Столетницата изпадна от ложето на своя Бойко и се зъби “девствено”

Анонимна статия в „Дума”„краси” днес заклеймяващо властолюбието, промиването на мозъците и други и подобни пороци на реабилитираните като врагове на БСП гербери. Но най-вече анонимката, в която с половин уста се признава за ”тактиката” на БСП да се посниши временно в имитирането на диалогичност, громи омразните „платени наемници” от „поръчковите протести”, „реинкарнирани политици” , представители на „посърналите в последните години седесари”.

Статията не би трябвало да заслужава внимание поради липсата на самоуважение от страна на самия автор. Той пише в първо лице, но не се подписва с името си- самоотрицание, достойно за всеки срамуващ се от себе си, макар и на подсъзнателно ниво.

И все пак: анонимката е сигнал за край на края на конфронтацията, към който пак в същия орган призоваха на 14 октомври в стила на Сталин, който се сприятелява през август 1939 г. с Хитлер и нарежда на пропагандата си да обясни позитивно дружбата с фашистите като класови другари по оръжие (идеологическо, но и в буквалния смисъл за цели две години, белязани от поделяне на Полша, общи болшевишко-нацистки паради на съветска територия, изпитания на германски оръжия в СССР и обучаване на Вермахта по суша и въздух в съветските простори).

Призивът на „Дума” от 14 октомври не беше анонимен. Беше възложен емблематично на младия кариерист Александър Симов. Публикуван беше на другия ден след началото на консултациите между БСП и ГЕРБ. Столетницата точеше лиги за споделяне на властта с нейния Бойко и постоянният кандидат за депутат ( което значи и за власт, не само за едната депутатска заплата) от БСП Симов написа:

„Време е политиката на остра конфронтация да остане в историята. Досега действаше принципът – “вашите решения не струват, нашите са по-добри”. Сега е време да се даде подкрепа на всяко решение на опонента, което отговаря на твоите ценности”.

Инструктажът му към другарките и другарите читатели беше озаглавен „Смяна на климата”.

 

Днес метеоролозите от „Позитано” набързо отново смениха климата. Другарят Сталин се напъваше да обърне течението на реките. Колко му е на сталинчетата ( така ги нарича Георги Марков в своите „Задочни репортажи”) тук да обърнат някакъв си политически климат за няколко седмици.

Този път указанието е с обратен знак. Пропагандата на БСП си връща ролята на злъчен критик. Анонимният сигнал на вестника е озаглавен „Зор за власт”!

Човек може да си помисли, че анонимката отразява мнението на партия, която в името на властта не само не е управлявала под различни етикети и в разни комбини ( с цар, с турци, с фашизоиди), но и никога, ама абсолютно никога не се е подписвала с кървави доказателства от практиката си под девиза „власт с кръв се взима и с кръв се дава”.
 

„ЗОР ЗА ВЛАСТ

Дума

4 ноември 2014

Гледам опънатите от нерви физиономии на преговарящите за властта ГЕРБ-ери и все повече се убеждавам в пировата изборна победа на тази партия. Защо им трябваше на баир лозе, когато кохортата от избраници около Борисов при всяка конфигурация защитаваше личния си икономически интерес. Пък каквото и да приказват, съществуването в опозиция за партии с ограничен експертен капацитет е далеч по-безметежно, отколкото под светлината на прожекторите в опосканата от разнородни видове пирани държава. На всичко отгоре така планомерно и поръчково омаскаряваното управление на Орешарски все пак постигна относителен баланс между заинтересованите страни, пък и даде глътка въздух за бизнеса и социално най-застрашените слоеве от населението. Така че, мисля си, припряността за наместване във властта с активизирането на протестиращи платени наемници и стимулирането на предателство в предишната коалиция, едва ли донесоха очаквания резултат. А изглежда, че и европейските ментори на ГЕРБ, пък и не само, изпаднаха в тежко недоумение и поохладиха първоначалния си ентусиазъм за широко дясно управление. В замяна на това родни кандидати за министерски кресла вече полетяха с мечтите си в новите кабинети, загърбвайки при това традиционни принципи при подобни ситуации като коалиционна култура и приличие.
Като безспорен и стръвен лидер в борбата за власт се очертава Реформаторският блок. Този забъркан в син шейкър не без намесата на Костов политически коктейл, отдавна дава признаци за експлозивна смес. При изненадващо появилата се възможност за реална власт обаче, апетитите на реинкарнираните политици станаха безмерни и дори на зор започнаха и да си говорят. Не е чудно и публично да се разцелуват в един момент пред перспективата да яхнат управлението, съпроводено за разкош с някакво ново издание на “синята метла”, гарнирано с поредна порция предателство, разбирай досиета. Дали това ще донесе радост на съвсем посърналите през последните години автентични седесари, е друг въпрос. Доста се съмнявам, че Кунева (най-вече!?), Кънев и Лукарски са любимите образи на хората от първите големи митинги. За тези, които тогава са се появили на бял свят обаче, предводителите едва ли имат толкова голямо значение. По-важното за немалка част от поколението с методично промивани мозъци, но и за техните по-възрастни наставници, повечето бивши активисти на БКП, е “комунистите” (разбирай БСП) да се изтласкат от властта и ако е възможно”…изобщо да ги няма”. А че по този начин се открива пътят единствено пред властитутките, прикриващи болната си амбиция с приоритети и програмни цели, е още по-друг въпрос.
Вероятно тук е мястото да спомена и за избраната тактика от БСП. Според мен дистанцирането от политическите крамоли в последно време е единствено правилната в създалата се ситуация позиция. Някак си с резерв споменавам определението тактика, защото то е доста ангажиращо. Но дори и да приемем въздържането от преки ангажименти в управлението единствено като моментна позиция, то само тя е работеща в условията на дясно настъпление с външна подкрепа. Така че предлаганата от ГЕРБ формула, която в превод означава “елате да се давим заедно”, може и да е работеща за маргинали, които искат да запишат в биографиите си и министерски пост. Но за стогодишната партия това е вариант не на споделената отговорност, а на споделения провал. При това за никой не е тайна, че съществуването на БСП извън властта е добра възможност за катарзис, включително и кадрови, за да може с възраждане на изворните си идейни принципи да влезе в синхрон с времето и… доверието на хората.
Струва ми се, че вече и за непосветените в крамолите на управлението е пределно ясен краткият хоризонт на оформящата се власт. Може би и инстинктът на Борисов работи в тази посока, за да пусне онзи пробен балон с вероятността Кънев да оглави правителството. Очевидно целта на генерала е по-висока и ориентирана към друг светъл хоризонт – президентските избори. Пък дотогава, както е тръгнало, можем да подкараме един италиански сценарий с верижни правителствени опити и оставки, което наистина може да докара държавата до ефективен фалит и естествен нагон за “силна ръка”. Но не си мислете, че по примера с Гърция европейската солидарност ще ни измъкне от блатото. За нас, само на книга макроикономически стабилните и прогнозируемите, с най-мизерстващото население в ЕС, остава утехата, че винаги сме “за”, или както ни кажат от Брюксел и Вашингтон.
Дали пък наистина не станахме за смях с тази наша неоправност, кариеризъм, корупция и подлизурство пред силните на деня? И на какво отгоре да ни уважават, когато ние сами не се уважаваме.
Докога?”

В заключение на безкрайната тема за безкрайното лицемерие на столетницата, трябва да добавя нещо от името на всички, които не желаят да се лишат от своята критичност и към новата власт само и само, за да не бъдат изцапани от нежеланата прегръдка с опозиционността на БСП.

 

Имунизацията борави с антитела, дозирани така, че да впръскват достатъчно отрова с цел да се бори с отравянето на организма ( от властолюбие например).

 

Разликата между имунизирането и отровителството е в дозировката.

 

Една власт има нужда от критика и сатиризиране, а дали тя ще прерасне в сатанизиране, това е въпрос на мярка и цел.

 

Червената опозиционност е зле прикрита лакомия за ново преяждане с власт при първа възможност. Нищо подобно не движи като мотив критичността на отделния публицист, който се бори за правото си да бъде несъгласен с властта. И с това се различава от любимия на мнозина Бойко, който „изведнъж” удобно забрави как кълнеше както стара бабичка столетницата за всички грехове, с изключение на русофилските.

 

Едно е критиката на публицистиката, зад която стои единствено личното мнение на един автор, друго е отровителството на една столетница, която претендира да участва в кампания по имунизиране на обществения организъм от еболата, която самата тя е заложила с дългогодишното разпространяване на вируса на безнаказаността за своите русофилско-олигархични деяния срещу интересите на България и българите.

 

Ако има нещо, което е по-лошо от проявата на „зор за власт”, това е (по)зорът на консумираната власт, на който многократно сме ставали свидетели всеки пък, когато след кратка почивка столетницата е поемала отново юздите на руския троянски кон в Европа.

 

Червените лакомници бяха на път да олигавят техния Бойко от милувки, но след като изпаднаха от ложето му сега се правят на преродени девственици. Явно разчитат на нечия къса памет. Въпреки опозиционната им поза, критичността на независимата журналистика няма да им бъде спестена, колкото и да се крият зад прозрачния параван на врагове на статуквото, създадено най-вече пак от тях.

 

Казано иначе в лично качество, понеже разбирам, че в сайта на „Движение русофили” въпросният Симов изразил нещо като очакване моя милост да се самоубие ( заради някакъв хипотетичен успех на „Южен поток”, какъвто корупционерите тук и в други страни сънуват): нека не се надяват сам да свърша тяхната работа.

 

Никога не съм пожелавал смърт другиму, за разлика от Симов ( да им е честит на телевизионните продуценти, които се скъсват да го канят да се прави на благ червен проповедник от телевизионния екран). И през ум не ми минава да се самоубивам, но на вас, които сте прочели този текст, предлагам да се замислите докога ще търпим да ни разиграват хора с престъпен манталитет, готови да минават през трупове.

 

 

 

 

12 мнения за “Столетницата изпадна от ложето на своя Бойко и се зъби “девствено””

 1. Червени боклуци! Вместо да препоръчват самоубийство на опонент на когото не заслужават и прашинка от обувките му ще гибирясат от безсилна злоба, че “the game in over”. Играта свърши, съветофили-путиноиди. Няма полезен ход за вас.

 2. Большевишката шайка, която никога НЕ е легитимирала управлението си чрез избори повече от 70 години , отново иска да влезне във властта , и отново НЕлегитимно!
  КАК се вписват пропагадните й лозунги – “ВСЯ власть советов!” и “ДИКТАТура на пролетариата!”, в битието й на “обикновена партия”, една от всички други???
  КАК се управлява “партийно” 45 години , без да се провеждат легитимни избори с конкурентни партии???
  КАКВО ли означава за БКП думата “ПАРТия”, която винаги се е борила с политическите си опоненти , с ЕДИНСТВЕНАТА крайна цел да остане “единствената ПАРТия”, след всички други партии???
  И нормално ли е да се наричаш “ПАРТия”, след като няма ДРУГИ партии , освен теб???
  И след като няма други ПАРТии , ЕДИНСТВЕНОТО логично нещо е да се наричаш ТОТАЛна ДИКТАТура!

  П.П. Колкото за жалбите на БКП за ВЛАСТта то няма на КОЙ друг да се сърдят освен на себе си! Защото БКП+ГЕРБ имаха КОНСТИТУЦИОННОто мнозинство от 181(СТО ОСЕМДЕСЕТ и един!!!) дупетати след миналогодишните предсрочни “избори”. АКО СС е искал СТАБИЛНО управление, то единствената възможност беше широката коалиция. НО СС предпочете “тясната коалиция” с ДпС и Атака. Която не беше ,и НЕ можеше да е основа за СТАБИЛНО правителство. СС предпочете “правителството Обръчгархски” пред широката коалиция. И след тази възможност да има по-СТАБИЛНО павителство, БКП да вини други ,че сега НЕ е във ВЛАСТта е арогантен цинизъм!
  А за ТОТАЛната ЛЪЖА “че винаги сме “за”, или както ни кажат от Брюксел и Вашингтон.”, большевишките кремълски слуги явно съдят по самите себе си. Те дори не чакат благоволението на гасударите си да им заповядат нещо , ТЕ го предугаждат предварително, като техен основен жизнеутвърждаващ безусловен рефлекс, също както безусловният им нагон към ВЛАСТта,към ТОТАЛната им ВЛАСТ!

 3. Г-н Инджев, поздрави и благодарности за неспирната борба срещу “сталинчета” а Симов по скоро е “ленинче” с тези призиви. Така ми се иска да Ви видя със собствено телевизионно предаване, та по този начин да достигнете до повече хора. Няма ли смел продуцент, собственик на телевизия да ви покани да водите предаване. Пиша от САЩ, и има много хора четящи вашите статии. И коментираме често с тях написаното и защо няма смел човек да ви даде телевизионен ефир?

 4. Дошло е време разделно, като може би от времето на насилственото помохамеданчване по нашите земи , а сега насилствено връщане към Евразия.Хич нямам вяра на Борисов в европейската му ориентация.Той вече погоди няколко номера на оттегляне от властта- то не бе Орлов мост, Костинбродски афери,правейки се на опозиционер да гласува против правото на закупуване на земя от европейски граждани.
  А симовчетата да внимават какво пожелават на другите, че да не им се случи на тях, защото политически вече се самоубиха.

 5. Наистина, човек да съжалява, че има някаква свобода на словото у нас, та се дава възможност на такива изроди да публикуват подобни статии.., които са по-скоро един бълвоч от думи и пропаганда сякаш от някой последен конгрес на БКП…

 6. Този пасквил много ми прилича на мерзостите, които пише въпросният млад фашист Симов. Пожелвам му от сърце любимата му партия да се свие до обема на Атака тъй като са си от едно котило.
  Що се отнася до реформаторите – дано да устискат на бацила на властта и не забравят причините заради които се “гушват” с клоуна ББ. И да успеят да започнат реформите в съдебната система.

 7. Bloqjob-a на БСП с ГЕРБ не се състоя 🙂

  Това е предизвестената смърт на една шайка (не партия) на самозабравили се властници изгубили всякаква (идейна, морална и икономическа) ориентация. Социо-говнизмът е тяхната питателна среда, която преследваше 25 години политиката на създаване на непоносими условия и последваща масова емиграция на всичко прогресивно и способно за да не пречи на шайката да граби безнаказано.

  Както бях чувал навремето (без претенции за верифициран източник) за един от тези лешояди, споменал преди 20 години как България щяла да бъде като магистрала с обслужващо значение между Европа и Турция. Това го казвам само да илюстрирам бедната им фантазия как са си представяли тези руски мекерета бъдещето на България.

  Тяхната песен е вече изпята електората им се стапя. Дано новото правителство отлепи от пистата и България да тръгне нагоре. Кураж и постоянство

  Поздрави

 8. Към Владислав Качулски:

  Г-н Качулски,засягате тема по която не бих се произнесъл, за да не занимавам публиката с личните си проблеми. Но щом питате…
  Да, имал съм не малко предложения за работа през тези 8 години, през които останах без работа ( това е моето преобладаващо състояние от четвърт век насам- това е понеже съм “голямо ченге”).
  Но всичките бяха базирани на предположението, че съм на път да умра от глад и по тази причина мога да бъда купен евтино.
  Отделно от това, в 99 на сто от случаите явно ставаше дума да се навия да направя компромис със свободното си говорене.
  Пробваха ме многократно дали не съм “омекнал” и клекнал срещу някаква заплатка- явно знаят,че не мога да си плащам осигуровките за пенсия и медицинско обслужване, това е лесно за проверяване и е ясен индикатор за пазаруване на такъв, като мен. Надяват се да съм се предал…
  Но не са познали. Имам подкрепата на страхотното си семейство, което не хленчи, че не си позволяваме някои “екстри”- да не навлизам в подробности, за да не доставям удоволствие на садистите.
  Тези дни отново ме пробваха дали не бих съгласил да съм отново на екран в постоянен формат на една от най-гледаните телевизии срещу унизително заплащане.
  Не бих…Не заради самите пари. Ако те ми бяха най-важни, щях да си пребивавам удобно в БТВ и до днес.Но когато се опитват да ми съобщят, че са успели да ме смачкат и искат да ме получат смирен и обезценен, това няма как да се случи.
  През октомври 2006 г. опитаха да ме употребят като нагледен пример как ще бъде наритан един непослушен журналист и удариха на камък с факта, че не им играх по сценария. Не им се помолих за милост.
  Ако си мислят, че ще ме пречупят след 8 години, които всъщност ме калиха, дълбоко се лъжат.
  Използвах времето да напиша 6 книги, базирани до голяма степен на този личен блог с повече от 20 милиона посещения.
  И изобщо не съм се скапал, а тъкмо напротив- свалих над 20 излишни килограма, правя 100 лицеви опори от раз без да съм стъпил във фитнес.
  Свободата твори чудеса. Ако човек я прегърне като своя религия, тя му се отплаща по начин, по който мазниците не могат да си представят!

 9. @Борето
  Не ми прилича на Симов – липсва Памелчето, няма ги задължителните сексуални сравнения и препратки. А и като цяло статията ми изглежда много по-събрана и целенасочена. При Симов такава организация на текста не се забелязва. Не е той.

 10. Иво, обръщам се към теб на първо име, защото аз лично говоря на Вие и се обръщам на фамилия само към началниците си и най- вече към онези от тях, които презирам и мразя. Може би това е някакъв неосъзнат опит за дистанциране, поне духовно:)

  Не че ще ти стане по-леко, но за съжаление има много достойни и почтени българи с различни професии в твоето положение, които виждат в есетата ти изразени мислите си и неосъзнато се идентифицират с теб. Сигурно и затова по-често се обръщат към теб с “Иво”, а не на фамилия.
  Исках да акцентирам на факта, че ти УСПЯ да обединиш около творчестовото си една (дори не предполагаш колко голяма!) общност от хора, които са ИЗВЪН СЦЕНАРИЯ на олигрхията и руската мечка! Една изключително “неприятна” за тях общност, защото не се поддава на манипулиране. Засега националните ни предатели разчитат на обстоятелството, че тази общност е финансово уязвима и разединена и не гледат на нея като на сериозна опасност за 25-годишното статукво.Мисля, че трябва да се възползваме от този пропуск и
  че е време тази “неприятна общност” да започне да се солидаризира ,за да набере сила, хората да се опознаят лично и да започнат да си помагат кой с каквото може (както е в главата “Пиянството на един народ”, от романа “Под игото”), да започнат да обмислят заедно идеи и стратегии за съпротива на базата на верните анализи за ситуацията в момента.
  Може би трябва да се търсят и други, по-традиционни медии за популяризиране на истината,причините за тежкото икономическо положение на нацията и надвисналата опасност от север. Всички българи трябва да разберат, че в момента се прави подмолен опит да бъдем върнати обратно в т.н. Евразия.
  Кой да им го каже ясно и точно? Медиите на Пеевски? Пропитата от корупция и страх БНТ или СКАТ, създаден и наливан с руски пари за колонизиране на Черноморието ни? КОй!
  Левски е бил сам, без интернет и без мобилен и е успял. Много българи те считат за будител и искрено те поздравиха за Деня на будителите.Те се възхищават от смелостта ти, вярват ти и чакат знак.
  Пише го черно на бяло и над Парламента: “Обединението прави силата”
  Има ли по-голяма сила от общността на почтени и образовани хора, които не влизат в корупционни схеми? Това са читателите на блога ти. Стана невъзможното.Твоят блог успя да обедини тази разнолика общност!

  Сигурно доста политици, които насила, с много пари “на ръка”, събират съмишлениците си, се пукат от завист като четат форума на ivo.bg :)Така им се пада на алчните корумпирани копелета!

 11. Към rkl:

  Опитах се да ти отговоря по имейла ( за да не занимавам публиката със самоанализи), но връзката не се получи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.