Путин претърпя ( поне едно) поражение в България: Кобляков е на свобода!

Българската прокуратура си направи труда да изучи материалите по делото и възлагайки на себе си необичайна за такава институция роля стигна до извода за липса на състав на престъплението, в което бях обвинен по политически мотиви, заяви преди малко за ivо.bg освободеният днес от съда в София руски дисидент Николай Кобляков.

IMAG0717

 

Решението ще бъде окончателно ако до 5 дни прокуратурата не внесе възражение срещу днешното съдебно решение, добави Кобляков, който още преди тази развръзка сподели с автора на този блог жиланието си да остане да живее в България, ако не бъде екстрадиран по искане на руските власти.

 

Намерението на бизнесмена с френско гражданство ( който е в процедура по отказ от руското си гражданство, чиято развръзка руските власти бавят, за да запазват възможностите си да го тормозят като изявен противник на Путин) е да осъществи в България социална програма за стари хора, на които да бъдат осигурени достойни старини в подходящи домове. За целта Кобляков създава своя фондация в България, каза още той за ivo.bg преди днешното дело.

 

Faktor.bg припомня още:

Още по темата
По делото е установено, че руската страна не е предоставила доказателства за престъпление

Софийският градски съд отказа да екстрадира руският дисидент Николай Кобляков в Русия, която беше отправила такова искане. Това стана, след като Софийската градска прокуратура  днес официално оттегли искането си за екстрадиране.

„По делото е установено, че Кобляков активно е участвал в действия срещу режима на Путин и затова следва да се смята, че, ако го предадем, той няма да получи справедлив процес”, аргументира се обвинителят.

Руснакът с френско гражданство бе задържан на летището у нас по издадена Европейска заповед за арест по руско настояване. В родината си той е обвинен за финансови и имотни измами на стойност над един милион евро.

Според прокурора по делото в множество международни доклади на правозащитни организации се сочи, че Русия се управлява от авторитарен режим, който използва съдебната власт за преследване на политически опоненти на президента Владимир Путин.

Самият Кобляков увери съда, че е в България, за да строи домове за стари хора и дори и да го пуснат, няма да избяга от страната, защото иска да направи нещо за нея.

Българският съд отхвърли екстрадирането на Николай Кобляков, мотивирайки се, че руската страна не е предоставила ясни доказателства, за извършени от Кобляков престъпления, а освен това в предвид на неговите политически убеждения и обществена дейност, правата и сигурността му са застрашени, ако бъде върнат в Русия.

Българският съд доказа, че е европейски,удволетворен съм от това окончателно решение. България наистина е свободна и европейска страна, където правата на гражданите се зачитат. Това сподели минути след присъдата Николай Кобляков пред репортер на Faktor.bg

 

 

 

 

 

46 мнения за “Путин претърпя ( поне едно) поражение в България: Кобляков е на свобода!”

 1. Като юрист доживях да не се срамувам от родното правосъдие. Напротив!
  И прокурора Кирилов и съда освен като блюстители на закона с мотивите си се доказаха, че са и Граждани!
  Браво!

 2. Брей, да не вярваш! Хем фыльчев беше възхитен от беларуското правосъдие, че и от севернокорейското, явно не ги е имплементирал достатъчно в изконно и непоклатимо сесесерската ни съдебна система.Макар че, сигурен съм, не един рушветчия-рубладжия в тога си е казвал скришом “против Путин си, а, западната ти мамица… До стената, както едно време, ех, що ни трябваше тази Европа!”

 3. БРАВО НА ПРОКУРОРА ВАЛЕТНИН КИРИЛОВ ЗА ТОЧНИТЕ МУ ДУМИ:
  „Русия е тоталитарна държава, неспособна да осигури справедлив процес за Николай Кобляков”

 4. Спазен е законът, това е. Нещата стигнаха до там, че спазването на закона от правосъдната система ни докарва до възторг.

 5. Чест прави на българския съд това решение!
  Не е за вярване, че пролуратурата е проявила такава отговорност?!? Но в случая и тя заслужава подкрепа за работата, която е свършила по това дело! Да си пожелаем така да работи по всички дела!

 6. ха, вероятно Путин инспириран от Жерар Депардио бави отмяната на руското гражданство на окаяния човечец, как така след като французите искат да стават руснаци, той руснака иска да стане французин, ама хааа…

 7. Но не се радвайте прекалено, в България сме! Ето, откриват – !баш от другата страна на МОЧА, пред спортното министерство! … паметник на един от агентите на МОЧА, национален предател, едновременно фашист и комунист, бездарен военачалник, съветска маша и лапач на сладки облаги през кажи-речи целия соц. Който той заедно с останалите продажници в български офицерски униформи наложиха на 9 септември 1944 г.
  За “ген.” владымыр стойчэв (с малки букви, естествено!) е думата.
  Малко са ни сесесерските паметници-вот вам още един!
  Явно без украинска фирма по десъветизирането няма да ги изчистим!

 8. На съвестта на новото просъветско момнументално чучело,което ще цъфне в евроатлантическата ни столица-владымыр стойчев – тежи конкретно гибелта на 9000 български войници, които той, само за да се докара пред Сталин, Берия и гошо тарабата, хвърля в самоубийствена и абсолютно безсмислена атака. Мълчал си е после и е кротувал, когато с измислени обвинения стотици достойни български офицери като г-н ДЯНКО МАРКОВ биват избивани и хвърляни в концлагерите като “фашисти”. Точно той- съучастникът в 2 преврата, които комунистическите “историци” определят като “фашистки” (в 19 май 1934 такава слаба тенденция наистина има, но основният мотив е просъветският, наложен от прононсирания сесесерски агент Кимон Горгиев)!
  Ама владимир стойчев бил спортист!… Този аргумент работи само в едно оскотяло от тотална съветизация общество. Че Хитлер не е ли бил художник? Че младият поет Йосиф Висарионович Джугашвили не впечатлява ли с лиричния си дебют? Я какви нежни стихове е писал и публикувал през 1894-96 г.

  Когда луна своим сияньем

  Вдруг озаряет мир земной

  И свет ее над дальней гранью

  Играет бледной синевой…

  Та напразно ще очакваме реакция от “спортната общественост” и другата, по-ш

 9. четох току що интервюто в “биволь” с Николаи Кобляков ,всичко е ок,само едно ми направи лошо впечатление- думите му че организирал мероприятия в защита на PUSSY RIOT..съжалявам ама тия заблудени момиченца си заслужаваха напълно затвора ,като видях изцепките им по църквите ,магазините,музеите и къде ли не направо ми се повръщаше . и запада изобщо не трябва да ги защитава,то на човек му стига само да си преведе pussy riot на български и ще му стане ясно за какво иде реч.

 10. Най-сетне една добра новина от България!

 11. Най-после един повод за радост и гордост от правосъдието ни!

 12. Ах, Стамбо набързо помрачи добрата новина.
  Кой ги прави тези паметници??Априлските феодали в скулптурата не са ли далеч след пенсионирането си?

 13. Обзалагам се, че ЦАЦАРАТУРАТА ще внесе възражение и ще поиска преразглеждане на делото, освен ако /не дай Бог/ не му намерят на Кобляков по друг начин цаката.

 14. Я, не мога да повярвам на очите си. Ми ние сме имали прокуратура, и тя можела да спазва закона! О, чудо на чудесата!

  Иначе, с две ръце се подписвам под поста на “СТАМБО” за конския генерал и световно известна мижитурка.

  Ако въпросният паметник се вдигне, няма да стигнат полицаите да опазят всичките МОЧ-ове и мини-МОЧове в столицата на Милиционеристан. Хич олмаса, бива ли тъй, другари???

 15. Браво на г-н Иво , браво на СТАМБО , браво на всички с мнение ….! Живи и здрави да сте !

 16. И като е думата за свестни руснаци- ето нещо добро на първата прозападна метъл-група в сесесер АРИЯ, която е пробивала с триста мъки. Вижте как са изтипосали парада на изродите в клипа по мотиви от МАЙСТОРА И МАРГАРИТА. Трябва и ние да вземем ноу хауто- няма да стигнат часове обаче да изредим суратите и имената на комунистическите палачи на България- стръвни слуги на уродите по- долу.Приятно гледане и слушане!

 17. Към Zukerman:

  Въпросното творение е факт, охранява сградата, известна на сифиянците като “спортната палата”.

 18. Разбирам, значи скоро и Спортната палата ще почне да осъмва боядисана в синьо-жълто. Множко са им вече “обектите” на милиционерите, просто няма да сколасват.

  Особено ако др. служебен министер Бакалско продължава да притичва до Пловдив, за да си проверява електронната поща:):):) (Боже, прибери Си вересиите, и това нещо ми е министер!)

  Респект, г-н Инджев!

 19. Добре де ,България е затънала до шията в блатото,в такава огромна криза живееме,голяма безработица и ниски заплати,твърдо против МОЧА съм,но това ли е наи-голямия проблем в държавата,та постоянно се дискутира тази тема ..ок,бутаме го паметника и какво,да не би да се вдигнат заплатите и да падне безработицата ? разбирам да сме “цъфнали и вързали” като развитите и богати държави в ЕС,ако беше така и живеехме в такава държава,тогава -да,спокоино можеше да се занимаваме с решението и на такива проблеми,но сега,когато народа буквално умира от глад и мизерия,ТОВА ЛИ Е НАИ-ВАЖНИЯТ ПРОБЛЕМ НА ДЪРЖАВАТА -ДА БУТНЕМ МОЧА ?има къде ,къде по-важни неща за решаване,КТБ БАНКАТА,БЕЗРАБОТИЦА,ЗАПЛАТИ И Т.Н..

 20. Нищо радостно не виждам у повратливата, поръчкова, неграмотна българска прокуратура, която се върти като фурнаджийска лопата според това в чии ръце е изпълнителната власт. А уж има разделение на властите. Съдът горе-долу е същият. Когато на власт са комунистите – Кобляков е извършил престъпление, когато нещата се променят в посока проевропейско правителство – Кобляков е невинен. Радвам се, разбира се, че пуснаха човека, но прокуратурата си е същата отрепка. Международен одит на цялата съдебна власт и нови конкурси, проведени от европейски експерти, на които съществуващите съдии и прокурори също трябва да се явят. Някои от тях още не са овладели българския правопис.

 21. До Петър Н.
  Като ти се повръща от пуситата си повръщай в къщи.Да не почнеш да учиш Кобляков кого да защитава.Като ти дадат на тебе двушечка/т.е.две години лагер/ ще видим какви песни ще запееш

 22. “НИКОЛЕТА САВОВА”,

  Явно сте сбъркали форума, щом задавате този въпрос. Я бързичко прегледайте отново “опорните точки” и после, ако пак не ви е ясно, питайте на инструктажа каква е връзката между блатото, в което е България днес, и МОЧА като материализирана еманация на същото блато.

  И, апропо, темата е Кобляков и прокуратурата, да не се отклоняваме, моля!!!

 23. За съжаление не е освободен, а на свобода с мярка за неотклонение подписка. Това, което съдът реши днес е, че отказва на искането на руската страна за екстрадация.

 24. @Николета Савова, това че “България е затънала до шията в блатото,в такава огромна криза живееме,голяма безработица и ниски заплати” е пряк резултат от Съветската окупация и последващата ни зависимост от Русия.
  Не може да имаме напредък без разбирането на тази истина.

 25. Благодарение на Стамбо вижте на какво попаднах. Нямам право да ви пожелая “приятно гледане и слушане”.

 26. Някой има ли инфо за смъртта на директора на Тотал, загинал на летище Внуково при излитане? Блъснали се в…пиян руснак със снегорин при излитане!!! Хммм…Нещо ми напомня катастрофата с полския президентски самолет летящ към Катин. Защо?

 27. Николета,въпроса Ви е неадекватен и неразумен.

  Парите,заплатите,пенсиите,безработицата и др. нямат нищо общо с паметниците на съветските агресори.Навремето,когато българските комунисти са ги строили да не би народа да е пращял от висок стандарт,права и свобода.

  Освен пари и хляб в живота има идостойнство и чест.

  Доброто идва,след като има морал и човещина.Как може в една идиотска комунистическа страна като днешна България да се говори за морал и човещина,когато цял един полуидиостки народ всяка вечер ляга и всяка сутрин се събужда с паметниците на съветските окупатори и убийци.

  Това нашето не е нито народ,нито държава.

  Това се потвърждава от предстоящето увековечаване на един тотален мръсник и предател-Владимир Стойчев.

  Комунистическата сган му вдига паметник за да демонстрира че никога няма да се бутнат другите комунистически сурогати на болшевишките пирати.Паметници на спортисти обикновено не се вдигат,но комунистите са хитри-те хич не се интересуват от спортната кариера на Стойчев,а под маската на спортиста вдигат паметник на комуниста.Но народа продължава да тъпее и затова комунистическото знаме вечно ще се вее.Няма кой да го свали,дори и най-поройния дъжд да завали.
  България е комунистическа държава и завинаги ще си остане такава-чак до забрава.

  Комунистическите свини се подмазват на ББ-те мискини!
  И той,големия спортист-каратист ще остане доволен от паметника на кавалериста-комунист!

 28. Разбрахте ли Уважаема Николета,защо никнат комунистическите ментета?

  Не,не сте разбрала,ами ще чакаме нов фетиш от комунистическата централа.

  Комунистическата пропаганда е всесилна,нагла и тотална,затова заспалия народ гледа като октопод.

  Руските чекисти разчитат на българските комунисти,тандема засега е вечен и в модерни доспехи облечен.

  Цялото Народно събрание е изпълнено с комунистическо “съзнание”.

  Дей ги тези герои,които ще съборят символите на комунистическите порои?????

  Народът продължава да дивее ,а комунистическата сган все по-силно му се смеее….

  Докога? Никой не знае засега?

  Може би вечно българското стадо под Русия ще живее подопечно!

 29. Николета
  много сте назад с материала.Изказвате се неподготвена.Трябва да прочетете много книги по история,икономика,политика не само за България а и за нашият окупатор Русия.България е ограбена от една страна Русия,която от победител във Втората световна война с помощта на половината свят за 45 години стига до глад на населениета ,като завлича и нас.Това е коренът на Злото за България.От тук започват най големите злини за България.Това не значи,че останалите въпроси не стоят за решаване.Едното не пречи на другото.Напротив истината помага.

 30. До НИКОЛЕТА САВОВА:
  Ще се престоря, че не съм наясно, че си трол и ще се опитам да отговоря простичко и нагледно на поставените от теб въпроси. Правя го заради лековерните, които имаш за задача да зомбираш.
  Въпреки /а вероятно, дори благодарение на/ събитията след 1989-та, комунягите от проруската пета колона продължават до днес да владеят страната ни и да предрешават настоящето ни и бъдещето на децата и внуците ни! Страната ни агонизира, обхваната от злокачествения червен тумор!
  Като при всяко раково заболяване, тежко болният катастрофално губи теглото си, получава отвращение към месото, а по-късно и към храната изобщо,от палиативното медикаментозно лечение окапва косата му, появяват се първите нечовешки болки…
  Лекарите са категорични – необходимо е незабавно радикално отстраняване на тумора-първопричинител на заболяването и следваща радиоатака на метастазите.
  Ти обаче не си съгласна и смяташ за правилно болният да се лекува, като се атакуват симптомите:
  – да се започнат вливания на витамини, глюкоза и да се приложи принудително хранене през стомашна сонда;
  – да се преустанови химиотерапията и да се предпише сироп за повишаване на апетита;
  – да се лекува косопада и
  – да се инжектират обезболяващи.
  Сещаш ли се какъв ще бъде изхода от твоето “лечение”?
  Да! Най-големият проблем на страната ни е символът МОЧА и метастазите му, пръснати из страната! Следващи по важност са ра/Ш/ковите клетки, разпространяващи се по кръвните и лимфни пътища – те трябва да бъдат “разпознати” от организма, да бъдат изолирани и да им бъде отнета властта да въздействат мутиращо върху здрави клетки!
  Разбира се, ти не си съгласен/а/ с мен – въпрос на светоусещане, на гледна точка. Две популации битуват у нас и вероятно не само.Едната е категорична, че водещото начало е СВОБОДАТА! Другата /към която очевидно се числиш ти/ е убедена, че на първо място по важност е “саламът”.
  Аз предпочитам да вярвам на гения:
  “Две неща са нужни на земята.
  Туй са любовта и свободата.
  Жертвал бих живота безвъзвратно
  за любов,
  любовта да дам за свободата
  съм готов!”

 31. СТАМБО,
  Адмирации!
  Страхотен видеокаталог!
  С отворен край…
  Две неща правят особено впечатление:
  – Какви типични “чисто руски” имена и фамилии, а?
  – Над 80 процента от извергите са се кротнали само в рамките на 5-6 години /31-ва – 37-ма/?!
  На ход са българските историци и филмови дейци.

 32. до ZUKERMAN и другите ,които нападат хора като “НИКОЛЕТА САВОВА”,
  МОЛЯ ДА ДОПУСНЕТЕ,че тук в този блог идват отскоро може би /нали това искаме -повече хора да си отворят очите за истината и е хубаво,че са попаднали тук.
  Нормално е новопристигнал тук да задава такива въпроси-те са логични,като се замислим.
  От нас се иска не да ги напъждаме и обиждаме на тъпи комунисти и тролове, а да даваме обясненията -отново и отново.
  ТОВА Е ПРОСВЕЩЕНИЕТО, КОЕТО ДЪЛЖИМ НА ДРУГИТЕ.НЕ СТАВАЙТЕ ИЗЛИШНО МНИТЕЛНИ -ЧЕСТО ПРОВОКАТОРИТЕ СИ ЛИЧАТ-така че дори и да ни изглеждат ретроградни и провокативни въпросите, допуснете ,че са зададени наистина от търсещ и добронамерен човек.

 33. Едва сега прочетох поста на г-н Тинков. Приветства изцяло.

 34. @ хайде холан…. | октомври 22, 2014, 10:27
  Това е разумно! Потврждавам го от собствен опит и с примера със себе си. Моите уважения! От друга страна именно рашките са характерни със стремежа си към “най – по – “. Не сме като тях!

 35. Скъпи Павле,

  Благодаря ти за хабера и за чудесните пояснения към Николета-кавалерски, но ясни и категорични!
  А за имената…хм-м-м, как да ти кажа, видя ги, едни такива, звучни…Не е много политкоректно, но това са фактите и персоналиите! Карам директно- в парада на извергите от клипа има евреи, руснаци, латиши, поляци, литовци,немци. Няма никакъв антисемитизъм в пропорциите. През 1937-38 г. ГУЛАГ се командува от Израил Израилевич Плинер, а комендантите на всички лагери – 100% са негови сънародници.Цялата тази садистична измет, както и изконно руските Фриновски и др. е изтребена през 1938-39 г. Ходът на Сталин е шедьовър във феноменалното му коварство- знае за всичко и лично одобрява терора, докато-“но какво си позволяват тези- що за беззаконие-я към стената!” Хем народът доволен, хем подготовката към великоруския шовинизъм стартира с пълна пара.Не казвам нищо повече от преразказ по ОЧИЩЕНИЕ на Виктор Суворов.

 36. До Хайде Холан

  Какво означава “новопристигнала”.Ако Николета е дошла от друга страна,може да бъде квалифицирана за “новопростигнала”.Тя къде живяла досега-в емиграция и не познава комунистическата идиотизация?

  Как пък така случайно нейния въпрос съвпада с тезата на комунистите-бутането на паметниците на съветские агресори е ненужно.

 37. Павле, здравей отново,

  темата е много мрачна, но извън световни конспирации, протоколи, мъдреци и пр. , към които винаги съм бил скептичен- ето само малко статистика, освен двата големи-строго документални тома с научен апарат,чиято фактология признават всички.
  http://coollib.net/b/146347/read
  и
  http://www.memo.ru/history/NKVD/kto/titul.htm
  http://nnm.me/blogs/shivadance777/istinnye-palachi-i-organizatory-golodomora-ukrainy/
  http://www.memo.ru/history/NKVD/kto/stat.htm

 38. GADOVE ima i shte ima. Putin e ubietz; no i v BG ima mnogo IZRODI koyto go poddarjat …. za pari …

 39. Анти, вие от небето ли падате? Що си мислите ,че хората си нямат дертища и стресови ежедневни ситуации и не им се налага ката ден да оцеляват, и по цял ден мислят в/у тези неща.
  Опорните точки и манипулациите затова хващат декиш, защото се опират в/у полуистини или се плъзгат по повърхността на нещата или разчитат на недобрата информираност или набити стари заблуди и клишета и често са логични на пръв поглед.

 40. Стамбо, откъде ги изкопахте тия линкове и това инфо???
  Вие сте много ценен търсач и доставчик на такава информация.. Споделяйте моля с нас и др. такива,ако Ви попаднат
  Аааа,като се опитвам да ги отворя обаче, ми се задейства бясно Антивирусната-пробват да пречат гадовете

 41. Koляков има такова детски-чисто излъчване на физиономията, което безпорно сочи, че е абсолютно невинен за скалъпените обвинения на мурзилките.
  ПП. Аз искам да споделя друго. Днес връщах хартия на вторични суровини (за да купя 1 хляб за домочадието) и от 1.18 лв. ми взеха 10% данък Общ доход на физическо лице. Питам се, дали този данък се събира от крадците на КТБ с липсата от 4.2 милиарда? Предоставям темата на всички свободни и несвободни, български журналисти.

 42. До СТАМБО:
  Благодаря, приятелю!
  Бива си ги материалчетата. Отваряш ми работа в следващите 2-3 дни.
  Към тях бих добавил по темата и неиздадения у нас тритомник с мемоарите на Хрушчов.
  Само да не си се заблудил – аз също изпитвам непоносимост към световноконспиративната теория. Нека я оставим на примитивите и тарикатите.
  Намекът ми по отношение на имената, се целеше в надигащата се напоследък пропагандна вълна, проповядваща с фашизоидно настървение генетичната обусловеност на величието и предстоящото глобално превъзходство на чистата руска нация и дори раса/?/
  Дерзай!
  Бъди здрав.
  🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.