Връзката Първанов-Добрев и мълчанието на Борисов

Играта на криеница на ключови действащи лица от задкулисието, които всъщност са пред кулисите и ни управляват, се оказа през последните 10-15 години най-силното им оръжие. За целта тези лица трябваше да лишат от лице българските медии, да ги направят послушни, за да не разкриват далаверите им. Но не на всички успяха да запушат устите!

Сайтът Биволъ повдига похлупака на медийното мълчание, под което бяха погребани далавери на свързани лица от най-високите етажи на властта.

За далаверата в Белчин Баня , за връзката между сем. Първанови, Кирил Добрев и други “величия” , съм се подписал с името си в статии, които успешно са “замразени” от години в интернет и никога не са били цитирани от българските медии, които много внимават да не се позовават на такъв, като моя скромна милост и то по “опасни” въпроси. Ето че настъпва нещо като размразяване- днес чрез публикацията на Биволъ.

А утре???

 

Сестрата на Кирчо Добрев – прокурист в строителната фирма на Д.П.

Faktor.bg

2014-11-20 08:36:55
Депутатът има бизнес връзка със Стефан Бенчев, от който бе откраднат тефтера

Соц. депутатът има бизнес връзка със Стефан Бенчев, от който бе откраднат тефтера

Председателят на анкетната комисия от 42-то  НС, сформирана да разследва тефтерчето на Филип Златанов Кирил Добрев се оказа в конфликт на интереси с Д. П.

Сестрата на Добрев Марияна е прокурист на фирма свързана със строителния бизнес на Делян Пеевски – „Техноекспортстрой“, приватизирана със заем от КТБ през 2012 г. и прехвърлена на „Сиболе Сървисиз Инкорпорейтид“, зад която стои панамска офшорка. „Сиболе“ дължи на затворената КТБ 27 781 000 лв, но има данни, че те са прехвърлени към ПИБ.

Според сайта “Биволъ” има бизнес връзка между Добрев и експерта Стефан Бенчев, бившият кадър на ДС, който твърди, че му откраднали оригиналите на скандалния тефтер докато ги носел към следствието.

Шуреят на Бенчев Стефко Иринков е градил климатичните инсталации на луксозния хотел « Белчин Гардънс », който е неофициална собственост на Кирил Добрев. Иринков е собственик на фирмата БМС-Инженеринг, която рекламира работата си по хотела в своя сайт Неговата съпруга Мая Георгиева е сестра на Стефан Бенчев.

Официално хотелът « Белчин Гардънс » принадлежи на Владимир Лазов, разкрит от журналиста Иво Инджев , като собственик на мезонетите на Георги Първанов – Гоце. От изтеклата кореспонденция на Добрев  обаче се вижда, че той е одобрявал всеки етап от строежа на хотела, дори цвета на тапетите и мокета в стаите, съгласува ценовите пакети, визията на сайта и рекламата. Марияна Добрева пък е търговски директор на хотела.

Писмо от Америка

Депутатът от БСП е известен също като „богат младок“ според характеристиката на негови съпартийци. Официално той владее само един ВЕЦ в пиринско, но неофициалният му бизнес, разкрит в BSPLeaks, е твърде обширен и разностранен. Следното писмо от 2011 дава представа за размаха, но и за „дебеловратия“ стил на „богатия младок“. В него фигурира един друг Иринков, също любопитна фигура. Изтеклите имена отварят нови, интересни теми за разследвания на недекларирания бизнес на депутата, управляван чрез мрежа от подставени лица.

From: Kiril Nikolaev <dobrev_k@abv.bg>
Date: Sun, 24 Apr 2011 23:30:15 +0300 (EEST)
To: Eli Mileva<milevae@gmail.com>
Subject:

Елче,питах те дали ще ти липсвам ама ти не ми отговори. да ти кажа ти на
мен ще ми липсваш. виж,америка е далече,всичко се случва моля те да
следиш нещата в офиса. разчитам на теб.

1.Пепи да работи актимно в белчин. озеленяването да стартира с
мацката.моята мариана е говорила за настилката просто е подсещаите.
откриване 1 юни.
2. Мариана да се види с Елка и моята Мариана да оправим данъците на
апартаментите. аз си плащам моите +морето. елка и мариана техните. в гоце
делчев марчето ги е платила. остава банско.
звъня ми чичката и иринков. питат колко от заема за униспорт е останал.
свържи марияна с иринков оше първия работен ден. това е важно.
3. за митио остават бензиностанциите. да подпишат с петрол и да ги
пускат. когато са готови с нещата за безден да пускат едно писмо до кмета
че се отказват, но пържо ония да си платят и да вземем бензиностанциите.
4. тачето този месец да е приключил- Ясно ли е?
5. за теб остава да оперираш Валката.АААА забравих Важно е- Янко преди да
разеля парите от месеца да изпрати справка на Марияна. мисля този месец
аз да кажа как ще делим.
за сега това е. майка му да еба ще умра. яз съм си само за у нас. пиши
ми на пощата ако е по дълго а иначе си пищем на блекбърито.
аре съзраве.ааа, да пуснеш 25 на оня дришльо но след като ти каже
телкията че нещата работят. и да прехвърлите апартамента на оная лекарка.
прибрах 10 остават още 2500.
ох сигурно има и още ама ере чао. и ако умра да се грижиш за нещата.

62 мнения за “Връзката Първанов-Добрев и мълчанието на Борисов”

 1. Това кореспондира и с твърденията на Добрев от тази сутрин, че Д.П. е жертва.
  Пък за парите, които крадат този и подобните му…нямам думи. Тия дни говорих с такъв, майко мила.

 2. Пропуснах и за кредитите. Малко преди да “изгърми” КТБ в популярен ежедневник се появи информация, че Д.П. и свързани с него фирми са погасили всички кредити към банката. Тогава предположих, че банката, която е финансирала погасяването е новият фаворит. Убеден съм, че опитът за дестабилизация на ПИБ беше контраудар на Цв. Василев. Още тогава ми стана ясно, че той вече е “сготвен”. Просто цялата държава беше мобилизирана за да помогне.
  Очевидно Василев нещо сбърка и беше низвергнат. Защо, засега гадая.

 3. Драги ми г-н Инджев, какво да коментираме.
  „Прекрасната” личност на г-н Добрев ли, неговата „висока” култура, “чудесните” му изразни средства, или имуществата, до които се е докопал. Неговата среда ли – навързани свински черва.
  Винаги ми е бил безкрайно антипатичен. Абсолютен пример за нагъл далавераджия, авер от БСП, който раздава морал от високи трибуни.
  Пълен отврат.

 4. Нали този Кирил Добрев беше задържан на границата със Сърбия със сак ,пълен с валута в края на 90-те години и с идването на власт на НДСВ и после тройната коалиция всичко се покри….

 5. Фактите крещят за квалификация. Прост, долен, червен боклук.

 6. МАНЧО, по-точно с “идването на власт” на гоце.

 7. Мъжа излъчва нагла аругантност примесена с простотия и жестокост. Жената прилича на крадлива нахална циганка. Лика прилика-Голяма Клика!

 8. Два пъти четох текста, и не разбрах каква е връзката с “мълчанието на Борисов” от заглавието – нещо пропускам, или…?

 9. Едва ли ще изненадам някой, защото връзките на ГЕРБ с бракониера (с малко “б”) не са тайна за никой тук, но финансовият министър Владислав Горанов също е човек на ловеца. Мирното съжителство на РБ с въпросния екип от хора на гоцэ и боцэ е срам за партията.

 10. И този наглец твърди на публични места, чe ще се бори за подобряване на икономическото положение и ще защитава правата на “дришльовците”, прошляците, жените…
  И те му вярват! и го избират?
  “майка му да еба” !!!

 11. Още не се родил идиот на планетата Земя, който да изписва нула “0” като правоъгълник когато си води записки. Или пък Ф.З. е първият идиот който пише като калиграф в тефтерчето си със записки. Или пък прокуратурата смята нас за идиоти като ни пробутва, че “0” е променена на “П”.

 12. Абе май го бяха хванали с 250000 недекларирани долара,за което би трябвало да е осъден,май че за тази сума се полага пандиз,а парите се конфискуват?Нека някой,който знае какво стана да ме светне,че нещо ми се губи !!!

 13. Към Васил:

  Прав сте, пропуснал съм да припомня за стотен написаното от мен, че Борисов и Първанов са едно цяло от поне десетилетие насам- просто ми се стори, че това вече е институционално потвърдено от участието на Първанов със свой вицепремиер в правителството на Борисов.Стори ми се обидно за интелигентността на читателите да обяснявам ( необяснимото само за влюбените в Борисов)за отколешното приятелство на ББ с Първанов.
  Апропо, интересна камбана звънна днес чрез изказването на един от най-ревностните крепители на Борисов сред социолозите Юлий Павлов, който публично заклейми участието на АБВ чрез Калфин в това управление. Да не би някой да напуска потъващия кораб? Ще видим…

 14. В крайна сметка от тази навързаност стигнахме до отделянето ни от тандема Румъния – България, като Румъния се изстрелва като ракета към Европа, а ние като резервоара с изразходваното гориво се разбиваме.Дано от това сгромолясване да изтрезнеем от упиването ни с празните приказки на Борисов за някакъв просперитет свързан лично с него, като мин-предедател.Става въпрос за масата да изтрезнее.

 15. Г-н Инджев,

  Благодаря за отговора – за мен беше по-скоро интересно дали нямате предвид и някакъв факт, свързан с отношения ББ-Добрев.

  Относно втората част на поста ви – все още можем пък и да се надяваме, че няма да е потъващ, въпреки цялата сложност на ситуацията и актьорите в нея. Както казват някои около океана – да им дадем “the benefit of the doubt”.Че втори пореден такъв бързопотъващ кораб – и всички ние ще потънем заедно с него

  Но наистина – да видим…

 16. Винаги ми е било любопитно: дали тези, очевидно примитивни същества, наистина мислят, че като седнат на една планина от пари и хоп! – ще се превърнат в хора!

 17. Пропускате Симеон и Доган и карето е готово

 18. След като това жалко нищожество К. Добрев е оплячкосал толкова имоти, представям си по-хитрите псевдокомунисти какво вече притежават, да им преседне дано! То апартаменти, то вили къде ли не, то офшорни сметки и измислени фирми, просто да ни се завие свят! И техния вечен отговор – “и какво от това?”

 19. мдааааааа,нагъл и арогантен е Кирил Добрев,бях от последните набори които ходи в казарма и ме бяха пратили в поделение в Разлог. там командир беше полковник Добрев ,брат на Николай Добрев(баща на Кирил Добрев). Ей богу,тоя полковник Добрев ,всяка божа вечер,на вечерната проверка ни държеше политически речи и ние седяхме прави по 2-3 часа ,да му слушаме глупостите ! как Жан Виденов не бил толкова лош политик ,как Костов бил настроил народа срещу брат му Николай Добрев и го прецакал да стане премиер и тем подобни глупости,глупости ….направо си беше чист тормоз ….

 20. Мьлчанието не е само на Борисов.
  Борисов мьлчи защото е в коалиция с Делян Пеевски-тефтерчета,4.5 МИЛИАРДА дьржавен дьлг, скомина с еврофондовете
  Мьлчи и Радан Кьнев и цялото РБ вьпреки че не виждам КОЙ и КАКВО реформират като са част от статуквото. КОЙ от РБ може да обясни за какво отива такава сума дьржавен дьлг?Кой от РБ ще обясни читаво ЗАЩО се подкрепя тази нова финансова тежест която ще плащаме всички ние.
  Мьлчат и “умните и красивите”. Миналата година опищяха света за намерението Орешарски да тегли 1 милиард дьржавен дьлг. 4 МИЛИАРДА по-малко ли е от 1 МИЛИАРД
  Честито предкулисие,честита РЕ-ФОРМА т.е. повторение на формата,честита позитивност на цена 4 милиарда лева

 21. Ама вие как мислите,че бащите на тези сега ще оставят парите и иманетата в България да останат на други след като виждат,че ще си отидат политически ли?

 22. До SIMEON -Абе ти що се косиш за реформаторите, след като си гласувал за комунистите.

 23. Здравейте,всички!
  С риск да създам грешно впечатление,искам да споделя,че съм голям фен на ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕН жанр руски сериали.
  Идеята е,че гледайки ги,си обяснявам доста неща,които стават и у нас,защото ние макар и страна членка на ЕС,сме абсолютно копие в доста отношения на империята.
  Та,това което искам да споделя от впечатленията си е,че наполовина да е вярно това,което се показва по тези сериали – положението е страшно!
  Не американски екшъни,а точно този определен тип сериали трябва да се въртят денонощно и у наше село.
  То не е корупция от най обикновенния “ГАИшник” (това са тамошните катаджии) до най-големите генерали във ФСБ (старото КГБ),то не са бандитски приватизации,рейдърство(завземане на цели компании по мафиотски начин),то не е супер алкохолизъм,а бе чудеса дето не знам докога мога да ги изреждам.
  В сравнение с руските другари,нашия Кирчо Добрев е пълен палячо,дето ако отиде там най-много да му дадат да премита с метлата пред някой мафиотски офис на някой генералска компания.А т’ва дето от сутрин до вечер ни заглушават с банка КТБ,там се прави само за загрявка!
  Имайте предвид,че въобще не става дума за филми от сорта на “Бандитски Петербург”,които обясняваха как се прави комунистически капитализъм от “деведесетте”.Не,не,не!
  Всичко това става в момента – 2012,2013,2014.Показва се супер симбиоза и комунистическо съревнование между класическите “воры в законе” и висшите чиновници,като разликата се размива и едните преливат в дугите и обратно,но все пак ФСБ-шниките(чекистите,кагебистите) са на върха на хранителната верига.
  Ако в България излъчат не един сезон,а само пет серии от някои от тези сериали,не знам какво ще стане!А това са сериали от по 2-3 сезона с по 25-30 серии всеки сезон!
  В България не съм гледал и един филм,който даже на милиметър да се доближава до това,което се показва там!
  Скоро гледам нашите смешници се опитаха да ни излъжат с комедийния сериал “Кухня”,ама мноо бръже залязоха,защото не това е темата на деня!
  Уж ний сме в в ЕС-то,а там без проблем се показват такива страхотии,дето тука ако някой само се опита да направи подобен,не сериал,а един единствен филм,то няма да са плюнки,няма да са храчки!
  Препоръчвам горещо,НО с предупреждението,че има главно пропаганден боклук,така че доста трябва да се търси и подбира докато се намери нещо читаво,но както е казано,който,търси-намира!
  Дано онези съкоментарци дето първо храчат,а после мислят,първо да преброят до десет…но както и да е,аз понавикнах вече!

 24. Хора, само с писане няма да стане тази работа, трябва да се действа. Прокуратурата и съдът, трябва да се натиснат много здраво, та да си свършат работата. Мисля, че това е последен вариант за свободата на хората в България преди физическата разправа с тези изчадия (не мога да намеря най-подходящото определение). Аз мисля скоро да се върна в България. Ако има сдружения от хора, които са готови да действат ще съм блсгодарен да ми пишат.
  На края доброто ще възтържествува.

 25. Незнайко,
  За хората на Путин ли говориш.Нищо ново.Бандитизмът в Русия от 100 год. си е държавна политика.Конфискация на имущество,изземане на храни, глад,лагери и затвори без съд и присъда,заграбване на чужди територии, покровителствуван от най високо ниво.Дали се казва Сталин или Путин какво значение има.Убийства на другомислещи.Забрани,закани и яко крадене на национално богатство от власт имащи.Все пак при нас има частични промени във властта при тях нищо.И във филмите им бандитите са някак имагинерни,не свързани със властта,което мен ме дразни.Не, далеч от Русия от филмите и т.н.Официалните неща са нагласени.Подрастващото поколение не трябва да се учи на лоши практики.Гледайте нашият нов филм *Съдилището* .Висока класа от всякъде.

 26. До задаващия въпрос на незнайко:

  А бе халанкоолу,човека много ясно ти е обяснил че все е пропаганда щото кино и пропаганда особенно в съвременния свят е едно и също нещо ама “ТОЙ” този същия “ТОЙ” демек императора на нас даже и тва ни го е забранил.
  Липсата в БГ на “такава плитка пропагадност” показва че сме по-зле и от тях щото тях поне ги залъгват че аха аха и ше преборат корупцията а пък нас даже не се и опитват да ни лъжат.
  Дет са вика едно е една жена първо да я погалиш,после да я цункаш пък чак тогава…а друго е както при нас още от вратата и за краката.
  Еййй аман от борсуци!

 27. Цитат:”НЕЗНАЙКО, все пак не разбрах какво искаш да кажеш!
  КОЙ според теб е виновен за ГАИ-шниците и ФСБ-шниците???
  И какво според теб цели ТОЙ с такава плитка пропагадност, като тази с подобни “истински сериали”???”

  Posted by до НЕЗНАЙКО
  =====================================
  г-н Инджев като питате нещо коментиращите в блога ви може и да не скромничите,пишете си името.
  То е легенда! 🙂

 28. браво незнайко
  и аз съм фен на руските сериали
  верно е тва дето го говориш а оня дето те репликира се сещаме кой е ама що го срам да си пише името
  то че има пропаганда има ама има и Александър Литвиненко има Анна Политковская има и още много други
  кой е тоя дето казва че няма и кинодейци които да не изразяват чрез филмите си истината
  ми то още през дивия комунизъм имаше такива филми които се опитваха да осветят тъмното
  в момента не е точно както едно време – филма убав ли е или руски

 29. ТЪПАНАРКО, защо вие пропагадността на Путин?
  ТОЙ да ни е забранил нещо такова, айде бе!
  Вие нещо сте си самовнушили – Путин никога няма да забрани подобни неща!
  Има си бол рубли прахосва си ги, докато в НРБ само си ги получават.

 30. А бе D.Savova,а бе голяма бяла птицо!
  А бе тоя комунизъм направо та е изравнил наравно с комунистите!
  Ам чи то и през най-дивашкия соц имаше кинодейци които се опитваха да пробият по един или друг начин желязната стена на цензурата!И у нас и в СССР!
  Що убиха Политковска джърналистката,що убиха кагебиста Литвиненко!
  Искаш да кажеш че няма кинаджии дето са като Политковска!?
  И ти си зачугунена от компропагандата само че в обратна посока!
  Усещаш ли сега че и ти си същата жертва на твоите врагове!

 31. ТЪПарищи, пардон, ТЪПарищ ТРОЛ, КАГДА Литвиненко и Политковская са правили СЕРИАЛИ за кагебистките бандити на бащицата ТИ???
  ТОЙ никагда няма да го позволи!
  Ако си толкова уверен в кривотата си – дай ни линк към подобни “сериали” от Анна Политковская, които си гледал!

 32. Какво толкова казах бе хора,та толкоз ви предизвиках.То не е плач то не е вой.А бе аз познавам добре така нареченият *комунизъм*.И тогава имаше добри творци.Имаше и двойни стандарти,имаше евтина пропаганда.Имаше цензура и преди всичко автоцензура.Днес няма цензура има автоцензура свързана с пари,много пари.Пари,власт,медии/творци/.Нали за това сме в този блог.Тук няма власт,няма пари всеки пише каквото пожелае.Колкото е по ясно казано,без витиевати фрази на които сме свикнали при комунизма толкова по добре.Всеки без изклиучение при комунизма,едно говорим, друго мислим,трето правим.Това е.

 33. БЕНАН ФЕТОВ,
  Брат, дай Боже повече смели и дори леко луди хора, които не искат да живеят като наведени Будали. Трябва всички Българи, да се върнете и да станем 1-2 милиона луди непокорни и да ги разкараме тия гадни мизерници и душмани. Те даже не са и Българи. Отдавна продадоха майка България. Отдавна мърсят Родината но така ли ще гледаме, като че ли сърцата ни са пусти а Родината чужда ?!

 34. До Тъпариша дето му се привиждат филми правени от журналистката Политковская и кагебиста Литвиненко:

  Другарю Тъпарищ ти като отказваш да разбереш какво се опитват да ти кажат хората,прибери се от онуй камънче от което си изпълзял.
  Но като за Тъпарищи като тебе явно трябва да се обяяяснява БААААААВНО иии ПОДРОООБНО.
  Както има честни журналисти по същия начин има и такива кинодейци,които въпреки Путин ще се опитат да направят филми подобно на статиите на Политковская.
  И такива филми има!И то много!
  Ето ти само два от многото линкове,гледай и тази вечер като си лягаш да не забравиш да си облегнеш главата на радиатора та белким се получи некоя гънка!
  Ама ти ако си Вдлъбнат и това нема да ти помогне така че спасявай се!

  http://youtu.be/6fe_3aA2EUE

  http://youtu.be/SYzgcSfwoL4

  Ако и това ти се види путинска пропаганда директно,ама по най бързия начин звъни на бърза помощ защото положението е мноо ама много зле! 🙂

 35. Още малко от “путинска пропаганда” за Вдлъбнатия Тъпарищ дето даже не изписва име под публикациите си и който като му кажат да затвори някой прозорец в компютъра отива да затваря прозореца на стаята:

  http://youtu.be/YFcWwNgzDgE

  http://youtu.be/n91T3ZQvWp8

  http://youtu.be/vcaszcXgoM4

  http://youtu.be/AUd3Q4UFLo4

  http://youtu.be/9fYJDls-dFs

  Ако и това не го устройва пак напомням-тел.112 и на системи!

 36. до Сотиров:
  1.Много дьржа на елементарна хигиена в общуването за да ми се говори на “ти” от някакьв Сульо-особено пьк виртуален Сульо.
  2.Приятелите ми и тези с които основахме организацията на ДСБ в града който живея си умряха от смях като прочетоха тьпотията която си написал,то още Айнщайн го е казал”Глупостта и Вселената са безкрайни,но за Вселената не сьм сигурен”. Благодарности от всички мои приятели че могат да се посмеят на някакьв смешник тази седмица

 37. SIMEON
  Хигиената безспорно е много важна особено в политиката.но когато една партия има подкрепа за своята програма независимо,че не е влязла с мнозинство в НС и се откаже от възможността да я реализира тя извършва предателство спрямо своите избиратели и гражданите на България.Още повече, че тази партия е реформаторска.Разбира се ,че тя в никакъв случаи не трябва да направи компромис със ценностите си.В случая става въпрос за РБ и ние,нейните избиратели трябва да бъдем много чувствителни.За сега нещата започват РБ трябва да имат смелостта и нашата подкрепа за извършване на реформите.
  Правителството на ОДС успя защото Иван Костов действаше смело и решително.За нулево време те стабилизираха финансите на държавата,успяха да изринат Авгиевите загнили обори на редица предприятия,да проведат реформи ,да откъснат България от Русия и отвори ха път към ЕС.Не напразно Симеон 11 каза,че *летвата е високо вдигната*.За съжаление той я свали .Костов остава един от най големите държавници на нашето време.Колкото и на някои да не им се иска това.Младите хора в екипа на Костов си личат до днес Райков,Шаламанов.Ще излизат и нови хора.Вярвам в това.

 38. ТЪП си си и ТЪП ще си останеш, сигурно си го наследил от начальниците си , които редовно те орубляват!!!
  Това НЕ са сериалиТЕ ТИ , с които се “самообучаваш” по спуснатите ти Апорни точки , без които НЕ можеш и да помръднеш, защото и ЕДНАТА гънка ,която имаш в празната СИ кратуна, я имаш само ,за да изпълняваш техните нареждания!!!
  Разбира се , че това са филми и сайтове на АНТИпутинските сили ,които са в малцинство в раССИйСТКАта “федерация” на КаГеБиста.
  Никога такива филми няма да се появят по СМИ на гасудариТЕ ти!
  Още повече пък СЕРИАЛИ, както сам ни убеждаваш тук!
  КЪДЕ са ти СЕРИАЛИТЕ , които са “разрешени” в РубландияТА ТИ , а са забранени в НРБ???
  Явно от многоТО вдлъбвания от КаГеБистите НИЩО НЕ е останало в тиквата ти! Скоро и за еднаТА гънка, която са ти оставили няма да остане място от вдлъбнатините ИМ!!! ПОНЯЛ ТЪПариш ТРОЛвариш!

 39. Савова,
  Ако под “успяха да изринат Авгиевите загнили обори на редица предприятия” разбираш изгонването на техните директори, които знаеха и разбираха от производство и заместването им със партийни активисти на маса и под маса, които дигаха ръчичка по събранията… не мога да се съглася с теб.
  Аз пак ще дам за пример Кремиковци, колкото и да не искате да го давам. На кого гражданина И.К. го продаде, за колко го продаде и какво стана след това? Така ли се “ринат Авгиевите загнили обори”.
  Не знам имаш ли земеделска нива но и там бая ринане падна. Така ринаха, че сега някои хора дето са нямали, имат земя а други дето са имали, нямат. А милионите хорица дето имат, получават 10-20 лева на декар рента. Защо гледате само присъединяването към НАТО и ЕС. Влязохме ама сме за оплакване. Когато си махнете синьо-розовите очила със надпис Аз обичам Костов, тогава ще станете демократи. Сега сте само Косто-ква-ква-ти.

 40. ДИВАНЕ, добре да приемем ,че И.К. е грешал. КОЙ според теб от всички министри е направил повече от него???
  Неговата най-голямагрешка е ,че беше повече икономист ,отколкото политик. Особено начело на толкова голямо обединение на политически партии и движения ,като ОДС-СДС.
  Колкото до Кремиковци -ето ти А.Томов -питй го ЗАЩО Кремиковци затвори окончателно по времето на “премиерстването” на С.С. през 2008г., когато всички икономики бяха в най-голям подем ,преди кризата!
  И, ДИВАНЕ, И.К. беше премиер 4 години.
  Той продаде “предприятията” ти на тези ,които бяха докопали парите от фалиралите банки през управлението на Ж.Виденов.
  Защото други нямаха голямо желание да си влагат парите в една ликвидирана комунистическа “икономика”, 5-10 години след другите соцдържави, които тогава вече бяха в подем , докато НРБ фалира и през “прехода” си, а и сега сме близо до фалита.
  Познай КОЙ пак е “виновен”???
  Сигурно се досещаш вече , че пак И.К. е “виновен”? Отново!

 41. П.П. ДИВАНЕ, по средата на поста си съм направил и АЗ грешка — Колкото до Кремиковци -ето ти А.Томов -питАй го, ЗАЩО Кремиковци затвори окончателно по времето на “премиерстването” на С.С. през 2008г., когато всички икономики бяха в най-голям подем ,преди кризата!

 42. ДИВАНЕ
  аз бях на яслата на такива Авгиеви обори и знам много добре какво е това и преди 2-3 седмици лично ти обясних моя случай.Когато кредитите /заемите/ в долари надвишават активите /оборудване,налични суровини, готова продукция,налични ликвиди /се получава фалит.Основна част от нашите предприятия бяха в това състояние.Освен това новосъздадени частни фирми на вход и на изход източваха всичко.Беше чудо подобно предприятие да съществува.Стоките нямаха и пазари.Много хора сдобили се със парични средства по втория начин се опитаха да изкупят тези предприятия и те по презумция ще печелят но не става.Умрял не се съживява.Костов обаче успя да отърве държавата от тези*трупове*,за да не се плащат от ДЪРЖАВАТА ДЪЛГОВЕТЕ.Такъв беше случаят с БГА и редица предприятия.С Кремиковци случят бе по успешен даже блестящ.Държавата се отърва от дълговете,а Комбинатът работи още 10 год и там работеха 10 хиляди души.Но спасение нямаше.За да произвеждаш чугун са необходими
  1.Желязна руда. Имаме ли я .НЕ .КАРАХМЕ Я ОТ АРЖЕНТИНА.
  2.Висококалорични въглища.Доставка от ПОЛША И Украина.
  Това е истината,другото са полит.спекулации.
  Бижте държ. предп.БДЖ.ВСИЧКО Е ПРЕД ФАЛИТ.

 43. Приятел, ти ще си напишеш ли веднъж името, за да не си комуникираме с нещо като призрак. Костов продаде Кремиковци за 1 лев. Не го е продал на някой, който имал пари от фалирала по Жан Виденово време банка. Като си толкова умен кажи кой икономист продава за 1 лев на някакво смешно инженерче (валентин захариев)-сега милионер. Как го избра точно пък него бе джанъм ???
  Ако наистина си убеден боец и някой ти даде шанс, тези 4 години би трябвало да ги направиш 40. И не да правиш хаос уж правиш демокрация. Трябва да си мъдър стопанин.

 44. Савова, с теб трябва много да спорим 🙂
  Извинение винаги има. Освен това не са всички фалирали. Това е някаква илюзия.
  Когато почнеш да събаряш едно или няколко предприятия почват да падат и другите. Става ефект на доминото. Иван Костов не може да взима еднолични решения. Може и да не е бил наясно. Тогава посочете кой му правеше стратегията за приватизация. Христо Бисеров ??

 45. ПП
  Забравих за Нефтохим Бургас.Там аз бях недоволна,че не я е купила фирмата Шел.Ама никой не я иска.Трябва до се работи с нефт от Тиумен Русия.За този нефт са изчислени ректификационните колони.Аз съм изчислявала такива колони.Тази нефт е с високо съдържание на парафини и сяра, прекарването на нефт с танкери през Босфора е почти немислимо/скъпо,малки количества,високи такси/,
  Докато беше държавен Комбината по време на ИУГОСЛАВСКОТО ЕМБАРГО,колеги са ми казвали,че са изчезвали по 20-30 цистерни на нощ с горива без да се плащат.Държавата губи милиони,а други печелят милиарди.За това е била и бързата приватизация.Всички го знаем това.И тези с милиардите сега вият против Костов.Предполагам ,че ти не си от тях.Ето защо съм *ТАКАВА*.

 46. ДИВАНЕ
  Предизвикваш ме да бъда груба.
  Приватизацията по времето на Костов се водеше от АГЕНЦИЯТА ПО ПРИВАТИЗАЦИЯ.Там работят и до сега мои колеги специалисти.Нито са забогатяли нито нещо друго.По онова време тази аген. се оглавяваше от Ал.Божков.Той се разболя и почина от рак,а семейството му живее близо до мен скромно,да не кажа бедно.Стига вече простотии.Толкова неграмотен народ.

 47. ДИВАНЕ, има много литература вече изписана по темата Кремиковци, просто ЧЕТИ!
  Освен това Кремиковци работеше до 2008г..
  И , да И.К. го “даде” за 1 лв. , но и с ДЪЛГОВЕ около 1млрд..
  КОЙ не проведе СЛЕДприватизационен контрол?
  КОЙ няколко пъти ОПРОЩАВАше и забавяше държавните вземания към смешноТО инженерче (валентин захариев) след 2001г.???
  КОЙ, ДИВАНЕ?

 48. пп
  Как да споря с теб като ти не признаваш фактите.Соди Девня е УСПЕШНА ПРИВАТИЗАЦИЯ.Ма ти търсиш под вола теле ама няма.Костов нито ми е роднина нито ми е лично познат.Но той спаси БъЛГАРИЯ в един критичен момент и историята ще го помни,както помни Стамболов,независимо от твоето или моето мнение.Той ще остане в Пантеона на големите Български държавници.

 49. Савова, За Господин “10 Процента” ли ми говориш ???
  Колко завода бастисал… Един два не бастисал. Еххх и Паметник ще му дигнеш.
  Станахте смешни.

 50. Диване,
  Като имаше такава мощна материална база според тебе ,защо България обяви фалит през 1990 год,точно от комунистическите управници?Защо? Даваш ли си отговор на този въпрос или няма нужда.Защо през 1990год в България нямаше стоки от първа неоходимост .Или ти не си живял в България по това време.Говориш като старите комунисти които си мислеха ,че е 9.9.1944 год. или ония некадърници от ДС,които се опитваха да командват Българската икономика ,а после станаха първите милионери.Да ве споменавам имена.Не заблуждаваите младото околение.Не е здравословно за нацията.Много примери мога да ти дам.Имам информация ,я и Бог ме е надарил с проницятелност и познание.Покажи ми само един висш функционер от бившата комунистическа власт или ДС,който да е беден .Е няма .Затова са и тези простотии за *мистър 10%* и плювките по Костов.Ама в България има и мислещи хора.Жалко за изгубеното време.

 51. Савова, напълно се съгласявам с теб. диването не напразно е диване. и целокупният български народ в по-голямата си част е 100-процентово диване. хора, които предпочитат да мразят, вместо да мислят, които предпочитат да наказват, вместо да проучват фактите, хора неспособни след като се доберат до фактите(ако са имали достатъчно ум да ги потърсят)да отсеят истината от пропагандата – такива хора си заслужават съдбата. те просто не са дораснали да са свободни. Костов е най-великият съвременен български държавник. народ, който не е в състояние да проумее това и да го оцени подобаващо, има още да страда и да се учи. то не точно народ, това е много общо казано, но няма достатъчна по размер критична маса мислещ народ. а и многократно е обсъждано и изнасяно точно в този форум отмъщението на масква за отпора на българското(костовото)правителство по кризата в Косово и “докарването” на симеончо. в крайна сметка Костов не можа сам да се пребори с масква. доказателство е и самото диване, което ако не е бсп-арски трол, то още не може да обработи инфото по въпросите на приватизацията. аз съм уверена, че ако Костов би продължил да управлява, щеше да е намерил начин да разкара от нашите земи всякакви азиатски посегателства – и нефтомическите в това число. не с насилие, а със законност. те сами биха си тръгнали.

 52. Костов и той не е много беден. 🙂

  Като ви чета и си викам леле…
  За дрънкане ако даваха пари щяхме да сме в топ 10 на света.

 53. Кадърни хора в свободно сбщество не могат да бъдат бедни. Под бедност разбирам да не можеш да си плащаш сметките,да не можеж да се храниш пълноценно и да се лекуваш.Бонус са културните програми и екскурзиите.Случват се и нещастия-природни бедствия,болести,лични трагедии,Тогава държавага и обществото трябва да помогнат.А да джиткаш цял ден по форумите да си губиш времето и да те мързи да работиш,*защото няма подходящта за тебе работа* ами ще си беден.Работа има за всички.

 54. Госпожо Савова не пишете глупости.
  Елате моля Ви във Видин за да ми обясните как с 400 лева като счетоводител( защото тук никой повече не дава) да се храня пълноценно и да се лекувам и да си плащам режиините.
  Хайде обяснете моля.

 55. и аз искам “да обясня” на мариана. там където “червеното знаме” е на почит, друго не може и да бъде. а и мариана да обясни дали смята България за държава със свободно общество, т.е. за демократична държава?

 56. Мариана.
  Колко е часът?Петък 10 часа.Аз съм на ненормирано работно време и получавам достатъчно малко като експерт за да не съм бедна.Прочетете отново моят коментар.Дано разберете за какво иде реч.

 57. Обяснявам:
  От 25 години насам в нашият град само 6 години кмета е бил червен. Почитта към червеното знаме я има само в умиращите села.
  Има много малко градове в които червеното знаме не е на почит, но и там заплатите на хора с висше образование рядко надхвърлят 400 лева.
  А България не е демократична държава. Ахархията властва на всякъде.
  Чакам отговор от г-жа Савова.

 58. Аз като казвам, че Костов не е много беден нямам предвид, че има пари да си плаща сметките! Ха-Ха.
  Мариана има право. Аз затова не гласувам и нямам намерение да променям решението си. В България има една опасна по нрав кръвожадна Банда от “бизнесмени” и “политици”, които до вчера вдигаха ръчичка по партийните събрания и викаха БееКааПее, като гладни врабчета а сега се правят на умни и богати с парите на народа. На тези никога не подписвам да управляват. Нито пък на децата и унуците им.
  Вие ако искате продължавайте да се самозаблуждавате, че с такива хора става държава.

 59. МАРИАНА,
  Как да получаваш пари бе момиче,като ти в 10 часа в петък вместо да работиш ти чатиш по саитовете и не се усешташ,че това е в работно време,че за това пари не дават .Дават пари за сериозна работа.Опитах се да ти намекна за какво става въпрос ,но ти не вдяваш.В свободният свят трябва много работа и много способен ум за да успееш .Ами ти нито едното нито другото.Имаш чудесна професия.Във фирмата в която работя/аз съм химик/счетоводителката взема повече от мен.Но трябва работа.
  ДИВАНЕ,
  Как да тръгнат работите в България с такива като теб и 4-5 такива/вероятно един и същи /вие се намирате в оня свят дето се самосрути.Вие не искате да мислите.Повтаряте като папагали *Костов е виновен.*Ние дърпаме наред ,а вие назад.Забравете за ченгетата.Откраднаха парите,но понеже са тъпи и нищо не направиха.Винаги съм ги презирала.Знаеха само да крадат.Това беше най тъпата част от нацията.Всеки втори висш чиновник в държавата в момента е бил тъпо ченге в ДС.А вие *Костов е виновен*кАК ДА ВЪРВИМ С ТЕЗИ НАПРЕД.СТИГА ВЕЧЕ.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.