Коалиция “Южен поток” се бави в София, но цвили на развален български в Брюксел

Имало е( цитирам) „среща при Бареков” на български евродепутати, съобщава меродавният за Бареков сайт BNews.

„Среща при Бареков” не е пловдивска кръчма, макар разни (политически) чалгаджии да са му играли по свирката на конферансие.

Какво ли е събрало в Брюксел„при Бареков” уж разнородните, уж скараните, уж национално несъгласните на консултациите в София наши скъпи ( и прескъпи) евродепутати ?

Той, подобно на първично обожавания и от него и до днес имитирания, вторично мразения и временно демонизирания, но отново реабилитирания и остракирания ( от вчера, 20 октомври) Бойко Борисов, също беше прогонен с камъни, но скъпоценни.

Беглецът се настани в Брюксел с камъните си след като, доказано, направи два пъти в рамките половин година най-скъпата предизборна кампания в България. Но не спи това зло под (скъпоценен) камък!

Ще рече някой: влече го запада Барека, какво му придиряте на човека!

Не му придиряме- то при него и без това е „Барек влачи, диря няма”. Но и дирите му, макар и замаскирани в западна посока, издават безпогрешно източ(е)ния му профил- виден е отвсякъде и в профил и в анфас от следното, представително за нeго, писание в BNews.

В текста всичко е вярно ( като препечатка), включително и грешките, но за някои неща се налагат пояснения…

 

вторник, 21 окт 2014 г. 17:44 ч.

Среща в Брюксел

Българските евродепутати единни за „Южен поток“

BNews.bg

„Българските евродепутати са единни в позицията си за строежа на „Южен поток“. Това стана ясно от срещата на представители на „България без цензура“, ГЕРБ, БСП и ВМРО ( четворна коалиция на русофили без цензура- бел. ivo.bg) в Брюксел за енергийната независимост на България с подкрепата на Европа. Домакин бе зам.-председателят на групата на ЕКР в Европарламента Николай Бареков.

Българските евродепутати са единни в позицията си за строежа на „Южен поток“.

Това стана ясно по време на среща на представители на „България без цензура“, ГЕРБ, БСП и ВМРО в Брюксел, посветена за енергийната независимост на България с подкрепата на Европа. Домакин бе зам.-председателят на групата на ЕКР в Европарламента Николай Бареков.

„Нашите позиции съвпадат по голяма част от темите, а разминаванията, където ги има, са само в нюансите“, обобщи Бареков. Срещата бе за „Южен поток“, ядрената енергетика в България, възможностите за енергийна независимост и алтернативни източници.

Всеки в своята комисия трябва да работи за интереса на България, но трябва да имаме единна позиция по основните теми, посочи Бареков, който е член на комисията по енергетика в ЕП. Той обяви, че ББЦ е за строежа на „Южен поток“, но съобразен с европейските изисквания. Същото становище изказа и Илияна Йотова от БСП, като коментира по-меката линия на ЕС за проекта и премахването на текста за анулиране на проекта. Ангел Джамбазки от ВМРО пък допълни, че трябва да се преразгледа и цената.

Владимир Уручев от ГЕРБ подчерта, че винаги е поддържал проекта, защото ще носи на България печалба в дългосрочен план и може да съживи някои части на икономиката ни. Той обаче е категоричен, че много важен е въпросът какъв газ ще тече по газопровода ( „обаче”?- какъв да е, норвежки ли да идва от Русия? –бел. ivo.bg).

„Най-после в Европа се заговори за единна европейска политика в енергетика ( откога я чака тази европейска единност нашият новороден евродепутат Бареков и тя да вземе да се случи точно сега -почти благодарение на него!-бел. ivo.bg).


Нужен е сериозен план и синхронизация на проектите от общ интерес – газовата връзка България–Гърция трябва да се синхронизира с другия проект за плаващ терминал за втечнен газ в Гърция. Трябва заедно да започнат, каза Уручев.

Бареков пък посочи, че имаме и други алтернативи, освен втечнения газ: „Можем да потърсим начини бъдещите газопроводите на юг да заработят. В Катар има газ, в Иран също.” ( сигурно е чул, че има алтернативен сценарий за южен коридор за снабдяване на Европа с газ, но дори не е в час да се позове на последните европейски уточнения по въпроса, иначе нямаше да дърпа Путин за опашката по тази тема- бел. ivo.bg).
Николай Бареков прие становището на Уруков, че България трябва да потърси пазари извън Балканите ( мистерия: купувачът България трябва да търси пазари на продавачите Катар и Иран? – бел. ivo.bg).

Българските евродепутати трябва да работят усилено в групите си в ЕП за да може България да стане част от европейското виждане и европейските решения в енергетиката, категорични бяха участниците в срещата при Бареков”.

И така, да се опитаме да обобщим хаоса ( в главата на „новия политик”):

След като обеща да стане премиер на България ( от която избяга при невъзможността да изпълни заканата си), да раздаде европейски пенсии и заплати, да вдигне икономиката и заплатите, да осигури работни места на неродените българи дори, да дари всички български деца с таблети, да върне казармата, монархията и НРБ (три в едно), Бареков всъщност се концентрира върху най-важното: да върне инвестицията на Путин.

 

Ама и гостите, които са пристанали на този новоизлюпен консерватор ( пада си консерва, като бай ви Ганя), си ги бива: ГЕРБ + БСП + ВМРО.

Коалицията „Южен поток” може и да не се състои в толкова от(к)ровен вид в София, но в Брюксел тя препуска като истински троянски кон на Русия в Европа.

 

 

 

 

 

16 мнения за “Коалиция “Южен поток” се бави в София, но цвили на развален български в Брюксел”

 1. “Той обяви, че ББЦ е за строежа на „Южен поток“, но съобразен с европейските изисквания.” И какво лошо има в това? Или ние по принцип трябва да сме против? Нали уж в основата на демокрацията лежи спазването на законите, а не опита да се диктува на бизнеса къде и какво да инвестира или това не се отнася за всички фирми , а само за тия, които ние харесваме.

 2. Коалицията „Южен поток” е наследникът на коалицията “АЕЦ – Белене”. Винаги готови за предателство. Само че и този път им лъснаха лакомите търбуси и наведените пози. А сега дори ги е и страх да питат народа.
  Ето още един не научен урок по демокрация: http://reduta.bg/v2/article/честит-ни-бареков-хак-ни-е-баракова

 3. Българските троянски коне, свободно препускат в ширините на Европата. Но докога ли? Може би, докато им бъдат поставени юздите и бъдат изпратени в просторите на Мъртвите Сибирски Полета!

 4. Ами какво да се очудваме на това поведение като си знаем че уж нашите евродепутати са всъщност пратеници/избранници на Масква от наше име. Чии интереси да защитават едни масковски служители? Бъгарски ли? Време е да свикнем с реалността че извън и в страната масква си пазарува депутати на едро или директно създавайки политически партии за собствена употреба – примери колкото искаме (БСП, НДСВ, АБВ, АТАКА, ГЕРБ, ББЦ, ДПС). Българина пита КОЙ, а КОЙ му приглася в питането КОЙ? Сещам се по този повод за вица в който минувач се спрял при човек който търсел нещо под улична лампа, било нощ но под лампата било светло. минувачът попитал какво търсиш, а онзи му отговорил че си търси ключа. къде го изгуби пита минувача, ами ей там в тъмното вика търсещия, ами като си го загубил там що го търсиш тук, ами щото тука е светло. И нашата работа с душманина ни КОЙ е същата, все си го търсим у нас а той от москва ни се смее и ни подиграва като заклети олигофрени. КОЙ ще има проблем с разиграването на троянския си кон у нас само когато паметниците му в страната почнат да се разрушават.

 5. Най-лошото е,че тези троянск коне на Русия са напазарени с наши пари.Знаем, че Бареков беше наложен с парите на КТБ, дето сега цялата държава си блъска главата как да излезе от банкрута.Има и предупреждение от ЕК за наказание.Знаем, че с КТБ са имали отношение фирми свързани, с ЮП.Дали през тези фирми са източвани и парите за Бареков?И много добре знаем КОЙ стои зад тези фирми – тогава застъпничеството на тези уж евродепутати за ЮП е ясно.Но си мисля, че след вчерашната заплаха на Лавров да създадат следващия военен конфликт в Приднестровието, болшинството евродепутати ще се отдръпнат от всички руски проекти.Всеки руски проект се оказва пирон в ковчга на ЕС.Путин това иска – раздори в Европа, защото ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ е Пирона / с главно П/ в неговия ковчег.

 6. Цялата дандания на нашите рубладжии е за няколко рубли повече. Дано Путин се смили и даде нещо отгоре на рубладжийските измекяри. Май кранчето е пресъхнало, Путин не толкова прост, та да дава пари срещу нищо. С няколко думи: Южен поток – никс мамата!

 7. Тоя Бареков стана и “енергетик”, ашколсун! както би се “изразил” бай Ганю, за новият си клонинг. То не беше “журналя”, то не беше “дупетат”, то….., а бе става за всичко! Направо си е троянска матрьошка във формата на кон. Едното “енерго” ли няма да подкара?!? Ето сега збра и “европартийните” газови обръчи на гасударят путин в Европата, аферим! мАладец! Заслужава си скъпоценният фураж в троянската конюшна!

 8. Към Ангел :”“Той обяви, че ББЦ е за строежа на „Южен поток“, но съобразен с европейските изисквания.” И какво лошо има в това? Или ние по принцип трябва да сме против? Нали уж в основата на демокрацията лежи спазването на законите, а не опита да се диктува на бизнеса къде и какво да инвестира или това не се отнася за всички фирми , а само за тия, които ние харесваме.”!! – Вие бихте ли пуснал в дома си “майстор”, който учи чиракът си как да Ви краде!( Визирам неуспешният опит за промяна в Българското законодателство, под диктовката на “ГАЗПРОМ”,внесен от агента Таско Ерменков и някой си Явор Куюмджиев и двамата “достолепни” депутати от БСП-БКП в предишния парламент, така че да се изключи частта от “Южен поток” в Български териториални води от юристдикцията на Европейското законодателство!). Или може би вярвате, че той(майстора) като се закълне, че вече няма да прави така и ще го спазва!?

 9. Коментарът ми не е по темата, но се отнася за българо-руските политико-финансови отношения. В споделената от мен връзка се говори за засилване влиянието на нашистите върху българите,т.е. “тези които трябва да лазим в краката на Жириновски, Рогозин и компания”. След прочитане на цялата статия ми стана тъжно, защото както и да ни наречат, каквото и още да ни причинят нашите продажни властолюбци отново ще викат с пълно гърло:”Вечна дружба! и/или “Дружба от векове за векове!” http://www.vesti.bg/bulgaria/medii/cpa-oligarhicheskiiat-elit-v-bylgariia-predade-rusiia-6025473

 10. Очаквам политическият ни (и евродупетатски) елит да се обедини най-сетне около събирането на данък “печалба” от онези 300,000 руски фирми в РъБъ, които от 1999 г. не са внесли нито лев като данък печалба, при наличие на обороти за МИЛИАРДИ.

 11. Страхотно заключение: ЮЖЕН ПОТОК -ТРОЯНСКИЯТ КОН НА РУСИЯ В ЕВРОПА!

 12. Много точен коментар на Ulian! Класическата интерпретация на вица е, че е много по-трудно да се намери нещо в тъмнината (на миналото), отколкото в светлината (на настоящето).
  Миналото, в случая, е до голяма степен осветено. И за безумието на този, който знае нещо, а се държи така, все едно не го знае, няма рационално обяснение.

 13. Каква е логиката да се строи Южен поток и да се хвърлят милиарди евро след като има газопревод за същите източници на газ.Каква е разликата къде ще минава газопроводът ,дали през Украйна или през България.Първата е кандидат членка на ЕС,а другата е членка.Тук не става въпрос за вражеска страна ,каквато е претендиращата за самостоятелност Ислямска държава.Предполагам,че Руснаците се надяват да не плащат такси за пренос през България,защото засега Украйна си иска тези такси.А българите са гламави продажници и няма да има такси за пренос.Със спестените пари ще си купуват политици,а България ще обеднава за сметка на Русия.Защо не обяват публична цената на преноса?Защото няма такава.Изобщо безумна история целяща да обира българският народ и да го държи в подчинение.Няма да стане.В България има и свестни хора не само продажници.Разлагането на политическата система няма да спре докато петата колона на Русия вилнее в страната

 14. Мале мале,
  “Кога стана стана калайджия, кога му почерня дупето”. Този Бареков, титанът на българската и световна енергетическа мисъл, и на пловдивските караоке “чалга барове” ще да се е взел много на сериозно. На това момче, още не му е изсъхнало еврожълтото около устата и вече дава ъкъл на другите, консолидира мнения, участвува в енргийни комисии. Въобще дейно се старае да демонстрира активност и да се отчете за милионите хвърлени в неговата кампания.

  Наистина има нещо гнило в Брюксел. Толкова ли е корумпиран европейският парламент че да избира подобни недоразумения във важни комисии? Имам чувството че Русия използува резервния си фонд от $450 млрд. много активно и агресивно да купува не само национални парламенти но евро-депутати и партии.

  Тъжна работа

 15. Участието на ГЕРБ в подобен формат от проруски партии, ще разочарова избиратели, които вярват, че тя е проевропейска формация. Все пак формулата “съобразен с европейските изисквания”, с която вече и БСП е съгласна е някакъв прогрес. Реализирането на ЮП ще доведе до вечна енергийна зависимост България от Русия. Но това няма никога да се разбере от Тотал и ЕНИ, които гледат печалбите си.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.