Ех, (руска) баня, ех, ( просташки) кеф!

Само в Клуб Z! Руският посланик в Еритрея: Да, казах, че трябва да наритаме българите

Човек може всичко да си позволи в частен разговор, казва уличеният в скандални приказки Игор Чубаров

 

Момчил Инджов

Игор Николаевич Чубаров е роден през 1947 г. Той е дългогодишен дипломат още от времето на СССР. Специалист по Африка, в момента е посланик на Русия в Еритрея.

В четвъртък в YouTube бе разпространен петминутен телефонен разговор между Чубаров и колегата му в Зимбабве Сергей Бахарев. Двамата обсъждат как Русия не успя да събере достатъчно съюзници в ООН, за да бъде подкрепена анексията на Крим.

“…Румънците и българите ще ги заврем с шутове, да ги е…, там, където им е мястото”, казва Чубаров. После обяснява на колегата си как посланикът на ЕС го молил Русия да си прибере обратно Румъния и България, но дипломатът му отговорил, че няма да стане.

В разговора двамата посланици си приказват как Русия ще анексира Каталуня, Шотландия, Венеция и Аляска и ще организира референдуми м Маями и Лондон, където има много руснаци.

По повод скандалния разговор Клуб Z се свърза с Игор Чубаров в Еритрея, който с удоволствие отговори на нашите въпроси.

– Игор Николаевич, търсим Ви от България по повод разговора Ви с Вашия колега в Зимбабве, който бе разпространен в интернет. Известно ли Ви е това?

– Разбира се, че ми е известно.

– Имало ли е такъв разговор?

– Да, имаше. Но това всъщност дори не бе разговор. Това бе нещо, което на английски се нарича out of talk (буквално “извън разговора” – б.а.). Това бе разговор между двама приятели от частен характер, който няма никаква политическа тежест. Ние бихме могли с него (с посланик Сергей Бахарев – б.а.) да говорим на тази тема в банята или където и да било, в кухнята… Просто се смеехме на ситуацията. Този разговор е бил записан от съответните служби. Е, какво да кажа? Много съжалявам, че там вземат на сериозно казаното от мен.

– А Вие това сериозно ли го казахте в разговора Ви?

– Как може такива неща да се говорят сериозно! Това бе една абсолютно шеговита беседа, плямпане, дето се казва. Как може на сериозно да се приемат думите, че ще проведем референдум в Маями! Вие можете ли да повярвате на това?

– Кой знае. Но Вие това за Маями го повтаряте два пъти. Освен това споменавате България два или три пъти. Говорите, че “Русия ще завре с шутове,  да ги е… българите, румънците и другите европейци там, където им е мястото”… Колегата Ви Бахарев пък говори за “балтийските лайна”…

– Преди всичко трябва да се види преводът, идентичността на превода на моето изказване. Там за шутове няма нищо. Това е неправилно. Това бе шеговито изказване.

– Игор Николаевич, аз не съм гледал английските субтитри, а съм слушал думите Ви на чист руски език. Чух много добре за шутовете.

– Там бе написано, че казвам “Скотландия” вместо “Шотландия”. Първо, това изобщо не съответства на истината. Второ – повтарям още веднъж – това е беседа от частен характер.

– Разбирам. Но Ви питам имало ли е такава беседа или не?

– Такава беседа имаше.

– И Вие не се отказвате от думите си?

– Не се отказвам от разговора с моя приятел.

– Значи, всичко, което се чува в записа, сте го казали. И той го е казал, така ли?

– Преди всичко нека да кажа, че това бе шега.

– Разбирам Ви. Но все пак сте говорили всичко това, нали?

– Говорил съм го на шега.

– Но сте го говорили, нали?

– Сега мога да Ви кажа… Нямам пред себе си текста. В разговора ми с Вас не съм акцентирал върху това, което съм говорил. Когато разговарям с приятели в банята, в сауната, никога не акцентирам вниманието си върху това, което казвам в частен порядък. Частните изрази, частните думи – това са си частни думи. Трябва да приемете като сведение, че ако казвам, че не обичам този или онзи – това си е моя лична и частна работа. Да се политизира това е съвсем неправилно.

– Но все пак Вие сте държавен служител, посланик на Руската федерация…

– Аз съм държавен служител тогава, когато официално изпълнявам задълженията си. Но в разговорите ми с приятели в банята аз съм частно лице, а не държавен служител.

– Ако не е тайна, къде се намирахте по време на разговора Вис Вашия колега в Зимбабве – в банята, в сауната, в кухнята или някъде другаде?

– Бях на телефона. Знаете ли, не мястото определя темата на разговора, а самият разговор. Какво значение има къде съм бил? Сега да Ви питам Вас. Разговор в сауната, ако се записва от съответните служби, ще бъде ли считан за разговор между политически дейци?

– Честно да ви кажа, никога не би ми хрумнало да обиждам руснаци и да говоря „да ги заврем с шутове“ някъде си. Няма да го кажа нито за африканци, нито за евреи, нито за араби…

– Дори в частен разговор?

– Никога. Това противоречи на убежденията ми.

– Добре. Но работата е там, че в частен разговор, продължаващ пет минути, човек може да си позволи нещо, може и да не си го позволи.

 

14 мнения за “Ех, (руска) баня, ех, ( просташки) кеф!”

 1. Защо да е скандален този разговор, Г-н Инджев? Нищо скандално според мен няма в подобни разговори. Това са разговори между руснаци които са едни от най-шовинистичните и комплексирани народи в света, безпардонни, безапелационни, цинични и жестоки. Те са такива каквито са ги описали като народ (подчертавам като народ, не като политици, дипломати, селяни, дворяни и т.н.), техните най-велики умове като Достоевски, Гогол, Толстой, Лермонтов и т.н.). Това което чуваме от разговора е руснака в неговата чиста и натурална форма. Какво скандално има в това че те са естествени в тези разговори? Единственото скандално според мен е идиотската същност на българина който за почти 2 столетия не можа да види и запомни същността на руснака а продължава да живее в самозаблуда подобно на животинче изпаднало в екстаз от хипнотизата на хищника преди да бъде изядено. Сещам се за приказката за зелника, в който българите сме даващата страна а руснаците ядящата. Да си спомним кой е лудия в случая. Все едно, да им приседне дано!

 2. Въпросният “дипломат” за жалост е еманация на имперското мислене в шовинистична, фашизоидна Русия начело с неофашиста Путин.

 3. Съгласен съм напълно с Ulian.

  Разговорът между двамата ГРУ-джии (Африка още от Хрушчово време досега е изцяло ресор на въпросната институция)не трябва да се възприема толкова в геополитически или дипломатически категории, колкото във фолклорно-антропологически- като илюстрация на кочината, наричана “руска душа”, “руско мировъзрение” и пр. отвеяни приказки.

 4. Към БОРЕТО:
  Прав е ULIAN, нещата са много по-дълбоки и смущаващи – този “дипломат” е еманация на РУСКИЯ СВЕТОГЛЕД! Илюстрация на манталитета, морала и мисленето на РУСКИЯ НАРОД /каквото и да значи това/!
  ЮЛИАНЕ, приятелю, българите вече почти век са подлагани на “обгрижване”, пропагандно образоване, политическо облъчване, зомбиране, всяване на страх, духовно и физическо мачкане,целенасочено опростачване и маргинализиране, за да бъде доведено поведението им близо до това на тъпите мужици!
  Връщането обратно към нормалното, проглеждането ще бъде трудно, бавно и мъчително! С тази задача са се нагърбили шепа ентусиасти, родолюбци, шепа възрожденци, един от които е авторът на този блог. Наш дълг и наша гордост е да го подкрепим чрез своето скромно участие.

 5. Към ПАВЕЛ ТИНКОВ:

  Вярно е, че българинът е подлаган на описаните от вас неща, но не мисля, че може да бъде доведен до състояние, близко до това на тъпите мужици.

  Просто българинът (доказан индивидуалист) не е руснак (условна единица от аморфната маса)!

  Българите сме подлагани и на други, по-продължителни изпитания, но ето вижте, България е съществувала много преди да се пръкне Русия и ще я има дълго след като Русия изчезне.

  Просто трябва непрестанно да уличаваме продажниците и родоотсъпниците и на отдавна вмирисаните исторически фалшификации, митове и внушения да противопоставяме истината като противоотрова.

 6. И тримата коментирали чудесно допълват това което поне за списващите в блога на г-н Инджев отдавна е безпошадно ясно. Нас винаги раззия ни е третирала като най-послушната част от своя заден двор. Не случайно г-н К.Ганев написа тук след поредната брилянтна статия на стопанина на блога посветена на изборните резултати за България- “резерват от тъпанари”. Като се връщам в спомена какви запуснати фигури засякох, не един, не двама, не няколко а десетки и десетки в изборната секция в Йорет дел Мар мога само да добавя. Вече и ги изнасяме в порядъчни количества.
  Разбира се, няма да се оставяме нито за миг. Докато има Личности като г-н Инджев надеждата умира последна.

 7. а разговора между посланника на САЩ в Киев Джефри Паят и Виктория Нюланд,дето последната каза “МАИНАТА МУ НА ЕС”…случват се такива неща,нищо учудващо няма.

 8. Г-н Тинков, съгласен съм с вас че само една шепа патриоти с достъп до някаква форма на медия, сред които и Г-н Инджев, се опитват да събудят заспалия българин, белким разбере че брат му (руснака) е изрод който активно му желае злото. Шапка му свалям на Г-н Инджев за това което прави. Проблемът, обаче е че българина дори ерудирания, образования, и що-годе буден такъв много рядко вдява каква е ролята на русия в нашето минало и настояще. И това става въпреки фактите които вече са добре известни. Ей това е страшното и отчайващото, а то вещае че моделът ‘русия/москва/КГБ/Кремъл’ по известен сега с модерното си ‘КОЙ’ ще командва у нас не още 8 години (според Близнашки) а поне 80, защото русия и народът й няма да се променят. расия си сменя куклите на конци, а кукловода който стърчи в целия си 30+ метров ръст с автомат над главите на всички ни в Княжеската градина в София и на тепето в Пловдив малцина се осмеляват да видят и назоват. Няма оправдания за зомбиране, промиване на мозъци и така нататък. И на други народи им се случиха същите, ако не и по-остри промивки. Стига сме се оправдавали, решаването на проблемите започва с ясното им обозначаване. Има вече прекалено много информация за това къде е КОЙ и той нито е в сарайте на ДПС, нито в Драгалевци, нито в Бояна, където са само неговите проявления.

 9. до Ulian

  Не мисля, че фактите са добре известни. Не и за съвсем младата госпожица с очната линия. С целия ми респект и интерес към нея: тя заслужава автентичен учебник по българска история и просветени учители.

 10. @ ULIAN:
  Моля те да ме извиниш, но ще си позвола известно несъгласие.
  По мое мнение истински образованият, достатъчно ерудиран и буден българин отлично вдява каква е ролята на Русия. Изключение правят продалите се. За съжаление истински образованите… и така нататък са не повече от 30 процента от природонаселението и поне една трета от тях са изкушени от звонка, властови постове, привилегии и други благини, втора третина все още не се е освободила от страха и предпочита да се снишава и да кротува. И ето, че останахме десетина процента!
  Дълг на всеки родолюбив и свободомислещ българин е да се бори според силите си за останалите 70 процента!

 11. Любовта между българския и руския народ е мит, който ни се насажда от поколения насам. Истината е, че нито те ни обичат, нито ние тях. Просто държавата ни от 70 години насам е яхната от една престъпна клика, която кяри от тясното си сътрудничество със сестринската си престъпна клика, която управлява Русия. Те си организират антизападната и проруска пропаганда, на която обаче никой y нac не се връзва сериозно. Ако имаше такива балами, двата милиона българи, които напуснахме България през последните 25 години, щяхме сега да сме на изток, а не на запад от България.

 12. “Дълг на всеки родолюбив и свободомислещ българин е да се бори според силите си за останалите 70 процента!” (Павел Тинков)

  ДА! В противен случай това, че сме тук заедно, до голяма степен се обезсмисля.

 13. Освен че са най-шовинистичните и комплексирани народи в света, безпардонни, безапелационни, цинични и жестоки, всичко това плюс агресивни, злобни, злопаметни, дребнави и брутални. Истински павиани с ядрена сопа в лапите.

  Който не го мързи и не го е гнус, да гледа тук:

  http://www.youtube.com/watch?v=zvt0-htR5us

  Респект!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.