Извънземните идат, руските им другари не са си тръгвали

Московски учени планират в близките пет години да намерят извънземна форма на живот в рамките на Слънчевата система. Амбициозните планове са част от мащабната космическа програма, разработена от Руската академия на науките (РАН) и целяща да изведе страната на водещи позиции в тази област. В издирването на извънземни ще бъдат задействани няколко системи за кацане и орбитални апарати. Днес подобни апарати работят около Марс и Венера, като до 2020 г. планираме и безпилотен полет до Меркурий, разказа директорът на Института за космически изследвания на РАН акад. Лев Зельоний.

Пред журналисти ръководството на РАН разкри своите планове и в други области. Руските учени планират да насочат усилията си в добива на петрол. Според директора на Института по проблемите на нефта и газа акад. Анатолий Дмитриевски разговорите за отказ на Русия от „петролната игла” днес не са актуални. „Къде щеше да е сега Русия, ако не бяха нефтодоларите? Та ние всички сутрин ставаме, проверявайки световните цени на нефта”, коментира академикът. Той обаче призна, че в страната често се използват остарели технологии за добив на петрол.

„Това обаче ще се промени – днес започваме да въвеждаме нова плазмено-импулсна технология, която ще ни позволи да добиваме пет пъти повече нефт от едно находище”, обясниха учените. „Благодарение на този метод, ще извършим истинска революция и ще сложим САЩ в малкия си джоб”, категоричен е Дмитриенски. По думите му така Русия ще да измести Вашингтон от пазара на петрол и ще стане свръхконкурентноспособна. ( БЛИЦ)

 

Макар в горната информация да не се посочва източникът, ще приема за вярно написаното за предстоящите велики открития на руските учени- в смисъл, че имат такива намерения. Черпя тази увереност от някои доказателства от близкото минало.

 

Спомнете си обещанията в СССР да бъдат обърнати реките в името на прогреса и комунизма. Експериментът край Аралско море например завърши с пълен триумф на това намерение и сега морето е локва. Така бе постигната най-важната цел на съветско-руската политика: завоюването на нови и нови територии. Там, където имаше море, днес има земя, още земя към недостатъчната за Русия една шеста от планетата!

 

Плановиците на съветския комунизъм успяха да превърнат живота на цели народи в част от ново летоброене, измервано в петилетки, повечето от които изпълнявани за четири години ( от там идва и израза да свършиш една работа „пет за четири”).

 

Ето конкретна случка с една човекоединица, приела присърце планирането по времето комунизма в НРБ. Случката ми е известна от първоизточника (защото ми е братовчед, казва се Димитър).

 

Гимназистът Димитър от Механотехникума на ул. „Стара планина” в София изненадал посред час учителката си по руски, Легнал на земята. Обяснил на изумената учителка, че няма да го разбере, защото е рускиня. „Това ни е традиция в България, когато си уморен, лягаш на земята и търсиш връзка с нея”.

При директора, където веднага бил изпратен за обяснение, се състоял следният разговор.

 • Кой си ти, бе?
 • Как, кой?-аз съм отделна човекоединица, на която се падат по план (едиколко си) тона чугун, (едиколко си) килограма телешко и свинско месо, и 0,24 на сто аборта, отвърнал бойко Димитър.
 • Що за глупости говориш, възмутил се още повече др. директор!
 • Ето още един, който не чете докладите на другаря Тодор Живков за изпълнението на петилетките, възкликнал Димитър.

 

Ако щете вярвайте, но Димитър не бил изгонен от техникума, а само бил наказан с последно предупреждение ( въпреки, че дядо му е разстрелян от Народната власт).

 

Като една човекоединица от времето на плановото стопанство авторът на този текст си спомня най-главното от планирането: да закопаем капитализма. Доста копахме с кирките, докато онези нещастници на запад, които не разбираха, че ги онеправдават, деградираха физически с техните все по-нови машини.

 

По този повод ето още една кратка история с Димитър, но от 4-ти клас, когато майка му Румяна го съветвала да спортува, но да не става спортист, за да не затъпее. След едночасов урок за целите на спорта в НРБ учителят по физкултура попитал децата дали са разбрали основното и Димитър синтезирал с две думи ( доверявайки се на майчиния съвет) : „ мускули и тъпота”. За което изял два шамара.

 

Същият гимназист Димитър едвам оживя (благодарение на личната намеса на вуйчо ни „владика”, медицинско светило в София). Беше защитил непознато момиче от пияна двукрака свиня в един влак, заради което свинята заколи човека с нож в корема. Оруелска история.

 

Не че в НРБ имаше престъпност – нямаше я според плановете и статистиката.

 

По колко ли ножа в корема се падаха на отделно взет юноша? Беше сигурно и безопасно навсякъде, само че непълнолетният Димитър щеше със сигурност да пукне в една провинциалната болница, ако не беше извънредната грижа за него, благодарение на връзките в София. Иначе в Своге му бяха зашили любезно разпорения корем върху натиканите обратно нарязани черва…

 

Когато същият онзи директор попитал невярващо съучениците му дали са очаквали такава постъпка от Димитър ( който си позволява да дразни рускинята!), всички отговорили в хор: „точно от него-да”!

 

Спомних си за тези истории, защото пиша на старичкия компютър, подарък от Димитър.

А колкото до планираните срещи с извънземните и слагането на гадните американци в руското джобче, нямам какво да добавя- по стара съветска традиция руските учени са си произнесли диагнозата сами.

Уморен, направо си лягам на земята и не очаквам да ме разберат .

По-скоро би ме разбрал Тери Пратчет, който описва в една от книгите си как извънземните кацат ( в Англия) и от космическия кораб слиза робот, ляга на земята и нарежда: „доведете гущера”.

Извънземните герои на Пратчет имали много развита демокрация и позволили на тяхната планета да управляват гущерите, защото на гущерите много им се управлявало. Но в Англия извънземните ударили на камък в търсене на гущери, докато не открили в един зоомагазин жива игуана. Тя била затворена и извънземните решили да освободят демокрацията в нейно лице. В резултат на спасителната операция от града не останал камък върху камък- нещо като ефекта върху комунизма от закопаването на капитализма, планирано от Никита Сергеевич Хрушчов за 1980-та година.

 

ПОСЛЕСЛОВ

Обикновено авторите пишат, че имената на героите им са измислени. Разказвам случките с използване на истинските имена и споменаване на местата, където са се състояли, защото някои „дреболии” от миналото трябва да се помнят. Самият Димитър никога не би се похвалил, смята ги именно за дреболии. Благородните хора много често са анонимни.

Същевременно анонимните простаци, като типични страхливци, не пропускат да се възползват да се изгаврят анонимно, когато им падне такава възможност. Например със съпругата ми, чиято снимка публикувах вчера във връзка с това, че тя изпя химните на България и САЩ при посрещането на президента Клинтън на площада в София на 22 ноември 1999 г.

Смятам за справедливо и анонимният простак да бъде посочен поименно- ако някой го разпознае по имейла, моля, да ми помогне да го идентифицирам. Имам да му казвам нещо лично заради следната негова свинщина по адрес на майката на две от любимите ми деца ( мен ме оставете, не се впечатлявам от подмятания на тъпанари, които обикновено ми желаят направо смърт, а тук този се е задоволил с нещо по-малко)- ето какво ми написа простака Петрака:

 

Автор: Петрака (IP: 46.47.82.141 , 46.47.82.141)
Имейл: nikolov77@abv.bg
Интернет страница:
Whois : http://whois.arin.net/rest/ip/46.47.82.141
Коментар:
А една свирка извъртя ли му?
За да не му липсва Моника? 😉
Или ти свърши тая работа?

 

 

 

.

63 мнения за “Извънземните идат, руските им другари не са си тръгвали”

 1. Докато и млади, и стари бягат на запад никави извънземни няма да кацнат в Русия, а тази плазмено-импулсна технология много ми прилича на демонизираната от петата колона в България фракинг технология. Но ТАМ МОЖЕ, у нас нельзя!

  а по отношение на Простака- петрака:

  Иво, вие със съпругата сте талантливи, елегантни, почтени и най-важното независими български интелектуалци.
  Това в България не се прощава!

 2. Посмях се от сърце! Жалката червена Сган е толкова Жалка колкото се опитва да се въвеличае като Путкин на Токчета!

  Иво, на тва Прасе му има данните в интернет. Продава зайци 🙂
  Пак някъв прост Бляд. Не ти трябва да влизаш в затвора заради Отрепки!!! Тая Сган не престава да се навира в земята ни. Абсолютни Откачалки!

  Северозапеден район,Сергей Николов-гр.Белоградчик 3900, обл.Видин/ тел. 0884373955-Виваком,email:nikolov_s77@abv.bg Skype-sergei_nikolov

  http://nikolov77.blog.bg/

 3. С две думи Сър-Гей от Белоградчик. На Путкин приятелката.

 4. Г-н Инджев, стойте си горе на Вашата камбанария. Не ставайте спелеолог, за да търсите “Петрака”

 5. Господин Инджев, моля за извинение. Написах тази глупост в състояние на омраза към всичко американско.
  Всеки човек независимо от възгледите си има право на уважение..
  Още веднъж-иизвитете.

 6. “Русия ( Россия ) – враг №1 на българщината и България”
  Захари Стоянов
  —————————————

  * ЩЕ ИЗРИТАМЕ РУСНАЦИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ,ТЕ НИ ДАКАРВАТ САМО ЗЛИНИ !
  * НЕ НА ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКИЯ ПУТИНСКИ ПРОЕКТ “ЮЖЕН ПОТОК” !
  * ЩЕ ВЪСТАНЕМ И СРЕЩУ СВОИ И СРЕЩУ ЧЕРВЕНИ,АКО РАБОТЯТ ЗА РУСКИТЕ ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ В РОДИНАТА НИ !
  * ВНИМАВАЙТЕ В КАРТИНКАТА, В БЪЛГАРИЯ СМЕ И СМЕ БУДНИ !
  * ИМАМЕ И АНТИКОМУНИСТИЧЕСКИ FACEBOOK !

  /препечатано от Facebook/

 7. Тези двама академици, Зельоний и Дмитриенски, май обичат доста да си посръбнуват водчичка.

 8. Да и аз се извинявам за грешката. която може и да не е грешка.

  Не бил Сър-Гей от Белоградчик ами бил
  Сър-Гей от София!!! Още по голям Педал!
  🙂

 9. МАРКСИСТИ, ЛЕНИНИСТИ, СТАЛИНИСТИ, ЧЕГЕВАРИСТИ, ПУТИНИСТИ, КОМУНИСТИ, КГБ-ДС ДЕЯТЕЛИ… “и вся остальная сволочь вонючая”, как товарищ Сталин говорил, ПРОЯВЕТЕ СИ ДОБРОТО ВЪЗПИТАНИЕ…!!!

  Не употребявайте презимето ПУТИН – каквото е презимето на главатар на съветската мафия, когото Г-20 изритаха от Бризбейн по чорапи.
  Преведено на български език ПУТИН звучи нелитературно, (макар, че субекта си го е заслужил – б.а.)

  Наричайте го Владимир Владимирович ВАГИН !
  Нали звучи по-цивилизовано…?

  Президентът на загиващата +Русия – ВАГИН, онзи който направи фал, при опита си да есхумира СССРа.

  —————————————-
  пп
  “Русия е империя на злото” – думи на Роналд Рейгън – Президент на САЩ.

  РОНАЛД РЕЙГЪН Е ЧОВЕКЪТ, КОЙТО УНИЩОЖИ СССРа.
  ВСИЧКИ ДЕМОКРАТИ ПО СВЕТА ЩЕ ГО ПОМНИМ. ВЕЧНА МУ ПАМЕТ !

 10. Г-н Инджев,
  Диването 😉 ви е дал достатъчно данни. Отидете до прокуратурата и напишете жалба. Не прибягвайте до саморазправа!
  Данни за проверка има достатъчно.
  Повярвайте ми, дори да му се размине ще му коства много. И ще подейства отрезвяващо и на други мераклии.

 11. Господин Инджев, позволявам си пейстна едно платено съобщение по повод откриването на паметника на Георги Марков. То е написано от писателя Георги Мишев и е публикувано във вестник “Стършел”. Не е “журналистическа уйдурма”, а е истинско:

  ПЛАТЕНО СЪОБЩЕНИЕ
  ДУМИ ПРЕД БРОНЗОВИЯ ДЖЕРИ
  Здравейте, граждани!
  Помните ли това обръщение отпреди четвърт век, когато се стичахме към площада “по тънкия лед на страха”?
  Днес двете думи звучат автентично, защото събитието, което ни събра, е истинско – плод на вашата воля, разум и любов, а не на 25-годишното бездействие на власт и правителства, на противодействието на стара и нова чиновническа номенклатура. Днешният ден е тържество на истинското гражданско общество. Затова още веднъж: Здравейте, граждани!…
  Бронзовият мъж пред нас е като жив, завърнал се от дълго изгнание в отечеството, което той обичаше с чистото родолюбие на Иван Вазов. Той бе тръгнал “срещу тирана” с Ботевска решителност да умре за независимостта на своя роден край; горчивата съдба го чу и сбъдна мечтата му. Той имаше само едно оръжие – неподкупното перо на Алеко – перото на истината, противоотровата на лъжата, на коварството на тайните служби и смъртоносния рицин на Азиатския департамент…
  Да свалим шапка на доблестния българин от Америка, д-р Лазаров, претопил спестените центове в бронза за ваятеля. На доброволците, превърнали изговорените ни думи по кръчми и кафенета в реалност. На кметицата, дала съгласието си без параден шум и суетност. Най-сетне на скулптора Дянко Дянков, вдъхнал дух и топлина на хладния метал.
  Така изглеждаше Джери, какъвто го помним от онова време: изправен, обаятелен, естествен, артистичен – без суета и комплекси. Като че преминава през кварталната градинка, минувач като един от нас. Но той не беше един от нас – той вървеше далече пред нас. Той не беше “скитник”, както го наричат в Държавна сигурност. Той беше антикомунист. (Трябва да престанем да шепнем тази дума – антикомунизмът е по-мащабна дума от антифашизма, защото комунистическата идеология по мащабите и поразиите върху човечеството превъзхождаше нацизма на Хитлер и Мусолини). Джери беше убеден противник на Системата на непоносимост, която раждаше насилие, посредственост и убиваше таланта. Срещу безчовечния режим той изваждаше тази ръка от джоба и я размахваше с оня шокиращ жест, който младите наричат “поздрав на ватмана”… “Няма да ни пречупите, казваше този жест, няма да ни унищожите. Рано или късно ще победим страха и ще се изправим като жилави треви с дълбок корен!”…
  Мир на праха ти, Джери! Мир и на нашия страх от позорното ни отминало!
  Б. А. Тези редове, прочетени при откриване на паметника, на 11 т. м. ми бяха поискани от приятели за спомен. Друг предложи да ги публикувам – никой не можа да каже къде. Върна ми ги и главният редактор на “Стършел” – заради конфликта на интереси. Предлагам ги като платено съобщение. За четвърт век свобода обществото ни успя да ликвидира всички десни издания и журналистиката потъна в канализационните потоци на таблоидите. Жална ни майка!
  Георги МИШЕВ

 12. не виждам трудност да разберете кой е смелчагата абв.бг със сигурност ще ви предоставят данните но дали отговарят на истината е друг въпрос ip adres не значи нищо аз съм на 10 000 км но винаги ми излиза че съм във софия или варна смелчаците анонимни не могат да бъдат спрени поздрави на вас и семейството и да не ви пука а написаното по повод ран и учените и техните открития те са най добрите просто е време на биология и на безкрайност по айнщайн вие не може да ги спрете само да ги коментирате и то много точно за което свалям шапка

 13. почти съм го хванал анонимника проблема е че няма никакъв начин да докажа че той е…

 14. Г-н Инджев, нали знаете колко много хора Ви четат, уважават и обичат, не обръщайте внимание на жалък анонимен страхливец. Не си струва да си губите времето. А и неговата цел е да Ви ядоса, както и всички нас. Не го радвайте с внимание.

 15. Колеги,

  мейла: nikolov77@abv.bg

  и

  мейла: nikolov_s77@abv.bg

  ,съществуват и двата са валидни.
  Друг е въпроса дали са на един и същи човек т.е. на човека със зайците.
  Ако са на един и същи човек веднага възниква резонния въпрос,защо продава,както пише в рекламата “Калифорнийски заек
  Породата е създадена В САЩ … “,а не руски такива.

  Но само може да се гадае дали човека е един и същ!

  Ето и влидациите:

  nikolov77@abv.bg – Result: Ok

  MX record about abv.bg exists.
  Connection succeeded to smx.abv.bg SMTP.
  220-pmx.abv.bg ESMTP

  > HELO verify-email.org
  220 pmx.abv.bg ESMTP

  > MAIL FROM:
  =250 pmx.abv.bg

  > RCPT TO:
  =250 2.1.0 Ok

  =================================

  nikolov_s77@abv.bg – Result: Ok

  MX record about abv.bg exists.
  Connection succeeded to smx.abv.bg SMTP.
  220-pmx.abv.bg ESMTP

  > HELO verify-email.org
  220 pmx.abv.bg ESMTP

  > MAIL FROM:
  =250 pmx.abv.bg

  > RCPT TO:
  =250 2.1.0 Ok

  ==================================

  Но,както и да е,за мен реакцията на такива неща трябва да бъде ПЪЛЕН ИГНОР,защото за такива (щях да кажа хора) това е най-голямото наказание!

 16. И една малка добавка GPS координатите на съответния компютър са :

  Latitude: 42.6833
  Longitude: 23.3167

  Така,че ако някой ги вкара,в което и да е GPS устройство и ако е от София (защото компютъра е в София) би трябвало в рамките на час да бъде на адреса!

  По-долу пускам линк,на който се вижда и снимка на приблизителния адрес на въпросното IP:

  http://s28.postimg.org/ekwwg1vp9/image.png

 17. Г-н Инджев, както казва Елин Пелин в България може да се роди само гений на зависта. Завиждат ви заради фамилията, свободата, таланта, децата и това, че не цепите басма никому. Мнозина желаят това състяние на духа, малцина са избраниците които го постигнат. За това се искат безброй качества и кураж които Господ не раздава под път и над път.
  Гонете до дупка маргинала но единствено в рамките на Закона.

 18. Здравейте, господин ИНДЖЕВ!
  По повод словосвинството на “ПЕТРАКА” не ми се иска да предъвквам! Знаете – на няколко пъти във Вашия блог провокираха и мен, като стигнаха до заплахи, в т.ч. към сина ми. Вързах им се! Бях бесен! Обявих им време и място за среща, за да изпълнят заплахите си!Не се появиха. Месец време не можах да преглътна обидата. Сега ми е смешно. Това не са хора! Гниди! В София е по-друго – тук гъмжи от “примати”! Нали виждате – и този по всяка вероятност е от Белоградчик. В Северозапада не е останало почти нищо читаво!
  Знам че боли, но не си губете времето, нервите и ТАЛАНТА!
  Знаете рицарското правило – двубой между благородник и свинар не може да се състои!
  Сега – по темата с “извънземните” и “плазменоимпулсната фантасмагория”.
  Моето мнение е, че по-голяма простотия и псевдонаучност в рамките на само пет-шест изречения не би могла да се побере!Да се чудиш откъде да ги почнеш?!
  Ама много пък ЗЕЛЬОН този акад, бе!Бързи пет въпроса:
  – извънземна форма на живот или извънземни?
  -как ще я намерят ако /най-вероятно/ я няма в Слънчевата система?
  – до момента колко съветски/руски спускаеми апарати са кацали успешно и на кои планети?
  – до Меркурий или около Меркурий?
  – ще лети ли някога “Буран” /с него декларираха, че ще сложат американските “Совалки” в “малкия си джоб”?
  Добре е, че акад Дмитриевски и цялата РАН /а може-би и средностатистическия руссиян/ сутрин се будят, проверявайки цените на нефта. Това признание е музика за ушите ми. Спомням си как по времето на Жан Виденов се будехме с галопиращата цена на долара!
  Въпросът на академика къде би била Русия без петродоларите има лесен отговор. Друго би-трябвало да тревожи РАН и всички руссияне – на къде отива Русия, когато петролът тръгне към 50 долара!
  Бих искал да попитам академика /и всички български “еколози”/ кой от двата метода на разрушаване е по-опасен – хидрофракингът или плазмения фракинг.
  И накрая – какво нещо е деформираното комунистическо мислене, пък било то и продукт на АКАДЕМИЧЕН /руски/ мозък!!!
  Дмитриевич се не договежда, че много преди да се качи добивът на петрол “пет пъти”, цената му ще се срине под тази на лимонадата.
  Какво да го правиш – икономическите му познания – марксистки! “Путин ще нареди и ще започнем да произвеждаме пет пъти повече! По план! Майната му на потреблението!”
  Като в добрия стар виц – тъкмо ще направят всеки руснак ямщик и някой гаден капиталист ще изобрети автомобила.
  Взе да им стяга чепикът – това е важното!
  Свободата е близо!
  В УШИТЕ МИ КЪНТИ ЧИСТИЯТ ГЛАС НА СЪПРУГАТА ВИ! ХИМНЪТ НА СВОБОДНИТЕ ХОРА!
  Горд съм, че ви познавам! Вас и семейството Ви!

 19. Така значи,ако няма грешка в изчисленията,и ако все още има значение,става дума за:

  София(Триадица)
  ул.”Д-р Христо Стамболски”

  Номер няма да давам,защото съм дал достатъчно точни данни,за да се цъфне пред въпросната врата.

 20. Господин Инджев , завиждам ви че имате такава прекрасна жена

 21. Незнайко Диване ко ко знаико си ти .Знайко.
  Но както е казал поетът

  КОГАТО ЦЪФНАТ ТЕМЕНУГИТЕ И РАБОТИТЕ ТРЪГНАТ ЗЛЕ ………….И В СЕБЕ СИ УТЕХА НАМЕРИ
  А работите за лъжците тръгват зле.
  Тази вечер гледах новият български филм *СЪДИЛИЩЕТО*.
  Невероятен е.За така нареченият наш живот.За този филм ще се говори дълго.Родопите.Невероятни снимки .Киносалонът седеше 5 мин. онемял след свършване на филма.

 22. Не бях прав, наистина съжалявам.
  По принцип държа на джентълменски отношения но в случая избухнах.
  Ненавиждам Клинтън. По време на бомбандировките в Косово загина мой приятел, войник от сръбската армия.Но това не ми дава право да обиждам хората.
  Още веднъж-извинявайте Инджев. Вие и вашата съпруга.

 23. Тази новина не трябваше да се появи от Бърлогата на Антихриста!Но оттам дойде! И какво, аз, вие, всички свестни имислещи хора тук да се подпишем под нещо, което звучи абсолютно вярно и навременно, но е изречено с цел лъжа. Защото Европа го позволява, защото Европа на ащънки, ромпои, путеринги, още путеринги, и вече вездесъщи путеринги се докара дотам да се страхува и срамува от същината си-юдеохристиянската цивилизация!

  Москва. На предстоящата на външни министри среща в Базел следващия месец Русия ще предложи да се проучи процесите довели до „християнофобия”, каза Сергей Лавров на форум в Москва, предаде РИА Новости.
  „В ОССЕ преди няколко години се провеждаха мероприятия по инициатива на европейците срещу „ислямофобията”. Сега ние ще предложим анализ на процесите, довели до „християнофобия”, каза Лавров. По думите му, повечето от представителите на ЕС „избягват този въпрос, срам ги е да говорят за това, също както ги беше срам да запишат при подготвянето на конституцията на ЕС, че Европа има християнски корени”.

 24. ПЕТРАКА,
  Като те слушам ми доиде наум един виц,които колеги разказваха като истински случай
  Един хубавец отишъл при колежка когато мъжът и бил в командировка.Внезапно съпругът се връща ,нашият изкача набързо навън и си забравя вътре дрехите.На стълбището гол,студено и какво да прави.Решава да се направи на луд.Звъни на вратата и вика *Аз съм Ботев,дрехите са ми на Вола*Жената разбира всичко,бързо вдява и казва на мъжа си*Ще му дам на лудия твои дрехи*,а мъжът и казва *добре* и всичко завършва ОК

 25. Нека да наречем нещата с истинските им имена. Не виждам как един толкова популярен български народен инструмент може да предизвика подобна полемика.

  “Свирка

  На някои места се нарича цафара, цевница, щупелка, представлява цев с дължина 30-50 см и вътрешен диаметър 1-1.5 см. Отворена е и на двата края. Предният й край (мундщукът) е заострен по вътрения ръб. Въздушната струя от устата се удря с този ръб и произвежда звук. За това свирката се държи малко настрана . По дължината на цевта към единия й край има шест дупки в един ред и една от другата страна, под най-горната. Шестте се покриват с трите по-големи пръста, а седмата – с палеца на ръката, която е отгоре. При свирене от тия седем отвора се получава висока диатонична мажорна тонова редица в обем на две октави.

  Обикновено свирещите приготвят саморъчно свирките си от млади стъбла на бъз, от тръстика или от друго лесно провъртано дърво. Разстоянията между дупките се определят индивидуално според дебелината на пръстите на свиреца. Вследствие на това тоновете на различните свирки са с различна честота.”

  Колкото да думите “извъртя ли му” те произтича основно от процеса на производство на този инструмент. А именно на струг се провърта подходящо дърво и се получава този чудесен музикален инструмент.

  Искам да кажа на пишман интернет детективите. Не заблуждавайте г-н Инджев с проучванията си. Единствения начин да разбере на кого принадлежи този IP адрес е като се свърже с Булсатком и от там при добра воля могат да му кажат в момента на изпращане на съобщението до форума кой техен потребител го е използвал. И само толкова. Нали разбирате, че това може да е отворена безжична интернет връзка или връзка с не достатъчно добро ниво на сигурност каквито има милиони по света и а и у нас. Както и проксирана връзка към заразен кампютър с прокси вирус. Колкото до електронната поща. Г-н Инджев има прекалено либерална политика за писане в този форум, като за целта не се прави верификация на електронния адрес дали се използва от конкретния човек или просто е написан някакъв електронен адрес, включително и чужд такъв.

  Много хора са пострадали в опит да защитят честта си, включително и по безобидни начини, като с остро перо например, който начин между впрочем е много болезнен. За пример ви давам притчата за мечката дърваря и лошата дума. Но нека да не забравяме, че обида с думи може да ни нанесе някой чието мнение и приятелство ценим.
  Бъдете жив и здрав г-н Инджев, защото благодарение на вашето перо очите ми се отвориха наистина. Събудих се от летаргичния сън на който сме подложени всички в България. Навсякъде призовавам хората да ви четат. Поклон пред това което правите за България.

 26. Посмях се добре от заканите на сибирските павиани да почнат да дупчат нефтените полета с плазмена тояга в търсене на повече петрол. Няма да ги коментирам, само припомням как навремето бяха тръгнали да строят космически противоракетен щит (програмата “междузведни войни”). Помните как го “построиха”, нали?

  Относно съществото Петрака – съвсем лаконично – данните, които имате, г-н Инджев, са предостатъчни за образуване на производство. Разбира се, не е лошо да вземете и правно мнение от специалист, най-малкото КЪДЕ ТОЧНО и при КОЙ да депозирате жалбата си. Все пак за Милиционеристан става дума, не за нормална държава. Идеята е поне да го глобят едно 200-500 лв, да не мине само с предупредителен протокол – а това зависи от длъжностното лице, при което попадне жалбата.

  Иначе при търсенето на този IP излизат наистина 2 адреса на електронна поща, вероятно съществото просто си ги има, За всеки случай. Единият за бизнес, другият за изящна словестност, така да се каже. И моля ви, не се горещете, утрото винаги е по-мъдро! Българскитя павиан май вече е напълнил памперсите, съдейки по извиненията.

  Най-добрата новина е, че до края на годината петролът наистина може да падне под $50.00 за барел (http://banks.dir.bg/2014/11/19/news17840907.html). Както се казва, сибирските павиани ще гледат Меркурий през крива газопроводна тръба…

 27. Скъпи г-н Инджев, приемете тази простащина откъм хубавата и страна, въпреки,че няма нищо хубаво в тази простотия. Мен ме зарадва факта, че и такива изтрити малограмотни мозъци ви четат. Дано мааааалко прогледнат и получат някоя друга гънка . Благодаря Ви ,че ви има.

 28. Още в по-предния си коментар казах,че най-добрия начин за такива като този е ПЪЛНО ИГНОРИРАНЕ,защото същия този сега чете и умира от густо,как цяло стадо (казвам стадо,защото колкото и да ни е мъчно,това сме ний) българи може да ги подкараш само две три гнусни реплики.
  Показах също така,че и двата мейла са валидни и може да стане така ,че продавача на зайци да излезе този,който не е.
  Ама ей т’ва сме българите!
  А бе хора,тука в този блог сме една шепичка,които ако не на едни и същи,поне имат сходни позиции.
  Тя цяла България е колкото едно китайско село…
  Много ясно ,че с един приятел в Булсатком и проблема се решава,НО не е само това единствения начин,ама нейсе…детективи,проксита,несигурни връзки…Чисто и просто тоя тъпанар го е писал това от дома или службата,защото на прима виста “обратната връзка” сига до защитната стена на Булсаткомския рутер.Ако го е писал от личното си PC-лесно,ако го е писал от службата става малко по-сложно,защото зад този рутер може да има нам-колко си навързани PC-та.
  Онзи ден цитирах Славейков,ама съм принуден пак да го направя,след като дори и в тази малка,спасителна лодка се ядем като улични псета и или ще се самоизядем или ще я обърнем и ще се издавим.
  И още нещо да добавя,забелязвам тука едни хора,дето единия път се заяждат ,защото еди-кой си е с шапка,а другия път го питат защо е без такава.
  И то се заяждат без никакви аргументи,просто изтърсват едно изречение от сорта “ти си такъв или ти не си такъв” и толкоз!
  За разлика от тези същите,аз преди известно време сбърках по отношение на нашия домакин,НО се поправих и дори пуснах 3 (три) линка с видео от три различни телевизии,с които САМ показах,че тотално съм бил в заблуждение,обаче българина е куче-питбул и трябва да хапе,ръфа и да яде себеподоните си!
  Дори коментарната част на този блог показва колко сме РАЗЕДИНЕНИ и сме едно микро-огледало на цялото ни общество!
  Освестете се еййй…,че като глутница ще се изядем!

  НЕ СМЕ НАРОД

  Не сме народ, не сме народ, а мърша,
  хора, дето нищо не щат да вършат.
  Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
  “Аз не зная! Аз не мога!” – общ е глас.
  И не знаем, не можеме, не щеме
  да работим за себе си със време.
  Само знаем и можеме, и щеме
  един други злобно да се ядеме…
  Помежду си лихи, буйни, топорни,
  пред други сме тихи, мирни, покорни…
  Все нас тъпчат кой отдето завърне,
  щот сме туткун, щото не сме кадърни…
  Всякой вика “Яман ни е нам хала!” –
  а всякому мерамът е развала…

  Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
  пак ще кажа и с това ще да свърша.

  1875

 29. Иначе специално за Теодор Чанев предоставям по-долното инфо и нека той да разясни пред уважаемата аудитория по-подробно,как Петрака от Ислямска държава се е крил зад 1 000 000 PC-та,за да напише съобщение на г-н Инджев:

  PORT STATE SERVICE VERSION
  25/tcp filtered smtp
  33/tcp filtered dsp
  53/tcp open domain?
  | dns-nsid:
  |_ bind.version: dnsmasq-2.45
  89/tcp filtered su-mit-tg
  113/tcp filtered ident
  135/tcp filtered msrpc
  139/tcp filtered netbios-ssn
  143/tcp filtered imap
  179/tcp filtered bgp
  311/tcp filtered asip-webadmin
  445/tcp filtered microsoft-ds
  500/tcp filtered isakmp
  512/tcp filtered exec
  587/tcp filtered submission
  691/tcp filtered resvc
  783/tcp filtered spamassassin
  880/tcp filtered unknown
  993/tcp filtered imaps
  1022/tcp filtered exp2
  1025/tcp filtered NFS-or-IIS
  1093/tcp filtered proofd
  2135/tcp filtered gris
  5190/tcp filtered aol
  Device type: firewall
  Running: ZyXEL ZyNOS 3.X
  OS CPE: cpe:/o:zyxel:zynos:3
  OS details: ZyXEL ZyWALL 2 firewall or Prestige 660HW-61 ADSL router (ZyNOS 3.62)

 30. Незнайко, може би нямаше нужда от напомнянето, че сме мърша като народ. Петрака ни напомни за мършата, та до зловоние.

  Иначе не мисля, че тук някой някого яде. Просто човек като ‘плесне с ръце и се прегърне’, трябва да знае с кого се прегръща.

 31. Диване ,Незнайко,Петрака,
  *Време пролази*,както казват близките до сърцето на Петрака сърби.
  Времето на анонимните заплахи,*анонимната уж съпричастнот* мина.*Доброжелателите* вече не могат да управляват процесите.Българите наистина стават свободни.Бедни, но свободни.Мен,а предполагам и г-н Инджев и голяма част от коментиращи тук отговарят само със своята съвест и нищо натрапено от вън не може да ни промени.Могат, както се получи тук да подменят темата за коментар.За това успяха.Ще получат рублите.

 32. Попитали Сократ: страхуваш ли се че някои хора злословят зад гърба ти? Въобще не, отговорил той, дори им позволявам да ме бият в мое отсъствие…

 33. Анатолий Дмитриевски желае Русия да добива пет пъти повече нефт. Той явно не е разговарял с правителството в Кремъл, което обмисля драстичното намаляване на петролния добив за да задържи цените и е в активни преговори със страните от ОПЕК, убеждавайки ги да направят същото.

 34. Фамилията на академика е… Зельоний, източникът е световнонеизвестният тъмножълт, пропутински сайт Блиц, и всичко е както в доброто, старо време-ще. Или както казваше навремето един колега, ние сме менте страна с партизанското име-щекаме. Оригиналът, както сами се сещате е на североизток от нас.
  За всичко останало по темата, прочетете отново мнението на г-н Павел Тинков.

 35. незнайко, “Дори коментарната част на този блог показва колко сме РАЗЕДИНЕНИ и сме едно микро-огледало на цялото ни общество!
  Освестете се еййй…,че като глутница ще се изядем!”ако можеше, щеше да се случи. но не може. и в този блог, където пишат хора, считащи себе си за демократично мислещи, има такива, готови да те закичат с груби обиди, защото в някакъв момент мислиш по-различно от тях. и се превръщаш във враг, ако дори допуснеш враговете да имат достойнство. болшевишки плам ли е? или неизкореними комплекси?

 36. Колко малоумен трябжа да си като поет. за да наречеш народа си мърша!
  Колко малоумен трябва и да си като политик, участвал в омършявяването на народа си!
  Колко малоумен трябва да си като гражданин, цитирайии такива малоумни автори и политици като Славейков!

  На нашите малоумници все някой друг ум е виновен, или “турското робство”, или “руското влияние”, или “народа”, или “матряла”!!
  Никога не виздат колко са изгнили в самите себе си!

 37. Поздравления, г-н Инджев! Дори изцепката на Простака или именно поради нейното огласяване става ясно за пореден път, че свестните хора държат на Вас и на Словото Ви. И са готови на всичко, за да се разкрие една истина или един мизерник!Тази връзка между всички нас – четящи и коментиращи създава едно невидимо и силно енергийно поле!То лекува слепотата и глухотата за Истината, а това е най-важното!

 38. Към Кали:

  Ами и аз,точно това се опитвам да обадя,оообаче имаме тука едни съкоментарци ли да кажа,съфорумци ли да кажа,съмишленици ли да кажа,които са просто непобедими!
  За същите тези пускам и рими на нашия велик поет П.Р.Славейков,та дано да се усетя,та дано да се озаптят,но не би…
  Той въпроснатия/та съфорумец/ка си е набелязал/а няколко врагове с партиен билет и докато не ги изгони от форума просто няма да се спре.Няма факти,няма аргументи,няма здрава мисъл-просто една необоснована жлъч и толкоз!
  А бе драги/а,като пливаш по някой,кажи – ти направи така,така и така,и затова ти си изрод и нямаш място сред нас и повече няма да чуе ни за Знайко,ни за Незнайко,ни за Всезнайко,ни за Диване и т.н.
  Да но въпросний субект,като същий комунист не може да допусне дори,че колкото хора-толкова мнения,особенно в нашата мила родина.
  Аз повече по темата за мършата спирам да говоря,защото то един път му кажеш,втори път му подскажеш,да ама ти ако спориш с радиото,по-може да се рзбереш!

 39. Извинявам се ,но ще поспамя още малко.

  Имам предложение г-н Инджев да вземе да пуска отвреме навреме мнението на някой истински ЧУГУН,хем да се изпуска малко парата,хем някои хора да се поозаптят и да насочат енергията си в правилна посока.То иначе работите отиват към канибализъм!
  Също така предупреждавам,че многото злост води до здравословни проблеми,от които язвата е най-малкия проблем!

 40. Това стихотворение на дядо Петко Р. Славейков, което е известно най-вече с последните си две строфи, е написано по повод на годишното събрание на Българското читалище в Цариград през 1875 г. От 37-те члена идват само 12 и изборът на ново настоятелство не се осъществява. Познато…
  В литературната история не един поет ругае народа си. ,,Не е хубаво така… – ще кажете – и то заради някакъв кворум… Даже е смешно…“ Да, не е хубаво… И аз така мисля, но не е ли по-добре да помислим има ли нещо вярно и, ако има – кое е, преди да дойде последната строфа – тази тежка диагноза, присъда или просто емоционално избухване.

  Подбор и коментар Николай Петев

 41. До VLADO:
  Само не разбрах, ти в качеството на какъв раздаваш наляво и надясно оценки и квалификации. Видял ли си “колко си изгнил в самия себе си” или се вживяваш в ролята на същество от висш порядък?
  /второто води към диагноза!/
  🙂

 42. До D.Savova

  Ало сръбкинята,нали знаеш от историята на България кои са тези тето винаги са ни забивали нож в гърба в комбина с руснаците.
  Аре вазирай оттука,трол гнусен!

 43. Савова, от Патки не се обиждам! Мислех те за интелигентна но ти продължи да квакаш! Ква-Ква-Ква!
  Браво, Разби световната мафия !

 44. Г-н Тинков,

  Имам мнение, казвам го. Ако всяко мнение Вие приемате като “диагноза”, ок, различни “доктори”, различни мнения или диагнози. Мисля че не е престъпление.
  Но за мен е малоумие, поет и политик българин да нарича народа си мърша. Приемето малоумието, по същият начин, както приемате мършата.

 45. И защото коментарите станаха мноо стихотворни(или смехотворни ако щете) ето ви едно друго произведение:

  Писмо до Левски

  Спи, Дяконе! Не се събуждай!
  Остани в незнайния си гроб!
  Добре си ти. От там не виждаш
  съдбата на достойния ни род.

  Не виждаш майките, които днес не раждат.
  Стариците край кофите за смет.
  Бащите със джобове празни,
  в ръцете с куфари и здравец за късмет.

  Децата ни са вече на изчезване.
  Селата мъртви. Пусти градове.
  Строим хотели, паркинги, гаражи.
  Край просяка минава Беемве.

  На “пътя към Европа” се продават
  В ръцете с кукли малките моми.
  Те детството си в сънища сънуват,
  стаена скръб в очите им гори.

  Спи, Дяконе! Не се събуждай!
  Добре си там под тази черна пръст.
  Завиждам ти за туй, че не дочака
  мечтите си, разпънати на кръст.

  Златина Пенева Великова

 46. Г-не VLADO!
  Уважаваме мнението ти и така трябва да бъде!
  Но,след като ти се слагаш по-горен от нашите поети,които всички ние сме изучавали,значи диагнозата е ясна!

 47. Аз искам да кажа на тези, които милеят за сърбите, да си помислят колко пъти те са се сражавали на страната на турците против Българите.
  Една от известните битки е при Никопол, когато Френски рицари са се били за България а сръбска тежка конница за турския султан!
  При Косово, Иван Шишман не е пратил Българска войска срещу Сърбия и е заплатил с главата си.
  Да не говорим за една от най-трагичните битки, които отварят вратата на султана към България в която пияните сръбски свине са се оставили да ги изколят в палатките им.
  Защо позволяваме да ни манипулират така глупаво ??? Идете в Щатите поне за седмица и сами се убедете колко е “лошо” там. Колко са канцерогенни сандвичите им и грозни жените. Не ставайте жертва на омразата към Свободния свят!!!

 48. А бе тя диагнозата на г-н ВЛАДО е ясна!
  За нея е писал проф. Марко Семов,а тя диагнозата е следната : Българина не признава друг,по-голям авторитет от самия себе си…
  Какви са там тея поети-моети и разни мишоци!

 49. Нищо ново не са научили руснаците и нищо старо от времената СССР не са забравили. Лъжат безобразно и си мислят, че светът им вярва.
  В началото на 80-те години на миналия век в института, където работех, на специална пропагандна лекция, един полковник се фукаше, че руснаците имали 3 вида совалки, супер ракети и т. н. Видя се след години, че изпратиха една безпилотна совалка “Буран” и до тук. Царе са на дезинформацията.
  Иначе светът отдавна е готов с новите енергийни източници. Технологиите се развиват с бесни темпове и не се оправдаха прогнозите преди 20 години, че петролът ще свърши скоро. Докато има петрол добивът ще продължава, защото са вложени огромни ресурси в тази индустрия, но потреблението според мен ще намалява от екологични съображения и развитието на технологиите.
  А този или тази ПЕТРАРКА ни показва, че простащината е безгранична.

 50. още от проф. Марко Семов:

  „Очите ни гледат повече навън, отколкото към нас самите. Защото сме хора, които лесно се самоизяждат. „Не ходете в тази страна – писа не отдавна един западен политик – Там и комарите се хапят…“ С други думи преди повече от век същото ни каза и Иречек.“

 51. Гочев,
  Е защо пък да не се “сложа” “по-горен” от “нашите” поети?? Забранено ли е, или не е позволено?
  Ти като искаш, стой си “по-долен” от “нашите” поети. Въпрос на личен избор!!

  Семов, тя и партията едно време искаше и си налагаше авторитетЪт, карайки те да чакаш на “опашка” за олио в 4-ри сутринта!!! Или забрави тези признати авторитети??
  Аз “авторитети” по-големи от себе си НЕ ПРИЗНАВАМ!!!!!
  Но уважавам и се респектирам от делата на определени хора!

 52. Г-н Инджев,
  Описаната случка с извънземния робот всъщност е от четвъртата книга на “Галактическият Стопаджия” на Дъглас Адамс.

  Тери Пратчет е писал фантастика, но е по-известен с фентъзи историите от Света на Диска.

 53. TONI-D
  Е само това не съм очаквала-до ме нарекат сърбоманка.Ало ….. аз съм от Западните покрайнини.Дядо ми имаше кръст за храброст от Сръбско-българска воина.След 1 Св. война имотите му останаха в Сърбия и до 1947 год в цяло Знеполе на 28 ноември камбаните са биели траурно за поробените земи.Омразата ми към Сърбия е генетично заложена.По горе исках да обидя.

 54. И аз в стила на видните коментатори ще предложа стих от П.П
  *Насред път за да могат да те спрат-
  небето и земята ще сберат
  Познавам ги .Добре ги опознах-
  Бях с тях на чашка,думах с тях,
  каквото те ми наумиха
  Те залъка на дните ми вгорчиха.*

 55. Коментирам в този блог от години.С истинското си име,произход ,професия.Не обиждам никого,но не си променям ценностната система.
  ТОНИ-Д
  Не мога да бъда трол.Лично се познавам с автора и част от коментаторите.Обиждат ме,но аз смятам това за ниско възпитание и култура.Толкова им е ценностната система.За тяхна сметка е.

 56. Савова, стихчето е яко. Казвам го искрено.
  Искам обаче да кажа, че само Един може да сбере Небето и Земята.
  Нека се мъчат да ни спрат ако Той ни помага. Залъка няма да ни вгорчат ако Той ни го подслажда!
  Заблудени сме овци без пастир. А Той ни чака да се опомним. Да търсим Него и да живеем с Неговата Благословия, затова той дойде в Света и изтърпя мъките му.

 57. @ EVGENI:
  Съвсем вярно. Нещо повече – дори единствената си совалка “Буран” не можаха да изстрелят успешно, камо ли да я “изпратят” до някъде. Единственият й “полет”, който успяха да осъществят беше ПРИКАЧЕНА ВЪРХУ ТРАНСПОРТЕН САМОЛЕТ!
  С няколко думи – “ГОРНА ВОЛТА С РАКЕТИ”.
  Помислете си, по кои критерии са велика нация:
  – по древна история?
  – по език и писменост?
  – по култура?
  – по принос в науката?
  – по научно-технически достижения?
  – по икономика /БВП и БВП на глава от населението/?
  – по просперитет, по стандарт на живот?
  – по свобода?
  – по толерантност и хуманизъм?
  – по демографски показатели?
  А може-би са велики с недостижимия си ГУЛАГ, с “великото научно-техническо постижение” А Калашников
  и с възможностите и готовността си да предизвикат ядрен Армагедон на планетата ни?

 58. Кали, споделете “мнението” си!
  Вие с диване се оказахте много големи “съмишленици”, дотолкова , че няма никаква разлика в начина на троленето ви. Някакъв тролски союз ли ви обединява??? Или просто сте един трол с много “различни” “постове”???

  П.П. Колкото до “плазмените импулси” на РАН, то това е поредната пропагадност на путинските клоуни.
  Ако имаха плазмена технология , тогава нефта и газта са излишни.
  И освен това путинските уфолози НЕ могат да достигнат досега нито една външна планета , само Венера и Луната!
  Имаха някакви опити и за Марс , но не много успешни.

 59. Все пак,комунизма не е идеология,както казва в изказването си Г-н Мишев.
  Ако е такава,тя би се развивала и днес.А с комунизъм никой не си гувби времето,дори и самите комунисти.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.