Империята на доброто в кривото съветско огледало

Русия посочи безредиците в американския град Фъргюсън и протестите в различни градове на САЩ срещу полицейското насилие като доказателство, че критиците на властите в Кремъл са лицемери и нямат право да поучават Москва как да се спазват човешките права.

В рамките само на един ден министерството на външните работи работи разпространи две изявления, в които се казва, че САЩ “би следвало да се фокусират върху мащабните вътрешни проблеми със спазването на човешките права”, вместо да поучават другите.

“Подобна масова експлозия на обществено недоволство и непропорционалната реакция на органите на реда потвърждават, че това не е изолиран инцидент, а системен недостатък на американската демокрация, която не успява да преодолее дълбокото расово разделение, дискриминацията и неравенството”, продължава текстът на министерството.

През лятото, когато стана инцидентът в предградието на Сейнт Луис, държавният канал RT съобщаваше, че “гневът на американците (…) се разпространява по цялата страна”.

Популярният сайт “Свободная преса” разказа за случващото се под заглавие “Обама разгони “афромайдана” и подзаглавие “САЩ изнесоха на света урок по “демокрация по американски”.

В националистическите медии и социалните мрежи публикациите са откровено антиамерикански и расистки, съпроводени с шеги от типа на “Дали да не предоставим на Обама убежище в Рростов на Дон, когато майданците от Фъргюсън окупират Вашингтон?”. (Бел.ред.: Смята се, че край Ростов живее бившият президент на Украйна Виктор Янукович, избягал от протестите в Киев.)

Анализатори коментират, че подобно отношение илюстрира как Кремъл внушава на населението, че всеки протест или провал на властта автоматично води до масов хаос, както и “какво се случва, когато дадеш на подобни хора твърде много власт”. ( Дневник)

 

И още за плъзналото в руските институции полудяване:

 

Медиапул:

Руски депутат предлага младоженки в прозрачни рокли да не могат да сключат брак

Депутат от руския парламент предлага да се внесе повече сериозност в брачните церемонии чрез поправки в закона за гражданското състояние. Целта е да се позволи едномесечно отлагане на брака и младоженците да бъдат връщани, ако облеклото им и тяхното поведение изразява “неуважение към обществото, оскърбява човешкото достойнство и обществената нравственост”.

Инициативата на депутата Алексей Журавльов е реакция на две брачни церемонии в Москва и Санкт Петербург, на които всички младоженци са били облечени в сватбени рокли, което навело парламентаристите на мисълта за еднополови бракове, които в Русия са незаконни, предаде Лента.ру.

“Бракосъчетанието е сериозно действие. Не е място за маскарад. Може и трябва всичко това да се прави с весели лица, но в тържествена обстановка, която съответства на културните традиции на нашата страна. А ние нямаме традиция да се регистрираме във вид на живи мъртъвци”, пояснява депутатът.

Да отиват да подписват в градския съвет, облечени в прозрачни рокли, през които всичко прозира – това не съответства на обстановката на тържествената регистрация на брака, казва още Журавльов.

Поради тази причина идеята е до държавните институции, в които се сключва брак, да не се допускат хобити, живи мъртъвци, еднополови невести и всякакви други зомбита.

“Нашите морално-нравствени принципи са много по-висши от западните. Там хората ги вкарват в затвора, ако разказват на децата си, че истинско семейство могат да създадат само мъж и жена”, посочва депутатът”.

 

На базата на горната информация за долнопробната пропаганда в съветски стил, под надслов „ вие защо биете негрите”, се натрапва впечатлението, че уврежданията от епохата на болшевизма върху голяма част от руския народ, заразен с несвобода, са по-сериозни, отколкото можеше да се очаква след мирния разгром на СССР. Иначе щеше ли този народ да търпи да го третират като малоумно стадо несменяемите му началници от Кремъл?

 

Дано не се стига и до военен разгром, както в случая с социалистическо-националистическа Германия, полудяла почти всенародно навремето, но излекувана чрез шоковата терапия унищожаването на германския райх.

 

Путин и компания сигурно са наясно, че след всеки военен разгром на Русия следва гражданска война, наричана за благост „революция”. Справка: разгрома на Русия в руско-японската война от 1905 г. и последвалата революция, както и разгрома на Русия в Първата световна война и последвалата т.н. октомврийския революция през 1918 г.

 

Мирният разгром на СССР доведе до безкръвна революция, която показа, че е обратима. Поради което наблюдаваме контрареволюцията на Путин под формата на реабилитация на СССР с бълнувания за евразийска империя.

 

Сега за Путин недопускането на разгром в руско-украинската война е въпрос на лично дълговластие и оцеляване на режима му.

 

Съветският рай(х) уж е в историята, но тя си прави днес грозни шеги, възкресявайки елементи от трупа на СССР, чиято идеология беше интернационална. Сегашният руски Франкенщайн е съшит от тези части. Белите конци на съшиването са изтъкани от национална, т.е. националистическа идеология. Това обаче не пречи на идеолозите от Кремъл да се опитат да я преопаковат и продадат за международна консумация, вярвайки, че руският шовинизъм може да замени безродния комунизъм по своето глобално влияние.

 

Ако има родина на безправието от голям, евроазиатски мащаб, това е тъкмо Русия , наричана от европейските свободолюбиви народи и от българските борци за национално освобождения през 19 век „тюрма на народите”.

 

Тъкмо руските надзиратели на систематично претопяваните, насилствено русифицирани народи от Евразия да дават уроци по „права на човека” на страната, в която върховенството на закона е сбъдната недостижима мечта за отчаяните от вековни борби руски правозащитници- това е абсурд, който само един рай(х), начело със съответния фюрер, е способен да произведе.

 

48 мнения за “Империята на доброто в кривото съветско огледало”

 1. ПРИМИТИВНИТЕ путиниподобни КАГЕБисти се загрижили за “правата” на “човека”?!?!?!???
  Що за идиотизЪм ???
  Незаконните примати в Кремъл НЕ спазват дори руските закони и Конституция!
  раSSистката “федерация”(РФ), която ДЕПОРТИРАШЕ и УНИЩОЖАВАШЕ цели НАРОДИ по времето на “бащицата на народите” Сталин, е тръгнала да “защитава” правата на афроамериканците?!? Абсурд!
  От времето на Иван Грозни – българи, чеченци, татари, ….. , и т.н. са подложени на ТОТАЛен геноцид в раSSистката ИМПЕРИЯ до 1918г..
  И точно пък на изцяло ЕМИГРАНТСКАТА държава САЩ да дават съвети КаГеБистките лилитуПи?!?
  Сигурно съвсем са достигнали дъното на своя еволюционен лилитуПски регрес?

 2. Ха! Ами това си е класика!
  Неспособността на някой да схване логическия проблем на доводът “вие защо биете негрите” е единствено и достатъчно доказателство, че дискусиите с него са безпочвено занимание.
  Безпочвено поради една от следните две причини: глупав е отвъд всякаква надежда за конструктивна комуникация или е производител на доводи от този тип т.е. морално е ощетен до степен, която обезсмисля комуникация с въпросния индивид.

 3. Нищо не се е променило в Русия или, ако предпочитате СССР. Ако прочетете историята внимателно, ще видите, че така е било по време на Руската империя, така е било по времето на СССР, така е и сега. Важното е, че населението пие водка и лапа пропаганда, стига водката за е по-евтина.

 4. Като чета някои коментари под статии във FACTOR.BG се убеждавам,че,,уврежданията от епохата на болшевизма” са и върху голяма част от българския народ.Или са тролове или са идиоти.

 5. Трябва ли да се смеем на руския депутат и ЗАЩО?Нашата българска реалност да не би да е по различна.”КОЙ” избраха българските депутати за шеф на комисията за култура: Слави Бинев архонта, който притежава една чалгаджийница където мутрите си устройваха масови сбивания.”КОЙ”избраха за министър на културата?Вежди Рашидов мултака,псуващия като каруцар склуптор.Това не е ли същото като да избереш Пеевски за шеф на ДАНС.Защо никой не протестира,къде са РЕФОРМАТОРИТЕ,предадоха нас честните,ителигентните,умните.Предадоха ли нашето доверие за едни държавни служби.Сами ли искат да се самоубият под шапката на русофила Борисов.Въпроси без отговор от тяхна страна.

 6. Путкин не би позволил да се разрастнат толкова протестите, ако това беше се случило в рАЗИЯ.Там щяха да стрелят на месо без предупреждение.
  Никакви такива…после руснаците не биха посмяли да направят такива масови протести с такива последствия-там стрелят и убиват.Ако се стигне до такива размери на протестите-значи ножът е опрял у кокъла от мизерия и безперспективност,ама такава гражданска позиция и демократичност-де в рАЗИЯ?

 7. Отдавна предричам, че, ако междувременно не се разпадне, Русия ще въведе свой си кривославен шериат.

 8. Господин Инджев понякога чета написаното от Вас с удоволствие и затова влизам тук всеки ден, но темите СССР, Путин и Първанов станаха прекалено много. Надявам се, че освен тия три злини в света и България има и други значими теми.

 9. Ето, приятели, още един повод да си спомним и да не преставаме да напомняме, просвещавайки заблудените и поддалите се на путлеровската (съветската) пропаганда за анализите, посветени на най-манипулативната и извратена пропагандна система – съветската. Достатъчно е да си спомним само думите (не е необходимо да добавяме западни анализатори)на руски учени, журналисти и писатели за тази система. Тук мога да посоча имената на Анна Политковская, Валерия Новодворская, Владимир Буковски, Нина Хрушчова… Ще си позволя да припомня с цитат от пролетната му статия (т.г.)думите на историка, заслужил деятел на науките на Руската федерация и университетски преподавател Георгий Мирский: “Няма по-лъжлива система от руската в историята на човечеството”.
  Не се уморяват наследниците на съветската пропагандна система да използват изтъркания метод (изтъркан, защото днес хората имат много по-голяма възможност за информираност), злепоставяйки противника, като му приписват собствените си грехове и начини на управление. Така майданци са фашисти, на Запад се погазват човешки права и т.н. Нашите петоколонници не остават по-назад от учителите си и обявиха протестиращите миналата година за купени от американците. Аз знам защо го правят и на какво разчитат, за да влезе тази пропаганда в главите на населението. Предполагам, че и болшинството от участниците в блога на Иво знаят. Борбата е да спечелим на страната на истината останалото болшинство от българското население, защото у нас по-скоро можеш да срещнеш израза “мръсните американци”, отколкото “Путинова Русия е виновна”!

 10. Абе не знам, ама днес еврото удари 62 рубли.

 11. Към Ангел.
  Ангеле, извинявай за израза, но когато човек го боли зъб, не се чеше отзад. Ако не можеш да степенуваш тежестта на руския фактор върху ставащото у нас, по-добре си намери друго четиво. Намери мястото на руско-съветската пропаганда върху формирането на българската политика, българската икономика, българското национално съзнание, българската култура и т.н. и когато си отговориш на всички въпроси, които се появят пред теб, тогава търси други темички, които заслужават да заменят тази.

 12. Към teo:

  Може да се каже и по още един начин: ако не те интересува медийното право, не чети блога, специализиран по медийно право.

 13. Към Ангел:

  Да не би да искате сега г-н Инджев да предоставя и “право на отговор” на засегнатите според вас русия, путин и парванов в личния си блог.

 14. @Йордан.Нека да дадем срок поне един месец /обикновено дават 100 дни толерантност/ на реформатарите,за да видим поведението им и дали ще им позволят да провеждат реформи.Не мислите ли,че при това съотношение на депутатите в Парламента трябва да се опитат да променят нещо в статуквото точно като са във властта.Наблюдавам как един-единствен евродепутат и то от ГЕРБ, Андрей Ковачев, вече няколко пъти успя да проведе изяви във Брюксел на наши истински живи страдалци /като политзатворника Дянко Марков/ ,преследвани от комунистическата власт и да покаже ,че не само в Унгария,ЧССР или Полша ,а и в България е имало достойни българи,които са се опълчили срещу съветските окупатори като показа и колко сериозно е било съпротивителното движение на горяните от 1944 то до 1953година.Друг представител на ГЕРБ не съм чул да споменава даже думата антикомунизъм.Та нека и реформаторите опитат да действат в Правителството така както показвам примера с Андрей Ковачев в Европарламента.Критикари на реформаторите има достатъчно и знаете от кого получават опорни точки.

 15. Към АНГЕЛ:
  Ти коя тема предлагаш да подхванем – за “БИГ-БРАДЪР”, за “черната Златка” или за Митьо-крика?
  🙂

 16. До ХРИСТО БОЙЧЕВ – Господин Бойчев, съгласен съм с Вас, ама зарежете тези думи като “болшинство”!

 17. Русия няма да ни остави така свободно да се развиваме,ще продължава да ни тормози,да подронва неукрепналата демокрация с всякакви средства.Особено място руснаците отделят на техните хора у нас.Затова внедряват техни хора на възлови позиции в българската власт.В общи линии в нещастна България едни и същи хора управляват от 70 години,така че в това отношение-нищо ново.Например сегашният правосъден министър-колкото и невзрачен и безобиден да ви ицзглежда- е изцяло продукт на съветския режим.Майка му и баща му са видни комунистически функционери,номенклатура на ЦК на БКП,дълги години живели в СССР.Даже,ако не се лъжа,баба му на министъра е рускиня.Той се представя за проамериканец,но това е фалшиво.Или е обикновено мекере,което е готово да служи на всеки или съзнателно изпълнява даден план,в случая проруски и прокомунистически.

 18. Към АНГЕЛ.Ставащото в днешна Русия начело с Путин е толкова тревожно в световен масщаб,че е съвсем естествено да бъде начело на проблематиката третирана в този блог.Предимството на съвременната техника е това,че като не харесваш нещо в Мрежата или в тв.програми,моментално излизащ с едно кликване на мишката или дистанционното устройство.За съжаление медийно тази проблематика почти отсътства или е завоалирана така,че да не дразни матушка Россия и нейния господар,кагебиста Путин.Слава богу че блога на г-н Инджев е неподвластен на прокарваната от Русия политика на дезинформация ,тясно свързана с пропаганднта антиамериканска и антиевропейска война,която бе на”въоръжение”не само от съветските времена ,но и в политиката на имперска Русия.

 19. До Ангел. Представете си, че този блог и форумът към него е на съмишленици за които отдавна, за мнозина, предполагам винаги са били очеизвадни белите спрямо България които са творяли и творят СССР и наследникът ѝ рассия в лицето на Путин и кремльовският пудел с големият член Първанов.
  Друга “манджа” са почти всички останали медии и блогове. Там тематика е толкова пъстрожълтееща, че кафявото на дънцето им прозира и мирише по всички азимути. Стига да имаш знания и капацитет да го осмислиш и разбереш.
  Запознайте се с двата тома на “Течна дружба”. Само библиографските източници са стотици. Факти, факти, факти и на тази база желязна аргументация.
  Приятно четене!

 20. Боже Всевишни, и от Молдова дочакахме такава хубава новина!Скоро ще четем за подобни сензации и в Беларус! Виж, у нас “партиите” на кремълска копаня такива неприятности не ги заплашват в обозримо бъдеще!

  http://www.mediapool.bg/liderat-na-moldovska-proruska-partiya-izbyaga-v-moskva-ot-strah-che-mozhe-da-bade-arestuvan-news227739.html

 21. Аз не съм расист, дори точно обратното, харесват ми културите на различни народи по света, но специално за голяма част от чернокожото население на Америка имам много лошо мнение. Това е голям проблем, който много често завършва със сериозни конфликти. Определено съм на страната на властите независимо как това се тълкува в нечия полза. Разпостраненото от миналото мнение за расова дискриминация на белите върху черните в момента реалноста е модифицирана точно в обратната форма, дискриминация на черните върху белите. Мога да кажа, че обществото продължава да бъде прекалено толерантно.

 22. Изглежда, че и нашите Медии за Масова Дезинформация в “новините си, се позовават предимно на Руско-путински източници. Преди няколко дни, чух “важната” (и може би желана)”новина”, че “протестните акции по повод убийството на чернокожия младеж, се разпростират върху цялата територия на САЩ”. С една дума (според Ленин), в тази империалистическа държава се създава “революционна ситуация” и в близките дни предстои “Американска Октомврийска (или Ноемврийска) Революция”! Да живее международният Комунизъм (Фашизъм, нацизъм, анархизъм, тоталитаризъм или каквото си пожелаете), борец срещу КапитализЪма и ИмпериализЪма!!!

 23. P.S.
  И тогава (след революцията), проклетите американци и капиталисти, ще разберат лесно ли е да се строи социализЪм (комунизЪм, фашизЪм, нацизЪм, анархизЪм и какъвто и да е “изЪм)??!!

 24. Ако в разговор някой каже някаква простотия коя би била нормалната реакция, да започнем безсмислено до го разубеждаваме попадайки в неговия капан на провокацията или просто да го игнорираме. Такъв е случая с руската пропаганда

 25. @ ПАВЕЛ ТИНКОВ
  Не зная, дали сте гледали НоваТВ, в ананса им към тазвечерното им предаване за Биг Брадър се съобщава, че ще чуем “откровенията” на Ники Китаеца за интимните му взаимоотношения с чалга певеца (гей) Азис, което интересувало цяла България???? Виждате, какво представлява интерес за българина (и за някои тролове в този блог), а не Путиновци, русофили(българофоби), еврофоби, американофоби и т.н.

 26. Ако според чебурашките облеклото на младоженците и тяхното поведение изразява “неуважение към обществото, оскърбява човешкото достойнство и обществената нравственост”, то как да тълкуваме външният вид на новопостроената църква “Св.Николай” в Пловдив, където контролът от канонична гледна точка се осъществявал лично от Пловдивския владика Ники Ролекса, или по -известен като Лудото Коле.
  Външният вид на тази църква (съвременен руски правослвен фашизоиден барок)е обида за нашите стари православани традиции и дух. Външният вид на тази църква е по-голямо светотатство от паметника на руският окупатор в града на дюкяндйиите. Това “руско творение” е построено без никаква реакция от страна на пловдивската общественост, а някой се надява да се премахнат паметниците на руската окупация. Тази църква може да се окаже повод за интересен разговор с дедо Ники за това щое българско и що е руско , и кое има почва у нас.

 27. @ Брюксел

  Споделям категорично Вашето мнение, че руснаците открай време внедряват техни хора на възлови позиции в българската власт.
  Наблюденията ми показват, че на всички йерархични нива в администрацията, като се започне от най-ниските, на практика “няма празно” – все техни хора. Ако се промъкне случайно нормален български гражданин т.е. чужд, незабавно му спретват някакво компроматче – професионално или биографично и го неутрализират, заместват го светкавично със свой.

  Всички т.н. “дисижън мейкъри” на всички нива са техни!
  Там е заровено кучето и оттам трябва да се започне!

  Заради тях не може да се оправим и да тръгнем по верния път. “Дисижън мейкърите” непрекъснато ни насочват в обратна посока.

  Няма друг начин освен да търсим цялата информация за личността на водещите политици, да я обсъждаме и да я споделяме с колкото се може повече хора.
  Както информацията за правосъдния министър, за когото пишете, който не знам защо, когато пишел стихове се подписвал с фамилията на майка си – Бойкикев.
  Изключително важно е да се знае бекграунда на зам.министъра, отговарящ за туризма Бранимир Ботев напр.( срещу когото направиха протестни подписки организациите от туристическия бранш), защото това знание дава възможност да се прогнозират опасностите от неговото “управление” и възможност навреме да се реагира( както с протестите срещу назначаването на Д.Пеевски за шеф на ДАНС)
  Нас ни поставят непрекъснато пред свършен факт. Подиграват се с интелигентността на българина.

  Както престъпното отчуждаване и продажбата на земите, предназначени за Южен поток,от неупълномощени за това администратори, които управляващите “не можели” да обезсилят:) Ние да не сме мунчовци?
  Със сигурност могат, но не искат!

 28. Безчиствата на руския фашистки фюрер Путин са възможни именно защото руския народ е болен! Годините на комунизма са казали своето – 70 години никак не са малко.
  Завръъщането към символиката на СеСеСеРе-то от комплексаря фашист и бивш офицер от КГБ беше възможна точно поради липсата на реакция от елита на руския народ.
  Напъните на болшевиките в стил “А вие защо биете негрите” ако не са трагични щяха да бъдат смешни – народ, който не е помирисвал свобода да обяснява какво представлява тя????????!!! Демагогия и пропаганда – елементарна.

 29. Днес при Цв. Ризова беше гост Тома Томов ( от нафталина )да заклейми украинците като фашисти, деца и внуци на фашистки изверги, убивали зверски достойните съветски войни през войната. Заяви, че Крим си е изконно руски и че Украйна трябва да се раздели с оспорваните от Русия територии. Дано не съм разбрала правилно, защото Цветанка кимаше в съгласие. Плювките по Щатите не ми направиха впечатление от неговата уста, но да възхвалява анексията на Крим?

 30. До “Брюксел” и “dir”

  Хубавият прекрасен момък, тъпаришч ботэв бранымыр освен всичко останало е и в списъка на най-богатите българи (http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=202834) Сиреч, крадци, понеже в Милиционеристан комун-милицейската шайка по подразбиране и по генезис не може да генерира богатство по нормален начин, с труд, постоянство, безсънни нощи и усилена мозъчна дейност. Класацията е от 2007 г., представете си още колко е отпънал оттогава този хубав, прекрасен и интелигентен момък.

  Но има и добри новини, едната е, че петролът сорт “Брент” днес падна до $70.78 и продължава надолу. На тъпаришч туПин и петата колона в Милиционеристан честито!

 31. Зената на петрола тип Brent се свлече на $69.90/barel, a американският на $65.90/барел.
  В същото време “мощната” рубла излетя до 49.96 за долар.
  Изглежда краят на Русия наближава по-бързо от очакваното.

 32. Относно руската действителност попаднах на едно интересно видео в YouTube http://youtu.be/ZBQhW2OjKwk
  Това е Русия днес феодално съзнание накичено с модерни атрибути.
  Вчера се загледах гледах по ТВ7 във филм за брилянтната акция по освобождаване на заложниците от театъра в Москва преди години. Не вярвах на ушити се как се възхалява екип влязъл в театъра и пуснал отровния газ и се обвинявах пожарникарите, че не знаели как да спасят хората. Това че впоследствие умрели 131 човека, било допустима загуба.
  Рисия води явна информационна война и засега за съжаление, май печели битката за България.

 33. Извинявам се – пропуснала съм кавичките на “достойните съветски войни”

 34. До Ангел – След като целия свят се вълнува от следващите ходове на Путин, ние да се снишаваме ли?Те достатъчно управляващите ни се свиват страхливо и не смеят да назоват нещата с истинските им имена и добре , че г-н Инджев бие камбаната за руската опасна зависимост , която ни задушава, до степен едва да мърдаме.А камбаната бие за нас , Ангел.
  До Борис- абсолютно съм съгласна с мнението Ви за проблемите на властта в САЩ с чернокожото население.Браво на съда , че не се огъна.
  А днес чух интервю с Поптодорова -посланичката ни в САЩ, която недвусмислено заяви, че смяната на администрацията в Щатите, въобще не означава промяна на отношението към Путин, даже напротив – още по-твърдо ще е.И на Меркел и писнало от глупостите му, след като 40 часа говорила с джуджето, но нищо.

 35. В кривото съвестско огледало, не може да се види колко полицаи са убити от черни в САЩ. В кривото съветско огледало не може да се види някои черен да е приет на виден пост в Русия, даже и като най активен комунист в СССР или изпълнител на заповедите на Русия. В кривото съветско, а сега руско огледало, не може да се види, че американския президент произхожда от Африка. Представете си подобна история в Русия сега, когато само руснаците се смятат хора, а останалотот е боклук. За всеки руснак Москва може да прати своите танкове, но те са за мир, защото за това никой друг няма да почне третата световна война. А първата воина, започна с едно убийство и една телеграма от Кайзера, а втората заради 50 километра жп линия през Полша. Сега ако се намерят достатъчно глупаци в Москва, може да почне и за по малко.

 36. Подчиняването на една нация започва с подчиняването на един умен и/или богат човек. Процеса е съвсем тривиален. Идва служител на Сатана или дори самият Сатана и показва на човека, коя от неговите лелеяни страсти или мечти ще бъде удовлетворена. Следва секс със душата му и оплождане със семето на Сатана. След акта душата на човека вече е активирана да мисли по друг начин. След него почват да се навеждат, тези които зависят от него, тъй като той им осъществява натиск. Процеса е подобен на образуването на ръжда по метала. Колкото повече умни и богати хора се наведат толкова по-бързо нацията се разболява.
  При нас е още по-лесно. Всички, които забогатяха бързо са го постигнали със навеждане. Комунизма си е откровен Сатанински строй с противопоставяне на Християнските Ценности и борба именно срещу Исус Христос – Спаситея!
  Затова и България е цялата в ръжда.
  За щастие процеса на обновяване е вселенски закон но много бавен. Той е свързан със смяна на поколенията, тъй като тези, които се раждат идват от небесното царство със заложена карма, която има за цел обновяване на живота на земята. Да му мислят тези, които живеят сега и не могат да се навеждат а трябва да търпят смрадта на Сатанинската Сган. Техния път е Молитва и търсене на Царя и Спасителя! Този, който на дело доказа любовта си към човечеството. Само той може да им помогне.
  Ще се осмеля да кажа, че дори Исляма е сатанинско дело. Някои ходжи може и да не се съгласят но трябва просто да погледнат как се изписва думата ал.ах на арабски. Това е змей със жезъл. По тази причина в исляма са забранени изписването на Светци и Ангели. змея иска да се вика неговото име единствено и да не гледаме светлите образи на неговите врагове.
  но той не може да се скрие, колкото и да иска. ако го видите ще ахнете. целия е в скъпоценни камъни. кой от кой по бляскав. акъла ви ще се побърка от съблазън. и тогава ще дойде неговия час да ви активира и наведе. неговата интелигентност е достатъчно мощна за да ви прецени и превърне в плячка на страстта си. Комунистите сега се кефят със пачки но като им умре физичеслото тяло ще искат, да не са се раждали. Вселенските закони са универсални и важат за всеки!

 37. Естествено,че печели вижте по черноморието какво става има места където българска реч не се чува???

 38. До инж. СИМЕОНОВ:
  Не, не съм ги гледал – противопоказно ми е!
  Поздрави!
  🙂

 39. Прав е “Брюксел” относно пишман-министъра Хр.Иванов.Той е турен там с цел да запази статуквото,да циментира съдебната номенклатура,създадена от комунистите и Москва.В тая съдебна власт са се окопали проруски лица,както и значителен брой възпитаници на школата на МВР-Симеоново,известна още като “Магнаурската школа”(на пръсти се броят хора с наистина западно възпитание,интелект и дух).Да знаете,колеги и приятели,че никога няма да има същинска не само съдебна,но и каквато и да е реформа,у нас.За съжаление,всички на власт произлизат от едно и също място.И този-Иванов-също.Не го гледайте,че е на вид невзрачен.Той има за цел да запази статуквото,да не изпълни изискванията на ЕК и на Запада и всичко да си остане постарому,т.е. по по рускому.

 40. До Ангел.

  Само 4 думи за такива като вас. (Ако можете да четете руски ?)

  “Не нравитьса не еш”

  Поздрави

 41. Ех, г-н Сотиров, много ми се иска двамата с Вас да сме част от едно мнозинство (щом “болшинство” Ви дразни). Мнозинство, приемащо и изповядващо истините, които г-н Инджев непрекъснато популяризира в своя блог и медийните си изяви относно нашата “освободителка и спасителка” Русия. Съжалявам, но сред българското (за разлика например от полското)население го няма! В България, когато някой говори против “мръсните американци” (как бият негрите, как са си спретнали сами атентатите от 11.09.2001 г., как са световния жандарм, как тормозят арабския свят и т.н.) най-вероятната реакция в българската среда е одобрителното кимане с глава и съгласие. Когато някой говори за вредите, които е нанасяла и нанася на България Русия, масовата реакция е за оправдаване и най-вече за контриране с манипулации колко са “мръсни западняците и американците”.

 42. До Ангел,

  Извинявам се за правописа (написано от мобилен телефон 🙁 )

  “не нравиться не ешь”

  Поздрави

 43. Г-н Бойчев, този идиотски рефлекс да мразим Американците, говори за склеротичност и скудоумие сред Ганьовците. Просто е необяснимо, защо една държава създадена от свободни емигранти (между които и много руснаци, българи, китайци и т.н.) дошли в Америка с идеята за свобода и богатство се плюе от някакви Ганьовци, които доскоро живееха в държава-Затвор а и сега в нещо като затворнически общежития със името “Панелка”. Не случайно най-великата статуя в САЩ не е статуя на войн , партизанин или освободител а това е Статуята на Свободата! Затова и злобата на “комуниста” Ганьо е голяма. Той иска иска да му “дават” образование , храна , работа, почивка и апартамент под строй и никой да не мърда!!! А пък ако може да открадне, като див мишок малко сиренце от килера на държавата, просто ще се Посере от Кеф! Ей тва е за него живота. За друго не му стига пипето. А колко бързо забравихме поговрката Жизнь или Лайф !
  Е Аз избирам Free Life!!! Който иска жизнь, да си събира парцалите и с поезда в Масква да духа на Путкиновите кучета салама.

 44. Уважаеми Г-н З.Стоянов моите уважения,затова,че най-после някой се възмути публично относно ОТВРАТИТЕЛНОТО ТВОРЕНИЕ В ПЛОВДИВ! Просто немога да го нарека църква,защото няма нищо общо с българският православен канон,а дори и с класическият руски -просто един крещящ в лицата ни мутробарок-нахален и безпардонен!Просто ни казва:ще построим каквото си искаме,може и още един альоша!! КЪДЕ Е ПЛОВДИВСКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ? А кмета просто няма да го споменавам!Единствено се успоявам,че ако на сините кубета сложим по един полумесец,би станала чудесна джамия!!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.