Властта отсече: по-добре ( US) танковете да не дойдат

Категоричният отказ на България да приеме на своя територия американски танкове ( правилно или не е- това е въпрос на друг коментар) ме поощри да помогна с този текст на всички омерзени от „проамериканската” ни политика сънародници да се освободят от американските си кошмари.

 

Не бойте се, мили русофили, няма опасност България днес да заприлича на слугинята на Москва, в каквато я бяхте превърнали!

 

Любимата опорна точка на пропагандата на съветофилската пета колона тук е да оприличава съюза ни със Запада в наши дни на колониалната ни зависимост от Съюза на съветските социалистически републики. Било едно и също тогава и сега, хитруват другарките и другарите, които в безсилието си да разкрасят съветското иго избират метода на омърсяващия знак на равенство между съветското робство и участието в западни съюзи днес.

 

Тъкмо по време на най-мразеното от петата колона българско правителство премиерът Иван Костов се позова на националния интерес и се противопостави на идеята, лансирана от САЩ, България да изгради на своя територия лагери за бежанци от конфликтите в Македония.

 

Тук за пръв път ще си позволя да издам една неудобна за Вашингтон и София тайна, която от лоялност към своите източници не съм споделял досега ( да ми е простено 15 години по-късно): този отказ доведе до откровен скандал между Иван Костов и заместник – държавния секретар на САЩ Строуб Талбот. Той беше втори по ранг в американската дипломация, но и сред първостепенните фактори по влияние във Вашингтон в периода 1994-2001 г. във формирането на американската политика спрямо Русия ( и нейната постсъветска периферия България!).

 

Американците обаче оцениха плюсовете в отношенията си с България тогава и въпреки скандала беше осъществено историческото посещение на президента Бил Клинтън в България месеци по-късно.

 

Хайде сега си представете дали беше мислимо нещо подобно в българско – съветските отношения, окървавени например от процеса срещу изтезавания и убит комунистическия вожд №2 в България Трайчо Костов, набеден от Москва за недостатъчно ревностен почитател на Кремъл!

 

Ето, че днес България изрича институционално: „ по-добре танковете да не дойдат” и това не е някакъв разрив, а е поредното доказателство за огромната промяна в статута ни на независима държава- статут, който няма нищо общо с пълната липса на национален суверенитет в условията на съветския колониализъм.

 

 

 

„Ако от американска страна поискат от нас да разположат на наша територия танкове и други бронирани превозни средства, на този етап отговорът ни е “не”. Това заяви пред БГНЕС началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов”.

 

Това се случва ден след като се оказа, че София ( отново – основателно или не, е друга тема) се пазари публично и по друг въпрос от голяма важност за отношенията със САЩ:

 

 

„България няма да подкрепи подготвяното Трансатлантическо търговско споразумение (The Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP), ако не бъде премахнат визовият режим за пътуване на българите до САЩ. Това обясни министърът на икономиката Божидар Лукарски по повод на подготвяното споразумение за търговия между ЕС и САЩ.

TTIP бе един от основните въпроси, който бе залегнал в работата на Съвета по външна търговия. Официалното становище на България не се различава много от това на другите страни членки, с разликата, че ние искаме като основен въпрос в преговорите да залегне и визовият режим за българите за САЩ, поясни Лукарски. (Dnes.bg)

Не е необходимо да бъркам в калта антиамериканските истерии на Сидеров и подобията му, за да подкрепя тезата, че с антиамериканската пяна на устата си тъкмо те най-добре илюстрират абсурда на широко застъпената пропагандна теза, според която и днес сме си имали „голям брат”, пред когото сме се били прекланяли както едно време пред СССР.

Преди да илюстрирам с доказателства свободата тук да се ругае от сърце днешния „голям брат” , нека припомня, че България, която и без това по русофилска линия тихомълком си е измрънкала статута на възможно най-кротък натовски съюзник ( за да не дразни с видимо американско присъствие ръмжащата руска мечка), отказа участие в американския радарен щит.

ТВ7:

27.05.2011

Ръководството на НАТО отрече твърденията, че България ще приеме радар от противоракетната отбрана, който да следи за иранска ракета, изстреляна по Европа или САЩ. Това стана ясно на започналата днес край Варна пролетна сесия на Парламентарната асамблея на Алианса.

 

Досега само неофициално се говореше, че НАТО иска от София да разположи радар на българска територия. Публикации в днешната преса обаче твърдят, че това вече е договорено и този радар ще разположен на връх Ботев най-късно до 2013 година”.

 

А ето и един от най-колоритните примери за разюздан партиен антиамериканизъм на нашия посткомунизъм с почти човешко, изкривено от ярост лице. Цитатът е Дарик радио, което на 16 май 2011 г. преразказва изява на доскорошния вътрешен министър Румен Петков, доказан съратник на Бойко Борисов ( вече и с участието на АБВ във властта в момента) :

Във връзка с факта, че му отказват виза за САЩ, Румен Петков накрещя следните обиди по адрес на посланика на САЩ в София Джеймс Уорлик:

“Той е лъжец. Той знае, че е лъжец. Излъга, че срещу мен се води разследване”, каза Петков, след което отново призова американския дипломат “да излезе и да заяви, дали е употребявал наркотици”. Той смята, че САЩ ще го приберат под благовиден предлог. “Уорлик е абсурден. Той се меси във вътрешните работи по абсурден начин”, категоричен е Петков. “Имам основание да смятам, че той е употребявал наркотици”, заяви Петков, добавяйки, че има сведения, че Уорлик е убеждавал български граждани в полезността да се разреши меката дрога в страната. “Но ние не сме Калифорния“, възкликна бившият вътрешен министър, цитиран от БГНЕС.

Според Петков една от причините за оттеглянето на Уорлик ще станат неговите чести посещения на скъпи нощни заведения с дами. Депутатът от БСП зададе въпроса откъде Уорлик разполага с такива средства за честите си посещения и също така напомни, че в дипломацията има определен праг на търпимост”.

 

С такива приятели ( на техния приятел Бойко) американците нямат нужда от врагове у нас. Но могат да бъдат сигурни, че подозренията, спекулациите, слуховете, намеците и сравненията за подобие на българска зависимост от САЩ, поне малко сравнима с подчинението на НРБ спрямо СССР, са напълно безпочвени.

 

 

 

 

52 мнения за “Властта отсече: по-добре ( US) танковете да не дойдат”

 1. С това действие България заявява ясно: ‘Добро Пожаловат в Болгарий, Милие Зелионие Человечки!’ Предлагам правителството да организира безплатни съкратени курсове по руски на цялата територия на страната, това от една страна ще помогне на населението да направи посрещането на вече трикратните ‘освободители’ по-приятно и ще ги подготви за по-адекватно живуркане в акваторията на евразийските реалности.

 2. Нито за момент не съм се съмнявал в бдителната реакция на кремълските цербери, агенти и лакеи у нас по въпроса за танковете, и по какъвто и да е друг ангажимент, по който да личи, че сме членове на НАТО, а не подразделение на беларуската милиция или севернокорейската пехота.И защо фуражката ще отговаря толкова напористо, след като си има политическо ръководство на отбраната? Специалистът по руска поезия от 19 в. Строуб Талбот пък беше и остава най-кроткото прокремълско гълъбче на американската дипломация от времето на Сайръс Ванс до днешната катастрофа, олицетворявана от Обама и Кери. На Костов му струваше много твърдият отказ пред този кекав бездарник, но пое цената.

 3. Как Тиквоний ще разреши американски танкове?! Нали като му се обади Путин и нашия ще се наака от страх. Освен това “…душата му е в Русия”. Освен това е ревностен почитател на Т. Живков. И в крайна сметка какво можеш да искаш от една мутра? Да бъде лоялен партньор, да защитава дългосрочните интереси на страната?

 4. Следя политика в България много внимателно.Не съм член на никоя партия,подкрепям свободните и независими хора в десните партии.Имам в известен смисъл патриотичен уклон.Обичам честните оценки на събитията.Смятам,че предпазливото отношение в момента за разполагане на американски танкове е правилно.Но това не значи.че това няма да се случи.От едната страна е агресивната Русия, от другата-Ислямска държава.За сега т.н. Патриотични партии веднага ще надигнат вой, а ние имаме да решаваме много важни вътрешни задачи.Радвам се,че РБ влязоха в правителството.Така се чувствам по спокойна.Разбира се че Правителството на Иван Костов беше най Българското правителство до сега във вътрешен и външен план .Това е очевадно.Вижте,кой го напада.Мафиотите,платените *русофили*,чуждите агенти,високопоставени офицери от ДС и техни слуги анти българи.Но в интерес на истината трябва да споменем много хора от екипа.Надежда Михайлова,Райков,Шаламанов Илко Семерджиев,Муравей Радев.Достойни хора.Дай боже подобни политици и в бъдеще.

 5. Иван Костов липсва много повече на Българската държавност отколкото Бербатов на националния ни отбор по футбол.

 6. От ден на ден Б(Н)А се превръща в ОРДА от никому ненужни каскетаджии. Ето за другата година бюджета на МО е с минус 70 млн.. “Техниката” е от времето на тато, няколкото нови образеца едвам кретат понеже няма деньги за поддръжка.
  Визия 2020 е само някаква ненужна брошура с далечни пожелания без необходимия бюджет.
  Чудно ми е защо просто не позволят на американците да попрелитат на територията на НРБ, защото скоро освен самальоти , няма да има и КОЙ да лети с тях?!?
  НАТО може да поеме въздушният ни “суверенитет”, защото такъв е почти само на хартия.
  Та и танковете няма КОЙ да ги пази , ако САЩ ги транспортират до тук!!!
  Ордата може само да стане ОРДьовАр на ОРДьовАрвАрите от всички страни, но поне съюзниците от НАТО могат да се погрижат това да не се случи на територията НРБ! С техни средства, без да харчат от “нашите” деньги определени за “нашата” си ОРДА!

 7. ““Но ние не сме Калифорния“, възкликна бившият вътрешен министър (Румен Петков) …”

  Очевидно е, че не сме.

 8. За зам.министэра по туризма Бранимыр Ботэв:
  Кой е Бранимир Ботев?

  През 2012 г. Бранимир Ботев става член на УС на организацията “Деловая Россия”. “Поласкан съм, да бъда единственият нерусин, единственият чужденец, българин, който “Деловая Россия” кани за свой член. Това е мощна и престижна организация с влияние, представено директно пред президента и правителството на държавата,” коментира той пред в. “Марица”.

  Преди това Ботев е председател на Асоциацията на производителите и търговците на спиртни напитки в България. Като такъв заедно с Българската петролна и газова асоциация, обжалва наредбата на бившия финансов министър Симеон Дянков, с която производителите на акцизни стоки бяха задължени да поставят контролни уреди. В края на 2011 г. съдът окончателно потвърди законосъобразността на нормативния акт.

  По-рано Ботев е председател на Надзорния съвет на изба “Розова долина”. В края на деветдесетте е съветник на министъра на държавната администрация Марио Тагарински и има собственост в четири фирми – “Спомар – Левски Спартак”, “Ибико”, “Юс консулт” – София, и “Лега арх” ЕООД. В първата е съдружник с “Холидей – Н” ЕООД, 100 % собственост на “Нове холдинг” на Васил Божков.
  ————————
  ЩЕДРИТЕ ШЕПИ НА БРАНИМИР БОТЕВ
  14арт 2013
  Един от начините живота в България да се оправи някакси е да се продаде България на международен търг. С други думи – кой колкото даде. Стара идея. А и няма много наддаващи.
  По подобен начин се изяви и някогашния румънски президент Николае Чаушеску някъде в седемдесетте години на миналия век когато каза, че «заменя прекрасна страна срещу по-добро географско положение».
  Човекът знаеше какво говори – Сталин му взе без да пита Молдавия и Бесарабия и през цялото време на съветската империя на Чаушеску му трепереха гащите какво друго го очаква. Зер, на хвърлей камък зад Румъния беше България, а Сталин беше заявил още преди войната: «Аз искам България!»
  Някои историци дори бясно твърдят, че Хитлер шибна жестоко Сталин по мутрата, без да го пита, точно заради България. Просто на Хитлер му беше станала ясна ненаситната природа на московския гангстер след войната му във Финландия, след Полша и Прибалтика и нямаше начин как двама ненаситници да се изтърпят един друг.
  И ето сега пред очите ни един нов московски сатрап и поклонник на Сталин прави същото от години, тоест води агресивни войни и анексира, догато в същото време (само преди няколко дена), на московското туристическо изложение «Интурмаркет» българския заместник министър на икономиката Бранимир Ботев – ни лук ял, ни лук мирисал – заявява следното:

  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА ОСИГУРИ НА ВСЕКИ ОТ РАЙОНИТЕ НА РУСИЯ ДА СЪЗДАДЕ СВОЙ КУРОРТ В БЪЛГАРИЯ, ЗАКУПУВАЙКИ ЗЕМЯ, ИНВЕСТИРАЙКИ И ПОЛУЧАВАЙКИ ПРАВО НА СТРОЕЖ НА ХОТЕЛИ, САНАТОРИУМИ И ПОЧИВНИ БАЗИ!»

  Ако господин Ботев раздаваше така щедро бащината си земя, щях да му ръкопляскам. Щях да кажа, че е предприемчив бизнесмен и знае как да дава, за да получава. Но земята, читателю, не е негова, а на всички ни. Едно временно политическо насекомо като Бойко Борисов вече продаде на московския баш-мафиот Лужков ценна земя в Камчия, едно безценно курортно местенце, което в мътни времена така лесно може да мине за транзитна базичка на руската пета колона!
  Ние досега нямаме никакви обяснения на ангро ли говори този заместник министър, или просто е решил, че да продаваш България е все едно да продаваш задника си? Това негови мераци ли си или на мижавото му правителство? Ако за него задника е стока, всеки инстинкт за самосъхранение би му подсказал, че поне трябва да гони по-висока цена, да не говорим че е длъжен да ни дава обяснения накъде се въртят мислите му, били те и задни.
  —————————–
  Човек на олигарсите Гергови начело на туризма:

  Новият заместник-министър на туризма Бранимир Ботев е сисегашният шеф на винарска изба „Розова долина“ АД – Карлово. Името на поредния избраник на премиера Пламен Орешарски – Бранимир Ботев, се свързва с БСП и с пловдивския лидер на социалистите Георги Гергов. От 2000 г. насам Ботев активно, но неофициално, участва в подготовката и провеждането на всички предизборни кампании на червените в Карловския регион. Политическите стратегии в Подбалкана се реализарат на базата на неговите идеи.

  В биографията на Бранимир Ботев личи тънката червена нишка,свързваща го с Русия и с почетния консул на Руската федерация в Пловдив Георги Гергов, председател на Областното ръководство на БСП.

  От 2012 г.Бранимир Ботев е член на УС на сдружението „Деловая Россия“. Според последната актуализация в Агенцията по вписванията, от 16 януари 2013 г. Бранимир Ботев е и член на УС на Националния борд по туризъм, оглавяван от рекламния бос Красимир Гергов (Българска голф асоциация), който наследи на този пост Георги Гергов. В организацията влизат: Георги Гергов („Слънчев ден“ АД), Младен Мутафчийски („Селена холдинг“), Калин Пешов („Главболгарстрой Холдинг“), Георги Велчев („Сигма Кепитъл“), Васил Иванов – Лучано („Васил Иванов – Лучано“ ООД), Марин Митев (ТИМ,„Св. Св. Константин и Елена Холдинг“ АД) и още 12 видни туристически босове, опериращи на българския пазар. Изпълнителен директор на организацията е Поли Карастоянова, известна като любовница на Пламен Моллов, бивш председател на ПГ на НДСВ и приближен на Георги Гергов. Тя започва кариета си в туристическия сектор в „Международен панаир – Пловдив“ АД, но е принудена да напусне скоропостижно след бурен семеен скандал между Вили и Георги Гергови, заради попълзновенията й към милионера. За компенсация е лансирана в големия туристически бизнес. Карастоянова беше кандидат-депутат от партията на Слави Бинев, която претърпя пълен провал на изборите. Тъкмо тя е предложила Бранимир Ботев за шеф на държавната администрация по туризма на среща на бранша с Пламен Орешарски. Това предизвикало буря от недоволство, та трябвало грешката да бъде поправена с бързи маневри на Красимир Гергов,Георги Велчев и Георги Гергов. Някои ит сдруженията са се разделили надве : по-едрите собственици са подкрепили Бранимир Ботев, а голяма част от по-дребните собственици – Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците – Слънчев бряг. Тя самата се отказала от надпреварата, защото смятала този кабинет за обречен. Буря от недоволство в туристическия бранш предизвикало предложението за Славка Бозукова, направено от банкерката Петя Славова, която е в близки бизнес-отношения с Цветан Василев, финансов благодетел на тройната коалиция БСП-ДПС-Атака.

  Бранимир Ботев е завършил „Социология“ с профил „Социално управление“ в Софийския университет. През 1987 г. е бил генерален директор на Института по маркетинг. Преди това е бил съветник по управление на министъра на леката промишленост, както и управител на Българо-германското търговско дружество „ИБИКО“.

  С назначаването на Бранимир Ботев за зам.-министър на туризма остава открит въпроса къде ще бъде офисът му. През 2012 г. туризмът беше преместен в Пловдив, но след като Пламен Орешарски оглави правителството се заговори за връщането на администрацията в столицата. Определянето на Ботев за вице по туризма може и да означава, че Георги Гергов е надделял и иска секторът да остане в неговия град.

  Няма съмнение, че милионите за реклама на българския туризъм ше попаднат в ръцете на Красимир Гергов.

  Председателят на Надзорния съвет на винарска изба “Розова долина “ Бранимир Ботев бе избран за член на “Деловая Россия”, могъща организация, която обединява предприемачите от новото поколение в руския бизнес, две трети от които са така наречените олигарси. В “Деловая Россия” участват бизнесмени от 64 региона на Руската федерация, които представляват 60 отраслови съюза.

  Бранимир Ботев, който е и член на УС на Световната асоциация на производителите и търговците на спиртни напитки (CEPC) и председател на Асоциацията на производителите и търговците на спиртни напитки в България, е единственият чуждестранен член на “Деловая Россия”, приеман от учредяването на организацията досега.

  Членството му е персонално, той е получил предложението за него лично от председателя на организацията Борис Титов. Титов е един от най-влиятелните хора в партията на Владимир Путин “Единна Русия”, където отговаря за работата с бизнеса и неправителствения сектор.

  Поласкан съм, да бъда единственият нерусин, единственият чужденец, българин, който “Деловая Россия” кани за свой член. Настина съм поласкан, защото “Деловая Россия” е мощна и престижна организация с влияние, представено директно пред президента и правителството на държавата.

  Нейният председател Борис Титов е член на президентския съвет, отговаря за връзките на президента Владимир Путин с бизнеса. Убеден съм, че трябва да се използват тази възможност, за да бъдат възстановени голяма част от позагубените търговски отношения и да бъде насърчавана не само взаимността, но и присъствието на руски инвестиции в България.

  Естествено, във финансово отношение Русия има огромни предимства, но ние пък имаме предимства на нашата територия и на членството си в ЕС, заяви Бранимир Ботев. Наред с хобитата, свързани с екстремните спортове, едно от любимите занимания на Борис Титов през последните години се свързва с лозята и виното.

  Неотдавна той получил правото да закупи бившето императорско имение за отглеждане на лозя и производството на вино Абрау Дрюсо, разположено на брега на Черно море.

 9. Към Живко Боев:
  Според мене Путин въобще няма да си направи труда да се обажда на Тиквоний.
  Само ще му прати един MMS как е обесил на абажура кученцето дето Тиквоний му го подари,да се сеща, и все!
  Те кагебистите си имат специални методи,моля не ги подценявайте!

 10. до Ордовертиура,
  Веднага личи лошото към България.Не ми е приятно.Мирно и каскет на лево.Без мен и потоп.Така разчетох коментара.Направо зъл.Злосторен.Не понасям така да се говори за Българската армия.Така могат да говорят само враговете ни Русия и Сърбия.А вие не сте българин.Българин не може да говори така за родината си и армията и.

 11. И ВСЕ ПАК кои точно танкове да (не) идват? тези от US(A)или тези от US(SA)? но май е дошъл ред пак на диктатурата. само дето няма (български)военни, които да я наложат. кой каква армия храни – своя или чужда, зависи от ума на политиците ни, поради липса на държавници.

 12. България е “член” на НАТО, но “патриотите” вият до небето и се възмущават ако към руските танкове и самолети се прибавят американски или френски или каквито и да са НЕ РУСКИ. България е член на НАТО, но “патриотите” искат да свалят правителството, ако сред военните се назначи български поданик, роден в България, и третиран като българин, само защото името му звучи като мохамеданско. Те никога не са протестирали за еврейски или руски имена или за измислени не български като Пеко, Мако, Дако и т.н. “Патриотите” протестират ако служители и сътруднициц на ДС, тесно свързани с КГБ и ФСБ, се ограничат да глужат като български дипломати под прикритие.
  Моля помогнете как да се разрешат тези явни недоразумения за “руските патриоти” в България.

 13. Мдааа,значи излиза,че в Румъния има и закони,а ние сме само един терминал на ни ЛукОйл ни,ЛукМирисал!

 14. @ D.Savova
  Казвате ,че имате в “известен смисъл” патриотичен уклон.Обичате честните оценки на събитията.Смятате,че предпазливото отношение в момента за разполагане на американски танкове е правилно.Но това не значи.че това няма да се случи.От едната страна е агресивната Русия, от другата-Ислямска държава.За сега т.н. Патриотични партии веднага ще надигнат вой, а ние имаме да решаваме много важни вътрешни задачи.”

  Ясно е като бял ден ,че в момента няма по-важна и вътрешна, и външна задача от националната ни сигурност и цялост. Помощ от нийде другаде не се задава. Да чакаме зелените човечета да дойдат и чак тогава ли да викаме танковете? Ще бъде късно както е късно за Крим.

 15. Уважаеми петоколонни, нема се пуашите, защото американските танкове може да не дойдат, обаче икономическите танкове на ОПЕК днес смачкаха челно последните надежди руската экономика да оцелее 🙂
  Et ça j’achète!

 16. Ами наистина с такива български приятели като Бойко “Рапона” Борисов, Бранимир Ботев и Божо Лукарски (за когото изплуваха достатъчно данни, че е човек на Валентин Златев (“золотой Валя”) САЩ нямат нужда от врагове.

  Русофилисът и слугинажният им манталитет (е, не може нищо да се направи, защото тях всички червеното знаме роди ги) са истинско бедствие за Милиционеристан. Истината е една – лустрация-декомунизация-конфискация. Ама и трите чак до девето коляно! Да ги видим тога някои пишман-демократи, дето и в този блог ги венцехвалите, как ще я карат (D.Savova, вас имам пред вид, М. Радев сви спа-хотела “Стряма” в Баня, Карловско, а за Надкия гараж на УБО и “Сентрал Парк хотел”, дигнат незаконно срещу НДК, даже не ми се пише)

  Със съжаление трябва да призная, че “ОРДОвертюра” е напълно прав/а, армията ни в момента става само за теляшки мисии. Не са само самолетите, нито разкомплектованите някога елитни ударни танкови бригади в Г. баня и Карлово, които за броени часове бяха в състояние да стигнат до Солун, съответно до Цариград. Явно слугинажно-русофилистичните ни политически елити тайно се боят от една силна армия, която в даден хубав ден може да ги измете от властта, че и да ги позаключи в затвора за 10-20 г. Затова негласно се договориха да съсипят тази армия докрай. За по-сигурно.

  Не е въпросът в американските танкове – при нужда (дай Боже да няма такава) не янките ще бранят най-добре българските домове и семейства. Нито НАТО. Мъдрецът е казал най-добре – народ, който не храни своя армия, ще храни чужда. Ама пука ли му на народа наш – има дъъълъг стаж по въпроса – почти 300 лазарника е хранил гръцка армия, почти 500 – турска, руската на два пъти по 3 години, а след последното й хранене (през 1944-1947) още не можем да се освестим. Ама това първо трябва да се осъзнае от широките “маси”, ще рече трябват повече мозъчни гънки. А хората с гънки отдавна избират Терминал 1. Или Терминал 2. Поне др. Овчаров или др. Кадиев да са тук, да има кой да дръпне шалтера накрая…

 17. Въпросният вицеадмирал както какъв се изказва ? Решенията за това дали да има танкове или не се вземат от политическото ръководство,а не от военното.
  Да, през 2000 г. Иван Костов се противопостави на САЩ относно албанските бежанци, само че това бе продиктувано от националния ни интерес. Сега обаче нежеланието да се приемат американски танкове на наша територия обслужва единствено руските интереси и тяхната агентура у нас. След случая с Шаламанов и изказването на въпросният адмирал продължава да се налага тенденцията на заравянето на главата в пясъка спрямо руската заплаха, която се явява основна заплаха за българската независимост.

 18. Савова, Аз бих избрал теб за Министър Председател вместо Костов.

 19. По повод поста на Оги:
  Ами усещат се румънците,защото Румъния е ДЪРЖАВА,а България е ТЕРМИНАЛ на ни ЛукОйл,ни ЛукМирисал!
  Те същите румънци,на които им се смеехме(мамалигарите),тази година май вкараха в затвора за 10 години ЕФЕКТИВНО,ако се не бъркам,милиардера-медиен магнат,бивш служител на тайната комунистическа полиция “Секуритате” и осигурител на валута на диктатора Чаушеску,Дан Войкулеску,който е техния еквивалент на нашия Делян Пеевски(Свинчето на Мама).
  Открийте разликите в двете картинки сами!
  Нашия домакин,ако желае,може да посвети няколко реда със заглавието : Ни ЛукОйл,ни ЛукМирисал!
  Защото вчера,цитирам: ‘ вицепрезидентът на Лукойл Леонид Федун каза в конферентен разговор, че компанията ще продължи да носи печалба, дори петролът да падне до 25 долара за барел.’

 20. IASNO
  Нека да бъда точна.Само Американски танкове/не Германски/ могат да ни защитят ат агресивната Русия и терористите от Ислямска държава.По обществото ни е много незряло.Като казвам че имам патриотичен уклон това няма нищо общо с националистическият уклон.Погреднете две т.н. нац.партии .Едната е проруска,а другата ужким не е.Погледнета какъв вой се надига за едно назначение на български гражданин специалист.За какво вият и/те не може точно да кажат/.Да си правят реклама.И за да не си правят реклама на гърба на България трява да им се даде яростен повтарям ярастен отпор.Журналисти,медии,обществени организации,политически партии трябва да ги нападат като самозванци самообявили се за защитници от първа инстанция на Българските интереси.ТЕ СА НАЦИОНАЛИСТИ А НЕ ПАТРИОТИ.Обществото трябва да бъде ПОДГОТВЕНО за опастностите,които го дебнат.И тогава да дойдат танковете.Сеги биха направили такава беля,че държавата да се сурне надолу и наистина да дойдат зелените човечета.ОБЩЕСТВОТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОДГОТВЕНО И УБЕДЕНО,ЧЕ БЕЗ АМЕРИКАНСКИТЕ ТАНКОВЕ НЕ МОЖЕМ ДА СЕ СПРАВИМ С ГОРНИТЕ ОПАСТНОСТИ

 21. дО CSA
  Извинявайте ама вие какви ги дрънкате бе.България е свободна държава и всеки е свободен според способностите да развива какъвто си иска бизнес.Има хиляди нячини за това.СТИГА ДА НЕ Е ПРЕСТЪПЕН ЗАКОНЪТ.а АКО ИМАТЕ ПОДОЗРЕНИЯ ЗА ГОРНИТЕ ЛИЦА УВЕДОМЕТЕ ПРОКУРАТУРАТА.Останали сте си същото ченге което сте били преди промените-тъпо и глупаво.Вече няма правоимащи и правонямащи.Интересно защо само от СДС СПОМЕНАВАТЕ ХОРА?Методите на ченгетата много добре ги познавам да пускат полуистини ,полулъжи ,да всяват смут и недоверие.Колко пъти спряхте България в устрема и да върви напред.Колко пъти питам.Слухове,лъжи,полуистини.Мръсници.Много моля не ми споманавайте името.Вашето време одавна изтече.Вземайте влака за Москва.Посланикът на България в Русия Б.Коцев ми е познат .Мога да ви уредя с предимство.Може и за Узбекистан.Правителството на Ив.КОСТОВ въпреки вашите напъни ще остане в историята като най Българското.С вътрешната се ивъншна политека.С това изявление ще започвам вече всеки мой коментар.А сега се надявам на РБ.

 22. ДИВАНЕ
  Много прав си.Защото И.Костов е прекалено доверчив и направи няколко политико-партиини грешки.
  Аз съм прозорлива.Родена съм през м.март. Е Министър председател не искам да ставам,защото това е голяма отговорност и натоварване не всеки може да издържи физически и психически.Но да анализирам нещата ще признаеш,че съм по добра от теб.Имам много опит.Познавам много хора.Особено от бившите от преди 10 ноември ,а и след това.Освен това следя политиката.

 23. България като членка на НАТО при военен конфликт ще разчита на помощ от други страни членки близки до нашите граници.Най близко са Турция,Румъния и Гърция.Като най боеспособна в момента е турската армия.Питам:По добре да вземем американските танкове или да поканим Турската армия да ни гостува?Те вече са били тук и познават района.Предполагам,че българското русофилско правителство /това не оправдава присъствието на реформаторите /не иска американските танкове защото се опасяват от намеса в политическия живот.Т. е. ще им попречи по някакъв начин да си развяват русофилските задници.Простете за израза.В момента това правителство начело с объркания Борисов / чуди се на кого да угоди / е като орел, рак и щука няма да го бъде

 24. Ееех d.savova,ти наистина си една голяма бяла и красива птица!
  Много ми хареса това:”България е свободна държава…”

 25. Виж, Аз съм кавалер и когато една дама иска да изпъкне пред мен бих и дал винаги предимство. Понякога си ми симпатична, понякога леко комична но това е нормално. Ако бях в София бих си говорил с теб на кафе. За Костов разбрах, че не отстъпваш. Аз имам друго мнение но кой знае, може и да не е толкова черен.

 26. Госпожо (или господине) Савова, ще ви разкажа една истинска случка във връзка с религията “Иван Костов”.
  Една позната- архитектка, фанатизирана костовистка, когато ДСБ още участваше в изборите като самостоятелен субект, се спираше пред всеки плакат с лика на Костов и се опитваше да “възстанови” избодените му очи, изглаждаше с пръсти скъсаната хартия, кълнейки на глас проклетите комунисти.
  Веднъж обаче, докато извършваше тази доброволна възстановителна дейност, към нея се затича друга госпожа, яростно я отблъсна от постера с лика на Костов с крясъци, че е тъпа комунистка. Вероятно мислеше, че моята позната “му вади очите”. Колкото и първата да обясняваше , че наротив, не иска да извади очите на Костов, а да ги възстанови, втората не вярваше. Накрая първата се сети да извади от чаната си в.”Гласове”(излизаше за кратко време такъв вестник и аз също го четях, най-вече заради писанията на Иво Беров, чиито хумор харесвам и сега), тогава и втората гражданка, защитничка на “лидера”, също извади от своята чанта последния брой на “Гласове” (като някаква парола:) и двете изведнъж се разсмяха, заизвиняваха се и щастливи продължиха по задачите си. Като неволен свидетел на случката им завидях, защото имаха някаква вяра и надежда, а аз вече знаех и за училището за селскостопанска авиация в СССР, където е учил Костов, и за мястото, което му беше отредил Луканов в процеса на “политическите промени”, бях чела и стенограмите за решенията и предложенията, които е давал по време на най- ранните заседания на СДС, публикуваха ги Едвин Сугарев и Евгени Михайлов заедно с факсимилетата, знаех с подробности за РМД-тата, за сделките с “Нефтохим” и “Балкан” и.т.н. и за разлика от двете “щастливки” се чувствах безнадеждно. Наистина, колкото по-малко знаеш, толкова по-щастлив си ! Знанието обикновено много натъжава, но помага да се вземат верни решения.

 27. Така си е DIXIT!
  Йорданович заедно с Кольо Парамов са карали едни по-специални школи загранице.
  Йорданович,Ваньо е ходил на крака при Луканов да го моли за постове в БСП и покойния,лека му пръст,му е казал Иване ти си изчислен за лидер на “опозицията”!
  После…всички знаят!

 28. Към dixit

  “Истинските” случки около Иван Костов са много. Eдна от тях е “Костов уби дете”! Добре че Сугарев и Михайлов публикуват от години непрекъснато и неуморно истини с факсимилета, та да имате знание, да се натъжите и да ви се отворят затворените очи. Обобщавам, Иван Костов е виновен, че се е родил. То като погледна, други виновни за нещастието на живеещия в невидение народец – няма.

 29. Киров, не ставай смешен.
  Такива приказки от рода, който ти избра има за всяка личност по екрана. Жълтата преса не е простила на никой не само на Костов.
  Прекалено е елементарен начина по който се опитваш да представиш историята. СДС си беше гъчкано с ченгета. Костов като е бил толкоз умен да ги е разкарал преди те него да разкарат. Аз така бих направил. Не после да ми се оправдава. Бил наивен ?? Ха-Ха
  Като е наивен, що се натиска за лидер ?!

 30. До Киров, като сте казали а, давайте по-нататък. Иван Костов не само “уби дете”-то Пепи но и “приватизира” одеялцето му което след това продаде на битака на далавера.
  Не мога да разбера на какво разчитат и то точно в този форум последователите на “всички са маскари” като dixit и тъпанарко. Много им постни опорните точки. Аман от тролове.

 31. dixit
  Голям качамак сте забъркали.
  В стила на тъпите ченгета сте вплели истини,полуистини и откровени лъжи.Станала е манджа с грозде.
  1,Най глупавите и тъпи хора в България бяха кадрите на ДС.И тъй като комунистическите величия им вярваха ,докараха България до фалит.
  2,РМД както и масовата приватизация бяха от програмата на БСП.Тя започна при Жан Виденов и завърши в първите месеци на управлението на Костов.Аз работех в такава фирма и тази приватизация не можеше да бъде спряна.За нашата фирма консултант бе фирма на г-н Каролев.
  3.Това,че някой е учил СССР или специализирал там какво лошо .Умните хора са търсени от всички.Аз например редовно учасвувах във съвещания на специалисти по повърхностно-активни вещества и битова химиЯ по линията на СИВ които се провеждаха в сградата на СИВ на проспект *Калинин*-Москва/сградата приличаща на разтворена книга/и в ИНТЕРХИМ в Хале ГДР.и какво от това.Само се изградих като специалист.
  За Костов тези глупости се тиражират от Парамов и Тодоров, но какво искат да кажат не мога да разбера . Манипулатори.
  3.Костов до 1996 не е бил лидер в СДС. Манипулация.
  4.Вестник Гласове никога не е бил трибуна на СДС и ДСБ.
  5.В този блог обясних за приватизацията на НЕФТОХИМ защото я познавам
  6.БГА*Балкан* беше фалирала по времето на Жан Виденов,както/
  сега е фалирала КТБ
  7.НАЙ ГОЛЕМИЯТ БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВНИК НА НАШЕТО ВРЕМЕ Е КОСТОВ.
  8.ЗАВИСТНИЦИТЕ И МАНИПУЛАТОРИТЕ НЯМАТ ЧЕТ.ЖАЛКИ СА.

 32. ТЪПАНАРКО
  ЩОМ МОГА СЕГА ДА РАЗГОВАРЯМ СВОБОДНО С ТЕБ/ЗАЩОТО ПРЕДИ 10.11.1989 НЕ МОЖЕХ/ЗНАЧИ ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е СВОБОДНА.
  А ЧЕНГЕТАТА СА МНОГО ТЪПИ ТЪПАНАРИ.

 33. Имате известна интелигентност, тъпаришчи, които списвате тук под общия ник D.SAVOVA. Явно “където трябва” са преценили, че в този блог прости фатмаци няма да се справят, затуй са пратили начетени такива, може би дори офицери. Г-н Инджев може да се чувства горд с работата си, след като вече от “където трябва” му пращат по двама ушевци. Впрочем, от любопитство от известно време пускам постовете ви през един специален софтуер, който установява с над 85% вероятност, че списователите под ника D.SAVOVA сте поне двама. Затуй ви пиша в множествено число. При интерес от страна на стопанина на блога мога да му предоставя резултатите. С вас, тъпаришчи D.SAVOVA, повече няма да се занимавам, нито ще коментирам безпомощното ви “България е свободна страна”, “ти си ченге”, “вземай влака за масква” и прочее бисери, които издават съответната принадлежност (може и пенсионирана, няма значение). Подобни списователи, тъпаришчи D.SAVOVA, сте като негрите и представителките на оная професия – никога не сте бивши.

  Напомняте ми за онази басня, в която магарето накичило коня с всичките си безобразия:

  “Говорил дълго дългоухият герой,
  събранието с факти слисал,
  и всиччки свои магарии той
  на коня щедро наприписал” (“Кон и магаре”).

  Сериозно, имате нужда от преподготовка!

  Щом аз съм “ченге”, значи всички в този блог сме ченгета, само вие, тъпарищи D.SAVOVA, не сте. А ако ми се доходи до Масква(едва ли ще се случи, но все пак), ще взема самолет, вече съм в края на живота си и не мога да прахосвам време по влаковете. Ще ги запазим за такива като вас, да си вземете повече багажец, когато почнем да ви екстрадираме в рАЗИЯ.

  Който желае, може да провери в масива на “АПИС” или пък на ДАКСИ изложеното за Муравей и Надка, особено датите на придобиването на въпросните обекти. Достъпът е свободен.

  А, да, “бе” може да викате на съпругите/съпрузите си, мен са ме възпитавали малко по-различно. И поработете сериозно над правописа си, тъпаришчи, че леле-мале. Особено пред вид факта, че се изказвате по 5-6 пъти под всяка тема…

 34. До D.SAVOVA

  Госпожи/господа D.SAVOVA,

  Благодарим, че споделихте доброволно обстоятелства около личното си познанство с пасоля на Милиционеристан в масква, тъпаришч коцэв, бойка василиэвич, сын на виден бълхарский милиционэр, ремсист и пр., тъпаришч генерал коцэв, василий иванович (http://www.desehistory.com/2012/05/26101973-01061986.html)

  Я кажете, познавате ли други видни бълхарские дипломаты-милиционэры в масква, напр. тъпаришч жулэв димитрий, или пък тъпаришч панков гэоргий? Давайте, моля, не се срамувайте!

 35. Виждам,че голямата бяла птица D.SAVOVA е моя голям/а фен/ка!
  Но ми се чини,че направи лека грешка побликувайки автобиографията си.
  Лично за мен нямаше значение тази автобиография,но сега за ВСИЧКИ става ясно,че тя или той е тотално прегазена и размазана от валяка на тоталитарната комунистическа пропаганда.
  Биографията й е само едно последно доказателство,че е минала през всички фини цедки на соц стъргата и е безнадеждно заразена с комунистическия бацил,но при нея избива с отрицателен знак.
  Голямата бела птица носи всички атрибути на пръкналия се от соц матрицата политкомисар-нетърпимост към чуждото мнение,сляпа и безкритична вяра в победата на Йорданович Иван Костов,безрезервна отдаденост на неговата идея и още други такива придобитъци и благодетели на отговорния другар от късния соц или както му викаха-развития социализъм.
  Може още мноо да се изрежда за благодетелите на светлата социалистическа личност,но едва ли има нужда от повече спам.

  П.П Между другото,стана ми интересно за софтуера,за който говори CSA.Ако не е някаква тайна,споделете колега за какво иде реч!

 36. CSA
  Аз съм истинска и няма от какво да се срамувам.Представям се с истинското си име.професия,произход.Смятам себе си за средно статистическа българка с европейско поведение.В коментарите си цитирам обществено известни личности които познавам лично.Не обиждам.Смятам истината за една от най значимите ценности на едно общество.*Надка*и *Муравей * не ме интересуват,защото те са свободни хора в свободна ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА.Те направиха достатъчно много за да бъде България европейска държава.Благодаря им за това.
  А вие ,ако се чувствате лично засегнат от моите думи-извинете.Само,че сте аноним ,как да се обърна към вас.Съжалявам .Не искам да обиждам никого.Въпреки,че вие ме обиждате лично.Но нищо.

 37. CSA, според теб колко човека пишат от моя ник ? Питам те, защото Аз пиша от две места. А може и три и четири да ти излязат на “софтуера”.
  Дай да видим, какво ще кажеш за мен, че вече изгарям от любопитство!
  Софтуера ти снимка може ли да прави?!
  Майкоо ще ме попилеете от смях !!!

 38. “диване”, “тъпанарко”,

  Няма тайна, всеки човек използва определен набор от изразни средства. Така както един е блондин, друг негър -един научава само “равнис, мирно, ти си ченге”, друг може да напише “Две хубави очи”. Един борави с 50, друг с 50,000 думи и изрази.
  И, “ДИВАНЕ”, не сте ме разбрали. Не става дума за МЯСТОТО, от което пишете, нито за IP, а за думичките и изразните средства. Съвсем друга бира, тъй да се каже. Иначе се радвам, че ви е смешно.

  Г-н Инджев, съжалявам за off-топика.

 39. Аз пък имам софтуер, който чрез семантичен анализ разграничава знание от псувня.

  До D. Savova:
  Така са ви налазили по-горе, че ми иде да Ви подам една опаковка ‘Райд’.

 40. Hi guys! Today was the second day of the Thanksgiving long weekend here in us. Black Friday is the day we the Americans are shopping nice things made for us by the good Chinese people working on our projects. One of the TV channels presented a Rambo Marathon – First Blood, First blood – part 2, and Rambo 3. While the first movie is well known to Bulgarian viewer, the other two are not. I HIGHLY recommend them because John Rambo TELLS THE GAME that means RAZKATAVA FAMILIATA or RAZGONVA MAIKATA of the Soviet Army, having some sweet SPEZNAZ soldiers for breakfast with orange juice. Rambo breaks apart the Labianska monster YASHIN and Rambo 3 helps Afghanistan to trough away the Red Army Po dolni gashti! Happy Thanksgiving folks! LETETE DRONOVE!

 41. Уорлик наистина се държеше неподобаващо за посланик на голяма държава, както сега прави, междувпрочем, неговият френски колега.

  Иначе това за танковете, ако е вярно е голяма глупост. България трябва да прави всичко възможно тук да има войски на НАТО/САЩ.

  По въпроса за визите, оставам агностик.

 42. До горе списващите,
  които се интересуват от моята личност.
  Как не се запознах с Луканов.Една случка от моя живот.През 90-те год.бях командирована в Москва по съвместна двустранна научна програма с Нефтохимическия институт Губкин .Групата се водеше от проф.Герасимов,уважаван наш учен,подготвил стотици български инж.химици тъст на Луканов ,К.Станулов,ректор по това време на ВХТИ и аз долуподписаната.По това време в Москва се провеждаше заклучителното заседание на СИВ на което присъстваше Луканов.Професор Герасимов искаше да ни запознае с него,но ние отклонихме поканата.В семейство Коцеви е женена моя братовчедка.Аз не се отказвам от роднините си.Политическите ни възгледи са различни,но това не е повод да се мразим .При срещи не си говорим за политика.
  Най успешното Българско правителство е това на Костов.Сегашният начин на живот ми харесва в пъти повече от живота,който живяхме.

 43. ПП
  За сведение проф.Герасимов е лежал 3 или 4 год. в комунистическите лагери за които ни е разказвал много ужаси.

 44. csa,
  Ох човече,сега разбрах защо сте се объркал та чак софтуер специалист сте викали.Ами аз пиша на два компутъра.Единият е в службата,където работя и е на български/пригоден за писане и корекция на правописни грешки/.а другият е в къщи на който сега пиша и клавиатурата му не е *като света*.Ох мъка,мъка.

 45. “Аз изведох България на европейския път на развитие, откъсвайки я от постсъветското пространство. Това българските комунисти никога няма да ми простят.”
  И. Костов
  (цитата е по памет)
  Така. че г-жо D.SAVOVA, това са машите, не им обръщайте внимание, важно е, че знаем ръката, която ги движи!

 46. Не,господин Боев,те могат да простят на тези, които те убиваха,мачкаха,репресираха, уништожаваха,малтретираха, на тези на които показаха играта до трето коляно фамилии,които никога няма да станат,това,което са били.Но на такива като мен,които са се изградили самостоятелна,въпреки тях,на едно добро професионално интелектуално ниво.Не много високо,но все пак ниво.На такива като Костов.Михайлова,Радев.Защо те не са с тях ,защо те са от другата страна.Ето това те не могат да простят.Аз ги предизвиках нарочно.Видяхте какво стана.

 47. По времето на Йорданович,Ваньо Костов беше момента с главно ‘М’,точно по негово време беше точката на пречупване,което пречупване не се случи.
  Най-важното,което не се случи тогава беше НЕРАЗСЕКРЕТЯВАНЕТО на досиетата на КДС.
  По негово време не се случи ЛУСТРАЦИЯТА,която се СЛУЧИ във всички бивши страни от соц лагера.
  Точно по негово време се СЛУЧИ преминаването на икономическата власт в ръцете на номенклатурата и структурите на ДС(не казвам бивши,защото не са такива).
  По негово време всичко читаво,имам предвид истинските антикомунисти,беше окончателно прочистено от тогавашното СДС/ОДС и т.н..
  Пак повтарям,има една ключова дума ЛУСТРАЦИЯ,а тя не се случи в България.
  Оттам нататък всичко е следствие на това,че лустрацията не се случи в България.
  А сега големата бела птица да ми каже,защо всъщност АНТИКОМУНИСТА Йорданович,Иван не направи тази най-важна стъпка,която щеше да даде достъп до властта на свестни,можещи и знаещи хора?
  Ама бил ни вкарал в ЕС и НАТО,ама бил изгонил трима-четирима руски шпиони,ама нам кви още дивотии!
  Ако Йорданович беше направи лустрация изгонените руски шпиони от България и най-вече от властта нямаше да са трима-четирима,ами стотици хиляди,защото те са на всички нива във властта.
  А колкото до НАТО и ЕС,това са решения,които нашия Ваньо не може да ги вземе.Това се решава на много по-високо ниво и извън пределите на България.
  Антикомуниста проф.Янко Янков много добре обяснява сделката между запада и СССР,а тя е: властта остава при вас,но ще якарате по капиталистическия модел.
  Който се интересува има yutube,има интернет,четете и си правете изводите сами!

 48. Тъпанарко,
  Най Българско,защитаващо само Българските интереси правителство е това на ИВАН КОСТОВ.Благодарение на решимостта на това правителство ние в момента сме суверенна държава и сме в най мощният съиуз в света ЕС и най сигурната система за сигурност НАТО.Ако това не се беше случило ние сега щяхме да бъдем в положението на Крим и Източна Украйна.
  Съгласен сте нали.
  Костов започна отварянето на досиета,на защо не запитате Конституционния съдия *антикомуниста*Г..Марков защо върнаха закона от КС.Защо не питате за това правителствата на Симеон 11 и Бойко Борисов.Нали те бяха десни,*антикомунистически*.Защо
  Що се касае до проф.Янко Янков ,той присъствал ли е на тази среща на Запада с СССР.Или манипулацията е велико нещо и се заплаща с рубли за съжаление обезценени.
  Когато чуя вече думата *Антикомунист* пред мен излиза образа на ДС.
  Истината,истината .Тя ще ни направи свободни.
  Благодарна съм на ОДС и правит. на Костов,че ме направи свободна.Свободата е най голямото благо на света.

 49. D.Savova,не забравяй,че пристъпваш втората божия заповед:
  “Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята; не им се кланяй и не им служи”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.