О(р)дата на радостта

Имаме си оповестен официално състав на правителство, което обслужва амбицията да Бойко Борисов да стане единственият премиер, явил се успешно на поправителен изпит.

 

Подготвят ни да преглътнем и кандидатирането му за президент, което Борисов обеща да не ни причинява, но само ако слушаме- ако го оставим да завърши ( този път) мандата си на премиер.

 

Няколко публични тайни получиха своето потвърждение.

 

Преди всичко лъсна уж дълбоко спотаяваната „течна дружба” между Борисов и Първанов ( по линия на олигархичната петролна закрила на руската мафия. Тя вече има своето доказано потвърждение. Борисов се отплаща на руската пета колона за генералските си пагони и подкрепата за властническите му нагони.

 

Как реформаторите преглъщат нечистото минало на Първанов, при положение, че са толкова арийски непоносими по отношение на всеки друг омърсен от ДС, те си знаят. Първанов сега ще им е началник чрез вицепремиера Калфин- авторът на дефиницията за българския патриотизъм като производна на любовта към Русия, бореца срещу американските шистови империалистически попълзновения ( спонсориран за целта от „Газпром”) и т.н.

 

Май цялата битка за арийски чисто дясно пространство приключи днес. Което може и да е добра новина, ако реформаторите намерят сили да си признаят глупавия догматизъм и се огледат за по-широка подкрепа в тотално замърсената от комунизма България, където трюфелите на непорочния антикомунизъм отдавна са стъпкани от управляващите прасета.

 

Това, че на Борисов простоватият, но пък настъпателен в простотията си Рашидов, му е по-важен от съдбата на културата в България, се потвърждава от приоритета му да се прави на голям враг на Доган, поради което се кичи с тази малка пластика на ревера си, надявайки се никой да не се досети, че новото правителство стана възможно след благоволението на султана от Бояна.

 

Разбира се един „истински” генерал не предава най-важния си „рубеж”, милото на сърцето на всеки близък до силовите групировки силово ведомство с трите букви, възпети от Веселин Маринов.

 

Виж отбраната, може да бъде дадена по логиката на Борисов на когото и да е, но не и на Шаламанов, който се провини пред Москва, макар откровено да беше подкрепен като служебен министър от западните съюзници.

 

Колкото да останалите, в този бегъл първи прочит, зад избора на мнозина от тях прозира принципа, на който за външен министър Борисов издигна през 2009 г. Румяна Желева- важното е поне за известно време да изненада врага с факта, че нищо не може да се каже за новия министър.

 

Оркестърът да свири О(р)дата на радостта ( ако не противоречи на споразумението с патриотите)!

44 мнения за “О(р)дата на радостта”

 1. Да ни е ‘честита’ новата тройна коалиция – новият апогей на безпринципността в БГ, триумф на ‘КОЙ.’ Толкоз 🙁

 2. Наистина няма какво да добавя към горчивите истини, които така точно е изрекъл Иво! Деморализиращият политически ефект от този тюрлюгювеч, пардон!-микс – ще се усети много скоро. И, за съжаление-необратимо! Значи, грубо казано-гласуваш за РБ – получаваш гоцэ!? Че защо не направо волэн?

 3. супер е правителството Иво,кво му е ….уккла е манджа с грозде пардон..Гоце.Радан плю по Боце сега му ближе краката -Пудел…..ахахах Деформатори с ГОЦЕТО-ДС.модела КОЙ,с Кракачана-ДС…ай стига беееее,Къса Креативните с вувузелите сновия морал?????Няма ги нали;)Е така става подмяната в БъГъ….Боце,Гоце и Радан,не правителство а бляннн.Сугарев няма ли да гладува???Евгени няма ли да рИве че Гоце е на власт,ахахаха баси демократите….плюха си на суратя……ГНУС-….нямам думи,

 4. Честито на РБ-имат настояще,но не и бьдеще(оттече се в канала).Като са решили да влизат в капана,поне сиренцето да бяха подбрали както трябва.Какво ще реформират като са част от статуквото КОЙ
  Честито и на Тиквата-вече си има синя брошка на ревера и спокойно може заедно с Гоце да русофилистицизират Бьлгария.
  Честито и на АБВ-промькнаха се през иглени уши в НС,а вече са част от статуквото КОЙ и ще има “Вечна дружба”

 5. Народът е прост и такова си е избрал, а по-умен скоро няма да стане.
  За мен по-важното е на приетата програма да се напишат стъпките със сроковете и отговорните лица за изпълнението им.
  Който не се справи да не се оправдава, а да си депозира оставката.

 6. Благодаря на г-н Инджев за мигновения,точен и брилянтен анализ!

  Реформаторите се самоубиха окончателно, лично мое мнение.
  Пеевски си има финансов министър, но си няма министър на МВР.
  А Гоце си има цял вицепремиер, в името на вимето. ДПС си остава твърдо във властта. Позиции на ДПС във финансите: Министър, който се среща с Д. Пеевски. Позиции в силовите структури: Министър, част от екипа на Цв. Цв., който както е известно многократно се е срещал неформално с Д. Пеевски.Позиции в земеделието: Министър, който казва: “Подкрепата на ДПС винаги е важна”. Да сте чули някой от тримата да е говорил за РЕФОРМИ в сектора си ??? Така че бройте и ДПС. Реформаторите се гушнаха със Сикаджията и с агент Гоце. За десния избирател остава потреса, а за тях наистина “О(р)дата на радостта ( ако не противоречи на споразумението с патриотите)!”

 7. Само се е “явил се успешно на поправителен изпит”. От тук нататък има глава да пати …

 8. Тези дни се наслушах на декларации и уверения като тези на професорът от ДС Божидар Димитров днес, че „няма страшно” ,че никога нямало да ни изхвърлят от Европейския съюз каквото и да правим. Дори във форума на Иво прочетох подобни безгрижни твърдения, че нямало опасност да ни изхвърлят, от ЕC и НАТО, защото точно Путин искал да сме там. Това лято пък пред крепостните стени на стария Несебър беше опънат огромен постер с надпис на нескопосен български език
  „ Не се бойте братя българи, ние ще счупим врата на Путин”и хората там наистина започнаха да се успокояват.

  Считам тези публични изявления и „тезата” на Божидар Димитров за изключително перфидна упойка, защото целят приспиването на общественото внимание по отношение на съответствието на дейностите на нашите политици с европейските стандарти и изисквания.
  Точно обратното! Би трябвало много да се боим и много да внимаваме, да следим „изкъсо” действията и думите на безотговорните ни, посредствени и корумпирани народни
  представители, особено на „патриотичните” онези, които с ентусиазъм ни тикат обратно в любимия им Евросибир.
  Трябва неуморно да настояваме, да ги бодем с остена на протестите, за да свършат, онова, което са обещали преди изборите – присъединяване на страната ни към всички европейски структури – Шенген, Еврозоната, Банковия съюз, Енергийния съюз ит.н., докато България стане НЕДЕЛИМА част от европейското цяло.
  Защото, ако се успокоим, че “няма страшно”, наистина ще стане страшно. Първо ще спрат евросубсидиите ни, които крепят рухналата ни икономика, после „ще вдигнат ръце” от нас като от неспасяем двойкаджия и ще ни оставят „да си трошим главите сами”, постепенно членството ни в ЕС ще стане формално, все едно , че вече сме вън от цивилизационния си избор на сигурността, с единия крак в Евросибир.

 9. Предполагам, че на 29 този месец, на Радан Кънев, на Националното Събрание на ДСБ ще му се наложи да отговаря на много въпроси. Не изключвам вероятността Събранието да избере нов лидер.
  А Боко Рапона си я подкара както той си знае – Гоце, Моце, тоя, оня, уж с Европа, никога срещу Путин.

 10. И ква стана тя сега? Гоце в едно с РБ. Гадост и зараза! Правилно Радан се отказа от правителството и остава в НС. Обаче се чудя на Москов, изглежда умно момче, ама не си ли спомни колко здравни министри смени ББ.

 11. Сега е изключително важно Русия да бъде фалирана преди тя да успее да фалира България, защото и последната маска (на РБ) падна.
  За сметка на това се отваря свободно пространство за нов истински антирублофилски политически проект. Млади, необвързани и неопетнени лица могат да заемат нишата, която утре РБ ще освободят 🙂
  Успокояващото в програмата на “правителството” е, че все пак няма точка за напускане на НАТО и ЕС. Между другото и Гоцэ ще понесе негативи от халосния си пакт с РБ така както те ще понесат неизбежните негативи за съюза си с дявола.

 12. А какво да кажем за споптния министър на ТИМ? Спомняте ли си тагедията в Горни Лом? Спомняте ли си приятеля на Гоце – масон Валери Митков? Майстор масон – шеф на спорта, каква гордост, другари!
  В уникална форма е! Познахте ли го?

  http://www.mister.bg/28071/krasen-kralev-fitnes/

  Много неща преглътнаха Реформаторите…

 13. Вежди твърди, че потъналите му в КТБ
  милиони, били от продажби на изкуство на Запад, но в същото време той не е получил нито един сертификат за износ от Националната художествена галерия. Пояснение: Всяко произведение на изкуството, което напуска границите на България трябва да бъде представено в Националната художествена галерия от където му издават сертификат, че не представлява национална реликва.
  Без такъв сертификат износът на изкуство става КОНТРАБАНДА…

 14. бързо! хората на в. рашидов да рипнат и доналепят тапетите върху останалите стенописи в черквите, че няма време.
  много молим вежди да хлъцне един- два пъти накрая, та да потвърди, че всичко е приключило.

 15. Колеги, стегнете се малко! Реформаторите се били издънили!? Къде го видяхте? Погледнете реалностите преди да обвинявате Радан Кънев във всичко, което щял да направи или нямало да направи. Като изключим грешката с “мераклията” Лукарски(СДС), която е поправима, не виждам какво повече можеха да постигнат реформаторите със своята девет-процентова, електорална подкрепа. Не забравяйте, че много от тях нямат опит и се учат в движение. Това, че парцала ПИК започна компроматна война срещу тях и конкретно срещу новия министър на правосъдието Христо Иванов, означава, че каузата не е загубена. Лично аз съм оптимист и желая успех на Радан & Реформатори!

 16. Господин Инджев, поствам във Вашия блог текст, защото зная, че ще бъда разбран.

  ПРОГРАМНА ДЕКЛАРАЦИЯ

  КЛЮЧОВИ ПРИОРИТЕТИ ЗА ФОРМИРАНЕ НА СТАБИЛНО ПАРЛАМЕНТАРНО МНОЗИНСТВО В 43-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

  И

  СЪСТАВЯНЕ НА ПРОЕВРОПЕЙСКО РЕФОРМАТОРСКО ПРАВИТЕЛСТВО ЗА СТАБИЛНО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ

  11. ЕНЕРГЕТИКА
  Точката на Газпром. “15.Запазване на мораториума върху сондажи за шистов газ с технология хидрофракнг. Доизграждане на реверсивни връзки със съседните балкански държави.”
  –––––––––––––––
  Коя партия или коалиция е предложила тази точка?

 17. Реформаторите се издънили,реформаторите нямали бъдеще…Че,човек наблюдаващ трезво какво става в Родината ни,може ли да е очаквал нещо друго!Кой политик,какво реално е направил до сега за промяна?Повтарям-реално,не говоря за декларации,намерения и опити.Има ли разлика между тях и реалното.Да,има.И докато не си го признаем,все ще се лъжем с кумири.Разликата е в това,да търпиш лишения.Да стоиш с години като депутат в НС или на сладки постове в чужбина,да се окажеш с милиони в банка и с открити или прикрити крупни недвижимости,роднините ти също да са на сладки местенца-това най-малкото е доказателство за воля за промяна,за някакъв антикомунизъм,дори за елементарна различност.При цялата убийствена мизерия на обикновените българи!По селата старите хора гаснат в последните си дни като животни,виждал съм го с очите си.Защо не си кажем истината?Подмяната е била тотална и от самото начало на т.н. ни демокрация.Без никакви изключения.Сега кръгът просто се затвори.Отново сме си проруска НРБ.Да ни е честита!

 18. Приятели, чета ви и се чудя – нима наистина сте изненадани? А какво очаквахте? Точно такова правителство заслужава смазваща част от гласувалото и негласувало природонаселение. Да му мислим ние – останалите 200-300 хил.
  На изненаданите / с извинение пред домакина/ ще си позволя да препоръчам сатирата на Иво БЕРОВ “Властта на простаците”.

 19. Не ви разбирам!
  Все пак е предложено правителство на България, а не квартален пазар.

  В добри позиции за България се оказват диалогичните политици.

  Сигурно ще направят и адекватни стъпки и за декомунизация на страната. Не се ли вижда, че БКП/БСП тряба окончателно да си замине в историята?

 20. Ако не ни харесат, отиваме на жълтите павета, докато дойдат такива, които ни харесват. Добрата новина е, че новите не са пердета като Олигарски, чиято оставка чакахме повече от година.

 21. И така е, и не е така. Признавам, че няма сила която да ме убеди, че мутро-милиционера, чудовищно некомпетентния” чалгаджия-простак Император Тиквоний банкянски заслужава “втори шанс”. Има и министри зад които категорично стои “КОЙ” които също не ги дишам. Но в края на краищата политиката е изкуството на възможното. Като завършил право се надявам, че оставеният служебен правосъден министър Христо Иванов ще успее най-сетне не само да стартира съдебната реформа но и да я реализира докрай. Само това е, както казваше Горби за одиозният проект “перестройка”, “процесь пашьол”. Да имат абсолютно всички граждани не само усещането а и разбирането, че пред Законът всички са равни. И който каквото е дробил, рано или късно ще го сърба.
  За мен оставането на Даниел Митов за външен министър също е добър знак.
  Колкото съм оптимист, толкова и песимист. Като кандидат-европеец давам полагаемите се 100 дни “спокойствие” на правителство.
  Ще да видим!

 22. За разлика от горе пишещите моето мнение е различно.Повечето говорят с езика на Местан и Бареков .България вече е различна.Е не всичко ще бъде наред.Но трябва да се опита.
  *Ще има пак звезди и кучета ще има
  виещи към тях като преди
  Но нека вярата не оскъднява
  Светлее иден ден отвън
  На път
  Човекът е човек тогава, когато е на път*
  Любимият ми поет П.Пенев.
  Не успяха с модела *Кой*.Той ще се срути.Имам големи надежди.Браво на Реформаторите.Не се превърнаха в лаещи кучета.Вижте кои най плачат.
  *Очите ми не са на мокро място* П.П
  УСПЕХ! ДАЙ БОЖЕ.ИМАМ ВЯРА.НЕКА ДА ПОМОГНЕМ.

 23. Щеше да бъде много добре ако РБ беше спечелил 121 депутатски места, но за съжаление това не се случи. В момента никой не е във възторг от новите министри- ние не харесваме Десислава Танева, Владислав Горанов, Красен Кралев- и има защо.Герб със сигурност не са във възторг от Петър Москов, Николай Ненчев, Христо Иванов , Даниел Митов. Реалностите са такива. Не е добре да си измисляме паралелен свят и да се опитваме да живеем в него. В тази ситуация Радан Кънев направи оптималното.Алтернативата беше да се откажат да участват във властта и реформите да бъдат зачертани тотално.Сега поне има надежда, че министрите на РБ ще правят реформи и ще повлияят и на останалите. Ако това не се получи оставки винаги могат да се подадат. Единственото притеснение е, че Борисов е много опитен да прехвърля другиму вината за собствените си грешки. Ако тук критикуващите бяха на мястото на г-н Кънев, моля да споделят какво биха сторили?
  http://clubz.bg/10284-po_reformite_shte_gi_poznaete

 24. Едва ли няКОЙ трябва да е изненадан!
  Дори ББ и РБ да имаха 120, 130, 140, 150… , 230,240 дупетати ,правителството щеше да е съставено от подобни кандидати и от ГЕРБ и от РБ!
  Колкото до АБВ, Калфин е предложен от ГЕРБ и си е тяхна кандидатура. Да не би в ГЕРБ да има много по-читави от него???
  Докато няма промени в избирателният кодекс ,които генерално да повдигнат избирателната активност и тотално да изчистят фалшификациите , няма да има представителен парламент, именно по-представителният парламент ще е по-ЛЕГИТИМЕН!
  Докато не се гарантира максимална представителност – легитимност, трябва да има и по-чести избори!
  Колкото по-НЕпредставителен е парламента, толкова е по-нелигитимен и става ОРДА!
  А щом парламента е орда, правителството още повече, заедно с другите власти в НРБ!

 25. ペットレンタルというのは、そのままですが、ペットをレンタルすることを言います。ペットは今飼うことがブームになっていますが、なかなかペットを飼うというのは、その場のノリで飼うことができないと思います。一度飼ってしまったら、最後までしっかりと世話をしなければいけませんから、大変です。飼えなくなって、途中で捨ててしまうことがないためにも、ペットを飼う場合には慎重にならなくてはいけないのです。
  そこで出来たのがペットレンタルという事業です。ペットレンタルでは、ペットを一日だけレンタルをすることができるというサービスが行われています。これなら1日だけ、ペットの飼い主の気分を味わうことができます。ペットレンタルに関しては、賛否両論の意見があります。

 26. Чакайте малко,успокойте се.На мен също не ми харесва заигравката с АБВ.Но това правителство не е на Реформаторския блок.Предлагам да се съсредоточим върху работата на блока и министрите му.Да дадем известен толеранс от време и тогава да ги съдим.Надявам се,че те ще се стремят да оправдаят нашето доверие което им дадохме като гласоподаватели.Да трудно ще им бъде с такъв министър председател и такова народно събрание ,но трябва да ни убедят ,че можем и за напред да разчитаме на тях.Съжалявам,че Радан Кънев е вън от правителството,но може би така е по добре.От вън се виждат повече неща а и може да бъде упрекнат,че ламти за власт като г-жа Кунева г-н Лукарски.

 27. Еми РБ то пуснаха в редиците си сина на Хасковския Кмет. И сина на Димитровградския (с Гейски наклонности). Хасковския кмет с гоце са яки дружки.
  А дали още преди изборите не е било ясно кой с кого??? Иначе защо синчетата на червените индустриалци ще се ориентират така. РБ-то почнаха да ме съмняват за връзки с гоцето! Типично за умопомрачителния “талант” на Костов да се крие с маската на демократ.

  България ще се прероди след много мъки. Но не от мъките на мошениците а от мъките на Праведниците!

 28. След тази реч, цената на рублата ще се покачи от 40 рубли за долар на 50 рубли за долар 🙂

 29. П.П. Извинявайте “тавариши” , забравих да ви “честитя” 97-гАдишнината на ВОсР! “”Честито”!”

 30. Е, както се очакваше, реформаторите вече са натоварени със задачата “да оберат пешкира“. Те вече са виновни за всичко, за което човек би се сетил.

  Да, тюрлю-гювеч парламент избран от тюрлю-гювеч избиратели. /всеки сам си знае как е гласувал или не, защото не му пука?!?/

  Нали все пак ние българите гласувахме и дадохме точно тази подкрепа на съответните политически формации и такова е съотношението на силите сега.
  “Каквото повикало, такова се обадило“- казва народната мъдрост. Е, чудо няма как да стане.
  Да видим дали все пак крехко скрепеното съгласие и компромис ще бъдат поне малко в полза на тази изтрадала държава, там някъде по периферията на периферията на Европа…

 31. Поредната гадост на мошениците е да товарят народа със задължително гласуване. При условие, че на пазара има само развалени зеленчуци. И се получава така, че тарикатите искат да ни накарат да им купуваме развалената стока! Гадно!
  “Патриотите” също влязоха в тази долна схема и се проявиха като Патриоти под налягане!

 32. Кво ви става бе хора – какво си мислите, че би могло да бъде? Кой да бъде в това правителство – марсианци ли?
  Какъв по-добър вариант от ГЕРБ-РБ за страната в настоящата ситуация е възможно да има?

  Сигурно за РБ ще е по-добре да останат в лаеща позиция отстрани и да чакат на следващи избори да са по-силни – но в крайна сметка нали затова се явяваш на избори, за да управляваш. Естествено, че е добре да са в управлението. Не ставаше ясно защо беше джафкането на Радан, ама това е друга тема.

  Дайте поне в началото малко позитивизъм. Ако ви е трудно да се позитивни – помислете си за другите варианти – бсп, дпс, атака и бареците. От други планети политици няма да кацнат. А и да кацнат няма да са достатъчно демагози, за да ги изберат

 33. Е Василе доближихме вижданиата.Хубав ден.

 34. Реформата стана РЕ-ФОРМА(повторение на формата)
  Основания за позитивизьм:
  1.Отбраната-генералитет с манталитета на ЧА,крещяща необходимост от (закьснели)реформи струващи МИЛИАРДИ,които зависят от долупосочената точка 2 и от мижавите публични финанси управлявани от “офицера за сврьзка с Пеевски” Владислав Горанов.
  2.Икономика-с изключение на монополите 95% от останалите икономически субекти са в режим на оцеляване и на командно дишане. Сьживяване може да дойде само чрез чуждестранни инвестиции,а те инвеститорите на опашка наредени заради стабилна банкова с-ма, перфектна сьдебна с-ма, предвидимо управление и т.н.
  3.Сьдебна реформа-само чрез конституционна промяна (за което е нужно минимум квалифицирано мнозинзтво,да не казваме ВНС)
  4.Най-позитивното е че РБ имат “министьр на водопад”,че и вицепремиер.
  Вьобще перифразирам:”Жить не стало лучьше,(но поне) жить стало весело.

  Правителство на ГЕРБ,дпс,атака и бареците което (охотно)пада след 7-8 месеца и ББ става кандидат-президент с оправданието колко много иска да направи в изпьлнителната власт,ама на другите му пречат е милион пьти по-добьр вариант отколкото сегашната коалиция.Още след изборите стана ясно че ни чакат поне 7-8 месеца безвремие и патова ситуация

 35. Мисля ,че не ни отива да пустосваме и предварително да обявяваме Реформаторите за “предатели”- да се отвръщаме и отказваме от тях.
  Както казаха някои вече тук: ще поживеем -ще видим.
  Ще ги поддържаме ако трябва и имат добри идеи, които прокарват трудно поради съпротивата на другите. Ако се оядат и самозабравят-излизаме на улицата.
  НАТИСК И НАТИСК МУ Е МАЙКАТА И ДИШАНЕ ВЪВ ВРАТА НА ПОЛИТИЦИТЕ.
  ДА СИ ЗНАЯТ,ЧЕ ГИ ДЕБНЕМ ИЗКЪСО

 36. Съгласен съм с Вас г-н Киров. РЕФОРМАТОРИТЕ въпреки м.к и б.л. постигнаха максимално възможното. Компромисите са заради РЕФОРМАТА в СЪДЕБНАТА система. Има РЕФОРМА в съдебната система, има върховенство на закона, има справедливост, а това ще доведе със сигурност до икономически бум водещ до благоденствие на ОТЕЧЕСТВОТО ни . Вярвам на Радан. Това е поликът, от който България имаше нужда. Сигурен съм, че все повече хора занапред ще съгласуват крачките си с неговите действия. За пръв от много години насам има човек на когото можеш да повярваш. Край на 25-годишния застой. От днес България е друга. Правителство ще имаме при едно условие, ако е РЕФОРМАТОРСКО. В противен случай ИЗБОРИ и тогава няма да има нужда от подкрепа от когото и да е за сформиране на правителство на мнозинството. България за пръв път от новата си история застана на правилна позиция, за което трябва да сме изключително благодарни на русия и най-вече на путин. България тръгна и нищо вече няма да я отклони от посоката начертана от свещенния род ДУЛО. Не знам колко години му остават за управление на путин, но всяка година от неговото управление, от този момент занапред, ще бъде плодоносна за ОТЕЧЕСТВОТО ни!

 37. D.Savova,

  Е, те явно просто са се разминавали в детайлите. Хубава вечер и на вас

 38. Има някаква надежда за съдебната реформа (действително най-необходимата), също за образованието (проф. Танев), за здравеопазването също…
  D.Savova има и моя глас към нейния – за даване на шанс и малко повече оптимизъм.

 39. Единствената устойчива логика ма тази коалиция е анти-Пеевски. Това за сега мен ме устройва.

 40. SIMEON , реформата наистина е РЕ-форма, т.е. възвръщане на ФОРМАТА.
  В НРБ нямаше никакви форми , за да се връщаме към тях, в НРБ имаше ДЕ-форма, т.е. обезФОРМоване на формата!
  Докато РЕ-форма е възвръщане към формата , която беше обезФОРМена в НРБ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.