Свалените гащи на дупликата срещу свободолюбието

 

 

Сегментът от Берлинската стена, който е експониран в градинката на НДК в София, осъмна надраскан със син спрей – с неприличен надпис и рисунка. Тази година се отбелязва 25-та годишнина от падането на стената, разделяща Източна и Западна Европа.

Паметникът беше открит на 19 юни 2006 г. по инициатива на фондация “Наследство” и със съгласието на Столичния общински съвет. Автор на архитектурния проект на мемориала “Берлинска стена” е арх. Бойко Кадинов. ( Дневник)

 

Въпросният сегмент от Берлинската стена се намира на метри от параклиса с мемориала, върху който са изписани стотици имена на жертви на комунистическия терор ( сред които и прадядото на децата ми по линия на съпругата ми). Върху този твърде скромен знак на скръбна почит, който не излъчва нито агресията на съветската въоръжена символика, нито има мегаломанската претенция да смайва малкия човек с гранит и желязо, наскоро също бяха изрисувани неприлични знаци.

 

В случая със сегмента от Берлинската стена неприличният знак е фалос ( нарисуван със син спрей и маркиран със съответната трибуквена дума), а върху черния мрамор с изписаните имена на убитите българи някой се беше изходил с червена боя, рисувайки чукове и сърпове.

 

Това изхождане си заслужава коментара. То очевидно има претенцията да е отговор на „поругаването” на съветската символика в България и най-вече изглежда е замислено като „дуплика” за протестите срещу грамадата в центъра на София, символизираща повече от всичко друго нахалството на съветския колониализъм в България.

 

Явно другарите дупликари мислят точно с онази част на тялото, която ги кара да се изхождат по този начин по въпроса. Др. Александър Симов от в. „Дума” написа например във фейсбук след като съдът оправда на първа инстанция една оцветителна изява върху паметника пред централата на БСП на „Позитано”, че лично той щял да отиде да се изпикае пред централата на ДСБ и очаквал това да се приеме за нормално. И както се вижда, чрез изобразяването на онова нещо, което Симов обеща да си извади пред една партийна централа, заканата не закъсня да се материализира на още по-представителен адрес: върху сегмента от Берлинската стена.

 

Цветните революции, като украинската и оцветяването на символиката на един забранен със закон в България тоталитарен режим, вбесяват другарите дупликари и те си показват безсилната злоба по начин, по който някой пиян простак действа в градския клозет. Заради своя (а)морален идеологически фалит те отмъщават фалически на най-знаменития символ на рухването на комунизма в света. Пак по тази причина смятат, че да се възмутиш с надпис „окупатори” върху паметника на окупаторите, които не са дали нито една жертва в България, е същото като да се изгавриш с имената на конкретни хора, повечето от които са избити без съд и присъда под закрилата на същата онази съветска окупация, но с ръцете на едни другари дупликари, имитиращи болшевишките зверски саморазправи с „класовия враг”.

 

Има и други разлики. Те, за съжаление, са в отзвука или по-точно, в липсата на такъв в българските медии и институции.

 

Няма и външно министерство на чужда държава, което господарски да се размаха протестна нота и да поиска императивно виновните за фалоса върху автентичното парче от Берлинската стена да бъдат заловени и съдени, както прави руското външно министерство по повод българите, написали юридически издържаната истина, че червеноармейците са окупатори.

 

За изписването на истината върху един нагъл символ на колониалното наследство, който всеки ден изпитва преклонената ни главица пред окупацията, описана с позлатени букви като „освобождение”, в България днес се полага арест в полицейския участък след дълго дебнене от специално формиран за целта екип от цели 10 полицаи. След което на арестуваните повдигат обвинение и ги разкарват по разпити в изпълнение на нареждането на руското посолство (нареждане, да припомня отново, за което едно от лицата в униформа, участвали в арестуването на 8 септември е споделило в районното управление).

 

За другарите дупликари никой не полага подобни специални грижи. И съответно те си развяват срамотиите на показ, за да ни демонстрират, че задкулисието не е само онова, срещу което всички така основателно се възмущаваме ( а и те също!), но е най-вече в двойния ръжен, с който се опитват да ни върнат обратно в кочината, в която уж се състоя кончината на комунизма. За онзи, който рита срещу него тук има гонения, но за другарите дупликари не се чува нито дума на възмущение- нито институционално, нито медийно, нито политическо, нито обществено дори ( а уж се бяхме събудили?!).

 

38 мнения за “Свалените гащи на дупликата срещу свободолюбието”

 1. Това сигурно са примитивните рублофили, които в своята дебилна същност, която са придобили чрез лумпен-пропагадността на спонсорите си , се опитват да демонстрират някакво “достойнство”, защото дори самите те осъзнават своята несъстоятелност в ролята си платениТЕ к..ви на кремълските идиоти!
  Но, докато НЕ се ЛИКВИДИРА ДанС, така ще е! А заедно с него и “НРС”,”Военна””информация”….. и другите “служби” , които са на подчинение на туПин!

 2. Съвсем очаквано и крайно възмутително поведение на продължаващите да бъдат подчинени на “КОЙ” и да слугинстват медии. Уви!

 3. Това е просто автопортрет на глупака осквернител, дори се е подписал с името си !!

 4. Много моля, ако все още мемориалът не е почистен – някой да го почисти, като обещавам да му възстановява свързаните с това разноски и възнаградя за труда, който и аз самия бих положим ако не ме деляха 490 км. от София.

 5. П.П. Примитивите и от ДС, и от рублофилите , даже не се и досещат ЗАЩО точно МОЧА е обект на протести. Защото АКО всеки вземе да цапоти ПАМЕТниците в София, то рублофилите трябва да са в денонощна готовност БЕЗ почивни дни. Тъй като техните паметници са навсякъде – от имената на улиците,…. до паметниците, …. до Александър Невски, ….. и т.н..
  Но алфа-примитивите не схващат даже ,че МОЧА не е, НЕ Е “ПАМЕТник”, а също и “антифашистките” им “ПАМЕТници”, които НЕ само гола “ПАРТийна” пропагадност, и нищо повече.
  Ако всяка партия си построи паметници на нейните вождове , то София ще заприлича на грозно стълпотворение на фигури от камък , метал,бетон … и пропагадни партийни лозунги!

  И точно поради тази причина МОЧА трябва да отиде в музея на колониалният тоталитаризъм. Защото там ниКОЙ няма да го боядисва. Нека там да си го лъскат колкото си щат!

 6. Нашите крадци-комунисти са прости Ганьовци. Потомци на свинарчета, ратайчета, обикновени джебчии и проститутки. Скъпото им облекло , джиповете и френските парфюми, купени с кръвта и потта на Българския народ чрез измама и насилие не могат да прикрият просташките им обноски. Да, техните Господари, могат да си дръвчат Идолския паметник насред София за телешка радост на Бай-Уй. Тежко на онзи, който му развали ерекцията.

 7. …( а уж се бяхме събудили?!)

  Стани, стани юнак балкански! или англоезичната версия – Stand Up,Stand Up Balkan Superman!

  Добри Чинтулов

  Това е много актуална Българска песен!

  Оообаче Балканския Супермен трябва да се пребори с МЪРШАТА!

  НЕ СМЕ НАРОД

  Не сме народ, не сме народ, а мърша,
  хора, дето нищо не щат да вършат.

  Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
  „Аз не зная! Аз не мога!“ – общ е глас.

  И не знаем, не можеме, не щеме
  да работим за себе си със време.

  Само знаем и можеме, и щеме
  един други злобно да се ядеме…

  Помежду си лихи, буйни, топорни,
  пред други сме тихи, мирни, покорни…

  Все нас тъпчат кой отдето завърне,
  щот сме туткун, щото не сме кадърни…

  Всякой вика „Яман ни е нам хала!“ –
  а всякому мерамът е развала…

  Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
  пак ще кажа и с това ще да свърша.

  Петко Рачов Славейков

  Така като гледам,струва ми се,че Юнака Балкански е жестоко заспал и мършата вилнее с пълна сила!

 8. Горди със своята безнаказаност, поемащи “вината” само с мезета, Те продължават по следите на своите бащи, които изпълняваха “бойната задача”, да обират мандри и изяждат огромни количества кашкавал. И….лишените от провиант германци изгубиха войната. Слава на “героите”!!!
  Майка ми е разказвала, как двама кашкавалени герои са влезли на 10-ти в църквата и са се изсрали(без извинение) в средата на олтара. И двамата са получили звание “активни борци”, а единия от тях е бил назначен за директор на мандрата в Бургас. Уволнен(преместен на друга длъжност), е бил едва през 1981 год. след-като е бил хванат да се къпе във вана с пресно млеко с една “служителка”. Какво да очаква човек от техните наследници, освен подобен вид социалистическо “изкуство”.

 9. Ало, реформаторски, десни и проевропейски политици!
  НЕЗАБАВНО парламентарно питане до вътрешния министър какво се предприема за откриването и наказанието на русофилската цапаческа бляд.Именцата на тези уроди, именцата! Връзките им!
  Има там камери, охрани, които действат незабавно и безотказно при протест на нормални българи срещу монголоидния екскремент с шмайзера.
  А да ги видим сега, дали ще действат, или тов. посол Исаков ще им заповяда да си кротуват!

 10. Споко! Всичко ще се оправи! Нещата ще си дойдат на мястото веднага, щом новото правителство реформира съдебната система, силовите министерства и закрие рецидива на ДС, именуван за благозвучие ДАНС.
  Нали сега властта е “наша” – на десните, на антикомунистите, на реформаторите.
  Ще бъде излекувана продажната Цацаратура, днешната милиция ще се превърне в истинска полиция, ще обезпечим независимост и боеспособност на БА, на базата на техника, съобразена с натовските станарти,ускорено ще довършим интерконекторните връзки с Румъния и Гърция, ще сложим веднъж за винаги край на източването на милиарди по линията на АЕЦ и ЮП, ще рестартираме участието си в реализацията на ЮК,ще преразгледаме позицията си по добива на шистови петропродукти …
  Няма да мине и един мандат и …
  Нали сме на власт!
  🙂 🙁

 11. Ето, че пропуснах най-важното, което ще направим! Ще свалим маската на ЛЪЖАТА! Ще премахнем всички символи, свързани с дейността на престъпни терористични групи,изградени по указание и под ръководството на КПСС и БКП, както и тези възхваляващи ПРЕСТЪПНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ, управлявал в периода 1944-1990, в съответствие с действащия Закон от 05,05,2000!

 12. Тъпите същества, които не могат да проумеят как така рублата пада по отношение на долара и еврото, са способни на много по-големи идиотизми от изхождането върху фрагмент на берлинската стена.

 13. Господин Tинков, Вие сериозно ли го мислите?

 14. Очаквам скоро същите “герои” да осквернят и паметника на Георги Марков.

 15. Трябва да се изкажа след не много уважаваните от мен *ДИВАНЕ* и *НЕЗНАИКО*.Те си знаят,а и аз знам защо ги наричам така.Ще бъда конкретна и както е казал поетът *безмилостно жестока.*
  Дупликата Ал.Симов на каква партия е трубадур.Каква е нейната сто годишна история,кои са нейните лидери.
  1.Димитър Благоев- сам определил себе си като анти българин.*Аз не съм българин* казва той на чист български език от трибуната на Българското Народно събрание.На негово име се води най големият град в иугозападна България. нямам думи.ДО КОГА.
  2.Георги Димитров-подбудител и организатор на братоубийственото септемврийско въстание 1923 год.Ликвидирал българската опозиция в това число и съпартиици комунисти в периода 1944-1947 г.НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ КАТО ПОДПИСАЛ СПОРАЗУМ.. ЗА БАЛКАНСКА ФЕДЕРАЦИЯ.Имаме късмет,че се развалят отношенията СССР и Сърбия.България.като по чудо оцелява.Милион българи са насилени да се запишат македонци.Срам.Срам.
  На негово име има също град в България.
  4.Тодор Живков-неграмотният,никога нищо не работил без професия и образование селски тарикат управлявал България 33 год.Дошъл на власт с насилие и лъжаСрам.Срам.Фалирал България два пъти.И два пъти я предложил да стане Руска губерния.Не срам.УЖАС.
  Ето това е твоята партия Ал.Симов.Интелигентните.умните напуснаха тази партия чудовище и се срамуват от нея.Останаха безсрамниците и подлеците.Рубладжиите .Цапаите колкото искаите.Няма да боядисате нищо.Съвестите са ви мръсни.Убитите от вас българи няма да ви дадат покои.Напоследък се размята едно име на списвач.Антон Тодоров.Запомнете го.Има достъп до архивите .Манипулира по Гиобелски.Всички са маскари.Не му се доверяваите.Целта е нас да разколебае.Сигурно пише и в този блог.
  Гледах Филип Димитров в предаването Референдум и му се възхитих.Умен,спокоен,интелигентен.Ето това е моят политик.Но фона на ректора на Благоевгр.Унив. и един известен ляв участник ревизор на БНБ.Не си спомням името.Безлични личности.

 16. Уважаеми, само вижте какво става около честванията за 10 Ноември! Що помии се изляха върху крехките напъни на демокрацията, що плювки върху личността на Г.Марков, що дитирамби за Т.Живков и социализЪма му. И това под благодушния поглед на Спасителя ББ. Опасявам се, че въпреки надеждите на г-н Тинков, тъй като сме “на власт” доста неща ще трябва да преглъщаме в името на… в същност не знам на какво. Както, например, да се правим че не разбираме защо изчезнаха тефтерите с инициалите, нъл тъй?

 17. До Павел Тинков. Всяко нещо га му дойде времето. Най-важната работа в парламента от левскарска г.т. обаче е факт. Дет викаше на даскалката си изпадналият в беда вицов Иванчо, “да ти имам и проблемите, другарко”.
  http://pik.bg/%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D1%85%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D1%84%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%BB%D1%83%D0%B1-%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8-news249599.html

 18. ПОРАЗЕН СЪМ!!На фона на дестките хиляди от Германия и чужбина,извървяли се на 9-ти ноември пред останката на СТЕНАТА и по цялото и продължение белязано с балони,символ на ужаса на комунизъма,поведението на тези ОТРЕПКИ,подписали се на парчето от Стената,ме кара да се срамувам че съм българин!!Не че надписите с червена боя: СССР и сърп и чук,срещащи се на много места в София:по фасади на сгради,устои на мостове и т.н,са нещо рядко.Тениски с лика на Че Гевара и много атрибути на Соца ,се предлагат на сергии и магазини говори че 45 годишното промиване на мозъците на българите ,с продължение и след т.н “промени “,говори за добре свършената работа от 5-та колона.Всичко добре подпомагано от повечето медии и историци от сорта на Искра Баева,липсата на информация за подрастващите в учебните програми,е веригата от факти определяща положението и авторитета на България в ЕС-ПОСЛЕДНО МЯСТО!!!

 19. Уважаема г-жо Савовa,

  Дефиницията на БКП под различните й имена- БРП (к), БСП и разклонения (не се лаская от авторска суета) е: Агентурна структура, тероризираща (в опозиция) и администрираща (на власт) България от името и в интересите на съветския комунизъм и руската имперщина. Нюансът е в “о т и м е т о”. Това означава, че в и н т е р е с и т е на посочените геополитически тумори са действали доста държави, партии и политици-и източни, че и западни, но като действаща о т и м е т о нашенската шайка продажни рубладжии е уникална в света.

 20. И виж колко хитро са използвали синя боя уж че е поругано от дясна организация, да си прикрият следите както са ги учили на лубянка спазват правилата. Най-лошото е че усъвършенстваха отровите от разни разстения, змии и радиоактивни изотопи и трябва да се внимава по международни срещи и при гостуване защото всички знаем какво стана с Георги Марков и Литвиненко с чайчетата.

 21. Току що чух за истинския по думите на Първанката “голям член”, нов спад на цената на нефта на международния пазар – 77 долара и 18 цента за барел.А трябва да си голям дебил да нацапаш имената на българи ,при това убити от престъпен режим и да пазиш паметник на лъжата за загинали червеноармейци.И освен това, колкото и да ненавиждат факта – Стената падна и ако има нова такава, ще е доста на Север.

 22. Република България е комунистическа държава и е невъзможно да се промени!

 23. Този артексхибиционизъм за мен е акт на безсилие,но и злостно изгавряне.Защото индиректно ни се казва, че ние не заслужаваме нищо друго, а само нарисуваното на тази неприлична рисунка ,щом сме били способни дълги години търпеливо да понасяме и продължаваме да търпим да бъдем насилвани ,поругавани и подиграни от едно уродливо ,сюрреалистично подобие на фалос.

 24. Савова, от сини Комсомолки, “изобретателки” на някакво си идиотско веро, изобщо не се обиждам, нито ми пука, колко си ме уважавала. Ти и подобните ти сини Патки, можете да си квакате, колкото си искате. Истината е това, което всеки вижда в България.
  С обиди към хора, които не познаваш няма да го промениш. Напротив, само ще го затвърдиш.

 25. Контролирайте емоциите си и помислете за момент внимателно. Не сте чули за такива случки в другите бивши държави от източния блок.. Да! Помислете си какви хора живеят около вас и сред вас/нас..

 26. Да опитаме да помолим съответните органи от ЕС или в частност германски такива да потърсят отговорност и съдействие от българските органи на реда.. Как? Дайте идеи тук..

 27. към Стамбо
  по-скоро: тероризираща (в опозиция) и конфискуваща (на власт)

 28. Какво се занимаваме с разни бои. Комунистическите войници посадени в всеки голям български град бяха направени по заповед от Кремъл в всяка колониална територия на империята на злото. В стилът да викаме на черното бяло от комунистически, те бяха прекръстени на съветски, после на руски, а сега Путински. Нека се радваме на тези акробатики на пропаганда и агитация. Те ни дават пълното право сега да натоварим и да подарим на руското посолство всички паметници поръчани от тях. Нека ги имат подарък и да си ги пазят където искат.
  Историческа истина е, че никакви войници не са се били на българска територия за България, СССР или за когото и да е било. Ако говорим за Втората световната война, истината е че сто хилядна Българска Армия бе набутана от комунистическите комисари да се бие срещу хитлеристите. Тя осигури Юхния фронт на генерал Бирюзов и спаси живота на хиляди руснаци. Вместо благодарност от Кремъл, нас ни заплашват да лазим по корем и да благодарим, за най голямото клане на българи извършено в хилядогодишната ни история.

 29. Истината е най-големия проблем на болшевиките. Несвикнали с нея, а с демагогията и пропагандата, с лъжите и лицемерието, истината за тях е като червения цвят за бика! Налитат с рогата и не щат и да я чуят! Истина на тях не им трябва.

 30. ДО Стамбо,
  Благодаря Ви,че ме допълвате.С удоволствие чета Башите коментари.Изразявате се на висок стил и цветист език.Което на мен ми липсва.Приятен ден и успех.

 31. До Диване
  Защо синя бе човече.Може и морава.Одавна съм минала възрастта на т.н. Комсомол.Не се обиждам.Само ме разсмивате.Приятен ден.

 32. Поздравления, уважаема D.SAVOVA! А то ДИВАНЕ-то си е диване.

 33. А сега искам да разкажа моите впечатления от Берлинска стена.По средата на 80-те г. бях в командировка 10 дни в Изт.Берлин.Нашето Търг.представителство и хотел бяха близо до стената.Там беше и последната спирка на у-бана/влака/.Хората са бягали за Зап.Берлин като са лягали по дъното на влака/той продължаваше в зап.част/.Проверките бяха жестоки.С кучета.Улицата *Под липите* продължаваше и в далечината се виждаше Бранденбурската врата.Отатък стената се виждаше мрачното здание на концерна *Шрингел*,където се печаташе в.*Шпигел.*Всичко тово беше много зловешто.Зловещти бяха и едни мрачни сгради останали от третият раих,Канцеларии.Новите сгради на Александер плац и хотел*Беролина*не се връваха.Не бих живяла в Берлин.Не ми харесва.

 34. Г-н Петров,армията на Германия е имала название “Вермахт”,както армията на Съветския Съюз “РККА”.

  Нито германските офицери и войници са били “хитлеристи”,нито съветските “сталинисти”.

  Историята има задължителни приоми като изпозлване на точни,официални и представителни названия.По тази логика Българската армия,която е била под Командването на Трети Украински фронт,нито е била “георгиевска”(на по името на министър-председателя Кимон Георгиев),нито “царска” ,или “регентска”( в нашия случай).

  Същите войници,които Вие определяте на “хитлеристки” се биха срещу Гръцката армия и освободиха териториите между Струма и Марица почти и ,където живееха много българи,убивани,унищавани и претопявани от гръцките власти.Армията на Германия беше гарант за връщането на Южна Добруджа в пределите на България,която и до днес е част от нашата територия.

  Да,много германски военослужеши са извършвали престъпления ,но кои армии не са ги вършили?

 35. Брата на моя Дядо е убит от немски снайперист. Това пък помага на другия му брат, да се спаси от смъртна присъда, тъй като е бил полицай.
  Влиянието на Москва в България, може да се спре само със много сериозни мерки. Много бивши политзатворници призоваха да не се търси мъст но това не означава бездействие. Не е достатъчно да се отворят едни досиета. За да се оттърве държавата от червени зомбита , трябва поименно да се направи списък на хора, децата, внуците и съпругите им, които да нямат право на определени дейности в държавата.
  1. Заемане на държавна служба.
  2. Притежаване на имоти над определен размер. (50000 лв)
  3. Собственост на фирма в определени сектори. (военния, туристическия, земеделския, индустриания).
  4. Притежаване на оръжие. Ножка до 10 см.
  5. Пари в Банка над определена сума. (до 30000 лв)

  Каквото е в повече, държавата трябва да изземе. Нека ченгетата и децата им изживеят живота си като бедни комунисти, каквито винаги са били.

  Докато не се направи това не чакайте България да потръгне.

  На всички чужденци с имоти в България (с изключение на привилигировани европейски държави), които са си накупили имоти в БГ да им се забрани да ги притежават на 1 километър от плажната ивица и да плащат данък имот по 5 лв/м2 на година. Ако не плаща на другата година шута.
  Същото и за чуждите фирми.

 36. АНТИКОМУНИСТ, КОГА българската армия се е сражавала с гръцката?!?
  Вермахтът разбива гръцката армия и англичаните за броени дни. Дори през Първата световна много малки части от гръцката и българската армия влизат в директен сблъсък.
  Последният голям военен сблъсък, освен средновековните с Византия, е през 1913г., през Междусъюзническата война!

 37. Большевишките “ПАМЕТници” са изградени с обществениТЕ(“държавниТЕ”) средства, т.е. БКП е харчила ЧУЖДИ пари за “частноПАРТийнаТА” си пропагадност. Освен това самите им “частноПАРТийни ПАМЕТници” са разположени на места ,които НЕ са тяхна “частноПАРТийна” собственост.
  Всяка ПАРТия може да си строи своите си частноПАРТийни ПАМЕТници САМО със собствеите си ПАРТийни средства и на часноПАРТийните си разположения.
  Поради това БКП НЯМА никаква собственост върху т.нар. болшевишки “ПАМЕТници”!

  Още повече в София НЯМА паметник на друга армия освен на РККА. Няма дори на българската. Няма и на руската имперска армия от 1878г., има конкретни ПАМЕТници на отделни руски военачалници и на АлександърII. Което е нормално!
  НЕ МОЖЕ и НИКЪДЕ НЯМА ПАМЕТник на цяла чужда армия на чужда територия! Освен в колониите, или за пропагадни цели!

  П.П. И милицията трябва да се задейства НЕ само при заповеди от пАсола, който брани имперската си армейска пропагадност, ТРЯБВА да се самозадейства и без нота от германското посолство!
  П.П.1. Иронията е в това ,че този бетонен къс е произведен в “братското” за този лумпенизиран драскач ГДР! Т.е. той изпоцапал “братската” си идеологическа собственост на ГДР!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.