Хитруването на ББ си намери дресьора

Радан Кънев отвърнал на изненадващото „предложение” да става премиер с …изненадващо съгласие.

 

Изразил евентуалното си съгласие ( ако няма друг начин да се попречи на скорошни избори). Обаче го направил не по време на преговорите, не на пресконференция, не в каквато и да е официална форма, а във …фейсбук.

 

Да ви звучи сериозно по форма? Или несериозността на формата е намек и за съдържанието, свеждащо се до изравняване на резултата?

 

Най-сериозно на върната топка беше моментално прикачен етикетът на сензационността от онези, които се хранят от измислянето на сензации, но се правят на журналисти.

 

Не съм говорител на Радан Кънев- нещо повече, той самият не е говорител на Реформаторския блок. Но когато говорим за дуела, в който „генерала” се има за голяма работа ( защото бил много опитен, както сам той се похвали миналата седмица в типичния си стил), май подцени приятелския огън.

 

Борисов е свикнал да върви нагоре във вакуума на безмълвното съгласие с всяка негова приумица. Пощаден от критики и разногласия, с което се гордее като едноличен собственик на водещата ( надолу – от избори на – по резултат) партия ГЕРБ, Борисов пребивава сега в шоковото за него състояние да му се налага да спори с някого, когото не може просто да сиктирдоса.

 

Залогът е бъдещето на самия Борисов- доколкото в лично качество олицетворява цялата отговорност за оцеляването на този парламенти на собствената и партия, която едва ли би преживяла трето негово поредно бягство от отговорност за управлението. И му се налага да търпи ваденето на зъб без упойката на всепозволеността.

 

Борисов, за когото злите езици говорят като за бивш професионален рекетьор от зората на прохождащия частен охранителен бизнес, нарича опонирането рекет .

 

Рефренът на тази песен се подема от пропагандата, която обаче се натъкна на размяната на песнички между него и Кънев, за да констатира, че вездесъщата хитрост на Борисов си е намерила дресьора.

 

Какво ще излезе от всичко това, много скоро ще видим. Но е ясно, че няма да е както беше досега: каквото каже Боса, това да става в тази държава.

 

Принципът „внимавай какво си пожелаваш” , отигран днес от Радан Кънев с изразеното евентуално съгласие да стане премиер, изравни резултата, който Борисов отбеляза с атакуващото предложение към Кънев да вземе мандата с надежда да го изобличи като безотговорен критикар, който (също) се страхува от негативите на властта.

 

С други думи, „новобранецът” не се дава на „генерала”, който е принуден да се учи в движение, че не е заобиколим фактор.

34 мнения за “Хитруването на ББ си намери дресьора”

 1. Дано това е края на песента “Няма не искам, няма недей, пак ще се прави Златен Орфей”. Дано това е края на фамилиярниченето, пощипването, побутването, потупването по гърба, рязането на лентички, откриването на детски градини и други подобни действия, прикриващи бездействието и интелектуалната немощ на Шефа. Тук “влакът” Борисов, се блъсна в “стената” Радан! Още веднаж се доказва истината, че умът и смелоста, са винаги крачка напред пред грубата сила и интригантската хитрост.

 2. Банкя май беше село, или пък град, кой знае, но е генератор на селски номера, дори фризирани и лустросани от фейсбук.
  Зад РБ и Р.Кънев все пак са малцината останали 300-400 хил. проевропейски настроени българи, които още са тук (практически 6-7 квартала в София и единици от другите градове, където номерата на ББ трудно минават).
  Мутацията ГЕРБ на класиката БКП поне частично се разпознава от населението като част от прогнилото дърво на тоталиризма.

 3. Чудех се до днес дали случайно няма да се окаже че само 7 от всички 8 политически партии и формации в парламента са на каишката на масква. Вече не се чудя, успокоих се някак че подозренията ми за пишман демократите лъже-реформатори се оправдаха.

 4. Да ни е честита новата тройна коалиция! Доказа се май че Господ, в БГ поне, не обича тройцата.

 5. Дано банкянският тарикат си намери майстора. Ще се радвам, ама много. Изключително ниският му интерлектуален потенциал е обида не само за мен, но и за стотици хилияди образовани и читави български граждани. Само малцинствата и тъпите маргинали (платени, естествено) гласуваха за професионалната мутра. В никоя балканска държава, да не ходим по-надалеч няма толкова неграмотен, нарцистичен, нахален и нагъл, прост и бездарен, олигофренично стермящ се към властта политик. Това можеби е началото на края на проекта Боко.

 6. Всъщност, какво точно ви допада в поведението на Радан, и с какво е “дресирал” ББ?
  Ако е вярно днешното му изказване по темата за премиерстването на ББ, а именно “Ние сме извървели определен път, за да преценим, че това е най-стабилният и най-сигурният вариант за България” – мисля, че по-скоро ББ го е дресирал.

  Въобще, в последните месеци имаше няколко действия на Радан, които не изглеждат особено последователни, или премерени, ако щете. Напускане на поста говорител, кандидатиране за лидер, пък съгласие да няма избори, пък после неявяване на някакво събиране на РБ по темата, обявено по медиите. Не можело ББ да е премиер, после не бил казал точно това, сега пък това било най-стабилния и сигурен вариант за страната… Това ако е последователност – той и ББ е последователен.

  От първия ешелон на РБ за мен Москов е най-читавата фигура.

 7. Когато чух Бойко Борисов по такъв лежерно – мутренски тон да отправя тази провокация към Радан се притесних да не би Радан да тръгне да му отговаря! Но Радан Кънев избра наистина блестящ начин без да използва мутренските похвати на Баце с обаждания по студия и прякото надговаряне елегантно да го сложи на мястото му!Радвам се, че най-после интелектът влезе в политиката! Засега в София после и в другите градове!Хубаво е да знаеш, че има човек в политиката, който да те представлява!

 8. Г-н Инджев,
  Имам молба към Вас, да коментирате присъствието на Миглена Кунева в РБ. За мен лично то е доста смущаващо и неприятно

 9. Мафията си отдъхна. МВР шеф няма да е Ген. Атанасов .

 10. За Радан Кънев остава и задачата да успее да устои на шмекерлъците на “генерала”, който си е баш рекетьоръТ в държавата. Защото залогът е не само политическото му бъдеще (на Кънев), но и съществуването на държавата с етикет “България” – натам, накъдето иска да я води победителят на изборите не ни очаква нищо добро! Там са Южен поток, там са бюджетните дефицити, които именно любителят на Винету върна в бюджетите на страната, там са монополите (спомнете си какво се случи с бизнеса при предишното управление на клоуна ББ), там са празните приказки и самовлюбено самохвалство… там е приятелят му – фашиста Путин!
  На всичко това Радан Кънев и Реформатоския Блок трябва да сложат край! и да започнат да изграждат страната България почти наново!

 11. Първанов, Борисов, Костов с магически 4 гласа най-вероятно от Бареков – по-голям смях в залата не можеше и да има. Дрънканиците са излишни. Разни софистични еклектични доводи, може да оправдават това, което се случва, но те по правило нямат връзка с действителността.
  Да си вземат и БСП или Атака та картинката да е пълна.

 12. Радан е интиелигентен ,в последно време израсна и се разви като лидер и демонстрира поведение на не лесен за противника играч. Приятно иненадана съм. При създадената ситуяцията трябва много твърдост освен интелект, дано успее.

 13. Г-н Инджев, докато Бойко ДЕЙСТВА и ПРАВИ нещата, вие водите паразитен начин на съществуване в някакъв маргинален блог. Най-елементарната позиция е да си във вечната поза на присмехулник и критикар, опияняващ се от звука собствените си думи. Ако щете ме трийте, ще ми накривите капата.

 14. Към Бърдоквата:
  Дейният злодей, въоръжен с власт, е по-страшен от който и да е “паразитен” присмехулник. А съучастниците на злодея са същите като него- опияняват се от съучастието си като форма на “дейност” и бранят силния от слабия, като правят всички мекотели.Например русофилите бранят огромната Русия от някакви презрени от тях малки българчета- същият случай сте с вашия Бойко.

 15. Към Бърдоквата С нисък интелектуален потециал,имитация на действия иподкрепа от такива като вас,се стигна до ТУК!!!

 16. Бърдоквата, не ще да е случаен виртпрякора ви. Защото любимият Ви Император Тиквоний банкянски който 53 пъти пред медиите в битноста си на главен секретар на МВР отричаше с пълна сила, че няма да влиза в политиката действа сега като един съвременен свинар, превърнал се по силата на обстоятелствата в “добрият, народен цар” Ивайло. “Чудовищно некомпентен” който “уважава единствено “матрИяла”. Не случайно на въпроса на осмелил се да го “посъветва” негов пиар-чик, по повод на някакво странно хрумване решил да го превърне в държавна политика, “интелигентните хора, няма да го разберат” следва безапелационното, “те не са ми важни”.
  Колкото до “ДЕИСТВАНЕТО и ПРАВЕНЕТО” то и Сталин и Хитлер действаха и то с много по-голям размах. Колкото до резултатите им, историята категорично се е произнесла.
  И последно. Де да имаше повече “паразити” като стопанинът на блога.
  Заключение. Много слаби опорни точки, г-н Бърдоквата.

 17. Другари господари,
  До там я докарахме,че 23 депутати от РБ искаме да променят България за няколко месеца.Няма да стане.Бил се изметвал Радан Кънев за Бойко,за ГЕРБ и за други неща.Ами ще се изметва,защото много малко го покрепихме.Българите най обичаме *да намираме мана*както казваше баба ми,но да подкрепим добрите,рискови неща не ни бива.
  Радан Кънев се опитва поне минум неща да промени съгласно възможностите които му дадохме.
  Но с такива като ВАСИЛ,ULIAN до къде може да се стигне.До никъде.По добре да мълчат и да не се обаждат от коневърза.А коневръза в България го държи ДС и руската пета колона.Съзнателно или несазнателно.Точно те и помагат -Съзнателно или Несъзнателно.По скоро първото.
  Плюха по Костов,плюха,същите да се погледнат отстрани и прочетат написаното на кого служат с това.
  Да махнеме и Кунева и този и онзи и да останеме ние *чистите*и *неупотребени*.Да не приобщим никой към нас.
  Да чакаме България да се срине.Не на мен не ми се чака.Ще подкрепя всичко свястно от където и да идва.За сега *свястното* за мен идваше от Костов,Радан Кънев,Москов,дай боже и от Кунева.Томислав Дончев,Даниел Митов,Христо Иванов,а може би и от Симеонов-ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ.Не идва от ДПС,Атака,АБВ,БСП,Бареков.
  Смятам,че имам познание и интелект да оценя добрите за България неща.

 18. Ще повярвам, че някой е дресирал ББ само като го видя да прави необходимите реформи. Бившите седесари, настоящи реформатори имат исторически дълъг лист от фатални подценявания на политическият враг.
  В момента ББ си подготвя почвата да се изкара жертва и ще го направи точно навреме за изборите за президент.

 19. ПП
  Престанете с демагогията.Пишете си ясно и точно какво защитавате.Винаги ще разобличавам.За сега отказах един да пише глупости в този блог .Т.Н. Антикомунист.Към гореспоменатите допълвам и постера на Георги Констатинов.
  И пак повтарям най свестният от цялата гмеж в НС е Радан Кънев.

 20. БЪРДОКВАТА, айде малко по-скромно! Ето ви един опорен въпрос – КАК завърши мандата на ГЕРБ през 2013г.?
  Едва ли е било от многото “ДЕЙСТВАНЕ” и “ПРАВЕНЕ”?!?
  По скоро е ОБРАТНОТО! Може би няКОЙ друг е “действал и правил” през по-голямата част от предишният мандат на ББ! За негово и наше съжаление!

 21. @D.SAVOVA
  Напълно подкрепям казаното от Вас и към това искам да добавя и следното:видяхме до къде ст

 22. @ D.SDVOVA
  Извинявам се, че неволно бе прекъснат поста ми. Продалжавам мисълта ми: Видяхме до къде стигнаха “чистите” и “истинските десни”- 0,22% на парламентарните избори, а другите 22 септемвриици, Сини единни и др.сини ренегати, които напълно изчезнаха от политическата сцена, но направиха твърде много за разединението между “сините” гласоподаватели! Аз смятам, че единството и консолидацията в РБ, ще доведе до изграждането на истинското демократично, гражданско общество!

 23. P.S.
  На умните и демократично настроени избиратери, не може да не прави впечатление, че макар и с 23 депутати в настоящото Народно Събрание, каква важна е ролята на РБ, за съставяне на правителство, което да осъществи демократични реформи и да пресече пътя на корупционните практики и беззаконието в държавата ни, както и за отстраняването на мафиозките, фашизоидни, ренегати, национални предатели (българофоби и антиевропейци) и др.подобни политически сили от държавното управлението.

 24. @малинова
  Какво толкова те смущава в присъствието на М.Кунева, че искате г-н Инджев да ти “помага”.
  Може би ти е отнела любовника или нещо друго (може би е и по-хубава и по-интелигентна от теб)???

 25. D.Savova,

  Понеже ме споменавате в поста си с препоръка да не се обаждам от “коневръза”, та да ви попитам как свързвате това с демокрацията и възможността за различни мнения? Преди да ме вкарате в някаква червена група – погледнете себе си. Аз например чета с интерес вашите постове (когато са на кирилица) и не виждам проблем в различията. Нито разбирам, защо трябва винаги да се боготвори някой, и да се отрича друг. Това е причината хората все да очакват месии – Костов, Царот, Бойко, сега Радан. И после всички очакващи месии са разочаровани – ами как иначе.
  Би трябвало да може малко по-рационално – има някакви дадености, които определят няакви възможни конфигурации. Всички тези игрички и закачки са несериозни и от двете страни (в случая РБ и ГЕРБ). Да сядат да работят, защото в тези си борбички най-много да спомогнат за триумфалното завръщане на бесепето, защото дясно мислещи хора в тази страна няма, но такива очакващи спасители и “тоя ще ни оправи” – с лопата ди ги ринеш

 26. До ВАСИЛ
  Демокрациата не я свързвам с коневръза на ДС и петата колона.Не съм фен на Царот и Боико.Благодарна съм на ОДС и Костов за промените към Европа.Вярвам на Радан.Почтен е.Не се обиждаите.Зашитаваите когото искате.Ваш проблем е да искате от тези за които гласувате.Споменете ги както аз споменавам моите избраници,Не се срамувам от тях.Ако искате Русия кажете си го смело.

 27. До БЪРДОКВАТА

  Маргиналността е място на Възможностите. Това, което подхвърляте като обида е всъщност комплимент. Предполагам, за вас е болезнено да следите форум, чиито автор е подкрепян и ценен от голям брой мислещи, образовани, политически будни и с респект един към друг хора. Спестете си възприятелните алергии – избягвайте блога! Така ще допринесете за хигиената му. В момента единствено допринасяте за неговото обединяване.

  Благодаря на г-н Инджев и за щедростта да продължава да поддържа коментарната част към блога.

 28. Радан Кьнев спечели описаната битка,но загуби войната.Тактически ОК,стратегически зле.
  Нищо не им костваше да опонират на Тиквата и он(а)зи Жозеф(ина),нищо не им костваше на РБ да оставят Тиквата да бльфира че ще вьрне мандата(обзалагам се че Москва определено беше сглобила кабинет ГЕРБ/ПФ/АБВ +задкулисната подкрепа на ДПС)и то само в името на Бьлгария и народа, не че нещо друго,ама моля ви се.
  В новото правителство ресурсните министерства са на ГЕРБ,мафията,олигархията и КОЙ могат да спят спокойно:нито Атанасов нито Бакалов ще са новите министри, Цв.Цв. чрез заместника си ПАК ще е в МВР и т.н. и т.н.
  След 7-8 месеца единствените виновни ще са РБ заедно и поотделно,и ако преминат 4% бариера на следващите избори свещ за чудо трябва да палят

 29. D.Savova,
  Доста разочароващо писание, жалко. Не сте обърнали внимание, че съм споменавал, че от РБ ми харесва Москов, например. И явно не осъзнавате плурализма.
  От къде измислихте пък петата колона и Русия, хич не става ясно, вероятно който не изпада във възторг от Радан го броите за русофил.

 30. @Simeon

  Няма как една политическа формация, която амбициозно се е титулувала реформаторска, да откаже да участва в управлението, щом й се предлага това. Обратното би поставило реформаторите в положението на страхливци и лъжци, които като Волен Сидеров свалят само предизборно звезди на избирателите си, а като дойде време да действат, предпочитат да се скатаят. Нека се скатават т.нар. патриоти. Pеформаторите не могат да си го позволят, най-малко пък в настоящия момент. Пожелавам им успех.

 31. До Васил
  Става въпрос за политики,а не за личности.По горе изброих редица личности,които според мен имат волята и способност да следват определена политика.Честност.,смелост,неподкупност,без хитруване и дребни лични сметки.Без въртене накъде духа вятъра/като Бареков например/,а едновременно с това политика на допустимият компромис.Не сектанти,а консес. личности трябва.Затова посочих Радан.
  В червените редици също има честни хора,но тяхното безусловно преклонение на Москва ме отвръщава.Заради това никога няма да ги подкрепя.Избирателите на БСП и ДПС са готови да подкрепят всяка измет само защото е от *Нашите*.Ето това аз не съм и не мога да бъда.Всака личност може да те предаде,но никога няма да си променя ценностната система за определена личност.Която и да е тя.

 32. до Симпатизантката на ДСБ:
  Като си трьгнал да водиш преговори за участуие в управление пьрво трябва да имаш стратегия,да знаеш какво искаш, какви лостове и РЕСУРСИ трябва да овладееш. “Не става само с AC/DC по социалните мрежи,трябва и акьл”
  Какво ще реформират като вече са част от статуквото КОЙ?
  Какво ще реформират като нямат ресурс,нямат надежден коалиционен партньор?
  Освен КАКВО животьт ме е научил че освен важността на КАКВО еднакво важно е и КАК;е,КАК?

 33. @D.Savova,

  E, разминаванията ни са по отношение на мненията ни за това доколко някои от личностите могат да отговорят на изброените от вас воли и способности.
  Към списъка може да добавим и далновидност и способност за управление, което да дава резултати (не в чужда полза).

  Винаги съм се чудел как е необходимо да имаш години опит като мениджър, за да те наемат на по-висока мениджърска позиция, а за да уравляваш държава/министерство или други такива – нямаш нужда от никакъв предишен управленски опит…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.