Гербалното затопляне топи ледовете със столетната “жена каучук”

Един системно налаган в националната публичност путинофилски пропагандатор обяснява днес в партийния орган „Дума“затоплянето на видимата страна от отношенията на БСП с ГЕРБ със смяна на климата като форма на предопределеност в политиката, като глобалното затопляне, което тук е гербално и че срещу този факт столетницата не бива повече да се дърпа, когато я дърпат поне малко да сподели от съдбата на „Титаник“ ( по израза на левия икономист Дуранкев за преговорите с ГЕРБ като вид покана за споделено пътуване на потъващия лайнер).

Кратката бележка в „Дума“ днес е отчаян опит да се обясни на отчаяните червени избиратели защо червената партия не отказа поканата за бала на „Титаник“, където диригентът е уж адски мразеният от червените Борисов- човекът, чието главно достойнство (сочено в лагера на ГЕРБ и от гравитиращите около него) било в това, че бие комунистите и че е единственият, от когото те се страхуват.

Хем ги бие, хем го ненавиждали, хем не изключват преговорите с него за общо управление- защото при оповестения неуспех, обясняван сега като предизвестен, остава да виси въпросът що за преговори са това, щом е толкова изключено по дефиниция те да имат някакъв резултат.

Резултатът не е само открехнатата врата , която остава такава. Резултатът е смяна на климата. Ледовете се топят ( както е казал Остап Бендер) от подгряването на очакванията, а какви наводнения се очакват от гербалното затопляне, това и сините птици, пренасочени противно на миграционния им инстинкт към автентично дясното гнездене право към мрежите на Борисов, не могат да предвидят- камо ли пък синпоптиците сред политиците от друго „семейство“.

Ето и пъстрото обяснение, което звучи като оправдание за извънредната гъвкавост на столетницата като “жената каучук” в момент на силно разколебана твърдост. Оправдаването за този номер на арената в статията е изпъстрено със стандартните заклинания срещу омразата, конфронтацията и др. подобни мантри, напомнящи приспивните за гражданското общество царски песни на наемника на Москва от Мадрид срещу двуполюсния модел.

Смяна на климата

Александър Симов

14. Октомври 2014 , брой: 237   188   0

БСП и ГЕРБ стартираха вчера пълния цикъл от консултации на всички парламентарни партии около съставянето на ново правителство и съвсем очаквано не успяха да се разберат. Различията между двете партии са твърде големи, а ако бъдем честни, то точно така и трябва да си бъде. Но е добре, че има опит за смяна на обществения климат, защото последните няколко години в България минаха под знака на изключителен дефицит на диалога и резултатът беше подобен на психиатрия за пациенти с гласове в главите.
Последните избори показаха, че политическият модел у нас се задъхва. Това се случи именно заради безкрайната конфронтация и възкресяването на омразата като удобна бухалка за съзнанията и перфектен начин за отклоняване от истинските проблеми. Но омразата не може да бъде политика. Политиката се появява там, където има ясното съзнание, че промяна е необходима. А разпиленият парламент, огромният брой негласуващи, усещането за безизходица са знаци, че подходът трябва да бъде променен. Време е политиката на остра конфронтация да остане в историята. Досега действаше принципът – “вашите решения не струват, нашите са по-добри”. Сега е време да се даде подкрепа на всяко решение на опонента, което отговаря на твоите ценности.
Това не означава заличаване на политическите граници, а ясно формулиране на това, че националните приоритети са на първо място. Всичко това е само в началото, но е добре да бъде зададен тон. Защото политиката винаги стига до момента, в който трябва да се седне на една маса и да се набележат идеи. И тогава е добре всички страни да се чуват. Просто като опозиция на лудостта.

9 мнения за “Гербалното затопляне топи ледовете със столетната “жена каучук””

 1. Искат да стане явна коалицията “ненужен пАток”.
  Защото за русофилско-комсомолската сган подкупите и кражбите от ненужния за България проект са по-важни от всякаква политика, идеи и “ценности”, келепирът и осигуреното и за внуците преяждане са приоритетни пред всякакъв национален интерес.
  Една “широка коалиция” с етикети “спасителна”, “в името на съгласието”, и каквото им хрумне там, ще бъде смокинов лист за срамотиите и параван за нови престъпления.

 2. Комунистите са си комунисти, колкото и да се опитват да навлекат овчата кожа на социалисти или социалдемократи.
  Вземат ли властта – девизът им е “Тази власт с кръв сме я взели, с кръв ще я дадем!”, и в миг забравят за всякаква опозиция и чуждо мнение, само те са истински непогрешимите, само те милеят за народа…. Когато стане така, че същия този народ ги изгони от управлението, тогава милите социалисти започват да хленчат колко е важно да има национално съгласие, да има диалог, да сме бъдели национално-отговорни в името на доброто за страната ни….Започват да мрънкат и да се оплакват като дете, на което са му взели играчката, как новите управляващи не се вслушвали в толкова компетентното, ценно,най-меродавно и единствено умно и добро мнение на БСП… Като ги слушаме колко са умни, знаещи и кадърни, да се чуди човек как така се случва, че след всяко СПОЛУЧЛИВО (???) тяхно управление, след това на страната ни й трябват години, за да се оправим от него…
  Ей, не знам колко поколения трябва да си отидат, за да се отървем от цялата тази паплач,чиито явни и тайни ( ДС ) структури са се впили в политиката, икономиката и съдебната власт в една обща мафиотска структура, която не просто трябва да се ремонтира, тя трябва да бъде унищожена из основи!!!

 3. След вице-догът , сега и алфа-примитивът на Путин се е изходил по “темата НРБ” –

  http://www.mediapool.bg/zhirinovski-balgarite-tryabva-da-palzyat-v-krakata-na-rusiya-news225952.html

  Вече над 20 години Жириновски пълзи пред кремълските си гасудари, и си мисли че пълзенето е единственият начин за придвижване! Изхождайки от своят си опит на вечен кремълски лакей-дог .

 4. Вече знаете посирането на жырыновский срещу президента Плевнелиев, тук може да се види и видеото.
  Интересно какво ще последва. Нота до тов. посол Исаков е малко. Повикване на консултации на сесесерския хрантутник бойка коцэв в София с уан уей тикет- това е по-доброто решение, плюс замразяване на всякакви “културни контакти”, визити и пр. за неопределено време- направиха го вече 4 бивши соцстрани.

  http://offnews.bg/video/%D0%96%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%9F%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2%3A-%D0%A2%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B5-%D0%BD%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D0%BA%2C-%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F_17641.html

 5. Стокхолмски синдром, Г-н Инджев! ББ ги “би” 9 пъти (или не помня колко) сигурно вече го харесват.

 6. Комунистическата партия иска да демонстрира толерантност и откритост към различията с другите комунистически партии.

  Кой е предизвикал среща на представителите на двете комунистически партии-БСП и ДПС,Комунистите от БСП или полу-комунистите от ДПС.
  Не е изключено и големия комбинатор Бо-Бо да е инициатора.

 7. @Тодор Тодоров

  “Без закон за лустрация трудно ще продължим напред. Румъния и Украйна вече го направиха. Наш ред е.”

  Г-н Тодоров, даже и в Македония я провеждат в момента. Ето къде сме.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.