Плевнелиев направи удобен за пропагандата на петата колона гаф на паметта- в деня на паметта за жертвите на комунизма

Днешният 11 ноември беше ден на президента Плевнелиев в центъра на София: сутринта откри паметник на писателя Георги Марков, на обяд откри конференция, посветена на годишнината от началото на края на комунизма ( чийто край май се позабави с някое и друго десетилетие).

 

Денят му завърши с откритието на златна възможност за реванш за онези, които го дебнат за гаф.

 

Плевнелиев разказа пред журналисти, че на 10 ноември е участвал като демонстрант срещу режима на Живков с два плаката на протест, какъвто на тази дата в нашата столица, уви, нямаше.

 

Умората ли, емоцията ли го е подвела- не знам. Но знам, че е объркал 10-ти с 18-ти ноември.

 

Знам също, че глутницата на петата колона ще го заръфа веднага заради това откровение.

 

Глутницита не прощава човешки споделяния, от които може да се извлече пропагандна ползица.

 

Справка: Иван Костов ( не го сравнявам с Плевнелиев) сподели за една теменужка на прозореца си, а Плевнелиев ( не го сравнявам с Костов) за някакъв образ на „ирландска пастирка”.

 

Общото между двамата е, че са омразни дейци на съпротивата срещу петата колона.

 

Веднага им разкопаха пропагандно „градинката”, за да видят къде е „заровено кучето” с посадена теменужка отгоре.

70 мнения за “Плевнелиев направи удобен за пропагандата на петата колона гаф на паметта- в деня на паметта за жертвите на комунизма”

 1. На откриването на паметника на Георги Марков бяха тримата президенти без
  Гуци ГоцеВ.А къде е Гоце? – питаха хората и сами си отговаряха:
  -На инструктаж в пАсолството…

 2. Според Плевнелиев, комунистическа България не само че е била зле икономически, но е оставила и активи за 30 милиарда ЕВРО!, които били затрити от “най-лошата приватизация в Европа”. И това ли е неволен гаф на бившия член на БКП?

 3. Мика, извинявай но не разбрах била ли е зле икономически или не България ?

  Не зная какви сте по професия (пишещите) но около мен има няколко завода, които могат да изхранват десетки хиляди народ а сега хранят 1-2.

  Една от ОТрепките придобила(от чичо началник в УБО) единия завод (на стойност милиарди) е завършила икономическа школа в МААЗква, където последния изпит бил разстрел на затворник. Обаче Негодяя се фука с фалшименто диплома на доктор на инжИнерните науки от германски университет. ЯК СМЕШНИК! за капак научил все пак закона на Хук за провлачването на материала и като няма, какво да каже го цитира! Цирк!!! На Този същия му било малко завод за милиарди та решили още 3ли да му дадат!
  Тук ще въздъхна тежко -Ехх да си бях купил дипломата. Сега най-малкото, кметче щях да стана. Еххх.
  Познайте какво направило УЙковото момче!!! Посерало ги и 4 те завода!!! От Заводи станали Кенефи!!!!!!!!!!! Това е истинската история на Нещастна Майка България! Изоставена и Обругана от синчетата сите все примерни другарчета комсомолци! Господ да ни е на Помощ!

 4. за съжаление не става дума за грешка породена от умора или емоция,просто явно човека си лъже !то не беше че не е бил член на БКП,сега гафа за несъществуващ митинг на 10-ноември ,незнам аз бях дете по това време, но имам спомен че имаше митинг все пак на 10-ноември ,но беше пред мавзолея и беше от подръжници на БКП..освен на този митинг да е бил..после за някакви пари и имоти беше излъгал..гледах го и за турските новини,дето каза че нямало смисъл да ги махаме ,защото нито сме щели да станеме по-богати….е какво е това ? в турция защо няма новини на български тогава, след като има стотици хиляди българи там ??абе нямам думи ..

 5. Преди митинга на 18-ти ноември имаше друг в деня на “оставката” на председателя на държавният съвет Тодор Живков. Мисля, че датата е 17-ти. Тогава по “спонтанна инициатива” на ппо на софБКП се събра казионен митинг пред НС. Да подкрепи “оставката” на първият, вече само държавен ръководител.Но не всичко мина по сценарий. Имаше и “несанкционирани” плакати. Вкл. и за възстановяване на БЗНС Никола Петков. Което в ония мътни дни си беше меко казано предизвикателство. Предпогалам, че г-н Плевнелиев може да е имал този митинг и самосиндикално да се е включил с двата си лозунга.
  При всички положения, комунетата направиха от мухата-слон. Препоръчително е, г-н Президента да не разчита в подобни случаи само на паметта си. Има и много по-тежки случаи когато самите главни участници в събитията допускат изневеряване на паметта и то за най-същественото.
  Не мога обаче едно да разбера. Каква е тази пристрастеност на РП към Южен поток. Днес отново е подчертал “важноста” му за България. Имам едни съмнения, но да цитирам алековият одиозен герой:” нейсе запуши я”.

 6. Не знам колко е общото между двамата “омразни дейци на съпротивата срещу петата колона”,но знам че Костов има общо с неразкриването на досиетата на ДС-агентите,което почти би имало силата на лустрация,която така и не се състоя у наше село.
  Ама то да ви кажа и да имаше лустрация в БГ,все тая щеше да е защото всички осветени михлюзи щяха да кажат,че се гордеят,че са служили на родината и кервана щеше да продължи да си кюта вперед.
  Да не забравяме също така,че омразния деец на съпротивата срещу петата колона беше този,който реално създаде днешната комунистическа олигархия,подарявайки и за жълти стотинки всички материални активи,които робите на труда 45 години строиха.
  Да не забраваяме и това,че омразния деец е женен за партийна секретарка,а самия той е ходил на крака при Луканката да го моли за постове в БКП/БСП,на което последния му е отговорил,че той е “разпределен” да бъде заточен в редовете на създадената от Партията Майка опозиция,с дългосрочната цел да прецака надеждите на милиони хора в България-както и стана.
  Също така не трябва да се забравя,че омразния деец “изчисти” де що читаво имаше в редиците на тогавашното СДС,а истиските антикомунисти от калибъра на Бай Илия Минев се превърнаха в абсолютни маргинали.
  Същия омразен деец … няма смисъл да продължавам да изреждам,че ще задръстим блога с престъпните пропуски на “омразния деец”,който задръсти с власт и пари днешните сатрапи на народа.
  Ако бъркам нещо,нека да ме поправите,че да не се излагам друг път!
  Точка!

 7. Българският президент е много елементарен човек,нивото му е обидно ниско,той не става нито за комунист , нито за антикомунист. Играе някаква конюктурна и постна игра. При различните жестове, които прави липсва обосновка и мотивировка. Често греши важни дати и събития. Но като се има общото ниво на народа, за такъв заспал и полумъртъв народ,Г-н Плевнелиев е перфектен.
  Пълна пародия е да открива паметник на убит от комунистическите бандити писател, а в същия град да стърчи символа на самите убийци. Президента и бившите президенти досега не са забелязали МОЧА-щия сурогат на съвестките зверове.
  Четвъртия президент пък си е оригинален комунист, така че още една вечеринка беше изиграна на комунистическата сцена. Зрители колкото иска човек.

 8. Ами не е ли жалък този мерак за героизиране със задна дата? Кой знае в коя миша дупка е бил сврян другарят Плевнелиев на 10.11.1989г.?!!

 9. Към незнайко:

  Принуждавате ме да напомням ( световно известни)факти с риск да ми се лепи етикета “костовист”: дали Ви харесва или не, но правителството на Костов спря руските самолети за Косово и с това ни катапултира в НАТО и ЕС след което други обраха лаврите за тази позиция, която доведе в България на крака премиера Блеър и президента Клинтън да благодарят лично на българското ръководство тогава. Да не говорим за дързостта пак същото правителство да покаже вратата на цели трима руски шпиони с дипломатически паспорти- нечувано събитие в двустранните отношение от Стамболов насам.
  Така че- бъркате и ви поправям.

 10. Много точно!

  Ако някой “пръв партиен и държавен” “гражданин” изкаже лъжата, че диктаторът Живков е построил 2 Българии ( макар да е довел страната ни до 3 фалита) или че е бил “човек от народа” ( като самия “гражданин”, който твърди, за себе си, че е прост и се разбира с простите) то т.н. “медии” се скършват от надупване.

  Но ако Плевнелиев не си спомня часа и минутата на събитията преди 25 години, то той е “достоен” за присмех!

  Жалка шайка безродници са в тия “медии”!
  Нооо, рублата пада ли, паада!

 11. Към незнайко:

  Бъркате! И не нещо, а всичко. Явно прякорът, който сте си избрал е точен. Точка!

 12. Вчера бе един радостен ден за мен.Стоях пред паметника на Георги Марков и се чувствах доволна,все пак доживях да видя,че трима български президенти,министри, бивши и настоящи,спътницата в живота на писателя и ние,неговите почитатели,го почетохме.Този паметник ще бъде трън в очите на руските слуги и трябва да бъде пазен.Вероятно трябва да се инсталира камера за видео наблюдение на площад Журналист.Няма да понеса да “убият”втори път този голям българин.

 13. Чудесна статия за “полезните западни идиоти” от Робърт Конкуест. Всичко впрочем е известно- и за продажника Уолтър Дюранти, и за продажниците Уеб, и за всички западни хрантутници на сесесер, но писателският стил на Конкуест е много четивен.

  http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/11/12/2416388_suvetskite_mitove_i/?ref=topicoftheday

 14. Господин Инджев,дано аз не бъркам,но едва ли,защото си задавах доста въпроси по онова време.Да започнем със самолетите в Косово.Ходил съм войник и съм наясно на какво разстояние от България е Косово по въздух.За военен самолет,пък макар и транспортен,заобикалянето на нашата територия на път за Косово,трае буквално минути.Така или иначе,самолетите ни заобиколиха и пак кацнаха там,помня го добре.Но пропагандният ефект остави на Костов да обира овациите като антикомунист.Ще припомня още един любопитен факт,понеже ни връщате в онова време.В Горна баня,върху една къща падна натовска ракета.Надигна се вой по медиите.Отговор от правителството-никакъв.Напротив.В двора на военното министерство бяха изложени части от ракетата,с надписите на английски,да се види,че е американска.Зная със сигурност истината.А тя е,че на 300 метра от къщата има военно поделение,чийто радар е бил включен и е следял натовските самолети.Защо ли?И понеже е бил руски,същият като сръбските,натовският пилот го е атакувал.Това обаче правителството не обясни.За шпионите,меко казано се усмихвам.По онова време да е имало само трима нагли руски шпиони в България!И,доколкото знам,навсякъде по света шпионите се съдят или се разменят.Тогава и ние също имахме разузнаване.Кого ли е разузнавал Димчо Гяуров?Даже се постара да изпокрие бившите,така наречени разузнавачи.А да е разкрил нещо за задграничните дружества с пари на разузнаването.Аз не си спомням.Вие също сте доста паметлив?И накрая,за НАТО.Предполагам,че на всички в този блог е ясно,че влизането ни в НАТО е плод на договореностите в Малта между Буш-старши и Горбачов,а не заслуга на един или друг наш бутафорен политик или партия.Иначе Ви чета с удоволствие!

 15. Г-н Инджев,забележката Ви е безспорна!
  Но виждайки крайния резултат от сделката,парите за нас(номенклатурата),а Европа за вас(бъдещите имигранти),ми се струва,че е заложена на карта съдбата на нашата родина.Това пролича много добре по време на тройната коалиция,когато в някои европейски страни (Франция и Холандия,ако не се лъжа) се появиха мнения,че България е излишна в Европейското семейство.
  Също така е безспорно,че ако в момента не бяхме членове на ЕС и НАТО,досега вече щяхме да сме прегазени от Империята,като луда крава теленцето.
  Но каквото и да си говорим,”Кажи си Иване” е много спорна личност в нашата най-нова история и не съм сигурен,дали точно на него трябва да сме благодарни за “катапултирането ни в НАТО и ЕС”.
  Реално точно по негово време “вся власть народа” беше в неговите ръце и точно тогава бяха пропиляни златни възможности.
  После всички видяха,как Йорданович се разсърди за цели две години на “матряла” и си направи собствена партийка.С това той ясно даде да се разбере,че след като “партията-бушон” СДС свърши мръсната работа и по-този начин остави неопетнена Партията Майка,от която той произхожда,вече е време Измислената от Ментора му Луканков “опозиция” да замине в историята,точно както и стана.

 16. Извинявам се за повторната изява,но понеже Ви уважавам и приемам,че самият Бие сте се заблудили отностно истинската същност на Иван Костовото управление,само искам да припомня “пронатовското” нагло заобикаляне на югоембагото,когато Карамански и компания изнасяха с композиции и шлепове,а населението с коли…И до ден днешен Сърбия има да ни връща цистерни.Задавах си тогава въпроси и отговорът ми не беше като вашия.И до сега няма виновни и наказани за тази контрабанда,при пълното парламентарно мнозинство тогава,а с парите се създаде новата олигархия.Не важат оправдания,че в другите власти не е имало мнозинство.Отдавна се знае,че у нас който владее законодателната власт,той владее всички власти.Не сте длъжен да се съгласявате с мен.Но с фактите сигурно ще се съгласите!

 17. Волев, България и Румъния не разрешиха да минат руските самолети. Руски самолети нищо не са заобикаляли, защото не им разрешиха да прелетят. Това не ти е магарешката каручка, а аероплан. Руските шпиони отдавна излежаха присъдите си. Пишеш простотии.

 18. Чета Ви г-н Волев и си мисля, че най-голямата битка ще е във и за дясната част на парламента! Този, който я владее ще владее бъдещето на България. Слабата десница, доведе простичките мутри на ББ на власт и не само тях. Колкото е по-слаба тази дясна част, толкова по-тежка ще е участта на България. В момента опитите да се припокрие нуждата от силна десница са тежки! Дори с цената на националистичен плам! Около емблематични имена в дясната част се водят битки. Те се превръщат в плацдарм. А това къкрене на страсти отслабва партиите. Те загубват енергия, дух и воля за живот. Според мен десните партии нямат изчистени идеи а правят всичко в движение и според случая. Но така битка с окупиран враг не се води. Според мен трябва да се постигне контраст! Контраст по всички начини спрямо другите псевдо-партии. Той и без това е лесен но ако се положат усилия ще бъде още по ярък! Този Контраст ще покаже ясно кой кой е на народа. Този Контраст ще убие всички опити за подмяна и подмамване на прогресивно мислещи хора към националистически или уж-народни партии като ГЕРБ.

 19. До ДАНЧО ВОЛЕВ. Шпионите с диппаспорти не се нито “съдят, нито разменят”. Обявяват се за персони нон грати и в рамките на 48 часа барабар с фамилията аеровокзал, самальот, масква.
  И през къде точно България може да бъде заобиколена за минути. От Румъния и Унгария също е поискано да не позволяват да дадат въздушен коридор. Остават през натовските Турция и Гърция. Не става.

 20. Много ми е мъчно за ИЛИЯ МИНЕВ и съм благодарна на Незнайко, че го спомена. До колкото ми е известно, той е политически затворник, престоял в комунистическите затвори около 30 год, както никой друг, и веднага след излизането от затвора /как изобщо е оцелял?/ се заема с политическа дейност при жив диктатор и желязна диктатура. Някой да го почете или да направи нещо за този човек? Не му позволиха да произнесе словото си на големия митинг в сф. Ето, този факт е изключително смущаващ за мен, а ако инфото от Дончо Волев е истински факт, тогава съмненията ми по отношение на Костов ще се засилят още повече.

 21. “Споделената тайна” на Плевнелиев е резултат от неговото общо невежество, неграмотност и възпитание. Имала съм възможност лично да присъствам на негови участия например в представяне на книга и откровено се срамувам от такъв Президент. И през ум не би ми минало да правя сравнение между него и Костов, просто защото са несравними и много различни.

 22. Г-н ВОЛЕВ , може и да сте бил войник(?!?) , но откъде са ни заобиколили путинските самальоти? И то за някакви си минути?!?
  Колко? 20,30,…50,…100, 200 минути?!?
  Както знаете многото минути стават часове!
  И какви самльоти са кацнали в Прищина?!? Това бяха десантчици от руските “умиротворители” в Босна, от т.нар. “република Сръбска”! Те пристигнаха по земя с БТР-и в Прищина , за да завземат летището , докато пристигне путинската “помощ” по въздуха през въздушното пространство на НРБ! Но няКОЙ не даде въздушен коридор! КОЙ?!?
  И, да ракетата наистина беше американска противорадарна AGM-88 HARM. Това ниКОЙ не го е крил , и не е “новина”!
  За шпионите си фантазирайте, ниКОЙ няма да ви “помогне” в тези ви “усилия”!
  И ,щом като Буш и Горбачов са се договорили за НРБ, защо Блеър и Клинтън дойдоха лично в София?!?
  Дали според вас , ако няКОЙ в НРБ беше позволил на Путин да прелети тогава, щеше да има и НАТО, и ЕС?!?
  Дали?!?
  Въпреки “договорките” на Буш и на презреният от Путин Горбачов ?!?….
  ………….

 23. Г-жи/да, айде малко по-сериозно!
  Значи всичките “великолепни”,”перфекти” и “работещи” материални активи са “подарени” за жълти стотинки?!?
  Ами , ако са били няКОГА работещи , защо е трябвало да бъдат приватизирани???
  Най-справедливият начин за ликвидация на измислената “социкономика” беше ,като се раздадат акции и дялове на всички ,които са работили в нея, и са вносители на “първоначалният капитал”, придобит чрез дивашка и пълна национализация!
  Де-факто самата “социкономика си беше “приватизирана” и преди 1989г., като КАПИТАЛИСТИТЕ бяха от КРЕМЪЛ и назначената от него колониална администрация, което и де-юре стана видим факт след 1989г..

 24. Към Данчо Волев:

  Нямах намерение да отговарям на щуротиите Ви, защото сте точкова очевидно невеж за фактите, че е нелепо да се коментират измислици. Югоембаргото се вихреше при Беров, не при Костов.
  Вашият случай е типична илюстрация защо с основно образование не може да се кандидатства в университета.
  Довиждане!

 25. “Незнайкото” бърка тотално.
  Наистина го съжалявам. Точка.

 26. Към Данчо Волев

  Не може да бъркате (щом сте ходил войник)! От всичкото със самолетите, радарите и ракетите се разбира, че Костов и НАТО са по-големите маскари. Само се чудя, как НАТО не е метнало и радарите в Румъния, Унгария,Словакия и т.н. По това време те също са били руски. Ама тези работи ги разбират само тези, които са ходили войници.

 27. Господин Инджев, ще си позволя да не се съглася с Вас. С основно образование, дори с начално даваха и професорска титла в АОНСУ. Достатъчно беше кандидатът да бъде невероятно тъп комунист и да бъде безрезервно предан на СССР. Разбира се, този родни рекорди в науката и образованието, бяха отнесени яко дим, от достиженията в съседна Румъния, където съпругата на тамошния диктатор Чаушеско, беше академик и председател на тяхната академия на науките. Елена Чаушеско беше със завършено начално образование. Както се вижда и тогава и сега, дишаме праха на нашите любезни съседи от Румъния.

 28. ULIANe, винаги съм ценял радикалната ти непримиримост, но в случая тя не е особено продуктивна.Няма да кадя тамян в специален параклис на ДСБ и Иван Костов, нито да завъртам в една или друга посока изтърканата плоча- Сапио, Лукойл, Кремечук… че до айсберга, който извергът Костов е пуснал от фризера си в Драгалевци, за да потопи ТИТАНИК… Само погледни-има ли един, срещу когото рубладжийската агентура не е спряла да съска и да вие, както срещу Иван Костов,макар вече 15 години той да не е на власт? Има ли едно зло по света и у нас, което да не му приписват? Това нещо значи.
  Posted by Стамбо | октомври 31, 2014, 10:25
  По омразата им ще ги познаете. Тя е като лакмус. Върху когото рубладжийската сган излива най-много помия-той им пречи, той е качественият. А от Костов по-демонизиран няма.
  Позволявам си да цитирам Стамбо, но той е…класик и ще ме извини.

 29. Към диване:
  Г-н Диване,не слабата,а силната десница доведоха всякакви мутри и мутрагени.
  Защо влизате в матрицата на комунягите за “ляво и дясно”!?
  Лично Красимир Райдовски,Кольо Парамов и от калибъра партийни дейци не веднъж са заявявали многократно по разни ТВ предавания,че БСП е ултрадясна партия,която трябва да бъде забранена (това за забраняването на БСП лично Красимир Райдовски го каза).
  Кой в България държи всички пари,кой в България държи средствата за производство,кой в България държи цялата икономика,коя е партията на олигарсите и още много кой,кой,кой…на което отговорът е един – комунистите.
  Всеки сам си има глава,за да разсъди и да разбере кой в България е десен и кой ляв.
  Супер измама е това дето от сутрин до вечер години наред да наричат БСП лява партия.
  Също така в един вестник граф Добромир Гущерoff написа,че “БСП вече не е партия на бедняка с мръсен потник и с чук в ръка”…
  Същото нещо заявява в едно интервю и пловдивския “сиромах” Георги Гергов – “Бизнесменът Георги Гергов: БСП не е партия на бедняците”
  Да давам ли още примери?!
  Така,че малко се осъзнайте преди да говорите за десница и левица в България!

 30. Към Росица Не влизайте в коловоза на манипулаторите/меко казано/Незнайко и Волев/.През 1990г,когато 39те провеждаха гладна стачка до църквата Илия Минев седеше на стол отсреща под кестените самотен,немощен и с изпито лице.Защо е било така незнам.Питайте Георги Марков и ред др.ченгета.Те бяха там.Костов не беше.Така че не прехвърляйте вината от болната глава на здравата.

 31. До Косово руснаците можеха да стигнат или напук на Българската отбрана, която аз мисля за лесна или по море, както стана в Сирия. Да не забравяме, че Руснаците изпратиха доста сериозна морска мощ при конфликта с Башар Асад и се стигна до споразумение. Тост варианта в Косово беше избегнат. Башар не е свален.

 32. Хора.
  Смятах да мълча и да не коментирам.Но не устоях.
  Не се подаваите на антибългарската пропаганда,на АНТИКОМУНИСТ,ДИВАНЕ,ИУЛИАН,СЕЕДНО,ВОЛЕВ И др.*За България нямало изход,всичко било решено от великите сили,България си оставала комунистическа страна*.Оставала .ама *ЯДЕЦ*.От една година вече България е друга.Гражданите разбраха това.ИУЛИАН*никога не бил гласувал*, а дава мнение.Цялата горе изброена гмеж на руската пета колона да се оттече в канала,за да я има България.Времето им мина.Лъгаха и манипулираха. Стига вече.

 33. До Киров и останалите:Не че смятам,че ще ми прочетете отговорите,но щом сте ми задали въпроси,учтиво е да ви отговоря.1.Натовският пилот е атакувал българския радар,защото е бил включен и е бил прихванал точно него.Пита се,защо е било необходимо да бъде прихващан?Пита се защо това не беше казано на хората?Бойните действия ставаха непосредствено до нашата граница,която по права линия е на около 80-90 километра от Горна баня.За това няма как да бъдат атакувани румънски,словашки или унгарски радари,още по малко,че тези страни никога нямаше да ги включат да прихващат натовски самолети.2.Да,първоначално един батальон мотопехота от умиротворители руснаци зае летището в Прищина,но след това,когато от наша страна не беше даден коридор на руските самолети,всички средства за информация съобщиха,че самолетите са кацнали и са разтоварили оборудване.Небето е голямо,питайте ги откъде са минали,очевидно са заобиколили страшния Костов.Има архив,вестници,Гугъл,четете!3.Въпросните “шпиони с дипломатически паспорти” изгонени от Костов,са всъщност изгонените от НСС със заповед на локомотивния машинист и член на БКП от 19 годишна възраст в ПЖИ”Тодор Каблешков” Наско Атанасов,като “заплаха за националната сигурност” през месец август 1999г.-Майкъл Чорни,Денис Ершов и още трима руснаци.Дипломати не се гонят с административни заповеди,а се обявяват за персона нон грата.Колкото повече време минава,толкова повече лъсва фалша на всичко,което е ставало от 10.11.1989г.насам и колкото и да се опитвате да го лъскате,няма да се получи.Не се надявам дори,че този постинг ще бъде пуснат,но както се казва с турцизма-нейсе!Не можеш да вярваш на някого,който не понася противоположно мнение и на аргументите отвръща с обиди.

 34. Много си сбъркал тавариш ВОЛЕВ, оборудване БЕЗ войници…..?
  И това го казва бивш войник?!?
  Айде иди да лъскаш ф…са на гасударя си туПин!
  Щом не ти харесва тук, Сибирь те зове!

 35. Към Данчо Волев:

  Описал съм случая с руските самолети по дни, ако не и по часове, които НЕ ПРЕЛЕТЯХА и съм интервюирал ( без да публикувам всичко в”Течна дружба”) най-високите нива на българската политика по случая. Описал ги е доста по-подробно командващият операцията на НАТО ген. Уесли Кларк в книгата си ( която имам с автограф от него)- с него също съм говорил. Ако знаете нещо повече- дайте конкретни, а не позоваващи се на Гугъл данни. Защото самолетите бяха спрени най-напред от Унгария и Румъния, а след това от България и в резултат на това вероломната руска акция, целяща да провали операцията на НАТО в Косово, се провали.
  Мило е, че наричате руснаците “умиротворители”. Те бяха поканени като такива от западното командване без да има нужда от тях- като жест към фалиралата предната година Русия, за да й излекуват малко накърненото его. Но те се оказаха спецчасти, маскирани със сини каски. Нямаше нищо героично, беше елементарна руска подлост в заговор с Милошенив, защото бяха преведени през сръбска територия от Босна, където бяха дислоцирани да наблюдават безучастно как сръбските екстремисти връзваха по стълбовете истинските сини каски, за да служат като щит срещу натовските въздушни удари.
  Така че и да са кацали някога след това на по-късен етап руски самолети, то е било за да си приберат опозорените от нарушаването на споразумението между Русия и НАТО командоси, които се ежеха на многобройно превъзхождащите ги напредващи към летище Слатина натовски части, които при политическо решение на съответните държави можеха да ги ликвидират без проблем по много начини, но западът не желаеше да налива масло в този огън, за който после руските генерали се оправдаваха, че бил запален едва ли не от някаква солова акция.
  Колкото до радарите, ракетите и т.н., това е произведение на същото изкуство, според което самолетите срещу Ню Йорк и Пентагона са изпратени от американците и най-вече от евреите, за да имат основание да изпратят в Афганистан момчетата си да мрат срещу талибаните, понеже много обичат това.
  Колкото до изгонените руски шпиони, това вече идва малко в повече като персонализирана злоба- на Атанасов и ръководената от него служба им е било работа да съберат контраразузнавателната информация, а шпионите бяха изгонени след опит на руския посланик да се застъпи за тях, но при показване на папката с доказателствата, си обраха крушите веднага. И то именно , за да не се налага следващата мярка по тяхното прогонване с извеждане от страната чрез ескортирането им до летището.
  Така на българската публика бяха спестени подробностите за причините да бъдат принудени да си ходят ( военното аташе Ломакин и без това беше дошъл от Полша, кой знае защо допуснат в България, след като е изгонен по подобен начин от Варшава). Четете преди да пишете- точно за Вас се отнася това, а неза опонентите Ви!
  Версията, която разказвате, е типично руска интерпретация, което никак не ме учудва- у нас да защитаваш Русия от България е приоритет за петата колона!

 36. ПП
  също и руското*келеме**Незнайко*
  Марш към СИБИР.За да е мирна България.Войната с вас е неизбежна.Ще я водим с бсички сили.България го заслужава.

 37. До г-н Волев.

  Коментара Ви е почти напълно невалиден, ето защо:

  1. В качеството си на войник, никой не би имал задача да обучава войнишкия състав какви са разстоянията по въздух( т. нар. хоризонтални разстояния) до определени райони в съседни на страната. С иключение ако сте служил на радиолокационна станция като оператор.

  2. Но в такъв случай не бихте казал, че на 300метра от падането на ракетата е имало радар към армията. Радиолокационни станции не се поставят в такива пресечени или наклонени локации като кв. Горна Баня, а в равнинна местност или на височини за да може да се реализира максимална радиолокационна видимост. В Г. Баня сектора за обзор на РЛС ще бъде отрязан поне със 160 градуса от планините Витоша и Люлин. При това радар не се монтира в населено място, или наблизо до него. А 300 метра са направо немислими.

  3. Падналата ракета не е противорадиолокационна( въздух-земя), а клас “въздух-въздух”. Ако е от първия клас, тя щеше да попадне пряко в РЛС. Но пък операторите щяха да видят отметката от движещата се към тях ракета и щяха да изключат радара, което е почти неефективно. Главата за самонасочване е запомнила точката на радара и грешката в попадението щеше да е само няколко метра, но в никакъв случай 300.
  4. Поделение на ВВС-ПВО е имало на няколко километра над квартала, точно на билото на Люлин. Дали неговите радари са съпровождали ракетата, никой не знае, може би информацията е секретна.
  5. Пилота, изстрелял ракетата е знал, че Г. Баня е локация, извън бойните действия в Сърбия и е почти недопустима такава грешка. Ако хипотетично се допусне, че ракетата е от първия клас.
  6.Сигурен ли сте, че останките от ракетата са били изложени в двора на Министерството на отбраната? Ако е така, това е напълно недопустимо и провокационно.
  Така че сигурните Ви знания по случая не изглеждат достоверно.

 38. хахаха чета ви коментарите и се спуквам от смях,може ли за някакви (дребни )разногласия да почват да хвърчат обвинения и обиди…”меко казано манипулатор,иди да лъскаш ф…са на гасударя си туПин ,сибир те зове”…..това ли ви е нивото ???

 39. Горе споменатите от мен анонимници щял живот тровеха живота на българите.Лекари,инженери,журналисти,артисти бяха следени не от комунистите а от техните измекяри споменати по горе. На работните ни места,научни форуми,екскурзии,в къщи,подслушвани,наблудавани от тези нищожества,които определяха живота ни без ние да знаем.И сега тук спорят за очевадни неща и искат да налагат своите антибълг.позиции.25 год спират развитието на България и ни тровят.Стига.

 40. Г-Н Инджев, след брилянтната Ви намеса в коментарната част след статията, става кристално ясно защо Ви мразят от Петата Колона и Сте нежелан в подопечните и медии – на практика, почти всички!

 41. Признавам си, Иво, и аз не издържах. Ще помоля да ми разрешиш няколко допълнения по незасегнати от теб тук теми за “незнаещите” и използващи опорните точки на хибридната пропаганда. Най-напред за неотворените от правителството на Иван Костов досиета. Хайде да си припомним, че то направи два опита в тази насока. При първия опит внесеният законопроект беше осакатен от Конституционният съд и в този си вид не можеше да свърши необходимата работа. По-късно се разбра, че част от състава му са бивши сътрудници на ДС (пример-конституционният съдия Георги Марков). След като преодоля спънките на КС (което коства не малко време), правителството на ОДС внесе отново въпросния законопроект. Този път успешно. Съставената комисия по досиетата започна да ги отваря , но … дойде краят на това управление. Едно от първите неща, които направи следващото правителство на НДСВ и ДПС, беше да преустанови работата на комисията.
  Няколко думи и за другата “дъвка” в устата на същата пропаганда – “престъпната Костова приватизация”. Основната опорна точка тук е да се набива в главите на хората колко грешна е била приватизацията на Костов (дори и президента Плевнелиев си е правил “балончета” с нея) и нито дума да не се казва за Масовата приватизация на Жан Виденов. А именно чрез нея се приватизираха печеливши предприятия. По времето на управлението на ОДС са сключени между 3800 и 4000 сделки за приватизация на предимно губещи, съсипани, предприятия пред фалит и то след проведени конкурси, а не подарени, както твърди пропагандата. Броят на големите предприятия пред ликвидация, приватизирани по времето на Костов е 73. От тях частично неуспешна е приватизацията на “Кремиковци”. Частично, защото живота на комбината беше удължен с 10 години. Единствената неуспешна приватизация беше на БГА “Балкан” (това е и единственото име, което върти пропагандата). Нека си припомним, че пред алтернативите фалит или приватизация, профсъюзите, летците и персоналът на фирмата искаха тя да се продаде, а не да се фалира.
  Наистина трябва да се замислим (по възможност обективно), защо името Иван Костов (включително и като “дългата ръка” зад Радан Кънев) се спряга от петоколонниците до ден днешен!

 42. ами някой влезе ли в затвора за БГА “Балкан” ??даже и това да е единствената грешка на правителството на Костов,малка ли е ? за разрухата на тази държава нито един не влезе в затвора,нито от БСП,нито от СДС,абе никой !!

 43. Г-Н ИВО ИНДЖЕВ,извинявам се че не е по темата,но какво ВИ е мнението за Нагорни-карабах ? гледам че и там започват да вървят на зле нещата в последно време и има реален шанс(да не дава Господ )пак да се възобнови войната !защо не се признае независимоста на Нагорно-карабахската република,така както Косово ? приликите между двете републики са много,Нагорно-карабахската република доколкото знам не изявява желание за обединение с Армения ,а само независимост !също като Косово…

 44. Ушаваеми Г-н Бойчев,когато някой политик иска да бъде избран при дадени избори,той трябва да знае какви са неговите избиратели.В нашия случай има само два вида-комунисти и антикомунисти.

  Г-н Костов безпогрешно се убеди,че СДС и лично той ще бъдат избрани от българските антикомунисти.Затова гласувахме за него и победата беше категорична.

  Елементарната логика и нормалния човешки морал предопределяха Г-н Костов да се самообяви за антикомунист и да начертае действия,насочени срещу комунистическата пропаганда и комунистическите престъпления в миналото.

  Първото действие логически беше да се разрушат паметниците на съветските агресори.Г-н Костов и до днес не е взел отношение към този позор.

  Не беше нужно да се правят никакви сондажи,предложения,допитвания и пр.

  Издава нареждане да се съборят и точка.Преди това,да се публикуват двата основни документа по отношение на съветската инвазия от септември 1944г.
  Това са Нотата на Съветското правителство за обявяване на война срещу нашата страна ,която дава правна сила на Червената армия да ни нападне и окупира.Текста на Нотата и до днес Г-н Костов не го знае.
  От нея се вижда,че няма никакъв елемент на освобождение на България.Изтъкнати са причини за войната и нашата държава никъде не се определя за фашистка.

  Втория документ е Примирието,подписано на 28 окт. 1944г. И той не беше публикуван.

  Извод-Иван Костов не намери нито един повод да се противопостави на основния акт за комунизиаренто на България от комунистическите бандити-съветската агресия срещу България.Той никога не взе отношение и към самия преврат извършен от Съветския Съюз.

  Буквално след няколко месеца,истинските антикомунисти разбраха,че са излъгани.

  Въпреки обещанията,г-н Костов не направи нищо по отношение на кражбата на парите на държавата и народа,която комунистите направиха.Не беше повикан пред следствените органи нито един от главните лица за тази кражба-проф. Тодор Вълчев и Любомир Филипов,както и техните приближени.

  Що се касае за досиетата,една антикомунистическа власт няма да чака никакви закони и комисии за резсекретяването на архивите на комунистическите изроди-архива на БКП и този на ДС,както и на РУМНО.

  Комунистическите убийци кого питааа,с кого се консултираха,какви комисии създаваха,когато подложиха на заколение народа.

  Нужна беше само една заповед на министерския съвет и архивите се отварят. СДС имаше пълно мнозинство в НСъбрание.

  Но отварянето на архивите можеше да мине извън санкциите на НС.

  Когато комунистите убвиаха и унищожаваха да не би случайно да са се допитвали чрез НСъбрание.

  Поради тези бездействия,антикомунистите свалиха от власт СДС и лично г-н Костов.

  Но комунистите бяха подготвили друг техен човек-Цар Симеон.

  Резултатите са същите.И двамата бяха заклеймени от честните антикомунисти и затова няма повече нито НДСВ ,нито СДС.Тези формации бяха създадени точно от комунистическата цнтрала за буфер,който да омекоти антикомунизма у българите.И го омекоти до степен на невзъможност от възраждане .

  Следващите правителства не дават абсолютно никаква надежда паметниците на съветските агресори да бъдат демонтирани.

  Един от най-силните политици е несъмнено Бойко Борисов,но кога сте го чул да говори за тези паметници?
  И допускте ли че скоро ще повдигне въпроса.А останалите депутати? Никакъв шанс.

  В Народното Събрания няма антикомунистическо лоби.Новокомунистическата пропаганда пуска фиитили за някакво дясно и много хора се подлъгват.

  Антикомунистите са само антикомунисти-честни,сериозни и безкомпромисни към лъжата.Къде ги виждате днес такива депутати?

  Комунистите се пръсват от смях като се заговори за “дясно пространство”,защото много добре знаят,че и то е тяхно.

  И Вие сте се увлякъл малко,какво е това “петоколонници”.А къде са комунистите тогава?

 45. Савова, сигурна ли си че си добре?
  Направо съм Потресен от лудостта ти!
  Аз нямам нищо общо със шпиони, петоколонници и прочие… Не си пиша името, защото нося име на Светия и не искам луди хода да го плюят. Когато ТЖ падна, бях ученик в 11 клас. Баща ми беше член на радикал-демократическата партия (вече не е заради качеството на хората в СДС) и цял живот е мразел комунистите, които откраднаха имотите на прадядо ми а след това забраниха на баща ми да се премести във Варна със семейството си! На Вуйчо ми пък забраниха да учи висше, заради ината на другия ми дядо да си даде нивите в ТКЗС. Нито един от семейството или рода ми няма абсолютно нищо общо със БКП, БСП, Герб, Путин и така нататък в този ред. Това, че имам резерви към идола ти Костов изглежда се оправдава от болната ти реакция! А Аз за твое огромно разочарование съм убеден привърженик на нечленуването в каквито и да е партии, родени под шапката на държавна сигурност!
  Освен Костов, мога да спомена и Мозер и други подобни, които уж имаха шанса да променят нещо. Но така го промениха, че разплакаха България!
  Последно. Забравихме ли вече Христо Бисеров в коя партия и на кой служеше! А Костов за колко лева продаваше заводите на приятелчета? Иди погледни биографиите на кандидат депутатите от РБ в Хасково и Димитровград и тогава Скачай кой какъв бил! Точно заради тези двамата не гласувах за РБ! Сигурно и тях ще гоните един ден ама когато от вас нищо не остане!

 46. Тодоре
  Абе толкоз ли си глупав.Мин.председ.Жан Виденов поставя БТА*Балкан* в списъка на фалилиралите предприятия.Което означава че дълговете надхвърлят активите.Панимаеш?Подобно на КТБ.Защо е така?На първо място -източване.Бащата на клана Велчеви например отговяря за БГА *Балкан* за Африка.Откъде ще има пари да изпрати синовете навремето да учат в Англия.От БГА*Балкан *разбирасе.А хотелите им.Пак от там.
  На второ място от неефективна работа.Спомням си като млада специлистка бях изпратена в Куба заедно с колежка от Ботевград -завода за ензими да внедряваме там *Протеаза * и *алфа амилаза*На връщане с Аеролиниите на Аерофлот кацнахме в Рабат-Мароко.Там преспахме ,а на другият ден наш представител на БГА ни закара до Казабланка,откъдета имаше ежеседмична линия до София.Когато се качихме в самолета имаше още четрима души пътници.Празен самолет.И всичко това за сметка на БГА *Балкан*.Каква ефективност.
  Костов се опита да спаси БГА Балкан от фалит чрез приватизация но както сега не моке да се спаси КТБ така и тогава не ставаше .Това е истината за БГА.Жан Виденовото правителство я беше сложило в списъка с фалитите.Но нямаше спасение.Престанете да манипулирате.Ограмотете се.

 47. Савова, би ли посочила кои от “спасените” от Костов, предприятия работят?

 48. Към тодор:

  Ще Ви помоля да спрете да ме изпитвате. Много пъти съм подчертавал, че не се обаждам на всяко подсвирване на улицата. Не стига, че многократно се проявявате като невеж, но и държите да бъдете в ролята на изпитващ отново и отново.Бъркате заяждането с “изразяване на различно мнение”. Всеки път, когато получавате отпор за някоя своя аналогия ( все в една и също посока), сменяте темата с нова. Ако Ви трябва ограмотител, запишете се на някакъв курс, а не занимавайте всички с ограмотяването си.

  Използвам случая да кажа и на онези, които използват “военната хитрост” да ме “умилостивяват” с някакви встъпителни ласкателства, за да си прокарват пропагандата след това-някои дори гордо се хвалят с подобна подлотия. Запазвам си правото да не се хващам на подобни плитки номера. Който смята, че тогава е “цензура” в рамкитена една по същество (без)лична кореспонденция, в която само едната страна има доблестта да стои пред публиката с името и лицето си, нека се опита да пробутва подобни трикове в която и да било медия в България или в чужбина. Няма такава, която да позволява всеки желаещ да я употребява за свои цели и още по-малко съм длъжен да се водя по в личния си блог по зададения ми тон от желаещите да ме “надхитряват”. Несъгласните с това имат пълната свобода да си направят блог, сайт и т.н., където да си упражняват там красноречието по-добре от моя милост.

 49. До ДИВАНЕ
  В отлично здраве съм .Работя по професията си.Излизам с името си и не се срамувам от него.Над 25 год ръководех развитието в Завод Верила.Научен сътрудник съм.Специалист съм в Повърхностно активните вещества и миещите и перилни средства.Познават ме професионално много хора.Името ми по едно време присъстваше в кръстословиците като авторка на препарата *Веро*.Името ми беше взето от авторското свидетелство от Патентното ведомство.Разбира се там участваха и много други колеги като съавтори.Имам над 50 авторски свиделства.

 50. ОК. Обаче по въпроса с обвиненията не мисля, че трябва да си толкова огнена. Нападаш абсолютно несправедливо към мен! Ако обичаш не ме класифицирай или причислявай към други личности, защото така се излагаш. Аз съм инженер. Занимавам се с инженерни изчисления. Няма да уточнявам. Изказвам абсолютно собствено мнение продиктувано от собственото ми разбиране за живота. Между другото за Верила ако още си там (предполагам не) се правят или се направиха две Бъркалки. Българския завод, който уж трябваше да ги изработи е толкова клекнал, че ще направи само съдовете а механизмите ще се купят от Германия или Англия.
  Аз не съм съгласен, че Българските предприятия са били неработещи. В много от тях са били инсталирани не Руски а Германски , Италиански и Японски машини! Това го казвам, за онези, които спорят с мен но май в завод не са влизали. Приватизацията на тези заводи, целеше тяхното унищожение, защото са отличници и конкуренти във всичко (специалисти, технологии, организация, качество). Сега вече не са. Състава им е или нула или 10% от предишния. Не казвам, че Костов ги е унищожил. Но имам големи резерви към него.

 51. Диване,
  Мога подробно да ти разкажа как фалира *Верила*.Със заеми в долари за създаване на външни фирми като *Верила*-*Хелас*-Гърция,с Кипър,Мексико.Всичко това през 80-год на 20 век.Теглене на кредит от Минералбанк в размер на 9 милиона долара без да бъде построено нищо.Тези пари изчезнаха през Пари БА.Така се действаше в почти всички предприятия.Ето затова съм такава.А не че имам близки*пострадали от Народната власт*Баща ми беше ветеринарен лекар.Не членувам в никоя партия само симпатизирам според моите ценности на определени личности и политици.Когато ме разочаровам ги загърбвам.

 52. АНТИКОМУНСТ , ракетат наистина е “въздух-земя”, и още по-точно противорадиолокационна AGM-88 HARM!
  Много е малка вероятността с радари да се проследят противорадиолокационни ракети, защото точно за това са конструирани – да унищожават РЛС.

  П.П. И щом всички спекулират с “ракетата”, да припомня ,че тогава имаше твърдения , че Милошевич нарочно е разположил радар близо до нашата граница, който е излъчвал сигнали с параметри близки до тези на нашите РЛС, които да отклонят тези ракети към нас и така да се захрани пропагадната му машина ,заедно с тази на туПин. Като така се причинят загуби и на нас , като подкрепящи коалицията срещу него.

 53. ТОДОРалица, каква е тази загриженост от към “нивото” ни???
  Ти не си се погрижил за своето – ето дори тук демонстрираш не само двойствената ТРОЛска шизофренност , между ТОДОР и Ралица, но и множествена ТРОЛска шизофренност между ТОДОР, Ралица, Данчо Волев, ……, и т.н.. Погрижи се за своята си ТРОЛофренност преди да “съветваш” другите!
  П.П. И какво си се загрижил за Нагорни Карабах, това е конфликт от “ерата” на любимото на теб и туПин СеСеСеРе. Що не го разрешихте след 1917г.? Нали и Армения и Азербейджан бяха колонии на твоите кремльовски гасудари , ЩО те не я направиха поне отделна република, АКО са искали?
  Имаха на разположение повече от 70 години!
  ИДИ ги питай тях, ако толкова те интересува! Но по-вероятно да са насърчавали конфликта 70 години, отколкото да са искали да го разрешат!
  Иначе нямаше да е първият конфликт от всички при разпада на СеСеСеРе-ти ТИ!
  по този начин туПин и другите кремълски цартрапи заблуждават и Армения, и Азербейджан,че само те могат да го разрешат!
  ПОНЯЛи ли ТРОЛвариши ТРОЛдор, ТРОЛалица, ТРОЛолев……,и т.н. путинофренни ТРОЛшевици?

 54. И от мен “молба” към трола тодоралица. Г-н Инджев отказа на СNN, ако сте ги чували де, да коментира конфликта с главният художествен ръководител на Болшой театър през миналата пролет. Не му е по темата. Вие с вашите нещастни опорни точки, го карате да прави паралели между Косово и Нагорни Карабах при това правейки жалък опит за нелепи внушения с пожелан отговор. Съвсем добронамерен съвет. Има толкова русофилски форуми. На СЕГА, на Блиц, на ПИК и др. там биха ви посрещнали с овации. Тук, “но пасаран”.
  До Диване. И аз имам “големи резерви към Костов”. Особено след бунта на бакшишите при убийството на Пепи. Тогава, пресата ми внуши и аз взех та и повярвах, та чак досега, че лично и начело премиерът Иван Костов не само е удушил, фризирал, скарирал и изманджал Пепи но и на далавера на битака му е продал одеялцето.
  Боже, колко мъка има на този свят, Боже!

 55. ОК 🙂
  Ако бях в София с удоволствие бих участвувал в някой протест пред “моча”. Предполагам, че след време ще стане модерно да плюеш над този паметник но сега пред него са само праведни хора! Но техния живот е винаги истински! И това е най-голямото богатство. Нещо, което никоя наведена долна отрепка не може да осъзнае. Те имат пари но нямат истински живот! Имат къща но няма какво да сложат вътре освен боклуците си. Когато умрат, ще се наредят на един много дълъг тесен тротоар и ще чакат с години да влязат през голямата порта. А оттам нататък… да си му мислят, какви са ги дробили – ще си ги сърбат!

 56. Тодоре, Тодоре (дърто магаре,както се пееше в една народна песен; а между другото Тодор по времето на тодор живков беше любимото име на дядо за магарето му), що иде реч за БГА Балкан, не е лошо да прочетеш достъпното в интернет по въпроса – предоставям ти и линк, за да не се мориш – http://forum.abv.bg/index.php?showtopic=34021 ). но със сигурност НЯМАШ НУЖДА ОТ ТОВА ИНФО, ЗАЩОТО знаеш истината. та ти наистина си петоколонен ТРОЛ

 57. и другото петоколонно ДИВАНЕ – бисеров( а и данчо ментата) беше изхвърлен от Костов от СДС още 2001 година. познай защо. ама как ще познаеш, след като знаеш, но си се заело да промиваш мозъци и ти. но не си уцелил блога.

 58. Да,възможно е ингорамцията,която се написа в този период да е погрешна,не споря,може да е действително клас “въздух-земя”.Но със сигурност не е изстреляна по погрешка срещу българска РЛС.Или някой да е заповядал да работята радарите с провокационна цел.Оттеглям някои от доводите си.Но в в Горна Баня със сигурност няма и не е имало радари.На билото на Люлин е имало поделение,което е идентично на това в Сърбия,с което беше свален Стелта.Ако неговите радари са работели,това е друго нещо.Но смятам,че има или погрешен запуск,или техническа неизправност на ракетата.Тя се е движела неупралвяемо или по-скоро несамоуправляемо.Сиреч в пасивен полет,падаща по парабола.Но един господ зане.

 59. Гоше, Аз пък имам, откакто продаде Кремиковци на един търговец на тръби за 1 лев.

 60. проследих спора и нападките,обаче я вижте какво намерих днес във Фактор.бг от Христо Христов

  “За да бъдем обективни, трябва да подчертаем, че големият пропуск е ’98, когато коалиционният партньор на СДС „Народен съюз” предложиха цялостен закон за лустрацията. Тогава СДС не го подкрепи. Тогава ОДС имаше и главен прокурор и президент. Но лидерите на СДС, включително и президентът Петър Стоянов не подкрепиха идеята. Президентът заяви: „Не може 7 години да тичаме след сенките на миналото”, а Костов каза: „Този закон ще засегне много малко хора.” При ОДС статистиката е трагична по отношение недопускане на подобни кадри. Включително президентите Стоянов и Желев имат много сериозни назначения и издаване на Укази с имена на агенти. Желю Желев – 55, Петър Стоянов – 35, Първанов – 98. В правителството на Костов, посланиците с досиета са около 35 души. За съжаление, по времето на СДС, проблемът с декомунизацията, беше използван само предизборно и пропагандно, без реални стъпки. Това ни казва отварянето на досиетата.”

  http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu/32194-hristo-hristov-ako-mestan-tvardi-che-ne-e-agent-pavel-zasto-ne-sadi-vkr-za-falshifikatziyata.html

 61. Имах колебания дали да отговарям на АНТИКОМУНИСТ, защото това, което ще кажа, не би трябвало да се казва на интелигентен, дясно мислещ човек (ако приемем, че антикомунизмът е част от дясното мислене). Изразявате неудовлетворение, че демократичното правителство на ОДС не е постъпило тоталитарно, като комунистическото. Заставам решително против антикомунизъм, който се ръководи от принципите на тоталитаризма! Така Вие несъзнателно давате отговор на тези, които се чудят защо България беше и си остана единствената страна в постсъветското пространство, която на първите си демократични избори отново избра да я управлява комунистическата партия. Тогава комунистическата пропаганда успя да мобилизира своя електорат със заплахата, че ако дойдат десните на власт, ще постъпят с тях така, както самите те са постъпили след 09.09.1944 г.
  Основен принцип на демократичното управление е разделението на властите. Без да ставам адвокат на Костов (и аз имам много забележки към управлението му, но трябва да умеем безпристрастно и честно да открояваме най-важното), ще Ви помоля да не искате министър-председателя да се бърка в работата на съдебната власт! Насочете исканията си към българската прокуратура и съд!
  За останалите неща, които са свързани с образованието и възпитанието на населението, Ви препоръчвам да прочетете интервюто, дадено от Иван Костов на Милена Бонър, свързано с дискусията на семинара “Европейска политика” през януари 2010 г. Успях да намеря само линка от Дискусионния клуб на Ангел Грънчаров, свързан със статия на Иво Инджев от октомври 2013 г. – aigg.wordpress.com/2013/10/09/1-733/.
  Колкото до “силния” политик Бойко Борисов можем само да си припомним неговите “силни” думи, че Тодор Живков е построил три Българии, че България е обявила война на СССР преди 09.09.1944 г. и че ще се разбере с Путин за Южен поток, когато отново дойде на власт!
  Точно в блога на Иво не трябва да Ви обяснявам какво е петоколонници. Поне тук това понятие не е табу. Ще Ви кажа само къде са комунистите. В математиката има един знак, който представлява поставени една над друга три хоризонтални чертички (модифицирано равенство). В повече от 80% от случаите (т.е. хората) можете да го поставите между петоколонник и комунист!

 62. Дали според вас , ако няКОЙ в НРБ беше позволил на Путин да прелети тогава, щеше да има и НАТО, и ЕС?!?
  Дали?!?
  Едно малко уточнение: тогава президент на Русия беше Елцин.

 63. Г-н ДИМИТАР, извинете ме за невежеството!
  Г-н ДИМИТАР, ВСЕКИ зане ,че тогава формално Ельцин беше президент, НО КОЙ беше шеф на КГфсБ???
  НЕ очаквам да познаете?!?

 64. Президентът Плевневлиев,който аз много уважавам и друг път е бил подвеждан да говори неверни неща.
  *България имала за 30 милиарда лева активи в началото на 90-години*,но забрави да каже ,че имаме за 35 милиарда лева пасиви *дъгове*на държавата и на предприятията.И по тази причина през 90-години България фалира два пъти .При Луканов и при Виденов.С това изказване подкрепи крадците и некадърниците довели България до фалит.Снощи слушах изказване на Сръбски лидев В.Шешич радикал националист.Призоваваше България и Сърбия да се обединят и тръгнат към Русия.Тръпки ме побиха.И с още по голяма сила в мен се утвърди усещането,че добре ,че през 1997 год спечелиха изборите ОДС и имаше такъв решителен човек като Иван Костов,че не само извади България от дупката,но я спаси на този етап от поробване от Сърбиа и Русия,Това вече сме го виждали при националният предател Г.Димитров.Създаване на Балканска федерация.Ето затова Костов ще бъде голям български държавник.Опастността не е преминала.Българските граждани трябва да бъдат нащрек.

 65. Според Г-жа Savova излиза че някой подвел президента да обърка факт от собствената си биография. На всеки може да се случи да обърка една дата с друга особено ако става дума за близки дати в далечно минало. Забавно е обаче да се смята че ето видите ли някой му бил набутал в устата на президента да каже 10 ноември вместо 18ти, освен ако с това не се визира че Плевенлиев е кукла на конци или олигофрен.

 66. Уважаеми Г-н Бойчев,благодаря Ви за вниманието и още повече за толерантния и вежливия тон ,който демонстрирате за разлика от повечето пишещи тук.
  Препоръчвам на всеки,който се смята за честен човек да се придържа към Вашия стил на дискусия.

  Но Вие допускате съществена грешка,навярно продиктувана от новата комунистическа пропаганда.

  1.Говорите за някякаъв хомо-сапиенс “дясно мислешщ човек”. Такава категория в психологията,философията и политоклогията не е позната.Оосбенов България.Девети септември 1944 е водораздел в морала,политиката,душевността и пр. на българския народ.Комунистите унищожиха и Държавата и Народа.Удавиха всичко в тяхната помия,омърсиха всичко,което е постигнато от предипшните поколения-от Царете до коняра в конюшната.Приемате априори,че антикомунизмът е част от “дясното мислене”.Не сте прав,напълно не сте прав-АНТИКОМУНИЗМЪТ НЕ Е ПОЛИТИЧЕСКА И ФИЛОСОФСКА КАТЕГОРИЯ,А МОРАЛНА ,КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВПОСТАВЯЩА СЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКОТО ЗЛО.

  Антикомунизмът е общо казано,противопоставяне на нецивилизовансотта и антихумаността.
  Само антикомунизмът може да победи комунистите,но в никаъв случай вид мислене-дясно,или ултрадясно,ляво,средно,централно,перифиерно и пр.Повтарям-АНТИКОМУНИЗМЪТ Е МОРАЛ,ЧОВЕЩИНА,ДОБРОТА И ПР…..

  2. Определяте едно правителство за демократично.Добре,да приемем,че е такова.Но ако е демократично какво направи в интерес на противопоставянето на злото,неморалното,комунистическото.За пореден път,но продиктувано от стопрцентов обективизъм,ще направя една аналогия с домакина на сайта.Иво Инджев е сам,самостоятелен,самоинициативен,индивидуален,персонален и пр. човек,който застава категорично срещу наличието ана сурогатите на съветските окупатори.Зад него няма нито организация,нито банка,нито съюз,нито клуб,нито корпорация,нито институция,нито служба,нито дружба….

  Пише и действа според своите морални ,политически и исторически убеждения срещу символите на болшевишката окупация и комунистическата съветизация.
  Какво направи в тази посока “Вашето” демократично правителство на СДС със своите институции и органи??????.То въобще не отвори дума за тези паметници на позора.Значи един човек може да каже “две думи”,докато цяла една “демократична власт”(антикомунистическа???!!!) не каза “мъц”,както един съседен народ казва “цврц”.

  3. Говорите за антикомунизъм,който се ръководи по принципа на тоталитаризма.Сигурен ли сте че добре сте обмислил тези думи.Пак поговорка-безобразното поведение срещу безобразието е нещо много положително.

  4. Следаващата Ви мисъл е напълно правилна,но говорите за някакви “десни”.Не,нищо подобно,истинския антикомунист е само антикомунист,нито ляв,нито десен.Направете справка ако не вярвате.

  5. Опитвате се в следващия пасаж да извадите от упрек Иван Костов.Министър-председатял има право да се разпорежда с информация и архиви,които касаят закоността,морала,и сигурността на ДЪРЖАВАТА и НАРОДА.И историческото наследство разбира се…Точно комунистическите архиви дават информация за престъпния характер на комунистическата партия.И тогава в момента на управлението.Комунистическите действия и пропаганда никога не са спирали.Сиреч,СДС-паравителството можеше да се противопостави на комунистическите игри.
  Изваждането на досиетата на комунистите съвсем не е вмешателство в дейнаостта на Съдебната власт.Тя се заниамва с престъпления и закононарушения. Какво закононарушение Вие виждате да се извадят архивите отпреди 30,40,50,60 години.Иван Костов не разпореди да се разсекрети Съдебното дело срещу комунистическите терористи от 1942г-Радойнов,Богданов,Иванов,Вапцаров и др.
  И това ли е несъобразяване с дейността на Съда?

  Да,за петоколонниците и комунистите аналогоята с равенството е напълно приемлива,но все пак,по-добре е комунистите да бъдат обозначавани с автентичното и историческото название.

  Кой построи и се грижи за сурогатите на съветските агресори-петоколонниците ,или комунистите? Все ми се струва ,че комунистите.

  Надявам се да сме се допълнили взаимно.

 67. Данчо Волев, виждам че си “обърнал внимание” и на А.Атанасов, който бил само прост локомотивен машинист.
  Добре да приемем ,че е “вярно”, един локомотивен машинист толкова може “само” трима кагебисти. НО след него дойдоха “експертите” и на царя, и на С.С., и на Б.Б., и на Доган, и на ОбръчгарХски…., там имаше много “експерти” от времето на НРБ – 1,2,3…,6,… управления на “бившата” ДС. И резултатът е НУЛА изгонени кагебисти.
  Един прост локомотивен машинист принуди ТРИма кагебиста да си заминат, само за един мандат, НО “експертите” от ДС НЕ изгониха НИТО ЕДИН, т.е. НУЛА, кагебист, за 4-5 мандата след него.
  Като по това време си създадоха и ДанС! НО дори така НЕ могат да се доближат до резултатите на “простият локомотивен машинист” твоите ДеСарски “експерти” с 70-годишен “стаж”!
  Фактите го показват!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.