Усмивката на победителя

Кой се смя последен и най-много ( за да не кажа единствено той) при сглобяването на новата четворна коалиция?
Как кой, победителят – повелителят на Бойко при неговото първоначално натрупване на политическия капитал Георги Първанов, негов съзаклятник в деленето на лявото и дясното при политическото раздаването на порциите между двамата, когато единият беше потаен властелин като президент, а другият- шумен консуматор на властта като министър-председател.

23 мнения за “Усмивката на победителя”

 1. Ми добро утро на всички протестъри дето ни докараха ББ отново на власт. Остава да кажат сега, че не са знаели, че и Гоце участва в съзаклятието.

 2. МИРИМА,докара го инфантилният стил на сам по себе си смисления протест- рояли, пародии, кученца, котенца, муценца, пърформанси, спектакли, шоута, маскаради, маратони, пантомими, живи картини, спанета, събужданета, скечове… Но политика- о, не!На Майдана не действаха така. И ето ти я Украйна окончателно десъветизирана, декомунизирана, деленинизирана, а България- повторно гоцэвизирана. И по абсурдното е, че този път не поради чугуненоглавия червен електорат, а поради …”проевропейския реформаторски консенсус”, сякаш невъзможен без чисто кремълска агентура във властта!

 3. МИРИМА, не сме били умни като теб да си стоим по къщите.

 4. Отново не споделям изразеното, особено по този “специфичен” начин.

  На АБВ гледам като на
  “The enemy of my enemy is my friend”.

  Предпочитам да видя БСП в историята първо.

 5. Струва ми се некоректно да приписваме сегашното правителство на естеството на протестите. гоцэ и с тях, и без тях щеше да се върне на бял кон в политическото пространство, когато БСП достигне дъното, което можеше да се предвиди. Когато преди три години разправях на мои близки това, те ме вземаха за слънчасал/а; за тях политическата кариера на гоцэ беше безвъзвратно приключила…

  А протестите нямаше как да са различни. Аз например ходех там винаги със симпатизанти на ГЕРБ. Ако РБ беше “яхнал” протестите, щях да ходя на тях сам/а, а ако ГЕРБ ги бяха “яхнали”, моите гербери щяха да ходят на тях без мен. За съжаление, правителството, такова каквото е, го докараха Борисов, многобройните негласуващи, както и цензурите и абеветата, които си купиха представителствa в парламента.

  Но помислете какво щеше да е ако РБ бе отказал да участва в управлението. Спомнете си как до днес заяждат ОДС, че преди 13 години не приели предложението на НДСВ за правителствена коалиция. И само малцина знаят, че никакви сериозни предложения не е имало към ОДС, а НДСВ задкулисно се е договаряло само с ДПС! Днес РБ е дори в по-драстично положение, защото сериозни преговори/оферти от страна на ГЕРБ към него този път наистина имаше и всички го видяхме. Ако при това положение РБ бяха отказали участие в управлението, това щеше да се разтълкува като страхливост и бягство от отговорност. Мен лично като избирател/ка на РБ една такава позиция щеше много да ме разочарова. Напротив, радвам се, че реформаторите не се скатаха като “патриотите”, чийто патриотзъм се заключава в това, да се състезават по силно лаене с ония ненормалници от АТАКА.

 6. Значи, залудо протестирай, залудо не си стой в къщи, май това бяха (и са) протестите? Имаше нещо шизофренно в тях, с тези зомбирани личности, надуващи дудуци пред празните държавни учреждения в извънработно време. Чист пърформанс, само за отразяване от средствата за масово оглупяване. ДА не споменавам стройните редици на комунисти и милиционери сред протестърите – ами то не бяха Кюранови, Филипови, Савови, Гоцеви, Такови, Трайкови, 1-2 Кашеви, разни че геваристи, АСП-та, май само Живкови ги нямаше. А, да, и един близашки! Каквито протестърите, такива и резултатите. И не ми ги сравнявайте с Майдана, там хората бяха готови да мрат. И мряха. Тука гледахме “Стани да седна” поредната серия.

 7. Задкулисието стана предкулисие.
  Реформа стана Ре-Форма т.е. повторение на формата: Статуквото “КОЙ” гарнирано с РБ.

 8. папка гоце
  Последна взятка и отива у киреча.
  Навсегда!

 9. Ами щом протестите са били толкова лошо нещо – да съжаляваме за тях. А щом те са били срещу предишното управление, и съжаляваме,че е имало протести – тогава излиза, че съжаляваме, че предишното управление не си е останало…

  Да поплачем от съжаление, че вече нямаме управление бсп-дпс-атака с премиер орешарски (всичките с малка буква). Да съжаляваме за пропуснатите 3 години, в които те щяха да ни управляват. Тъга и нещастие, че вече ги няма. Уви!

  Е,мерси!

 10. ‘Направихме всеки компромис и нарушихме предизборните си обещания’ рече Радан Кънев в Народното събрание. Да им е честито на тез които им повярваха на обещанията… и да не забравят да слушакат Стинг, щото това е посланието на РБ! Само и единствено истински десни са тези които имат ясна позиция относно русия и нейната опустошителна роля в България от 130 години насам! Левски, преди да ни ‘освободят’ го е казал ясно ‘който ни освободи той ще ни пороби’ Днешните десни нямат позиция по този въпрос. Спорят с Левски и се слагат за по-патриоти от него щото явно не бил прав според тях. Влизат в спор с Левски точно така както го правят и останалите петоколонници в парламента. СМРАД!

 11. Получихме този, срещу когото се борихме на протестите, и всичко това скрепено с подписите на нашите Реформатори. Сега очаквам Лукарски да отстреля някой архар. Реанимирахме и Румен Петков, от шадравана. Унизително!

 12. Tози клип ми звучи като програмна декларация за нашия живот =

 13. Драги Спасе,
  В казаното от теб има стратегическа логика, но доколко “енемита” са действително такива взаимно? Знае се от цялата история на комунизма, че към “ренегатите” няма милост, но днес не сме 1928, 1937 или 1948 г. И вторият въпрос- доколко тези семейни свади са спонтанни, а не под кремълско(газпромска) режисура?

 14. ама много сте чудни, наистина-разни юлиани, симеони, зукермани. вие да не сте от Симеоновската школа? политиката е наистина изкуство на възможното. и предпочитам РБ да направи нещо по въпроса за възможното, дори и то да изглежда невъзможно, отколкото да се вплете в съюза на дпс и бсп, започнали тутакси да оплюват правителството. и аз като избирател на РБ предпочитам да ги видя в управлението, опитващи да направят нещо, отколкото в ролята на настоящата опозиция. надежда ми дава и искрената (по моя преценка) неприязън на дпс и бсп към новата власт. по-зобре е да работиш и да грешиш, отколкото да ласкаеш личната си грандоманщина единствено с даване на оценки на управляващите.

 15. ZUKERMAN, всеки протестира така както му харесва. И всеки е свободен да протестира, без значение какъв е. На теб повече ти харесват парадите, по девети септември и първи май. Що пропусна оня дена на седми да се изтъпанчиш, така щеше да различен от нас зомбираните.

 16. “Ми добро утро на всички протестъри дето ни докараха ББ отново на власт”

  Модела “Борисов” е заложен да се случва в България още от 1944 г. насам. И ще се случва още дълго докато хората които стоят отстрани и само дават съвети не разберат че щат – не щат в тази игра те са също актьори, макар и статисти (първи храст, второ магаре и т.н.), за които също трябва да се плаща – в живота няма безплатно шоу, а демокрацията за която се борим е дори най-скъпата игра! И колкото повече статисти – толкова по-скъпа продукция и съответно финансов и морален фалит на политическия “блокбъстер” който гледаме в България общо взето откак сме се родили.

  Христо Стоичков, към който иначе храня дълбоко НЕуважение, каза една мисъл (не знам кой му я е подсказал, но го поздравявам и него затова!), която е достойна да се спомене в този случай: “Който играЙ – пИчели, който нИ играй – нИ пИчели”.

  Game is over, drop coin to continue!

 17. По реакцията на участниците във форума определено се вижда, че има много хора, недоволни от развитието на събитията от последните дни. Предполагам, че е поради лични причини. Нормално е, човешко е първо да гледаш за себе си, след това и за околния свят.

  Ако обаче се опитаме да погледнем малко в по-широк план около себе си и честно и обективно преценим ситуацията, бихме забелязали може би, че нещата не са просто черни или бяли, а шарени и преплетени. Нали?

  Изходната точка, от която стартира този парламент и това правителство са даденост – отговорността е на българските избиратели. Какво биха постигнали отделни хора, поемайки сега висок пост, зависи и от личните им качества, но и от ред други фактори на влияние.

  Имам усещането, че този път наистина дойде времето на хората, владеещи изкуството на “дипломация, преговори, разумни компромиси“. За да върви държавата напред. Защото иначе сме обречени вечно да си кряскаме и да си стоим на място.

  Съжалявам за тези, които очевидно имат причина да са недоволни. Но съотношението на отделните полит. интереси е това, което е. Срещу ръжен не се рита. Умният човек би търсил друг път да преследва интереса си. Важното е, да е в полза на цялото общество, само това има смисъл.

 18. Дали един ден ще узнаем истината и връзките при управляващите? Ще ми се да получим реалната картинка кой кой е.

 19. По добре от М.СН не може да се каже.БЛАГОДАРЯ.

 20. По-добре от СТАМБО, не би могло да се отговори. Благодаря!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.