Да живее ББЦ- България без цинизъм

Цялата държава се занимава с партията на Бареков, но само на Бареков не му е интересно какво се случва с нея.

 

От сутрин до вечер телевизиите бълват интервюта с присъединили се към партията му отцепници в бившия парламент и с първата „люспа” ( както се изрази днес водещата в Нова телевизия Мира Иванова) в неродения още законодателен орган. Новините трескаво следват хода на провалените преговори между цензурата и нейния прототип ГЕРБ, обаче самият имитатор на Борисов е в Лондон и като един добър негов дубльор декларира, че предпочита да отиде на мач, докато другите преговарят от негово име.

 

Ето какво съобщава в сайта си в. „Преса” за реакцията на Бареков на най-важната новина за собствената му партия, отблъсната при опита да се предложи за общо управление с ГЕРБ:

 

” В Лондон съм на семинар на консерваторите, а утре (събота – б.р.) отивам на мач на „Арсенал“.

От „Преса“ научавам сега (17,38 ч. бълг. време), че преговорите с ББЦ са прекратени. Не се интересувам от тези преговори. Аз съм излязъл отдавна от тази игра. Казах, че съм европейски политик. Нека направят правителство, да стане нещо добро за народа. Това не е наш проблем, а на колегите от ГЕРБ.“ Това каза за “Преса” лидерът на “България без цензура” Николай Бареков”.

 

Не вярвам някой да е много изненадан след всичките преобръщания на Бареков от факта, че е в състояние да направи поредното кълбо на цирковата арена. За глупавите му измамени избиратели няма какво да се каже, но за онези хитреци, които много добре са си направили сметката за присламчването към предизборните му пари, доказано най-впечатляващи като обем в сравнение с всички останали „играчи” в кампанията ( както беше и на евроизборите), би трябвало да има някакъв механизъм за търсене на сметката от тях.

 

Житейското правило, че глупавият злодей е способен да навреди много по-малко от умния, би трябвало да важи и за въпросните сметкаджии. Защото са се продали откровено и са помогнали да бъдат заблудени т.н. обикновени хора, таксувани като стадо за колективна употреба и продан.

 

Схемата за купуване на гласове от страна на цензурата не е никаква тайна. Разказаха я пред телевизионните камери миналата седмица и възмутени от това, че не им плащат обещаните 50 лева „застъпници”- легално закупени човекоединици, които само в село едикоеси донесли на Бареков цели 200 гласа. Там му беше силата на Бареков, който още в аплоато си на (псевдо) журналист обикаляше България и градеше структури, т.е. пазаруваше масово “застъпници”

Може и да им платят някой ден обещаните 50 лева,за да им запушат устите. Но кога ще има разплата с търговците на гласове, които буквално се подиграват със закона, който принуждава абсолютно лицемерно политическата реклама в предизборните клипове да завършва с „купуването и продаването на гласове е незаконно”.

 

Точно фактът, че е незаконно, но се върши демонстративно, срива и малкото останал авторитет на системата, която се държи на основното нещо, различаващо диктатурата от демокрацията. Нарича се избори.

 

Нима е толкова невъзможно някои институции да се поинтересуват от доходите на закупените от Бареков рекламни лица на известни личности в публичното пространство? Сигурно също са купени законно. Но ако бъдат изобличени това поне малко ще върне вярата на хората, че има нещо като възмездие за пагубната лакомия и продажност, която превръща политиката у нас в цинична търговия.

 

Имаме нужда от малко повече ББЦ- България без цинизъм.

 

 

16 мнения за “Да живее ББЦ- България без цинизъм”

 1. Добра новина, вече и тираните от -СТАНИТЕ бягат от Путин в антируския ГУАМ! Остават Назърбаев и Лукашенко, но въпрос на време е и те да си вдигнат първо чуковете, после и сърповете! Е, тогава ще сме единствени на великите и необятни руски пазари!

  http://www.fergananews.com/news/22683?utm_medium=referral&utm_source=lentainform&utm_campaign=fergananews.com&utm_term=10669&utm_content=3110723

 2. Още една добра новина –
  Международната рейтингова агенция Мудис понижи кредитния рейтинг на Русия с една степен от Baa1 до Baa2 .Перспективата за рейтинга остава негативна, предаде ТАСС, като се позова на разпространено днес съобщение на агенцията.Мудис заявяват, че има “постепенно, но непрекъснато намаляване на валутните резерви на страната във връзка с изтичането на капитали, ограничението в достъпа на руски кредитополучатели до международните пазари и ниските цени на петрола.”
  Да му мислят рублофилите.Цената на рублите се срива , а с това и тяхната цена също.Даже и демонстрацията на Путин на парада не помогна.

 3. В България няма политически партии.
  Има само жалки аматьори (не много) и останалите – престъпни синдикати.

 4. Нещо което може да не е съвсем вярно, но пасва идеално: Ако Бареков е копие на Борисов, можем огледално да видим какъв всъщност е “Бойко без маска”.
  “Бойко без маска е Бареков.”

 5. Дудукът изпълни предназначението си, разпиля и обезсмисли вота на гласувалите за измислената ББЦ наивници и се изчерпа. Питам се обаче, какви са тези идиоти, които инвестираха луди пари, за мъртвородената, “танцуваща само едно лято” и при това решиха, че напъните на пловдивския шут-посредственик заслужават толкова висока награда – петилетка безгрижие в сърцето на Европа и продължаващо къпане в шампанско?!

 6. Добре звучи като заглавие:
  БАРАКОВА БЯГА ОТ БАРДАКА НА БАРЕКА!!!
  (макар и моралният интегритет на въпросната да не е много ясен).

 7. Театрото което играят Дудука и ГЕРБ показва, че, както писах в блога си, Дудука е продалл партията си на ББ. Вероятно мнозинството нужно за съставяне на правителство от ГЕРБ е било осигурено отдавна и сега се рзиграва фарс наречен “демократична” процедура, с която обаче, се отстранява РБ и се сформира псевдодясно псевдонационално, псевдопроеевропейско правителство само от ГЕРБ, и псевдопарламентарно мнозинство Голям ГЕРБ/+ДЕПУТАТИТЕ НА ББЦ/ + НФСБ.
  С подкрепата на всички други проруски партии като БСП,АБВ и отвличащата вниманието с крясъци АТАКА, заедно с активната но мълчалива подкрепа на ДПС, това мнозинство и това правителство ще започнат доразграбването и дозаробването на България от Русия.
  Всичката вина ще бъде стоварвана върху РБ и Радан Кънев. На един етап Кунева и Лукарски ще се гушнат с ГЕРБ и ДСБ ще си остане отово самотен войн на фрота за почтена политика в България.

 8. Бареков би абортирал и себе си, ако някой плати.
  ех

 9. @ Luben Pandev

  Ако сме по-проницателни по отношение на това, къде ще стоварят вината: последната по default отива при Иван Костов.

 10. И аз имам опасения, че ГЕРБ ще извадят от девет кладенци вода, за да осуетят влизането на РБ във властта. Или още по-лошо: ще привлекат РБ само частично (Кунева, Лукарски…) в правителството, за да сподели РБ после вината за очаквания му провал. Трудно ми е да не направя връзка между осуетеното от Кунева и Лукарски преди месец избиране лидер на РБ и липсата на ясно представителство от страна на Блока, което обърна колата на преговорите между него и ГЕРБ в сряда. Надявам се този черноглед сценарий да не се осъществи, но дали?…

 11. Целта е постигната. На 6. Задкулисието има 15 депутатина които са на разположение изцяло на статуквото. Където им повелят-там са. Каквото им наредят-няма проблем да го изпълнят. За колко време да бъдат-за толкова за колкото им се отпусне.
  Освен това, дори и да са най-тъпите парчета по света и у нас, си дават същевременно прекрасно сметка за едно. Повече парламент-никога. С две думи- пей пълно мандатско сърце. Евентуално.
  А Капут Дудучев Бюреков наградиха да се бара като евродепутатин цяла петилетка. Нека оди бос.
  Българио, за тебе те умряха.

 12. Радан Кънев, ако иска да постигне нещо, трябва да порасне и да се разграничи от тези, които работят за себе си. В противен случай ще си остане поредния Комсомолец с ищах за участие в партийни събрания!

 13. Мисля ,че Реформаторите допуснаха да ги подхлъзнат-Вижте назначението на Лукарската нова възлюбена и др. подобни безумства, на които те не реагираха.Внушението което веднага направи подлецът Волгин е: “Какви носители са те на нов морал- значи и те са като другите”
  Чудя се защо им беше тая коалиция с Рупец,с Лукарски и Кунева -мисля ,че сами си заложиха тези мини.
  Слушах тази сутрин Т.Дончева -в едно е права-не можеш да прескачаш етапи в своето развитие-трябва да си извоюваш доверието-особено когато си го загубил веднъж е особено трудно.
  С безпринципни и шикалкавещи коалиции не става. Само ГМО проекти изгряват за 1 месец.

 14. да допълня:
  Най-неприятно е да призная,че в тази Волгинова манипулация има зрънце, не ами цяла грамада истина и нищо не може да се възрази.
  И ТОВА ГО ДОПУСНАХА РЕФОРМАТОРИТЕ-НЕ СЕ РАЗГРАНИЧИХА…НЕ РЕАГИРАХА!
  А като претендираш,че носиш новия морал в политиката, нямаш право на такива тъпи издънки

 15. И ако не успеят да изговорят ЯСНО, РАЗБРАНО И ПРИНЦИПНО, защо няма да влязат в новото правитество-защото явно няма да приемат техните условия за съдебни реформи,и защото евентуално Лукавски и Кунева ще пристанат на Бойко-ще го отнесат те.
  Ще бъдат дежурните обичайно виновни и заподозрени, за всички злини в държавата

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.