Близнашки се завърна в атлантическия отбор на Плевнелиев

На 27 август премиерът Близнашки, по изрично настояване на скрития зад кулисите Бойко Борисов ( по информация на ivo.bg), контраатакува евроатлантическия документ на министерството на отбраната „Визия 2020“, в който Русия беше посочена като страна, която води води пропагандна хибридна война в България. Премиерът пое отговорността за редактирането на проатлантическия документ с „аргумента“, че Русия е велика сила и не може да бъда определяна като враг на България.

Днес Георги Близнашки се яви на поправителен евроатлантически изпит и на практика се присъедини към своите министри на отбраната, на външните работи и на правосъдието – Велизар Шаламанов, Даниел Митов и Христо Иванов .

В интервю за телевизионния канал „Бългерия он еър“ служебният премиер този път пое отговорността за позицията на споменатите министри, присъедини се към тях, заставайки срещу антибългарските изявления на вицепремиера на Руската Федерация Дмитрий Рогозин.

Близнашки заяви, че отговорът срещу Рогозин е изготвен с „неговата благословия“.

„Напразно от руска страна продължават да ни третират като зависима страна на отношенията между двете страни. За мен е по-важно да се запази добрият тон между двете страни, които традиционно имат добри отношения“, разви тезата си Бизнашки.

Нещо повече, той я приближи плътно до позицията на своя работодател Росен Плевнелиев със следните важни уточнения:

Руската страна проявява според мен излишна нервност“ ( по повод намерението на България да замени съветските изтребители със западни).

Но най-важното, казано днес от Близнашки, е следната истина:

„В Русия взеха връх пронационалистически кръгове, които заеха крайни позиции, за съжаление“.

Докато позициите на Борисов за съставяне на каквото и да е правителство стават все по-слаби, балансът на силите по разлома Изток-Запад в днешното управление на България неочаквано ( особено за Путин и путлеристите у нас) се накланя в полза на прозападния избор на мнозинството българи.

Дали това пропадане на руската доминанта в българската политика не е производна на рекордното падане на световните цени на петрола и на рублата, спрямо долара, което води до опасни ( за рубладжиите) пресъхвания на корупционните наноси по „Южен поток“, обещани на пеликаните, които гнездят тук?

Може да е временно, може да е за кратко, но е едно добро начало.

 

 

19 мнения за “Близнашки се завърна в атлантическия отбор на Плевнелиев”

 1. Не е временно. Това с цените на петрола имам предвид. И не е случайно. Време е за пиене на горчиви чаши.

 2. Падането на цената на петрола е най-доброто “оръжие” срещу имперските мераци на съвременните фашисти от руската държава начело с Хитлер-а на днешния ден, другаря Путин. “Великата” руска икономика така ще се свие и колабира, че няма да има възможност за претенции по оста “велики сили”. Тази прогнила от корупция държава няма да има бюджет да изхрани собствения си народ въпреки, че е най-богатата на природни ресурси. Това е пътя към демократизирането на руския народ, който е яхнат от КГБ-полковниците с националистически плам в очичките. Толкова е икономиката на “Великата сила” фашистка Русия през 2014г., че при цена на петрола от 50-60 щатски долара на барел ще й се наложи да отреже шовинистическите си домогвания до съседните държави. А да не забравяме, че петрола беше и 8-10 долара за барел!

 3. Так держать!
  Русия продължавайки да се държи като хулиганин на българския гео-политически небосклон заедно с припяващия си куц хор от помияри като Гоцэ, Боцэ, Запалката, Свиндеров ще успее да поляризира срещу себе си мнението и на последни останали неангажиращи се с политика българи.
  Казано накратно – когато зомбитата се показват наяве нормалните хора логично се плашат и се консолидират в юмрук за отпор. Дано Русия не се спре с наглите си коментари по наш адрес за да може да продължава да държи будни и обединени срещу себе си всички българи.

 4. “Проект Новороссия закрыт”, – Немцов

  По мнению российского оппозиционера Бориса Немцова, Путин закрыл проект “Новороссия”, и теперь можно подвести некоторые итоги.

  Как сообщает Цензор.НЕТ, об этом политик написал на странице в Фейсбук.

  По мнению Немцова, то, что Путин поручил отвести 17.6 тысяч военных от границы с Украиной в места их постоянной дислокации, можно расценивать как закрытие “проекта Новороссия”.

  “Можно передохнуть и подвести некоторые итоги. Они ужасны. Ни одна из целей, обозначенных Путиным не достигнута:
  1. Хотел привязать Украину к России, добиться ее вхождения в ТС. Получил ровно обратное, Украина выбрала европейский вектор и никогда не вернется в орбиту путинского влияния.
  2. Хотел добиться нейтралитета Украины, сохранить ее внеблоковый статус. Полный провал. Сейчас уже ясно, что Украина плотно и надолго связана с НАТО. Проходят совместные учения Украина-НАТО, налаживается военно-техническое сотрудничество с Альянсом.
  3. Хотел уважения со стороны украинского народа. Получил врага на долгие годы и Путин-ху@ло.
  4. Хотел Новороссию от Донецка до Одессы. Получил меньшую часть Донецкой и Луганской областей.
  5. Хотел коридор в Крым через Мариуполь. Получил отпор и окопы, которые рыли русские люди в Мариуполе чтобы не пропустить оккупанта.
  6. Хотел, чтобы как в Крыму, без единого выстрела, получил 4000 убитых с той и другой стороны.
  7. Хотел, чтобы экономика России не пострадала. Получил бегство капитала более 100 млрд долларов, 40 рублей за доллар (девальвация более 20%) и двузначную инфляцию на продукты. А также полный застой в экономике без инвестиций и инноваций.
  8. Хотел поддержки со стороны имперцев и националистов (типа Гиркина и Спутника и Погрома)-получил крайнее с их стороны раздражение и титул предателя.
  9. Хотел остаться признанным в мировой политике. Стал изгоем. Из Восьмерки выгнали, никуда не приглашают, вся братва под санкциями, никто, кроме Луки и Назарбаева общаться не хочет. Да и те поддерживают единство Украины и требуют денег. Особенно преуспел Александр Григорьевич-получил 3.5 млрд долларов в год из российского бюджета и сообщил при этом, что Россию надо поделить между Монголией и Казахстаном.
  10. Единственное что хотел и получил, так это высокий рейтинг, основанный на имперской истерике и циничной лжи агитпропа.

  Но это не надолго. Скоро народ поймет, что цены выросли, а доходы нет. Сваливать все на Обаму долго не получится. Вот так он всех переиграл… В первую очередь, Россию”, – написал Борис Немцов.

 5. Ще се радвам тази тенденция да продължи

 6. Ближи Близнашки,
  сине майчин Юнашки!
  Ближи таз люта рана
  в сърцето, в сърцето
  още в портмонето.

  Че имането душата не храни
  нито пък я от душманите пази.

 7. Иво, ти си Як Пич!
  За Душманите си Бич!
  Браво!!!

 8. Може би е добре премиера ни да прочете речта на
  Н.Пр. посланик Джонатан Алън пред Атлантическия клуб в България, където той казва:

  “Най-добрият начин да бъде спряна Русия е да ѝ отнемем силата да ни заплашва”

  http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/10/10/2397138_nai-dobriiat_nachin_da_bude_spriana_rusiia_e_da/

 9. Отличен коментар!
  Пеликаните,които гнездят тук…ха-ха-ха,това наистина е точно така!

 10. А още по-добре би било кандидатът ни за Премиер Бойко Методиев Борисов да се запознае с речта на посланик Джонатан Алън.

 11. Няма да лошо Борисов да изгледа и филмчетата за Алън Мъск, защото хората като него са тези, които ще отнемат силата на Русия да ни заплашва. Показали са и как ще го направят – с увеличаване на относителния дял на енергията от Слънцето и най-вече с увеличаването на този дял в пазара на енергия на дребно с проекти като Солар сити и електромобилите “Тесла”.

 12. Да припомним и какво казва по въпроса за корупционите кремълски практики Алекс Алексиев.
  Ще донесе ли все пак проектът Южен поток някакви ползи за България?

  Има ползи само за тези, които са въвлечени в този не само политически, но и корупционен проект. За да се разбере това, трябва да се навлезе в материята на това как „Газпром“ или техните началници в Кремъл управляват тези процеси. Според данните на самия „Газпром“ един метър от газопровода струва някъде около 7,5 млн. евро в България. Същият този километър в Западна Европа – Германия, Чехия, Холандия, струва между 2,2 и 2,4 млн. евро. С други думи с 5 млн. евро повече струва газопровод на „Южен поток“ у нас в сравнение със Западна Европа. Според известния газов аналитик Михаил Корчомкин това значи, че 68% от цената на този километър и на целия проект отива за това, което руснаците наричат „откат“, което значи комисионни. С други думи това е корупционният момент, който движи две трети от целия проект и съвсем ясно е, че не само в Русия, но и в България има много хора, които го защитават, поради това, че те могат да извлекат много големи облаги от това. Така че проектът има две страни – еднатата е политическият момент, а другата – корупционният момент. Нито една от тези две части не носи никакви дивиденти за България.

 13. Днешната статия е малка надежда, че нещата може и да се развият в посока на отърваването ни от руската зависимост.Дано да доживеем и тази победа на демокрацията!Но май наистина рублата и петролът ще бъдат по-важни от разума.

 14. повод за истинска радост ще има само като паднат позорните съветски монументи в БГ!

 15. Плевнелиев, Шаламанов, Митов, Иванов и с закъснение Близнашки, са достойни българи, които могат да ходят изправени и да гледат хората в очите, за разлика от хиляди, които ходят с наведени глави и капаци на очите и не смеят да погледнат пряко някого. И още нещо. Очаквано троловете почнаха да вият на висок глас, заради очакваните трохи от Москва, но някои от тях почнаха да се въртят като дервиши, и замаяни не се знае на къде ще паднат.

 16. Защо се чудим, че Москва на най високо ниво ни третира като някакви грехотийки от умрял сателит.
  Погледнете в София поставения на високо въоръжен комунистически войник, изправен да сразява НАТО, САЩ и всички българи. Този паметник никой не може да мръдне шестдесет години. Същото още по на високо в Пловдив и много други места. И всички знаят, че тези паметници са ФАЛШИВИ и НЕ СА БЪЛГАРСКИ, защото цялата българска армия се би девет месеца, докато комунистическата армия не се е била в България или за България. Тези паметници бяха направени по ЗАПОВЕДИ от КПСС. Само изпълнението и разноските са български. От комунистически, те бяха прекръстени съветски, после, руски, а сега путински. За загиналите българи паметници НЯМА, но пазачи и поклоници на ФАЛШИВИТЕ и ЧУЖДИ паметници колкото щеш. Даже се надпреварват да хулят тези, които имат смелоста да кажат истината. А руснаците вместо благодарности за огромната търпимост на лъжи и грабителство, ни наричат неблагодарни роби.

 17. Понеже темата е сериозна,ето няколко според мен сериозни въпроси:

  1.Какво е това “задкулисие” и по-специално “кулисите на Бойко Борисов”.Ако такова нещо съществува реално и се говори за него,все някой трябва да има определна обективна информация за това “задкулисие”.Все някой се е добрал до него,все някой познава някой “задкулисник”.

  2. Кога това “задкулисие” е създадено и от кого.Комунистическата партия участвала ли е този процес.
  3. Има ли някой,който се е изявил и самоопределил за “задкулисник”.
  (бел.а.-комунистическата сган ни проби главите с почти едновековно повтаряне за някакаъв “български фашизъм”,но досега и особено сега никой у нас не се определя за фашист,което съвсем справедливо говори,че никакъв фашизъм не е имало в България)
  4. Как се идентифицира “задкулисието” и кой за пръв път го е открил?
  5. “задкулисието” има ли антидържавна и противозаконна стойност.
  6. “Задкулисието” може ли да бъде счетено за състав на престъпление или адмиснистративно нарушение?
  7. Има ли у нас държавен орган или някаква организация,която се противопоставя на “задкулисието”?
  8.Българското “задкулисие” свързано ли е с държавните институции и по какъв начин-механизъм?
  9.Българското “задкулисие” свързано ли е с друга държава и специално с Русия.Има ли и в Русия “задкулисие”?
  10.Има ли българска политическа партия,която да е установила това “задкулисие” и публикувала ли е документ по този въпрос?

  Това са само няколко въпроса,без които не би могло да се дискутира действителното наличие на това “задкулисие”,неговата структура и цели.

  И един общ въпрос.Трите комунистически партии-БСП,ГЕРБ и ДПС имат ли становище по българското “задкулисие”?
  Особено символа на българския политически живот Бо.Бо.?
  Ако г-н Борисов не е споменавал това “задкулисие”,причините са две-или самия той е “задкулисник”,или е достатъчно неграмотен и досега не го е разкрил.

 18. Определянето от г-н Близнашки ,,че в Русия са взели връх “пронационалистически кръгове” спред мен е неправилно.Кръговете ,които управляват Русия и руската политика са откровено прокомунистически и про-КГБ-истки.

  Психологическата квалификация за “излишна нервност” от страна на Русия не е адекватна на риската агресия и проволативност.Отделно от това автора на тези квалификации твърди ,че Русия е “велика страна”.Не се връзват тези неща с елементарния разум и логика.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.