Крисия и Кличко, две момиченца

Понеже споделям мнението, че побоят над един мъж води до психическа травма като изнасилването за една жена, за себе си не признавам по принцип бокса за спорт. Но положението в момента е на ръба на изнасилването: човек и дълго да мълчи, пак се чувства въвлечен в разговора за боксовия мач между Кубрат Пулев и Владимир Кличко.

 

Премълчаването на нещо, което смяташ за нередно, да не кажа за достойно за презрение, явно няма да реши проблема с неговото реално съществуване. Защото се оказа, че да налагат и унижават един българин пред целия свят е голяма гордост за милиони българи. До там сме я докарали нашата „гордост”!

 

Много пъти съм писал, че не приемам за спорт стремежа да размажеш, да разпукаш ( както се изрази в един от тв репортажите един български запалянко), да усмъртиш от бой ако може едно човешко същество. Най-гот е ако може някой да пукне направо на ринга, майсторски да бъде убит и това ще е върховно „спортно” постижение. Иначе мозъчните сътресения, кървищата и фрактурите не стигат за пълно щастие на феновете.

 

Не приемам и гледната точка, че това бил древен спорт и че гърците, родоначалниците на западната цивилизация, както и англичаните като техни наследници в по-ново време, много обичали да се боксират. Те и други неща са обичали- например робството ( и едните и другите), но с израстването на същата тази цивилизация и те, и ние дори- всички отричаме човешкото унижение ( под формата на робство), нали!?

 

Сега го удряме на патриотизъм колко мъжествено носи на бой нашият сънародник. Пада цели три пъти, плези се на един крак, преди да си получи порцията мозъчно сътресение. Истински българин, умиляват се супер патриотите, за които всеки опонент по темата е предател, отрепка и т.н. Съответно ни убеждават, че да си втори в това състезание по нараняване не е грях, а си е направо сребърен медал със стойността на златото, защото Пулев все пак е оживял и обеща още на ринга да смачка ( пак?!) всеки, който му застане следващия път на пътя.

 

Не знам дали руснаците, които са гледали побоя, но мразят по национален и политически признак този хохол Кличко, са започнали да го уважават след като прегази българина, който му се заканваше да го прегази. Защото в Русия от векове властва максимата „бий, за да те уважават”. Самият Кличко обаче изтъкна липсата на уважение към него от страна на Пулев като причина да го набие за назидание.

 

Има ли неутрален арбитър в тази мелница на насилието, в която попадаме вкупом? Може би това са германските домакини? Ако е така, меродавният „Ди Велт” ( не е жълт вестник, а тъкмо напротив) , определи заканите на Пулев преди мача като „идиотски” и констатира, че перченето не е достатъчно за победа. Чак да ти стане едно драго, патриотично!

 

Също така не знам дали господ е българин, както в момент на екзалтация от друг спортен пик от нашето патриотично битие ни бе съобщено по телевизора. Но виждам, че невидимата ръка на съдбата си направи шега в един и същи ден да изпитаме паралелната емоцията от международно изригване на българския дух покрай съвпадението на детската Евровизия и въпросния боксов побой. А щом е паралелна, не можем да не направим сравнение.

 

И малката Крисия, която наистина достави голяма радост ( не само на българите) с песента си и с второто си място на конкурса, и Кубрат Пулев не спечелиха. Само че супер патриотите тук обявиха Пулев за победител, който обвини за загубата си късмета на Кличко, мафията му и т.н., докато малката Крисия прие с радост второто място и поздрави победителя за първото му място.

 

Ще кажете- ама това са различни неща. И аз така казвам, различни са. Едно е да обявиш предварително световния шампион за „момиченце” и да му откажеш уважение след като категорично те е победил, а съвсем друго е да си момиченце, което пя като световен шампион и се държа достойно спрямо победителя, макар с нищо да не му отстъпваше.

Р.S. Хохол е презрителна дума на руски за украинците, нещо като жид за евреите.

 

88 мнения за “Крисия и Кличко, две момиченца”

 1. Много добра новина и от президентските избори в Румъния, където с немска прецизност беше нокаутирано едно червено социалистическо момченце-голям товарищ на Сергей Дмитрич!

 2. Изключвам резултата от срещата Кличко – Пулев, който беше ясен на всички от първата минута на мача. Истинската загуба на “кобра-та” и България, беше след финалния гонг. Няколкото несвързани изречения от устата на Бай Пулев, прдизвикващи неприятно чувство в стомаха, завършили с “България над всичко” ми напомниха за Сидеров в самолета на Луфтханза. Бъпроса е в това, дали трябва простотията и арогантноста да се приемат като геройство от нас, само защото са български. Моят отговор е не! “Простащина без граници” не трябва да остава безнаказана!

 3. Клише е, но преди да се научиш да побеждаваш, трябва да се научиш да губиш.

 4. жалко че кобрата не можа да го пребие тоя хохла,писах си с руснаци преди мача по форумите,всички бяха за пулев.и руснаци и българи му стискахме палци ,но малшанс..каква уважение да има Пулев,оня що отказа допинг тест преди мача ??

 5. Случаят Бай Кобра Балкански (български) е описан от гениалният Алеко още преди 125 години: “Болгар, болгар….. и страхотни удари по косматите си гърди!” Колко много това прилича и на съвременната ни действителност почти във всички области на общественно-политическият живот в България!

 6. Е, все пак след този бой – пак добре, че можеше да говори членоразделно човека.

  И на мен не ми допада този вид патриотизъм, малко на компенсация за усещане за малоценност ми отива, но пък в крайна сметка – защо да е толкова лошо?! Казал си го е човекът със свои думи – боксьор след тежък нокаут е, а не философ, загледан в безкрая… Нито политик, за който са гласували хиляди, както казва Kirov по-горе.

  Проблемът е пак в крайностите – много хора или ще обясняват, как българите сме най-големите, или че за нищо не ставаме. И често даже с лекота превключват между двете. Трябва ли непременно да сме или едното или другото? Че пък и всички, заедно, виждате ли…

  Все пак мисля, че би било по-добре да се радваме, че има българи, които са сред най-добрите в областта си, стигат до финали и полуфинали. Да ги уважаваме, независимо колко харесваме тяхната област.

  Далеч по-голяма простотия и анти-реклама ни направи публиката, която освирквала и Кличко и химна на Украйна (не съм го чул, дано да е преувеличено или невярно).

 7. Този мач беше голям срам за България! Не заради загубата, а заради просташкото поведение на нашенската “публика” и на самия Пулев! Българинът можеше да си спечели много голямо уважение, ако беше дал знак на публиката да не освирква чуждия химн, ако беше поздравил победителя, ако беше показал известна смиреност след мача.

 8. “Простащина без граници” не е ли и освиркването на химна на друга държава от страна на част от публиката ( пък било то и на спортно събитие)?! В случая, тази друга държава и нейният народ заслужават уважение- най-малко за това, че се опълчиха срещу агресията на много по-силния им северен съсед. За такова достойно поведение,ние,българите можем само да мечтаем!

 9. В света на боксовата мафия такива закани между съперниците са в реда на нещата,нещо като PR, а пък и без това боксъорите са без много здрав разум от многото бой по главите,който са изяли.На мен ми е интересно друго-какъв страшно добър актъор в целия този режисиран театър е Пулев,който само след 5 рунда,2 нокдауна и 1 нокаут заработи 1 400 000 USD!А каква ли е печалбата на организаторите на събитието от задкулисието-световната боксова мафия и дали тази” простащина без граници” не е само фасада за пред наивната публика,подгрявана с патриотизъм на гол тумбак?Всичките изхвърляния според мен са част от “играта”- да ни убедят,че мачът не е уреден предварително и задкулисно-в света на профитата нищо не се оставя на случайността!А ние коментираме ли коментираме и лапаме мухите…

 10. Това не е първият случай, в който българската публика е показвала изумителна простащина. По същият начин се “изявяваме” и на волейболни срещи у нас, Европа и САЩ. Вероятно това се случва и в други спортове, което говори за тежка комплексарщина още от времената на А. Константинов.

 11. Като чета някои коментари си мисля че Пулев може би се е бил от името и на руските варвари – аман от индоктринирани ИДИОТИ. Как ги ражда тая БГ земя един след друг не разбирам.

 12. Бях решил да не изказвам мнение по мача, но очевидно червеното говедо с ник ТИШО ме предизвика!
  Харесвам този спорт. Увлякох се по него още когато четях “Мексиканецът” и “Къс месо” на Джек Лондон, ще рече – преди повече от половин век.
  Мачовете на Клей, Фрейзър и Люис бяха достойни за възхищение. Харесвах донякъде и Виталий Кличко.
  Боксьори като Формън, Нортън и Тайсън бяха вече от друга категория – тази на “нискочелите”.
  Колкото до Владимир Кличко – той едва ли заслужава да бъде сравняван с който и да било от гореизброените.И въпреки това с няколко класи превъзхожда Кубрат Пулев. Човек трябва или нищо да не разбира от бокс или да е предубеден, за да твърди, че българинът е имал някакъв шанс. Мачът беше предрешен.
  Нокаутът на Пулев беше закономерна победа на интелекта, високата техника и отлично изградена тактика /за стратегия нямаше време – мачът практически приключи с първия нокдаун/, над доминиращата груба сила, самонадеяност, ограничена мисловна дейност и простащина.
  Всичко останало бяха лакърдии и театро за пред подобаващата публика.Шоуто присъства в този спорт и с още по-големи простотии.
  Над 90 процента от публиката изобщо не разбира бокса и го гледа единствено, за да погъделичка ниските си инстинкти и склонността към насилие.
  Няколко факта непредубедената оценка не може да отрече:
  – България няма никакви заслуги за безспорните успехи на Кубрат;
  – това, че в кариерата си на боксьор Кубрат стигна до мач за световната титла, само по себе си е огромен успех;
  – медиите и менторите напомпаха Кубрат със непомерно самочувствие и амбиции и това му направи лоша услуга /тактическата постройка на участието му в мача беше погрешна!/;загубата би могла да бъде по-малко тежка;
  – срина се мечтата на червените русоблюдци от рода на ТИШО да “размажем оня гаден хохол”;
  – поведението на Кубрат след мача беше смешно и жалко /все пак, струва ми се, че неговата вина е най-малка – бяха го “зомбирали”/; някъде из пресата попаднах на следния израз: “Кубрат загуби, но не беше победен!”;
  – тъжната истина е, че Кубрат преваля билото на спортната си кариера; приказките как “продължаваме напред” са бла-бла-бла; след 2 години затишие, юнакът ще бъде на 35/!/, с едва 20 мача; след тази възраст не те чака възход, а след 40 освен, че няма развитие, трупаш “опит” от разочарования, болезнен артрит, скапани бъбреци, безконтролно наднормено тегло и сърдечни кардиомиопатии, паркинсон и други от сорта;
  – въпросът “ще има ли мач-реванш?” е повече от глупав!
  Тъжно! Като че ли господин ИНДЖЕВ отново е прав – най-добре да теглим по една майна на всички тишовци и да се насладим на песента на малката Крисия!

 13. До Цветан Гешев

  Да, нещо подобно ми мина и на мен през ума няколко пъти преди и след мача.

  На тези нива нищо не се оставя на случайността:)

 14. @ kirov
  @ Ulian
  @ инж.Симеонов
  @ Васил
  @ ivan konstantinov
  @ Георги Чунчуков

  Пошли на фиг блядове!

  Иво да се хваща за ръчичка с иван бакалов и на ФИГ тоже!Кирякстефчофци ниедни!

  България няма нужда от вас.
  И за тор не ставате.

  Frankly,I don’t give a shit for you.

 15. Темата е безкрайна. Не случайно вече повече от седмица е номер 1.
  Благодаря на нашият домакин, че с великолепната си статия ни даде възможност и на нас да изкажем “някои съображения”.
  Основното за мен е, че профбоксът е първият спорт върху който слага ръка мафията. Особено в наше време когато става въпрос за разпределението на милиони и милиони долари няма как да бъде оставено безконтролно движението на огромни парични потоци. Мой приятел-букмейкър в бг провинциален градец сподели, че в неговият пункт който наема повече от 15г. е имал рекордни постъпления за мача Пулев-Кличко. В огромната си част за победа на Кобрата. Вкл. и клошар препитаващ се със събиране на кашони е “инвестирал” 100 лева за българина.
  Истеричната пропаганда в духа на”лошо наше нЕма” явно е стигнала и до последният оръфляк. И тук стигаме до това което и мен най много ме подразни. Опитът Кубрат Пулев да бъде налаган за лицето на съвременна България. Просташките му изцепки се поднасяха като юнашки изблици. До степен сексисткото “Кличко се държи като момиче” да накара водеща световна медия като “Зю дойче цайтунг” да изведе в заглавие новината за мача по изключително перфиден начин. “Пулев загуби с нокаут от “момиче”.
  Каквото повикало, това се обадило.
  Между другото, запознати твърдят, че нашият толкова е преиграл в бабаитизма си, че дори по руските форуми където се очакваше по причини изтъкнати и в статията да намери подкрепа е срещнал само подигравки. Дори не е имало обичайните съчувствия към слабака.
  Приключвам, питайки се кой беше този идиот онзи ден който сложи в сайт една до друга снимките на Пулев и Крисия. Какви внушения е гонил, питам аз и отговор не чакам.

 16. Мачът не е уреден! Именно защото е сериозен бизнес. В света на сериозния бизнес игрите са сериозни, поне не такива, каквито се привиждат в ограничените мозъчета на симпатизантите на Сидеров, прасето Петър Чернев и мнозинството от поклонниците на Тиквоний. Там сигурно се договарят някакви правила, явно непосилни за нашите скромни възможностти в този спорт. Разбира се никаква спортна треска и емоция не оправдават просташкото освиркване на химна на коя да е държава, ако ще това да е химна на Русия, най-големия враг на България, камо ли химна на един толкова героичен народ.

 17. Изкопано от мрежата за вас.
  “А бе хора! Съдията е виновен! И прожекторите в залата така бяха нагласени, че да заслепяват Кубрат. Аз познавам човека, който лично е видял как треньорите на Кличко са му пъхнали подкови в ръкавиците та да подсилят и без това меките юмруци. Имам и достоверна информация, че ринга е бил намазан със специална смазка. Кличковите боксови обувки са имали специален грайфер за да не се хлъзга, а нашият юн ак си е карал с обикновени. С това се обясняват честите му подхлъзвания и падания на ринга. Сами видяхте в каква страхотна форма е Кубрат. Може да подскача и на един крак дори и то с изплезен език. Що Кличко го не можа това? С една дума, ние българите бяхме свидетели на един световен заговор срещу боксьор номер едно на света – неповторимият, технически съвършенният и тактически недостижимият Кубрат Пулев! Затова Порошенко, Путин и Обама се съюзиха и с подкрепата на интригантката Меркел си отмъстиха на българите като инсценираха загубата на нашият юнак с всяващото страх във враговете на България прозвище Кобрата!”

 18. Отново елитарно изказване на инж. Симеонов! Чудя се дали този човек някога е бил доволен от нещо..??! Много му се нахвърлиха на Кубрат, мисля че не го заслужава. Той е много повече родолюбец в сърцето и душата си от колкото един Георги Първанов, Андрей Пантев, Сидеров(тези ми идват пишейки…) и т.н. и т.н

 19. Ето сега гледам и БНТ, Велко Вълканов мисля че беше този, много повече руснак в своята душица мизерна от колкото българин!

 20. “Тема, която отдавна се обсъжда – това са ръкавиците на Кличко. След всеки удар на Владимир Пулев рухваше и падаше като домат. Мисля, че този факт трябва да се разследва, може би даже от полицията в Хамбург. Защото реалната ситуация е, че Пулев получи увреждане на своето здраве”, коментира Хрюнов, цитиран от няколко издания в Русия, сред които “Газета.ру” и “Советский спорт”

 21. Какво друго да очакваш от примати?!? Да се бие в гърдите като маймуна и да се хвали, че може да набие някой (слабак) е върха на желанията на “хора” от типа на Бойко Борисов, Кубрат Пулев, Павел Чернев и тям подобните.
  Липсата на релна преценка на собствените възможности, нежеланието и невъзможността да оцениш по достойнство постиженията на другите е в основата на най-висшето и най-разпространеното качество у българина – завистта! Завистта и слобата, омразата към другия, различия, свободния със собствено мнение.

 22. Kърлеж, поздравления. Чудесен виртпрякор. Черпя ви с
  https://www.youtube.com/watch?v=IxWhaFrBz64
  Печеливша тактика която наш’то момче пренебегна.
  До Павел Тинков. В тази поредица според мен трябва да се влючи и “Първобитният звяр”.

 23. Показателно е, че мужишка смрад и вонящи кърлежи овоняха форума по тази тема! Колкото и рублата да се срива и проблемът с дневните им става по-сериозен.
  Браво на Георги Николов, само че, братче, и ти знаеш, че тези подчовеци не разбират от пародии!

 24. Споделям всяка една дума написана от господин Инджев. Искам да споделя и скромното си виждане относно “пиянството на един народ”, защото покрай подобни събития като този боксов мач препрочитаме тази глава от “Под игото” и после стигаме и до неизбежния махмурлук. Чудех се последните 3 седмици какво става и младо и старо около мен говори за този мач с небивал ентусиазъм, а аз ли, аз просто си мислех, че е добре г-н Пулев да победи, защото е българин, нищо повече. Въпросният господин съм го зачеркнал откакто гледах едно интервю преди 6-7 години, в което той каза, не цитирам дословно по обективни причини:”Навремето като започнах да тренирам бокс много обичах да се заям с някой на спирката, ей така, без причина и да го нокаутирам с 2 удара само защото ме дразни”. Съжалявам, не мога да имам симпатии към такъв човек. Апропо, тази му природа на примат се появи след мача, когато обясни как не може да уважава Кличко и пр. и пр. Е, почитатели на Пулев, простете, но няма как да подкрепя и харесвам подобен тип, освен поради това, че е българин, но нима това ме задължава да го венцехваля и възнасям ? ? ? ?

 25. Не харесвам бокса, не го разбирам, но реших да се напъна и да гледам “сблъсъкът на титаните”. Очакванията ми бяха, че Кличко ще победи, съдейки по прокрадналите се тук-там професионални оценки.
  Че нещата са извън контрол ми стана ясно от еуфорията в залатаз- не може да се освирква химна на друга държава. Не може и да се освирква победителя. Прав е Пулев да казва, че все едно мача е бил в България.
  Дори за моето око на не-любител веше ясно, че Кличко е класи над Пулев и ето имам няколко въпроса:
  1. Кой набута Пулев в тази игра? Нали не си мислите, че Пулев сам си го е измислил.
  2. Всъщност кой стои зад Пулев – кой го тренира, финансира, създава му медиен образ, казва му какво да говори и т.н.
  3. След като Кличко е класи над Пулев, защо му трябваше на Кличко да се занимава изобщо с Пулев. Срещат се, натупва ги яко и въпросът приключва. А то не бяха номера, отлагания и какво ли не – не слезе ли Кличко под нивото си? Или не е бил толкова сигурен, че ще бие Пулев?
  4. Защо Кличко не даде – май и никой не му поиска – допинг проба? Доколкото разбрах Пулев са го скъсали от проверки.
  5. Защо на Кличко му е толкова важно уважението на простака Пулев? Останах с впечатлението, че Пулев яко е изнервил Кличко. Той е победител, защо му трябваше да казва, че искал да накаже Пулев, защото не го уважавал, звучеше като че ли едвам се е удържал да не го убие. Нещо не прояви класата за която претендира.
  6. Защо Кличко не ходи да се бие в САЩ?

  Ако някой отговори на тези въпроси или даде линк къде какво мога да прочета, ще бъде оценено. Твърде е възможно въпросите да са лаишки и да будят присмех и си давам сметка, че форумът на Иво не е място за подобна дискусия.
  Иначе мачът остави в мен усещането за мафиотско сборище – присъствието на украинските олигарси, мис Украйна, Кличко със свита като император…., което в никакъв случай не извинява българските фенове.

 26. @GEORGI NIKOLOV
  Смятам, че тук “иронията” Ви е неподходяща. И все пак, за да достигенеш до финала на такъв боксов мач за световна титла, която е печелена от легенди в бокса (какъвто е и Кличко), това е безспорен успех. Достатъчно е, да чуете изявлението на уважаемият Михаил Таков (треньор на Пулев от българска страна и на нац.отбор), който по най-добрият начин оцени качествата на Кличко (за разлика от някои екзалтирани изказвания на други “специалисти” вкл.и на самия Кубрат, може би под въздействие на емоцията след загубата). Но това е все пак успех, недостижим за друг българин до този момент!

 27. P.S.
  Извинявам се, на г-н NIKOLOV, ако той предава само мненията изразени от други хора “специалисти”, тъй като забелязах, че всичко това, което е написал е поставено в кавички.

 28. Париж 1993 год. 70,000 души освиркаха българския национален химн на стадиона.
  Не ми се вярваше,че е възможно.

 29. Тишо 2,

  И аз не приемам сарказма. Вярно е, че много големи шампиони са губили. Но тук не говорим за загубата, а за това как се приема тя от загубилия. Е ми, не е добре. Шампионите, които си изброил не приемат по този неспортменски начин заслужената победа на противника.

  Ако всички, не само Кубрат, бяхме по-скромни и по-смирени, нямаше да сме на сегашното си дередже.

  Поздрави

 30. До инж. Симеонов. Подчертал съм изрично, второто мнение е
  изкопано от мрежата.
  Обичам спорта и при възможност, по-скоро в миналото, съм гледал бокс на най-високо ниво. Вкл. и Касиус Клей. По сръбската телевизия. По “Опера”. С неизбежните снежинки. Ами дори в свръхтежка категория той въплащаваше, това за което ценителите твърдят, че бокса е изкуство. Крака на танцьор и ръце на фехтовчик. Навремето, за името не съм сигурен, такъв беше и един съветски боксьор, Соломин ако не греша. При цялата ми, меко казано, неприязъм към СССР и в частност спорта им, ръка на сърцето, беше наслада да го гледаш. Той беше някъде от средните категории. Което е по-често срещано и далеч по-лесно.
  Пиша това защото, така съм се самоизградил, особено във “фенството” се стремя максимално да бъда обективен. Платон ми е приятел но истината ми е по-скъпа. В края на краищата, не мога да приема за нацикона елитен бияч от бригадите на Таки. По манталитет и поведение той не е мръднал от него време. За разлика от братята Кличко. И те са започнали като мутри но с годините са извървели път стигайки до поприща при които не само са скъсали опашката си.
  В никакъв случай не са идеални но са хилядократно социално по-приемливи от “нашето момче”.

 31. @с.братанов
  Както и в други случаи, явно не схващаш за какво става дума. Тук не се поставят под съмнение безспорните успехи на Кубрат Пулев на ринга (дори и след тази загуба), а байганьовските му изяви извън ринга. При един двубой, е възможно да спечелиш или да загубиш мача. Но при загуба, нормалното е да приемеш тази загуба, да поздравиш победителя и да се подготвяш за евентуален реванш или за следващи противници, а не да омаловажаваш победата на противника си и дори да произнасяш обиди към него и страната му, както го прави нашия юнак (дори и днес след посрещането му на аерогарата). Какво “елитарно” има тука, или тази дума ти е непонятна (извинявам се за русизма). И много те моля, в бъдеще не коментирай мой становища, след като не можеш да разбереш за какво става въпрос!
  А този с ник “кърлеж” съвсем правилно си е подбрал името си, но такива вредители не са нужни в този блог.

 32. Да си призная, от цялата история с финала на Кубрат, с представянето на националния отбор по футбол срещу Хърватия, Норвегия и Малта, с краха на чалгарско превъзнасяния национален отбор по волейбол на световното първенство и др. подобни, ме тревожи най-много с ясно открояващото се неумение на нашия народ да си оценява моментните и дългосрочните способности да се налага в общата конкуренция в света. Някак си сме обхванати от великоруската мания да сме по-, по-, най- във всичко в света, ясен продукт на тежко заболяване от времето на социализма – да не можем да си оценим реалните възможности в момента спрямо върховите достижения в света, да си затваряме очите пред нуждата от преориентиране начина и дълбочината на подготовката по тази оценка, а да се товарим истерично с нереалистични очаквания – такива, каквито сме, по нашия си начин, по който вече сме успявали, по нашата магия, по която сме, според нас, много високо. Това говори и за пълна липса на реализъм спрямо качеството на подготовката, тренировката, психическата нагласа, точността на оценката за текущата ситуация и фатално бавното или никакво реагиране на опасни промени на събитията на съответния терен или плоскост на конкуренцията. Тези симптоми, на всичко отгоре, ни представят като не особено работлив народ, който си мисли, че друг не е способен на неговия труд, всеотдайност, упоритост и качество в подготовката и като така, успехът няма как да ни избяга … защото сме били българи. В никакъв случай не отричам нито класата на Кобрата, нито футболните умения на националите, нито класата на волейболистите или на каквито и да е нашенски майстори на нещо. Проблемът, който се натрапва на очите и води до прословутото нашенско разтягане от “Осанна” до “Разпни го” е в точно тази самоудовлетвореност от собствената класа и затваряне на очите за реална представа за моментното съотношение с конкуренцията. Всеки опит да се подходи реалистично с подобна оценка води до гръмко заклеймяване на осмелилия се като национален предател. Ей това ми се струва най-страшно, след което, като следствие, се проявяват традиционната ни липса на уважение, безсилие да се приеме достойно една загуба, жалки опити да се замажат собствените грешки и оттам – крайно нереалистични оценки за причините да се срутим, макар да се случва достатъчно често.

 33. Г-н Инджев, относно реакцията на руснаците за победата на Кличко се оказахте прав. В украинските сайтове, където обикновено гъмжи от руски тролове,бълващи злоба срещу всичко украинско, този път под тази новина, няма много коментари от тяхна страна. А онези от тях,които се изказват, в повечето случаи изразяват респект към Кличко като изказват съжаление, че не е на “правилната” страна.

 34. “Всъщност Кубрат Пулев е прав. „Направиха ми хиляда номера, екипът на Кличко е от монополисти, бяха подготвили всичко, дори и съдиите. Срещу себе си имам, меко казано, мафия.“ Пулев явно си е въобразявал, че българските правила важат и в бокса. Фактът, че го натупаха, е донякъде успокояващ. Поне един наш простак, дето се вика, беше набит…”

  “Възхвала на простака” – Л. Русева

 35. До Кърлеж:

  Оставаш идентичен с ника си. Прекрасно! Научил си няколко фрази от езика на тези на които служиш. Пак много добре, като за кърлеж. Няма как да погледнеш на света с очите на хората. Жалко… за теб. Тези, които съсипват земята, на която вирееш се радват като знаят че кърлежите са решителни и ще пият кръвта на хората в тази земя, на тези които искат да бъдат свободни от кърлежи и руснаците и техните местни подлоги, на които кърлежите служат.

 36. @ GEORGI NIKOLOV:
  Приемам, въпреки че “Първобитният звяр” едва ли може да се посочи като четиво, предразполагащо към симпатии по отношение на бокса. Той по-скоро подкрепя тезата на господин ИНДЖЕВ за този спорт.
  Поздрави!
  🙂

 37. Като виждам неадекватните реакции след тази смазваща загуба, изобщо не искам да си представя какво щеше да стане, при евентуална победа.

 38. Просто Пулев беше решил, че Кличко е нещо като Андреа. Стана ясно обаче, че между двамата има сериозни разлики.

 39. До ПАВЕЛ ТИНКОВ. Абсолютно съгласен за оценката за “Първобитният звяр”. Все пак съм я чел като “юноша бледен” когато известна възторженост от “положителният герой” се приема за насърчителна.
  Успоредно с това ме порази ролята на мафията.
  И като потвърждение на повечето от споделяното дотук чуйте коментарите в долният клип. Става дума за мача по хокей на лед на ЗОИ в Лейк Плесид САЩ-СССР на 22.02.1980. Смятам от много спецове за най-голямата сензация в историята на спорта. Много е важно за да бъде адекватно разбрана “опорната ми точка” контекста на времето. По-малко от два месеца след нахлуването на “ограниченият контигент на СА” в Афганистан.В отговор на който много западни спортни федерации бойкотираха впоследствие ЛОИ в Москва нея година. Убедете се сами. Сравнете думите на шпикeрите с истеричната ни пропаганда която г-н Георги Георгиев така добре е описал и анализирал.
  Поздрави!

 40. Eх,да беше само Кубрат Пулев.Безсмъртният Алеко представи бай Ганю как се бие с юмруци в гърдите викайки БУЛГАР,БУЛГАР.Сега неговите правнуци като се ритат и бишят с юмруци скандират БЪЛГАРИ ЮНАЦИ,БЪЛГАРИ ЮНАЦИ.Може ли някой да обясни какво ни е юначеството.

 41. Адмирации за Автора на статията! Възмути ме поведението на СПОРТАШКАТА агитка след мача.

 42. Много добра статия ! Поздравления ! Само малко уточнение – “хохол” не е точно презрителна дума. На наш език това е все едно “кестен” или “шоп” за софиянец, или “майна” за пловдивчанин. Самите украинци се наричат така / както и руснаците себе си – “пацани”

 43. Г-жи напълно подкрепям вашите постове!
  Кобрата знаеше ,че се изправя влиза в чуждо шоу , но НЕ в главната роля. И поради това трябваше да се подготви много по-добре , ако искаше да стане главен герой! Кличко носи титлата от над 7 години , когато Пулев е бил аматьор все още. Разбира се че той е много по-навътре в професионалният бокс, има много по-точна представа за този шоуБИЗНЕС. Още повече ,че Кличко е платил изцяло за този мач,и на съдиите , и на Пулев, и на себ си. Това за него е беше нещо като много скъпа спаринг среща, преди да достигне до следващите си мачове вероятно в САЩ. Където според някои боксови коментатори го очакват поне 30 млн. долара.
  Истерията в НРБ беше съвсем излишна, но няКОЙ реши да я подхранва излишно , без да има реални основания за някакви очаквания за победа.
  Това е БИЗНЕС, ШОУбизнес, и и си има своите “правила”! Това донякъде важи и за “аматьорските” боксови зрелища на олимпиадите и другите боксови състезания.
  Но не трябва да съдим строго и емиграцията , която подкрепяше Кобрата в залата, защото в голямата си част тя подкрепи и успеха на Крисия!

 44. Съобщение на Руската телевизия: “Снощи братът на кмета на Киев жестоко набил български гражданин в центъра на Хамбург. Това е поредно престъпление на хунтата в Украйна” :))

 45. ДО КЪРЛЕЖ:
  тавариш кърлеж, преди повече от година тоя “хохол” направи за смях един от блядските ви “арийци” насред имперската метрополия мАсква! Пак с нокаут!
  Блядските “арийци” като теб и гасударят ти туПин ,явно още НЕ сте достигнали нивото на “нисшата хохолска раса”, макар и да произхождате от нея.
  И ,КЪРЛЕЖ, самото ти име предполага да си с по-малки претенции, защото си доказан паразит. В рассиСТкая Федерация(РФ) може такива като теб да са на почит, но това се дължи само на подкрепата ви от раСС(Ш)иСТкият цартрап туПин.

 46. Гордостта на “милиони” българи, е че един сънародник се е издигнал почти до върха в своята област благодарение на собствените си усилия и постоянство, а не благодарение на чужда помощ (пък и било в занимание, чийто смисъл не виждате г-н Инджев). Нима трябваше да отхвърлим четвъртото място през 1994г. само защото Швеция ни “преби” с 4:0 накрая?? (разбира се не буквално, но принципа е същия)

 47. Към Георги Георгиев:

  Извинявайте, но чукате на отворена врата. Никой тук не коментира постижението на Пулев да се “класира”. Темата е резултатът от класирането ( не в смисъл на това, че е загубил, а за съвсем други неща става дума).

 48. Към Roumen:

  Прав сте за нюансите, но като цяло руснаците използват хохол именно като обида, а украинците пък се обиждат, като много пъти съм констатирал. Защото има разлика един германец от Швабия сам се нарича шваба и е съвсем друго, когато един руснак или друг го нарича шваба, нали!

 49. Анализът е висш пилотаж, няма какво да се добави за поведението на един безспорно талантлив боксьор, който извън ринга се оказа невъзпитан гамен.

  Само вмятам, че “жид” е ругатня, която самообявилите се за “Божий” народ използвали помежду си при караници, на ранния идиш буквално означава “кучешка пишка”. (По същия начин сините джуки се ругаят един друг на “брадат циганин”, но се обиждат, ако им го каже човек извън етноса).

  Докато “хохол” е обида именно към другата нация, отразява имперското, високомерното, презрителното. В крайна сметка, павианското, както напоследък много точно се изразяват колегите за “россиянете”.

 50. Всичко това е така. И на мен не ми се нрави простащината и байганьовщината. И все пак, Кубрат Пулев, макар и известен, не е президент или премиер, та най-важното му качество да е дипломатичността. Би ми се искало да представи България по малко по-различен начин, но и голяма част от нас (българите, пък и не само)са си такива. Въпреки това той е, може би, най-добрия български боксьор (а не друго) сега, а защо не и за всички времена. Доста, обаче, се надцени в приказките си, но както се казва – това е на мегдана. Ако всеки българин е наполовина добър в това, което върши, колкото Кубрат Пулев в своята област, то България би било едно по-добро място.

 51. Аз пък се хиля на Показността с която пристъпи нашия момък. Той бил вярващ и Господ бил с него. “Нямам ритуали. Аз съм вярващ и просто знам, че Бог ще е с мен. Оттам нататък сме аз и моите юмруци.”
  Яко самочувствие но неприсъщо на Божиите деца. Защо ли Кубрат не е наясно а може би вече му се изясни …
  Дори видяхме Асеновградските попчета като жреци да опяват ръкавиците му!
  Еххххх!!! Ганьовци!

  Със тъпан мечка не се бори!

 52. до СИЯ Не намирам въпросите Ви за лаишки, нито пък те будят присмех у мене. Много по=продуктивно е да си задаваме въпроси отколкото да правим интелектуални обобщения или да формираме мненията си по белетристика за юноши.Надявам се Кубрат Пулев да има отговорите и това да обяснява поведението му.

 53. “Кво се дерете бре, Пулев е втори, а Кличко е предпоследен” е посткомунистическия тъпънапън.
  Бедни деца на комунизма!
  ——————-
  Минчо Минчев свири преди години в Дългополското читалище.Залата е пълна със зорлян докарани ученици и пенсионери.По някое време учениците прекаляват с кикотенето и една баба от първия ред става, обръща се и им казва
  “Кво се смеете бре! Толкова може човекът- толкова свири.”
  ———————-
  Сичкио народ знае кой е Кобрата-а кой беше Минчо Минчев?
  Този, комуто бащите и майките се смяха в Дългополското читалище.
  Бедни деца на комунизма!

 54. И аз смятам, че е редно да разграничим ясно и категорично спортно-техническата страна и съпровождащата я истеризираната пропаганда.
  Не виждам г-н Инджев да е направил намек отностно боксовите умения на КП.
  Преглъщам наедро и недодяланият бабаитлък на Кобрата. До степен, език мой-враг мой. Справка, извинявам се
  за повторението, заглавието на инфото в Зю дойче цайтунг за мача. “Пулев беше нокаутиран от “момиче”. Дразнещото до степен на абсолютна непоносимост е поведенението на огромната част от медиите успели малко или повече да превърнат форумите в клоака на “ура-патриотизма”.
  Успоредиците, че така правят и другите е валидна дотолкова доколкото сравнението може да се приеме за основание само в личен план. И Касиус Клей и не само той имаха поразяващи усти но най-вече поразяващи юмруци. Това е наистина част от шоуто с цел максимална експлоатация на зрителският интерес и достигане на пределите на масовизацията му. Вижте какви “дивиденти” извлича от битката Кличко–Пулев “вечният” претендент за 4-те корони в свръхтежката. Иде реч за Шанън Бригс.
  “Мениджърът му Бернд Бенте ме уведоми, че те не изключват възможността Кличко да се бие с мен през март-април. Ще избере измежду няколко кандидати, имената на които нищо не ми говорят. Изглежда, шампионът събра смелост, след като нокаутира едно жалко момченце, което се беше боксирало само 20 мача”, написа Бригс.

 55. Към Светозар Енчев

  Дали “върши” нещо Пулев е съмнително, но ако всеки българин печелеше половината от това, което печели той, българия наистина щеше да е известна с високия си жизнен стандарт.

 56. Фалшива гордост и псевдо-патриотизъм. Жалко, че вземат превес в България. Обединение около простотията. Едва ли не преоткриха новия Васил Левски… Разбира се, благодарение и на родните жалките медии.

 57. RAID определено не си адекватен,предпологам си някои откачил пенсионер,нон-стоп пише тук,не за да изказва мнение ,а за да се заяжда с хората ,а като му гледам начина на писане си личи че не е добре

 58. До TNT, понеже очеизвадно ме визирате да припомня две простички истини. Питанията на Сия са напълно резонни … за един спортен форум. Статията на г-н Инджев и той беше така добър отново да го уточни за невдяващите към които видимо попадате и вие като поддакващ на Сия не разглежда по никаквъв начин спортно-техническите качества на Кубрат Пулев. Ако я прочетете повторно може и да можете да се съгласите с мен.
  Кой разбрал-разбрал.

 59. Към KLM,
  Жид изобщо не е ругатня, а идва от това как немците са наричали евреите. Думата е ПРЕНЕСЕНА в почти всички “славянски” езици, но не и в българския. Поляците също обочат да я използват, все пак и ТЕ са гонили евреите доста сериозно.
  Подробности има и в Wiki.
  В Англия също се използва.
  В момента е “обида”.
  Прилича малко като думата “негър” и нейното използване в някои държави.
  Хубаво е човек да се съобразява.

 60. Дори и тая публикация да беше единствена в тревожността Ви, г-н Инджев – пак щяхте да бъдете един от малкото класически журналисти и лица на интелегентното противопоставяне, на несъгласието със отвратителния сценарий на ЕДНИ ХОРА, които не се спират пред нищо, в името на власт, пари, сеене на разделение, съмнителни “ценности”, атрибути от отвратителните периоди в еволюцията на не само балканските народи. Поздравления за позициите на П. Тинков и Г. Георгиев.

 61. добре да приемем , че аз се “заяждам”, к’во ти е “мнението” за КЪРЛЕЖ, ТЪПариш “уравновесен” “умнико”???

 62. П.П. и тъПариш, КОЙ според теб е “адекватен”? Покажи своята “адекватност”, бляд!

 63. до Georgi Nikolov,Ако сте решили да се разпознаете в моя коментар така да бъде – няма да се наддумвам с вас.Ще Ви обърна обаче внимание,че нито във въпросите на Сия,нито в моя пост става дума за ”спортно-технически качества.” Това,което казах е наистина просто и е по обсъжданата тема,а именно,че допускам Кубрат Пулев да има основание за своето поведение.За Вашето поведение подобно допускане за съжаление нямам.

 64. Кубрат Пулев е настоящето; Крисия,Хасан&Ибрахим – БЬДЕЩЕТО.
  До Павел Тинков:спомняте ли си “Игра” на великия Джек Лондон:)

 65. ти във всяка една статия знаеш само да псуваш и обиждаш хората .това е !!и те спасява само анонимноста,ами напиши си имената тогава,тъпариш.

 66. До Сия
  На въпрос N 3 – ако ти дават 5,7 милиона да натупаш един шаран защо да не го направиш
  На въпрос N 6 защо пък да ходи да се боксира в САЩ.
  Също техническите подробности/дата,място и т.н./ ги определя шампиона а не претендента.
  Ако имаш и други въпроси,питай.

 67. До СИЯ | НОЕМВРИ 17, 2014, 23:12

  Не знам колко от тези, които по-горе дружно плюят по Кубрат Пулев са гледали изобщо някой от предишните му двубои. Гледал съм и Кубрат, а и Кличко, и брат му също, на живо и по телевизията. Искам да допълня уважаемата СИЯ само с два-три коментара:

  1. Нито Кличко е толкова по-силен, нито Кубрат е толкова по-слаб.
  2. В никой от последните си мачове Кубрат не е получавал и драскотина по лицето. Той с това е известен, че колкото и удари да понася, лицето му остава ненаранено, независимо в кой рунд е двубоя. Затова ми е много странно, че само два удара му размазаха до кръв скулите. И това стана без да има аркади по веждите.
  На мнение съм, че го удряха с железен имплант в ръкавиците.
  3. След официалното теглене, когато вече никой не може да се откаже, защото неустойките са огромни, всички разбраха, че фирмата-промоутър на Кубрат не е заплатила претенденските такси за всички шампионски пояси, и че двубоят ще е само за един пояс. Такъв удар под кръста би разклатил всеки.
  4. И още много други мръсни номера, като забрана да се бие със собствените ръкавици. Това е все едно да отидеш в магазина за обувки и продавачката да ти определи какво да носиш и да ти наложи да ги обуеш веднага.
  5. Недопускането на собствен лекар, спаринг и рехабилитатор е просто без коментар.

  Много мога още да напиша и ще го направя, ако някой разбирач ми отговори с доводи, а не с необмислени и хейтърски емоции.

  И още, независимо, че съм на 64 години, ако срещна насаме, не дай си боже недоразумението Бакалов, обещавам да му разбия муцуната. Затова ще си остана анонимен.

 68. Невъзможно добра статия,направо уникална,връх в сериозната публицистика.Може би най-добрата за тази година.Поздравления за г-н Инджев!

  Статията е колкото психолигически дълбока,толкова и широкомащабна,задължително трябва да се изучава във Факуктета по журналистика.

  Тя синтезира много исторически и поетични произведения,но с днешна дата.

  Диагнозите,които умните българи са дали на народа са сумирани в съвремието,промени?-никакви!

 69. Забравих,стила и структурата на статията са уникални.Невероятана хронология и пластичност в мисълата на автора,стопроцентов уникат!

 70. @ SIMEON:
  Разбира се! Имах период от живота си, когато за мен Дж. Лондон беше най-великият писател. След това, разбира се, смених много “любими” автори. Муждувпрочем, в студентските си години препрочетох Лондон /вече със съвсем друг поглед върху книгите му/, но останах с очарованието от неповторимия му похват на разказвач.
  Не го приемайте като хвалба, но притежавам пълно събрание на съчиненията му, изд. 1936 год.
  Днес, разбира се, творчеството на Моряка е останало в мен като скъп юношески спомен.
  Като стана дума – две любопитни подробности – в началото на творческия си път Дж. Лондон е споделял доста радикални леви убеждения, дори бил склонен да определя себе си като социалист; известен е всред литературните среди и като писателят, упражнявал най-много професии.
  Бъдете здрав!

 71. До TNT, простащината демонстрира на мах от Пулев може да служи за оправдание единствено на сродните души.
  Сравнението не е основание. Естествено, че нашето момче ако беше бил щеще да бъде заслужено обявен за най-великият спортист на всички времена и народи. Падна, ерго е жертва на световната конспирация. Средно положение-няма. Ами, отказвам да вляза в тази схема.
  Имам и едно предчувствие и мисля, че не греша. Ако вместо “майданеца” Кличко противникът беше руснак, нито един от ад хок пребиващите днес тролове нямаше да си направи труда да посети форума на блога на г-н Инджев. “Патриоти”, “патриоти”, ама не чак дотам.
  И пак повтарям за такива като вас и останалите на които явно ви липса капацитет да вденете основната мисъл на статията. Казано на жаргон, белким го вденете най-сетне. Тя е, че направиха КП на 5 стотинки и нямаме грам основание да се бием в гърдите, “болгар, болгар”. Ние обаче сме голеУми, мафията ни спря, продължаваме напред и прочие и прочие тъпни на мах.
  Харесвайте си Кобрата, търсете под вола теле, но си намерете друга трибуна. Опорните точки на Сия отдавна са разпердушинини от разбирачи, много от тях бивши имените боксьори. Просто, казвам го за н-ти път, не им тук мястото да се предъвват отново и отново.

 72. Името ми е RAID, блядотъпанар!
  КОГА и КЪДЕ си видял че псувам и обиждам?!?
  Ти си анонимна КаГеБистка бляд, под..ша и шл.ха на туПин!
  Напиши си името ти , моето е RAID!
  Когато си напишеш името , тогава можеш да казваш че съм те обиждал!
  Погледни другите статии в този блог , и , ако видиш някъде ,че RAID е обидил някого освен КЪРЛЕЖ(анонимен също като теб!), тогава говори ,ТЪПариш шл.хин!

 73. ЛЮБОМИР, дори всичко , което казвате да е така ,то Кобрата се е съгласил на този “нечестен мач”!
  Освен това Кличко е организирал всичко, и съдии , и залта , и всички финансови условия, цялата организация!
  И не ми се вярва да е използвал “железен имплант”, много е примитивно, но щом вие така смятате сигурно имате някакви основания, които са много невероятни.
  Най-смущаващо е обаче е липсата на допинг контрол. НО Кличко така си е организирал собственото си шоу, Кобрата имаШЕ второстепенната роля в него!

 74. По някакви странни причини (по-точно ясни – липса на надежди, позитивни неща у нас и т.н.), хората у нас повярваха в един боксов мач, че ще им донесе радост и национална гордост. Това, че К Пулев се гордее, че е българин е чудесно, защото не малко големи спортисти се срамуват от това (и го казват и показват явно или по-скрито). Но че и преди мачът бе ясно за повечето от нас (здравомислещите хора, които също искаха Кубрат да победи), че Кличко е по-добър и по-стойностен боксьор – и това бе ясно. Чудо…можеше да стане, но стана по-вероятното – чудо не стана. Тъжни бяха наистина всичките приказки преди мача от страна на “нашия”, като аз не знам до колко това беше негово искрено мнение и поведение или наложено такова от страна на фирмата му или хората около него. Дано Кубрат е осъзнал, че доста се изхвърли в приказките си и това не му донесе полза в очите на много от сънародниците му. Гледал съм (в бокса), че празнословните приказки преди мач са характерни за много състезатели, но мога да кажа,че щях да съм много по-доволен ако Кубрат не се бе подвел по тази плоскост. Защото ми се струва, че иначе този мъж има повече интелект и качества от 98% от останалите спортисти. Та … без да обвинявам и оправдавам – дано този двубой бе един хубав и заслужен урок както за Кубрат, така и за цялата наша “патриотична” общественост. Или по-точно за “патриотарската” такава. Моите близки и приятели…макар и да искахме чудо, не бяхме много изненадани и не търсим под вола теле (или мафия или милион други изключително глупави оправдания). Все пак битият си е бит…

 75. Благодаря на Иво Инджев, че за пореден път е справедлив, обективен и назовава нещата с истинските им имена!!!!!
  Искам да “кажа” някоко неща:
  1. На всеки, който се интересува и е наясно поне малко от бокс, още преди мача му беше ясно, че клоунът пулев (малката буква не е грешка!), ще яде бой – дори извади огромен късмет, че не го уцелиха трети път в първия рунд, защото ако се беше случило, щеше да престои дълго в болница!
  2. Това е един малоумник, който бие жени и мъже наред – да, този “мъжкар” размазва от бой жени – лично познавам момиче, което преди около 15 години беше пребито от него – тя искаше да го съди, но не посмя, защото се страхуваше от отмъщение!!!!
  3. Как може да сме толкова прост народ и да подкрепяме такъв примитив – та той не става на нищо – само за мутра и персонален бияч на някоя мутра, какъвто всъщност е – това е един престъпник, който (заедно с другия малоумник – брат му) трябва да гние в затвора!!!!!
  4. Поведението му преди, по време и след мача демонстрира какъв голям “мъжкар” е – обиди и заяждания, а след мача, ако имаше капчица достойство, трябваше да поздрави Кличко, който е с класи над него – все едно на автомобилно състезание да се състезават трабант и Ферари!!!!
  Това не е като да биеш жени и невинни хора по спирките!!!!!
  5. Лично мен ме е срам от този австралопитек, срам ме е и от просташката ни публика, която в началото на мача освирка украинския химн, а в края – освирка световен шампион, който за пореден път се доказа и защити титлата си!!!!!
  6. Нека всички псевдопатриоти да престанат да дават крила на този зъл изрод, защото той не го заслужава – напротив – има нужда от сериозна критика и ЗАТВОР, защото е престъпник!!!!!!!
  7. На последно място искам да кажа, че и аз бих излязъл срещу Кличко за 1 400 000 $ – какво като ме нокаутира – ще се свестя, ще полежа в болница ако трябва, но ще имам достатъчно пари и за внуците ми – пари, които честните, интелигентни, умни и достойни хора в България не могат да спечелят през целия си живот!!!!!!!

 76. Аз пък се радвам че изгуби. То все едно беше малка медийната истерия по тоя бабаит(дочувам и за мутренски изпълнения), представям си после какво щеше да стане. Бойко 2 – мерси. А сляпата поддръжка САМО заради това че е българин е безумна- предполагам(и се надявам), че не сте много горди с българите-убийци и т.н. Айде малко спокойствие вече и да си гледаме истинските проблеми.

 77. До LUBEN | НОЕМВРИ 19, 2014, 11:59

  Напълно сте прав. Аз малко се изхвърлих вчера, но не се отказвам от нито една дума. Просто малко много ми дойде, защото намериха време да оплюят и малката Крисия. Имало килограми грим по нея, роклята била натруфена, а и тия помаци-пианисти.

  А Кличко са си руснаци по възпитание и манталитет и са способни на всички низости. Дали Кубрат е простак, или не, но очевидно е голям наивник да си мислки, че ще го допуснат до кръга на избраните. И си мисля, че до голяма степен непремерените му приказки са в следствие на това, че донякъде разбра какво му се готви.

 78. До Georgi Nikolov,Г-н Николов, не очаквайте да Ви отговоря с лични нападки. Нямаше дори да Ви забележа, ако не бяхте писали до мен. Когато се успокоите, ще забележите,че спорите сам със себе си. Моля,не ме безпокойте повече,защото друг отговор няма да получите.

 79. Г-н АНТИПУЛЕВ, истина ли е това? Дайте ни някаква допълнителна информация- вестник, линк!
  Едни венцехвалят Кобрата , други го оплюват. Няма обективна информация за него, освен боксовата му кариера, която е по-проследима от медиите. Но това това което пишете, ако е истина(?!?) не говори никак добре за моралните и човешките му качества.
  Обосновете се, г-н АНТИПУЛЕВ!

 80. Тъжно ми е, че тук на сайта на г-н Инджев толкова хора с десни възгледи, отделят толкова много внимание на един “бияч”, който беше набит от друг по-добър от него бияч!
  Питам се драги съмишленици бихте ли отделили толкова внимание, ако г-н Инджев беше написал коментар за някой от нашите млади таланти, спечелили златни медали от международни олимпиади по математика, информатика, физика, химия, биология?

 81. @ПАВЕЛ ТИНКОВ
  Благодаря за пожеланията,бьдете жив&здрав.
  Според мен великият Джек Лондон идеалист по душа просто си е импонирал сьс идеалите на социализма.До последен дьх си е бил такьв;на строежа на “Кьщата на Вьлка” е наемал хора само защото са били без препитание(изобщо не е питал за квалификация,стаж,умения и т.н.).Казват че е починал заради изпепелената “Кьща на Вьлка”;според е починал защото е разбрал че идеалите които изповядва са много хубави,но в друг свят или ако перифразирам Сьр Уинстьн Чьрчил е разбрал какво е да си социалист след трийсетата годишнина в живота си.
  Такова издание каквото притежавате си е безценно,аз се радвам че в гимназията преподавателката в занималнята ни караше да четем именно Джек Лондон в оригинал.
  Би ми било много интересен един разказ именно на Джек Лондон ако беше жив за мача Кличко-Пулев:)
  Поздрави&най-добри пожелания.

 82. На Фниманието на феновете на КП. Вижте им драсканиците тук, сравнете ги и с последното му изявление, при това няколко дни след резила, би трябвало малко да е спаднал адреналина и не се чудете защо една значителна част от делящите територията с Кобрата отказват да го припознаят за нацикона. Искал реванш. За да го пркиключи Кличко още в първият рунд. Да, ама не.
  Боже, колко мъка има на този свят, Боже!
  “Благодаря на българите, които дойдоха от всички краища на света до Хамбург, за да ме подкрепят, и на всички пред екраните, които искаха победата. Честито на Владимир Кличко! Късметлия е, че допуснах елементарни грешки, заради които загубих. Той обаче, като боксьор и световен шампион на четири федерации така и не пожела да се подложи на допинг контрол преди мача. Затова колкото и да е добър и какъвто и шампион да е няма как да заслужи уважението ми. Въпреки всичко би му направило чест, ако ми даде реванш!”, написа Пулев на официалната си страница във фейсбук.

 83. “…по душа просто си е импонирал сьс идеалите на социализма.”-Г-н Павел Тинков

  Г-н Тинков,това автентично Ваше ли е убеждение,че социализма има идеали.

  Сире,комунизма има идеали.Това го казвате Вие,убедения антикомунист,громящ по всички показтели комунистите.Ами и те говорят че комунизма е идеология,сиреч има идеали.

  Знаете ли кога умира Джек Лондон.Умира преди болшевишкия преврат и неговоите идеали след това.Ами да не би Джек Лондон да е бил и комунист,щом катое вярвал в комунистическите “идеали”.

  Впрочем бихте ли бил любезе да изброите тези “социалистически идеали”.

  Бъдет сугирен ,че всички посетители на сйта ще останат много доволни и в същото време изненандани,че при социализма(комунизма) имало идеалио.Кой е първия социалистически идеал?

 84. Стоп,направих грешка,цитата е на Симеон,но и Г-н Тинков определя Джек Лондон като имащ радикални леви убеждения. Извинявам се частично на Павел Тинков.но не на Симеон.

 85. @АНТИКОМУНИСТ
  “Глупостта&Вселената са безкрайни,но за Вселената не сьм сигурен” Алберт Айнщайн.
  1.Джек Лондон цял живот е бил идеалист вкл. е импонирал на социалистическите идеали, за кратко време е бил лице на световнонеизвестната комунистическа партия в САЩ(и това не може да бьде прочетено в Гугьл).
  Определено в главата му е била една смесица от комунизьм,социализьм,социалдемокрация и др.левичарски уклони които в никой случай не го правят по-малко велик като писател&разказвач
  2. Много ми е интересно “Желязната Пета” какво е ако не прослава на комунизма?!?!?дори някои критици го определят като откровен ляв анархизьм
  3.В предговора на “моряка на кон” не кой да е а именно ЬРВИНГ СТОУН го определя като такьв (и това няма да намериш сдьвкано и изплюто в Гугьл защото аз предговора сьм го чел в ОРИГИНАЛ,а малко трудно ми е да правя вьобще сравнение м/у Ьрвинг Стоун и някакьв виртуален фундаменталист – бил той и антикомунист).
  4.Уинстьн Чьрчил е автор на фразата “Комунизмьт е много хубав идеал,който по никакьв начин не е приложим в реалността точно защото е само идеал” (и това го няма сдьвкано и изплюто в Гугьл)
  5.Казах че е имал ИДЕАЛИ и е щастлив че е отишьл в един друг свят ПРЕДИ да види РЕАЛНОСТТА (за разлика от Достоевски който именно в БЕСОВЕ е предрекьл РЕАЛНОСТТА,а не ИДЕАЛНОСТТА на КОМУНИЗМА).

  Не ме карайте да слизам до ниската топка да обяснявам на ниво талибанизьм (без значение комунистически или антикомунистически)

 86. Разбира се, че е истина – този човекоид размазва от бой наред, момичета и момчета, по дискотеките!!!!
  Има толкова много хора, свидетели на бруталните му изпълнения, но си мълчат!!!!
  Последото, което научих от колежка: Лично го е видяла, как рита момиче в дискотеката и то се търкаля по стълбите!!!!!
  Пребива всеки, който не му прави пък, когато се разхожда в заведенията или го погледне с интерес!!!!!!
  Това е гнусна, малоумна, комплексирана гадина!!!!!!
  Освен това, всички знаят, че той, заедно с другия малоумник, брат му, са мутри-биячи!!!!!
  Както казах вече, тези боклуци ТРЯБВА ДА ГНИЯТ В ЗАТВОРА!!!!!!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.