Коалиционната (физ)култура и фи(т)неса на Бойко

„Правителство ще има за всички от сърце!

За новата дружина да друснем ний хорце”!

 

Днес ГЕРБ и реформаторите дадоха знак, че май ще подпишат коалиционно споразумение да управляват заедно с извънкоалиционната подкрепа на Патриотичния фронт, чиито приоритети в замяна на това щели да бъдат отчетени в управленската програма.

 

След продължително помпане на мускули надделя все пак коалиционната (физ)култура.

 

Преди да ни съобщят, че това е уникално постижение на Бойко, нека все пак да си припомним някои аналогични подобия на български коалиции – без претенция за еднаквост, но достатъчно тревожни като прецедент.

 

Не, не се случва за първи път някой ( да се кани) да управлява заедно с друг, но подкрепян от трети в рамките на шумното говорене за обща програма. Подобен беше случаят с кабинета на организираната престъпност, наричан за благозвучие кабинета „Беров”.

 

Онзи кабинет беше съставен при възникналата извънредна ситуация когато точно преди 22 години правителството на Филип Димитров беше шутирано от ДПС и сините отцепници. Това позволи формирането на тройния хермафродит, който дойде на власт с мандата на ДПС, с претенцията да използва програмата на СДС, но крепен всъщност от БСП, оказала се с най-голяма парламентарна група.

 

Кабинетът „Беров” беше изразител на растящите апетити на всевластната групировка „Мултигруп”, зад която надничаше Москва. За по-малко от две години, колкото просъществува, това правителство стана майка-кърмилница на т.н. силови групировки. Те заякнаха, структурираха се, разпростряха пипалата си навсякъде и подготвиха почвата за триумфалното официално завръщане на БСП властта чрез изборите от 1994 г., довело до разграбването на банките и фалита на държавата през 1997 година.

 

Днес, след като дни наред наблюдавахме театъра на сенките от миналото с напъните за съставяне на кабинет, би трябвало да отпаднат опасенията, че става дума за подобно обслужване на преминалата през приватизацията и избелването на якичките вторична, надградена, дигитализирана , напарфюмирана, соанирана и дори европейски интегрирана нова версия на онази бруталната, калната престъпност от началото на 90-те години на миналия век.

 

 

Днес вече става дума за престъпна дезорганизираност в битката срещу организираната престъпност, довела до разпад на обществения договор между управлявани и управляващи.

 

Предстои да видим продължението на демонстрираната досега коалиционна (физ)култура, за която мнозина побързаха да поздравят Борисов, наблюдавайки подгряващия му фи(т)нес.

 

А, да- и още нещо: ще могат да си отдъхнат вече всички, които неуморно се вайкаха как свирепите реформатори се канят да схрускат герберите подобно на лисица, която гони опашката си, но е заподозряна, че това е опит да изяде жив слон. Сега вече възмутените от реформаторското нежелание да помагат на Бойко другари и другарки могат спокойно да се върнат към обичайното си мимикриране на възмутени червеношийки и отново да дразнят слона с опозиционното си чуруликане за заблуда на останалите обитатели на европейската и балканската джунгла.

 

 

30 мнения за “Коалиционната (физ)култура и фи(т)неса на Бойко”

 1. „Пускането на ръка” от Жозеф Дол съвпадна с пускането на парното.

  На реновирания Лъвов мост софиянци, а и българи от всите краища на татковината ни, успяха да се докоснат до изтънчените маниери на европейския политик. Жозеф Дол пристигна в България, за да нахока подопечените си, които в яловите си напъни да сътворят кабинет, придобиват все повече комичен вид. „ Пускането на ръка ” в политиката е символ на топлината и уюта и Данчето Фандъкова го усети най-добре като за потвърждение на максимата, че жертвите в името на службата са винаги оправдани! Ясно е, че Дол и останалите от същия „дол дренки” гледат на българите като на втора ръка европейци, ако не и трета, а конклудентните му действия ни напомниха за съветите на Фердинанд към Борис : „ Българският народ е крава, която трябва да доиш до изтощаване. Презирай народа и не отдавай на никоя работа повече значение, отколкото тя има. От всичките неща в твоето царство народът е най-маловажното.”

  Фриволният жест на Европа ни каза за пореден път – презираме ви, пълни нещастници сте! Но ще ви доим – налага се! За нас като народец – фен на страха и сервилността, остана утешението, че „ пускането на ръка” от Дол, съвпадна с пускането на парното! Честито!

 2. Само да попитам – как стои въпросът с разполагането на ракети “земя-земя” по границите с Турция и Гърция?
  Ако – да, предлагам изпълнението на тази опорна точка от програмата на ПФ да се възложи на г-жа Кунева.

 3. За кой бивш министър-председател се говори, че има бая пари в ктб??? Аз лично се чудя между двама, единия скоро публично се разтревожи по въпроса… За бившия президент с пари там е ясно(правя уговорката, че това е слух, а всички знаем кой пуска слухове у нас, аз лично още не съм се ориентирал в тая каша…). Нали всички разбираме, че разкриването на истината за ктб ще осветли много от нещата за, които говорим като цяло… Това е ключа – да се покаже от къде идват парите!

 4. Онази коалиция от 1992 не беше на “малцинството” в Народното събрание. БСП и ДПС имаха мнозинство.

  Онази коалиция, без претенция за обобщение, е трябвало да компрометира първото югоембарго, обслужвайки руски интерес и съответно да извлече дивиденти.

  Точно обратно на сегашната ситуация.

 5. Уж не е по темата, ама…
  ЕВРОПА 21

  Особая Демократия Путина?

  ГДР – в ссср 2.
  КГБ рахат – в новазийский свят.

  Не искат, я.
  Обичат Путин.
  Обичат Ленин.
  Не Распутин.

  Отгоре обич би ли трупнал
  Хрущевским образом,
  Бащице?

  Стеничка малка (или не)
  да възпрепятства бегълците.

  НА ЗАПАД СТРАШНО Е!

  “МЕЧТАТЕЛ” – ПОСМЯЛ ДА МИСЛИШ ТИ,

  ПРЕДАТЕЛ!

 6. “… да помагат на Бойко другари и другарки …”
  Молбата ми към г-н И. Инджев е да спазваме етиката – те са “другарки и другари” все пак. Така де …
  Да пиша ли колко ги … обичам, или то се разбира.

 7. Към Благой Б.

  Виноват! Посипвам си главата с пепел ( от рози, като се има предвид розата като символ върху червеното знаме, което претендира да е майка на въпросните другарки и другари- “нас червеното знаме роди ни”, нали така!).

 8. рублата взе да набира скорост,а след днешно социологическо проучване за Путин биха гласували днес 71 % ,на второ място е Жириновски с 4 %…какъв е извода – няма друга алтернатива освен Путин за съжаление !! опозицията в Русия за жалост е смазана ..

 9. не мисля че е редно някои си Жозеф Дол да идва и да реди българското правителство ,всяка държава народа трябва сам да си решава,иначе европейският съюз все повече взе да прилича на СССР !

 10. РБ и народът на България ще са големите губещи от тази обречена коалиция. Не може да станем ортак с мафията и да излезем сухи от ситуацията.

 11. Докато десни ментета като костоваците и псевдо реформатори като Кунева представляват десницата в БГ, истинска десница няма да има.

 12. УЛИАНе, докато огромното мнозинство българи е склонно като теб да изгори мокрото покрай сухото, България ще бъде управлявана от посредствеността.

 13. Моделът КОЙ е жив и набира нова сила.
  Просто вижте кой е уважил годишнината на ПИК.

  Не знам вече дали има шанс за България.

 14. Радане, Радане, кого изигра?!

  ДСБ, България, и себе си дори!

  “Костеливият орех Радан, разбира се. Няма да го смели, няма да го счупи, само ще го прекара. През стомашно-чревния си тракт. И просто не ми се мисли на какво ще мяза прекарания през стомашно-чревния тракт на Бойко Борисов и изхвърлен навън костелив орех.”-И Беров.

 15. @ULI
  А според теб, кой трябва да представлява “истинската” десница??? Бойковаци, Цецоваци,Бонаци като теб, или някакви други Леваци и милиционери Тъпаци??

 16. Навремето Димитър Попов /онзи, който осъди едно момче на смърт, за дето се изпикало на гроба на Людмила Живкова/ беше казал: ” За Бога братя не купувайте…” Трябваше да уточни -“РУБЛИ” /Нов спад да рублата 40р.=0.92 долара. А в Москва щели да откриват изложба с карикатури на ТуПлер. Ами карикатурата е това. ТуПлер се люлее на детска люлка. От едната страна е той, а от другата рублата. Колкото повече се издига Путлер толкова повече рублата потъва…

 17. Към uLIAN
  *Десних ментета*,*костоваци*
  Обиждате ме!Така говорят мои познати полковници от ДС с тлъсти сметки в Западни банки придобити от *Външно търговски дружества в това число ои Авиокомпания Балкан*.Най омразният им политик е Иван Костов,защото обърна посоката на България от Русия към Европа.Никога няма да му го простят.Защото дедите им и бащите им от прости говедари и мразеливци от селата станаха полковници,директори,посланици.Мога да Ви изброя цял списък от такива хора включително и мои близки.Вечно са благодарни на СССР и Червената армия нищо че децата им учат на Запад.Предполагам,че не сте от тях.Винаги ще защитавам истината. А тя е очевадна.

 18. Подкрепям РБ!Нека се опитат да помогнат на България.Вярвам им.По достоино е да се хвърлят в битка ,отколкото да стоят отстрани и постоянно да хленчат.Щели да се запазят.И аз ги искам чисти но България ми е по скъпа.Нека ние отвън с окуражаване и критика ако е необходимо да помагаме.За сега само на тях имам вяра.Дано!

 19. ULIANe, винаги съм ценял радикалната ти непримиримост, но в случая тя не е особено продуктивна.Няма да кадя тамян в специален параклис на ДСБ и Иван Костов, нито да завъртам в една или друга посока изтърканата плоча- Сапио, Лукойл, Кремечук… че до айсберга, който извергът Костов е пуснал от фризера си в Драгалевци, за да потопи ТИТАНИК… Само погледни-има ли един, срещу когото рубладжийската агентура не е спряла да съска и да вие, както срещу Иван Костов,макар вече 15 години той да не е на власт? Има ли едно зло по света и у нас, което да не му приписват? Това нещо значи.

 20. Благодаря, господин ТОДОРОВ! Ласкаете ме.

 21. За мен, мераклията Жозеф Дол, виж снимката на триото бб, Фъндакова, шеф на ЕНП при “преоткриването” на движението по Лъвов мост още няма основания да архивира успешно мисията си в София. Радан не е лесен. Не се ли поемат ясни и категорични разписани гаранции за трите приоритета на програмата на РБ, съдебна и админисративни реформи и диверсификация на енергийните източници с цел скъсване на зависимоста от раззия няма да кандиса на коалиционно споразумение с ГЕРБ.
  А междувременно и “опасенията”, че чорбаджията на ПФК Левски АД, адвокат Батков, известен повече като Тара и ей богу, може да поведе бунт за вкарването на Южен поток се изпаряват в геометрична прогресия. Напротив. Ако цитираме класиците на марксизма-ленинизма на Герена е налице революционна ситуация. Когато масите, в случая феновете, не искат повече да живеят по старому в битноста си на левскари, а Батков и сие не могат да управляват по новому. От вчера валят декларации на клубовете на сините привърженици настояващи час по-скоро ТБ да си бие камшика. А вече и тръстът “Синя България” е готов да оглави буната. С две думи, Батков е вече е обречена мишена.
  http://gong.bg/bg-football/a-grupa/sinia-bylgariia-prizova-batkov-za-nezabavni-dejstviia-303181

 22. Г-н БОЕВ, КОЙто е опитвал да яде КОСТелиВ орех много добре знае какво ще последва?!?
  НО то едва ли ще е много приятно за “ядящиЯТ” го!
  Не мислите, ли???

 23. Колкото и да си почесваме езиците – в конфигурацията, която са определили гласуващите и негласуващите няма смислени варианти извън комбинацията ГЕРБ-РБ. Каква е алтернативата – комбинация от останалите, нови избори…кое от кое по-хубаво, нема що.

  Няма какво да ревем на тази тема. За рев е по-скоро това, което ще последва от това управление – в момента който и да формира правителство трябва да прави неща, вследствие на които няма шанс за преизбиране. А кой ще чака до тъч-линията – пак бсп и дпс (винаги сухи от водата). Цикълът на връщане на комбо бсп+дпс във властта е неизбежен (за съжаление) за нас и обикновено е на не-повече от 8 години (изключението покрай царот). Колкото и да изглежда, че се карат тези двете, утре пак ще се прегърнат.

 24. ivo,

  da si jiv i zdrav vo veki vekov.

  gospod zdrave da ti dava.ako ne
  pogrebem BKP/BSP i nai-pozornata
  chast ot bulgarskata istoria, niama da
  miriasam.

  ivo, ti si velik redom sus levski i botev.

 25. Правителството на Любен Беров беше на БСП и ДПС, а сега те ще останат в опозиция. При това положение да се сравнява бъдещия (евентуален) кабинет с този на Беров е неуместно.

 26. Ерудицията е нищо , ако този , който я има , няма добра ориентация в политическата обстановка. Защото да смяташ , че ако ПФ иска ракети ,,земя – земя,, да се разположат в Южна България и армията ни да има все пак някаква боеспособност, е пълна заблуда и невежество . Това е безпросветен , сляп т.нар евроатлантизъм , който въпреки всички приказки и договори , на практика не ни осигурява НИКАКВА защита . Защо е така – направете си справка какво казва договорът на страните- членки на НАТО при нападение на някоя от тях от трета страна . Предполагам ерудицията ще му помогне на П. Тинков да разбере тази ситуация

 27. Моето скромно мнение е-ТОЙ/бб/ще направи всичко възможно да унизи РБ/тези неща ги умее/,да ги обвини в какво ли не и ще управлява с дпс и комунистическите производни.

 28. Моето скромно мнение е-ТОЙ/бб/ще направи всичко възможно да унизи РБ/тези неща той ги умее/,да ги обвини В какво ли не и ще управлява с ДПС и комунистическите производни.

 29. инж. Симеонов отново блести с своята мисъл… Явно “инж.” тука означава нещо друго

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.