Борисов ( почти) като Арафат

Бойко Борисов все повече ми прилича на Ясер Арафат. Но донякъде.

 

Лидерът на Организацията за освобождение на Палестина (ООП) имаше един коронен номер за налагане на личните си решения на ръководената от него и вечно раздирана от противоречия между отделните, понякога воюващи буквално помежду си, фракции. Оставяше ги да спорят, да се карат, да се блокират взаимно до пълно изтощение. Напълно съзнателно!

 

Арафат изслушваше ( мълчаливо или не съвсем) препирните, обвиненията, нападките и безкрайните среднощни спорове по време на върховния форум на организацията под формата на Палестински съвет ( нещо като парламент в изгнание, нещо като лидерска среща). Ако трябва, това продължаваше с дни и най-вече нощи.

 

Накрая, когато пълното отчаяние от невъзможността да бъде намерено решение на някой от въпросите, обсъждани на форума, при вечното разногласие за тактиката и дори стратегията на ООП, Арафат се спускаше като орел върху изтощена публика, вадеше свое предложение и някоя сутрин всички щастливо се пробуждаха след поредното безсъние в караници около това решение като един вид спасителен изход от безизходицата.

 

Разликата при Бойко Борисов е, че той се спуска по-скоро като Оруел върху всеки рак и щука, които се карат с него или помежду си за условията да го подкрепят и им прехвърля отговорността за яловите преговори.

 

Лидерът трябва да предложи решение, а не в стила на Оруел да проповядва, че властта е в безвластието ( в прехвърлената отговорност”- нещо като „свободата е робство)”.

 

 

5 мнения за “Борисов ( почти) като Арафат”

 1. Здравейте,всички!
  Въпросът,който зададох в коментарната част на предната публикация на г-н Инджев,явно беше продиктуван от неусведомеността ми.
  Въпросът беше зададен съвсем непреднамерено и незлобливо,но явно е прозвучал точно така.
  Г-н Инджев малко избърза,като ме закичи със звучната дума “лъжец”,но предполагам има много недоброжелатели,които по цял ден това им е работата и поради това той е станал малко параноичен в това отношение.
  Има грешка,има прошка!
  Мир!!!
  Нека сега г-н Инджев да смени думата “лъжец” с думата “незнайко” и случая е приключен.
  Всеки може да сбърка от незнание,застраховани няма.
  Поразрових се леко из нета и намерих отговор на моя въпрос.
  Като доказателство за това,че цялата история беше неумишлена пускам следните линкове:

  Nova: http://novanews.bg/news/view/2014/06/16/78001/%D0%B6%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82-%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BE%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5/

  Btv: http://www.slavishow.com/%D0%B8%D0%B2%D0%BE-%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%B2-18-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82-2014-%D0%B3/

  BNT: http://bnt.bg/part-of-show/ivo-indzhev-za-knigata-techna-druzhba-2

 2. А защо никой не споменава, че партия ГЕРБ и Б.Б. са кукла на конци и то на най-представителния “политик” и председател на “Европейската народна партия” Жозеф Дол.
  Съжалявам, че трябва да го констатирам, но е направо е очевадно, че по-алчност и безпринципност част от европейските политици изпреварват и родните даже.

 3. Г-н Инджев, ха на бас, че на бб името Арафат нищичко не говори. В най-добрият случай някаква “арабела” дето се е дърлил на евреите. Жалко, че няма как да проверим. Доколкото съм слушал и косвено потвърждение за това беше делото срещу Бюреков за клевета, оня беше квалифицирал Тиквоний по някоя от телевизиите “глупак” или нещо от сорта и Дудука се “спаси” защото не бил го чул лично засегнатия. Преразказал МУ го пресаташето на ГЕРБ. Една от функциите на споменатия е да следи всички медии как отразяват Боса. Представям си каква мъка ще са докато вкара мутро-милиционера в час по горната статия.

 4. @ GEORGI NIKOLOV
  Ако сте гледал как Тиквоний си пуска данъчната декларация по електронен път, с помоща на някаква служителка, която му наместваше “пръстчетата” по клавиатурата, ще получите пълно потвърждение на констатацията за трагичния човешки потенциал на ГЕРБ.( на партията на простаците)

 5. Живко Боев, гледал съм. Потвърждение на полуинтелигентноста на бб е и една снимка изровена от Тони Филипов, д-р показващ Император Тиквоний банкянски как “чете” нещо си. Движи устните си. Абсолютен знак за функционална грамотност и дотам. Естествено, надолу по вертикала са подбрани кадри които най-малкото се сещат, че при никакви обстоятелства не трябва да засенчват “слънцето”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.