Светът се запозна с България на 22 ноември 1999 г.

 

Преди 15 години в България се състоя първото официално посещение на американски президент.

Бил Клинтън беше посрещнат край Народното събрание в София от хиляди български граждани и с концерт, излъчван пряко от световните телевизионни мрежи- само този неповторим факт е достатъчна причина да си спомним за 22 ноември 1999 г.

Оперната певица РОСИЦА ПАВЛОВА изпълни акапелно химните на България и САЩ в присъствието на президентите Бил Клинтън и Петър Стоянов

Top

А ето и РОСИЦА ПАВЛОВА-ИНДЖЕВА днес

1513951_10201152108033547_521116631_n

27 мнения за “Светът се запозна с България на 22 ноември 1999 г.”

 1. Помня отлично този ден.Мощният глас на оперната певица създаваше чувство на величие и значимост на моята страна.Посетени бяхме от световен лидер.Надеждите бяха огромни.Мисля,че част от тях се сбъднаха.Това посещение беше знаменателно.Чувствах се горда .Хората скандираха като вярваха,че Американската демокрация ще дойде бързо.Е става по бавно но става.

 2. Да е жива и здрава и да пее още поне веднъж и двата химна заедно по подобен повод.А събитието беше незабравимо , както и изпълнението на Росица Павлова-Инджева.

 3. За мен също беше незабравим ден,г-н Инджев. И пяхме най-хубавата песен – “Хубава си, моя горо”, която винаги ме разплаква.Целият площад.

 4. Към Тони А.

  Може да е нескромно, но предложението да пеем “Хубава си, моя горо”, което се прие, беше мое.
  Нещо повече, оперната певица Росица, която днес е майка на двете ни деца, седеше до мен в онзи момент. Вместо аз да илюстрирам певчески как звучи песента,тя извиси глас.
  Ефектът от това беше, че я попитаха дали не би могла да изпее акапелно двата химна ( замествайки предполагаемия по сценарий оркестър).

 5. Днес е празника на христянското семейство и това е прекрасен повод да Ви поздравя по този случай с великолепното изпълнение на съпругата Ви, което ще остане завинаги в спомените на мнозина, както и лично на мен! Може да се каже, че това е едно от най-значимите политически събития в историята на България през изминалото столетие! И то е знаково, тъй като то стана при управлението на ОДС и Иван Костов, когато се извършиха истинските демократични промени, през т.н. преход! Но жалкото е, че човешката памет е твърде къса и тези събития бързо са забравени, но добре е, че има хора, като г-н Инджев, които ни освежават паметта!

 6. Браво! Най-интересен е списъкът в края на публикацията, макар и непълен, с възпитаниците на Лвовското училище на ГРУ от България.

  Не че не се досещахме, четейки публикациите им или слушайки “анализите” им по електронните медии, през годините.

  http://frognews.bg/news_80819/Lvovskoto-uchilishte-e-kato-Atlantida-obvito-v-misteriia/

 7. Точно така беше, скъпи г-н Инджев, и никак не е нескромно!
  Винаги ще го помня! Благодаря Ви лично!

 8. Избързах. Благодаря ви лично – на Вас, и на Вашата съпруга!

 9. Поздравления и пожелания за здраве и дълъг живот на семейство Инджеви по случай християнския празник.Такива семейства бих искала да виждам по често по медиите-почтени и талантливи хора,които да мотивират младите и да бъдат пример.Това е духовен елит,интелектуалния потенциал на нацията.

 10. NOV
  АБЕ КАКВО НИ ЗАНИМАВАТЕ С ПРЕТОПЛЕНИТЕ МАНЖИ ОТ МИНАЛОТО СТОЛЕТИЕ.НИЕ ТЪПЧЕМ НА ЕДНО И СЪЩО МЯСТО И СЕ ЗАНИМАВАМЕ С ГЛУПОСТИ.ЕЙ БОГУ НЕ РАЗБРАХ ЗАЩО ТРЯБВА ДА ГО ЧЕТА ТОВА.

 11. Не виждам, каква е връзката между събитието, за което говори г-н Инджев и повечето от коментарите и Лвовското военно училище, което ни “пробутва” някой се NOV (STAR, Дърт или Угаснала “звезда”). Точно така реагираха днес и “обективните и независими” медии, тъй като не забелязах днес някоя от тях да ни “припомни” за това.

 12. Скъпа, D.SAVOVA! Приятелко,
  защо се гневите? Вярно, не е по темата, но… Може би човекът иска да подскаже нещо… Въпреки, че още Великата Османска империя е поддържала военно-политически училища за подготовка на елитни корпуси от ЕНИЧАРИ. А може-би и други “поднебесни империи” преди нея. Не знам. Убеден съм, че и по времето на османското иго е имало немалко българи /”туркофили”/, които са се прихласвали по “героичните подвизи” на еничарите. И са уверявали сънародниците ни, че който не обича Високата Порта, не обича България! Плебсът ни умее да тачи поробителите си!
  Знаете ли, приятелко, някой беше казал: “Ако съдбата Ви поднесе лимони, не се мръщете – направете си лимонада.”
  Та, направете паралел на снимките по-горе и тези от Лвовското училище. Уверявам Ви – ще се почувствате и горда и силна и тържествуваща!
  🙂

 13. Хубав спомен, поклон на Иво, че ни върна в него- един от малкото поводи да се погледнем с радост като народ и общество!
  И да дочакаме СКОРО голяма държавна визита на американски президент-КОНСЕРВАТИВЕН РЕПУБЛИКАНЕЦ, ВДЪХНОВИТЕЛ НА СИЛАТА НА АМЕРИКА И СВОБОДАТА ПО СВЕТА, ПРЕРОДЕН РОНАЛД РЕЙГЪН И КОШМАР ЗА КРЕМЪЛ – КАТО СЕНАТОР ДЖОН МАККЕЙН!

 14. Към NOV:

  Не трябва да го четете.Вие нямате нищо общо с тези неща !!!!

 15. @D.SAVOVA и ПАВЕЛ ТИНКОВ
  Благодаря ви приятели за коментари ви! Радвам се, че почти винаги те съвпадат и с моите разбирания по разглежданите теми! Пожелавам ви много здраве и щастливи дни!

 16. до D.Savova

  Акцентирам на този НЕПЪЛЕН списък от български журналисти, завършили Лвовското военно училище на ГРУ в СССР,защото ако разгърнете старите вестници и изгледате отново записите от ранната ни демокрация, пък и не само ранната, ще видите, че това са били водещите журналисти на най- важните “демократични” български медии, които умишлено ни отклониха от верния път към нормалната демокрация. И точно те с престъпните си дезинформации носят огромна вина за днешното състояние на обърканото ни, отчаяно от липсата на перспектива и отрекло се от моралните ценности българско общество. Със садистично удоволствие точно тези “професионалисти” участваха в жестокия сценарий да бъде успешно замъглено съзнанието на “изуменото стадо”, да бъде лашкано наляво – надясно в политиката, докато загуби окончателно ориентация къде е напред, къде е назад, кое е добро и кое е лошо и накрая го насочиха към демографската пропаст. Нали така ще се освободи територия, за да се изгради БЕЗ СЪПРОТИВА една Новорусия на Балканите.Започнаха вече да я градят от черноморието ни.

 17. До NOV:

  НАРОД, КОЙТО СЕ ИДЕНТИФИЦИРА С “ИЗУМЕНО СТАДО” И ПОЗВОЛЯВА ДА МУ БЪДЕ “ЗАМЪГЛЕНО СЪЗНАНИЕТО” НЯМА ПРАВО НА ЩАСТИЕ!

 18. Г-н Тинков,
  Чувствам се поласкана от Вашето обръщение към мен.Но останалото в мен недоверие, в двоината игра, която ние преживявахме в нашата младост,усилията които полагахме да стоим над водата, не *поради*,а *въпреки* някои неща ме карат да бъда винаги нащрек.Не това не е параноя.Винаги съм положително настроена за нещо добро.Но винаги внимавам.

 19. Nov
  Прав сте. но до някъде.Винаги има изклучения.Важното е днешният ден.На нас се дава задължението с опита.които имаме да не позволим лъжата да властва.Ние сме патриотите .не назначените от някого Сидеровци и др. манипулатори.Мисля, че имаме потенциал.Слушам разл. журналисти.Нещата се променят към добро.Бавно но необратимо.

 20. Да, беше страхотно преживяване, човек настръхва дори само като чете за него. Време на големи надежди, от които остана само спомен. Дори кръчмата, в която Петър “Йори” Стоянов и Бил Клинтън вечеряха извън сценария (Клинтън дори свири на саксофон там), вече я няма.

  За попарените надежди, уважаеми “D.SAVOVA” и “ИНЖ. СИМЕОНОВ”, известна вина имат, не мислите ли, и онези 300 семейства потомствени комун-милицейски шайкаджии и крадци, за които пише човекът, с когото се дърлите без причина. Които ни крадоха 45 г. при соца и още 25 при прехода. Ама не било по темата – напротив, по темата е! Съвсем планомерно ограбиха страната ни, историята ни, бъдещето на децата ни. Едни крадяха, други биеха, убиваха и пращаха в концлагери, трети пишеха елейни лъжи по ТЕХНИТЕ медии, точно изсред възпитаниците на Лвовското училище. В списъка, даден от човека, който така съгласувано нападате, има поне 3-ма директори на БТА, нека г-н Инджев да ви светне какво значи това. И кои са те. Щото се правите, че не разбирате!

  Има в списъка един журналист с пагони, когото познавам, казва се ст. л-т Петьо Дафинкичев. Трудеше се този в един всекидневник, наречен “Народна армия”. Като голям професионалист, веднъж надраскал поредния си пасквил срещу момче в казармата, на наборна служба, което поради принципни недоразумения с началниците си се превърнало в “черна овца” на елитно поделение, длъжно по принцип да осигурява противовъздушния чадър над София при война. Тормозът бил толкова голям, че момчето едва не се самоубило. Като в древногръцка трагедия обаче, се стигнало до намесата на зам.-министър на отбраната, разжалвания, уволнения, премествания и пр. Страхотните материални липси обаче нямало как да бъдат покрити, освен чрез нови доставки (за които платили не крадливите “народни офицери”, разобличени от войничето, нито лъжецът ст. л-т Дафинкичев, лвовският елитен професионалист, а баба Гицка с нейните 35 ст. трудоденв ТКЗС-то, и всички останали, които шайкаджиите ни наричат “матрял”. Вие, “D.SAVOVA” и “ИНЖ. СИМЕОНОВ”, също попадате в групата на безвъзмездните донори на комун-милицейската шайка.

  Ще ви кажа и края на историята. В пасквила на ст. л-т Дафинкичев от Лвовското училище и в-к “Народна армия” имало няколко съвсем прекалени и гнусни пропагандни лъжи и срещу бащата на момчето (той отдавна бил се споминал, ама професионалистът с пагони дори хабер си нямал, а дращел ей така, напосоки), и това направо вбесило брата на въпросното войниче. А тоя последнният служел в парашутната бригада в Пловдив, че даже и бил шампион на дружеските армии по ръкопашен бой. Та този брат посетил професионалиста Дафинкичев в работно време в кабинета му и си поговорил с него на морално-етични и професионални теми. Помогнал му да осъзнае непълното си професионално несъответствие в конкретния случай, помел и и разтребил кабинета с него, а по време на разговора счупил един телефон в главата му и го накарал да изяде един перфоратор – от онези старите, солидните социалистически бракми, дето не можеха да дупчат, но пък тежаха по 2 кила. Оттогава, твърдят свидетели, на ст. л-т Дафинкичев му останали 6 метални зъба, страхливата заешка усмивка и навика да проверява всеки факт по 6 пъти.

  И знаете ли, уважаеми “D.SAVOVA” и “ИНЖ. СИМЕОНОВ”, нищо в Милиционеристан няма да се оправи, докато ние, народът, или “матрялът”, не обясним по същия начин нещата на тези самозвани “професионалисти” от 300-те червени крадливи фамилиии и разните лвовски и прочее училища!

  Бъдете жив и здрав, г-н Инджев, нека съпругата ви пее все така прекрасно, и моля да ме извините за споделеното твърде лично, частно мнение по въпроса за off-топиците.

 21. Dо АЕРОФЛОТ,
  Моля Ви напълно Би подкрепям.Абсолиутно прав сте.Аз също мисля като Бас.В първият момент помислих,че непознати за мен събития биха разводнили темата.Максим Минчев/БТА след времето на г-н Инджев за мен не съществува/и Огнян Стефанов не ги чета.Давност за престъпниците и крадците не трябва да има.Ина много подобни истории.Хората просто си мълчат .Приятен ден.

 22. До АЕРОФЛОТ. Г-не, по-тъпа лъжа сигурно не бихте могъл да измислите. Имам в предвид вонящата помия, която изляхте върху главата на един от най-добрите военни журналисти-реформатори – ст.л-т Дафинкичев. Не се и съмнявам, че когато е писал критичните си материали срещу извращенията и корупция в армията по онова време, вие сте блюдолизничали и страхливо мълчали. В пасквила ви няма нито едно име, нито една вярна дума! Между другото, ако сте имали късмета да общувате с горепосочения журналист, щяхте да знаете, че някой “да помете” с него стаята или да го накара да изяде каквото и да било е просто невъзможно – чисто физически. Между другото и досега човека се радва на всичките си зъби. Жалко, че не са малко такива “юнаци” и “борци за справедливост” пръкнали се у нас след 10 ноември. Предизвиквате само погнуса и съжаление.

 23. До “bumbarash”:
  Aерофлот е 100 пъти прав.
  Познавах лично въпросния ст.л-т Петьо Дафинкичев като курсант от военното у-ще в Суходол. Абсолютна мешка. Не можеше да пробяга и 100 м. Беше като едно голямо кюфте. Лапаше яко в столовата. Винаги се вреше в началниците ни да им снася новинки от разговорите които си имахме в ежедневието ни.
  Абе, леке, петно или първообраз на бъдещите мутри.
  И с вечно мръсни мустаци.
  Ще ми го сочат за пример ли?
  Боже мой!

 24. До Любо. Изглежда, че говорим за различни хора. Със сигурност знам, че Петьо Дафинкичев никога не е учил в Суходол. Завършил е спортна гимназия с профил бокс (53-57кг – за какво кюфте става дума не ми е ясно), след това военна журналистика в Лвов, Украйна, със златен медал. По настоящем е издател и собственик на многотиражен седмичник. Все пак, не е лошо преди да се пише нещо за някой, то да бъде предварително проверено. Мисля, че страницата на Иво Инджев не е жълта или греша?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.