Карикатрудната провокацийка на Борисов

От криминалета, трилъри и романизирани разкази на диверсанти знаем, че професионалният заговорник ( крадец, престъпник и т.н.) си подготвя винаги вариант за бягство в случай на провал.

 

Точно така прозвуча граничната с хумореска „оферта” на Бойко Борисов, анимирана пред медиите от Томислав Дончев ( нали не си представяте, че той импровизира!) преди днешния рунд от преговорите, именно Радан Кънев евентуално да станел …премиер.

 

Желаещите да се хванат на тази въдица медии побързаха да вземат на сериозно случката и да я обявят за „бомба”, „сензация” и изобщо за голяма работа ( така си е, но в смисъл, който употребяваме при описание на определена физиологична нужна).

 

Не е случайно, че тъкмо на Томислав Дончев беше възложено да изговори нелепата шега с невъзможното „предложение”- той е сред най-приемливите за реформаторите лица в обкръжението на Борисов и закачката с невъзможната оферта звучи по-малко карикатурно от неговата уста, отколкото ако сценката беше изиграна от Цветан Цветанов или Цецка Цачева.

 

Целта е очевидна: не само да се окарикатури неотстъпчивостта на Радан Кънев като мъж, на когото се предлага невъзможното упражнение да зачене от фертилния Борисов, но и да може след явно предизвестения разрив  с реформаторите ( в краткосрочен или средносрочен хоризонт) ,един ден да има повод за подигравки, че не само Борисов е избягал от отговорността за управлението. Предлагано му е , но се е изплашил.

 

Карикатруден е обаче този похват и не издава сила, а страх от бъдещето.

31 мнения за “Карикатрудната провокацийка на Борисов”

 1. Точно така го усетихме и ние с приятелите ни-съмишленици, но как да убедим тия, които поддържат ББ и са слепи и глухи за криминалното му минало, за съмнително натрупаното му богатство и за прикриваните, но продължаващи и до днес негови връзките с подземния свят. И за голямото заешко “шубе”, което се крие зад фасадата на тая кралимарковска (пехливанска) физика!

 2. изключително плоско наистина. дали има скудоумни мозъци да се хванат на “шегичката” на тези комунисти-трето качество, каквито са герб?

 3. Остава единствената надежда РБ да откажат да участват в този фарс, от което разбира се отново ще натрупат негативи и ще бъдат очернени и заляти с помия в медиите свързани с Пеевски, но далеч по-малко, отколкото, ако играят по свирката на манипулативната шайка герб и главатаря им. Какво да се прави – РБ още в нощта на изборите направиха фатална грешка, незаемайки твърда позиция на конструктивна опозиция на ГЕРБ. По-късно продължиха с грешките, влизайки в т.нар. преговори с МАФИЯТА. Жалко за тях, жалко за нас, жалко за България, жалко за пропиления уникален исторически шанс! ДС отново си изиграха картите по-добре, защото са манипулатори по природа. Просто РБ не трябваше да сядат на една маса с тях.

 4. бб що не предлага на Кунева, питам аз и отговор не чакам.
  Голям интригант се извъди мутро-милиционера. Само дето Радан е Класа! Как си представяте примерно РК-премиер, бочката-вице. Нали още далеч преди края на първото заседание на кабинета, от завист, злоба, яд ще се гътне от смазващото интелектуално и професионално превъзходство на Кънев. Ще влезем във всички новинарски сайтове с оригиналното “чепе”.
  Няма как Радан Кънев да се хване на елементарната уловка. Не е уцелил човека.
  Ох, мъка банкянска. Още цели 2 години до президентските избори. И как да спре падащият рейтинг. Няма друга грижа помпиера. Всичко останало е, да пробутам един от любимите МУ лафове-шменти капели.

 5. По този повод искам да припомня една поговорка: “Толкова е хитър(тарикат), че от хитрина (тарикатлък)блее” Това в пълна сила се отнася за карикатурата, за която става въпрос! Спомнете си, че само до преди по-малко от две години, когато по най-позорен начин напускаше властта, Синята коалиция и лично “омразният” му Иван Костов му предложиха съставяне на коалиционно правителство, при което и без помоища на Болен и Атака, щяха да имат стабилно парламентарно мнозинство, без провеждане на предсрочни избори. Но тогава, той се беше “заел” с по-важна за него цел, разбиване на Синята Коалиция и по-нататъшното очерняне личността на Иван Костов. Тогава, казано по-накратко, властта му бе поднесена на “тепсия”, но той предпочете да хитрува, надявайки се след следващите избори на пълно всевластие и диктат, без никой да му пречи. Но уви, за негово съжаление, това не може да се случи и поради това сега, въпреки спечелените избори е в предсмъртна агония. Скоро, може би ще го сполети съдбата на неговия “създател” и добродетел “Мадридският мошеник”, достигнал цели 0.40 % на последните избори!

 6. Стига Сталинизъм в БНР, Янкулов да си върви! При този, който си го назначи!
  / О Р Е Ш А Р С К И /

 7. Добре де,коментиращите по-горе.Какво искате вие?
  Пропиленият уникален шанс за какво,г-н И.Костадинов?Радан К.след изборите си сменяше позициите и принципите през ден.Никаква класа не е.И въобще, да прави коалиция с М.Пръмова само за да влезе в парламента е достатъчно показателно.
  Инж.Симеонов-ББ по най-позорен начин напускал властта-А какво трябваше да направи?При протестите на улицата да се прави на ударен и като Орешарски да се крие ли?
  И въобще към всички коментиращи вкл.И.Инджев-Правителство на кого искате вие?Ако може конкретно моля.

 8. Програмно тъпако РАЗПИСАНО ПО ДНИ И МЕСЕЦИ от реформаторско мнозинство а това съвсем не е по вкуса на МАФИЯТА.

 9. Е, на хората им подхвърляй сензации да се радват…и на повечето медии. Само дето Бойко не разбра, че в РБ работят по-умни хора от него и не е изключено тия идеи във времето да ги обърнат срещу него.
  Единственият проблем на РБ е, че са сравнително нова формация, без изявен лидер и имат по-голяма вероятност от разпад от останалите партии. Но ако успеят да се стиковат, биха могли да станат доста сериозна и стабилна сила.
  Ние все мислим, че трябва да има лидер, пастир. Но мисля, че в съвременния свят нещата се обръщат. До колкото ми е известно, цели големи компании, с бюджет по-голям от държава като нашата могат да се управляват от борд на директорите, а не от един собственик. Цял един Европейски съюз съществува вече много десетилетия без да има обща обединителна фигура. Има вече президент на ЕС, но тази фигура е от скоро и не ми е известно да е кой знае колко силна и влиятелна.
  На нас българите ни е голяма слабост работата в екип. При РБ би могло да се получи едно изключение от това правило. Ако стане, мисля че всички ще имаме полза.

 10. Борис
  Искаме правителство на тези които са избрани с най много гласове и имат най близки програми.Но да изпълняват програмите си ,а не задкулисието на Пеевски, Доган,генералите от ДС /да не ги споменавам поименно/,техните синове и внуци.Защото вече много са изгладнели.Да провеждат ефективни реформи,а не да крадат пари от Европеиски фондове ,Здравна каса и всякакви публични и държавни средства .Да не се повтаря историята с КТБ където и за децата е ясно кой беше в основата на грабежа.Горе споменатите лица итехните помагачи.Спомням си по време на управлението на Борисов при строежа на магистрала Тракия български работници от фирма на В.Божков облечени в дрипи протестират за месеци неполучени заплати.А Божков прибрал парите от Европеиските фондове.Магистралата построена некачествено .Трябваше да се достроява.Ето това не трябва да се случва.Борисов има ли *дупе* да отказва на тези крадци и да се бори с тях.Видяхме,че няма.Когато И.Костов в 41 НС му предлагаше даже го молеше да направят коалиция за да бъдат по мощни и проведат реформи Борисов се подиграваше и не правеше нищо.Застой в доходите на българите и забогатяване на олигархията.Източване на Здравната каса с 1 милиард лева и изкуствено помпане на банка КТБ ,за да могат да я окрадат после.Помните ли че под натиск на Синята коалиция се прие държавните предприятия да държат до 20% от активите в една банка и чак служебното правителство на Райков започна да изпълнява това.Борисов е зависим човек.Той се страхува от тези,които го изстреляха в политиката.И сега просто се чуди на кого да угоди-на избирателите или олигархията/спомената по-горе/.Промените в България започнаха с правителството на ОДС -премиер Костов.Сега вярвам на Радан но съм сигурна ,че нещата са в наши ръце.От нас зависи промените в България да продължат.Винаги ще се намерят свестни личности.За сега Борисов има шанса да се опре на РБ,които трябва да проявят твърдост.Никакво отказване.Ние сме подкрепата и гаранцията.Смело напред.За да я има България.

 11. До Борис.
  Отговарям. Моето мнение, не ангажирам никого тук е, че каквато и програма с приоритети да се подпише, при условие, че Император Тиквоний банкянски е премиер, РБ ще бъда употребени като средство към голямата цел. бб да влезе с максимално благоприятни позиции в кандидат-президентската кампания след 2 години. Страната, кучета я яли. Важното е да постигне “мечтата” си. Голям шлем. Кмет на столицата, премиер, президент. Ако, паралелно нещо се получи, лентички бол, бива.
  Вярно е, политическата сила спечелила изборите е в правото си да опредили МП. Но мутро-милиционера от Банкя е изключително обремен с негативи от предишното премиерстване. Колко пъти и от Брюксел, и посланиците на водещите западни демокрации в София буквално го “умоляваха” да стартира най-сетне реформите. В правосъдие, администрация, енергетика(диверсификация), образование, здравеопазване и т.н. Вместо това, той се люшкаше ежедневно, ежечасно, ежеминутно от едната в другата крайност. Справка-АЕЦ Белене, Южен поток, абсурдната забрана да се забранят проучванията за шистов газ и прочие и прочие.
  Вместо това обикаляше България с ножици да реже лентички, вкл. и на частни и общински обекти.
  “Чудовищно некомпетентен” е. Не случайно избягва изцяло дебати. Защото и за най-върлите МУ фенове на мига ще лъсне абсолютната МУ професионална несъстоятелност. “Смел” е само да се накара на възхитените по начало от бицепсите МУ репортерки. Защо не даде интервю по някоя от големите телевизии примерно на г-н Инджев.
  Дали поне междувременно е научил, че на 5.9.1944г. не България обявява война на СССР. Обратното е. Ще кажете, “дребнавост”. Ами защо тогава медиите напълно я покриха. Можеше поне в рубриките “любопитно” да я пуснат. Да,ама не. До степен, един ректор който е професор по история да научи горното обстоятелство от мен.
  Томислав Дончев би бил не само приемлив но и с “пъти, пъти повече” успешен премиер.
  С две думи, повтарям, така мисля аз, не става.

 12. @ d.savova

  Генералите от ДС изгладнели??? ХА! Тея милиарди от КТБ кой ги прибра според Вас?
  Въпросните генерали от ДС се “хранят” с унищожаване на хора като г-н Кънев.

  Прочее нещата винаги са в наши ръце. Когато започнем да мислим обратното значи сме станали роби и чакаме някой друг да ни оправи.

 13. И аз си мисля. че ББ цели унищожаването на Радан Кънев с това предложение, след като знаем ламтежа за власт на Кунева.Само като и видиш погледа, тръпки от бъдещо предателство те побиват. И толкова в стила на Боко е да унижи собствените си хора, карайки Т.Дончев да направи предложението, долно интригантски скарвайки го с РБ.И то на фона на “трите грации ” определени да водят преговорите.Трябва ПРОГРАМНО правителство, с ясно разписана програма и нови избори. Правителство на малцинството е загубено време.Само казуса КТБ – който за мен е умишлено създадена банка-пирамида, с цел вземане на кредити за добиване на активи и съсипването и в момент като този за дестабилизиране на страната.Точно ГЕРБ допринесе най-много за тази схема под ръководството на Доган и сега точно те щяха да приемат и т.н. закон на Ментата-Кой, с цел продължаваща агония и замитане на следи у кого са активите, след приемането и на закона за офшорките пак на този тандем.

 14. Колкото и да е трудна консолидацията на РБ, той не може да се разпадне, ако съставните му елементи са интелигентни. За мен лицето на РБ е Радан Кънев.Именно неговата откритост, твърдост и ерудираност накараха хората да повярват и гласуват за РБ. Днес хората повярвали в РЕФОРМАТОРИТЕ са много повече от тогава,и ще растат непрекъснато. Това РЕФОРМАТОРИТЕ трябва да го помнят и устояват в безкомромисната си позиция за Реформа в съдебната власт и МВР. Ако не се създаде правителство, което по дни и часове да изпълнява тази РЕФОРМА, на България не и трябва каквото и да е друго правителство и се отива на Нови избори.След тези избори със сигурност проблеми със съставяне на правителство осъществяващо РЕФОРМА в съдебната власт, МВР, образование и здравеопазване няма да има.

 15. D.Savova, изцяло споделям Вашата позиция, благодаря Ви!

 16. В неделя 2 ноември гледах новините от 21 часа на руската телевизия ОPT канал 1. И… в репортажа от Донецк и Луганск за изборите “цъфна” др. Ташева от Атака. С характерното нейно кресченто на развален руски език даваше интервю – беше забравила българския. Иска ми се да зная кого представлява – ЕС, България, НС, партия Атака или себе си, т.е кой и плаща. Аз не съм съгласен като данъкоплатец да идва от нашите пари. Представяте ли си лицемерието – видната патриотка, голямата националистка се срамува от българския език. Омърсен загасих телевизора.

 17. IAVOR
  MNOGO SA IZGLADNELI .KTB NE STIGA.SKORO VIDIH SINA NA G.IIRDAVOV /CK/ OT SLIVEN.PRILI4ACHE NA BEDNA MUTRA.

 18. Чета и се хиля! Буквално се хиля!
  На какво ? На тъпотията и простотията на милиционера!!! С това сте много ценни, другарки!!!
  Радан Кънев, няма мандат да е министър председател но милиционера иска да го направи такъв все едно човека е герберски слуга. Защо Томислав Дончев не се нагърби за Министър Председател а пробутват поста на Радан Кънев???
  Ако РБ имаха 30% вот, дали щяха да дадат поста на милиционерите?!
  И още нещо ще ви кажа другарки милиционери!!! От Слуга, Цар или Стопанин не става!!! А вие всички сте едни мазни, прости, крадливи, слуги. А за народа – сте разбойници!! Както само един прост слуга, може да се отнася към сирачето, така и вие се отнасяте към сънародниците си!!!
  Нищо, че нахранените милиционери и пожарникари гласуват за вас! Вие ще обеднявате и оредявате, докато проумеете съдбата си на слуги!

 19. Николай,
  знак на уважение е към съответната страна, да кажеш няколко думи на съответния език, когато я посетиш. Хората се радват, дори и когато говоренето ти не е парфектно. На теб не ти ли е приятно когато английският и френски посланници говорят на български?

  Проблемът с Ташева от Атака е друг: тя самата е възпитан човек, но обкръжението й в Атака не е. Явно е, че жената търпи подобно обкръжение заради парите. Загатнал си този проблем, но не си го изяснил.

 20. Дано съм лош пророк,но имам тягостното чувство,че РБ ще бъде употребен и така ще се разчисти терена,реформите ще останат на хартия и за всичко ще бъде виновен РБ.И ще потекат едни оправдания в нов вариант “Ние ги хващаме,те ги пускат”

 21. Ама разбира се, би било толкова удобно РБ да бъде подличко употребен и накрая да „обере пешкира“. А самият Радан Кънев да сподели съдбата на Филип Димитров от далечна 1992г. Възможен ли е такъв сценарий – приликите са очевидни. Условията обаче днес са други, историята не би могла просто да се повтори. Та, мисля си, тази изцепка ще си остане “провокацийката на Борисов“ и ще се забрави.

 22. До Георги Николов
  Съжалявам, но не стана ясно какво правителство предлагате.От кои партии.
  До Тервел
  Тези РЕФОРМИ нали някой трябва да ги гласува в парламента.Кой ще е той?
  Всички казват че ББ е глупав и елементарен.Така е.Е,и?Това че той е такъв не значи че управлението му ще е провал.Това е екипна работа.За да се развива успешно една фирма,задължително ли е вие лично да сте най-големият специалист в нея?Или просто трябва да намерите правилните хора?Не е нужно да си медик за да имаш преуспяваща болница,нали.Факт е че ББ е единственият който печели избори отново след управлението си.Това едва ли е случайно.
  И пак към всички-Ясно е че страната е зле и има нужда от реформи.Кой ще ги гласува?Кои партии?
  Всичко е толкова омаскарено за съжаление.При всички парламенти досега,опозицията винаги гласува против управляващите,независимо дали е разумно или не.Ако пък е разумно и даден закон се подкрепи от ДПС напр.,веднага всички скачат и търсят някакво съзаклятничество,някаква конспирация и задкулисие.НИКОЙ няма да каже-Чакай бе,този закон е от полза.
  Няма оправия за съжаление.

 23. Колко е акълът на собственика на ГЕРБ ЕООД всички знаем и помним – доскоро управляваше заедно с дясната си ръка Цв. Цв. Изненадата сега е Томислав Дончев, когото смятахме, че е от малкото все още неизгонени от мутро милиционерите хора в ГЕРБ, които имат способността да мислят. Сега, с един ход, Дончев се нареди до корифеи като Патрашкова и Недялко Недялков, търсачи на границите на липсата на морал. Даниел Вълчев (НДСВ/ДБГ) копае в същото дъно.

 24. Партията на Простаците в Бългтария е вечна! (…вие сте прости, и аз съм прост, и затова се разбираме) Не е новина, че по тия географски ширини простотията е в изобилие! Тя, простотията е неизбежна, сдоби се с партия, опитва се да се институционализира, наемайки грамотни хора да и слугуват, превръщайки ги в “полезни идиоти”. Частичните успехи на Властта на Простаците, им дава кураж да “интерпретират”, според тях много мъдро. Лошото е когато нормални хора, притиснати от обстятелствата, с надежда за спасение на страната от Вездесъщата Простотия, легитимират същата тази Простотия, опитвайки се да разговарят с нея, както се разговаря човеци, разбиращи що е обшествен интерес, що е реформа и т.н.

 25. @ Борис,

  Поздравления. И аз няколко пъти съм питал каква е по-добрата алтернатива в момента на комбинацията ГЕРБ-РБ, но обикновено смислен отговор няма. Защото е по-лесно да се мрънка и “всички са маскари”.

  За съжаление това е положението с тези форуми, люшкане между оплюване на едни и телешки възторг към други. А все пак изборите са минали, и трябва вече да се разбират и да работят. И кой друг, ако не събралата най-много гласове партия с най-логичния си партньор. И в действителност, може много да се упражняват всички в духовитост относно интелекта на ББ, но това е положението – демокрация, избори, който е събрал най-много има първата опция. Да са гласували повече хора или по различен начин.
  А пък ако РБ успеят да балансират по някакъв начин грешките на ББ е най-добре за всички. Ако приемем, че Радан е конструктивен, далновиден и праволинеен, за което поне аз не съм убеден. И ако приемем, че няма утре РБ да се разедини, когато вече имат по-сериозни интереси за разделяне (което пък е не само възможно, но и доста вероятно.
  Ако не – да се готвим за следващото възкресение на БСП. Защото покрай коментарите за ББ бързо забравихме последната година и половина и поредната съсипия, дирижирана от тях

 26. Провокацийката на ББ към Радан Кънев е добре премислен мафиотски ход подшушнат на бб от кукловодите у.
  Мъдрият отговор на РБ е само един-презрително мълчание.
  РБ трябва да се раздели с Кунева и другите червеи подводнци.
  Ако ония са патетовали “предвидливо” логото, ДСБ е запазена марка..!
  Радан Кънев е едиствения политик, който оспорва дебелашката жажда на бб да се представя за Слънцето.
  Няма значение дали ще има правителство, ако то няма да разкара мафията и руската пета колона.
  Това, от което бб се бои като дявол от тамян е Съмнението, че може да има и друг лидер, освен Него в България.
  Радан Кънев е стъпил на пътеката на морала и твърдо трябва да стои там.
  Личния сблъсък с бб му носи само ползи. Моралната позиция е сразяващо оръжие…! -Радан да използва това и да не позволява бб да го вкарва в неговите си филми.
  Радан трябва да вкарва бб във все нови пиески в които става дуа за истини и почтеност.
  Срещу това биби не може да реагира адекватно и ще губи почва.

 27. Да, Радан е стъпил на пътеката на морала.Това е силата му.И нашата вяра.Не е необходимо да напуска Кунева.Важното е и тя да стъпи твърдо на тази пътека.Прав е Любен Пандев.Моралната позиция е печелившата и сразяващата.Дано повече българи я споделят.Да не се допуска повече демагогията и лъжата.Радан е класа.Все повече ми харесва.

 28. До VALPET,

  Когато се декларираш като патриот и националист /аз не съм нито едното, нито другото/, меко казано – тогава що за птица си. А когато си и депутат и си на “собствени” разноски, да се навираш в точка която, всички оспорват с 1 изключение, води и до резултат: от днес г-жа Ташева е обявена за ПЕРСОНА НОН ГРАТА за Украйна. Нищо лично ! Да е жива и здрава и да продължава да заработва пари като журналист и депутат.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.