Обединението прави Цачева

Снимка: БГНЕС photo of Очаквано Цецка Цачева е новият председател на парламента

На всички клеветници, които си позволяват да твърдят, че в новото 43-то Народно събрание имало някакво противопоставяне, обусловено ( по формален признак) от наличието на цели 8 отделни партии и коалиции, противопоставям безспорното опровержение от първия ден на преродения ни законодателен храм:

Без битки на оратори, без спорове и без каквото и да било противопоставяне, прероденият ни парламент роди отново Цецка Цачева за толкова безспорен лидер на върха на парламента в парламентарната ни република, че всеки мажоритарно избран президент би й завидял процентно.

Цецка Цачева беше (пре)избрана за парламентарен шеф с 219 гласа, с 12 натискания на бутона „против” и един въздържал се ( т.е. трезвен, все пак) при общо 232 гласували.

Блестяща победа на посредствеността на личността в българската политика!

Дългоочакваното съединение, което прави силата, явно най-сетне е на път да се сбъдне на принципа на най-малкото съпротивление, с което всички в това Народно събрание са се примирили още преди да са умилостивени от първата си заплата.

И все пак, някакво съпротивление трябва да има, за да не изгасне напълно споменът за Цецка Цачева като непреходна ценност на прехода.

АЕЦ “Белене” умря, да живее Аецка Цачева

Иво Инджев ⋅ март 31, 2012 ⋅

Официозната ТВ7 избра в съботното си сутрешно коментарно предаване не друг(а), а парламентарната шефка Цецка Цачева да обяснява колко е правилно да бъде спрян проектът АЕЦ „Белене”. Тя беше най-яростният, откровен и краен пропагандатор на ГЕРБ за ползата от осъществяването на тази руско-мафиотско далавера на българска земя. В този смисъл поставената на чело на парламента госпожа е толкова „представителна” днес като лице на „съпротивата” срещу АЕЦ „Белене”, колкото беше и Вежди Рашидов за България и българите като основен говорител в същото предаване на 3 март, националния празник на България ( от участието му и неспирните комплименти на водещия тогава научихме колко безспорен, прекрасен, заслужил министър на културата е Рашидов).

Водещият Емил Кошлуков спести на гостенката си припомнянето на досегашната й позиция. Но това не е честно, лишава я от нейния особен чар и колорит. Ето защо скромно ще компенсирам тази несправедливост и ще се върна назад в рубриката „усмивки от старите ленти”, за да сравним какви ги говореше и вършеше Цецка Цачева по същата тема, но с обратен знак:

(Ае)цка Цачева
Иво Инджев ⋅ септември 27, 2009 г.
Цецка Цачева съобщи от екрана на БНТ в „късните новини” ( на 26 септември, в 22.30 ч.), че съдбата на АЕЦ Белене ще се решава в НС, на което тя е председател. Тя дори назова 29 септември като конкретна дата.
За някой това може да е „късна новина”, но за мен е изпреварваща. Истинска. Дори и да е сбъркала септември с ноември- самият факт, че под нейно председателство щял да се решава въпросът, по който тя се произнася ( интересно с какъв мандат?) е новина .
Министър-председателят Бойко Борисов беше цитиран многократно да казва, че е обещал властта в България да реши какво да прави по отношение на гигантския проект до ноември.
С руския премиер Владимир Путин се разбрахме до ноември да бъдем готови с финансовите разчети за АЕЦ Белене. До ноември ще направим разчет и ще излезем и ще кажем на народа дали това е изгодно или не. Това каза българският министър-председател Бойко Борисов пред БНТ” ( на 2 септември 2009 г.).
Този цитат за разговорите между Борисов и Путин в Полша на 1 септември обиколи многократно българското медийно пространство като един спутник в орбита около земята (ни). И се запомни.
Но ето, че г-жа Цачева е посетила Плевен, открила е приемна, срещнала се е с местни тъжители и буквално е обещала да се осъществи колосалният за българските мащаби руски проект ( какво тук значат някакви си липсващи милиарди). Заяви го без колебание и притеснение, че на въпросните обсъждания в НС може и да се стигне до друго решение.
В репортажа от мястото на събитието БНТ ни показа пледоария на Цачева в защита на строежа. Аргументите й се свеждаха до откриването на работни места и подобни ползи. Не пролича да има съмнения за вреди от дългосрочен, стратегически характер.Прозвуча като обещание. Интересно, от чие име?
Само часове преди това в друго телевизионно интервю един от водещите икономически експерти на ГЕРБ Стоян Мавродиев за пореден път потвърди, че решението за АЕЦ Белене ще бъде взето така, както е обещал Борисов на Путин. Не по-рано от ноември…и не от парламента… и не от Цецка Цачева.
Предполага се, че Цецка Цачева е една от десните ръце на Борисов във властта, след като беше избрана от него да бъде избрана на високия пост. Дали тази дясна ръка знае обаче какво прави, когато на практика опровергава ( включително с леви аргументи) своя благодетел?”

Цецка Цачева е фамозна с умението си до последния момент да защитава загубени каузи. Тя се „прослави” с плонжа пред злополучната и неспасяема номинация на Бойко Борисов за евродепутат ( а се оказа, както разбрах по-късно и го написах в книгата „Течна дружба”, че е посочена за външен министър от шефа на „Лукойл” Валентин Златев). На 16 януари 2010 г. , два дни преди Желева окончателно да бъде оттеглена под натиска на задаващото се нейно второ и окончателно проваляне на поправителния й изпит пред евродепутатите, Цачева зави:

„Никога не съм се съмнявала, че Румяна Желева ще е новият еврокомисар на България, хулите срещу нея са несериозни”. Каза го пак в Плевен в собствен екзотичен коментар на писмото на председателя на ЕК Жозе Барозу по случая с Румяна Желева, в която той настояваше България, т.е. Борисов, да оттегли тази номинация от ръба на пропастта за нея, престижа на България и лично на премиера.

И ето че сега Цачева се появи да обяснява колко правилно е спирането на проекта край онзи гьол с препоръката обаче площадката, построена вече, да бъде „вплетена” в нещо, което да носи работни места. Какво е това нещо тя си призна, че не знае. Обяснението й за взетото вече правилно решение със спирането на проекта, за който така вдъхновено лобираше, се сведе до парадигмата да наругае ( не че не го заслужават!) предишните управляващи.
„Тройната коалиция казваше: „Белене,Белене, Белене, но няма договор”, възкликна възмутено тя, че другарите преди нея не са свършили работата по увековечаване на втората атомна, която така и не се състоя, въпреки нейните пророкувания.

Единственият аргумент, с който Цачева си позволи да обоснове незащитимостта на икономическата целесъобразност на неродената ядрена централа, беше „Ние , докато мечтаем от 30 години АЕЦ Белене ще ни светне, а през цялото това време ние не знаем цената”.

Мъка, мъка…Включително за водещия Кошлуков, който ожали гостенката със следната констатация:

„Твърда жена сте, но не се ли уморявате…”
На което тя, в характерния за нея семпъл стил, ни заплаши, че не е уморена, а е натрупала опит. „Що е време, все е пред нас”, закани ни се тя като кандидат за политическо безсмъртие. И защо не? АЕЦ „Белене” умря, да живее Аецка!”

 

15 мнения за “Обединението прави Цачева”

 1. Първи бяха комунистите – с техния академик (!) Н. Тодоров, а.к.а. Кольо Ватмана.

  После се изредиха какви ли не, но с Цецка Ц. начело трансформацията на парламента в нещо като N-ския общински съвет или като събрание на съкооператори вече доби завършен вид.

  А ако имаме “късмета” един ден ББ да стане главатар на законотворците, то тогава събранието отново ще се въздигне (от сегашното си окаяно състояние) и ще замяза на нещо като Мешерето.

 2. Както се видя “по телевизора” в Народното събрание се роди новата управляваща, ляво-дясна, европейско-азиатска, капиталистическо-социалистическа, русофило-фобска, южно и още по-южно газовопоточна партия “Отечествен Фронт”. С малко лют червен пипер от Атака. Махнете синьото знаме с петолъчките!
  Ура, да живей!

 3. Като не успя с Желева, Боко се надяваше Аецка Цачева да прелъсти Барозу, ама нещо не се получи, ха, ха!

 4. Такива недоразумения биха били премахнати с едни изцяло мажоритарни избори.
  Защо ли не са такива в България?

 5. Цецка Цачева беше (пре)избрана за парламентарен шеф с 219 гласа, с 12 натискания на бутона „против” и един въздържал се ( т.е. трезвен, все пак) при общо 232 гласували.
  И трезвеникът е, никаква изненада, поне за мен, Радан Кънев.
  И разносвачът и папки на мутро-милиционера бибитко в битноста МУ на главсек на вътрешно, цвъчко е “възмутен”. И тук, никаква изнеда, поне за мен.
  “Трябва да бъдем искрени и да кажем дали наистина искаме да правим силно дясно-центристко правителство или всеки ще си прави собствената политика. Ако това е неговото гласуване за избор на председател на НС, представете си какво би било решението му за избор на правителство”, коментира Цветанов по вота на Радан Кънев.

 6. Господин Инджев, оказа се, че да си председател на парламент е доста проста работа.

 7. Много правилно отбелязвате г-н Инджев – България е благодатна почва за всички некадърници! Тук те намират идеална среда за развитие. Посредствеността и некадърността е на почит в България.

 8. “Обединението прави Цачева”

  “Блестяща победа на посредствеността на личността в българската политика!”


  Поздравления!

 9. Радан Кънев е гласувал въздържал се.Съвсем правилно.Между РБ и ГЕРБ няма никакви споразумения за споделяне на взаимно управление.Ако ГЕРБ смята ,че може еднолично да управлява с диктат -да го прави.РБ в никакъв случай не трябва да бъде безгласен придатък.Не затова сме ги избрали в НС.При преговорите трите представителки от Герб най брутално прекъснаха преговорите с РБ,а сега се опитват с диктат.Още повече,че Ц.Цачева вече е *компроментирана* заради предсрочно преустановяване на работата на 41 НС.Не можеше ли да се намери по смислена личност.Или след като Миков отказа,други достойни няма.Не може компромисите да са само от по слабата страна.Напротив силният трябва да отстъпва за да вървят нещата напред.

 10. И това НС с председател Цецка, ще решава проблеми за милиарди- Енергийна система ,Пенсионна реформа,Здравеопазване,КТБ- тъмната сила, готова да засмуче България,проблеми в отбраната ни.Ако не беше за плач , направо да се разсмееш на глас.А Аецка пак ще тръгне по света на скъпи воаяжи, след фарса с преговорите с другите тъмни сили.Иде ми като Паисий да възкликна – поради что се срамиш народе български, че ни ги изметеш от лицето на земята.На нас ни е необходим само един Шаламанов и всичко ще тръгне по ноти.

 11. Гласувалият “въздържал се” е Радан Кънев. Останалите гледат към пържолките на Тиквата и точат лиги.

  Гнус!!!

 12. Цецка, на Цачо унуката от село Драгана, община Угърчин, област Ловеч. Бивш (?) партиен секретар и юристконсулт на ТПК “Пеко Таков”. Обича да пее задушевни съветски песни. Може би, като боса си обича ЦЕЦА като икона. И АЕЦ, и Южен поток тоже обича. Снима се като виетнамска комунистка. Говори само руски, понякога улучва и падежите… Достатъчно! Ами точно тя, скъпи колеги, е лицето на сегашния български парламент! РБ да се махат от това зловоние.

  А офтопик-ето какви ги е вършил като агент на НКВД Екзарх Стефан. Комунистическият курварин, останал със сентенцията “Най обичам когато ми е широко около врата и тясно- около…” Идеализираната от наивни хора България отпреди 1944 г. се оказва разядена от сесесерска агентура, остави шумкарите!, ами виж премиери, парламентарни шефове, министри, генерали, дипломати, църковни йерарси-кажи-речи колкото днешната! И може би точно поради това си е заслужила участта след 1944 г.

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4392283

 13. Извинявам се на г-н Стамбо,че вземам повод от него като си разрешавам да добавя:Въпросната Ц Цачева е не само лице на парламента.За съжаление тя е и потресающия портрет на съвременна България-кичозно пременена и гримирана отгоре си ,а отдолу,отвътре нищо . Само посредственост, простотия и ужасна сиромашия .Една територия ,в която “глухо и страшно гърмят окови“ и продължава да властва“сган избрана-рояк скотове в сюртуци в реси и слепци с очи“Quo vadis,Б ългарийо.

 14. По достоверна информация, Путин е извикал миналата седмица в Москва един от шефовете на голяма бургаска фирма за улов и производсво на КОПЪРКА и го е “повишил” в длъжност в замяна на ембаргов внос на КОПЪРКА с която да се изранват кливо ляво МУЖИЦИТЕ докато трае ембаргото на хранителни стоки от Западна Европа, НАЛОЖЕНо от самия ПУТИН. Въпросът сега е ще изнася ли България макар и мъждива Копърка въпреки нелегалното ембарго на руския президент?

 15. По друга достоверна информация, Ива Йорданова, завършила в Бъркли е нагазила в непозволена територия на АБЧ, защото е щяла да разкрие как тази агенция е “правила” новоилюпени български граждани от разни руски персони, реално отъждествявайки се с Троянски КОН, посредством който редица видни руснаци стават граждани на Европейския съюз и избягват визов режим. Това е докладвано на българската страна поради опасността от проникване в ЕС и оттам и отвъд океана на разни болшевишки свини, които иначе имат отказани визи и прочие. Но те сменят имената си с български като по този начин си изтриват и криминалното минало и ни лук яли – добре дошли в Европа. Затва където ходи човек в Европа е пълно с разни руски троянски войни.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.