Цената на петрола и ретингът на Путин: синхронно падане

Цената на петрола на световните пазари продължава да пада, както и цената на Путин в очите на сънародниците му. Противно на поддържаната досега пропагандна басня за всенародната любов към него, последните социологически проучвания показват драматичен спад на подкрепата за властелина на Кремъл в Русия.

 

От обкръжението на Путин потъващите заедно с него обясняват резкия спад на популярността му с това, че хората се били уморили ( да го харесват).

 

Ще го приема за вярно. Което означава , че руският народ не е луд. Защото луд умора не знае.

 

Най-добра оценка за руския народ обаче дават онези, които го познават отвътре, както световно известният руски писател Борис Акунин. В Краков той е направил следното изявление, цитирано от Медиапул:

„Манталитетът на руския народ него твърде дълбоки корени, стигащи “чак до Златната орда. Днешна Русия е наследила далеч повече от империята на Чингис хан, отколкото от Византия”.
Не бих могъл да остана обективен, говорейки за Ленин или за Сталин. За последния ще може да се говори, едва щом стане невъзможно той да се върне отново. А сега виждаме нещо като ренесанс на сталинизма”.

 

В рамките на това свое изявление в Полша Акунин прогнозира скорошна раздяла на Путин с властта. Но понеже самият Акунин е от грузински произход, а и нашенските путински фашизоиди обичат да изтъквам второто му име като „доказателство” за еврейски произход, нека тогава дадем думата на друг руски писателски авторитет.

 

Специално за путиноидите тук оставям на руски език какво е казал за двете Русии писателят Алексей Толстой, познат в България (например) като автор на недовършения исторически двутомник „Петър Първи”, а за останалите ще обобщя: наследникът на Лев Толстой и на Тургенев ( „микс” от двете фамилии по майчина и бащина линия), се изказва по много подобен на Акунин начин, разграничавайки Московската от Киевската Русия в исторически план, което се е отразило трайно на националния манталитет. Така Киевска Рус, според Алексей Толстой, е с корени в европейската култура, а Московската е монголска, дива, зверска, издигаща кървавия деспотизъм в национален идеал, поради което от древността е била и ще си остане яростен враг на Европа.

 

 

«Есть две Руси. Первая – Киевская имеет свои корни в мировой, а по крайней мере в европейской культуре. Идеи добра, чести, свободы, справедливости понимала эта Русь так, как понимал их весь западный мир. А есть еще другая Русь – Московская. Это – Русь Тайги, монгольская, дикая, звериная. Эта Русь сделала своим национальным идеалом кровавую деспотию и дикую жестокость. Эта московская Русь издревле была, есть и будет полнейшим отрицанием всего европейского и яростным врагом Европы» Алексей Толстой.

 

47 мнения за “Цената на петрола и ретингът на Путин: синхронно падане”

 1. Ето, това е истината за Русия, която трябва да се повтаря денем и нощем по националните телевизии.

 2. аз не познавам някои лидер през целия си мандат да е имал 100 % висок реитинг !!не виждам нищо необичаино..

 3. Когато цената на петрола падне под 50 щадски долара за барел тогава да му видим на Путин популярността! Колко ли ще са се уморили (да го харесват) руснаците тогава? А под 40 долара за барел???????????

 4. Да! В свободния свят не се церемонят с путинчо! Браво на Австралийския Премиер!
  Истински Мъж!!! И Аз бих му вкарал едно Круше !!!

  Тони Абът: Ще поваля Путин на земята
  http://www.bulgaria.utre.bg/2014/10/14/267353-toni_abut_shte_povalya_putin_na_zemyata

  СРАМ МЕ Е ОТ НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ-МОШЕНИЦИ-БЕЗГРЪБНАЧНИ ТВАРИ!

 5. Цената на петрола пада поради спекула, която цели икономическото сриване на Русия. Подобен метод бе използван от Саудитската Арабия спрямо режима на Саддам Хюсеин, от което последва безотговорно нападение срещу Кувейт. Така да се каже добре отработена стратегия. Увеличаваш добива на петрол, намаляваш добива на петрол. Теорията за свободен пазар на петрола е далеч от истината. Пазарът е инструмент за осъществяване на контрол върху икономическото развитие на някои страни. Зависимостта на Запада от подобна политика, определяна от САЩ, принудиха ЕС да започне да се замисля за това, че е абсолютно зависим от политическата воля на един субект. Така че, правилна е политиката на ЕС за ориентиране към тотална декарбонизация и преминаване към икономика на нулева енергийна зависимост от производителите на въглеводороди.

 6. Имам питане към Бат’ Иво.
  С голям кеффф чета публикациите в блога и изявите му по телевизията(там където изобще го допускат).
  Та,питането ми е: защо тези работи за путин не ги казва там пред по-голямата аудитория?
  Въпроса ми е почти риторичен,защото почти се сещам како ще ми отговори,но все пак…

 7. Казаното от Толстой е в романа Петър I, но самият граф-писател си спечелва много лоша слава като върл слуга на сталиновия режим, че и депутат “верховного совета”. Алчността , голямата страст към насладите, които в ссср се получават само чрез привилегии, си казват думата. И плагиатството на Пинокио като “Буратино” е още едно петно върху аристократичната му фигура.Както е да е, голям писател Е, което изобщо не означава, че тази професия е застрахована от морални падения и корупция. Даже напротив, а в комунизма е правило с редки изключения.

 8. Здравейте г-н Инджев,

  Благодаря за комантарът който направихте преди няколко дни за връзката Катар-Цени на петрола-Русия!

  С интерес прочетох днешната статия за цените на перолът и рейтингът на Путин и искам да добавя, че според статия поместена в New York Post пропада и здравето на “великият” диктатор.

  Статията (http://pagesix.com/2014/10/24/cancer-rumors-swirl-around-putin/?_ga=1.212557137.415579898.1414492299 ) съобщава, че той може би има рак на панкреаса.

  Ако това наиситина е така има голяма вероятност скоро да се лишим от присъствието му на “този сват”.

  Поздрави!

  Бахариев

 9. Цената на петрола пада поради спекула, която цели икономическото сриване на Русия.POSTED BY КРАСИМИР КОСТОВ | ОКТОМВРИ 28, 2014, 16:30
  А мога ли да Ви попитам, защо вашата расия така и не положи усилия да бъде като икономика нещо различно от бензиностанция?
  Защо “великата и магуча расия” не е Швеция или Норвегия с големината на две Канади и половина? Защо бедната бивша руска колония Финландия днес е символ на напредък и висок до небето жизнен стандарт, а вашата “магучая” расия се спихва от фючърсни котировки на брент, тексас и прочее нефтове?
  Аз знам отговора и той е известен.
  Чакам със злорадство какви лъжи ще ползвате вместо смислен отговор!
  Налейте си стаканчик водочку и забыть про все!

 10. Ако всички дето трябваше да казват истината за Русия като най-голям враг на България, а за Путин като създател на фашисткия режим в огромната страна, казваха една десета от това, което казва И Инджев, то Путлер, отдавна, да е загубил хибридната война, с която съсипва България.

 11. Ма много си забавен ,г-не Сотир, ма много. Излиза ,че много те кефи – имаше там ина игра по телевизията,Ний питами ,вий отгуваряте. Само идно ни могъ дъ ръзбиръ кат знайш как ша ти отговори бат` ти Иво що питаш ,а?Хитряга. Не е само лаф да става ,нали ?

 12. Лавров обаче не спира да заплашва с избори в “новоосвободените територии”, както се изрази.Те признавали /видите ли колко са готини/, изборите в Украйна , които оставиха всичко проруско зад борда,но сега да видите, как под дулата на пушките ще мине гласуването в окупираната част на Украйна.А Европа се гласи да смекчава санкциите и така ще признае делението на Украйна.

 13. Радвам се че ще се срине режимът на путин. С удоволствие слушам новините за срива на рублата, всеки ден-нов рекорд надолу. Супер. И това е само защото същата тази русия на путинь, води срещу МОЯТА РОДИНА БЪЛГАРИЯ “хибридна” война и иска да съсипе майчино огнище! НЯМА ДА СТАНЕ! Има БОГ! Ние сме им казали на тях за Него! Ние сме им дали азбуката и културата. Дори и държавата сме и създали! Ще си получат заслуженото! Ще Бъде!

 14. Към Стамбо:

  Това за Алексей Толстой и Сталин е вярно ( Сталин нарежда екранизацията на Петър Първи и на Иван Грозни,любимия му пример за подражание, “откривайки” от зор при настъплението на германците руския патриотизъм в оплюваната преди от болшевиките руска история на монарсите). Но тъкмо фактът, че описвайки по “щадящ”, по-скоро пропаганден начин Петър Велики, Ал. Толстой, прави по-ценно обстоятелството, че все пак казва истината за Московската Русия, т.е. не може да бъде обвинен, че е предубеден и антируски настроен.
  Иначе описанието на Петър от А. Толстой много сериозно се отличава от портрета, който му рисува най-добрият “портретист” на руските царе в западната литература Анри Троя. При Троая Петър е такъв, какъвто наистина е бил- маниакално жесток ( изпитващ удоволствие да измъчва собствения син и да сече лично с брадва главите на разбунтувалите се срещу него стрелци) и също толкова маниакално авторитарен владетел, който за “щастие” все пак решава да се възхищава на някои западни постижения, налагайки ги по типично руски начин с огън и меч на своята нещастна руска рая.

 15. До Красимир Костов

  Не се заяждам с хора, пишещи в блога на Иво, които имат различни убеждения от моите и преобладаващите тук. Това е казано дипломатично-приемам, че коментаторите “на служба” са друга порода.
  И какво толкова е станало, че “чудовищната Америка” прилага ограничени политически методи в енергийните пазари на света? ВЕЛИКИЯТ РОНАЛД РЕЙГЪН направи същия ход със Саудитска Арабия- и на това поне 50% дължим свободата си! СССР въоръжаваше до зъби и чрез “военните си съветници” командуваше в с и ч к и афро-, азиатски- и латино- канибали под червения парцал- въх!-, ох!-ама нечувано!, ма как е възможно!- – САЩ помогнали на борците за свобода против комунистическия геноцид в Никарагуа с някакъв ирански трансфер, чудо голямо! Но дори и при РОНАЛД РЕЙГЪН имаше 1-2 твърдо антикомунистически режими, които оставаха под американски санкции!
  Значи, постоянният газов и петролен шантаж на Русия (от който патим и ние!) е нещо в реда на нещата, а недопусим е всеки опит да се напомни на Путинайкин, че “великата му, магуча, кипуча и легендарна” страна продава петрол и газ, а не фасони. На това му се казва “двойни стандарти”, но Вие ударете един двоен “Русский Стандарт”, както Ви съветват колеги от форума!

 16. Към ИВО

  Точно така е- Ал.Толстой и върховният подмазвач с кинокамера Айзенщайн безпогрешно долавят момента на монархическо-православно-панславистко- великоруския обрат на Сталин. При Петър 1 обаче механичното копиране на някои постижения на Запада (от Холандия и Германия) създава малко сложна задача за сталинските агитпропчици. Аналогията между Петър и Сталин е “индустриализацията” и “модернизацията”, докато Иван Грозни е идеалният исторически аналог.

 17. “Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!

  Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!

  Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиоти.

  От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно.

  Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това, ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито руската дипломация употребява над България…”

  Захари Стоянов

 18. Към Evgenia Popova и към г-н Инджев.
  Питането към г-н Инджев остава актуално и няма задна мисъл.Важно е всички да разберат технологията на нашите медии.
  Защо тези неща за руснаците и путин трябва да ги четем по блогове и сайтове,където публиката е силно ограничена!?
  Нека г-н Инджев да каже,когато например има изява по електронна медия,някой предварително му забранява да ги казва тези неща или какво!?
  Не виждам защо г-жата ли е,г-ца ли е трябва да пали моторетката!
  На мен например ми е направило впечатление,че нищо от това,което се пише в блога не се споменава в ефира.
  ЗАЩО???
  Каква е причината?
  Лично аз си мисля,че има уговорка такива неща да не излизат в ефир.
  Ако не е така нека г-н Инджев да каже как е!
  Това е важно за всички!
  Не виждам какво лошо има да се осветли този немаловажен факт.

 19. 1.Руския петрол: най-петролния петрол
  2.Не знам от кой малоумник по света трьгна тази теория на конспирацията че пада на цените на петрола били СПЕЦИАЛНА ОПЕРАЦИЯ за БОРБА с РУСИЯ (това намалено потребление, това тройна рецесия в ЕС, това забавен икономически растеж на Китай, Бразилия и т.н. са чесане на писалките на всякакви анализатори и икономисти)- важното е русия и русофилистиците да се чувстват специални че света решил да им обьрне внимание и те са тоооооолкова значими&специални. Е,не сте: нито русофилистиците, нито мадьр ви Раша
  “Руснаците правят огромна грешка да си мислят че ГОЛЯМ и ВЕЛИК е едно и сьщо.Не е;те са голяма по територия дьржава,но в никой случай велика.Те са просто Горна Волта с ядрени ракети в рьцете” Збигнев Бжежински

 20. Последното, което казва Иво Инджев, много ми хареса.

 21. РоSSия е страна от изразено локален тип без бъдеще. Нито една икономика зависеща на 76% от продажба на суровини няма потенциал освен ако не води успешни завоевателни мисии, а както видяхме педя човекът не може една война срещо някаква си 45 милионна Украйна да доведе до успешен край (видим резултат бе фиаското му в Донецк и Луханск). Лилипутин ще доведе жалката евразийска държава до бавна, но зрелищна гибел. Това което той прави трябва да бъде описано в учебниците по икономика в раздел “Какво да не правим с макроикономиката на една държава”.

  Хубаво поне е, че след като падне сатрапът ще изпопадат и неговите събратими от Китай, Куба, Еквадор, Венесуела и други. Единственият който ще го изпревари ще бъде унгарският Виктор Путин.

 22. Към sotir

  Не реагирах на въпроса Ви, решавайки, че нещо не знаете, не разбирате, бъркате и т.н. Но след като настоявате да знаете по-добре от мен какво (не) съм говорил по телевизиите, което е просто глупава лъжа ( защото тези неща ги говоря още докато бях на работа в БТВ), съм длъжен да Ви нарека лъжец.

 23. Иво,
  мисля. че казаното от Достоевски за руското провославие също заслужава внимание. А именно, че руснакът винаги ще се прекръсти преди да ти отсече главата със секирата – без да претендирам, че цитирам точно. Не е никак ласкаво и заключението на академик Павлов (кучето на Павлов, че условните рефлекси на недоразвитите мозъци се определят не от реалността, а от думи – нещо много типично за руснаците. Но пък в същото време си мисля, че това важи в голяма степен и за българите – я някой да каже “Костов” и вижте какво става. Та по степента на недоразвитост на мозъка с руснаците най сме братя.

 24. Вече ми стана хоби да следя курса на рубла-долар. В конвектора пиша 40 и гледам как всеки ден, почти рублата плавно се срива. Русия в момента е в състоянието на “изоставащия от колоната турист”.Другите вървят в ритъм, спират почиват и продължават, докато тя е психологичеси фалирала държава. Русия не може да предложи качество, не може да даде продукция. И цялата враждебност към нормалния свят на сегашната й върхушка е само израз на безпомощност и отживели канибалски нрави. Тапата – Путин има много прякори, но най-сполучливо е сравнението на Барак Обама в което го описва, като слабия ученик от последния чин.

 25. “Европейският съюз реши да не отменя режима на санкции срещу Русия, предаде „Российская газета”, позовавайки се на данни от високопоставен участник в срещата на представителите на страните-членки. „На този етап няма основания за изменение на ограничителните мерки на Брюксел срещу Москва”, поясни източникът.” – Дано. Много ме е страх ЕС да не реши, че русия и путин вече са добрички и да изостави Украйна в лапите на садистичната мечка.

 26. Между другото за всеки, който като мен си беше помислил, че Волен прави някаква оригинална акция със свалянето на флага на ЕС от Парламента. Открих, че просто човекът повтаря путлеровата повеля по същия начин, по който вече е направено от йобиците на лилипутин в Унгария. Ето доказателство: http://wtfrly.com/2014/02/16/hungary-politician-removes-european-union-flag-from-parliament-throws-out-window/
  Както и същата новина от много по-сериозен източник: http://www.politics.hu/20140213/radical-nationalists-hurl-eu-flags-through-parliament-window/

  Така че, Болене, не вървиш 🙂 Както винаги си назад с мат’риала, моето момче и разчиташ на това, че другите също са назад, но тук няма данък върху интернет и всеки лесно може да се убеди, че си евтина имитация на джобния диктатор.

 27. Аз не съм историк, но мога да кажа това, което знам от една моя позната украинка. Родена е в западна Украйна, от семейство на дисиденти. По времето на Киевска Рус независимо, че първия руски княз Андрей Боголюбски се е преместил във Владимир, за тези места около Волга се е знаело, че живеят диви племена, с които никой не е искал да контактува. Написаното от Алексей Толстой се оказа едно доказателство за всичко това.

 28. Към Simeon,

  Симеоне, и друг път съм досаждал на блога с педантично пояснение за авторството на “СССР-Горна Волта с ракети”.Обикновено се приписва на Фр.-Й. Щраус и Зб. Бжежински. Казал го е в действителност обаче канцлерът Хелмут Шмид. Ето го и актуализирано от неотдавна.

  Moscow has moved from being an “Upper Volta with missiles,” as German Chancellor Helmut Schmidt once described the Soviet Union, to an “Upper Volta with credits,” a change that may threaten the Russian Federation both abroad and at home, according to Moscow analysts.

 29. Г-н Инджев, бихте ли посочили от кое точно произведение на А. Толстой е цитатът, който сте използвали?

 30. Нефть 110$ – Мы заставим бандеровцев ответить за свои злодеяния! Янукович – легитимный президент Украины! Крым имеет право на самоопределение!
  Нефть 100$ – …хотя, безусловно, такие щекотливые вопросы лучше обсуждать за столом переговоров.
  Нефть 90$ – Теперь уже очевидно, что Янукович – преступник. Мы стали жертвой собственной доверчивости.
  Нефть 80$- Территориальная целостность братской страны и соблюдение положений Будапештского меморандума всегда были для нас первичны.
  Нефть 70$ – Добро пожаловать, Арсений Петрович! Чаю? Зачем дозиметр?
  Нефть 60$ – Передислокация флота в Новороссийск осуществляется в плановом режиме.
  Нефть 50$ – Мы уважаем выбор народа Кубани. Просим наших турецких партнеров пропустить флот через Босфор.
  Нефть 40$ – Аллаху акбар, дорогие соотечественники! После вынужденного ухода Владимира Владимировича…
  Нефть 30$ – Dear Russian citizens…
  Нефть 20$ – Хлопці, а де тут в них зарядка для мобільного?

 31. Сотирчо, отговорът на въпроса ти е простичък:
  Пропуснал си съответните ТВ-предавания, с участието на УВАЖАЕМИЯ ГОСПОДИН ИНДЖЕВ.
  Колкото до обръщението ти “Бат Иво”,уместно е да го ползваш в контактите си с комшията на село.
  Ползващите този блог не сме длъжни да понасяме андрешковски простотии!

 32. Към Стамбо:

  Прав си за цитата, в който обаче се споменават московски анализатори. Ако не греша, става дума за Александър Бовин, когото зяпахме с удивление по перестроечната съветска телевизия да громи сталинизма. Струва ми се, че цветистият израз беше негов, а германският канцлер го употребява по-късно приблизително така, както днес всички повтарят казаното от Атанас Атанасов, че всички държави си имат мафия, а тук мафията си има държава ( без да се позовават на източника).
  Друг е въпросът, че ( заедно с Митеран)споменатият от теб канцлер през 1982 г. до така степен вбесява Рейгън с отказа си да затрудни поне малко строителството на съветския газопровод от Уренгой за Западна Европа, че позицията му става капката, която прелива търпението на американския президент и той изумява света с налагане на санкции на западноевропейските компании, които злоупотребяват с американски технологии за добив и пренос на газ, продавайки ги на Брежнев.

 33. Към Павел Тинков:

  На въпросите на въпросния Сотир, който е поредният претендент да издига незнанието (си)в ранг на присъда над автора на тези редове, но в потвърждение на фактите, ще спомена само, че още преди повече от 8 години, когато ми се позволяваше да водя предаване в БТВ, си позволявах ( по принцип съм противник водещият да “изпитва” събеседника, но това е единственото допускано от мен изключение от правилото ми) от своя страна да задавам един повтарящ се от предаване на предаване въпрос на гостуващи политици от разни цветове- въпрос лакмус: по какво България се различава от всички останали сълагерници от бившия съветски лагер. За съжаление никой не издържа този (не)скромен изпит с верния отговор, че руската връзка, налагана тук по специфичен начин, е разковничето за обяснението на нашите несгоди.
  Иначе конкретни примери, как многократно наричам Путин лъжец от екрана на БТВ и Нова тв ( в БНТ няма как, там съм твърдо забранен в публицистичните предавания вече втора година) от началото на украинската криза, мога да дам много. Само че желаещият да ме предизвика да му играя по свирката като му се отчитам лично, е длъжен да подкрепи нападението си с някакво доказателство ( каквото няма, защото истината е обратна на неговото твърдение),а не да очаква, че ще се връзвам да му се оправдавам за нещо,за което той не се е осведомил, но специално за него да бия камбаната.
  Правя си труда да напиша горното заради многобройните кандидати да ме затапват с обобщения от подобен род, които се надяват номера им да мине.
  Иначе грешки правя, както всеки друг. Нямам глупавата претенция за непогрешимост. Но не позволявам на никого да говори от мое име с обобщения, които са просто лъжливи, базирани на незнание или са опит за манипулиране на читателите.
  Сотир е свободен да обиколи телевизиите и да разгроми там Путин твърдо, компенсирайки моята мекота,но не е свободен да ме замеря с “моите камъни” по моята глава в този блог.

 34. Или както се казва в поговорката с техните камъни по техните глави.Нали петрола и газа бяха камъните, с които Путин замеряше света, а сега да го видим , като се оказа, че и света има нефт и газ и сега може да отвръща на удара.Освен това света има и технологии и иновации , а на Путин му останаха само камъните и то без западните технологии и съоръжения ще остане и без тях.Колкото до коментара , че нарочно му скроили шапката на Джуджето – е пълна глупост.Живеем в свят, който се движи от пазарни закони , а не от зелени човечета с оръжия.И вместо да си напрегнат мозъка, най-лесно е да си измислиш конспирация.А и Русия е членка на ОПЕК, значи не само е наясно с тенденциите на цените на петрола,а и участва във формирането им .Аз по скоро бих искала да знам на каква цена си продават петрола на България, след като го продават на себе си дефакто.

 35. Към сия: “Та по степента на недоразвитост на мозъка с руснаците най сме братя.”
  Напълно съм убеден, че извода, който правите не може да бъде продукт на развит мозък или БЪЛГАРИН.

 36. Рядко се включвам, но този път бих искала да подкрепя Тервел и да му благодаря. Трудно понасям, когато обиждаме българския народ, че бил такъв-онакъв. Ние сме чудесен народ, много силен и много мъдър, който обаче е подвръгнат на нечувани мъчения и физическо унищожение в разстояние на вече 70 години от червените бандити!Единственият начин да помогнеш да един страдалец е като го прегърнеш и приласкаш, а не като го обругаеш.Имайте милост към своите, не мачкайте и смачкания човек.

 37. Както винаги, статията е на ниво. Коментарите на съмишлениците- адекватни. Троловете “интересни”. Дотолкова, доколкото може да си “сверим” часовниците какви опорни точки са раздадени за служебно ползване по горещте теми на деня.
  Бахти и държавата, бахти и чудото които сриват на цените на петрола може да я затрие. Дай Боже, в съкратени срокове.
  Ще си позволя една прогноза по развитието на слуха, за рака на панкреаса на лилипут.ин. За мен, на първо четене е контрадезинформация на кремълските спецслужби. Подготвят ни. Психологически.Всички. За денят Х когато ще се сбъдне пророчеството на лизача от обкръжението на джуджето, не му помня името, че “без путин, няма русия”.
  Не знам как другите са възприели инфото, за прекарването на 62-ият РД на вп на 7.10. Бил ходил 9 км из сибирски пущинаци и после всичко го боляло. За баращият се за активно спортуващ, карате, хокей, 9 км. по равно не би трябвало да представляват абсолютно никакъв проблем разстоянието. Максимум, приятна мускулна треска. С един аспирин с чай ликвидираш и последиците. А и видът му е повече от нездравословен.
  Ще да видим.

 38. До МИШЕЛОВ:
  фЕНОМЕНАЛНО!
  Толкова цветно, толкова остроумно и остро-злободневно!
  Респект!

 39. До ИВО

  Прав си, те бяха антирейгънов тандем с големия, аморален политически вредител от европейски и световен ранг Франсоа Митеран.
  Той ни натресе перестройчиците от социнститута по социология и закусчиците от приема във френското посолство, от които пати(х)м(е) досега. Анализи доказват, че отстъпките на Митеран Вили Бранд и Хелмут Шмид дадоха 20 години още живот на продънения соц. Няма как, стари любови и ревности не ръждясват… За “Горна Волта с ракети” няма съмнение по авторството му, но социалемократ си е Хелмут Шмид, при това немски, какво да го правиш… Как се случи, че в момента ми попаднаха мемоарите му под заглавие “В търсене на обществения морал”.
  А иначе- оригиналът на изказването за държавата и мафията,което впечатли света, и което у нас се приписва на ген. Атанасов, изрича убитият от мафията сръбски премиер Зоран Джинджич от зимата 2003 г.

  Ето точният пасаж.

  “Svaka država ima svoju mafiju, ali je samo kod nas mafija imala svoju državu”,
  izjavio je, u svom stilu, negde u zimu 2003. godine premijer Srbije dr Zoran Đinđić.

 40. Прочетете как украинците са теглили пръта на перукясания мафиот йосиф кобзон и на още путинайкинска измет…да им завиди човек!

  http://www.mediapool.bg/ukraina-zabrani-dostapa-na-yosif-kobzon-i-drugi-populyarni-ruski-deitsi-do-stranata-news226540.html

  Апропо, как сме този месец в България с руските концерти, че забравих програмата, ако не се лъжа, ще се наслаждаваме на- кобзон-800 юбилеен с бек-вокалисти волэнь сыдэрав, ывайла кальфын, петр вольгын, алэксандр сымав и нына дьюльгэравна; 141-ви – на любэ- със сценичен работник гоцэ сырыщныка,28ми -на Ансамбъла за шутки, пляски, римушки и частушки на НКВД/КГБ… Май ще има и нови дебютанти на софийска сцена- “Путинские балалайки”, “Красные матрешки”, государствен хор “Голоса Ленина-Сталина-Брежнева-Андропова” (туй точно на Хелоуин!)…брр-р-р!
  Щом не сме като украинците…

 41. Oт блога на Олег Панфилов: “Когда я в первый раз приехал в Голландию, мои друзья почему-то решили, что мне будет интересно посетить домик Петра Первого в Заандаме. Друзья показывали и рассказывали, как жил будущий император, где он спал, стол, за которым он изучал чертежи и читал книги. “И вообще, – сказали голландцы, российский флаг произошел от голландского”. На стене музея висит карта Московии начала 17 века. “Это хорошо, – ответил я, – что вы, голландцы научили Петра Первого читать и плотничать, но почему вы ему не объяснили, что нормальной страной может быть только маленькая страна, как ваша, а он вернулся из Голландии и начал захватывать”. И что же вы прочтете в учебниках российской истории? “Петр – великий”, “Петр – гениальный реформатор”. И мало кто знает, что на каторжных работах при строительстве Санкт-Петербурга погибло около 100 тысяч человек.”

 42. КОСТОВ, вие не сте в час,защото гасударят туПин е “инвариантен” към такива “дребни” “подробности” , като т.нар. ПАЗАР!
  КАК според вас може “някакъв” си там “пазар” да нарушава вселенското самоцарствено “величие” на кремълският гасудар с провинциално-КаГеБистки произхОддд???
  Та ТОЙ е толкоз “неЗАВИСИМ” от всичко земно, че някакъв си “дребен пазар” ще го смути?!?
  Още повече ,че “някакви” си САЩ го били “управлявали”, според вас,които самият цартрап е набедил за нисши , направо нищожни свои врагове???
  Това ,което казвате е АБСУРДНО, направо скандално! ИЗВИНЕТЕ са на негово цартрапско НИЩОЖЕСТВО хутаратор туПин! От ваша стана е НЕпростима обида към НЕГО, ,да ГО “принизявате” до “някакъв” си ПАЗАР! Направо го опО(а)зО(а)рихте! Не ви е срам! НЕ само позор, направо пАзАр за вас!

 43. Не съм съгласен , че Киевска Рус била по-европейска от Московската. Да не забравяме, че Светослав Киевски разрушава пръв столицата Преслав, а после достига до Пловдив, като по време на похода през България набива на кол 30000 души

 44. Тавариш ИВАНОВ, айде сега да си припомним кАгда Светослав Киевски е нахлул в НРБ?..
  Не беше ли малко, ама малко преди да приеме християнството???
  И най-важното КОЙ, КОЙ го е подтикнал да нахлуе в НРБ???
  А пък какъв “цивилизован” и “християнски” гасудар е бил цартрап Иван(нов) ГрозниЙ?!?
  При това “само” 500-600 години след Светослав!
  А и не само ТОЙ, много гасудари преди , и особено след НЕГО, следват московският “цивилизационен модел”. Ето дори днес, дори 1000 години след Светослав, Кремъл отново доказва ,че е станал още “по-европейски” отпреди, направо европеиден!

 45. Бях позабравил спорния граф-сталински лауреат и неговия спорен филм.

  Искрено благодаря на г-н Инджев, също и на “Мишелов”. А относно грузинския произход на г-н Акунин, позволявам си само да добавя, че и владимир владимирович има грузински произход: http://www.anticompromat.org/putinav/felsht.html

  Респект на стопанина на блога и на колегите, които изравят толкова полезни нещица.

  PS Само допълвам, че според “Financial Times”(http://markets.ft.com/research/Markets/Currencies?segid=70113)
  днес, 18:30 UTC,
  1 RUB=0.01920 ЕUR
  1 RUB=0.02410 USD
  cross
  1 EUR=52.0833 RUB
  1 USD=41.3223 RUB
  (съжалявам, това е таблица, но нещо се скапа при копирането)

  PSPS А Полша и Естония шутираха разните кобзони, любэта и прочее балалайки още през март, докато Украйна се биеше на Майдана срещу (тогава) изглеждащият да побеждава путлеризъм.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.