Нашата полиция ни пази ( засега с презерватив)

Този път се разшумя и продължаващото мълчание на полицията ( и на министър Бакалов) само усилва доказателствено ефекта: да , полицейски служител се е гаврил сексуално с млада жена насред столичен площад.

 

Акцентирам още в първото изречение върху мълчанието на министъра, защото и на него, както на и „неговите служители” , не му е за първи път. Чух го да говори в едно телевизионно интервю с покровителствена любов за полицаите като за „моите служители” миналата седмица. Кога стана министър, кога му станаха толкова негови- или собственическото отношение на Бойко е заразно в държавата и сред другите висши държавни чиновници?

 

Не ми се преразказва ( още веднъж в публичното пространство) гадната история за това как студентката Борислава Латинова е била разголена напълно от кръста нагоре и къде точно са я опипвали надолу от кръста на кръстовището при на площад „Велчова завера”. Полицейската завера вече е описана достатъчно натуралистично пред милиони български граждани, а извършителите и техните началства – ще кажа отново- доказателствено мълчат вече две денонощия.

 

 

Вероятно случаят, колкото и да им се иска да бъде потулен по обичайния метод на погребването под пепелта на забравата, няма да остане без последици. С него този път се заеха близките на пострадалата жена, известни адвокати и заинтригуваните медии.

 

Искам обаче да припомня потъналата именно под подобни пепелища не (чак) толкова „пикантна” история за сексуална полицейска закана от тъмната доба на 8 септември, когато специално сформиран за целта полицейски отряд от дебнещи по заръка на руското посолство униформени най-после успя да залови група млади хора пред съветския паметник в центъра на София.

 

При залавянето на групата млади българи, които си позволили да напишат със спрей истината, че това е паметник на окупатори, полицаите са се държали също толкова грубо, като и при заверата на „Велчова завера”. На две млади жени, обездвижени с белезници, било отправено „пожеланието” да бъдат изнасилени от цял отбор футболисти. Било им обяснено, че не трябва да имат деца ( което след подобно зверство, което им обрисуват като заслужена разправа заради надписа „окупатори”, може да им се отще, дори и да се възстановят физически).

 

Случаят, за който има много свидетели, изобщо не получи разгласяването, подобно на сегашната гавра със студентката Борислава. Не искам да сравнявам и степенувам двете гадости, но е очевидно, че става дума за градация, поощрена от безнаказаността.

 

Логиката на полицейското насилие и простащина е очевидна: щом можем да заплашваме с изнасилване безнаказано, защо да не преминем към изпълнение на заканите, когато ни е кеф. Това явно си казват развилнелите се служители на закона ( на узаконената джунгла в униформа).

 

Не питам дали има значение какъв ( е бил) министъра- син или червен. Той самият в захлас повтаря, че за него няма значение кой е син, червен или пембен ( цитирам многократните му изявления, например във връзка със събирането на доказателства за вината за смъртта на 15 българи в Горни Лом).

 

Освен, че не питам дали е (бил) син, не питам и дали има дъщеря. Питам само защо е осиновил престъпните наклонности на неговите синковци. След като се направи на глух за свинщината при ареста пред съветския паметник, явно синковците са му мили, просто защото са си негови (служители). Мълчанието му ги потупа по пагона и те продължиха в същия дух.

 

Ще очакваме продължението, а дотогава- пазете се от служителите в униформа, те са опасни лично за вас, но не и за пасивното ни обществото, които им позволява чрез овластените си слуги да правят с нас каквото си искат. Нали си имат и те свой министър!

23 мнения за “Нашата полиция ни пази ( засега с презерватив)”

 1. Ще си позволя отново да повторя – в България НЯМА ПОЛИЦИЯ! Министерството на ВР разполага /вече 70 години/ с МИЛИЦИЯ! В мнозинството си тъпа, селяндурска, полуграмотна, безскрупулна, нагла, цинична, некадърна, разпасана,но … вярна на началниците си-комуняги!/Не само Бойко пази партийната книжка до сърцето си./
  Изключенията само потвърждават правилото!
  За служебния министър на гореупоменатата пасмина важи маймунското правило – трябва да се качиш на палмата, за да ти се види задника /червения/. Поведението на въпросния ренеГАД е един от отговорите на въпроса защо не успя прехода.

 2. Нивото в полицията е отчайващо ниско(изразявам се така, за да не употребя други думи, които са !елементарни! за разбиране и леко вулгарни)! Винаги се водя от това, кой има интерес.. Кои вътрешни и външни фактори имат интерес от безобразното състояние на полицията на всичките й нива???

 3. Нивото на милиционерите (да! милиционерите, защото полицаят има съвсем други функции – да брани свободата и живота на гражданите, а не да идевателства над тях!) в България си е от соц. време. Нищо в манталитета им не е променено. Те си обожават другаряТ Сталин с методите му, уважават другаряТ Путин за анексирането на Крим и всички бечинства с руския народ…. но мразят от дъното на душата си свободата – своята и на народонаселението, което има (не)щастието да населява теиз географски ширини.
  Тези хора са с манталитета на мутри, действат като мутри, говорят като мутри, искат да бъдат мутри!
  Полиция трябва да изгради българската държава, но не с тези кадри! Няма да се получи. И подобни гаври с честта и достойнството на всеки попаднал им в лапите (ще) са си обичайни. Само смяна на целия персонал на полицията с млади, образовани по западен образец хора може да изгради полиция в България.

 4. Наистина е гнусно!

  Искам само да кажа, че човек трябва и да си знае правата, и да ги отстоява. И най-самозабравилия се милиционер се респектира от това. Все пак, слава Богу, не сме 1947.

  Например, обиск се прави в присъствието на 2 поемни лица. Лице, подложено на обиск, има право да заяви, че не е съгласно с това да бъде обискирано, и да изисква вписване на несъгласието в протокола. Да не говорим, че служителят, освен че се легитимира, уведомява задължително на какво основание извършва обиска.

  Безумието на беззаконието се вихри дотам в Милиционеристан, че скоро всеки, на който му прекипи, и има достатъчно cojones, ще вземе закона в свои ръце. Тогава, жална им майка първо на разните министери и прочее “елит”, но и на всички нас.

 5. Господари, стражи и роби. Ето това е реалността, която другарите градят за нас от над 70 години.

 6. Рибата се вмирисва от главата. Сега министърът е разпоредил проверка за разлика от свинството около МОЧА на 8.9.2014. Резултати от нея отсега са ясни. Полицайката с “островна” наклонност поощрена. Студентката оттук нататък влиза в графата “криминално проявена“.
  За Иван Баколов що са птица ще повторя неопроверганото от никого и досега съобщение във фейсбук на ексвеликия депутат Марков от Пловдив.
  http://www.plovdivmedia.com/49924.html

 7. българската милиция/полиция по-малката сестра на съветската, пардон руската милиция. истинските промени в БГ, включително тези в ‘родната’ милиция, ще започната с РАЗРУШАВАНТЕТО на паметниците на окупационната съветско-руска армия в страната!

 8. Az ako biah policai i da vi vidia ce capate pametnici bih vi razgonil familiata. Ne sa vi bili kacestveno.

 9. Арт Завър,
  тъжно ще заявя, че си жестоко прав!
  Но това се случва точно заради нашата си тъпотия! Ние не можем да се възползуваме от факта, че сме Европейска държава. Изградили сме си поведение на страхливци, подмазвачи и предатели. Може би заради 500 те години отоманска сеч. Не знам. То е като да селектираш порода. Оцелявали са все най-низките. А комунистите още косиха. До дъно. Нищо не остана от гордия Български народ. Превърнали сме се в безропотна Паплач.
  Аз също имах проблеми с такива Милиционери. От тази Сган просто ми се повръща !!! Въпреки , че те също имаха проблеми с мен не останах с впечатлението, че началниците им са ги наказали. Просто се мажеха като настъпани лайна. Такава Гадост няма никъде!!! Как може да ядат от хляба ни! Ние не ги храним с мърша а те са се превънали в Хиени!!!

  Казал съм го хиляда пъти и пак ще го кажа. Докато гласувате на Изборите ще е така. В момента няма достойна Партия, която да може и иска да бъде Стопанин на България. В България управляват Комунистите и децата им. Те са навсякъде. С парите ограбени от нас, са закупили цяла Армия от Низки и Тъмни Личности. Няма кой да им вземе Жезъла.
  Докато не спрете да им подписвате властта няма да се промени нищо. Приказките, колко зле щяло да стане в България ако не може да се състави Парламент са просто вой на Комунистите, които искат да крадат легитимно. Ако някой иска да се сбие с тях ще му трябва Висша подкрепа. А ние сме върли безбожници. И си заслужаваме тъжната съдба.
  По Великден станах свидетел на една тъжна гледка. Митьо Пищова с полицейски ескорт пристига бавно бавно в Бачковския манастир и спира пред Портите. Върви с увиснало шкембе, придружаван от 2 метров бодигард. Гледам го и си викам, тези ли Полицията Пази ???
  Когато гласуваме ние нищо не получаваме! Получават Те! С увисналите грозни шкембета придружавани от Бодигардове и полицейски ескорт! За това гласувахме на 5ти и за това ще гласуваме и за в Бъдеще. Между другото на никой ли не му прави впечатление за разчистването на сметки, което започна с идването на Герб. Оня ден убиха още един експерт по делото за Цецо-мобила.

 10. Към mihailov
  samuil@abv.bg

  Публикувам адреса ти за връзка с подобните на теб другари в униформа, за да ги улесня при попълване на милиционерските си резерви с екземпляри, готови да бият български патриоти.
  Освен това, който бухалка вдига…
  Побойникът трябва да очаква да му бъде отвърнато със същото.

 11. Гн.Инджев,
  В Швеция почти ме разсъблече за претърсване, полицейски служител-жена! Обстоятелствата го налагаха, проявявам разбиране, но на въпроса защо жена, ме гледаха като паднал от небето, после разбрах, че това там е нещо нормално, каквото и да значи това! Дори в затворите имало смесена охрана! Въпрос на гледна точка! Фройд ряпа да яде! А кога се налага подобен “преглед” е много трудно да се изясни от правна позиция! Остава лична преценка на полицията във всяка отделна ситуация! Гавра винаги е възможна за жалост. Но при съмнения за наркотици в някои страни стигат до крайности!!!

 12. Изключително отвратителен случай с Борислава!Какво значи пазят в тайна името на полицайката?Защо, да няма общо с националната сигурност?Става дума за брутално насилия на държавен служител над гражданин.Искаме публичност и прозрачност,заплатите плаща българският данъкоплатец.Полицаите редовно превишават правата си.Кой ги толерира?

 13. Към Мitko:

  Г-н Мitko,

  В Швеция не знам как е жена да те съблича ( когато обстоятелствата го налагат), но обстоятелствата в случаите, за които става дума в България, не налагат с нищо събличането насред улицата до голо на едно младо момиче, нито пък нещо е налагало десет здравеняци в униформа да издевателстват над арестувани и закопчани жени като ги заплашват с “изнасилване от цял отбор футболисти”-нещо, което от устата на такива примитиви звучи като напълно реална заплаха.

  Дори и в Швеция да “бият негрите”, това не променя с нищо казуса тук.

 14. И на фона на всичко това безморални полицаи и военни имат наглостта да протестират и да защитават незаслужените си превилегии за ранно пенсиониране с 20 месечни заплати !ПОЗОР!!!

 15. Чудя се с кои очи правят протести срещу пенсионна реформа за милиционерите. Дали са се преборили с престъпност, дали са свършили нещо полезно или защото са под риск при далаверите? Главното им занимание е да пазят политическите и икономическите акули от народната любов. И за това неправене на нищо полезно да ги пенсионират рано и да им налеят 20 заплати при това. Понякога си мисля, че ако ги махнат, обществото няма и да усети.

 16. След тази наглост, как имат очи да стачкуват за ранно пенсиониране и други облаги И не само това – кого защитиха от кражби, от убийства, от катастрофи .Какво друго освен да пазят прогнилата власт в България вършат. Те просто са съучастници в престъпното управление , което фалира банки, завличайки стотици хиляди . охранява парламент, който взема престъпни решения- назначение на Пеевски за шеф на ДАНС или строеж на ЮП напук на българския интерес.А пенсиите и заплатите им ги плаща това насилвано от тях общество.Да, тези които бият – случая пред парламента и тези, които събличат на улицата – те им плащат заплатите и облагите.Тази полицайка трябва да излезе от анонимност и да отговаря за действията си.Дали затова паменика на насилието – МОЧА- им толкова скъп.

 17. Гледам коментарите под статия по въпроса в популярен новинарски сайт.
  90% дебелашки и просташки коментари в стил селски ръководител на структура на БКП.
  Показателно.
  За пореден път доказва тезата ми що за човек е това средният българин.
  Всичко останало са последствия.

 18. Опасявам се, че полицията има такива правомощия (за жалост),и предвид ситуацията с убийството на компютърния специалист, ще извадят от девет кладенеца вода, за да се оправдаят! А разликата между цивилизованите и просташките държави е във възпитанието, самоконтрола и поведението на техните служители! Полицаите у нас си останаха едни простаци, а властта ги толерира.

 19. Морално падение,такова неуважение на човешката личност,такава безпринципност и слугинаж са лицето на народната милиция вече 70 години.Тези служители са на служба роду,но не правят нищо.Навсякъде цари безхаберие, бруталност и безнаказаност и хората тръгнаха сами да раздават правосъдие.Почнаха да се стрелят по улиците,появиха се пак мутри и по-лошо ще става,защото не очаквам реформи от ГЕРБ в тази област

 20. Mitko, не е за вярване, че това са аргументите Ви да оправдаете перверзията на нащ’е милицифаи. Въобще не става въпрос какъв е полът на “обискиращото” служебно лице, а къде, как, с какви основания го прави и нарушава ли законите на страната това лице (не заслужаващо дори да се нарича така!). Толкова вулгарно, толкова гнусно поведение, а както става ясно от разказа на пребараното (без извинение) момичето, то съзнава ясно, че отказ или опониране на полицайката-изрод можеха да му донесат изключителни неприятности, физическо насилие или даже някой и друг куршум “за разкош”! Как да се защити млада жена с голи ръце (че и разголена до кръста) срещу 3-4 въоръжени “блюстители” на закона?!
  А г-н Инджев с неговия Гайгер-Мюлеров мозък за гаврите, беззаконията и безхаберието на властите, и този път за жалост единствен бие тревожно камбаната срещу поредното правителство и поредния вътрешен министър, които си заравят главите в пясъка, за да не би да разсърди “своите момчета и момичета” от МВР. Поне от Бакалов очаквах някаква по-адекватна реакция…И Премиерът, и Президентът трябваше да реагират незабавно! И ние трябваше да сме на улицата, както излязохме срещу решението за Пеевски! Но явно сетивата ни са изчезнали, готови сме да реагираме само ако нещо лично ни засегне, но тогава ще бъдем толкова самотни или единично подкрепени, колкото сега е семейството на унижената студентка Борислава!

 21. На г-н Mihailov само ще кажа, че “пожеланията” към другите могат да се върнат като бумеранг към него, а още по-сигурно – към децата му, сестрите му, братята му, родителите му и т.н. И той ще си заслужи тая съдба напълно! Защото омразата и злобата са убили човешкото в душата му (ако въобще го е имало!).

 22. Другара Михайлов е с’бръкал адреса , защото МОЧА не е паметник! Когато той и другарите му се научат ЩО е то паметник , тогава могат да ги вземат под примитивната си “закрила”!
  Колкото до милиционерщината на ченгетата в НРБ, то те продължават неотклонната си “полезна дейност” вече 70 години.
  Примитивното “кадруване” е неговата движеща сила и власт, характеризиращо се с шуро-, мутро-, родово-, кланово-, партийно-баджинащина. С със строга субординация във вертикалата на подчиняването си. Какви “закони”, какви “права”….какви са тези трудни за възприемане “подробности” , които само причиняват трудности на “отрудените” да обслужват господарите си милиционерски “служители”?!?
  Важното е службата да върви, и началството да е доволно!

  Е , и да не се нарушават милиционерските привилег…. пардон “права”, милиционерските “права”, от някакви си там данъкоплатци!
  Е , верно “малко” множко са те , КОГА ще ни стигнат френските полицейски камаради , като дори те се пенсионират на “преклонната възраст” от 57 години, спрямо нашият милиционерски “стандарт” от 45?!? Или пък “капиталистическите” английски бобита с 35 години трудов стаж , спрямо милиционерският от 18+9 години?!? А пък за разните други полицаи от ЕС, няма и смисъл да се прави сравнение, те са още “по-изостанали” и от франсетата, и много,……. много далеко от “нашите”, пардон ТЕХНИТЕ милиционери!

 23. С коментара на го Тинков и този на Правилиция,картината е нарисувана.Остава само да си припомним стихотворението на Петко Славейков за мършата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.