще е бъдещият шеф на Народното събрание, защото “тя е нашият юрист”, обяви Бойко Борисов. “Цветан Цветанов няма да бъде вътрешен министър. Това го казвах многократно”, допълни той.

 7. Фактите са добре известни на историците но далеч не са известни на всички българи. Докато по времето на комунизма фактите бяха изопачавани, то в днешното време те са просто скривани под натиска на ‘КОЙ’ представляван от многобройната, богата и арогантна антибългарска пета колона у нас с представители от БСП, ГЕРБ, ДПС, АТАКА, АБВ. Това е срамно, позорно и тъжно. Докато МОЧА и другите паметници на историческата лъжа и лицемерие не се премахнат от земята българскиа гаврата с националното ни достойнство ще е пълна. Нека не се заблуждаваме, изказването на тази руска гнида по арогантността си е нищо в сравнение с това което излъчват монументите на позора – тези на съветско-руската окупация на БГ.

 8. Браво на украинците!
  Взели са решение да “жигосат” с ярко оцветени, забелязващи се отдалеч етикети, всички руски стоки.
  Решението се отнася и за държавните , и за частните магазини.
  Към магазините ще работят и специални лектори, които ще обясняват на купувачите ползата от това “жигосване”.
  Има ли някой държавник с кураж в България,който да назначи такива лектори и у нас?
  Ако няма да си внесем лектори от Украйна:)

 9. Сигурно вече е стигнало до Вас, но трябва да се побликува до безкрай!
  Този материал е на Sonia Alexander. Manhattan, New York, журналист към Асошиейтед прес, мисля. Защо въобще трябва да се говори какво е било, фактите са пред очите ни.
  “Публикувам конкретни и официални факти от Търговски регистър на Република България, които донякъде обясняват защо България продължава да бъде най-бедната страна в ЕС…
  И СТРАШНО, И ТЪЖНО…
  Справка в Търговския регистър, която направих към днешна дата:
  От регистрираните в Търговски регистър субекти думата „Руска Федерация” се среща в 51415 фирмени досиета като гражданство на собственици или управляващи на тези фирми.
  Само на 30.09. са регистрирани осем нови.
  На 29.09. – девет нови, на 26.09. – девет нови. Такива са темповете и в другите дни назад.
  Новорегистрираните хиляди фирми на руски граждани са основно в Бургас, Варна, Созопол, Царево, Ахтопол, Равда, Св. Влас, София.
  Шест от руските фирми са декларирали над 20 000 000 лв. годишен приход, както следва
  ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМ АД – приход 7 639 339 000 лв (7 МИЛИАРДА 339 милиона или 10 % от БВП на България). Печалба – няма!!!!!!!!! За последните 6 години декларирания приход е 40 МИЛИАРДА ЛВ., но няма година, в която да са отчели една стотинка печалба. Вече са изхвърлили на улицата 15 000 българи, работещи в рафинерията.
  ТИТАН МАШИНАРИ АД – приход 80 333 000 лв.(80 милиона), печалба – само 798 000 лв.
  СОК КАМЧИЯ ЕАД –
  Едноличен собственик на капитала: ГРАД МОСКВА ЧРЕЗ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА МОСКВА, ДЕЙСТВАЩО ЧРЕЗ СВОЯ ОРГАН ДЕПАРТАМЕНТ ПО ИМУЩЕСТВОТО НА ГР. МОСКВА
  приход 23 000 000 лв. (23 милиона лв.), печалба – няма. Заб. – тук съуправляващ е Станка Шопова – ЦК на ДКМС
  ТРЕЙДНЕТ БЪЛГАРИЯ ЕООД – приходи 397 879 000 лв. (397 милиона лв) Печалба – 3 247 000 лв. или под 1 %
  ПРОМЕТ СТИИЛ АД (в борда има руснаци и украинци) – приходи 441 000 000 лв. , печалба – НЕ!!!
  ЛУКОЙЛ БУНКЕР ЕООД – еднолична собственост на Руска Федерация. Дори в графата приходи резултатът е отрицателен, а за предни години при приходи от порядъка на 500 000 000 лв. печалба няма декларирана.
  За сравнение – ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ ЕАД декларира приход от 423 000 000 лв. и печалба от 201 000 000 лв.
  РОМФАРМ КОМПАНИ ООД (фирмата е българска) отчитат приход от 250 милиона лв. и печалба 154 милиона лв.
  При фирмите с деклариран приход между 5 и 20 милиона положението е същото. Общо 21 на брой. При проявен интерес ще публикувам списък с имената им и данните от счетоводните им отчети. Търговски Регистър е публичен и всеки може сам да провери.
  Руските фирми с годишен приход между 2 и 5 милиона са 20 на брой. Сред гах е и веригата Берьозка”. Деклариран приход за 2013 г. (добре, че има касови апарати, все пак) – 2 875 000 лв. Печалба – ха, сетете се сами
  Сред регистрираните като чуждестранни представителства с приход от 5 до 20 милиона са три руски фирми, но отново нито една не е декларирала и една стотинка печалба.
  Към списъка прибавете и стратегическите предприятия БТК която стана руска собственост през 2012 г.
  БТК е декларирала приход за 2012 г. от 849 000 000 лв., но не е отчела и стотинка печалба.
  За 2013 г. все още не е декларирала печалба.
  Добавете към списъка и онези руски образувания, които са регистрирани чрез подставени лица (като ТИМ например) и ще видите, че цели сектори на икономиката ни, освен енергетиката са руска собственост или в зависимо положение от Кремъл – вътрешния въздушен транспор, речно плаване, вестници, електронни медии, ТЕЦ- ове, пивоварни, цели курортни комплекси и огромен брой хотели, зърнобазите в Добруджа, чрез които се рекетират зърнопроизводителите и се контролира и цената на хляба, МОЛ-ове… Да изреждам ли още???
  70% от икономиката на България е в руски ръце, а възвръщаемост – ъ!
  Към сметката с ограбването на България прибавете и факта, че България плаща най-скъпия руски газ, почти двойно по-скъп от страни в Централна Европа като Чехия, Унгария, Германия…
  Сещате ли се за каква корупция иде реч, за какъв целенасочен, планиран и дирижиран от Кремъл политически и икономически саботаж на икономиката на България иде реч. За каква руска гнусна ченгеджийница ?!?!?
  Запитвате ли се защо съдия – изпълнител образува изпълнително дело заради 500 лева и запорира всичко на някой клет българин, който едва връзва двата края, но срещу руските хуни, които дерибействат от 70 г. в България сякаш има табу. Запитвате ли се защо ТИМ във Варна има своя армия, от която се страхуват всички български граждани в региона и не смеят да гъкнат, страхувайки се от саморазправа с тях .
  Повръща ми се от безхаберието, от наивността на българина и от страха му.”

 10. Извинявам се, не побликува, а публикува!

  Хубав петъчен ден на всички РОДОЛЮБИВИ българи!

  Поздрави,
  Калоян Марков

 11. Шаренкова плаши президента Плевнелиев и “импийчмънт”и всенародни протести:

  http://pressadaily.bg/publication/56965-Възможно-е-да-има-импийчмънт-на-Плевнелиев

  Задължително трябва да се организира контрапротест на евентуалния метеж-цирк срещу президента, организиран от петоколонниците, онези със статут на “постоянно пребиваващи” и онези с “двойное гражданство”

 12. Каквито и истини да се излагат тук от г-н Инджев,от посетителите на блога и от Президента Плевнелиев,Б.Борисов днес отсече ,че превъоражаването на авияцията ни с натовси самолетине може да се прави,че служебното правителство ,респ.Шаламанов,са само чиновници назначени от президента и че Президента не може да определя поведението на БГ към Русия,нещо на което Кремъл раздразнено реагира.Въобще,ако някой е имал Илюзии,че Борисов изникна на БГ политическата система случайно,показва само ,че липсва елементарно понятие за степента на руското /на КГБ-ФСБ/проникване в държавата ни.Това е:през последните 10-12 години/за преди това да не говорим/,на нашия хоризонт “изникна” Мадридския мошеник Симеон който успешно разби двуполюсния модел ,и Бойко Борисов,който хитроумно прокарва или защитава руските и на Путин интереси !

 13. До KALCHOMANIQ,

  Няма защо да се учудвате!!!
  Една врене Западна Европа се изправи на крака благодарение на плана на Маршал, който план позволи на Америка да инвестира ОКОЛО 16 трилиона /на онези пари/създавайки основата на капитализма в следвоенна Европа, но преди това, службите разчистиха терена от комунистическите образувания, които почти бяха превзели западна Европа като раково заболяване.
  Когато ЕС взе да се разширява, заподноевропейците си забравиха ЗАДЪЛЖЕНИЯТА, а именно създаването на един нов вид план Маршал, което да позволи инвестиране в Източна Европа, защото свободата и демокрацията е преди всичко ПАРИ, МНОГО ПАРИ.
  Факта че в БГ има основно регистрирани руски фирми, е БЛАГОДАРЕНИЕ ИМЕННО НА ПАСИВНОСТТА НА ЗАПАДНА ЕВРОПА, КОЯТО ГЛЕДА САМО СЕБЕ СИ. ТАКА ЮНИОН НЕ СЕ ПРАВИ, ИЛИ АКО СЕ ПРАВИ, ЦЕНАТА ПЛАТЕНА ОТ НЯКОИ ЩЕ Е МНОГО ВИСОКА.

 14. За съжаление може да имам грешка относно създателя на тази информация. Явно трябва по – добре да прочувам инфо споделено във facebook.

  Поне според този сайт:
  Над 51 415 фирми регистрирани у нас са собственост или управлявани от руснаци, но печалба не плащат
  Цели сектори от икономиката ни са зависими от Кремъл

  Георги Георгиев*
  *Коментарът първоначално бе публикуван с автор Соня Александър, която е български журналист живеещ в САЩ, тъй като ни бе препратен от нейната Фейсбук страница. Действителният автор обаче е Георги Георгиев, а текстът му е публикуван на 1 октомври във Фейсбук групата “Вяра българска”. Faktor.bg се извинява на автора и своите читатели за неволната грешка.

  http://www.faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/30015-strashno-i-tazhno-rusiya-naglo-ograbva-balgariya.html

 15. Наистина е странно това “мълчаливо съгласие” на българските власти с пропагандата на фашистка Русия в имперските й мераци “почиващи” на фалшификацията на българската история?!?
  Историческите факти са документирани не само от българска страна и е необходимо публичното им оповестяване по-настоятелно. Както и остра реакция от страна на властта в България на всяка пропагандна лъжа, разпространявана от имперските власти на фашиста Путин. Не съм “фен” на българския президент, но уважавам активността му в изобличаването на агресията на днешната руска империя.

 16. Прочетете лекцията на посраник Дж. Алън- великолепна е! Дипломатите на Европа говорят така. Радва фактът, че и българският външен министър звучи в този точен евроатлантическси тон- ще рече, в рязък дисонанс с рубладжийския вой, към който в лицето на самия си върховен вожд току- що се присъединиха и … лумпените за рубладжийски регрес на България, ах!-пардон!- Гражданите за нейното европейско развитие.

  http://www.mediapool.bg/nai-dobriyat-nachin-da-bade-spryana-rusiya-e-da-otnemem-silata-da-ni-zaplashva-news225852.html

 17. Извиненете досадната грешка ПОСЛАНИК.

 18. Приятели,
  Едно не мога да разбера! Защо на тия Смешници им казват лидери ???

  Между другото имам едно обяснение:
  Думата Лидер означава Водач но явно отнесена специално за нашите момченца, думата Водач звучи смешно, затова се използува чуждата лишена от подсъзнателно възприемане дума, Лидер. Тоест на Български Лидер значи Нищо!!! Едно Голямо Нищо !!!
  Едно голямо Нищо, което ръководи едни по-малки Нищожества!

 19. На пръв поглед няма връзка, но много ме впечатли решението на българския независим и справдлив съд, че е оправдал Бареков задето е нарекъл Бойко Борисов “тъп”. Да се смеем ли, да плачем ли? Ами то и без съд се вижда, че е тъп. Някой знае ли кой е бил адвокат на Борисов – не беше ли Марковски? – та не е успял да го защити. Та сега и разноските по делото ще плаща. Не стига че магарето краставо, ами и мухите го хапят.

 20. B cтатията на “Соня Александър” има една досадна неточност, очевидно при превода – “приход” се смесва с “оборот”, оттам следва и още объркване с “печалба”, която следва да се облага с данък “печалба”. Но това не променя по същество факта на колониалното ограбване на България от “матушката” чрез русофилистични и чисто руски фирми. Ех, де го тука волын сыдараф да обясни съвременния колониализъм, както той ги умее нещатата…

  Иначе, след днешното изстъпление на Бойко “Рапона” Борисов,и поръчковите заплахи на заплахи на Светлана Шаренкова-Тутберидзе отлично се вписват в един пъзел заедно с вчерашните такива на адвокатина Батков.

 21. Стамбо май ще се окаже прав за Беларус:

 22. Г-н Инджев,според мен ключовите думи от изказването на руския говорител на МИД са “При което това се прави в угода на моментната прозападна конюнктура, която игнорира реалностите и потъпква вековните традиции на дружба и сътрудничество между братските народи на Русия и България”. Това е толкова нагло, че ако няма реакция от наша страна, то все едно не сме независима държава. Според руската държава членството на България в ЕС е “прозападна конюнктура” /нещо случайно и временно/, игнорираща “реалностите”, сиреч, според техните имперски разбирания, сме им подвластни от векове и за векове. ТОВА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМЪЛЧАВА!

 23. Бойко за пореден път доказа, че ГЕРБ означава граждани за ЕВРАЗИЙСКО развитие на България.То и Меркел го разбра и само по телефона му звъни – не го кани да го прегръща.А и начина на управление на Боко е много подобен на този на Вовата.Строй се и ни гък ни мък.Доколкото разбирам всички рубладжии треска ги тресе, защото пресъхва потока от любимите им деньги.Южния поток е на път да се самовзриви от скъпотия, а в Лукойл Нефтохим напускат след протест за неплатени заплати чужди специалисти, които строят новия крекинг.Трябва да удържим на този последен натиск от руска и за съжаление от българска страна.

 24. Към колегите, които се плашат от пропагандната агресия на кремълските помияри върху България – тук всичко е детска приказка в сравнение с това, което се случва в балтийските държави, които са и заселени от сталиново време с доста сериозен обем москалски нищожества, които се изживяват там като юберменшени – не говорят официалните езици на държавите, отказват да учат историята на съответната държава, гледат си само кацапски ТВ канали и си мечтаят путлерския “рай” да ги застигне и да мине през тях та чак до Кьонигсберг.

  Москалите са нисши същества и заслужават да бъдат изселени от цивилизована Европа насилстено, така както те насилствено изселваха в Сибир местни жители от завладяните от СССР територии след ВСВ заради неподчинение. С изметите трябва да се действа по изметски и без капка респект.

 25. Браво,Иво!
  Велико!
  Изключително бих се срамувал, ако съм висш руски политик.
  Или “български” русофил!

 26. Блестящ анализ на Иво Инджев!
  Съжалявам, че едва сега го чета.
  Предизвиканите коментари също са много интересни. Най-кратко е обобщил всичко Юрий и вземам думите му като свои.
  Поздравления!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.