Геомутрията на пре(до)говарянето

Първият кръг от преговорите за ново правителство се оказа тъп триъгълник с няколко хипотези и хипотенузи, достатъчно криви, за да се окажат такива и сметките за печеливш четириъгълник или поне за паралелопипаща конструкция на жизнеспособна бъдеща власт.

 

Три партии, ако не са комбина(ция) в рамките на широко подкрепените от първата тройка, не стигат.

 

Пре(до)говарянето, разигравано за заблуда на врага ( т.е. на избирателя), протичащо ( където е текло, пак ще тече!) цяла седмица, приключи в отсъствието на смълчания като Буда победител по точки на изборите Борисов, но с обобщаващото присъствие на президента Първанов.

 

Нали така, Първанов има привилегията да не е „бивш”, а да бъде наричан президент по силата на неписаното правило, че и след края на мандата президентът си остава президент.

 

Президентът Първанов, унизен да бъде последното, осмото най-анемично пипало на зараждащия се парламентарен октопод, се (д)оказа оставач, но със заявка от днес да брои „пилците на есен”. Той беше единственият едноличен собственик на партия, който лично се яви да преговорите с Борисов при физическото отсъствие на своя приятел. Поговори си с инструктираните му пратеници и след това изрази удовлетворение от постигнатото разбирателство.

 

Това ми напомня на празнословието на съветски вожд Леонид Брежнев, който радваше зевзеците със задължителното споменаване на своето „чувство на дълбока удовлетвореност” във всяка своя реч, след което плъзна вицът, че е откривател на ново, седмо чувство.

 

Подробност от бутафорната аритметика на (пре)договарящите се при новите условия съзаклятници Първанов и Борисов са оповестените цели 14 съвпадения от общо 18 обсъждани теми. Съвпаденията по само 4 точки, обявени след пре(до)говарянето между ГЕРБ БСП, не бива да служат за никакви (прибързани) сметки, макар да е показателно, че Бойко и Георги май вече не крият своята течна дружба.

 

Без БСП все пак няма да могат да се оправят и за никакво взаимно удовлетворение няма да могат да хълцат. А ДПС може и да стои отзад, но не и коалиционния креват, деклариран като невъзможен формат. Дали реформаторите ще се отдадат в тази съветска тройка, предстои да видим.

 

(Ре)капитулацията е следната: открои се близостта само между ГЕРБ, България Без Цигани (патриотичния ББЦ 2) и АБВ. Това обаче не им стига да сглобят дясно-центро-левия си съюз.

 

Както и да го въртят, триъгълникът между тях си остава тъп. Президентът Първанов обаче, на правата на опитния от много години водещ фактор на задкулисието, оповести публично печелившата формула: да се обедини „векторът на лявото и дясното”. Това е откровена заявка за широка, като руската душа, коалиция ГЕРБ-БСП-АБВ.

 

От утре, понеделник, в новия кръг пре(до)говаряне се очаква да се завърти самият Борисов, който трябва да разшири квадратурата на бермудския триъгълник на досегашното (не)съгласие и да го омагьоса във фигура, от която май Първанов предлага да изчезне неудобния за европейско логаритмуване антиром(б)ски проект България без цигани на тв СКАТ. Което чисто аритметически не може да доведе до нов кабинет без решаващата подкрепа на червената арм…, пардон- без „левия вектор” БСП.

В ВИП зоната над боксовия ринг тихо п(а)сува ДПС и спокойно си чака мършата от тази битка на титани(ци)те.

 

Очертава се нестандартна геомутрия на пре(до)говаряне.

 

 

27 мнения за “Геомутрията на пре(до)говарянето”

 1. И моят прочит на събитията е такъв (работата отива към широка правителствена коалиция “голéм член” – ГЕРБ/БСП/АБВ), защото ми направи впечатление, че от БСП отричат, че ще са категорично в опозиция, въпреки че в понеделник уж не се разбраха с трите лeли.
  Дали ще станем свидетели на втора подмяна на ГЕРБавия вот в рамките само на година и половина? Дали някой от многобройните фенове на Бойко е допускал, че с вота си ще вкара през задния вход гоцэ във властта? И колко от тях ще се хванат на наглата лъжа, която ще потече по всички тръби, че широката като руската душа коалиция е изфабрикувана по изричната препоръка на Меркел? Все въпроси с неприятни отговори…

 2. КРАТЪК МОЙ КОМЕНТАР

  Не смятам, че ще възникне правителствена коалиция между ГЕРБ, БСП и АБВ, мисля така по една-единствена причина: такава една коалиция ще застраши тъй удобното за кагебистко-ченгесарската българо-руска олигархия и мафия политическо статукво, при което два отбора, два партийни клонинга, еднакво предани на същата тази мафия и олигархия, играят пред оглупялата от толкова наглост публика своите игрички и си прехвърлят топката на властта, представяйки се за “леви” и “десни”. Ако БСП и ГЕРБ се съюзят, тази тази удобна и полезна структура рискува да рухне и това да застраши безразделната политическа хегемония и господство на упоменатата мафия и олигархия.

 3. Чудесна статия.Квадратурата на кръга.В името на отечеството България.За сега отвън кръга/квадрата/ остават само *лошите,безотговорните*.Кои са те ще видим скоро.Във всеки случай четвъртият ъгъл на квадрата остава за *десните*.Ще се намерят хора.*Обществено отговорни*.И така ще затворим кръга.Елементарна геометрия.Още по елементарна политика.Откъдето сме тръгнали,там ще се върнем.За благото на народа и мафията.Няма лошо.Безкраиността е в основата на вселената.

 4. Не,че не е възможна врътката в името за национално спасение на България да се се състави правителство ГЕРБ-БСП-АБВ.Всички умни хора разбраха,че ГЕРБ са втория ешелон на БСП, наричайки себе си за благозвучие десни.Но ако има и малко десни трезви хора в тази партия ще разберат ,че тази трансформация е бавното самоубийство на ГЕРБ.Оставям настрана излъгания им електорат.

 5. Според мен, 15-те блуждаещи елементи-бебеци ги бройте твърдо за каквото и да е правителство. Колкото и да са тъпи, справка 13-ка от Пловдив прекрасно си дават сметка, че никога повече НС няма и да помирашат. Поне 3 години ще правят невъзможното за да се осигурят с високи пенсии. Човещинка.
  После, бочката вече е пазарил които трябва от РБ. Няма какво да се заблуждаваме. Патриотарите от СКАТ плюс “войводата” Каракачанов, между другото дълго време е делял стая в Института по история на БКП с папка гоце също ще го раздадат “национално отговорни”. Самото абв експертно ще “подсили” кабинета. ДПС още от къджалийско кафепиене удря парламентарно рамо за 300 дена.
  Ето ви една от широка, голяма, велика, както щете я наречете коалиция.
  БСП ще го играе опозиция. Да могат да бъдат излизани раните и забравени золумите им.
  Колко ще издържи това правителство, наглед орел, рак и щука но в действителност гонени главно и на първо място от начесване на егото на императора и интереса клати феса на всички останали само обозримото бъдеще ще покаже.
  Трите “фурии” са за парлама. Шменти капели както обича шефа им да се изразява. В момента се играе театрото за да може електоратите да свикнат пред неизбежноста на това което задкулисието е решило. А и пари спонсорите за нови избори не се им се харчат.

 6. Направо ни хвърлят в обятията на Путин.Ще направят правителство на всяка цена.Този служебен кабинет ги боде в очите с отношението си към Русия като агресивна страна и към “мега проекта и” ЮП.Ще го стартират, за да приберат комисионните и ще го спрат , защото Газпром няма пари да го финасира.Но тук ще се раздадат едни милиони.А те за милиони са готови и с дявола да правят коалиция, както в прав текст го каза Веждито – бедняка милионер.А как само го вкараха Първанов в парламента – изчислиха го до стотни.И тандема Борисов-Първанов с продуцент Златев е готов.Тежко ни горко.Чака ни ледена епоха отвсякъде.

 7. Освен статията, много ми харесва написаното от D.Savova.Аз обаче ще слезна под нивото и на двете и ще коментирам ситуацията от гледната точка на външните клозети, налични у всички “дагаварилис” и “разбралис”. То сирищници, то банкенци, Аецка не я знам от кое точно село е, но не може и тя да не е раснала покрай външен клозет. За Румен пЕтков такъв не требе при наличието на градски фонтани, но за него градското е необходимо само за да му придаде немедлено селски вид. Зад гърба на тази клозетна дружинка наднича и лицето В.Златев, за което също нямам никакво съмнение, че е израснало в къща с вънкашно фасилити. Абе, каскетната правда извира от всички отходни канали. Трите грации изразили непомерно задоволство от дълбоко удовлетворяващите разговори с АБВ-то. ‘Ми как не, като те това са и очаквали, а преговорните процеси са разигравали само като за пред публиката. И сега със страшна сила ми увисва въпросът: Що щат РБ в тази откровено руска, проста и отвратителна компания. Ако имат идея да спасяват нещо си, дали пък то наистина се нуждае от спасяване. Мене ако питате -НЕ.

 8. Има нещо нечистоплътно в политиката ,както в живота ни.Имам усещането,че полицаи и полицайки,политици и политички ни пребъркват по интимни части на публични места без ръкавици!Вероятно случката със студентката Борислава не вълнува много хора,но аз съм потресена от подобен човешки и професионален примитивизъм на длъжностното лице-полицайка от Четвърто РПУ в елитния квартал Лозенец.Каква е тази жена,назначена да следи за реда?Тя няма елементарна битова култура,за друга даже не ми се мисли!Каква е реакцията на шефовете,на министъра на вътрешните работи,на политиците?

 9. Не познавам друг журналист, който до такава степен да владее метода на политическата “каламбуристика”, (ако ми позволите да употребя такъв термин). Гениално журналистическо скерцо! Поздравления!

 10. Великолепна статия и достойни за равнишето й коментари! Да, ТеКеЗеСарският перчем на гоцэ сырыщныко определено се навири тези дни- и е ясно защо. Как няма хранени московски хора да се разберат задушевно, идейно и по същество? Още повече,че сърбите поведоха по точки в прокремльовската поцелуйковщина-трябва да се наваксва, милость Государьева да се заслужи, че петродоларите май са на свършване!Но аз мисля, че сценарият на уважавания колегa Ангел Грънчаров е по-вероятен. Фасадата, димната завеса, лъжеподялбата на “проевропейска десница” (герб) и “проазиатска левица” (останалите, без РБ) е тактически необходима на общите им началници.

 11. Всичко, за което говорим, е парлама. Всичко е демагогия. Целият ни живот.

 12. С ботево перо, отново в десетката!
  Ако разрешите да перифразирам анекдот от времето на СеСеСеРа – както вървят нещата на път сте да запишете името си на буква “Б”:
  “Бойко Борисов – премиер, живял по времето на Иво ИНДЖЕВ”.
  Поздравление и за участието в сутрешния блок на НОВА!Червендалестият Колка поддакваше с охота!
  🙂

 13. “Горят си сиромасите парите,
  броят на богаташите парите.”
  /Р. Ралин/
  Като говорим и какво? Да. Статията е великолепна, и какво? Стагнацията продължава. Между другото сред българите в Щатите се говори, че президента Обама забранил всякакви банкови операции с България заради КТБ, която се оказва руска пирамида (според американски източници), която изсмука неизвестно колко милиарда български пари. Историята, която не се научава, има свойството да се повтаря. След великата дата (09.09), когато много камиони ЗИС-5 от съветската армия спряха в един фатален ден пред БНБ и на тях бяха натоварени неизвестно какво количество българско злато, което изчезна в “незнайна” посока, сегашните наши “братя” действат по електронен път. Хем по-и, хем по-сигурно. Особено ако е защитено добре от хакери, а можете да не се съмнявате, че това е така. А ние обсъждаме рокади, коалиции и незнам каво си! “Пременил се Алия. Като се погледнал – пак в тия.” Каква е разликата между едните и другите? Ми ник’ва.

 14. Г-н Инджев ,знам че не е много по темата,но гледах едно пропагандно рубладжииско видео, което масово се разпространява в нета и съм много възмутен от откровенните лъжи във въпросното филмче.Искам да ви помоля,понеже имате страхотен начин на писане и умения да разобличавате подобни лъжи и про-путлерски пропаганди,да обърнете нужното внимание и по често да пишете статии, изобличаващи подобни гадости!Според мен това е много важно,понеже съм сигурен че ВИЕ променихте виждането и мирогледа на много хора,благодарение на това че сте един от малкото които казват ИСТИНАТА в нашата държава, а и благодарение оригиналния ВИ и неповторим начин на писане и изразяване !Не трябва да се допуска хората да бъдат заблуждавани !! ето и линк към въпросното “клипче” https://www.youtube.com/watch?v=hDnjh_GQ8PY

 15. Каквито и комбинации да разиграват на всички ни е известно кои са те, така че според мен единствения проблем за съставяне на така необходимото за България реформаторско правителство и управление е в РЕФОРМАТОРИТЕ и съвсем конкретно в м.к и б.л. Ако тези двамата преодолеят егоистичните си и вредни за страната ни амбиции, ще има такова правителство. В противен случай варианта е един,и който ще завърши с предсрочни избори.

 16. Т.наречените преговори цяла седмица си бяха цирк и театьр.200% сьм сигурен че правителство вече е сьставено в Банкя с благословия от сараите на Доган.ГЕРБ+ПФ+АБВ сьс подкрепата от ДПС.
  Единствената вьпросителна е РБ дали ще си направят харакири или ще устоят на изкушението и на следващите избори ще инкасират двойно по-голям изборен резултат отколкото сега.

 17. Гениално, предвидили сте новината от вчера. Помня даже точно след изборите го предвидихте, а ББ го даваше възмУтен огОрчен. Хайде пак да го чуем ББ…

 18. като си възмутен,защо го разпространяваш,голям си тарикат

 19. @ До Стоянов
  Не е тарикат, просто тролската ‘култура’ достигна минусови нива. Гласчетата им стават все по-мазни и пискливи, и действията им все по-прозрачни. И никак, ама никак не са забавни вече 🙁

 20. тавариш СТОЯНОВ, и каква е според вас “истината”???
  Ако гледате и слушате пропагандата на Путин, никога няма да стигнете до истината, защото ще я търсите в обратна на нея посока!!!

 21. хахаха,КОЛКО СТЕ НАИВЕН И ГЛУПАВ Г-Н ИВО ИНДЖЕВ,…

  ВСИЧКИ КОИТО КАЖАТ НЕЩО НЕГАТИВНО ЗА САЩ,СА РУСКИ ПОДЛОГИ СПОРЕД вас,ВСИЧКИ СТАТИИ,КЛИПОВЕ И ТВЪРДЕНИЯ ЗА МИЗЕРИИ ИЗВЪРШЕНИ ОТ САЩ -РУСКА ПРОПАГАНДА И ЛЪЖА,А ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗАЩО НЕ ПОСОЧВАТЕ ТОГАВА,А САМО ГОЛИ ДУМИ ??? И ВЪПРЕКИ ЦЕНЗУРАТА ВЪВ вашият БЛОГ,ПАК УСПЯХ ДА ВИ ПРЕКАРАМ ДА ПУБЛИКУВАТЕ ЛИНК ,КОИТО ПОКАЗВА В YOUTUBE,КЛИП АМЕРИКАНСКИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА САЩ В УКРАИНА !! АИДЕ ДАИТЕ НЯКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ИЛИ ОБОСНОВАНИ СТАТИИ И ТВЪРДЕНИЯ ЧЕ ТОВА Е ЛЪЖА !!!!!!!НЯМА КАК ДА СТАНЕ ПОНЕЖЕ В КЛИПА Е ИСТИНАТА ЗА САЩ !!ОБОРЕТЕ МЕ ДЕ !!!! И С ХИТРОСТ УСПЯХ ДА ВИ НАКАРАМ ДА ГО ПУБЛИКУВАТЕ В СОБСТВЕНИЯ СИ БЛОГ ,ВЪПРЕКИ ОГРОМНАТА ЦЕНЗУРА, ХАХАХАХАХАХА ФАКТА ЧЕ ПИШАТ КОМЕНТАРИ ЗА КЛИПА ЗНАЧИ КРАСНОРЕЧИВО ЧЕ МАСОВО Е ГЛЕДАН !!! НЕКА СЕ ВИДИ ИСТИНАТА !!!! НИЕ СМЕ АНОНИМНИТЕ,НИЕ НЕ ЗАБРАВЯМЕ,НИЕ НЕ ПРОШТАВАМЕ !!!!!!!!!!!

 22. СТОЯНОВ
  nikolai-veliki-1@abv.bg
  46.249.80.167

  С такива велики примитиви, като теб, които дори не са се научили да пишат елементарно правилно, нямам нужда от доказателства за правилния избор на позиция- насреща имам елементарни частици.

 23. няма връзка,правописна грешка допусната неволно,не е извинение,това не е смислен отговор

 24. ТЪПариш СТОЯНОВ, ниКОЙ НЕ е гледал примитивизмите на гасударят ти туПин , КОЙто се стремиш да ОБСЛУЖВАШ по пълна ТИ програма!
  Толкова си елементарен ,че дори и без да гледаме поредната пропагадност на шайката ти знаем какво може да съдържа , защото там няма НИЩО ново от началото й преди 100 години! Гледай си я може да “научиш” нИщо “ново”!
  И не се прави на голям “хитрец”, и тарикат,защото ако г-н Инджев е искал да цензурира тупизмите ти щеше да го направи!

  И ТЪПарищ КАКВО си “научил”, за да НЕ забравяш , ти си поредният платен лумпен на примитивът в Кремъл, който само рецитира това което са му написали като опорни точки.
  И гледай на теб и бандата ти да простят , защото вие ТРЯБВА да искате прошка, ТЪПариш безмозъчен лумпенизиран лакей!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.