Правешката правда е жива чрез бай Борисов

Колкото и да ни го преопаковат като „смирен“, „диалогичен“, направо чисто нов и различен, Борисов си остава верен на себе си в себеизтъкването. Уж промененият и пременен в нови премиерски дрехи втора употреба наш пръв ( на изборите) партиен и държавен ръководител отново лично дава пари на бедните.

Едва ли някой би възразил най-мизерстващите пенсионери да получат по 40 лева за Коледа, но личното съобщение по въпроса, направено днес от Борисов, отново акцентира върху неговата собствена намеса, за да се случи този коледен подарък. Отишъл на крака при финансовия министър Владислав Горанов, който досега играеше лошото ченге и отказваше да даде коледни надбавки на пенсионерите и след тази интервенция парите се намерили ( или ще се намерят, няма значение- важното в този сюжет е кой се е застъпил за бедните хорица).

Борисов за пореден път показа, че не може да устои на изкушението да си поиска дивидентите от раздаването на порциите в държавата. Дори и да е 100 процента вярно, че заслугата изцяло е на мъдрото ръководство на премиера, а не ни разиграват сценката с лошия и добрия полицай, пак е грозно да търсиш аплодисменти за милостинята, която раздаваш – от хазната при това, не от собствения джоб.

Ако поривът на премиера беше такъв, какъвто той сам го представя, би трябвало резултатът от него да бъде поднесен така, както всеки дарител прави- без да се бие в гърдите. Можеше, ако Борисов знаеше и следваше максимата, че благородството задължава.

Отделно на ръка, че ББ и в това отношение напомня на своя кумир Тодор Живков, който обичаше да го обичат за подобна щедрост и държеше да се знае, че на него дължим онази прословута надбавка от 5 лева, която им се откъсна от сърцето по някакъв повод- вече мнозина от нас сме забравили повода, но помним, че ги наричахме „5 лева от бай Тошо“.

Правешката правда е жива!

26 мнения за “Правешката правда е жива чрез бай Борисов”

 1. Щом ще се дават по 40 лв. на най-мизерстващите пенсионери, значи ще се правят разни списъци на хора, групирани като мизерстващи пенсионери и така имаме вече една документирана мизерстваща класа. Това, откъдето и да го погледнеш, си е вид апартейд, още повече, че мизерстващите пенсионери са влезли в този статус, най-вече, поради неграмотното администриране на държавата – нали при соца всички достойно работехме, как така изведнъж…?
  В този смисъл г-н Борисов хем трябва да внимава на каква любов се обрича, хем може да оцени колко е струвала шапката на правешката му легенда!

 2. Да, г-н Инджев, пак уловихте “пулса на времето”, или иначе казано – пак ударихте десятката. Но и сега сте в ролята на ония “западняци”, които дошли от “Европата” в България, спрели двама милицифаи и почнали да ги питата на няколко езика за дестинацията, към която са тръгнали… Но милиционерчетата, естествено, не знаели никакви чужди езици и не успели да се разговорят с чужденците и най-вече да ги упътят, което по принцип им влиза в задълженията. И след като чужденците ги отминали без да получат никаква “пътна помощ”, двамата нашенци се разговорили – направили “разбор на ситуацията” така – Първият (по-буден милицифай): Абе, ти виде ли колко е важно да знаем чужди езици? Щехме да ги упътим, ората!…Отговорът от втория милицифай е следният (убийствено примитивен!): – а, кво като знаеш езици – теа като знаеха, кво постигнаа?

 3. Когато едно общество избере за свой лидер доказана мутра , да – мутра, и да – доказана , то няма място за изненада в подобни елементарни ходове. За съжаление на малцината нормално разсъждаващи хора и т.нар. реформатори се продадоха смущаващо бързо .А по въпроса доколко ние сме общество и възможно ли е доминирана от алфа-мъжкар група да се нарича общество….друга тема

 4. Прав е г-н Инджев, така не се правят нещата, така е грозно, г-н Премиер, трябва, мама му стара, да има некакъв морал в тая държава! Пък немаш ли съветник, който да не ти позволява да правиш такива гафове?! Остави това, че ще спечелиш некой и друг глас, моралът ти куца, г-н Премиер, а уж някои хора ни убеждаваха, че вече си бил станал друг, по-различен – бошлаф работа, не е верно явно…

 5. Ne, ne moga da se vazdarja ot jesta na BB za kolednite dobavki za pensionerite. Tova e…….ne, niamam dumi, tazi zifra 4o lv. korespondira dobre s 4 miliarda lipsvashti v KTB. BB e geroi!!.

 6. Да не забравяме, че “подаянието” от “5 лева на бай Тошо” се даваше всеки месец, като компенсация на драстичното увеличение на цените от минимум 50% до над 100 % за някои стоки. Сега случаят е идентичен, с тази разлика, че “подаянието” от 40 лв. еднократно (за пръв път) от 4 годишно управление (което не е и чак толкова сигурно) ще бъде “компенсация” (само на част от мизерствуващите пенсионери) по повод милиардите изхарчени (или предстоящи за изхарчване) от държавния бюджет предизвикано от фалита на КТБ. А да не говорим, че за драстичното повишение на електроенергията (което ежемесечно увеличава разходите на простосмъртните), не се предвиждат никакви “компенсации” (с частични “подаяния” на някой “социално слаби”). А към категорията “социално слаби” вече могат да се причислят и пенсионерите с уж високи пенсии (с много малки изключения). Това, което обединява действията на двамата (Тошо и Боко) е “изтъкнат” своя принос и заслугите си пред народа за тези мизерни “подаяния”. Остава само, да се намерят клакьори (смятам, че няма да е трудно), които да благодарят на Партията, Правителството и лично на лидерите им, за грижите, които полагат за “добруването” на народа и “светлото им бъдеще”!

 7. P.S.
  Печатна грешка (4-ти ред от долу, нагоре): “да изтъкнат”, вместо “изтъкнат”.

 8. А какво да очакваме от човек на който любима (и единствена) книга е “Винету”???
  Този ограничен мисловно човек няма да израстне! Въпросът е защо стана и кой го направи толкова “покорно агънце” другаря Борисов????

 9. Вълкът козината си мени, нрава си не. Както казва гениалният писател Георги Марков, само в соцроманите героите се променят. Осмелявам се да добавя, към добро. Ако някои имат все още съмнения, че единственото което вълнува след 53 публични отричания на бб, че няма да влиза в политиката, е непомерният МУ мерак да направи “голям шлем” просто да сменят психиатъра или поне хаповете. Да уточня. Голям шлем е поредицата, столичен кмет, лидер на най-голямата партия, два пъти премиер и след 2г. президент. Всичко останало е средство към цел. Ако се постигне и нещо в национален план-бива, може, добре дошло е.
  За хора доведени до крайна бедност 40 лева са 40 лева. Както се пееше в зората на демокрацията “всеки глас е решаващ”.

 10. А, променил се. Това е шегичка нали?
  Само още малко пази поведение. Чувам яйцето на червената кукувица е излюпено вече.
  Съвсем скоро пиленцето ще започне да изхвърля другите от гнездото и ще видим истинското лице (поради липса на друга дума) на това “правителство/управление”.

 11. Няма случай от паче яйце да се излюпи лебед,трябва да спрем да избираме по-малкото зло

 12. Няма да се учудя ако следващият експеримент на политико-инженерна лаборатория на ДС да се нарича Кубрат Пулев (номера с тиквата вече мина успешно,но залязва защо пьк да не се повтори след като минава и пак и пак)

 13. Само каскета на Тодор Живков не е наследил…
  Антоанета Динчева

 14. @АНТОАНЕТА ДИНЧЕВА
  Напротив, генералската му шапка (когато е сниман в униформа) му стои точно, както КАСКЕТА на бай му Тошо, неговия кумир!

 15. Г-н Инджев, милиционерите няма как да научат или направят нещо ново и различно. Тази вечер се разбра, че и Станимир Флоров се завръща, но като шеф на ИА Автомобилна администрация. Отвратително нетърпимо започва да става

 16. 25 години със помоща на спасители като Борисов оглавихме следната европейската класация.

  http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php/People_at_risk_of_poverty_or_social_exclusion

  Графиката е направо стряскаща (особено цифрите за пенсионерите)
  Днес одобриха дълг за да спасяват пирамидата КТБ. В нормална държава отдавна тази банка да е закрита и собсвениците да са осъдени.
  Българският народ е най-обърканият и окраден народ. Милиони пенсионери са бедняци. Това е една адска трагедия. Народ който не уважава старите си хора е обречен.

 17. Друго не съм и очаквал от Б.Б.
  Червената боя отново изби…

 18. А това как ви се струва: “Разследваният за голям подкуп Флоров става шеф на автомобилната администрация.Клиентът на прокуратурата Станимир Флоров, който оглавяваше ГДБОП при предишното управление на ГЕРБ, ще оглави Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”/www.actualno.com
  Цвъ Цвъ от ГЕРБ управлява МВР с пълна сила. Мафията си слага своите хора.А защо не и Пеевски – шеф на ДАНС? Жалка територия сме, жалка.

 19. ” Не е Тодора за пред хора” една от отпадналите “народни” епиграми под заглавието СКРИТА РЕЗЕРВА /от горената от комунетата книга “Люти чушки” на Радой Ралин/.
  И още една епиграма на Христо Радевски за Първия: “Мълчанието то се знай е злато, но и брътвежа, злато е когато, чрез него се продава – другар или държава.”
  Какво повече за Живков-организатор
  на екзекуцията на Трайчо Костов и два пъти предлагал България за 16-та република на вероломната Империя на злото.
  П.С.Вчера в ТВ “Алфа” се жалваха, че Борисов щял да ги спира.
  Като нищо тази телевизия освен, че разнася “Психична инфекция” сред невежите българи може би служи за параван на някои от 52 хилядите руски фирми в България, които не отчитат печалба и не плащат данък.

 20. Ние българите да не кажа глупави,но сме твърде наивни,Не може едно и също нещо да ни се случва един път ,два пъти,три пъти да се лъжем и пак да вярваме.Може ли политици като Б.Борисов да ни управляват с маниерите на Т.Живков и ние да сме доволни.Не видяхме ли до къде ни докарва това.В Европа няма по тъп народ.Но защо и аз да страдам.Снощи гледам предаването Референдум.Слушам депутат от Атака и се питам дали не е слънчасал от жълтите павета.Фирмите в България трябвало да бъдат държавни за да е богата България.Извинявайте,но коя Българска държавна фирма не е пред фалит.Дали БДЖ,дали НЕК дали БЪЛГАРСКИ ПОЩИ ,Топлофикации,Топлоцентрали.Коя българска фирма като се изключи Булгартабак през последните години беше продадена като дълговете и надхвърляха печалбите.Защо е така?Ами защото държавни фирми най лесно се източват от властимащи.Да се одържавят Електроснабд.дружества ЧЕЗ,ЕНП и др.за да нямаме и ток.Да се разграби всичко.Да не говорим и за заплатите и осигуровките коита си плащат на хората там.Погледнете хората, работещи в мините на Ковачки и тези в Дънди Прешъс Пирдоп.Едните мизерстващи а другите с добри за стандартите на България заплати.По условията на труд и работното облекло ще ги познаете.Не говоря за Бълг.фирма в Горни Лом.Собствениците искат да живеят със стандартите на богаташите на Запад,а работниците са в 20 век.Същото се отнася и за работещите в Американските ТЕЦ и Бълг.централи.Работила съм една и съща работа и в чужда/ливанска/фирма и в българска .Държавна и частна.И досега работя.В българска.Заплащането е в по добро в ливанската.А този хубавец от Атака вместо да каже *Аз като депутат ще работя условията на труд и заплащането в Българки държавни и частни фирми да бъде Европейско*той плещи глупости.Щял да национализира.За да цъфнем.Ето какви сме избрали в НС.

 21. DO Rogosaroff

  Благодаря за линка към статията на Михайл Шишикин. Не съм чел друга толкова точна присъда за съвременното руско общество. Присъда която е валидна и за нашата “нова” политическа класа в България. Дори такъв материал трябва да влезе в учебниците по история. Надядявам се някой да я преведе на български и да я разпространи до колкто се може повече читатели.

 22. А дали тази класа от “мизерници” ще погледне с благодарни очи ББ-мизерния двойник на Бай-Тошо или ще му се изплюе в очите?! Дай Боже Второто!

 23. Не мога да се сдържа. Вчера, при плащането на годишен данък, служителката поискала и данъка за л.а.”Волга”. Тия хора явно не са нормални. Въпросната отдавна не съществува в природата! Цигани още отдавна я купиха за 200 лв. и я откараха. С конска каручка. М/у другото, “Волгата” беше военнозадължена кола. Специално предадох документите в съвета и получих разрешение да я “утилизирам”. Навремето…
  Накрая коментар: Явно “нашите” от всички нива от йерархията са се стръвно активирали да събират пари.
  Изводите всеки да си направи!

 24. Може да не се помни по каква благовидна причина бяха дадените “от бай тошо” 5 лв. но добре помня КОГА бяха дадени: след историята с Горуня.

 25. Мда-а, верно е, то от патка лебед не става, камо ли от милиционер (и телопазвантин с ибрикчийска нагласа, или вестовойска, ако някой ще се обиди) европейски политик-демократ, пази Боже!

  До “ПОНЧО” – съветско-руските фирми в Милиционеристан, които не плащат данък печалба, са над 300,000, а не 52,000.

  До “SAVOVA” – работниците ( и фермерите също) са направо в началото на ХVІІІ в., промишлената революция в Англия от 1750 г., когато те са принудени “демократично” да бачкат по 14-16 часа дневно без никакви почивни дни. Както зннаем, в основата на всяко богатство стои замаскирано престъпление, тук престъплението е толкова мащабно, че даже не си дават труд да го замаскирват, матрялът все едно не го вижда, обича си управниците и “Партията”, и жали по “социализЪма”.

  PS He е по темата, но днес агентинът Иванов “воеводата” Каракачанов и офицерът Ва(ф)лера “Винкело” Семенев от НФСБ вече са си поискали енергийната комисия. Многа спешите, бе таваришчи, то ясно, че “хазяин Кремля” Путлер В.В. вече ви натиска за резултати, рублата продължава да пада, цената на петрола тоже, ама нелзя так. Просто чинът ви не е достатъчно висок!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.