Доганск- що е то?

Сидеров си има достатъчно трибуни, върху които да стъпи, за да го виждат и чуват. В този смисъл се стремя да не го слагам и аз на високи токчета. Обаче тази сутрин ме развесели и ще му посветя една реплика.

 

Както всички нас, Сидеров не е съвсем съвършен, макар да има претенцията за обратното. Съответно направи лапсус при пряко включване в телевизионния ефир. На два пъти, опитвайки да произнесе географските понятия Донбас и Луганск, той „сглоби” без да иска политпатриотарското понятие „Доганск”.

 

Повтарям- Сидеров повтори гафа два пъти. Явно много силно му е заседнал един кокал на гърлото, за не може да изкашля Доган, когато лае по темата за необходимостта немедлено да признаем законността на незаконните сепаратистки проруски избори в Източна Украйна- при това с парламентарна декларация.

 

На другия полюс на говоренето лидерът на ДПС Лютви Местан се очерта с тъкмо обратните, вече всекидневни гладки внушения, че тъкмо неговата партия е пазител на евроатлантическите ценности в България. Някой вярва ли, че посланието има нещо с избирателите на ДПС?

 

Местан говори на всички в България, които оспорват легитимността на партията му и се барикадира вербално зад НАТО- особено зад НАТО, защото иначе проевропейското говорене не е изключение от правилото в българската публичност. Докато комплиментите към НАТО се смятат за проява на лош вкус, от което Местан и компания се възползват за своите цели по начин, който напомня истинското предназначение на съветските паметници на наша територия. Освен демонстрация на имперската доминация, те декларират кой стои зад гърба на управляващата БКП. И не е случайно, че тя (беше принудена да) отстъпи от всичко останало, за да се съхрани в новия си вид, но за съветската символика като последен „рубеж” на своята легитимност е готова да (се) бие както за нищо друго.

 

Истината е обаче, че никой не е помогнал на ДПС да се съхрани, консолидира и да побеждава изборно на фона на галопиращата фрагментация на българския етнически вот повече, отколкото руско-шовинистичните истерии на Сидеров и подобните му.

 

Иначе Местан може да си говори каквото си иска, но ако беше искрен трябваше да целува ръката на Москва с нейния Сидеров като дразнител, докато се прави на най-големия атлант(ик) и прозападно ориентиран политик в България.

 

 

 

 

 

38 мнения за “Доганск- що е то?”

 1. То бива двуличие,лъжа и демагогия,но България курбан не бива.Местан ще говори за НАТО и Авроатлантически ценостти,а отзад наднича озъбеното лице на Путин.Фирмите на Пеевски ще строят Южен поток.Не бил съгласен с Патр.фронт за границата с Турция.Ама нали правителството на Местан/Доган започна изграждане на преградната стена с Турция.Лъжец и демагог.Руска подлога.Прикрита при това.Грабители на България.Да се задавят с парите откраднати от КТБ и българската енергетика.Ще подкрепят правителство на ББ ама ако им служи.Щом разбраха,че влиза и РБ дадоха заден.Уж заради Патр.фронт.Само те от всички други бълг. партии имат дворци в Бояна, Росенец ,Вършец и други знаини и незнаини места.Спомняте си Бисеров.А електоратът тъне в мизерия и безпросветност.Но той такъв им е необходим.МАФИОТИТЕ НА БЪЛГАРИЯ.

 2. Едва ли Доган разчита на сидеров да му “увеличава” “електората”?!?
  По-скоро Сидеров разчита на Доган, или т.нар. Доганск, отколкото обратното.
  Но сидеров по-скоро би трябвало да мечтае за Сидирьск в Сидирь, отколкото за Доган в Доганск!
  Трябва бащицата в Кремъл да го санкционира откъм деньги,щом първосигналната му реакция го води към Доган, пренебрегвайки го!
  Все пак деньгите идват предимно от Сидирь, а не от Доганск!

 3. Я вижте росийските павиани какъв сърцераздирателен спам с тема “Война против русских!” пращат по цял свят.
  Все едно не “россия” окупира Крим и прати въоръжени терористи в Донецк и Луганск, а Украйна и цял свят стоварва войски в “Кремль”.
  И си вземете хапче против повръщане преди четенето:

  “From: Безопасность Рода [mailto:buzvl@donpac.ru]
  Sent: Sunday, September 14, 2014 7:51 PM
  Subject: Война против русских!

  Здравствуйте!

  Передайте это обращение родным, близким, соседям.

  Мы обращаемся к русским людям (российским, украинским, белорусским и пр.)!

  ВРАГ в нашем доме! Причем, враг глобального масштаба! Под его контролем множество марионеток-президентов совершают самые разные опасные деяния и “бездействия” вплоть до геноцида своего и чужих народов. Власть ряда высокопоставленных и богатых людей “пятой колонны” и “так называемого закулисья” продавливает законность одного из опаснейших наркотиков- алкоголя, устанавливает программы разложения личности, институтов семьи и рода в СМИ и государстве, дибилизирует пропагандой культа денег и власти и стравливает в горячих войнах(холодные уже давно проиграны)! Обманывая нас ложными ценностями и призывая к низменным целям, враг порабощает и, в итоге, ведет нас с вами на бойню. Он не остановится, пока не будет порабощено или истреблено все человечество(наступление глобального толпоэлитарного-рабского общества). Люди, работающие на нашего врага, в том числе во власти США и Евросоюза, ввиду своих неблаговидных интересов, не принимают единственно возможное устройство эффективного мира- в семье(/едином Роде) сильных народов, исключающей манипуляции и геноцид- обществе абсолютной порядочности.

  Мы- русский народ, родня и древний Род- сильнейшая единая русская цивилизация с “их помощью” превращаемся в животных и не можем даже защитить свою “украинскую” часть, погрязшую в гражданской войне. Мы позволили врагу разделить нас границами, разделить нашу веру, общую культуру, в конечном итоге- идентичность, сделать просто соседями, а потом чуть ли не врагами. Мы все и так вымираем от алкоголя, разрушения институтов здоровых семейных и общественных отношений и насилия и нужно объединяться, а не враждовать. Вместе мы сможем противостоять скрытой агрессии хозяев западной цивилизации, сохранить свои семьи от распада и Род от вымирания.

  Такой же выбор вместе с нами должны сделать патриоты других стран и народов. В первую очередь тех, что пребывают в течение длительного времени под властью наших врагов и в наибольшей степени пострадали от болезней глобального управления(США и Евросоюз), а также стран- наших соседей- арабский мир, Китай. Кто бы вы ни были- поляк, литовец, немец или американец- вы должны сделать выбор. Вы хотите свободы и родства с остальными народами или быть “исключительными”- использоваться как рабы и все равно умереть в долгосрочной перспективе?

  Мы- творцы по сути мира и призваны творить и плодить, а не растворяться и умирать!

  ПРОСНИТЕСЬ, война против нас уже давно идет, страны с русскими народами разделены и нас уже пытаются добить- ввергнуть в зависимость и истребить(через смерть Рода и семьи или физически).

  ВРАГ СИЛЕН И БЕСПОЩАДЕН, НО Русь всегда была и есть(как часть своего Рода- своих предков-славян и вплоть до “мифической Гипербореи”) , должна проснуться и ответить на агрессию- защитить своих детей от всех угроз- от потери человеческих свобод до полного рабства и смерти. Античеловечное управление в западных странах уже привело к остановке демографического роста, ценности Рода полностью подавлены рыночными отношениями, люди превращены в роботов, обслуживающих интересы глобального олигархата.

  Архитекторы(масоны) и строители(еврейские кланы- рокфелеры, ротшильды, барухи и пр.) западной цивилизации, их управляющие(тайные общества) и их хозяин убили десятки миллионов русских своими проектами революций, гражданских и мировых войн, узаконенного насилия над своими и спаивания(итого- около миллиарда русских, считая не родившихся детей убитых родителей и их потомков). Русские не могут(по праву Рода и генетическим причинам) быть рабами, поэтому ОНи приговорили всех нас к смерти.

  Это враг, против которого должны объединиться родные люди, чтоб не исчезнуть с лица Земли и не превратиться в рабов(которых потом тоже убьют- превратят в роботов и заменят машинами).

  Воины Руси! Не слушайте приказов кровавых офицеров! Будьте порядочны, полны силы духа, а слушайте только свою совесть!

  Слава тем, кто не обманул и не предал! Слава тем, кто не послал на смерть!

  Слава защитникам своего народа!

  СЛАВА РУСИ! СЛАВА РОДУ!

  Все, в ком осталась сила сопротивляться, присоединяйтесь к нам- https://vk.com/club75017598

 4. И аз се разсмях. “Грешка по Фройд”- звучи баналното обяснение. Или по Путинайкин. Иначе има сума ти още руски клоаки и бърлоги за признаване- Приднестровието, Абхазия- докато ги признае всичките кремълският клозетолизец волэн сыдэрав, ще има да пада още смях.За съжаление-не само за нас, но и за цивилизования свят пред идиотщините в България.

 5. От 45-милионното население на Украина руснаците са около 16%.
  По данни от 2012, населението на България е около 5,5 млн, от които приблизително 600 хил турци и 330 хил цигани /почти всичките – електорат на протурската етническа партия ДПС/ или около 16% /какво съвпадение?!/. Както и в Украина малцинственото население е съсредоточено в два региона /Родопи и Делиорман/ – отново съвпадение.
  Освен това, благодарение на 10-годишното управление на БСП, ДПС и ГЕРБ и особено на президентстващият по това време Георги Седефчов Първанов и вицето му Марин, около 300000 руснаци са собственици на недвижими имоти у нас. По всяка вероятност зад всеки руски собственик стои поне 3-членно семейство, което прави 900000 обитаващи имотите. Прибавете към тях 50 хил рускоговорящи от бившите съветски републики /смесени бракове и потомци на белогвардейски емигранти/ и 10 хил временно пребиваващи – това прави руска диаспора от най-малко 960000 човека,които съотнесени към сбора от 5,45 млн представляват нови 16%!
  Рускоговорящото население, също е относително концентрирано – в черноморската брегова ивица и югоизточна България.
  Както виждате, аналогията с Украина е пълна.
  След като “перхидроленият националист и неговите павиани” оправдават, като напълно основателна и справедлива инвазията на Путин в Крим и Източна Украина, смятат ли за нещо естествено и приемливо нахлуването на Русия и Турция в гореупоменатите региони и създаване на Родопска, Делиорманска, Камчийска и Ропотамска народни републики /виж Донецка и Луганска/, с цел защита правата на руското и турско населения и как се връзва позицията им с демонстрирания патриотизъм?

 6. Покрай кремълският клозетолизец волэн сыдэрав (а, бе, той да не гласи за посланик в “Доганск”?) да не забравя добрата новина отвъд океана. А именно, че барак-хусеин-обамаджиите ядоха тупаника на сенатските избори! Честито!

 7. Стамбо, взе ми думите от клавиатурата. 6 от 6 и Америка вече не е същата. Пут.ин, ДГД!
  Но и за съветофилите-путиноиди има “добра” новина. Ким Чен Ун Фърлил бастуна.

 8. А защо никой не се сеща за Христо Бисеров?
  Има се в предвид Сотир Цацаров, Борислав Сарафов, “независимите медии”, независимите сайтове и органите отговарящи за прането на пари?
  Справка: http://www.webcafe.bg/id_1487966085_Dosieto_H(risto)_

 9. @ Павел Тинков.
  ДПС никога, абсолютно никога няма да предприемат стъпки за отделяне от България на Родопите или Лудогорието – това ти го гарантирам. Противно на мнението на разни родолюбски организации. Това е така поради някои очевидни причини, които дори няма да споменавам. Виж руските анклави у нас може да привикат вежливи зелени човечета. Прецедент има. Тогава ще кажем сбогом на черноморието, макар и бетонирано.

 10. Моля за извинение! В пресмятането от предишния ми пост чисрото 5,45 е погрешно. Да се чете 6,45.

 11. е какво се получи,според форбс най-популярният човек в света е руският президент Владимир Путин,защо се получава така ?

 12. Към Ралица:

  Лично ли да отговоря? Ок:
  Днешният руски еквивалент на Сталин и Хитлер заслужено беше награден с подигравателното първо място по влияние в класацията на хората, съсредоточили на този свят най-много власт в ръцете си .

  За втора поредна година списание Forbes обяви Владимир Путин за най-влиятелния човек на света заради следните диктаторски „подвизи”, квалифицирани от списание „Форбс” като „уродливи”:

  “Година по-късно Путин анексира Крим, устрои война в Украйна и подписа договор за 70-милиарден газопровод с Китай; нашият избор се оказа пророчески”.

  “Русия все повече прилича на енергийно богата, въоръжена с ядрени оръжия неконтролируема държава с безспорен лидер – непредсказуем, неразбираем и незаинтересуван от общественото мнение в преследването на целите си”.

  “Руският автократ Владимир Путин постигна най-високите резултати през 2014 г., понеже все по-често демонстрира сила както в своята страна, така и на международната арена – достатъчно е да посочим анексирането на Крим, уродливата опосредствана война в съседна Украйна, по време на която най-вероятно чрез поставена от Русия ракета “земя-въздух” беше свален самолет от гражданската авиация”.

  Българските путинофили могат да бъдат щастливи- техният кумир отново е номер едно по властническа уродливост!

  Поради что се срамиш да си признаеш, че не са никаква Ралица, а си от неразумните юроди ?

 13. това че на моменти имаме различно мнение с Вас,г-н Иво Инджев,не значи че не ви уважаваме като журналист и човек и не значи че сме купени от Газпром,казвате много истини за това което става в България,просто има и неща свързани конкретно с държавата Русия с което не сме съгласни,мисля че е нормално ,няма как винаги да съвпадат гледните точки на 100 процента !

 14. Към РАЛИЦА:

  Това ли беше причината да ме определите в един постинг като ПЕДЕРАСТ- явно е било израз на уважение от страна на някого със същата ориентация?

 15. Случвало се да го казвам другаде, ще го повторя и тук:

  Местан се изказва така (като хладнокръвен покерджия), защото (все още) играе с белязани карти и с няколко скътани в ръкавите аса. Владее играта, един вид, и знае кой ще прибере пода накрая.

  Дали в опиянението си обаче съзнава, че вече множество очи наблюдават внимателно всяко негово движение и е въпрос на време да бъде основателно уличен в мошеничество.

 16. наистина съжалявам ,аз го написах тогава,да обида е,признавам си,ИЗВИНЯВАМ ВИ СЕ,причината тогава беше че цензурирахте,тоест не публикувахте мой коментар,не помня точно каква беше темата ,но това ме ядоса,по моя инициатива взехме да следим блога ви,това стана от скоро,може би месец-два.В началото се опитвах да споря с хората от блога ви,на тема Русия,с нещата с които не бях съгласен разбира се и за да публикувате коментарите ми пусках по нещо лошо за Путин,незнам дали си спомняте,иначе жена ми се опитва да пише коментари тук .само едно искам да ви кажа -не сме коне с капаци и когато сме сбъркали си признаваме,аз лично не обичам да споря с хора който са фанатично настроени и са готови на краиности !!

 17. аз лично отностно Крим бях гледал ваше интервю преди време,дразни ме факта че има двоен аршин,вие казахте тогава имало разлика с Косово понеже там била сръбската армия в момента и вършела масови убийства на мирното население,добре де ,ако не беше пратил Путин армията си,мислите ли че тази власт която беше в Киев тогава нямаше да прати украинската армия в Крим и пак щеше да има масови убииства ??? и щеше да е същото като Косово -две области автономни,две армии,убийства и разрушения ! сега единствената разлика е че в Крим се мина без жертви и като видях какво стана в Одеса съм сигурен че в Крим ако беше отишла украинската армия щеше да има много кръв.

 18. Към ЯВОР:
  Прав си. Познавам Родопите и хората им – 15 години живях там.
  Нещо повече – и “зелени човечета” няма да има по черноморието. Най-малко защото Кремъл иска да сме в ЕС и НАТО.Не в това е въпроса.
  волэн сыдерав с налудните му русоблюдски изцепки трябва да бъде разобличаван. Поддържащите го павиани-наивници трябва да бъдат сведени до минимум, за да се спихне докрай и изчезне от политическата сцена заченатата на пл. Дзерджински “атака”.

 19. Към Ралица,Ако прочетете малко по-сериозно историческите факти,може да опонирате.Прав е г-н Инджев-много точен анализ!

 20. ЯВОР, ДпС може и “”абсолютно никога няма да предприемат стъпки за отделяне от България на Родопите или Лудогорието””, както вие си мислите, НО тирАН-султАН ЕрдогАН питахте ли КАКВО мисли по въпроса???….
  ЗАЩО цартрап туПин да може, а тирАН-султАН ЕрдогАН да НЕ може???… ПАЧЕМУ, Явор???.

 21. Тодоре ,
  защо се морите и напъвате.*Чемодан,вокзал,Моска*Ама няма Москва защото там който има разрешение ще живее.Не всеки.Пък и денег нужно.
  Наскоро прочетох за съдвата на Марина Цветаева и нейното семеиство.Написана от Анри Троя.Завръщат се в Русия от изгнание и там загиват трагично всички.Вмежду впрочем музеят за чуждо изкуство в Москва е създаден от баща й професор Цветаев но защо се казва *Пушкин* не знам.Много е богат на експонати.Разликата между Косово и Крим е ,че косоварите си създадоха държава/била съм там/,а руснаците заграбихо чужда територия /не съм била там/.Сърбите искаха да имат Косово но да живят във Виена/виенску каву да пият/.Е не става.

 22. Тавариш(ка) ТОДОРалица, отново си сделал(а) Ашибка , която може би са се дължи на зомбиранеТО , чрез лумпенизиранеТО ти от примитивната КаГеБистка пропагадност на гасударят ти от Кремъл?!?
  КЪДЕ видя някаква база за сравнение между Косово и Крим???
  Щяло да има “масови убийства” в Крим?!?
  И ЗАЩО според теб досега НЕ имало , но точно сега щяло да има?!?
  Що не питаш гасударят си за МАСОВИЯТ геноцид в Грозни и Чечня???
  Защото там наистина се е случил , а не е някаква си хипотетична възможност , която евентуално ЩЯЛА да се случи!!!
  Колкото до Косово, то не се е присъединило към никаква съседна държава, както Крим, НАЛИ???
  Освен това самите сърби го бяха обособили ,като някаква ОТЕДЛНА област, автономна , в самата сръбска република в състава на СФРЮ! ЗАЩО ли???
  И това става след почти 10(ДЕСЕТ!!!) години гражданска война, в която жертвите са стотици хиляди, водена на цялата теритирия на СФРЮ!
  И КАКВО направи твоят и путинският любимец МилоШЕВИК – изгони над 1 млн. косовари в СЪСЕДНИТЕ държави и републики, за да постигне лебенсраум за своята болшевишка диктатура, също както кремълският му помагач туПин, който тогава беше ШЕФ на КГ(фс)Б! И който сега си завоюва лебенсраум, само за да заКРЕПИ тираничната си НЕлегитимна хунта! САМО за да е на власт, НЕ за нещо друго! ПОНЯЛ!…………………………………………………….
  П.П. И тавари(ка), ЩО не си зададеш Апорният въпрос , защо “фашистите” от Киев си дадоха ЯДРЕНИТЕ оръжия на туПиновци , ако са искали да правят “масови убийства” в Крим???
  ПАЧЕМУ???
  И ако бяха все още ЯДРЕНА СВРЪХсила , дали твоят СУПЕРгерой от Кремъл щеше да припари до Крим???
  КАК си мислиш дали суперХУНТАраторът ТИ туПин щеше дори да си помисли за подобна (НЕ)възможност?!?………

 23. Към Тодор:

  Няма двоен аршин за Косово и Крим, независимо, че Путин тъкмо по този начин аргументира имперската си постъпка в Крим. Ето някои “малки” разлики, без претенция за изчерпателност:
  Косоварите бяха гонени десетилетия по етнически и верски принцип в рамките на СФРЮ. Нищо подобно не им се се случваше на руснаците в Украйна през въпросните десетилетия ( например министърът на отбраната на Украйна беше руснак, съсипал целенасочено отбранителната способност на Украйна).
  Гоненията срещу косоварите ескалираха при разпада на Югославия по нареждане на Милошевич, когато започнаха не само да ги затварят за дисидентство, но и масово да ги бия, гонят, изселват и избиват. С хиляди. По етнически и верски признак. На нито един руснак нищо подобно не му се е случило в Украйна.
  Западът се намеси в Косово чак, когато геноцидът вече беше станал практика там. Русия, която се опозори с подкрепата си за Милошевич, въпреки това беше интегрирана в международните усилия за потушаване на най-ужасяващата война в Европа, за която главният виновник беше тъкмо Милошевич, поощряван от Москва.И как се отблагодари Русия за интегрирането си ? Уж беше изпратила “сини каски” в Босна ( без изобщо да се налагаше,беше приобщена към умиротворяването), но всъщност се оказа, че това са надъхани руски командоси, пуснати да минат с помощта на същия Милошевич през сръбска територия, за да провалят последната фаза на западните усилия в Косово чрез вероломно окупиране на летище “Слатина” в Прищина.
  Случайно да сте чували Путин да си е помислял да интегрира западни войски в Украйна и конкретно в Крим, преди да го погълне?
  Косово да не би да се присъедини към САЩ?
  Изобщо сравняването на двата казуса е като приравняването на съветските окупационни символи в България, където косъм не е паднал от главата на червеноармеец, с паметниците на Червената армия в онези части от Европа, където има стотици хиляди убити съветски граждани в униформа.

 24. Г-н Инджев,

  Троловете са тук, за да тролят, сиреч да отклоняват полезната дискусия на блога ви в русло, полезно за онези, които им възлагат поръчката. Понеже примитивните номера с “опорните точки” не вървят, както стана видно още рано миналата пролет, сега очевидно задачата е поета от “интелигентни тролове” (ама че оксиморон), които невинно дращят нещо от рода “А как бихте коментирали еди-какво си?” или “Какво мислите за…?” Когато и това не действа и водещите им офицери очевидно ги хокат и/или санкционират финансово, изпускат си нервите троловете, и хоп, ето, клозетна словестност в стил александър симаф.

  Един умен човек, когото познавах, за такива случаи казваше, “Плюй мислено и отмини”. И вие, и ние знаем, че не сте педераст, виждал съм и двете ви съпруги, и чудесните ви деца, защо трябва да се принизявате до фекалните драскочи на трудещите се от тихия фронт? Да, оскърбително и неприятно е, но има и технически средства за филтриране на подобни случки. Не говоря за забрана за публикуване – може просто тролските постове да се маркират с 2 идеи по-бледен шрифт, или светлосив фон, или нещо подобно, та всички да ги виждат, така никой няма да се лови на тролската въдица да дискутира поръчковите им глупости (Сигурен съм, че знаете това по-добре от мен, но просто държа да ви го кажа).

  Когато ви докривее, мислете си за всичките онези хора от нас, които ви четат, възхищават ви се и един, ден, надявам се, дружно ще се хванат за въжето (или голямата метла), което ще бутне не само МОЧА, но и цялото гнусно комун-милицейско статукво. Мислете си за оня мой познат, който всеки месец отделя по 5 лв от мизерната си пенсия в подкрепа на блога ви, а по Коледа и/или Великден двойно, ако има бонус. В края на краищата вие сте водач на тази общност, не се пилейте по дреболиите на фекалните епистоларни изяви, не доставяйте на авторчетата им това удоволствие.

  Съжалявам, исках да напиша нещо окуражително или шеговито, пък то стана назидателно, не ми придиряйте, толкова мога:)

  Респект за всичко, което правите за тази изстрадала държава и матряла, останал в нея! И ако прецените, нека това остане като лично писмо без публикуване!

 25. Има нещо, което отличава троловете тук и то е умилкването. Мазно, лепкаво и уж подкрепящо основната теза, но елементарно и манипулативно ‘питащо’.
  Извинете ме Zukerman, но не виждам за какъв интелект може да става дума. Те са като подло куче, на което извиквате ‘чиба’: то си мисли, че е близо до вас и в един момент се озъбва.

 26. до D.SAVOVA само едно искам да ви питам относно това че сте била в Косово,там като бяхте на какъв език разговаряхте с местните албанци,едва ли е бил български,защото иначе нямаше да сте жива сега,вашите любими албанци убиха един българин преди години на един пазар в Косово ,затова че говореше на български !явно им е заприличал на сръбски !та това ми е скромното питане .

 27. Тодоре,
  В Косово бях миналата година на екскурзия с фирма Искони.Много интересно място.Посетихме Манастирите и църквите в Детчани,Грачаница,Печ,Призрен и столицата Прищина.Катедралите са от 14 А 15 век и са силно повлиани в архит.отношение от католическите храмове.Всички те се охраняват от Косовската полиция.Много българска история има там.Посетихме и сръбско село.Спокоино си работят.Косово е равно място и приличя на Софииското поле.От юг е Шар планина.По изостанали са от нас.Когато извергът Милошевич ги беше изгонил от родните места и България им даде рамо с лагера *Рабиша* в Македония.Е не ги приехме като емиграти,но им помогнахми със средства.В Косово се говори сръбски език.На български чудесно се разбираме.Препоръчвам ви тази екскурзия.

 28. ТОДОР, АКО искаш да провериш какво е положението на малцинствата в Косово защо не отидеш там и да се запознаеш на място?
  пАчему?
  Както виждаш и самите сърби НЕ могат един НОРМАЛЕН мач да изиграят с Албания, и то насред Белград, както стана само преди десетина дена!
  Това става 15(петнайсет!!!) години след войната в Косово!

 29. ПП.
  Косово е населено от племето *дардони*,като нашите траки.Те не са приели христианството а са приели исляма по късно.Не са албанци.

 30. Г-н Инджев ,БЛАГОДАРЯ ВИ че публикувахте питането ми към D.SAVOVA,ето отговаря ми смислено,съгласявам се с това което е написала и казвам ОК !Искам да ви ПОМОЛЯ и да публикувате единствено и следващият ми коментар,като обещавам че ще е последен по темата,не за друго ,ами защото който е писал до тодоралица ми задава много ЗАЩО,ПОЧЕМУ и има много въпросителни.

 31. Геноцид в Чечня имаше и срещу руският народ !видя се какво стана в Чечня след първата война и кратката им независимост – на пазара в Грозни се продаваха хора ! за какво говориме ??отвличаха се и се обезглавяваха не само руснаци,мирни чеченци,НО И АНГЛИЧАНИ И НОВОЗЕЛАНДЦИ !!спомняте ли си онези четиримата западняци дето отидоха да строят телеком в Чечня и бяха обезглавени ??за какво говориме ?? това ли е демокрацията ??Чечня се управляваше тогава от ислямисти,при това даже не бяха чеченци ,а хора като Хатаб и тем подобни арабски наемници !и защо след това нападнаха Дегестан,което беше и повода за втората война ??стигна се до там че мюсюланите от Дегестан се вдигнаха на въоръжена съпротива !!и защо пък трябва Крим и Косово да са напълно идентични казуси на 100 процента ??различни история,различни области,общото е че и двата народа искат независимост !в Косово нямаше референдум,не го допуснаха иначе ако беше проведен такъв резултата щеше да е ясен,че искат да се обединят с Албания,просто не го допуснаха защото щяха да пламнат целите балкани където има албанско население- МАКЕДОНИЯ,ЧЕРНА ГОРА ,ДРУГИТЕ АБЛАНСКИ ОБЛАСТИ В СЪРБИЯ !!3ето го моя отговор,защо не се присъедини Косово към Албания !Киев си даде ядрените оръжия просто защото нямаше ресурсите да се грижи за тях !или е по-добре да се държат безтопанствено ядрени ракети ??в косово имаше бежанци-да,на война винаги има бежанци,после кво стана,всички сърби бяха изгонени след това,имуществото им заграбено,църкви и манастири опожарени !!

 32. Не прочетохте докрай коментара ми, затова вероятно не сте го одобрили… Да, започва твърде подвеждащо. Но не вярвах че ще подведе и вас…

 33. ТОДОР, отново потвърждаваш ограничеността си постигната от примитивната пропагадност на кремълският ти гасудар!
  Да не би РСФСР да имаша ресурси да поддържа ядрените си оръжия, след разпада ба СеСеСеРе-то ТИ???
  Тогава ЗАЩО искаше ФИНАСОВА ПОМОЩ, от САЩ ,за да поддържа БЕЗопасността на ядрените си оръжия, и от която помощ се отказа съвсен наскоро???
  КНДР ПО-големи ресурси ли има от Украйна, че произведе с путинска помощ ядрени оръжия???

  Колкото до жестокостите на чеченците, виж в путинският райХ какво е отношението към тях , както и към узбеките, дагестанците, ингушите,…… В метрополията ти мАсква ги убиват дори без да да се търсят убийците им, даже се поощряват за тези си “подвизи”. А дали е само от сега??? Геноцида над чеченците е отпреди Кримската война, дори Толстой е служил там в ранните си години.
  А за втората война в Чечня има много по-голяма вина Путин , който взриви няколко блока в мАсква и Татарстан , за да оправдае войната там , която да възвърне “престижа” на рАЗЗЗИЯ след загубата на първата война.
  Има много материали на Политковская за тази война , които можеш да погледнеш , вместо да зобиш само от примитивната пропагадност на “бащицата”си.
  И Литвиненко имаше много информация по този повод, но тъпият , примитивен КаГеБист го уби с ЯДРЕНА диверсия в Лондон. КАК би определил внасянето на ЯДРЕНО оръжие на чужда ТЕРИТОРИЯ??? На същите основания чеченците могат да взривят ЯДРЕНА бомба в мАсква!

  П.П. А колкото за ТЪПотиите ти, че дори и да НЯМА индентичност между Крим и Косово пак слагаш знак за равенство, това само говори за “обективността” ти.
  Все едно когато смяташ при едни и същи числа да получаваш различни резултати според желанието ти!
  И войната в Косово я запали Милошевич и неговият КаГеБистки ментор в мАсква.
  Той изгони над еди милион косовари в МАКЕДОНИЯ,ЧЕРНА ГОРА… които щяха да запалят Балканите.
  И щом си толкова сигурен , че Косово иска да се обедини с Албания – иди ги питай!
  Но не вярвам в скоро време да го пожелаят най-малкото , защото така ще загубят своята независимост и ще се превърнат в обикновена албанска провинция.

 34. най-добре си оставете скайп ако ви СТИСКА !!! защото ще ви разпердушиня на пух и прах(словесно ,разбира се)!!може да си направите даже нов скайп ,специално за целта !!когато се разпадна СССР,съм бил дете на възраст 10 год(докато съдеики по злобата с която пишете сте на преклонна възраст),но съм убеден ,че с факти ,а не с празни думи ще ви натикам в ъгала !!защото при последния ми спор с вас,ме питахте “защо Путин пратил хора да стрелят на Майдана”,ви отговорих с факт(от разговор между външният министър на Естония и Катрин Аштън,се разбра че стрелците на Майдана са хора на опозицията )!!тогава Г-н Иво Инджев прекъсна спора ни с тезата му че “спорът ни отивал към сценарий ,написан в Москва” !! и за да не ни прекъсват друг път,а и за да ви отговоря на въпросите ви с факти (макар че знам че пак няма да ви затворя устата,но все пак е нещо) и наи-важното – да не досаждаме на Г-н Иво Инджев..убеден съм че ще откажете,ЗАЩОТО НЯМАТЕ СМЕЛОСТА ДА ГО НАПРАВИТЕ,но ако все пак се решите на свободен разговор,оставете скайп,фейсбук или пишете аз да оставя !

 35. Г-Н ИНДЖЕВ,ако може едно скромно предложение…няма ли как да се сложи опция за редакция ? примерно в горния си коментар виждам че имам правописни грешки и няма как да ги поправя ! често се случва човек в бързината да ги дапуска..в случая съм ги допуснал неволно, виждал съм писане на нови коментари с цел да се уточни нещо, което е погрешно написано!!

 36. Към тодор:

  Ще Ви помоля да не ме употребявате за внушения ( че Путин едва ли не е невинен за Украйна, макар да е точно обратното). Точно по тази причина съм Ви прекъснал ( макар да не мога да помня всичките случаи сред хилядите одобрени в блога коментари), поради което не съм позволявал и продължавам да не позволявам да бъда употребяван за цели като тази, която се опитвате да постигнете с адвокатстване на Путин.
  Който иска да си прави пропагандата на явления като путлеризма, да се обърне към многобройните му трибуни, а не да се опитва да превзема този блог по примера на окупирането на Крим с необозначени командоси, които уж не бяха човечета на Путин, а после гордо бяха признати за тъкмо такива “герои”.

 37. Ок,всеки си има мнение,аз също !трябва да се уважава мнението на всички !отново -ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ че допускате и публикувате различни виждания,това доказва че има свобода на словото във вашият блог!само знаете ли кое ме дразни-хора които пишат коментари тука често прибягват до обиди,когато нямат сходно мнение ! знам че не е много редно аз да подхващам тази морална тема,след като и аз си изпуснах нервите веднъж и ВИ обидих( от коментар на ZUKERMAN след това разбрах че сте баща на пет деца,факт които още повече ме кара да се срамувам от това което написах тогава за ВАС ),но както казваше баба ми -признат грях,половин грях !дано поне наполовина да сте ми простили !нека всеки си пише мнението-но да не се обиждаме !!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.